|
|
#5401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Beata..dziekuje!...
....Ja do fryzjera chodzic nienawidzę....ale w Polsce musze już pójśc...bo mam włosy do pasa...ładne nic nie zniszczone...ale z takimi mi nie jest wygodnie...Ha! Kama...to się zgadałyśmy z tą soczewicą!...;-)) Lapi...ee tam samoloty fajne!...wisz ile byś na Teneryfę statkiem płyneła!....;-)) Placuszki: 250 serka ricotta 2 jajka 100 g mąki 125 ml mleka łyżeczka proszku do pieczenia i szczypta soli szczypta nasion wygrzebanych z wnętrza laski wanili olej ok 2 łyżki Oddzielic żółtka od białek. Wymieszać mleko, żółtka, ricottę, potem dodac mąke, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wanilię. Wymieszać łyżka aby powstało gęste ciasto. Dodac ubita piane z białek i zamieszać. Na rozgrzanym oleju nakładac łyżką ciasto i smażyć ok minutę z każdej strony. Podawac z czym tam lubisz...np. konfiturą wiśnową... ![]() Dzisiejsza zupa z soczewicy: Filiżanka czerowonej soczewicy, cebula drobno pokrojona, 2 ząbki czosnku, sól, pół ostrej zielonej papryczki chili, łyżeczka imbiru pokrojonego w cieniutkie słupki, oliwa ev, liście świeżego szpinaku...ja daję ze 3 garście. Soczewice namoczyc ok. 15 minut odlac wodę i solidnie przepłukać. Zalać wrzątkiem i zagotować i odcedzić i znów przepłukac. Do garnka wrzucić wszystkie składniki oprócz szpinaku, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości na końcu wrzucić liscie szpinaku i pogotowac ok 5 minut...i gotowe!.... )Podawać z pieczywem...np. chlebkiem pita lub nan... ![]() Z innych rodzajów soczewicy robię inne zupy, lub sałatke (z zielonej)...z czerwonej robię jeszcze kilka innych zup...
Edytowane przez Elsa... Czas edycji: 2013-03-21 o 16:20 |
|
|
|
#5402 |
|
Rozeznanie
|
aaa widzisz Elsa, zdziwiłabyś się...słów mi brakuje...po negatywnym komentarzu kobieta mnie starzy policją...jutro jak pisze idzie na złożenie doniesienia o szykanowanie, szantaż i zastraszenie...
"chodzby nie wiem co nie spoczne jak pani nie odpowie za swoj czyn czekam na wniosek inczej zajmie sie pania policj" głupota ludzka nie zna granic... skutecznie mnie zniechęciła do zakupów na allegro![]() :m ur:Beata podaj nazwę tej super farby do włosów, ja nie farbuję od 2 lat, ale kiedyś jak sama eksperymentowałam w domu to później przez tydzień kilka razy dziennie głowę myłam w celu spłukania mazidła z włosów. Elsa ovebooking to standard szczególnie na lotach długo dystansowych, zdarzyło mi się to kilka razy, że niespodziewanie leciałam business class linie lotnicze celowo sprzedają więcej biletów niż jest miejsc w samolocie licząc, że niektórzy pasażerowie nie dotrą, spóźnią się, etc.
Edytowane przez fuertavertura Czas edycji: 2013-03-21 o 17:19 |
|
|
|
#5403 |
|
Zakorzenienie
|
Ilana, lapidarnie rzecz ujmując - olej babę
Sprawdź, ile ona ma negów, mam wrażenie, że sporo...Mnie się nie podobały jej komentarze, więc nic u niej nie kupowałam - i już.Elsa, przepis mnie zainteresował, muszę go wpisac. zamiast ricotty dam serek capri ![]() Ja soczewicy nigdy nie moczyłam , ani nie płukałam, gotuje się tak szybko...Tyle, że ja robie zupę osobno, miksuję na krem, a dodaję do niej już ugotowaną soczewicę Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-21 o 17:17 |
|
|
|
#5404 |
|
Konto usunięte
|
Fuerta, zgłoś to Allegro...I wyślij im te mejle, bo to podpada pod jakieś groźby.
Ona niczego nie straciła, poszła na pocztę i tyle, to Ty zapłaciłaś i zostałaś z niczym. Zgłoś to koniecznie! Fuerta, to te farby... http://www.veronavpp.eu/index.php?m=catalog&t=18&pid=6 Teraz robiłam 10, wcześniej 05... |
|
|
|
#5405 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny,jak znajdziecie gdzieś w necie albo sklepie taką torbę, dajcie znać....Tej nie kupię, bo kosztuje 70 zł,
bez przesadyA, bywają też z napisem "My Chanel is at home"... |
|
|
|
#5406 |
|
Zakorzenienie
|
Elsa bardzo dziekuję za przepisy
akurat wiem ile się płynie na Teneryfę statkiem i owszem wolę już te 5 godz samolotem ...Ilana nie denerwuj się , powinnaś zgłosić to do allegro ...babsko powinni pouczyć , no co to ma być
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-21 o 18:05 |
|
|
|
#5407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fuerta - az zaczelam szukac co to chrobotka na piecie ale znalesc nie moge jedynie sie domyslac robie karkowke, pogoda za oknem taka ze tylko sie wieszac do tego tz przybakuje ze niby z nim nie rozmawiam ostatnio a wiecznie zajety graniem albo spaniem .. eh rodzaj meski |
|
|
|
|
#5408 |
|
Zakorzenienie
|
irenkaa
...mój to ciągle pracuje...a jak nie pracuje to idzie na body work coś tam , 4x w tyg ćwiczy ...w każdym razie codziennie wraca późno ...syn ma swoje sprawy , ciągle na skypie lub gra w coś , zatem nie przeszkadzaj ... a ja mam luz wieczorami ...taki luz ,że aż chwilami nudno bo mój zapas książek mi się skończył i nie mam co w wannie czytać ...muszę jechać na zakupy do Empiku , koniecznie ...dzisiaj dostałam nową gazetkę Sephora ...widze ,że Shiseido wypuściło też krem BB z spf30 ....Givenchy też ma spf 30 ...w końcu zaczynają te kremy mieć większe filtry , zawsze coś .... widzę jest nowe serum pod oczy Guerlain Super aqua , no coś dla mnie ja jutro powinnam dostać paczkę z Douglasa , ciakawa jestem jakie te nowe cienie Diora będą , zamawiałam ze zdjęcia i mam stracha jak te kolory na żywo będą wyglądały ... Kama a z Rexaline coś miałaś ???? jakaś nowa maseczka jest , maska Hydra Shock z kwasem hial. Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-21 o 19:16 |
|
|
|
#5409 |
|
Konto usunięte
|
Widziałyście tę nową adaptację "AnnyKareniny" z Knitley? Nie przepadam za oglądaniem kolejnej wersji czegoś, co już widziałam,ale chciałam zobaczyć biżuterię Chanel, która tam "grała"
...Dziwadełk o, zrobione coś jak spektakl teatralny, większość rozgrywa się na scenie, dekoracje są wnoszone i wynoszone...Wrońskiego czesał i strzygł chyba jakiś stylista z Wrocławia, tak fatalną miał fryzurę, i z tymi blond kudłami przypominał raczej chłopa pańszczyźnianego,a nie hrabiego... Zero uroku,zero charyzmy...Z dwojga złego-wybieram Karenina![]() A,Knitley miała bardzo piękną bordową kieckę...Rzuciła się w niej pod pociąg... |
|
|
|
#5410 |
|
Zakorzenienie
|
z Rexaline miałam krem pod oczy, mam jeszcze nawilżający. nie powaliło mnie, więcej nie kupię.
Karenina w wersji teatralnej tez mnie nie ciągnie ![]() Dla fanek DC - z neewsweekiem wyszło Skyfall Cóż, ja tam nie lubię suchych i kościstych blondynów, nie mój typ
|
|
|
|
#5411 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
Dla fanek DC - z neewsweekiem wyszło Skyfall Cóż, ja tam nie lubię suchych i kościstych blondynów, nie mój typ ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ........ Daniel suchy i kościsty .....Kama wszystko dobrze z Twoim wzrokiem ?
|
|
|
|
#5412 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry ...
![]() Mam od kilku dni urwanie głowy ... W firmie zapieprz , ostatnio też roboty z kotami trochę ... Wczoraj zawoziłam koleżance kociczkę z 4 maluszkami , które jeszcze oczek nie otworzyły - cudeńka ...A kociczka ruda, klasycznie pręgowana - cudo !!! Nie wiem czy wiecie , ale ruda kotka wśród dachowców to rzadkość ... Kciuki dziś trzymajcie bo mamy kontrolę z MSWiA ... ![]() Miszka , puderek przyszedł wczoraj , ale nie miałam czasu nawet go obejrzeć porządnie , dziś testy ... Paczkę też wyślę do Ciebie dopiero w poniedziałek , przepraszam Cię ![]() Przyszły moje czółenka TH , są super ![]() Kama , pokaż swoje !!! |
|
|
|
#5413 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi, popatrz na okładkę tego Skyfall - czy on naprawdę nie jest kościstym blondynem...?
Filmu nie oglądałam z nim żadnego, więc nie wykluczam, że ma charyzmę i w trakcie jest lepiej, ale póki co ![]() Tigi, rzadka jest akurat ruda kotka, czy w ogóle rudzielce...? Geny recesywne, owszem. Mój Kajtek jest biało rudy, porcja lodów śmietankowo-kawowych, bo domyty, błyszczący Rudy Faszysta tez jest ślicznie pręgowanym tygrysem o fatalnym usposobieniu ![]() http://allegro.pl/tommy-hilfiger-sko...090219342.html http://allegro.pl/tommy-hilfiger-esp...058946338.html no i jeszcze jedne sandałki ze sklepu ![]() http://allegro.pl/sandaly-tommy-hilf...091361770.html ale te kupiłam w eobuwie, bo taniej i gratis wysyłka ![]() Słońce, choć znowu dośniezyło Jest o wiele bardziej gwiazdkowo, niż w grudniu, chyba trzeba choinkę wystawić na balkon
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-22 o 09:41 |
|
|
|
#5414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież to takie soczyste ciasteczko jest : |
||
|
|
|
#5415 |
|
Konto usunięte
|
Podobno w lany poniedziałek na Dolnym Śląsku ma być 14 stopni...PLUS 14
A póki co...Znalezione w necie
|
|
|
|
#5416 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny macie jakiej sprawdzone metody na wypadanie włosów, może jakieś magiczne tabsy (choć do końca nie wierzę w ich działanie)od tygodnia dzieje się coś dziwnego, włosy mi garściami wychodzą
Soso, kobieta jest naprawdę niereformowalna, niecywilizowana...dziś rano powtórka z rozrywki, maila na mailem...ignoruję ją skutecznie a ona nie daje za wygraną jest wręcz chamsa i bezczelna do granic możliwości, oto co mi właśnie napisała: " jest pani chamska i sucz to juz wiem niestety ale przekona sie pani dzieki mnie ze takie posatpoanie ma krotkie nog".... ![]() zgłosiłam do allegro bo naprawdę nie mam życzenia być zasypywaną od 24h takimi wiadomościami..tyle, że zgłoszenie poprzez formularz..więc zapewne procedura trwa tygodniami... ![]() Misz Chanel ten sable beige, ja mam dosyć jasną skórę - podkłady zawsze wybieram najjaśniejsze z palety, ten drugi jest za ciemny i za dużo ma odcieni różu. Elsa wypróbuję przepis na placki, ciekawy ricottę bardzo lubię ale dotychczas stosowałam ją wyłącznie w sałatkach.Irenak heh owa chrobotka to neologizm, tak mi się powiedziało
|
|
|
|
#5417 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
Lapi, popatrz na okładkę tego Skyfall - czy on naprawdę nie jest kościstym blondynem...? Filmu nie oglądałam z nim żadnego............................. ......................... ......................... ......................... ....... Kamciu , to ,że On jest taki zmizerowany wynika z fabuły filmu ...musiałabyś obejrzeć .... noo pooglądaj sobie , fajny jest ale ale nie będę się podniecać bo mam takiego faceta z figury jak Craig w domu , mój mąż też szczupły ale jak to się mówi przypakowany blondyn z delikatną siwizną tu i tam ...i jak przymróżyć oko to trochę podobny do Daniela hihi....
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-22 o 12:54 |
|
|
|
#5418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno, ponarażam się wielbicielkom - nie ciasteczko, sucharek, wysuszony, mocno twardy. Rozumiem jednak, że znajduje amatorów/ki ...Jak powiedział pewien Indianin: gdyby wszystkim podobało się to samo - każdy chciałby mieć moją żonę ![]() Ilana, baba jest faktycznie chora, chyba możesz włączyć ignorowanie przez pocztę maili od niej albo określ jako spam - po co się denerwować...? Mój mąż od wczoraj chodzi, jak struty, bo się zmierzył i nie ma już 76 w pasie
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-22 o 13:00 |
|
|
|
|
#5419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do placków Elsy mozna też dodać zwykły ser półtłusty np.... |
|
|
|
|
#5420 |
|
Zakorzenienie
|
Ilana ja biorę tabletki Asystor Hair ....są tanie a skuteczne, brałam je jesienią i włosy przestały wypadać, nawet fryzjer zauważył wtedy ,że mam grubsze włosy ....
ja niestety muszę się wspomagać 2x w roku , zawsze jesienią i wiosną ... Kama umięśniony facet , ktory regularnie ćwiczy jest twardy ....jak skała .....ale cóż jest jedna wada - do przytulania nie wygodny .....widzę Kama ,że Ty buty kupujesz jak kosmetyki - hurtem
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-22 o 13:20 |
|
|
|
#5421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kobietę najlepiej zablokuj, albo odpisz jej, ze groźby są karalne, choć moim zdaniem nie ma się co zniżać do polemiki z kimś tego sortu. Cytat:
No naprawdę... Kamlisa nie rusza Cie to foto?
|
||
|
|
|
#5422 |
|
Konto usunięte
|
Jak Craiga kocham nad życie
|
|
|
|
#5423 |
|
Zadomowienie
|
Kama , rude kotki , w sensie , że dziewczynki ...
Na wypadające włosy , tak jak napisała Soso , kozieradka , podobno czyni cuda ... ![]() A kupiłam.... a jakże ... ze dwa miesiące temu .... ,ale jakoś nie działa ... A z "cudownych tabletek" to Merz special lub Vitapil Skuteczne, pod warunkiem , ze się bierze regularnie
|
|
|
|
#5424 |
|
Zakorzenienie
|
Soso ja to zdjęcie mam na pulpicie. Uwielbiam
"Jak powiedział pewien Indianin: gdyby wszystkim podobało się to samo - każdy chciałby mieć moją żonę" Kama podoba mi się, zapamiętam ![]() Używałam wczoraj BB Diora i nie moja bajka. Nie kryje tego co chcę zakryć. Jak ja się cieszę, że to już popołudnie piątkowe ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Na wypadające włosy polecam szampon z Ziai (przeciwko wypadaniu włosów) i tabsy Merz Specjal. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Miszka Tobię dziękuję za ten żel na przebarwienia. Po konsultacji wiem, że nie mogę go uzywać razem z kwasami. Pierwsza aplikacja kwasów 25 % przedwczoraj nastąpiła. Lekko mnie piekło i tyle w temacie. Tig a jak Ty, stosujesz, jakie wrażenia ? |
|
|
|
#5425 |
|
Zakorzenienie
|
Zrywa nam neta,5 razy do Was wchodziłam z telefonu ..cholera no
to wredne babsko jest..Dior Iconic u niej zamówiłam i po wyjeciu odpadła szczoteczka..!Zero wymian,zwrotu..chamskie podejscie..Ona kupuje na ebayu tanie kosmetyki,często przterminowane..Ale tego dowiedziałam sie póżniej..Omijam szerokim łukiem TIG próbowałas Diora?I co????i nie bądz swinka..nie pisz o kotecku malusim,malus im..Ty mi malusiego przywież Lapi postaram sie zrobic przelew..Masakra z tym internetemEdytowane przez Michell72 Czas edycji: 2013-03-23 o 11:42 |
|
|
|
#5426 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, TRZY pary butów TH i torba
Owszem, Lapi, jak już to hurtem, bo tak to bym marudziła, że może te inne byłyby lepsze...Ale sprawdziłam, jak ze zwrotami ![]() Dziś testowałam krem Carity blue lagoon - przyjemny, przypomina givenchy nawilżające. dobry do cery normalnej, dla suchej może być za lekki... Włosy też mi wypadały, a potem nagle przestały Jedyne, co mogłabym podejrzewać - to szampon Aussie 2 w 1 volume...Oczywiście musiałam kupic cos innego, a jak kupuję, to zużywam, ale do Aussie już tęsknie
|
|
|
|
#5427 |
|
Zakorzenienie
|
Ilana zerknij na te tabletki
Drożdże Selenowe z dodatkiem Pyłku kwiatowego i HA PANTOTEN clasic lub optimum.. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#5428 |
|
Zakorzenienie
|
a na zdjęciu Craig jest niezły, ale nie wiem, co ma toto reklamować - papierosy...? równouprawnienie gejów...?
|
|
|
|
#5429 |
|
Konto usunięte
|
Ale torby nie pokazałaś, Kama ..
|
|
|
|
#5430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja podobnie ![]() Cytat:
No ale mniejsza o to
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

....Ja do fryzjera chodzic nienawidzę....ale w Polsce musze już pójśc...bo mam włosy do pasa...ładne nic nie zniszczone...ale z takimi mi nie jest wygodnie...
skutecznie mnie zniechęciła do zakupów na allegro

bez przesady
i owszem wolę już te 5 godz samolotem ...
, powinnaś zgłosić to do allegro ...babsko powinni pouczyć , no co to ma być 

...muszę jechać na zakupy do Empiku , koniecznie ...
Daniel suchy i kościsty

Przecież to takie soczyste ciasteczko jest :

TIG próbowałas Diora?I co????i nie bądz swinka..nie pisz o kotecku