![]() |
#541 | |
Rozeznanie
|
Dot.: LIpcowe Panny Młode
Cytat:
![]() Jeszcze nie mamy zaproszonych wszystkich gości ![]() ![]()
![]() |
#542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak pierwszy raz leciałam do stanów też tak się ekscytowałam, później jakoś tak bez większych emocji mi to przychodziło. Nie to żebym miała jakieś złe doświadczenia, ale nie do końca tak jest z tym "wielkim światem". Jak dla mnie kraj jak każdy inny, w pewnym momencie też przychodzi szara rzeczywistość i chce się czegoś nowego ![]() Powodzenia i niech się spełni "amerykański sen" ![]() Zdaj nam relację ze swojego ślubu ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dobrze wiedziec,ze ktos jest w takim stresie jak ja ![]() Nie pisalam na tym forum dawno, bo jak czytalam dziewczyny Wasze wypowiedzi to załapałam doła, bo my nie mamy jeszce duzo spraw załatwionych;((((( Tak jak Ty Puniax jestem przed obrona-10 lipiec, cała sie trzese jak to pisze, nie mamy tez zaproszonych wszystkich gości!!!!;((((((( Mam strasznego doła i stresa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wez sie w garsc i wszystko pojdzie dobrze!!! ![]() Spokojnie zrob sobie plan dzialania i wszysto zdazysz zalatwic i obronic sie na 5!!!! Zobaczysz!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje Agusia za pocieszenie ![]() Mam nadzieje,ze jakos to pojdzie,ale narazie czuje sie jakbym siedziała na bombie ![]() Ok Pozdrawiam Ciebie i wszystkie lipcóweczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Rozeznanie
|
Witam
Powiedzcie mi kochane czy macie jakieś problemy ze swoimi świadkami? Ja mam dosyć poważny ze starszą. Już od jakiegoś czasu główkuję jak załatwić tą sprawę. Może Wy macie jakiś pomysł. Ale przechodzę do sedna. Moja świadkowa ma kilka wesel w te wakacje. Narzekała, że nie ma tyle sukienek (goście będą się powtarzać) więc zaproponowałam, że mogę pożyczyć jej swoją sukienkę w której byłam na 2 weselach w zeszłym roku. Nie dawno dowiedziałam się, że znajdzie się coś na pozostałe wesela, ale na moje to musiałaby kupić nową kieckę no i na moje wesele pójdzie w mojej bo po co kupować coś podobnego ![]() ![]() Druga sprawa wygląda następująco. Znając skąpstwo (trochę nie ładnie, że tak o niej mówię) mojej starszej wiem, że sama nie zaproponuje żeby kupić sobie bukiet. Mam jej kupić? Jeśli tak to jaki? Chodzi mi o tańszy bo wiem, że nie zapłaci i będzie wolała iść bez. Macie jakieś propozycje na tańsze kwiatki? Ja będę miała róże. Pomóżcie dziewczynki bo już nie wiem co robić ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o nazwisko to chciałam pozostać przy swoim...ale mój przyszły małż robił tak smutną minkę,gdy o tym mówiłam,że nie miałam serca
![]() a poza tym po co sobie stwarzać problemy ![]() i tak ich dosyć bez takich pierduł... Wczoraj byliśmy w katedrze u księdza... odechciało mi się wszystkiego... tak jak na poczatku zrobił na mnie pozytywne w miarę wrażenie ,tak wczoraj.. nie miał humoru chyba,odbierał telefony z głupimi minami,opieprzył nas,że nie mamy jeszcze żadnej spowiedzi i chciał od razu siano za ślub ![]() na pytanie ILE odpowiedział:"no kochani,na miarę katedry!""bo to tak jest,że na wszystko inne jest..."ręce mi opadły. Dla mnie katedra to jak każdy inny kościół i w dodatku silnie dofinansowywana ze wszystkich stron!Ślubu nie on nam udziela,tylko mamy swojego księdza!Papierki też załatwialiśmy w innych kościołach,w których też płaciliśmy za każdy świstek!Nawet dywanu nam przecież nie rozłoży!!! ![]() aaaa i wcześniej mówił,że kwiatami mamy się nie przejmować,bo po odpuście będzie i pełno kwiatów..a wczoraj,że o 8.30 mamy siostrze przynieść kwiaty do ubrania!Nawet nie chciało mi się pytać ile i jakie ![]() jutro i tak znowu idę tam z łapówką to się może zapytam... ehhhh...odechciało mi się.. ta pazerność! ![]() ![]() ![]() idę pobiegać pózniej napiszę jeszcze.... musiałam się wyżalić.. |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja naszczescie nie mam problemu z świadkową a zarazem starszą, bo to moja siostra-najlepsza przyjaciółka pod słońcem! Natomiast mam problem z inną panienką, otóż wydawało by sie,ze moją bardzo dobrą koleżanką, kiedys nawet myślałam,ze przyjaciółką! Ale przestałam wierzyć w prawdziwa przyjaźń już dawno, bo wszedzie zazdrość i nie wiadomo co jeszcze ![]() ![]() ![]() Im blizej ślubu tym jakoś wiecej problemów....ostatnio moi rodzice sa strasznie niezności, a raczej moja mama.Schizuje mnie,ze malo czasu i tzreba załatwiac resztę szybko!!! Wiadomo tzreba, ale po co taka presja, czuję się "osaczona" heh Ale sie rozpisałam ohohoh oki Pzdrawiam i Buźka!!!! mła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do mojej swiadkowej to tez mam z nią przeboje , najpierw nie bylam pewna czy wogole dotrzyma slowa i przyjedzie (moja siostra) ... teraz mi rece opadly jak sie dowiedzialam w czym zamierza wystąpic ... echh... generalnie mam wrazenie ze bagatelizuje sprawę ...
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Oj,widzę,żę nie ja chodzę nabuzowana
![]() ![]() marzka-ja problemów ze świadkami nie mam,bo mam 2 facetów ![]() ![]() ja na Twoim miejscu bez ogródek powiedziałabym,że na mój ślub ma tego nie zakładać,bo....itd.tak jak nam to opowiedziałaś ![]() najgorsze co może być to niedomówienia,a po co Ci dodatkowy stres? kwiaty też lepiej sama kup i tyle.Ja tam od świadków nic nie wymagam.Poza oczywiście świadkowaniem i pomaganiem mi w dniu ślubu w różnych sytuacjach,ale to akurat logiczne ![]() ewela-jak obiecałaś to zaproś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłym roku,kiedy byłam świadkową brata to też miałam tylko różyczkę w klapie!Taką samą jak pan młody i drugi świadek ![]() ![]() ![]() ![]() aaaa,no i jeszcze dzięki temu miałam wolne ręce na pomoc panny młodej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Powiedziałam młodym tylko wprost,że mają mi bez ogródek powiedzieć czego ode mnie oczekują i co mogę dla nich zrobić,bo ja nie mam o niczym pojęcia,więc mogą być pewni,że się nie domyślę ![]() ![]() Niestety byli ode mnie oddaleni o 125km i załatwiali ślub w 2,5m-ca,ale powiedzieli mi co i jak.Tak naprawdę to w dniu ślubu się zaangażowałam,bo dostałam zadania do wykonania i chyba się sprawdziłam,bo niesnasków nie ma. ![]() Powiedz jej wprost co i jak ,bo może faktycznie też nie wie co miałaby niby robić ![]() ![]() Mówić,mówić,mówić-innego wyjścia nie ma ![]() ![]() 3mcie się ![]() A ja dzisiaj znowu do tego durnowatego księdza ![]() 3mcie mnie,bo nie wytrzymam ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Marzka, myślę, że dla Twojej świadkowej najlepiej bukiet w stylu Twojego, Tylko mniejszy, może wpleciony inny kolor róż, który będzie świadkowej do sukienki pasował. I zapomniałam - my płacimy za doatki, w tym za bukiet dla świakowej. Moja swiadkowa jest świezo upieczoną mężatką i w dodatku spodziewa sie małego szkraba, więc nie chcę jej dodatkowo obciążać. I tak mi duzo pomaga Pozdrowienia lipcóweczki ![]()
![]() |
#553 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z drugiej strony ja nie oczekiwałabym od świadkowej żeby sobie sama bukiet kupowała, to wszystko ma byc dla Twojej ozdoby, uroku na zdjęciach więc Tobie powinno na tym zależeć. Ja zapłaciłam za kwiaty dla siebie i świadkowej. A problem z suknią swiadkowej.... jeśli stroj który masz pozyczyć już wszystcy widzieli i będzie kojarzony z Tobą, to ja nie widzę problemu żeby o tym powiedzieć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Z tą przypinką to fajny pomysł, chyba tak zrobię. Są też takie "stroiki na rękę" (gdzieś widziałam). A o sukience muszę się odważyć i powiedzieć co myślę ![]() Pozdrawiam
![]() |
#555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wracając do sukienki, to na pozostałe wesela ma takie za kolana, bawełniane i nie chce w takiej wystąpić jako świadek (to jej się chwali), więc musiałaby sobie jednak coś kupić. Dodam, że dziewczyna pracuje, zarabia sporo kasy (naprawdę dużo, nawet jak na warszawskie warunki), wydatków nie ma (chyba że na ubrania), nie ma rodziny, ale narzeka cały czas na brak kasy (taka już natura). Moje wzburzenie tą sytuacją wzbudził fakt, że kilka dni po tym jak oznajmiła mi, że idzie w mojej sukience poszła do sklepu i kupiła sobie sukienkę, taką do latania, na co dzień, jakich ma wiele w szafie (mieszkamy razem w akademiku) za cenę zbliżoną do sukienki jaką mogłaby kupić na mój ślub. Ja rozumiem, że każdy ma czasem ochotę kupić sobie coś nowego, ale trochę mi się przykro zrobiło, jeszcze jakby nie miała w czym chodzić, ale na prawdę ma. Chyba po prostu powiem jej w prost, co o tym myślę, bez żadnych kombinacji. Oj ale się wyżaliłam, pewnie zanudziłam Was, ale strasznie mnie to gryzie. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
oj, dziwna sytuacje masz z ta swiadkowa Marzko
![]() dobrze, ze mnie ominely takie kwestie, nasza swiadkowa, siostra mojego TZa kupila sobie sliczna, skromna kiecuszke, konsultowala sie czy aby bedzie "do nas pasowac". za bukiety (i moj i swiadkowej) wedle jakichs okreslonych ponoc u nas tradycji placi pan mlody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
Dzieki AnnLee tez tak mysłalam.. i tak zrobię!
![]() Pa milego dnia dla wszystkich!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
Witam
Zaczynamy dogrywać szczegóły wesela. Mamy znajomego, który może załatwić nam napoje z hurtowni. Jakie polecacie? Co u Was będzie stało na stołach? Nie chcemy żadnego badziewia, ale wolelibyśmy coś tańszego niż napoje typu Fanta. Może Hoop?? Zbyszko to chyba nie jest najlepszy pomysł?? Aaa i jeszcze winka. Jakie i ile będzie u Was? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z win - już gdzies pisałam - mamy biały wermut cic-cin /12butelek po 1,5l/, czerwoną półslodką kadarkę /12 butelek/ i chcemy dokupić jeszcze jakieś białe półsłodkie. Wesele na 75 osób. Wino raczej u nas młodzi tylko beda pili i tak szacowaliśmy mniej więcej. Pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
My właśnie zastanawialiśmy się nad cin cin, ale obawiałam się, że może nie będzie to ładnie wyglądać, w sumie niezbyt drogie wino (za to dobre), ale widzę, że nie ja jedna mam pomysł na cin cin. Dziś jedziemy do sklepu rozejrzeć się może jeszcze za czymś. Słyszałam, że fajne jest też Varna late Harves. Znacie takie winko?
Co do litrowych napoi, to rzeczywiście lepiej to wygląda na stole niż wielka, ciężka, 2l butla ![]() Pozdrawiam
![]() |
#561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym lubię CIN CIN ![]() ![]() Salę mamy załatwioną - menu wybrane, kolor dekoracji /dekoracje w cenie są/, pokoje zamówione, szczegóły dogadane i wszystko jest po mojej myśli, zatem jestem zadowolona i nie dopuszczam myśli, że coś może pójść nie tak ![]() ![]() ![]() ![]() A i w tym tygodniu ostatnie dwie lekcje tańca i jeszcze jedną prywatną zamawiamy, żeby nam pokazali jakieś tańce weselne. Fajnie było na kursie, szkoda że już koniec, ale i tak nadal depczemy sobie po palcach ![]() ![]() Marzka - a co to za winko? Czerwone, białe, słodkie, wytrawne? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#564 |
Zadomowienie
|
Z moimi rodzicami bywa roznie ... raz sa nie do zniesienia, raz, az mnie zadziwiaja
![]() ![]() Co do zalatwiania, to pare tygodni temu doszlam do wniosku, ze gdybym tych przygotowan nie trzymala w garsci, to nikt by sie za nic nie zabral ... efekt ja krzycze na wszystkich, jest zgrzyt ,a pozniej przyznają mi racje i tak w kołko ![]() Taniec- lekcje zakonczylismy kilka tygodni temu - mielismy spora przerwe, a przed wczoraj tak nie z tego ni z owego zaczelismy tanczyc w pokoju - no i jest duuuzo lepiej niz na kursie, chyba udalo mi sie wreszcie do tego troszke zdystansowac ... i cale szczęscie ![]()
#565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba zdecydujemy się na mieszane wina, ale też bez przesady. Trochę CIN CIN, trochę Varna Late Harvest i jeszcze parę innych. Ja też lubię CIN CIN, ale są dosyć słodkie, to będzie środek lata więc wymieszamy je z innymi. Jeżeli chodzi o napoje to chyba jednak zdecydujemy się na HOOP ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wczorej byłam też na fryzurze ślubnej i tak mi się podobało, że zaczęłam szukać innej fryzjerki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#567 |
Zadomowienie
|
heh wlasnie odebralam telefon z zapytaniem kiedy chce wieczor panieniski w ta czy w nastepna sobotę ... dobrze ze są osóbki które o tym pamietają bo mi to sie wydalalo ze mam jeszcze czasu a czasu
![]() jejku to juz tak niedlugo ![]() .
#568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj mój Kochany kupił sobie w końcu buty. Ulżyło mi strasznie bo jeździliśmy za butami już chyba 5 razy i nic mu się nie podobało. Jeszcze tylko kamizelka i musznik i Młody ubrany ![]() W weekend czeka mnie kolejne starcie ze sklepami. Tym razem moja mama. Czy wasze mamy też są tak wybredne? Ja krócej szukałam i wybierałam suknię ślubną niż moja mama swoją kreację. W dodatku zmusza mnie do chodzenia po tych wszystkich sklepach... w taką pogodę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
Jak tam nerwy 1-Lipcoweczki??
![]() Ja nad wyraz spokojna jestem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to Agusik jestesmy razem ![]() Ja juz mam dość mojej matki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.