przedłużanie - wasze doświadczenia - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-18, 18:26   #541
anastazjaa
Zadomowienie

Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

nie ma za co
anastazjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 18:53   #542
Mysia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
juz od jakiegoś czasu przegladam wasz wątek i w końcu odważe się wam pokazać moje włosy po przedłużeniu.
Moja hisoria zaczęła się najpierw od włosów sztucznych, dodam ze sama musiałam wykonac pasemka bo włosy były na tasmie, to był jednym słowem horror.Po dwóch myciach włosy wyglądały fatalnie i powiedziałam nigdy więcej syntetyków, zresztą zbliżały się wakacje i chciałam miec lekko na głowie.. Od tygodnia mam doczepione 50 naturalnych pasemek - powiecie mało,ale ja mam naturalnie cienkie włosy i więcej wyglądałoby po prostu dziwnie. Największym wyzwaniem był jednak wybór koloru, odcień 6 za ciemne 8 za jasne, postawiłam na jaśniejsze i prawie tego nie widac.Nie mam niestety zadnego zdjecia sprzed przedłużania ale moje wlosy siegają mniej wiecej do lopatek.
Dodam ze pasemka mam na mikroringi gwintowane, wczesniej też na takie zakładałam i sobie je chwale, żadne pasemko mi nie wypadło,ale fakt, po zdjęciu doczepionych włosów, naturalne sa mocno po ringach osłabione.
Nosze włosy europejskie długość 50 cm lekko falowane na koncach- nie musiałam ich skracać, bo końćówki naprawdę były ładne i mocne.Efekt cieniowania uzyskałam dopinając włosy tak jak przy metodzie wplatania - "V". Także jednym słowem, nie byłam nawet u fryzjera a czas przedłużania wyniósł niecałe półtorej godziny.Nie mówiąc już nawet o kosztach, bo w niejednym salonie za balejaż płaci się wiecej niż ja zapłaciłam za całe przedłużanie - włosy, ringi + czekoladki dla mamy - niefryzjerki

Może nie wygląda to profesjonalnie, ale same oceńcie.Dodam tylko że przedłużania włosów to swoista psychoterapia. Ale to juz pewnie wiecie.Ja od dziecka miałam fatalne włosy, nawet wtedy kiedy jeszcze nic z nimi nie robilam były cienkie i delikatne. Mam zdjęcie z komunii na którym wyglądam jakbym miała 5 włosów na krzyż, mimo że sięgały pasa, dlatego zdecydowałam sie na przedłużanie, bo wiem, że nawet gdybym zapuściła swoje włosy i tak by to słabo wyglądało.Włosy doprowadzały mnie doszału, psuły humor i w ogóle...moze to brzmi banalnie, ale teraz jestem optymistyczniej nastawiona i bardziej pewna siebie.

Ale sie rozpisałam...
pozdrawiam was wszystkie, a najbardziej moją mamę która przedłużała włosy po raz pierwszy, a oto efekt jej niefachowej reki
Piekne wlosy
Stary 2006-09-18, 19:00   #543
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

"wsrod grona fryzjerskiego panuje zasada - im mniej na wlosach - tym sa zdrowsze i to tez sie tyczy odzywek bez splukiwania moje drogie"
zgoda ,ze wsuwki, gumki , klamry itd noszone bez umiaru szkodza wlosom obciazajac cebulki...
ale co do odzywek? chyba "lekko" przesadne porownanie
Stary 2006-09-18, 19:28   #544
anastazjaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaga Pokaż wiadomość
"wsrod grona fryzjerskiego panuje zasada - im mniej na wlosach - tym sa zdrowsze i to tez sie tyczy odzywek bez splukiwania moje drogie"
zgoda ,ze wsuwki, gumki , klamry itd noszone bez umiaru szkodza wlosom obciazajac cebulki...
ale co do odzywek? chyba "lekko" przesadne porownanie
ufffff, a już mi się gorąco zrobiło, bo aj uwielbiam te bez spłukiwania i na nieprzedłużane też tone kłądę
Stary 2006-09-18, 19:54   #545
Frozia
Raczkowanie

GG do Frozia

gaga, ale taka prawda odzywki bez splukiwania obciazaja wlos.. czesto zatykaja go w taki sposob ze nie moze 'oddychac' ,wiadomo ze stopien zagrozenia jest tu o wiele wiele mniejszy niz klamry czyli mechaniczne czynniki.
ja np uzywam samych odzywek do splukiwania, dopieram szampon do struktury i podatnosci wlosow.. nie uzywam zadnych gumek do zwiazywania czy tez klamr do podpinania , nie rozczesuje na morko i tez nie uzywam szczotek tylko grzebienia - po prostu - samowolka dla mojej glowy wlosy juz po tygodniu takiego stosowania zasad odzywaja i az blyszcza sie w oku serio serio moja droga

nanus - mamusia sie spisala! roznicy koloru najmniejszej nie widac a Twoje wlosy wcale nie sa tak cieniuskie jak mowisz, jednak zwazywszy na wyglad po przedluzeniu i bez patrzenia na zdjecie przed - moge smialo powiedziec (z pewnoscia) ze to byl zabieg na wieeeeeeeelgachny plus dla Ciebie z tylu bardzo przyzwoicie to wyglada, ale pokaz tez przod kochana !

pozdrawiam goraco
Stary 2006-09-18, 19:59   #546
Frozia
Raczkowanie

GG do Frozia

boshhhhh.. ile bledow.. ah..
musicie mi wybaczyc - wybralam sobie drugi kierunek studiow i zaczynam powoli zalowac bo np w chwili obecnej mam 3 noce do tylu
Stary 2006-09-18, 20:36   #547
anastazjaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frozia Pokaż wiadomość
gaga, ale taka prawda odzywki bez splukiwania obciazaja wlos.. czesto zatykaja go w taki sposob ze nie moze 'oddychac' ,wiadomo ze stopien zagrozenia jest tu o wiele wiele mniejszy niz klamry czyli mechaniczne czynniki.
ja np uzywam samych odzywek do splukiwania, dopieram szampon do struktury i podatnosci wlosow.. nie uzywam zadnych gumek do zwiazywania czy tez klamr do podpinania , nie rozczesuje na morko i tez nie uzywam szczotek tylko grzebienia - po prostu - samowolka dla mojej glowy wlosy juz po tygodniu takiego stosowania zasad odzywaja i az blyszcza sie w oku serio serio moja droga

nanus - mamusia sie spisala! roznicy koloru najmniejszej nie widac a Twoje wlosy wcale nie sa tak cieniuskie jak mowisz, jednak zwazywszy na wyglad po przedluzeniu i bez patrzenia na zdjecie przed - moge smialo powiedziec (z pewnoscia) ze to byl zabieg na wieeeeeeeelgachny plus dla Ciebie z tylu bardzo przyzwoicie to wyglada, ale pokaz tez przod kochana !

pozdrawiam goraco
dlaczego nie mozna rozczesywac na mokro? jeszcze na jakiejs nie splukanej odrzywce super wloski rozczesane i do tego bez ciągnięcia

ja tam lub ie szczotki, masują skórę głowy i pobudzają wzrost cebulek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-19, 08:02   #548
amstafy
Raczkowanie

Nena1984 gratulacje dla zdolnej mamy
efekt jest super!!!!!! i wcale nie widać że robiła to mama która jak piszesz nie jest fryzjerką! wyglądają super!!!
włoski masz lekko falowane na końcach , ładnie to wygląda, gdzie je kupiłaś ?
amstafy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 09:37   #549
anastazjaa
Zadomowienie

aha ja jeszcze chcialam wrocic do tej nieszczesnej sprawy szczepana, mysle, ze jak szczepan zgodzila sie na poprawki u tej samej NIEDOBREJ fryzjerki, to sila rzeczy nie moze ona byc NIEDOBRA. Bo jakby mi ktos zrobil naprawde krzywde, to wiecej bym sie u niego nie pojawila na kolejne tortury...
Stary 2006-09-19, 11:23   #550
kaczorka
Wtajemniczenie

nena1984 a jakie poniosłaś koszta tego wszystkiego ??
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 18:51   #551
reniha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaczorka Pokaż wiadomość
nena1984 a jakie poniosłaś koszta tego wszystkiego ??
hej dziewczyny mam pytanie. mam namiary od anastazji do pani ktora robi metoda japońska. czy jest ktos chetny z okolic katowic na takie przedłużanie włosków? bo ona moze przyjechac ale mysiałoby byc wiecej niż 1-na.dodam ze moze byc to robione u mnie w domu . jesli ktos chetny to piszcie. renia.
reniha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-19, 22:04   #552
Oira
Raczkowanie

Wlasnie stalam sie szczesliwa posiadaczka pieknych wlosow indyjskich . Narazie sa dopiero zamowione u pani na allegro i musze poczekac dosc dlugo na ich wyslanie ale mam nadzieje ze bedzie sie oplacac . Znalazlam tez juz kobitke ktora mi przedluzy wlosy . Wyszukalam ja rowniez na allegro robi tanio wiec sie zglosilam . Powiedziala mi ze jesli posiadam wlasne wlosy to metoda na keratyne (bo taka wybralam) weznie 1 zloty od pasemka . Ja mam 100 pasemek 1 g wiec 100 zlociszy zaplace . To chyba nie drogo co ? No a za swoje wlosy place 350 zlotych tzn te zamowione na allegro . Zobaczymy co z tego wyjdzie pozniej (ok. miesiac) postaram umiescic sie swoje fotki a pozniej to juz wy ocenicie . Mam jeszcze mozliwosc zmiany wszystkiego na metode micro rings ale ta metoda jakos mnie nie przekonuje . A moze wy mnie przekonacie ?
Oira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 10:15   #553
Olenka83
Przyczajenie

Smile Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Hej! czy ma ktoras z Was namiary na kogos kto dobrze przedłuża wloski - w rozsadnej cenie oczywiscie.....Najbardzie j interesuje mnie Wroclaw( badz ktos kto dojedzie do Wrocka! ) ewentualnie ja bym mogla dojechac do Łodzi , Piotrkowa Trybunalskiego lub do Bełchatowa.......bardzo dziekuje za wszelkie info.......ps.czytalam tu o oobie ktora robi wloski w lubinie-czy dojedza do wrocka?za wszelkie info bede bardzo wdzieczna..... ollkas@tlen.pl pozdrawiam olka
Olenka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 10:38   #554
reniha
Raczkowanie

hej tyle sie mówi o sposobie przedłużania włosów, a mnie interesuje również jakie wlosy wybrac aby byly najlepsze. teraz nosze europejskie. ale te pomimo ze są ładne niestety krusza sie. zapewne jest to wuna prostownicy ale od czasu do czasu trzeba no nie? słyszałam ze super sa indyjskie jesli chodzi o trwałosc ale..własnie tych nie można farbowac..bo coś tam coś tam...i będa do wyrzucenia. dobre opinie sa również i włosach słowiańskiech i prawde mówiąć i takich myśle. o azjatach nie słyszałam najlepszej opinii. także ....moze ktos mi powie, ewentualnie da namiary na jakąs hurtownie albo co...które włosy są naprawde godne polecenia. pozdr. renia
Stary 2006-09-20, 10:59   #555
Olenka83
Przyczajenie

Dot.: Przedłużyłam wczoraj włosy, ale.......

Cytat:
Napisane przez anastazjaa Pokaż wiadomość
Ja za to płace we Wrocławiu 360, dziewczyna uczyła się tego w Rydze i w Londynie i śmieje się z "polskich" metod na ringi i kleje)
hej!czy moge prosic o namiary na "wloski " we wrocku? dzieki! ollkas@tlen.pl
Stary 2006-09-20, 12:01   #556
Shakira_19
Raczkowanie

A ja w sobotę przedłużam sobie włoski Naturalne 50cm na microringi -jak będę po to wkleję fotki
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 13:25   #557
Xenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez reniha Pokaż wiadomość
słyszałam ze super sa indyjskie jesli chodzi o trwałosc ale..własnie tych nie można farbowac..bo coś tam coś tam...i będa do wyrzucenia.
A gdzie to slyszalas???
Ja mam juz drugi raz zalozone indyjskie i pierwsze farbowalam 3 razy czarna farba i nic sie nie stalo.Oczywiscie potem trzeba o nie tak samo dbac i uzywac odzywek ,tak jak przy kazdych farbowanych.
Wlosy nadaly sie do ponownego uzycia i wiekszosc pasemek mam zalozonych teraz,poraz drugi.Reszta lezy w szufladzie bo byly wystopniowane i nie pasowaly.
Teraz tez bym juz musiala powoli farbowac ale wpadlam na inny sposob.
Nie farbuje calych wlosow juz tylko same moje odrosty.Po prostu calych mi sie nie chce..
Uwazam ,ze indyjskie wlosy sa super.Mocniejsze i troche grubsze od europejskich a dzieki temu troszke trwalsze.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 14:53   #558
pomerania11
Przyczajenie

Hej, mam pytanie do Natalas5. Pisałaś (gdy Podziomka pytała) że masz namiary na panią z gdyni, która przedłuża włosy. Możesz podac te namiary jeszcze raz, bo w tamtej wypowiedzi chyba zapomniałaś ich dodac

A jak ktoś jeszcze moze polecić kogoś z trójmiasta lub okolic to bardzo poproszę

P.S. Moze głupie pytanie, ale często forumki używają skrótu TŻ ( z kontekstów domyslam sie ze chodzi o ich facetów) - ale co on oznacza dokładnie ?????
pomerania11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 15:00   #559
kaczorka
Wtajemniczenie

towarzysz życia
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-20, 15:28   #560
pomerania11
Przyczajenie

towarzysz życia - ale super !!!! TŻ - a skąd to określenie przywędrowało??????? Czy to taki forumowy słownik????
Stary 2006-09-20, 15:29   #561
pomerania11
Przyczajenie

Aha, jeszcze pytanie, czy moze słyszałyście o przedłużaniu na wosk????? Jesli chodzi o okolice trójmiasta to znalazłam panią w Wejherowie - która robi własnie taką metodą. Ale na czym to polega???
Stary 2006-09-20, 19:54   #562
reniha
Raczkowanie

ja mam namiary na panoa z krakowa ktora robi metoda wplatania tasmy. jsli sprawa jest auktalna. napisz dam ci tel . pozdr. renia
Stary 2006-09-20, 19:57   #563
reniha
Raczkowanie

witam powd zmi prosze skad mialas te wloski indyjskie. ja mialam okazje kupic ale powiedziano mi ze nie moge ich absolutnie farbowac. a ja musze. a ty piszesz ze swoje farbowalas. wiec prosze o porade. dzieki. renia
Stary 2006-09-20, 20:07   #564
Shakira_19
Raczkowanie

A jaka szczotka musi być do czesania przy włosach naturalnych??
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 21:34   #565
Oira
Raczkowanie

Cytat:
hej tyle sie mówi o sposobie przedłużania włosów, a mnie interesuje również jakie wlosy wybrac aby byly najlepsze. teraz nosze europejskie. ale te pomimo ze są ładne niestety krusza sie. zapewne jest to wuna prostownicy ale od czasu do czasu trzeba no nie? słyszałam ze super sa indyjskie jesli chodzi o trwałosc ale..własnie tych nie można farbowac..bo coś tam coś tam...i będa do wyrzucenia. dobre opinie sa również i włosach słowiańskiech i prawde mówiąć i takich myśle. o azjatach nie słyszałam najlepszej opinii. także ....moze ktos mi powie, ewentualnie da namiary na jakąs hurtownie albo co...które włosy są naprawde godne polecenia. pozdr. renia
Hey reniha ja zakupilam sobie wloski indyjskie na allegro Zaplacilam 350 zlotych za 100 pasemek 1 g o dlugosci 50 cm . Z tego co ja wiem to wlosy te mozna farbowac ale nie ROZJASNIAC ! postaram sie przeslac niedlugo foto moich wlosow , jednak musze troszke poczekac na ich dostawe . Mam nadzieje ze ulatwi Ci to wybor
Stary 2006-09-20, 21:37   #566
Oira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Xenia Pokaż wiadomość
A gdzie to slyszalas???
Ja mam juz drugi raz zalozone indyjskie i pierwsze farbowalam 3 razy czarna farba i nic sie nie stalo.Oczywiscie potem trzeba o nie tak samo dbac i uzywac odzywek ,tak jak przy kazdych farbowanych.
Wlosy nadaly sie do ponownego uzycia i wiekszosc pasemek mam zalozonych teraz,poraz drugi.Reszta lezy w szufladzie bo byly wystopniowane i nie pasowaly.
Teraz tez bym juz musiala powoli farbowac ale wpadlam na inny sposob.
Nie farbuje calych wlosow juz tylko same moje odrosty.Po prostu calych mi sie nie chce..
Uwazam ,ze indyjskie wlosy sa super.Mocniejsze i troche grubsze od europejskich a dzieki temu troszke trwalsze.
Xenia a jakimi kosmetykami pielegnujesz swoje wloski ? Gdzie takie cuda mozna kupic ? A i czy uzywasz specjalnej szczotki do wlosow przedluzanych czy to bez roznicy ? Dobrze pamietam ze Ty masz wloski na kreatyne ? Jesli tak to czy miejsca laczen nie zmieniaja kolorow ?
Stary 2006-09-20, 21:40   #567
Oira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pomerania11 Pokaż wiadomość
Hej, mam pytanie do Natalas5. Pisałaś (gdy Podziomka pytała) że masz namiary na panią z gdyni, która przedłuża włosy. Możesz podac te namiary jeszcze raz, bo w tamtej wypowiedzi chyba zapomniałaś ich dodac

A jak ktoś jeszcze moze polecić kogoś z trójmiasta lub okolic to bardzo poproszę

Podbijam watek . Ja wprawdzie wyszukalam pania na allegro i nikt mi jej nie polecil a jednak taka zaufana to zawsze zaufana i wiesz co Ci zrobi na glowie
Stary 2006-09-20, 21:42   #568
Oira
Raczkowanie

Cytat:
witam powd zmi prosze skad mialas te wloski indyjskie. ja mialam okazje kupic ale powiedziano mi ze nie moge ich absolutnie farbowac. a ja musze. a ty piszesz ze swoje farbowalas. wiec prosze o porade. dzieki. renia
Ja swoje znalazlam na allegro . Nie wiem czy dobrze zrobilam ale zobaczymy Obiecuje ze wkleje foto jak je dostane . Wystarczy ze wpiszesz w wyszukiwarce na allegro "indyjskie" i masz to czego szukalas
Stary 2006-09-21, 07:28   #569
reniha
Raczkowanie

Xenia. pani z allegro od ktorej chciałam kupić włosy indyjskie Reemy powiedziała zebym nie robiła głupot i nie frabowała. stad moje pytania. ale skoro masz i mowisz że są ok, to ja ci wierzę, tylko moze mi powiesz jakiej firmy masz włosy albo gdzie je można nabyć , albo co..no i dzie ki za odzew.pozdr. renia
Stary 2006-09-21, 11:00   #570
Olenka83
Przyczajenie

Hej!chcialam prosic o rade dziewczyny ktore sie znaja na przedluzaniu wloskow badz tez maja wprawe w noszeniu ich ....mam kilka typow w jaki sposob to zrobic ale ciagle sie waham... otoz
1.zalozenie syntetykow metoda dome(na warkoczyk i zgrzew)
2.naturalne ,europejskie metoda micro ring hair extension
3.i metoda na tasme(ale niewiem jakie naturalne czy tez nie.....zachwalane przez "anastazje")
jesli gdzies sie pomylilam co do metody to prosze o wyrozumialosc bo sie kompletnie na tym nie znam.........dodam ze mam naturalne wloski jasny braz i farbuje na jasny blond,sa one w dobrej kondycji,dosc grube i geste a siegaja mi do ramion ..jednak marza mi sie dluzsze aha i nie chce rezygnowac z rozjasniania.......
wszystkie uczynne dziewczynki prosze o rade!!! pozdrowki olka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości