![]() |
#5461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
#5462 |
Konto usunięte
|
IPD ( Indywidualny Plan Działania )
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5463 |
Zakorzenienie
|
http://www.pupsandomierz.pl/index.ph...-plan-dziaania
Szukalam o tym w necie.. A ciekawa jestem jak to wyglada w praktyce..
![]() |
#5464 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5465 |
Zakorzenienie
|
kiedys brali za benzyne ile straciłaś itd. stare dobre czasy
#5466 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie tak, że podpisujesz i nic z tym nie robią.. u mnie tak jest. Hmm czyli mam się rozumieć, ze jakbym jeździła samochodem, to zwracają mi 75% procent ceny np. biletu autobusowego ? Czy z rachunku za paliwo ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5467 |
Raczkowanie
|
zwracają ci 100% kosztu biletu miesięcznego.
#5468 |
Konto usunięte
|
Dziękuję serdecznie
![]() Idę dzisiaj na rzeź... ach.. dam znać jak wrócę. |
![]() ![]() |
![]() |
#5469 |
Raczkowanie
|
Czy lista obecności jest czymś co mój "stażodawca" powinien dostać od UP? W sensie - czy jest to jakiś konkretny formularz, czy może sobie pracodawca zrobić własną listę obecności?
"....She don't have to lay down, for nothing or nobody..." (by Ursula Rucker) "....mam wiadomość dla wszystkich ładnych ludzi świata ... jeśli jesteście ładni, albo może jesteście nawet i piękni ... to nas BRZYDKICH S****YSYNÓW jest więcej na tym świecie niż was!! Więc uważajcie." (by Frank Zappa) |
![]() ![]() |
![]() |
#5470 |
Przyczajenie
|
Pracodawca może sobie sam zrobić listę obecności, ważne jest tylko żeby zachowała ona formę listy obecności z Urzędu (zawierała wszystkie loga itp.) Więc uważam, że lepiej raz sobie wziąć formularz z UP i sobie skserować tyle razy ile miesięcy jest staż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5471 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nigdzie nie ma tak dobrze ... w każdej sprawie są takie chochliki=kruczki o których nie mówią! Nie wszystko jest takie kolorowe jak się na początku okazuje. Nie zwracają 100% za bilety miesięczne, tylko 90%, a jeśli jeździsz własnym autem to nie patrzą na to ile tankujesz, tylko biorą wówczas pod uwagę uwagę najtańszy środek lokomocji na tej trasie, do której dojeżdżasz na staż i na podstawie tego wyliczają kwotę.
Dziewczyny piszą na górze, że zwracają 75%, inne mówią że 80%, ja usłyszałam, że u mnie 90% - obłęd! W jednym kraju mieszkamy a różne informacje uzyskujemy! No cóż ... ważny jest fakt, że nikt nie oddaje 100% - "coś za coś" :/
- Jan Paweł II ![]() http://kropelka-wiary.pl/ WYMIANA - oczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497260 Edytowane przez Nektarynka Czas edycji: 2010-01-13 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#5472 |
Zakorzenienie
|
jak ja mam miesięczny za 79 zł to jakbym jeżdziła samochodem to zwracają mi tylko około 59 zł. tak mam napisane w regulaminie na stronie up. ale ja jeżdze autobusami więc mnie to nie dotyczy. ale radze najpierw poczytać co na stronie pup jest napisane.
#5473 |
Zakorzenienie
|
HEJ DZIEWCZYNY!
Dostałam staż! W szkole jako pracownik biurowy, ale musze czekać na nowe wnioski do wypełnienia będą dopiero pod koniec stycznia i narazie nie mają pieniązków. Ale zaklepane w tej szkole mam ![]() A z tymi kosztami to na poczatku rozpączęcia stażu się składa wniosek o zwrot pieniążków za dojazd? Czy moze pod koniec? I z tego co piszecie musze zbierać te wydruczki od kierowcy (bo w busach biletów nie ma) będzie z tym roboty, bo kierowca nigdy sie tego nie chce robić. I mam jeszcze jedno pytanie. Niektóre z was pisały że pisały prośby o przedłużenie stażu. Jak to wygląda? Wtedy to jest liczone jako drugi staż i już nie będzie się mogło iść na następny? Dyrektor mi powiedział, że może mnie wziąć tylko na 3 miesiące bo jakby wziął na więcej byłby zmuszony mnie przyjąć później.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2010-01-13 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#5474 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Można napisać wniosek do UP o przedłużenie stażu- jeżeli rozpatrzą Ci go pozytywnie to traktowane to jest jako kontynuacja stażu. Wyjątkiem jest, gdy zmieniają Ci stanowisko- wówczas musisz robić dodatkowe badania i traktowane jest to jako osobny staż. jeśli chodzi o pracodawce- to on też jest uzależniony od UP- to czy przedłuży Ci staż czy nie zależy od tego jaką umowę ma podpisaną z Urzędem ( czy ma obowiązek kogoś zatrudnić po stażu, czy nie ). Moim osobistym zdaniem każda umowa powinna być zawierana z obowiązkiem zatrudnienia stażysty- Nie ma to jak roczny darmowy pracownik o potem do widzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5475 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.Pamietacie jak pisalam o tym pracodawcy co chcial mnie wziasc na dwa tygodnie na przyuczenie.a potem staz.przed swietami dzwonili do mnie z urzedu ze sa juz papiery,pojechalam i podpisalam oswiadczenie na skierowanie do odbycia stazu. na okres 6 m-cy.6.01.stycznia bylam podpisac liste,zapytalam czy juz cos wiadomo,a pani powiedziala ze umowy z pracodawcami beda podpisywane teraz w styczniu. Czy ktos sie orientuje ile czasu bede jeszcze czekac?Czy od podpisania umowy przez pracodawce moge zaczac ten staz?
#5476 |
Konto usunięte
|
U mnie nic.
Zaszłam a babka do mnie" A to Pani.., musimy wypisać odmowę.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5477 |
Przyczajenie
|
Cześć.
Mam pytanie. Otóż chce odrobić staż w innym powiecie, z racji tego, że mieszkam pod miastem, które do innego powiatu należy. Czy muszę w takim razie szukać stażu na własną rękę i chodzić od urzędu do urzędu? I czy widzie może jak powinno wyglądać podanie o przyjęcie na staż? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#5478 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Urząd Pracy wyznacza date rozpoczęcia stażu- tak więc bez umowy raczej nie da rady- przynajmniej UP Ci za te dni nie zapłaci. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o Urzędy to należysz do Urzędu odpowiedniego do Twojego miejsca zameldowania. Jeżeli chciałabyś skorzystać z usług innego UP musiałabyś mieć w danym mieście przynajmniej meldunek tymczasowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ponawiam pytanko: A z tymi kosztami to na poczatku rozpączęcia stażu się składa wniosek o zwrot pieniążków za dojazd? Czy moze pod koniec? I z tego co piszecie musze zbierać te wydruczki od kierowcy (bo w busach biletów nie ma) będzie z tym roboty, bo kierowca nigdy sie tego nie chce robić. ![]() Dzięki Kamila za odp ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Będzie inny, trzymam kciuki!
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2010-01-13 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5481 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim...
Byłam dzisiaj w paru firmach popytac o staż i jestem załamana, bo tam gdzie chciałam go odbyć okazało sie, że ktoś mnie wyprzedził ![]()
#5482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie też nie biorą pod uwagę najtańszego środka, bo mi zwracają tyle ile wynoszą bilety PKS, a nie MPK, gdzie bilet jest o 1/3 tańszy.
![]() |
#5483 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluje
![]() Ja dziś bylam w Up i dostalam skierowanie na staż do sądu jako sekretarka ![]() jak wygląda taka rozmowa o staz? jak normalna rekrutacyjna? monia a w UP juz nie maja zadnych stazy?
![]() |
#5484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5485 |
Raczkowanie
|
Nie no na pewno mają, ale ja mam termin zgłoszenia sie w UP wyznaczony na 16 luty, a ogólnie to wolałabym sobie znaleźć sama staż w takim miejscu gdzie siebie widze w tej pracy, więc szukam na własną rękę. Bo jak se wyobraże co oni mi w tym UP mogą wcisnąć to wole sama działac.
15.10.2009 - zdane prawko ![]() Edytowane przez monia0225 Czas edycji: 2010-01-13 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#5486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zawsze dzwonię z zapytaniem, jak mają oferty to idę, jak nie to nie - bez względu na to kiedy mam podpis ![]() Szukanie na własną rękę mnie już zmęczyło, ale chyba czas znowu poszukać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5487 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny Kochane, a kiedy można się spodziewać PITu 11?
#5488 |
Zakorzenienie
|
ja dostalam we wtorek-dawali stazystom przy podpisie.
![]() |
#5489 |
Raczkowanie
|
Uuu... a u nas nie dawali. A mogę wiedzieć le masz dochodu i ile pracujesz? Rozliczałaś się może?
#5490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do drugiego to bilety zbierasz cały miesiąc, jak na nastepny miesiac idziesz podpisac liste to nbierzesz tez bilety, wniosek o zwrot kosztów i liste obecnosci. i oddają ci kase do konca miesiąca nie martw się, dostaniesz i swój pit, ja swojego też nie mam, ale jakos sie nie denerwuje bo przysłac musza. a ktoś może wie, jak sie dostaje tą kartę - plan stażu- czyli opis danego stanowiska i co sie na nim bedzie robiło i na koncu stażu trzeba wypełnic tą kartę i pracodawca ją podpisuje i wydaje opinie czy coś takiego, to wpisujecie tam to co jest w planie pracy na to dane stanowisko? czy to co robiłyście ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.