Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 182 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 21:23   #5431
dzojsticzek
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Hej

obserwuje od dwoch dni ten watek, poniewaz wlasnie przygotowuje sie do zalozenia aparatu narazie jestem w trakcie ekstrakcji. Mam wyrwane juz wszystkie czworki, a teraz czekam na wyrwanie dolnych osemek bardzo sie boje no ale czego sie nie robi dla efektu koncowego
Zauwazylam, ze jest tutaj pare osob, które wyrywaja zeby w Warszawie. Ja polecam Specjalistyczna Przychodnie Stomatologiczna EXTRADENT. wyrywaja bezplatnie (umowa NFZ) tylko jak chce sie mocne znieczulenie to wtedy 30zl. Wiec polecam :P

Po wyrwaniu pierwszych czworek pojawilo mi sie 'zimno'. Uzywam Antivir i powoli mi to znika (stosuje 7dni).

Pozdrawiam wszystkie aparatki ;P

ps. Jest tutaj ktos z Ozarowa Mazowieckiego?;p

Edytowane przez dzojsticzek
Czas edycji: 2008-02-20 o 21:24 Powód: literowka; )
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 21:46   #5432
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
nienawidzę Windowsa!! ehh nie ma to jak formacik robiony w nocy..

tak mam taki pozaplatany łuk nawet nie wiedziałam że to się tak nazywa! co którąś wizytę mam coraz mniej zębów oplecionych, najbardziej mnie cieszy że trójka, która kiedyś była wampirza już nie jest opleciona, a siedzi ładnie na swoim miejscu

papryczka! wiosna przyszła u nas dzisiaj było taaak cieplutko

zaćmienie księżyca mówicie? chwilowo nie widać nic oprócz chmur (to tyle w kwestii wiosny ) ale dzielnie poczekam, może uda mi się zobaczyć to zaćmienie?

edit
co do opryszczki, mi pomagała maść która zawierała penciclovir. kupiłam ją w Czechach, ale myślę że w Polsce jest jakiś odpowiednik. Pomogła mi bardzo szybko

no tak-dziś było pięknie słońce tak świeciło szkoda, że jak wracałam, to było już ciemno ale za to jak wysiadłam z busa w swojej wiosce, to okazało się, że jest cudnie...jasno...księżyc w pełni-zero chmur!! ale teraz chyba coś przylazło kurde, bo już nie widzę tego światła za oknem

opryszczka upierdliwość jak diabli, ale nic nie polecę, bo nie miewam tfu tfu odpukać!!!

shewa jak jest lekko żółty to jeszcze pikuś, ale za 6 tygodni, to będzie nieciekawy, a po co się męczyć i odmawiać sobie różnych rzeczy, jak istnieją przecież łańcuszki kolorowe mój na razie trzyma się nadzwyczaj dobrze, kto wie, może nawet uciągniemy bez wymiany te trzy tygodnie, bo nie chce mi się latać co chwilę
Stary 2008-02-20, 22:28   #5433
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxi82 Pokaż wiadomość

tulipanna. życzę wiec miłego wypoczynku i dobrej zabawy Ale możesz sie z nami podzielić i przesłać tu troche świeżego, górskiego powietrza hihi
DZIEKuje,czytam watek na biezaco,ale mam problemy z zasiegiem i klawiatura,dlatego sie malo udzielam. Powiem ci jednak, ze kompletnie nie masz sie czego obawiac. Znieczulenie nie jest moze przyjemne,ale prawie nie boli. To trwa sekunde,wiecej strachu niz bolu. Naprawde,nie masz sie czym przejmowac
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 07:00   #5434
shewa
Zakorzenienie

papryka mnie sie wogole orto nie pytała o kolor tym razem Po prostu powiedziała ze zakładamy przezroczysty A jakos wtedy nie myslalam o tym co i jak i teraz mam
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 08:57   #5435
Martilla
Rozeznanie

Nawet nie wiedziałam, że ja też noszę taki łuk od samego początku, zmienia się tylko ilość zębów opleciona.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 11:25   #5436
Only?
Raczkowanie

truskava - co do aparatu na podniebienu to ja wlasnie mam i teraz po tygodniu przerwy znowu zakładam, bo miałam chwilowo łuk ktory jest OKROPNY, blokuje jezyk, jesc nie mozna i mowa masakryczna, a ten aparat podniebienny nie jest AŻ taki zły tyle ze mi bardzo przeszkadza mowienie;/ juz po meisiacu ładnie mowiłam ale był problem z koncówkami ii, teraz jak mam tylko gorny tak sie bardzo dobrze czuje, ale orto mowi ze moga mi sie znowu zejsc zeby i trzeba bedzie całe leczenie od poczatku tak wiec własnie mykam na załozenie podniebiennego.
przepraszam za niezrozumiała formę- spiesze się

RZECZY ZNAJDUJĄ SIE NA STRONIE 1,2,3i4!
Only? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 12:10   #5437
Martilla
Rozeznanie

Znowu musze przełożyć zakładanie dołu.Nie usuneli mi zębów bo jestem zbyt chora. Chyba nigdy się nie doczekam

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 14:23   #5438
gwiezdna baletnica
Przyczajenie

Cześć dziewczyny- dawno mnie tu nie było. Wczoraj byłam na I wizycie u orto. Czekałam na nią od 2 miesięcy z utęsknieniem i co i wyszłam po niej całkowicie zdołowana Okazało się ze muszę miec 2 łuki bo jeden nic nie da. Mój zgryz wygląda tak ze u góry wystaja mi zeby a na dole jest ok ale nie mam 5. Orto powiedziała ze dolnymi wgryzam sie w górne podniebienie i te zeby mi jeszcze bardziej sie przesuwaja ku prziodowi.Powiedziała ze jak sie za to nie wezme to za ok. 10 lat wypadna mi zeby. swietnie co? powiedziała ze nigdy nie bede miała idealnego zgryzu bo mam juz 24 lata i mówila cos tam o kosci.dała mi skierowanie na zdjecia ale najierw wybieram sie na leczenie zebów za tydzien mam wizyte. wiem wiem miałam isc na pierwsza wizyte z wyleczonymi zebami ale zupełnie o tym ostatnio nie myslałam bo niedawno umarła mi bliska osoba. Na czym polegają te zdjecia? Moze za około 2 miesiace bede miała aparat - koszt mnie przeraza 3000 i pewnie nawet wiecej . Aha na czym polegaja wypełnienia bo moze na dole mi zrobi juz po wszystkim.
gwiezdna baletnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 15:53   #5439
kate_lol
Raczkowanie

Hej jestem tu nowa bylam juz na 1wszej wizycie i czekam na drugą [26 luty] na której orto ma mi omówic plan leczenia mialam robione zdjecia i wyciski , normalnie juz sie niemogę doczekać co mi powie
pozdrowienia dla wszytkich ;p
kate_lol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 16:21   #5440
aparatKKa
Raczkowanie

gwiezdna baletnica

zdjęcie to zwykły rentgen. ZDJęCIE PANTOMOGRAFICZNE I CEFALOMETRYCZNE. więcej znajdziesz tu http://www.denmed.com/pantomograf.html
nie martw się będzie dobrze

aparatKKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:39   #5441
smv
Zakorzenienie

Gwiezdna Baletnica wsio bedzie dobrze, niezle cie nastraszyla tym wypadaniem zebow!
no niestey koszta sa jakie sa ja tez nie bede miec idealnych zebow, nie bede miec symetrii wiec dupnie no ale...lepszy rydz niz nic

oswiadczam wszem i wobec-zaliczyłam ta cholerna gramatykę za 4 podejsciem. Uff..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 18:07   #5442
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Gwiezdna Baletnica wsio bedzie dobrze, niezle cie nastraszyla tym wypadaniem zebow!
no niestey koszta sa jakie sa ja tez nie bede miec idealnych zebow, nie bede miec symetrii wiec dupnie no ale...lepszy rydz niz nic

oswiadczam wszem i wobec-zaliczyłam ta cholerna gramatykę za 4 podejsciem. Uff..
Zdolnaś dzioucha!!

kurde a ja taki pies na zaćmienia, że nawet mi powieka w nocy nie drgnęła- myślałam, że się obudzę i coś luknę(przeważnie się budzę kilka razy w nocy), a tu spałam jak zabita, a o 7 już było po zupie

shewa ja też nie wiedziałam, że są kolorowe łańcuszki i to przez rok noszenia! Dowiedziałam się z tego forum moja orto miała tylko bezbarwne, więc myślałam, że takie muszą być, ale ostatnio poprosiłam chociaż o srebrne i mają być myślę, że inni pacjenci też na tym skorzystają

laski kurna oprócz alergii mam jeszcze stwierdzoną nerwicę(może nawet ona wywołała alergię, a może alergii wcale nie ma-z nerwicą wachlarz kombinacji jest możliwy) dziś dostałam stanu przedzawałowego ha ha ha niecałe 23 lata ha ha ha tzn objawy na to wskazywały, ale badania nie wykazały nic ha ha ha oskrzela zdrowiutkie, serce też, ciśnienie książkowe ha ha ha...odegraliśmy z szefem komedio-dramat w przychodni, ten to się wstydu przy mnie naje. Ciekawe co mnie jeszcze czeka w tym roku
Stary 2008-02-21, 18:33   #5443
taramtaram
Raczkowanie

a jeszcze tulipanna, czy Twoja rodzina i znajomi sie przyzwyczaili do aparatu? tzn czy mówili Ci cos?:p i jakie masz gumki na dole? i czy Ci sie podoba ten Twoj aparat i czy jestes zadowolona ze zalożyłas?:p

taramtaram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 18:56   #5444
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taramtaram Pokaż wiadomość
a jeszcze tulipanna, czy Twoja rodzina i znajomi sie przyzwyczaili do aparatu? tzn czy mówili Ci cos?:p i jakie masz gumki na dole? i czy Ci sie podoba ten Twoj aparat i czy jestes zadowolona ze zalożyłas?:p
Rodzina nie bardzo miala czas,bo nastepnego dnia rano ucieklam wypoczywac jestem w gorach z chlopakiem. Dzielnie to znosi, o wszystko wypytuje. Karmi mnie lodami i wybiera miekkie jedzenie kupil mi dzisiaj swietny nawilzajaco kojacy balsam w sklepie z naturalnymi kosmetykami. Bardzo polecam wszystkim dziewczynom, ktore maja przez aparat podraznione usta. Balsam ma na pierwszym miejscu w skladzie aloes i jojobe. Trzyma sie bardzo dlugo, slicznie pachnie i uspokoil moje zmeczone aparatem, spierzchniete i spuchniete usta balsam jest firmy forever nazywa sie aloe lips
Na poprawie kolokwium nikt nic nie mowil na temat mojego aparatu, ale sie przygladali. Nie bylo nikogo, z kim mam dobry kontakt, wiec ciezko zeby zaczepiali za to kolokwium zaliczylam jako jedna z nielicznych osob aaa po powrocie od ortodonty moj aparat zostal bardzo dokladnie obwachany przez moje koty
Bardziej niz to, ze dziada zalozylam cieszy mnie, ze bede miec proste zeby a gumki na dole mam...szare
Stary 2008-02-21, 19:00   #5445
taramtaram
Raczkowanie

takie chciałaś czy takie założył?

taramtaram jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 19:21   #5446
papryka85
Zakorzenienie

taramtaram i/lub tulipanna potrzebuję numer do Waszego dr Kapery, bo koleżanka jest zainteresowana-chce pójść do niego z córką...może mi któraś napisać?
szare gumki ja nazywam...srebrnymi też czasem lubię takie założyć, ale ostatnio akurat uczepiłam się żywych kolorów

ok już mam od taramtaram, jeszcze raz dzięki cóż to taka cisza tu zapadła???

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2008-02-21 o 20:52
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 09:53   #5447
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taramtaram Pokaż wiadomość
takie chciałaś czy takie założył?
Pytal jakie chce, szare czy biale, a widzac dezorientacje pokazal mi jeszcze inne w tym rozowe. Zaczelam sie smiac, ze sa przeeeeesliczne i ze chce szare nie wiem jakos nie przywiazuje wagi do koloru gumek, chce jak najbardziej neutralne, zeby do wszystkiego pasowaly. A rozowego nie lubie
Stary 2008-02-22, 11:15   #5448
kasiek87
Kokon pro

bylam u orto zrobila mi wyciski prawie zwymiotowalam ale co tam ;/ nienawidze wyciskow ;/ mam nosic do 14 marca i koniec i powiem wam ze wcale mi sie to nie podoba bez sensu i do tego koszt calkowity nast wizyty to 540 zl (2 aparaty retencyjne + koszt sciagania) ciekawe skad sobie wezme ;( beznadzieja ide spac dzis mam zly dzien

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 11:44   #5449
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
bylam u orto zrobila mi wyciski prawie zwymiotowalam ale co tam ;/ nienawidze wyciskow ;/ mam nosic do 14 marca i koniec i powiem wam ze wcale mi sie to nie podoba bez sensu i do tego koszt calkowity nast wizyty to 540 zl (2 aparaty retencyjne + koszt sciagania) ciekawe skad sobie wezme ;( beznadzieja ide spac dzis mam zly dzien
a właściwie to mam pyt!! bo jak ona ci robiła te wyciski ?? jak zamki masz ? to potem pewnie były całe w tej masie od wycisków ?? ale fajnie już zdejmujesz aparacik ) ale wiadomo to sie wiąże w dodatkowymi kosztami :P wogóle to ten retencyjny powinien wchodzić w cenę aparatu!! a nie nie dość ze najpierw sie plecy ok 3.000 za aparat to potem jeszcze za retencyjny trzeba wybulić ponad 500 zl... wrr... ale co zrobimy!! bez retencyjnego nie da rady

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 12:15   #5450
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
a właściwie to mam pyt!! bo jak ona ci robiła te wyciski ?? jak zamki masz ? to potem pewnie były całe w tej masie od wycisków ?? ale fajnie już zdejmujesz aparacik ) ale wiadomo to sie wiąże w dodatkowymi kosztami :P wogóle to ten retencyjny powinien wchodzić w cenę aparatu!! a nie nie dość ze najpierw sie plecy ok 3.000 za aparat to potem jeszcze za retencyjny trzeba wybulić ponad 500 zl... wrr... ale co zrobimy!! bez retencyjnego nie da rady
no normalnie ma sie wyciski w zamkach a pozniej czysci ci z tej masy :P wcale n ie fajnie bo mis ie zeby wcale nie podobaja i juz ;/ no bez kitu ja mam miec jakis retencyjny i tu kosmicznna nazwa ktorej nie pamitam cos z pelnolukowy sraty taty szkoda gadac jak sie wkurze i dalej mi sie zeby nie bedea podobac to wcale nie pojde na zadne zdjecie tylko kaze jej poprawiac i mam to gdzies

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-22, 15:07   #5451
kesii
Raczkowanie

witam was dziewuchy!!!
na mnie wyrok już zapadł - zakładam aparat 7 marca zdecydowałam się na kosmetyczny z metalowym drutem i szafirowe-przezroczyste zamki. sam aparat nie wiem czy jest porcelanowy czy kryształowy czy z kompozytu, generalnie stwierdziałam, że nie wnikam, byleby było dobrze. mój ortodonta zaznaczył tylko, że nnie pracuje na inspire bo są drogie i coś tam w nich pęka czasami i trzeba dokupić cały komplet zamków.
zobaczymy co to będzie, w każdym razie na pewno zwiekszy się moja aktywność na tym wątku. mam dosyć duzy komfort zakładania tego aparatu bo teściowa to stomatolog - u niej w gabinecie także ten aparat zakładam, TŻ technik dentystyczny a i ortodonta sprawdzony
kesii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 15:26   #5452
lolitaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mcalineczka007007 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim aparatkom jutro ide zakładac aparat na 2 szczeki kryształ.Istad tez moje pytanko czy mozecie mi polecic jakis dobry irygator sprawdzony przez was.Wiem ze nie jest on koniecznoscia jednak przyspieszy czysczenie zabkow.Prosze o rade

ZASTANAWIAM SIE NAD TYMI 2 ZESTAWAMI PLISS DORADZCIE:

http://www.allegro.pl/item310772856_...lx_kurier.html

ORAZ

http://www.allegro.pl/item315841091_..._irygator.html

PLIS PLIS PLIS O RADE
Co do irygatora ja zakupiłam go w sklepie medycznym.
To co wybrałaś to szczoteczka elektryczna (tak mi sie zdaje) razem z irygatorem hmn.. ja tam bym kupiła pojedynczy jesli nie masz szczoteczki elektryczej to koszt ok 20 zł czy wiecej wiec po co az tak przepłacać? ....... Ja mam taki jak ten
http://www.allegro.pl/item317743449_..._4_sztuki.html
Jak na razie nie mam zastrzezeń fajne uczucie jak tak woda tryska

Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.

19.08.09 prawko
01.10.09 studentka
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 17:09   #5453
smv
Zakorzenienie

kasiek oj wspolczuje ci, ale tez bym sie klocial jak mi by sie zeby nie podobaly! a co..placisz-wymagasz

kesii fajnie masz, w sumie to gitarencja;-)

a ja kurna zdycham, jestem po 2 godz korkw i praktyce i nie wiem jka mam na imie

nienawidze dzieci!
Stary 2008-02-22, 17:43   #5454
kesii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
wcale n ie fajnie bo mis ie zeby wcale nie podobaja i juz ;/ no bez kitu ja mam miec jakis retencyjny i tu kosmicznna nazwa ktorej nie pamitam cos z pelnolukowy
kasiek retencyjny zawsze się nosi po leczeniu, ale to pewnie wiesz. także głowa do góry. kiedys moja kolezanka z roku po sciagnieciu aparatu nosiła szynę, ciekawa jestem czy to też jest sposób na utrwalenie efektu. czemu nie podobają ci się twoje "nowe" zęby?
kesii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 17:54   #5455
~Gonia~
Rozeznanie

A mi się dzisiaj obluzował pierścień i trochę mi jeździ po zębie , ale muszę z tym czekać do środy, bo moja orto tylko wtedy przyjmuje :/ Mam nadzieję, że nie będzie to miało jakiegoś dużego wpływu na leczenie

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 18:42   #5456
roka12345
Raczkowanie

Oj już po wizycie ząbek wyrwany i SEPARACJA ech :PP
Za tydzień aparat już
A separacja bolesna? Coś czytałam ale niewiem czy mi się z czymś innym nie pomyliło... Mnie narazie nie boli
Stary 2008-02-22, 18:52   #5457
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez kesii Pokaż wiadomość
kasiek retencyjny zawsze się nosi po leczeniu, ale to pewnie wiesz. także głowa do góry. kiedys moja kolezanka z roku po sciagnieciu aparatu nosiła szynę, ciekawa jestem czy to też jest sposób na utrwalenie efektu. czemu nie podobają ci się twoje "nowe" zęby?
wiem ze sie nosi moja sis ma chodzi o to ze to jakis dziwny retencyjny a nie podobaja mi sie bvo wg mnie dalej sa krzywe beznadziejne i do dupy ;/ i cos mi sie zdaje ze we wt orto znow mnie zobaczy w swych progach i bede ja uswiadamiac ze nie zdejmie tego cholernego zlomu yh alez dzis jestem wsciekla caly dzien ;/ bez kitu mam dosc wszystkiego

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-22, 19:07   #5458
ikonka86
Rozeznanie

hej dziewczynki

mam aparacik od lipca 2006 roku i orto powiedzial ze juz 4 marca dowiem sie kiedy dokladnie sciagamy, prawdopodobnie jeszcze przed swietami wielkanocnymi nie moge sie doczekac!! efekty sa naprawde zadziwiajace

mam pytanko co do 8mek, w trakcie leczenia aparacikiem "wykluly" mi sie obydwie 8 na gorze i teraz kolejna na dole zaczyna<boli mnie pol twarzy ale co tam...>... czy mozliwe jest, ze po zdjeciu aparatu bede musiala usunac te 8? i czy jest mozliwe usuwanie ich chirurgiczne na nfz? <nie usmiecha mi sie placic po ok 150 zlotych za ekstrakcje jednego zeba...>

odchudzanko!

ikonka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 19:22   #5459
ANA100
Przyczajenie

Mam takie pytanie czy za kolorowe gumki płaci się dodatkowo ??? Z góry dziękuje za odp
ANA100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 19:36   #5460
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

rozmawiałam dzisiaj z mamą, która już od kilu lat mnie namawia na aparat, ale jakoś nie byłam przekonana co do tego,że jest mi on bardzo potrzebny. nie mam krzywych ani wystających zębów, a jedynie szparę między jedynkami, która nigdy mi nie przeszkadzała.
dzisiaj jednak stwierdziłam, że może warto, ponieważ za kilka lat z małej szpary może się zrobić większa i będę wtedy żałować
po weekendzie mam zamiar przejść się do ortodonty i wypytać o wszystko
także mam nadzieję, że w marcu i ja zawitam do grona aparatek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości