|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biura Podróży
Cytat:
![]() Fajnie ze wczasy minęly bez niemiłych niespodzianek.
![]() |
![]() |
#512 |
Konto usunięte
|
Polecam Alfa Star. Kilka lat temu byliśmy w Egipcie na wczasch z tego biura. Pech chciał, że przewoźnik zerwal umowę i nie mogliśmy wrócić do Polski. W kilka godzin załatwili pobyt w hotelach dla sporej grupy ludzi, informowali na bieżąco o lotach do Polski, zwrócili pieniądze za dojazd pociągiem (już u nas) do domu - loty były tylko do Warszawy. W dość przykrej sytuacji stanęli na wysokości zadania. Poza tym zawsze był jakiś kontakt z kompetentną rezydentką. Ludzie z innych biur to się nawet dziwli, że jak rezydent ma dyzur w hotelu to w nim jest i pomaga. W tym roku byłam z Itaką. I też nie mam się czego przyczepić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Rozeznanie
|
W Egipcie byłam z Sun&Fun i jestem zadowolona z usług tego biura. Wszystko było o.k., rezydentka bardzo życzliwa i pomocna. Kiedy trzeba było, załatwiała problemy, odbierała telefony o każdej porze i udzielała rzetelnych informacji. Kupiliśmy u niej wycieczkę do Jordanii, w ostatniej chwili okazało się, że nie ma wystarczającej liczby chętnych, ale załatwiła nam wyjazd z innym biurem bez zbędnych ceregieli. Znajomi byli z Itaką i mieli podobną sytuację, z tym że na wycieczkę nie pojechali, dowiedzieli sie w ostatnij chwili. W Tunezji byłam z Selectours i opieka rezydentów była poniżej krytyki, klienci z gorszych hoteli byli inaczej traktowani, zero informacji, chamskie zachowanie niektórych pań zniechęciło mnie do tej firmy. Ale wiadomo, że każdemu zdarzają się wpadki, jedni będą zadowoleni z biura, inni trafią gorzej. Nie wiem też, jak spisują się wymienione biura w ekstremalnych sytuacjach, bo na taką nie trafiłam. TUI polecam ogólnie, ale też było raczej bezproblemowo, poza tym, że rezydent trochę kręcił czasem, ale nie mam prawa narzekać, bo opiekował się nami, mimo że byliśmy z niemieckiego TUI.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Wtajemniczenie
|
Oprócz tego, że dwa razy zmieniałam pokój to było ok...
![]() [1=2724fc39232e7d7e714caae 7afe31b7bba2006d5_62c613f 34a28b;9278370] Ludzie z innych biur to się nawet dziwli, że jak rezydent ma dyzur w hotelu to w nim jest i pomaga. [/quote] To właśnie rezydent w końcu wymienił nam pokój na taki jaki sobie wymarzyłam, czyli z przepięknym widokiem na morze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
BAN stały
|
ja w tym roku by lam w Egipcie z alfastar i wszystko było w porządku. Nie miałam żadnych problemów, na początku troche się bałam bo leciałam z tym biurem pierwszy raz, ale bardzo jestem zadowolona.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Oszaleje. Od wrzesnia szukam biura z ktorym pojade do ZLotych Piaskow i ciagle kula wplot. Albo nie maja wyjazdow z Katowic, albo maja nazwy hotelow ktorych nie znam, podejrzewam ze moga byc strasznie daleko od centrum. Dodatkowo dowiedzialam sie ze jako 17 latka bede brana za dziecko xD i to moze mi utrudniac wyjazd (prawdopodobnie wyjezdzajac bede miala 17 lat i 11, 5 miesiaca).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez adela50 Czas edycji: 2009-01-02 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Przyczajenie
|
Witam!
Widze ze wiekszosc osób przed wyjazdem sprawdza informacje nt danego biura podróży najpierw na forum (ja tego nie zrobiłem i bardzo żałuję), więc chociaż chciałbym troszkę opisać , co mi i kulkudziesięciu osobom zgotowało biuro OIS Odjazdowe Imprezy Studenckie (www.ois.pl lub www.gofun.pl ), istniejace rowniez pod druga nazwa GOFUN - ci sami wlasciciele i ludzie. Za ciężko zarobione pieniądze postanowiłem jechać z nimi do Włoch (kolejno Wenecja -> Rzym -> San Marino, noclegi w hotelu w miejscowosci Fiuggi). 1) podróż trwała niezwykle długo, niemalże co 2 godziny kierowcy robili przerwy, które zwykle trwały 30-90 minut. Jechali do tego niezwykle niebezpiecznie (dostali mandat za znaczne przekroczenie predkosci w jakimś czeskim mieście), ponadto w sklepie na jednym z postojow kupili sobie flaszkę... którą zresztą następnego dnia wypili, bo ledwo kontaktowali, 2) naszą "pilotką " była niejaka pani Jola B. - kobieta nieznajaca języka włoskiego, pierwszy raz jadaca z tym biurem, pierwszy raz jadaca w ogole do Włoch (bynajmniej do Rzymu i Wenecji), jej rola ograniczala sie do błędnego liczenia ludzi i zbierania pieniedzy i kaucji, nie miala zadnego pojecia na jakikolwiek temat - poinformowala nas chocby ze w San Marino odbywaja sie wyscigi Formuły 1, 3) już w drodze do Włoch zostalismy poinformowani, że nie pojedziemy do Wenecji, bo ta jest całkowicie zalana i pada tam deszcz (co oczywiscie okazalo sie nieprawda , bo ludzie z naszejwycieczki jadacy we wlasnym zakresie do Włoch byli wlasnie w tym czasie juz w samej Wenecji i ją zwiedzali w najlepsze). Ogłosiła że najpierw pojedziemy do San Marino, co normalnie wykonuje sie w drodze powrotnej - robi się tam zakupy w sklepach wolnoclowych za pieniadze które nam zostały po kilkudniowym pobycie we Włoszech, a tak człowiek nie wiedzial na co może sobie pozwolić. Ok. godziny 15 zostalismy wysadzeni w San MArino na jakimś zasypanym śniegiem parkingu - pilotka ograniczyła się do podania informacji: "macie półtorej godziny, udanych zakupów", zostalismy wiec pozostawieni na pastwe losu w obcym jakby nie było kraju, 4) udalismy się do miejsca, w ktorym był nasz hotel - oczywiscie okazało się, że nie będziemy mieszkali w hotelu który wykupilismy z dziewczyną , bo "nie istnieje" , a istnieje uk.iperhotel.com/index.cfm?Fuseaction=Hote l.InfoHotel&IdHotel=544 Przekwaterowano nas więc do innego i już. 5) jak się okazało i tak dobrze trafiliśmy z hotelem bo inni uczestnicy wycieczki nocowali w hotelach, w których było strasznie zimno, stały metalowe łóżka piętrowe, śniadanie było w porcjach jak dla niemowlaka itd. 6) tego samego dnia jadący z nami "rezydent" niejaki nastoletni Michał N. ogłosił, iż wycieczki fakultatywne nie będą kosztowały tak jak było w ofercie (która jest integralną częścią umowy) 10 euro , tylko 15 euro, co jest podwyżką o 50%. Tłumaczył to podrożeniem euro (?!) i podwyżką cen hoteli (co nie jest prawdą). Dziwne , bo skoro staniało paliwo i znacznie podrożała złotówka , podniesiono ceny za wycieczki fakultatywne, za które płaci się w euro... a zresztą co ma wycieczka do ceny hoteli? 7) kolejnego dnia pojechalismy w końcu do Watykanu, gdzie... zobaczylismy grób papieża i dostalismy 2 godz. czasu wolnego .. a co... nastepnie pojechalismy do czesci antycznej, by nigdzie nie wejsc a do koloseum dotrzeć o 17. Oczywiscie pani przewodnik nie wiedziala, że jest ono czynne do 16.30... powiedziala "zwiedzimy je 1 stycznia" (święto - wszelkie muzea i koloseum nieczynne), 8) kolejnego dnia większość osób postanowiła na własną rękę zwiedzać Rzym , pilotka robiła to zbyt chaotycznie, nic nie wiedziala, robiła więc same przerwy... bo nie chciało się jej chodzić... no bo po co. Na własną rękę byliśmy w stanie i zwiedzić od wewnątrz Koloseum i Panteon i Forum Romanum, Palatyn i wiele innych miejsc do których pilotka nie miała zamiaru się udać. 9) jako, że na koniec dnia byliśmy głodni zaproponowalismy pilotce i kierowcy by nas podwiózł pod jakiś market, ci stwierdzili że po drodze nie ma absolutnie żadnego sklepu. Jest to nieprawdą - mijaliśmy COOP, Carefour i jakieś centrum handlowe.... 10) po powrocie z sylwestra odbywajacego sie na ulicach Rzymu (ok. godzinie 2 w nocy) rezydent stwierdził, że nie pojedziemy na msze do Watykanu na godzine 10 w Nowy Rok , bo nie i już. Po ogólnym oburzeniu i kłótni jednak postanowił, że odbędzie się wyjazd o godzinie 7 tak by zdążyć na mszę. Ludzie więc wstali, niezwykle pzrezywajac mozliwosc zobaczenia Papieża... jednakze wyjazd sie nie odbył bo ... rezydent tłumaczył to "nie jedziemy bo jest Sylwester"... 11) mieszkalismy w hotelu bez zadnego opiekuna , rezydenta, pilota. Teoretycznie moglismy sie z nimi kontaktowac tylko telefonicznie, nie odbierali jednak telefonów. 12) poinformowano nas ze sniadanie w hotelu bedzie w godz 9:30 -11:30... idąc na nie o 10:00 pocałowałem klamkę. Własciciel powiedzial ze przeciez miało być do godz 9:30! wiec pozostało nam głodować.... 13) kolejnego dnia oczywiscie rezydent wyrzekał się jakoby odwołał wyjazd na mszę. Ogłaszając go był w końcu pod wpływem alkoholu ... :/ W drodze powrotnej po ogolnym buncie , udało nam sie przekonac rezydenta i pojechalismy w koncu do wenecji, spedzajac w niej 4 godziny zamiast 9 planowanych... Fragment oferty: RZYM (1.1.2008r.) - Watykan, Bazylika Św. Piotra Po śniadaniu wyjazd na nabożeństwo noworoczne w Watykanie zakończone błogosławieństwem Urbia et Orbi. Następnie zwiedzanie Muzeów Watykańskich ze słynną Kaplicą Sykstyńską (dla chętnych) oraz Bazyliki Św. Czytaj więcej » Piotra ze słynną Pietą Michała Anioła oraz posągiem św. Piotra. Wieczorem powrót do hotelu na nocleg. ( Bilety wstępów do Muzeów Watykańskich 14 euro). KOSZT WYCIECZKI 10 EURO. Jak widać same błędy -> muzea sa przeciez tego dnia zamkniete, a urbi et orbi jest wygłaszane na Wielkanoc i Boże Narodzenie!!! Koszt wycieczki to 15 euro zamiast 10!!!!!! Tak czy siak nie polecam biura OIS / GOFUN - oszuści, złodzieje i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Przyczajenie
|
Była może któraś z Was w Tunezji z BP OASIS, albo słyszała coś o tym biurze.? Konkretniej w hotelu panorama w Sousse.
Kurcze naczytałam się sporo negatywnych opinii na temat tego BP na innych forach i nie wiem czy ryzykować, bo pojawiały się też opinie pozytywne, a nie jestem osobą zbytnio wymagającą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
A ile zaplaciliscie za ta wycieczke ?
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
A może ktoś powie mi coś o biurze OKService? Wybieram się z nim do Paralii... Moja mama w zeszłym roku była super zadowolona, ale chciałabym też poznac opinie innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Raczkowanie
|
W tym roku najprawdopodobniej jadę z przyjaciółką do Grecji (obóz) z Hut Plus , znacie te biuro ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam w końcu ofertę, która mi odpowiada, z miejscowego biura i easytoura, do Złotych Piasków do Nikea Parku, okazało się, że jestem brana już jako pełnoletnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej
![]() Czy ktoś może wybiera się w tym roku na obóz z biura profesjonal lub orbis? I czy znacie te biura? Jak tak to powiedzcie swoje opinie. Wolałabym pojechać ze sprawdzonego biura, a nietesty nic o nich nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
a czy ktoś zna biuro profesjonal albo orbis? i jechał na obóz, z któregoś z tych biur podrozy? zastanawiam sie czy nie pojechac wlasnie z tych biur w wakacje, ale niestety nic nie wiem o tych biurach. A wolalabym jechac z jakiegos sprawdzonego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biuro podróży profesjonal i orbis.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93531 poszukaj tu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Rozeznanie
|
Jakie biuro podróży poleciłybyście mi? Zastanawiam się nad alfa star, itaka i orbis travel.
Z góry dziękuje za odpowiedź ![]()
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
polecam exim tours
![]() ![]()
![]() |
#531 |
Przyczajenie
|
A polecaie Szarpie Travel?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Przyczajenie
|
biuro podróży Sopol?
w tym roku wybieram się na obóz młodziezowy do Hiszpanii, dokładnie L'estartit <chyba tak to się pisze ;P>, no i właśnie organizatorem jest b.p. Sopol.
katalog mam z natury tour, ale organizatorem jest Sopol. co możecie powiedzieć o tym biurze? przeszukałam całe forum i ogólnie google i za dużo nie znalazłam.. a może też wybiera się ktoś na ten obóz?;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Kochane pierwszy raz planuje w tym roku zagraniczne wakache bo jakoś mam dość naszego niepewbego morza, moje wakacje planuje dopiero w połowie września. Zastanawiam się na miejscem gdzie będzie wtedy tak ok 28-30 stopni, ładne plaże. Polecicie mi jakąś miejscowość jakieś biuro? Cena do 1500 tys/osoba najlepiej. Dodam że najlepiej by było aby był pojój 1 os i drugi 2 os. Ja jestem sama a jade z parą znajomych i tak głupio by było "przeszkadzac im"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Zadomowienie
|
Porzeczko, ja w zeszłym roku pojechałam z TZ do Grecji z Itaki, w połowie września właśnie - to było last minute i koszty wyszły poniżej 1500zl za pokój 2-osobowy, HB. ale wiadomo luksusów za tę cenę nie było, ale wszystko w porzadku, nawet basen był w hoteliku
![]() we wrześniu jest o tyle fajnie, że jest mniej turystów, a pogoda nie jest uciążliwa, mimo że i tak cieplutko w porównaniu do Polski, także trzeba się zastawić na gwałtowna zmianę temp. przy powrocie :p
![]() |
![]() |
#535 |
Raczkowanie
|
Porzeczko nie chcę Cię bardzo zniechęcić, ale za 1500 zł bedzie ciężko we wrześniu. Musicie byc wtedy baardzo niewymagający to pewnie coś się znajdzie, ale trtzeba bedzie dobrze szukać w lastach. Chyba, ze pogrzebiesz w firstach jeszcze.
Musisz też wziąść pod uwagę, ze pokoj SGL jest czesto z dopłatą ok. 600 zł nawet wiec Twoje koszty rosną. Dostawka jest tańsza. A wakacji bez wyżywienia w Europie nie polecam bo drogo wyjdzie. Najlepiej mieć HB. W Turcji masz niekóre fajne sprawdzone hotele nawet 2* o ile pamietam Aurora. Gural też jest niedrogim hotelem niedaleko plazy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
A może była któraś z Was na obozie w Hiszpanii z biura Orlando? Czytałam już trochę opinii o tym biurze, ale dalej nie jestem przekonana ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Grecos- jeśli Grecja, byłam też zadowolona z Tui, Neckerman jest ponoć dobry (drogi, ale porządne biuro- wielu moich znajomych zachwala, sama nie sprawdzałam jeszcze) Przestrzegam tylko przed Triada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o biurze bodróży Alfa Star
może nie jest najtańsze ale chyba potrafi zadbać o klienta i nie wciska "kitu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Alfa Star jest solidnym biurem. Ma spory wybór dobrych hoteli. Mają też często dobre lasty. Specjalizują się raczej w Egipcie i Tunezji, chociaż mają inne destynacje. Exim Tours to samo co Alfa właściwie. GTI specjalizacja w Turcji, Wezyr również, chociaż od kilku sezonów dodaje powoli nowe kierunki. Inne dobre biura: Rainbow Tours, Itaka, Grecos, Orbis Travel, Scan Holiday, TUI, Neckerman - trzy ostatnie to juz wyższa półka, ale mają też często dobre lasty. Biura o których często pisze się na forach negatywnie to przede wszystkim Triada, i jesli chodzi o Turcję to Jet Touristic. Narzeka sie tez na Ecco Holiday, ostatnio też jesli chodzi o Egipt to Selectours i Kopernik. Wybierając biuro nie patrzcie tylko na opinie. Trzeba wiedzieć w jakim kierunku biuro się specjalizuje i jaką ma bazę hotelową. Czytać opinie o hotelach na forum wakacje, gazeta turystyka, holidaycheck itp. nie po wyborze hotelu ale przed. Wtedy uniknie sie rozczarowań. A w sezonie jeżdżąc, niestety czesto są wpadki z powodu przepełnienia hoteli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Porzeczko, jesli wybierzesz opcję podrózy autokarem, to bez problemu znajdziesz cos we wrzesniu, chocby z biura Olimp z krakowa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.