![]() |
#5431 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Hej
![]() obserwuje od dwoch dni ten watek, poniewaz wlasnie przygotowuje sie do zalozenia aparatu ![]() ![]() ![]() Zauwazylam, ze jest tutaj pare osob, które wyrywaja zeby w Warszawie. Ja polecam Specjalistyczna Przychodnie Stomatologiczna EXTRADENT. wyrywaja bezplatnie (umowa NFZ) tylko jak chce sie mocne znieczulenie to wtedy 30zl. Wiec polecam :P Po wyrwaniu pierwszych czworek pojawilo mi sie 'zimno'. Uzywam Antivir i powoli mi to znika (stosuje 7dni). Pozdrawiam wszystkie aparatki ;P ps. Jest tutaj ktos z Ozarowa Mazowieckiego?;p Edytowane przez dzojsticzek Czas edycji: 2008-02-20 o 21:24 Powód: literowka; ) |
![]() ![]() |
![]() |
#5432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak-dziś było pięknie ![]() ![]() ![]() ![]() opryszczka upierdliwość jak diabli, ale nic nie polecę, bo nie miewam tfu tfu odpukać!!! shewa jak jest lekko żółty to jeszcze pikuś, ale za 6 tygodni, to będzie nieciekawy, a po co się męczyć i odmawiać sobie różnych rzeczy, jak istnieją przecież łańcuszki kolorowe ![]() ![]()
![]() |
#5433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5434 |
Zakorzenienie
|
papryka mnie sie wogole orto nie pytała o kolor tym razem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5435 |
Rozeznanie
|
Nawet nie wiedziałam, że ja też noszę taki łuk od samego początku, zmienia się tylko ilość zębów opleciona.
![]() |
#5436 |
Raczkowanie
|
truskava - co do aparatu na podniebienu to ja wlasnie mam i teraz po tygodniu przerwy znowu zakładam, bo miałam chwilowo łuk ktory jest OKROPNY, blokuje jezyk, jesc nie mozna i mowa masakryczna, a ten aparat podniebienny nie jest AŻ taki zły tyle ze mi bardzo przeszkadza mowienie;/ juz po meisiacu ładnie mowiłam ale był problem z koncówkami ii, teraz jak mam tylko gorny tak sie bardzo dobrze czuje, ale orto mowi ze moga mi sie znowu zejsc zeby i trzeba bedzie całe leczenie od poczatku tak wiec własnie mykam na załozenie podniebiennego.
przepraszam za niezrozumiała formę- spiesze się ![]()
#5437 |
Rozeznanie
|
Znowu musze przełożyć zakładanie dołu.Nie usuneli mi zębów bo jestem zbyt chora. Chyba nigdy się nie doczekam
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5438 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny- dawno mnie tu nie było. Wczoraj byłam na I wizycie u orto. Czekałam na nią od 2 miesięcy z utęsknieniem i co i wyszłam po niej całkowicie zdołowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5439 |
Raczkowanie
|
Hej jestem tu nowa
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrowienia dla wszytkich ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#5440 |
Raczkowanie
|
gwiezdna baletnica
zdjęcie to zwykły rentgen. ZDJęCIE PANTOMOGRAFICZNE I CEFALOMETRYCZNE. więcej znajdziesz tu http://www.denmed.com/pantomograf.html nie martw się będzie dobrze ![]()
#5441 |
Zakorzenienie
|
Gwiezdna Baletnica wsio bedzie dobrze, niezle cie nastraszyla tym wypadaniem zebow!
no niestey koszta sa jakie sa ja tez nie bede miec idealnych zebow, nie bede miec symetrii wiec dupnie no ale...lepszy rydz niz nic ![]() oswiadczam wszem i wobec-zaliczyłam ta cholerna gramatykę za 4 podejsciem. Uff..
#5442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde a ja taki pies na zaćmienia, że nawet mi powieka w nocy nie drgnęła- myślałam, że się obudzę i coś luknę(przeważnie się budzę kilka razy w nocy), a tu spałam jak zabita, a o 7 już było po zupie ![]() ![]() ![]() shewa ja też nie wiedziałam, że są kolorowe łańcuszki i to przez rok noszenia! Dowiedziałam się z tego forum ![]() ![]() ![]() laski kurna oprócz alergii mam jeszcze stwierdzoną nerwicę(może nawet ona wywołała alergię, a może alergii wcale nie ma-z nerwicą wachlarz kombinacji jest możliwy ![]() ![]()
![]() |
#5443 |
Raczkowanie
|
a jeszcze tulipanna, czy Twoja rodzina i znajomi sie przyzwyczaili do aparatu?
![]() ![]()
#5444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na poprawie kolokwium nikt nic nie mowil na temat mojego aparatu, ale sie przygladali. Nie bylo nikogo, z kim mam dobry kontakt, wiec ciezko zeby zaczepiali ![]() ![]() ![]() Bardziej niz to, ze dziada zalozylam cieszy mnie, ze bede miec proste zeby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5445 |
Raczkowanie
|
takie chciałaś czy takie założył?
![]()
![]() |
#5446 |
Zakorzenienie
|
taramtaram i/lub tulipanna potrzebuję numer do Waszego dr Kapery, bo koleżanka jest zainteresowana-chce pójść do niego z córką...może mi któraś napisać?
szare gumki ja nazywam...srebrnymi ![]() ![]() ok już mam od taramtaram, jeszcze raz dzięki ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-02-21 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#5447 |
Zakorzenienie
|
Pytal jakie chce, szare czy biale, a widzac dezorientacje pokazal mi jeszcze inne w tym rozowe. Zaczelam sie smiac, ze sa przeeeeesliczne i ze chce szare
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5448 |
Kokon pro
|
bylam u orto zrobila mi wyciski prawie zwymiotowalam ale co tam ;/ nienawidze wyciskow ;/ mam nosic do 14 marca i koniec i powiem wam ze wcale mi sie to nie podoba bez sensu i do tego koszt calkowity nast wizyty to 540 zl (2 aparaty retencyjne + koszt sciagania) ciekawe skad sobie wezme ;( beznadzieja ide spac dzis mam zly dzien
|
![]() ![]() |
![]() |
#5449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5450 | |
Kokon pro
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5451 |
Raczkowanie
|
witam was dziewuchy!!!
na mnie wyrok już zapadł - zakładam aparat 7 marca ![]() zobaczymy co to będzie, w każdym razie na pewno zwiekszy się moja aktywność na tym wątku. mam dosyć duzy komfort zakładania tego aparatu bo teściowa to stomatolog - u niej w gabinecie także ten aparat zakładam, TŻ technik dentystyczny a i ortodonta sprawdzony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To co wybrałaś to szczoteczka elektryczna (tak mi sie zdaje) razem z irygatorem hmn.. ja tam bym kupiła pojedynczy jesli nie masz szczoteczki elektryczej to koszt ok 20 zł czy wiecej wiec po co az tak przepłacać? ....... Ja mam taki jak ten http://www.allegro.pl/item317743449_..._4_sztuki.html Jak na razie nie mam zastrzezeń fajne uczucie jak tak woda tryska ![]()
![]() |
#5453 |
Zakorzenienie
|
kasiek oj wspolczuje ci, ale tez bym sie klocial jak mi by sie zeby nie podobaly! a co..placisz-wymagasz
kesii fajnie masz, w sumie to gitarencja;-) a ja kurna zdycham, jestem po 2 godz korkw i praktyce i nie wiem jka mam na imie nienawidze dzieci!
#5454 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5455 |
Rozeznanie
|
A mi się dzisiaj obluzował pierścień i trochę mi jeździ po zębie
![]()
![]() |
#5456 |
Raczkowanie
|
Oj już po wizycie ząbek wyrwany i SEPARACJA ech :PP
Za tydzień aparat już ![]() A separacja bolesna? Coś czytałam ale niewiem czy mi się z czymś innym nie pomyliło... Mnie narazie nie boli ![]()
![]() |
#5457 |
Kokon pro
|
wiem ze sie nosi moja sis ma chodzi o to ze to jakis dziwny retencyjny a nie podobaja mi sie bvo wg mnie dalej sa krzywe beznadziejne i do dupy ;/ i cos mi sie zdaje ze we wt orto znow mnie zobaczy w swych progach i bede ja uswiadamiac ze nie zdejmie tego cholernego zlomu yh alez dzis jestem wsciekla caly dzien ;/ bez kitu mam dosc wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
#5458 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() mam aparacik od lipca 2006 roku i orto powiedzial ze juz 4 marca dowiem sie kiedy dokladnie sciagamy, prawdopodobnie jeszcze przed swietami wielkanocnymi ![]() ![]() mam pytanko co do 8mek, w trakcie leczenia aparacikiem "wykluly" mi sie obydwie 8 na gorze i teraz kolejna na dole zaczyna<boli mnie pol twarzy ale co tam...>... czy mozliwe jest, ze po zdjeciu aparatu bede musiala usunac te 8? i czy jest mozliwe usuwanie ich chirurgiczne na nfz? <nie usmiecha mi sie placic po ok 150 zlotych za ekstrakcje jednego zeba...>
#5459 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie czy za kolorowe gumki płaci się dodatkowo ??? Z góry dziękuje za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5460 |
Zakorzenienie
|
rozmawiałam dzisiaj z mamą, która już od kilu lat mnie namawia na aparat, ale jakoś nie byłam przekonana co do tego,że jest mi on bardzo potrzebny. nie mam krzywych ani wystających zębów, a jedynie szparę między jedynkami, która nigdy mi nie przeszkadzała.
dzisiaj jednak stwierdziłam, że może warto, ponieważ za kilka lat z małej szpary może się zrobić większa i będę wtedy żałować ![]() po weekendzie mam zamiar przejść się do ortodonty i wypytać o wszystko ![]() także mam nadzieję, że w marcu i ja zawitam do grona aparatek ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.