Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 182 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-20, 16:45   #5431
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Dario, ja mam nadzieję, że od marca juz będziemy u siebie, także do sierpnia to sie już spokojnie zaaklimatyzujemy . Wokół domu jest spory ogród, więc impreza byłaby niezła, a sierpień to ciepły miesiąc więc w sam raz na urządzenie grilla

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 17:19   #5432
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Płatku slyszalam o nowej serii. poczatkowo mialo byc jeszcze kilka odcinkow ale producenci stwierdzili ze cztery wesela na koniec to za blache podejscie dla tego filmu i dorabiaja odcinki. dla mnie to dobrze bo lubie ten film. a teraz juz ciezko o cos sensownego w telewizji. tylko powtorki i nieciekawe produkcje. z tego wszystkiego TZ zalatwil mi ksiazke pt pachnidlo. nie wiem czy dlatego ze drukowana mala czcionka czy rzeczywiscie jest ciezka. zazwyczaj ksiazki pochlaniam w try miga, a z ta ciezko mi idzie. czy ktoras z was tez czytala ta ksiazke tak ciezko??

co do pampersow to wiem jedno nie ma jak orginalne pampki. duzo chlona i jakos tako sie to dobrze rozklada. jakis czas temu zakupilam happy i strasznie pecznialy. potem zaszalalam z huggies. stwierdzilam ze jesli nic Wiktorii nie bedzie to moze na tym troszku oszczedze. ale dostala uczulenia, malego ale po co kusic o wieksze. reszte huggisow rozdzielilam pomiedzy szwagierke i szwagra. i ich dzieci tez dostaly uczulenia. chociaz co do rownego rozkladania sie siuskow to ostatnio zakupilam znowu jakas nowosc z pampersa. z zielonym wkladem i w tych juz sie lekko zbryla wklad. wlasnie odwiedzilam strone pampersa i zauwazylam ze maja nowe pieluszki. dodaje link. musze ich poszukac i wyprobowac. ale znajac zycie za cene 35 zł to nie to samo co zwykle pampki.

http://niemowle.onet.pl/1376952,2,produkty.html
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 17:46   #5433
ch_aga
Zadomowienie

Ja używam pieluszek z Rossmana. Owszem, są gorsze niż Pampersy ale tańsze a Muszkowi nic się po nich nie dzieje więc po co mam przepłacać. Kupka nie wypływa, siki są idealnie wchłonięte, tylko tyle, że są grubsze.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 18:02   #5434
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Dario, ja mam nadzieję, że od marca juz będziemy u siebie, także do sierpnia to sie już spokojnie zaaklimatyzujemy . Wokół domu jest spory ogród, więc impreza byłaby niezła, a sierpień to ciepły miesiąc więc w sam raz na urządzenie grilla

Kostko właśnie kupiliśmy samochód więc jakby co to mam już czym jeździć i chętnie w wakacje bym wyciągneła tż na wycieczkę do Krakowa może w końcu uda nam się wszystkie spotkać byłoby super .

Tiaaro mi ta książka bardzo się podobała chętnie bym oglądneła teraz film . Odnośnie MagdyM to już mnie trochę zdenerwował ten film bo czekałam na happy end i znowu dupa .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 08:34   #5435
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Płatku, super że juz macie samochód. Oj, długo czekałaś na niego, ale wreszcie się doczekałaś . No to czekam na Was - zapraszam

A "Pachnidło" właśnie mam zamiar nabyć, przeczytać i pójść do kina. W tym tygodniu wybieram sie z koleżanką do kina na "Białą Masajkę", na szczęście jeszcze grają, ciekawa jestem czy film odda książkę . Czytałam kilka recenzji, nie były złe, zresztą chcę przekonać się sama . Filmem "Samotność w sieci" byłam rozczarowana, porażka

Stary 2007-01-21, 10:29   #5436
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziękuje Kostko za zaproszenie byłoby mi niezmiernie miło z niego skorzystać zobaczymy do wakacji jeszcze troche czasu mamy .
W te wakacje myśle pojechać z przyjaciółką i chrześniakiem w góry, ale to tylko wstępne plany, wszystko zależy od tego jak rozkręci się firma tż.

My dzisiaj pospaliśmy do 8.00 ale oczywiście Matiemu znowu coś się poprzestawiało i poszedł spać o 24.00 . Tak jest od trzech czy czterech dni i muszę coś z tym zrobić.

Ciekawe czy Agika wróiła już od mamy .
Stary 2007-01-21, 11:15   #5437
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

DZiewczyny, dzięki za krakanie!!! Proszę dalej!!!!!

Co do pieluch, to my uzywamy Tesco, ale nie Tesco Value takich plastikowych, tylko kolorowych na rzepy. Kosztują 35 zł za 52 szt, rozmiar 4+, jestem z nich bardz zadowolona, nie przemakają, nie pzrepuszczają "bombek" i nic po nich nie ma w pupę. A na pewno są bardziej chłonne od Pampersów i bardziej miękkie od Huggies'ów Super Flexów.

A własnie Joasiu, jak pupa Julki? Lepiej po tym kremie? My dzis startujemy z Fifkiem do restauracji na Dzień babci i DZiadka - dostał Fifek zaproszenie! Idziemy do Chińskiej ! Już nie moge się doczekać!!!!

A moja wczorajsza randka, byla calkiem ok. Kupiłam sobie stanik, zeżarlam 3 kawałki pizzy i wypiłam litr Pepsi - wiem, wiem nie powinnam... - a na koniec dowaliłam dwoma kawałkami ptasiego mleczka....i dziś rano obudziła mnie Baelkowa, bo szalała z głodu....

Fifek drepta sobie juz sam po całym mieszkaniu, można mieć chwilę spokoju...

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 11:50   #5438
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Meme oczywiście dalej kraczemy aż wykraczemy KRA KRA

Fajnie że wczoraj randka ci się udała i zakupy również ja tam też w ciąży piłam cole i jakoś nic się nie stało O ja też chce na chińszczyzne

Ja wczorajszych zakupach dla siebie nie zalicze do udanych spodni na mnie nie ma balsamu tego co chciałam też nie było jedynie Patika skorzystała bo w Smyku są wyprzedaże i oczywiście kupiliśmy jej sukienke za całe 29zl i komplet spodnie z bluzą za całe 19zł

Płatku to super że macie już samochód

My tam jakoś zawsze używamy Huggisów i nawet nie próbowaliśmy innych no na początku pampersy ale póżniej zmieniliśmy i tak zostało ale nam bardzo pasują, a na urodziny Pati dostanie od nas nocnik fisher price bo kupienie kolejnej zabawki jakoś mi się nie widzi a myślałam o rowerku ale to raczej póżniej się jej przyda. A wy jakie macie pomysły na prezent urodzinowy może coś podkradne z waszych pomysłów
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 13:04   #5439
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Haniu jeszcze nie myślałam o prezencie dla Matiego na roczek ale podobają mi się samochodziki takie co siada odpycha się i wio tylko gdzie on będzie nim jeździł w tym jednym pokoju nocniczek też kupię chyba będzie trzeba po urodzinkach wziąść się za naukę. Co do zakupów to Ci się udało takie okazje są teraz w Smyku ?

Meme ja mam ochotę na rybkę w sosie słodko-kwaśnym no ale mamy dzisiaj gościa i zostajemy przy naleśnikach z tuńczykiem. Meme smacznego i miłego wypadu .
Stary 2007-01-21, 13:06   #5440
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Auuu.....Mati mnie wlaśnie ugryzł w dużego palca u nogi . Ide pogilać brojuska .
Stary 2007-01-21, 20:00   #5441
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Płatku w Smyku są wyprzedaże o 50% i dużo fajnych rzeczy było no ale ostatnio już jej troche kupiliśmy i musiałam się powstrzymać

My już po obiedzie babciowym którego miało nie być ale babcia nie wytrzymała i zwołała wszystkich i mała imprezka się zrobiła
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 21:39   #5442
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Boze, jaka jestem obżarta! Ale było pusznie! A potem na dopchanie się na ciasto i lody do moich rodziców. Jutro maraton taki sam z drugimi dziadkami...wolę nie wchodzic na wage po tych dniach Babś i Dziadków...

Fifek zachowywyał się niezwykle kulturalnie w restauracji, nawet zjadł trochę i namolnie bawił się łyzką. Byłam pełna podziwu.

A teraz pije rumianek i kłade sie do wyrka - jestem wyrąbana! A poza tym strasznie juz wielka....z dnia na dzień mój brzuch jest coraz większy...zazdroszczę wam smukłych ciałek...i sexu bez brzucha...

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-01-22, 08:14   #5443
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko jesteś co u Was? Jak z tym internetem mąż już coś w tym kierunku robi .
Stary 2007-01-22, 09:03   #5444
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

chyba tym razem się Kasiulka na nas "obraziła"....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-01-22, 09:05   #5445
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Meme Pokaż wiadomość
chyba tym razem się Kasiulka na nas "obraziła"....

ale dlaczego
Stary 2007-01-22, 09:11   #5446
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
ale dlaczego
nie no ja żartuję! pewnie ma kupę pracy, nie ma neta w domu, no a poza tym z tego co pamietma, nie chciała czytać tych poronionych postów Jastin, pewnie sie zdenerwowała i wolała wiecej tego nie robić.

Filipowi idą 2 górne dwójki jednocześnie! Ale kurde tmepo! A jeszcze tydzień temu miał tylko 4 zeby i jeden wschhdzący, a teraz juz ma 7!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-01-22, 09:24   #5447
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
nie no ja żartuję! pewnie ma kupę pracy, nie ma neta w domu, no a poza tym z tego co pamietma, nie chciała czytać tych poronionych postów Jastin, pewnie sie zdenerwowała i wolała wiecej tego nie robić.

Filipowi idą 2 górne dwójki jednocześnie! Ale kurde tmepo! A jeszcze tydzień temu miał tylko 4 zeby i jeden wschhdzący, a teraz juz ma 7!

Pewnie masz rację Meme . Cała ta sytuacja sprawiła, że zrobiło się niemiło na wizażu, ale mam nadzieje, że szybko wszystko wróci do normy .
Ładne tempo mój to szału dostaje jak wychodzą mu zęby zwłaszcza dwa jednocześnie a Filip jak to znosi?
Stary 2007-01-22, 10:16   #5448
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Pewnie masz rację Meme . Cała ta sytuacja sprawiła, że zrobiło się niemiło na wizażu, ale mam nadzieje, że szybko wszystko wróci do normy .
Ładne tempo mój to szału dostaje jak wychodzą mu zęby zwłaszcza dwa jednocześnie a Filip jak to znosi?
no własnie chyba nie jest swiadomy tego co sie dzieje..nie chce zapeszać, ale tak sobie dzis pomyślałam, jak to zobaczyłam, że jak szły mu pierwsze jedynki dolne i górne - to był dużo bardziej zmierzły i nie do życia. A teraz albo go to nie męczy, albo nie zwrca na to uwagi..nie wiem. Po prostu expresowo mu sie pojawiaja te zęby, może dlatego.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-01-22, 10:21   #5449
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

A tak apropos jeszcze tej calej awantury z Jastin...czytałyscie wszystko co styczniówki wypisują u siebie na nasz temat? Jastin sama napisała, że jest chamska a jak ja jej przynałam racje ,to sie swięcie oburzyła, że Mariqa nie dała mi negatywa....Mało tego, oskrażyły Mariqę o to ,ze stoi po naszej stronie i "znęca" się nad nimi...

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-01-22, 10:38   #5450
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
A tak apropos jeszcze tej calej awantury z Jastin...czytałyscie wszystko co styczniówki wypisują u siebie na nasz temat? Jastin sama napisała, że jest chamska a jak ja jej przynałam racje ,to sie swięcie oburzyła, że Mariqa nie dała mi negatywa....Mało tego, oskrażyły Mariqę o to ,ze stoi po naszej stronie i "znęca" się nad nimi...
Wiecie co ja odpuszczam temat pt: styczniówki. Cóż prawda wyszła na jaw a niektórzy obnażyli swoją prawdziwą twarz. Pozostaje niesmak. Można się kłócić ale sztuką jest robić to kulturalnie.
Chamstwa nie zniese
Meme ty się ciesz kobieto że Filip bezboleśnie ząbkuje.
U nas Dzień Babci i Dziadka spokojnie. Teściowa nas olała i przyjęła w szlafroku.
Bylismy za to nareszcie na spacerze troche słońca i człowiek zaraz inaczej myśli.
U nas nie ma smyka może to i dobrze.
Julka ucieka z nocnika ale sukces był bo raz się udało. Za mała jest żeby to załapać ale będziemy próbować.
Pupa wyleczona - pomógł linomag.
Płatku do Kalisza masz całkiem blisko - jeśli tylko masz ochote to zapraszam.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 10:45   #5451
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

zdjęcie z wczorajszego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1210028.JPG (95,7 KB, 29 załadowań)

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 10:49   #5452
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

hej Dżoana! Piękne z was kobitki!!! Masz rewelacyjne włosy! A julka jak Pannica! Matko ona zaraz ma juz roczek! DZeiwczyny to już rok!!! Rok maja nasze dzieciaki! Chyba siezwrusze...
a skromnie powiem, że też zapuszczam..włosy...w tej chwili mam żyjąca czepko - czapke na głowie...tragedia..zwierz ęta na mój widok uciekają...
teściowa...cóż...nie komentuję..ehm...

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-01-22, 10:50   #5453
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cieszę się ,że pupka wyleczona! polcema jeszcze do codziennej pielgnacji typowo na tyłeczek oliwke z linomagu - ona jest typowo do pupy - ja używam na dzień tej oliwki a na noc kremu z Linomaga. I tez pomógł mi wyleczyć nie jedne dzidostwa na tyłku fifka. A poza ty mznowu mi kaszle..a nigdzie z nim nie łaziłam...;(

FILIPEK

MADZIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-22, 11:11   #5454
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu Ty pudernico (żartuje oczywiście ) ślicznie wyglądacie jeny ja bym Mateuszka dla takiej synowej chętnie sprzedała ale jak wszystkie zaczniecie pokazywać swoje pannice to zwariuje wszystkie są śliczne i słodziutkie(nie ujmując nic chłopakom ).Fajny ten płaszczyk to chyba kupiony w top secret co ?

Meme niech sobie piszą co chcą ja już nie chcę się wypowiadać na ten temat bo próbują ze mnie winną zrobić, oczywiście Ciebie też nie pomijają a biedna bąbelkowa się denerwuje .

Joasiu ja bym Was wszystkie odwiedziła po kolei, ale mój tż to nawet nie ma czasu na kąpiel małego, a co tu mówić o wycieczkach . Mam tylko nadzieje, że się to troche poluzuje . Postanowilam iść na prawko, ale na wiosnę zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zapomiałam Wam napisać że się wczoraj nalizałam znaczków za wszystkie czasy 66 znaczków nakleiłam .

Ciekawe gdzie się podziewa nasza Agika i Daria Tiaara znowu zamilkła .
Stary 2007-01-22, 11:16   #5455
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Estimo widze, że nas podczytujesz może się ujawnisz chyba, że nie masz ochoty to przepraszam .
Stary 2007-01-22, 11:17   #5456
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko będziesz miała na nowym mieszkanku internet? No i jak wrażenia po filmie?
Stary 2007-01-22, 11:41   #5457
kasiulka
Zakorzenienie

Hej baby - stanowczo dementuje pogłoski jakobym sie na Was obraziła ! Po prostu nie mam czasu dzis pisac, mamy w pracy tzw. młyn. A szkoda bo chce sie jeszcze raz odniesc do tej całej afery - mimo wszystko, jestem upierliwa wiem . jak znajde chwilke napisze wiecej.

netu w domu nie mam, za to Oliwka na zęba - górna jedynka, wykrylam ją wczoraj a Oliwka juz zdązyła ją wypróbowac na moich cyckach

rany jak mi Was brakuje , cały weekend o Was myslałam

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 11:45   #5458
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Hej baby - stanowczo dementuje pogłoski jakobym sie na Was obraziła ! Po prostu nie mam czasu dzis pisac, mamy w pracy tzw. młyn. A szkoda bo chce sie jeszcze raz odniesc do tej całej afery - mimo wszystko, jestem upierliwa wiem . jak znajde chwilke napisze wiecej.

netu w domu nie mam, za to Oliwka na zęba - górna jedynka, wykrylam ją wczoraj a Oliwka juz zdązyła ją wypróbowac na moich cyckach

rany jak mi Was brakuje , cały weekend o Was myslałam

Kasiulko nareszcie to już chyba nie ma bezzębnych dzieciaczków na naszy wątku . Poganiaj męża nich Ci sprawi internet bo inaczej z piłami nalot Wam zrobimy .
Stary 2007-01-22, 11:48   #5459
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Kostko będziesz miała na nowym mieszkanku internet? No i jak wrażenia po filmie?
Tak, będziemy mieć internet ale nie od razu . Zakupilismy już laptopa, bo tego kompa sprzedajemy, nie mielibyśmy go gdzie dać.
A na filmie jeszcze nie byłam, dopiero sie wybieramy, tylko jeszcze nie wiemy w który dzień .
Dziewczyny, po dzieciach stajecie sie coraz piękniejsze...tak, tak Joasiu to aluzja do Ciebie. Julka też śliczna pannica
Płatku idź, idź na prawko...to na prawdę niezła frajda, gorzej z egzaminem... ze mnie... niestety trudny przypadek

Kasiulko gratulacje ząbka Oliwkowego, my też tęskniłysmy za Tobą

Stary 2007-01-22, 11:56   #5460
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko to nie z Tobą jest problem tylko takie czasy wczoraj koleżanka, wcześnie kolega mówili, że teraz do egzaminów ludzie muszą podchodzić nawet z 12 razy .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości