Majówki 2016 - część trzecia - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-09, 08:49   #541
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Tam byla mowa o zwrocie kasy jesli towar nie spelni oczekiwan...Polak przeczytal i stwierdzil...zrobie zakupy za 1000zl, rozpakuje do bagaznika na parkingu i zwroce opakowania. Wstyd mi za takie podejscie
Rose, ja się zgadzam, że buractwo. Ale po co w takim razie w regulaminie zapis, że można oddać do 10 pustych (!) opakowań?! Trzeba zjeść 10, żeby się przekonać, że nie smakowało?! (Nie znam dokładnie tematu, podczytuję wątek lidlowy na wizażu, więc jeżeli się mylę to sorry). Nie smakuje? Ok, oddaj 9 pełnych i jedno pełne w połowie. Gra gitara. A tak to się nie dziwię, uważam, że lidl sam sobie jest winien

Martunia, te same śpiworki kosztują 450zł w innych sklepach

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 09:03   #542
ola0605
Zadomowienie

A jakie macie inne śpiworki?

Edytowane przez ola0605
Czas edycji: 2016-11-09 o 09:04
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 09:14   #543
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja za to często nie oddaję pożyczonych rzeczy, np talerza z jakiejś imprezy ale mam je cały czas odłożone do oddania tylko zapominam

U nas też śnieg. A muszę jechać do miasta.

Agassek dobrze, że o swoje dziecko lepiej dbasz niż o inne rzeczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Śliczny avatar 😃

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 09:15   #544
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Rose, ja się zgadzam, że buractwo. Ale po co w takim razie w regulaminie zapis, że można oddać do 10 pustych (!) opakowań?! Trzeba zjeść 10, żeby się przekonać, że nie smakowało?! (Nie znam dokładnie tematu, podczytuję wątek lidlowy na wizażu, więc jeżeli się mylę to sorry). Nie smakuje? Ok, oddaj 9 pełnych i jedno pełne w połowie. Gra gitara. A tak to się nie dziwię, uważam, że lidl sam sobie jest winien
Co mi przypomina jeszcze, ze w biedrze było ograniczenie do dwóch opakowań... także teges jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Dla mnie to było logiczne do przewidzenia jak usłyszałam o tej akcji, że tak to się skończy.

Jakby którąś interesowało to od 14.11 w biedrze mają być różne zabawki na promocji. Np. klocki drewniane 100 elementów za 40 zł:

Edytowane przez Anika1986
Czas edycji: 2016-11-09 o 09:26
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 09:21   #545
urshoola
Zadomowienie

OMG nieźle z tym Lidlem....ja bym się wstydzila nawet gdyby mi nie odpowiadało...co innego jakby produkt miał jakąś wadę to wtedy tak...masakra...

Mężowi mojemu od pewnego czasu nie zdażyło się podczas przewijania trafić na kupę.I słuchajcie co akcja.Wczoraj przewija i słyszę z pokoju obok...No nie...ona sra ludzkimi kupami i to smierdzacymi.Ej czemu ona już robi takie kupy?takie ludzkie?
Na co ja...no nie wiem może dlatego ze jest człowiekiem...dobrze ze Słonia nie urodziłam...powiedział że jestem okrutna 😃

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Najlepsze na Świecie domowe jedzenie dla dzieci-te książkę próbuje upolować ponoć genialne przepisy dla maluchów.Ktoś cos?

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 09:23   #546
agassek
Zakorzenienie

Ale tak sobie jeszcze myślę w kontekście tego lidla, że w Polsce nigdy nie będzie tak jak w stanach czy na zachodzie Europy ze zwrotami, gwarancjami. Pewnie przez biedę u nas szerzy się takie cwaniactwo. Słyszałyście, że w zarach ekspedientki potrafią wąchać zwracane ubrania, żeby ocenić czy faktycznie nie były noszone?! Z drugiej strony moja koleżanka kupiła swojemu choremu dziecku zabawkę i po dwóch dniach zapakowała i odniosła do sklepu!!! choremu, czaicie?! Kupicie w smyku zabawkę, którą przed chwilą bawiło się chore dziecko

Stary 2016-11-09, 09:30   #547
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Martunia, te same śpiworki kosztują 450zł w innych sklepach
Rozumiem ale i tak nie dam tyle kasy za kawałek materiału. Starczy nam ten co mamy. Wolę dołożyć ta kasę do fajnej spacerówki itp

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 09:32   #548
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
A jakie macie inne śpiworki?
Elodie details <3
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 09:33   #549
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Ale tak sobie jeszcze myślę w kontekście tego lidla, że w Polsce nigdy nie będzie tak jak w stanach czy na zachodzie Europy ze zwrotami, gwarancjami. Pewnie przez biedę u nas szerzy się takie cwaniactwo. Słyszałyście, że w zarach ekspedientki potrafią wąchać zwracane ubrania, żeby ocenić czy faktycznie nie były noszone?! Z drugiej strony moja koleżanka kupiła swojemu choremu dziecku zabawkę i po dwóch dniach zapakowała i odniosła do sklepu!!! choremu, czaicie?! Kupicie w smyku zabawkę, którą przed chwilą bawiło się chore dziecko
no ale jak to...przecież musi chyba być metka na ubraniu...to z metka ktoś chodzi?
chyba ze w Lidlu tacy wszyscy wyrozumiali że tak ufają ludziom.

Stary 2016-11-09, 09:35   #550
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Mężowi mojemu od pewnego czasu nie zdażyło się podczas przewijania trafić na kupę.I słuchajcie co akcja.Wczoraj przewija i słyszę z pokoju obok...No nie...ona sra ludzkimi kupami i to smierdzacymi.Ej czemu ona już robi takie kupy?takie ludzkie?
Na co ja...no nie wiem może dlatego ze jest człowiekiem...dobrze ze Słonia nie urodziłam...powiedział że jestem okrutna 😃

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Najlepsze na Świecie domowe jedzenie dla dzieci-te książkę próbuje upolować ponoć genialne przepisy dla maluchów.Ktoś cos?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Niezle...
Stary 2016-11-09, 09:38   #551
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Rozumiem ale i tak nie dam tyle kasy za kawałek materiału. Starczy nam ten co mamy. Wolę dołożyć ta kasę do fajnej spacerówki itp
Spoko. W razie czego na Allegro używki w tej cenie chodzą, więc wiesz

Cytat:
no ale jak to...przecież musi chyba być metka na ubraniu...to z metka ktoś chodzi?
chyba ze w Lidlu tacy wszyscy wyrozumiali że tak ufają ludziom.
Nie wiem zara chyba w ogóle ma ludzi za złodziei, mega wkurza mnie przykładanie torebki do jakiegoś czujnika przed wejściem do przymierzalni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 09:41   #552
zabciajs
Zakorzenienie

Dziewczyny krem ochronny do buźki? Nie nawilzajacy tylko ochronny. Pewnie nie moze miec w skaldzie wody. Ktoś coś?
(Oczywiscie jestem za jak najlepszym skladem).
Stary 2016-11-09, 09:47   #553
urshoola
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem zara chyba w ogóle ma ludzi za złodziei, mega wkurza mnie przykładanie torebki do jakiegoś czujnika przed wejściem do przymierzalni
wiesz co mój M.Kiedyś dowalil?że on nic przykladal nie będzie jak mu nie udowodnią że tam nie ma czujnika który mu z karty kasę pobierze i stał tak kilka min droczyl się z dziewczyną po czym oddał jej jeansy i powiedział że idzie do konkurencji 😃lubi wkurzac ludzi tak jak teraz w Biedronce z naklejkami jak co pytają o kartę to rzuca takim monologiem dlaczego nie ma karty ze już w jednej biedronce na osiedlu to co o kartę nie pytają 😃lubi być upierdliwy.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dziewczyny krem ochronny do buźki? Nie nawilzajacy tylko ochronny. Pewnie nie moze miec w skaldzie wody. Ktoś coś?
Zabcia ja Ci polecam Sopelek,może też być z Emolium krem ochronny na wiatr i mróz, ja kupiłam z Babydream na wiatr i mróz i też jest spoko.A ten zwykły z babydream mąż do rąk używa a jest alergikiem i aktualnie leczy wysypke po marchewce i twierdzi że mu fajnie łagodzi zaczerwienienie.

Stary 2016-11-09, 09:49   #554
Iwonia27
Zakorzenienie

Czesc pospalismy znow do 10. Cudowne dziecko. Noc tez fajna wiec odespalam wczorajszą.
Fab napisalas to co ja tez czuje. Bron Boze nie mam Ci za zle tego posta hehe nie chcialam juz wczoraj tyle smecic ale piszecia sama prawde. I uwierzcie ja wcale niczym nie tlumacze tego co wczoraj zrobil. Niczym. Kazda jesna osobe bym skreslila gdyby zajmujac sie moim dzieckiem tak sie zachowala. Tesciowa juz by kwiatki gryzla hahaha. Jemu wczoraj do konca dnia nie dalam malego. Sama sie z nim bawilam potem go na zeby strasznie bolalo i to tez sama ogarnelam
Tez sie zastanawiam co bedzie jak maly z premedytacja bedzie cos robic denerwujacego. Juz wiem ze etap celowego zrzucania zabawek i podaj mi bedzie ciezki. On nie trybi ze to kolejny etap rozwoju. Juz teraz niechcacy malutki gdy sobie przeklada z lapki do lapki i mu wypadnie pare razy to ten mowi koniec nie ma zabawki lece wtedy np z kuchni i mu mowie co i jak ale caly czas mowi z ironia ze ja to najmadrzejsza ze wszystkie rozumy pozjadalam albo ze chociaz mama madra i tak robi po swojemu. Szkoda ze nie docenia ze ja zglebiam to czy tamto dla naszego dobra zeby zrozumiec to malenstwo. Serio nie mam ochoty z nim rozmawiac tlumaczyc. I tak ma to gdzies. Ile on ma lat?
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 09:49   #555
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Babydream ma dobry skład

Cytat:
wiesz co mój M.Kiedyś dowalil?że on nic przykladal nie będzie jak mu nie udowodnią że tam nie ma czujnika który mu z karty kasę pobierze i stał tak kilka min droczyl się z dziewczyną po czym oddał jej jeansy i powiedział że idzie do konkurencji lubi wkurzac ludzi tak jak teraz w Biedronce z naklejkami jak co pytają o kartę to rzuca takim monologiem dlaczego nie ma karty ze już w jednej biedronce na osiedlu to co o kartę nie pytają lubi być upierdliwy.
I dobrze! Ja z kolei zamiast obrazić się na air maxy, które rozwaliły mi się po 4 miesiącach sporadycznego noszenia, od razu poleciałam kupić kolejne

Coś jest takiego, że traktują nas czasem jak podludzi, a my tam i tak ciągniemy

Chyba pierwszy raz próbuję uśpić Marysię nosząc ją... na leżąco jeść nie chciała, na siedząco też nie, a marudzi straszliwie... teraz noszę i spać nie chce, ale widzę, że jest zmęczona, bo nie gada, nie uśmiecha się tylko żuje swój rękaw i tępo patrzy przed siebie...

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-11-09 o 09:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 09:56   #556
Iwonia27
Zakorzenienie

Napisal smsa jak tam bylo dzis w nocy.
Odpisalam jednym slowem- dobrze. On ? (Tak piszemy gdy nie wiemy o co chodzi)
Odpisalam ze nie zamierzam dzis udawac ze nic sie nie stalo jak gdyby nic i ze jest miedzy nami ok bo nie jest.
Cisza.
Stary 2016-11-09, 09:58   #557
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

He he wiem wiem

Zara dla mnie to badziewie. Serio, kupiłam kilka koszulek córce jakieś spodnie i taki szit że głowa mała. Wszystko się porozciagalo

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 10:01   #558
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Śliczny avatar 😃
Moje własne osobiste mini stópki

Niestety Polaki cwaniaki zawsze zrobią siarę. Na pewno trochę to wynika z niezamożności,ale wiele osób pewnie też sobie myśli, że skoro mnie wszyscy począwszy od państwa, poprzez pracodawców itp wykorzystują na każdym kroku to czemu ja mam tego nie zrobić skoro mam taką okazję?
Ja osobiście bym się wstydziła.

Ja muszę kupić jakiś spiworek ale nie mogę się zdecydować. U nas już biało a w miasteczku oczywiście paraliż.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

A czy te kremy na zimę nie zapychają? Ja nie umiem tego ocenić, a potrzebuję dla Mateusza lekkiego kremu nawilżającego ze względu na to rzekome ŁZS.
Babydream chyba właśnie wywołał u nas te krosty na buźce

Stary 2016-11-09, 10:17   #559
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Wstałam i słyszę Donald Trump prezydentem USA. No nie wierzę.

Tak tylko ja wypelnialam formularz reklamacyjny online. To teraz co tak po prostu mam napisac do nich pismo? Bo przeciez nie bede kolejny raz wypelniala formularza.
Tak czy inaczej nie zgadzam się z ta decyzja i cos musze zrobic.

To nię nazywa luka w prawie. Lidl moglby sie postarac o bardziej precyzyjny regulamin. Polak sprytniejszy niz promocja "Sprytnie i tanio"
No ale nie zmienia to faktu ze ja bym sie wstydziła tak zachowac jak Ci ludzie

Ja juz nie moglam zasnac odkad sprawdzilam wyniki! a nikt mi nie wierzyl, jak mowilam ze trump wygra!

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Czesc pospalismy znow do 10. Cudowne dziecko. Noc tez fajna wiec odespalam wczorajszą.
Fab napisalas to co ja tez czuje. Bron Boze nie mam Ci za zle tego posta hehe nie chcialam juz wczoraj tyle smecic ale piszecia sama prawde. I uwierzcie ja wcale niczym nie tlumacze tego co wczoraj zrobil. Niczym. Kazda jesna osobe bym skreslila gdyby zajmujac sie moim dzieckiem tak sie zachowala. Tesciowa juz by kwiatki gryzla hahaha. Jemu wczoraj do konca dnia nie dalam malego. Sama sie z nim bawilam potem go na zeby strasznie bolalo i to tez sama ogarnelam
Tez sie zastanawiam co bedzie jak maly z premedytacja bedzie cos robic denerwujacego. Juz wiem ze etap celowego zrzucania zabawek i podaj mi bedzie ciezki. On nie trybi ze to kolejny etap rozwoju. Juz teraz niechcacy malutki gdy sobie przeklada z lapki do lapki i mu wypadnie pare razy to ten mowi koniec nie ma zabawki lece wtedy np z kuchni i mu mowie co i jak ale caly czas mowi z ironia ze ja to najmadrzejsza ze wszystkie rozumy pozjadalam albo ze chociaz mama madra i tak robi po swojemu. Szkoda ze nie docenia ze ja zglebiam to czy tamto dla naszego dobra zeby zrozumiec to malenstwo. Serio nie mam ochoty z nim rozmawiac tlumaczyc. I tak ma to gdzies. Ile on ma lat?

Iwonia, ja tez popieram Fab. Ale! Nie mamy tez pelnego obrazu waszego zwiazku, nie znamy Cie(no dobra, troche znamy ) i ja nie chce tego za bardzo oceniac. Ale jedyna rzecz o ktorej pamietam to, ze trzeba rozmawiac, nawet krzyczec, ale jakos sie komunikowac. Bo gdy przestaje wam zalezec, przestajecie rozmawiac to moim zdaniem jest prosta droga do rozejscia niestety.. iwonia przesylam wirtualne buziaki i usciski!

Cytat:

Mu uzywamy weledy 'weather protector'. Wydaje sie ok ogolnie uwielbiam cala serie weledy.

Cytat:
wiesz co mój M.Kiedyś dowalil?że on nic przykladal nie będzie jak mu nie udowodnią że tam nie ma czujnika który mu z karty kasę pobierze i stał tak kilka min droczyl się z dziewczyną po czym oddał jej jeansy i powiedział że idzie do konkurencji lubi wkurzac ludzi tak jak teraz w Biedronce z naklejkami jak co pytają o kartę to rzuca takim monologiem dlaczego nie ma karty ze już w jednej biedronce na osiedlu to co o kartę nie pytają lubi być upierdliwy.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Zabcia ja Ci polecam Sopelek,może też być z Emolium krem ochronny na wiatr i mróz, ja kupiłam z Babydream na wiatr i mróz i też jest spoko.A ten zwykły z babydream mąż do rąk używa a jest alergikiem i aktualnie leczy wysypke po marchewce i twierdzi że mu fajnie łagodzi zaczerwienienie.

Jak ja bym czytala o swoim!! Czasem az mi szkoda tych biednych ludzi, bo on nie traktuje tego powaznie a inni sa zdezorientowani haha

Cytat:

Eee, tutaj tez ludzie kombinuja. Mi byloby wstyd.
Pewnie wszystkie ogarniacie, ze jak sa jakies fajne rzeczy w promocji, wlasnie w lidlu czy cos to ludzie ustawiaja sie w kolejkach od rana i rzucaja sie po to. Przezylam szok z dwa tygodnie temu, gdy w pracy dziewczyny mi powiedzialy ze tutaj tez tak robia ;p bo akurat mieli drewniane zabawki, domki/kolejki etc w aldim za bezcen i ludzie sie rzucali na to
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 10:18   #560
ola0605
Zadomowienie

Dziewczyny czy tylko ja od maja nie umyłam okien i nie wyprałam firan ?
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 10:22   #561
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Eee, tutaj tez ludzie kombinuja. Mi byloby wstyd.
Pewnie wszystkie ogarniacie, ze jak sa jakies fajne rzeczy w promocji, wlasnie w lidlu czy cos to ludzie ustawiaja sie w kolejkach od rana i rzucaja sie po to. Przezylam szok z dwa tygodnie temu, gdy w pracy dziewczyny mi powiedzialy ze tutaj tez tak robia ;p bo akurat mieli drewniane zabawki, domki/kolejki etc w aldim za bezcen i ludzie sie rzucali na to
Heh, właśnie chciałam napisać, że u nas 17.11 w lidlu mają być super zabawki drewniane ale chyba nawet nie ma sensu po to jechać z resztą Marysia jeszcze za mała na drewnianą kuchnię czy domek dla lalek...

Stary 2016-11-09, 10:24   #562
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

[/COLOR]A czy te kremy na zimę nie zapychają? Ja nie umiem tego ocenić, a potrzebuję dla Mateusza lekkiego kremu nawilżającego ze względu na to rzekome ŁZS.
Babydream chyba właśnie wywołał u nas te krosty na buźce
Te które mają parafinę w skladzie moga zapychać. Fajnie sie rozsmarowuje Nivea kremna każdą pogodę ale jesli chcesz naprawdę dobry krem i mieć pewność że nic nie zapcha skóry i nie uczuli to polecam Ci Hipp:http://www.ceneo.pl/22566362
jeden i drugi jest naprawdę dobry ale przy alergii z nivea ostrożnie.
Zawsze na zimę najlepiej się sprzedaje sopelek i ta nivea natomiast przy alergikach najczęściej emolium i hipp przy czym moim zdaniem hipp ze składem wygrywa.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
nie nie tylko Ty ja po prostu nie mam firanek i karniszy jeszcze

Stary 2016-11-09, 10:31   #563
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
A te immunoglobuliny IgG i IgM to tylko z powodu tego kaszlu robicie ? Mieliście skierowanie czy prywatnie ?
Z powodu jej ciągłych infekcji kataralnych/czasami kaszlu/trzydniówkę zdążyła już mieć/zapalenie płuc/zaropiałe oczy. Policzyłam, że największa przerwa między infekcjami to 4 dni. Dała jeszcze skierowanie do laryngologa i na te krew. Pewnie jej chodzi o szczepienia też, bo moje stanowisko brzmi, że kolejne dawki szczepień będą jak przez chociaż tydzień będą wszyscy w domu zdrowi i ona chce może mi pokazać, że z Igą wszystko jest ok, bo ja się boję, że można coś z jej zdrowiem przegapić itd.

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Z czego? ... żartujesz? masakra, może jestem jakaś staroświecka i zacofana no aleee ludzie tablety w przedszkolu?

Takie zajęcia dla maluchów, że np. malują kolorowankę, jaką postać i skanują aplikacją i w aplikacji ta postać się rusza i ma takie kolory jak dziecko pomalowało albo bawią się lego sterowanymi robotami. Jej tata szybko ogarnął programowanie, takie proste, że samemu się grę pisze, w stylu jeśli jest ściana to zrób dwa kroki w lewo.

Cytat:
Boziuu jak sie dzis na nim zawiodłam. Nie spodziewalam sie tego po nim.
Poki byl w pracy to ok wszystko jeszcze mi pisal ze jak wroci przejmuje malego zebym troche pospala i odpoczela. I ok przyszedl ten czas i zmiana pampera na start bo az moje spodnie byly mokre no to go przebiera. Slysze jak sie nie wydrze na niuniutka zoooostawww kurrrr tegoo ptaakaa w gó...nie. Boze takim glosem taka zloscia bo dziecko ubrudzilo rączke a jego chyba tam ciagle swedzi i korzysta z rozpietego pampera. Az mi sie plakac chcialo malutek oczywiscie spazmow dostał tak sie wystraszyl. Nie mogl sie uspokoic. Oczywiscie sie poklocilismy bo ja to taka zaje....ta ze sie nie denerwuje. Owszem denerwuje ale nie wrzeszcze na dziecko. Do konca dnia nie dalam mu malego zreszta nawet sie nie rwał. Mimo zmeczenia pokazalam ze dam rade sama i nie dam synka nikomu kto sie na nim wyladowuje.
Smutno mi teraz. W ogole ostatnio nawet nie rozmawiamy. Niby ok miedzy nami a pare zdan zamieniamy. Czasem cos zagaduje i albo odpowie albo nawet nie. Ciagle tylko z nosem w telefonie i gra non stop jak gowniarz. Aaa w d...pie mam tylko mi ma zalezec? Od jutra to ja albo cos odpowiem albo nie.
No i rycze. Jeszcze niedawno bylismy naprawde zaje...parą. Przeciez Igorasek nie jest niewiadomo jakim niedobrym dzieckiem zebysmy musieli przez niego na rzesach chodzic czy cos. Ja nawet w nocy od razy sie zeywam zeby nie zdazyl sie rozplakac bo on wstaje rano. Przeciez go chcielismy. Przeciez mial tylko dopelnic to co juz mamy.
Dlaczego tak jest?

Współczuję, ja na śmierć i życie walczyłam przed pierwszą ciążą, w ciąży też, alw to pewnie dlatego, że robiliśmy remont kupionego mieszkania. Tylko ja tak z grubej rury, że jak mamy coś niemrawo do siebie podchodzić to on ma się wyprowadzić z domu, żeby mnie z równowagi nie wyprowadzać swoją obecnością i wtedy dostaję superpowera i jakoś sobie radzę z dziećmi, z odwożeniem do przedszkola, psem, kotem a on dojrzewa. Najgorzej jak zwierzę zachoruje wtedy.

Cytat:
Babydream i hipp, można sprawdzić tołpę i pharmaceris.

A z tym tabletem to właśnie mamy go już vo niespodziewanie staliśmy się posiadaczami i chcieliśmy córce oddać, sami nie używamy go i raczej nie będziemy. Ona lubi też nasze zdjęcia oglądać. Cały czas myślę, bo ona się do zabawek jakoś szczególnie nie przywiązuje i da sobie wszystko przetłumaczyć, no prawie wszystko.

Edytowane przez biedronkadancer
Czas edycji: 2016-11-09 o 10:35
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 10:36   #564
Iwonia27
Zakorzenienie

Coooo??? Trump wygrał??? Tu dopiero przeczytalam.
Tra ge dia
Stary 2016-11-09, 10:40   #565
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Ja myłam 1.11 o 8 rano jak córki z tatusiem śniadanie jadły, jakoś mnie naszło;:P

Cytat:
Coooo??? Trump wygrał??? Tu dopiero przeczytalam.
Tra ge dia
Chyba Clinton ze swoimi powiązaniami z Bliskim Wschodem gorsza, takie opinie słyszałam.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 10:45   #566
natalialina
Przyczajenie

Oj, dziewczyny...potrzeba troszkę czasu żeby nadrobić wszystko co przeczytałyście jeszcze nie wszystko zdążyłam ale już bliżej niż dalej

Co do mężów/partnerów to ja może na pocieszenie niektórym powiem , że mój mąż prawie wcale nie zajmuje się naszą córką. Nie wiem, on chyba po prostu nie umie. Znaczy już go trochę przyzwyczajam, myślę, że to najwyższy czas i tak z dwa razy w tygodniu ma ją na tą godzinę ale on odmierza ten czas z zegarkiem w ręku. Jest dla Alinki czymś w rodzaju atrakcji. Najgorsze jak jestem w domu i słyszę, że ona płacze a on nie reaguje. Mam pretensje zawsze, a luby twierdzi, że dziecko przecież musi sobie popłakać. A mnie coś trafia...dlatego nawet nie chcę wychodzić z domu bo wiem jak to będzie wyglądało. Na jego obronę powiem jedynie, że jak córka nie jest marudna to potrafi się z nią pobawić. Ale też na chwilę...W każdym razie sam zachowuję się czasem jak dziecko A jest ode mnie osiem lat starszy!
No i jest jednym z tych facetów którzy uważają, że jak kobieta siedzi na macierzyńskim to nie ma prawa być zmęczona tak jako on biedny który musi chodzić do pracy! Ale...w innych sprawach jest ok i to doceniam.

Okien też jeszcze nie myłam, moja mama przyjechała i mnie wyręczyła

Powiem Wam, że zabraliśmy Alinę ostatnio do centrum handlowego, do Smyka (2 raz w jej życiu ) i była zachwycona! A jak się 'rozgadała' A w domu to tak ledwo ledwo się odzywa. Od czasu do czasu jednak dziecko można zabrać, niech wyjdzie do ludzi

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

A co do kremu to hmmm....my używamy zwykłego bambino ochronnego. Tylko tego z lekką konsystencją. Na razie nam pasuje.
natalialina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 10:48   #567
Iwonia27
Zakorzenienie

Ja sie boje trumpa i jego powiazan z ruskimi.
Stary 2016-11-09, 10:54   #568
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
I ja
Ale ja mam w domu 1 firanke i 16 okien (liczac polowki)
Stary 2016-11-09, 10:56   #569
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Cudnie dziękuję, jestem wzruszona Twą propozycją, jestem jednak zwolennikiem "niepożyczania", bo ja się wtedy o te pożyczone rzeczy tak trzęsę, żeby nie uszkodzić, że aż się zmeczę psychicznie. Ha ha... podobnie mam z książkami obkładam je w papier, cuduje, noszę jak jajko, ehhh.

Gdybym jednak molestując sprzedawców na allegro nie uzyskała zapewnienia, że oto oni są już w butach, kurtce i samych gaciach, bo nie mają czasu na pierdoły jakim jest przyodzienie, gdyż właśnie biegną wysłać mi towar - to się zgłoszę i obiecuję dbać bardziej niż o kupione przeze mnie

wez za pobraniem, u nas z reguly te paczki sa najszybciej
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 10:56   #570
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Te które mają parafinę w skladzie moga zapychać. Fajnie sie rozsmarowuje Nivea kremna każdą pogodę ale jesli chcesz naprawdę dobry krem i mieć pewność że nic nie zapcha skóry i nie uczuli to polecam Ci Hipp:http://www.ceneo.pl/22566362
jeden i drugi jest naprawdę dobry ale przy alergii z nivea ostrożnie.
Zawsze na zimę najlepiej się sprzedaje sopelek i ta nivea natomiast przy alergikach najczęściej emolium i hipp przy czym moim zdaniem hipp ze składem wygrywa.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

nie nie tylko Ty ja po prostu nie mam firanek i karniszy jeszcze
Dzięki.

Ja też nie mam umytych okien, o frankach i zasłonach wolę sobie nie przypominać:/

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości