![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Ja czapeczkę zakladam po kapieli jako ręcznik na główkę żeby włoski szybciej wyschly. Na spacer zalozylam raz jak bylo chłodno i w sumie wialo. Teraz w upaly nie zakladalam w ogóle, budka wózka chroni przed wiatrem.
Wczoraj spróbowalismy podać herbatkę koperkową na bączki. Niestety jej smak naszemu dziecku nie odpowiada, a szkoda bo po doslownie 3 lyczkach szły piękne bączki. Dzisiaj już w ogóle do ust nie wzieła. Idziemy się karmić ![]() ![]()
#512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla mnie to głupie. Tutaj w Irlandii to chyba tylko polskie dzieci chodzą w czapkach, naprawdę. Ja czasami widuję naprawdę malusie dzieciaczki bez czapek i w gołych stopkach i to w naprawdę zimna pogodę (ja w kurtce) i naprawdę nie chorują jakiś wiecej. Tak więc uważam, że w Pl.to jest przesada z tymi czapami Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Moja mama ma super rękę do storczyków. U mnie rzadko kwitły a jak wywiozlam do mamy to ich nie poznawałam bo taki miały wysyp Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Konto usunięte
|
My czapek nie używamy. Jak wieje ma opaskę. JAkoś bardzo zimno ostatnio nie było
![]() Po kąpieli też nie używamy. W sumie nie słyszałam o tym by używać do wysuszenia włosów... wycieram do ręcznika, czesze i już ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-07-25 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrobilam. Wszystko ![]() U nas nie zapraszając noce unormowane je o 19 po kąpieli później ok 3:00 i o 6:00 ![]() Co do czapki to mój 1x miał jak wychodził że szpitala ![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#518 |
Ania
|
Ja czapke ubieram jak jest zimno, ale często w wozku zdejmuje, bo Hania srednio lubi czapki
![]() Po kapieli ubieralam pierwszy tydzien. Teraz ubieralam tylko jak smarowalam oliwka na ciemieniuche. ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-07-25 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63423846]My czapek nie używamy. Jak wieje ma opaskę. JAkoś bardzo zimno ostatnio nie było
![]() Po kąpieli też nie używamy. W sumie nie słyszałam o tym by używać do wysuszenia włosów... wycieram do ręcznika, czesze i już ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Marcelina jest dosc kudlata, szczególnie z tylu ma duzo wlosków i dlugo jej schną. A wycierac ręcznikiem w ogóle się nie lubi więc czapeczka jestvu nas optymalnym rozwiązaniem ![]()
#520 | |||
Wtajemniczenie
|
Oj współczuję przeżyć. Oby już wszystko dobrze było.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
Miszka tak, my tylko kp.
Raz wychodząc z mlodym z przychodni mijałam dwie starsze panie. Jak go zobaczyly bez czapki to pojechaly tekstem olaboga jakto tak bez czapki. A nie bylo chlodno- jakieś 20 stopni.
#522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popróbuj jeszcze z ta herbatką ![]() Zastanawiam sie czy moze byc zwykly koper wloski do zaparzania dla doroslych czy musi byc specjalna np hipp dla dzieci. Chyba niczym oprocz ceny to sie nie rozni? Cytat:
I co? I zdrowe są. Moja bratanica nic oprócz paracetamolu nie zazywała, a ma ponad 4 lata. Czpeczke ubralam dwa razy. Po wyjsciu ze szpitala i raz jak bylo deszczowo i zimno z wiatrem. Jedynie jaki mam dziwny zwyczaj to body krotki rekaw i skarpetki haha Ale to w domu, mam naprawde na dole chłodno i mi samej nogi marzną ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-25 o 20:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Ania nie mam pojęcia haha bratowa pokazała, muszę filmy na youtube obejrzeć. Sama będę jutro próbować
Zaczęłam od wieczornego karmienia podawać delicol, może coś pomoże, zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze duzo zachodu, duzo pieniedzy ale jak sie podaje po swojemu to nie zadziala.Ja na poczatku podawalam do co drugiego. Teraz trzymam sie zaleceń, bo stwierdziłam ze inaczejnie ma sensu.
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Wtajemniczenie
|
A czy przy samym kp można tą herbatę koperkową?? Bo ja czytałam żeby niczym nie dopajać, więc ja robię tak że ja pije herbatkę z kopru włoskiego i liczę,że coś się z tego do Wojtka przedostatnie
![]() Cytat:
Na razie temperatura jest taka że czapka by zrobiła więcej szkody niż pożytku moim zdaniem. W gondoli jest osłonięty, a jeśli go muszę na polu wyjąć to zawsze pieluszką go zasłaniam
![]() |
#527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Ale to moja teoria ![]() Ja tym się nie przejmuje i czasami podaję kilka lykow Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Moj trzylatek też do tej pory nie brał nic oprócz moich syropkow i paracetamolu właśnie. A jak byliśmy w październiku w Polsce to sąsiadka przyniósła nam kamizelkę dla Maksa bo zobaczyla go w lekkiej kurtce i adidaskach i był lament że za cienko ubrany. Ludzie dookoła już w Zimowych kurtkach i butach chodzili. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąz jak kupował herbatkę koperkową to mu babeczka naopowiadala, ze w tych zwykłych są nieprzebadane ziola i dzieciom lepiej podawać te specjalne. Kupił Hippa ![]() Cytat:
![]() W ogóle w tym zakazie dopajania chyba chdzi o to zeby nie poić niepotrzebnie dzieci słodkimi herbatkami i nie oszukiwac tak żołądka, bo przecież jak się napije poslodzonego rumianku to cyca nie weźmie. Ale to moja prywatna teoria ![]()
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malutka sie obudzila. Cycus dany i teraz leży w łóżeczku. Ale juz słyszę marudzenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-25 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Rozeznanie
|
My nakarmione, chwilę potrzymam Oliwke chociaż raczej juz się jej nie odbije i idziemy spać, 2 godziny snu przede mną
![]() A jeszcze co do przepajania przy KP to jest właśnie sztuczne zapychanie żołądka, jak się niemowlak napije wody czy herbatki to nie ma miejsca w brzuszku na mleczko, ale czasami lepiej podać ten koperek co by się dzieciaczki nie męczyły. |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
U nas pojedzone ale ochoty na spanie brak. Tz poszedl usypiać. Zobaczymy jak mu pójdzie.
Ja padam na pysk. Dziewczyny mam tak głupie sny ze w głowie to mi się nie mieści. Polozylam się kolo Malej i usnelam. Obudzilam się jak Tz wrócil. Potem Malutka zaczela plakac przez sen ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-25 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Witam się z nocnego czuwania... O 23 Marcelinia obudzila się na karmienie z mega zatkanym niskiem... Oczyscilam i zjadła. Przespala chwilę i nis znowu zatkany... Czyscilam 3 razy. W koncu pielęgniarka zapuscila jej sól fizjologiczną i troszkę jej ulzylo. Teraz śpi
![]() ![]()
#533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje, ze chodzi glowie o to aby nie zapychac koperkiem zamiast mlekiem. Ja podaje miedzy karmieniami, nie zauwazylam aby mniej wtedy jadla. A chocby nawet to nadrobi przy nastepnym karmieniu ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w nocy tez podaje, mam zapalone w koncie lamki ledowe czerwone i jakos idzie. Wydaje mi sie, ze noc nawet wazniejsza bo Gabi meczy brzuch najbardziej o 4,5
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-26 o 02:46 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Witamy się z pobudki nr 2
![]() Ja Małej też trochę podawałam tej herbatki koperkowej, choć widać że nie do końca jej smakuje, to coś tam pociumkała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Pobudka nr 1
![]() Przy mm nie mam problemów z podawaniem herbatki bo wręcz trzeba,dawać coś do picia poza,mlekiemi. Hania potrafi wypić 20 a nawet 30ml wody a potem normalnie 100ml mleka. Przed chwilą wypila 20ml herbatki rumiankowej i 120ml mleka. U Nas ilość wypitego płynu nie zmniejsza ilości zjedzonego potem mleka. Zwykle daję chwilę przed mlekiem wode/herbatke. Jak jest gorąco to pomiędzy karmieniami też ![]() Czapeczki to typowo Polski temat ![]() ![]() Aniu problemy z brzuszkiem to tylko chyba,z nazwy problemy bo każda z,Nas tutaj mniej czy bardziej się z nimi boryka tzn jej dzidzia... także trzeba to przejść i tyle innego wyjścia nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-07-26 o 03:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
Witam sie dzis ladna noc byla pobudki 1:00 4:00 i 5:30.dokucza nam zaspany nosek ale zasypial od razu po jedzeniu.czekalam na taka noc bo te z sob na niedz zarwalam calkiem(polozylam sie po 22 o 23 karmienie i o 2 karmienie POTEM JUZ NIE SPALAM WCALE) a w niedziele jechalismy do ciechocinka ja bylam polprzytomna.potem kladlam sie spac po 22 czyli jakies 21h na nogach a wczoraj nic sie nie dalo nadrobic niestety.no ale dzis juz dobrze noc.
Kochane zrobilam probe! Wczoraj rano wyjelam moje mleczko z lodowki i jak wstak na karmienie to podgrzewacz butla i proba.byl zdziwiony ale nie plakal patrzal sie tylko co matka wyprawia ![]() Jesli utrzyma sie pogoda to nad jeziorko dzis jade z moimi sloneczkami. Co do czapeczki: w szpitalu nie zalozyli i nie kazali( upal byl potworny) po kapieli nie zakladam tylko kapturek z recznika na poczatek. Na spacerze nie zakladam choc mam w pogotowiu w razie w.jak wieje a jest goraco to jak wyjmuje z gondoli to zakladam taka z dziurkami a jak odloze to zdejmuje.widzialam w programie mamo to ja jak sie lekarz wypowiadal ze w polsce sa straszne tendencje do przegrzewania dzieci.ze glownie wciskaja nam to babki i matki ale nie sluchac kazal.i sprawdzac temp na karku nie raczki.
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez muszę coś udoic i zamrozić jak będę w domu bo faktycnie do gina na kontrolę mam iśc a tam 5 godzin w kolejce murowane... Z tym przegrzewaniem to fakt jest taka tendencja. Ja zawsze sprawdzam karczek i moja mama też juz się tak nauczyla tylko tesciowa ciągle mi ją po raczkach maca i jej nakrywa galazki bo na chlodne. Na szczęście moje dziecko nie lubi miec zakrytych lapek i od razu pieluchę straca ![]() U nas noc w miarę minęla mimo kataru. Po podaniu soli fizjologicznej do niska Marcelka spala ladnie od 1 do 5, zjadla tylko ja spaniu okolo 3 ![]() ![]() Teraz juz jestem na nogach bo mala sąsiadka wstala i nabija się czym popadnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
U nas ciężka noc. Prawie cały czas spał na mnie. Ja połamana. Już nie mogę się doczekać lepszych dni, wiem że nadejdą i to mi daje siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez przygotowałam butelke z mlekiem. A i jsszcze do pepco zdąrzyłam wstąpić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Pik pik przydalby mi sie taki kapelusik. Nieraz Malą biore do babci mieszkajacej obok bez wozka i biore ze soba na słonce...PARASOL ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamusie starszaków mam pytanie ![]() Jak często mozna czyscic nosek maluszka woda morska i Fridą? Bo cos mi tu pielęgniarka mówila żeby często nie czyscic bo to stymuluje produkcję wydzieliny ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-07-26 o 06:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.