Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Pokaż wyniki sondy: Zadecyduj o przyszłości karmy na forum
zostawiamy karmę w takiej postaci i na takich zasadach jak w okresie próbnym 720 44,01%
zostawiamy karmę jak teraz oprócz mocy dotknięcia - wszyscy mają identyczną 236 14,43%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, moc dotknięcia bez zmian 84 5,13%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, ale wszyscy mają mieć jednakową moc dotknięcia 83 5,07%
całkowicie rezygnujemy z karmy 513 31,36%
Głosujący: 1636. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-25, 23:01   #541
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Dot.: KARMA: głosowanie

Cytat:
Napisane przez palomino
A swoja droga dziewczyny "hucznie" (to takie modne reklamowe slowo ) pozegnaly sie z wizazem - rozumiem że zapalaly nieodpartą checia powrotu, jak tylko zobaczyly że przypadkowo zostaly im zablokowane konta?
A jezeli nie chca wrocic to hmm... znaczy że po prostu chodzi o wywolanie następnej awantury
A ja się wcale nie dziwię, że chciały wyjaśnić sprawę. To, że nie są już aktywnymi Wizażankami nie znaczy, że nie obchodzi ich status, przypisany długaśny wężyk w kolorze czerwonym, brak możliwości pisania na forum. Nie znaczy, że mają siedzieć cicho, skoro już tu nie piszą. Mają pełne prawo do wyjaśnienia sytuacji. Nie zrobiły nic zasługującego na to nieszczęsne "bleee".

Cytat:
to może SPOKOJNIE reagować - po prostu zglosic do Zlego. Wielkie mi cos - nie pierwszy raz wizaz wyczynial cuda. Jest o co kopie kruszyc i zasmiecac forum?
To nie dziewczyny zaczęły całą sprawę, tylko my, Wizażanki- w tym ja. Padło pytanie, dlaczego jedna z dziewczyn ma tyle negatywnej karmy- a potem okazało się, że jest ich więcej.
I nie jest to zaśmiecanie forum Pewne rzeczy trzeba wyjaśniać publicznie, zamiast chować głowę w piasek i udawać, że się nie widzi- bo tak najłatwiej i po co psuć piękną atmosferę na forum
Stary 2006-05-25, 23:12   #542
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
A ja się wcale nie dziwię, że chciały wyjaśnić sprawę. To, że nie są już aktywnymi Wizażankami nie znaczy, że nie obchodzi ich status, przypisany długaśny wężyk w kolorze czerwonym, brak możliwości pisania na forum. Nie znaczy, że mają siedzieć cicho, skoro już tu nie piszą. Mają pełne prawo do wyjaśnienia sytuacji. Nie zrobiły nic zasługującego na to nieszczęsne "bleee".

To nie dziewczyny zaczęły całą sprawę, tylko my, Wizażanki- w tym ja. Padło pytanie, dlaczego jedna z dziewczyn ma tyle negatywnej karmy- a potem okazało się, że jest ich więcej.
I nie jest to zaśmiecanie forum Pewne rzeczy trzeba wyjaśniać publicznie, zamiast chować głowę w piasek i udawać, że się nie widzi- bo tak najłatwiej i po co psuć piękną atmosferę na forum
zgadzam się
też na miejscu dzieczyn chciałabym wiedzieć co się stało, że nagle mają -1000 karmy.. czy to nie dziwne?
Dziwne zwlaszcza dla osób, które kojarzą je i wiedzą jaki miały sposób wypowiadania się, a pojawienie się tutaj emotki "trol" jest chyba mocno nie na miejscu
Zbieg okoliczności? ..może..
mimo wszystko jest to dziwne i wcale się nie dziwię, że one jako (byłe) użytkowniczki forum chciałyby żeby sytuacja się wyjaśniła.
I my też byśmy chciały

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 08:12   #543
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Ja również dziewczynom się nie dziwię i na ich miejscu zrobiłabym to samo. Cieszę się, że sprawa się wyjaśniła, jednak jakiś niesmak mi po tym wszystkim pozostał. Naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić, w jaki sposób "przypadkiem" zablokowano i pokolorowano na czerwono właśnie te Wizażanki
Stary 2006-05-26, 08:25   #544
deb
Zakorzenienie

Widze że główny temat zszedł na inne tory
A ja chce POPROSIĆ uprzejmnie by ujemną karmę można było przyznawać tylko z uzasadnieniem! Wiem że nie tylko mi na tym zależy, dlatego jeśli karma zostanie i istnieje taka możliwość to bardzo prosze by ujemna karma bez powodu nie mogła być przyznawana.
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 10:28   #545
Joey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb
Widze że główny temat zszedł na inne tory
A ja chce POPROSIĆ uprzejmnie by ujemną karmę można było przyznawać tylko z uzasadnieniem! Wiem że nie tylko mi na tym zależy, dlatego jeśli karma zostanie i istnieje taka możliwość to bardzo prosze by ujemna karma bez powodu nie mogła być przyznawana.
Wiesz, Deb, jak ktoś bardzo będzie chciał to wstawi Ci negatywa bez uzasadnienia - wystarczy, że wpisze byle jaki ciąg znaków i system go "przepuści". Ostatnio w jakimś wątku dziewczyny właśnie pisały, że dostały negatywa z uzasadnieniem, które brzmiało: "........".
Joey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 10:49   #546
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joey
Wiesz, Deb, jak ktoś bardzo będzie chciał to wstawi Ci negatywa bez uzasadnienia - wystarczy, że wpisze byle jaki ciąg znaków i system go "przepuści". Ostatnio w jakimś wątku dziewczyny właśnie pisały, że dostały negatywa z uzasadnieniem, które brzmiało: "........".
Też o tym pomyślałam I tak źle i tak niedobrze W każdym razie wydaje mi się że negatywy bez uzasadnienia są nie w pożądku i osoba która takie wystawia sama nie wie o co jej chodzi.
Stary 2006-05-26, 11:43   #547
Malla
Nie depcze krokusów

Pomysłów na zmiany w karmie zabrakło, więc kobietki zaczęły bezsensowne kłótnie... Zaistniała dziwna sytuacja, więc prośba o wytłumaczenie jej jest jak najbardziej prawidłową reakcją. Przy okazji - czy wiadomo już, czemu tak się stało i czy to był przypadek czy celowe działanie? Jestem tu nowa, więc nie znam tych dziewczyn i ich historii.
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-26, 12:17   #548
palomino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla
Zaistniała dziwna sytuacja, więc prośba o wytłumaczenie jej jest jak najbardziej prawidłową reakcją. Przy okazji - czy wiadomo już, czemu tak się stało i czy to był przypadek czy celowe działanie? Jestem tu nowa, więc nie znam tych dziewczyn i ich historii.
Zlo juz wyjasnil - chyba raz starczy. Wystarczy przeczytac watek.

Co do spiskowych teorii dziejów - to albo artykulujcie je albo wyraznie albo wcale bo tego typu akcje robia sie nudne.

Jeszcze jedno. Redakcja nie musi wlumaczyc wcale. Bo to jest jej portal i tak naprawde nie ma takiej osoby (z wyjatkiem redakcji) po ktorej odejsciu wizaz by sie zalamal lub stracil. Jesli ktos odejdzie wczesniej lub pozniej zostanie zapomniany. Taka jest prawda.
Stary 2006-05-26, 12:46   #549
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

Cytat:
Napisane przez Joey
To ja dostałam

edytowałam, żeby nie było niejasności

Edytowane przez Anul3k
Czas edycji: 2006-05-26 o 14:09
Anul3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:12   #550
Malla
Nie depcze krokusów

palomino - tak się składa, że śledzę ten wątek uważnie i Zło nie wyjaśnił do końca czy to był przypadek, stąd wiele postów z insynuacjami. Czy to źle, że dziewczyny są ciekawe, jak to się stało? Jeśli redakcja nie chce odpowiadać, niech napisze jakąś konkretną, zgrabną wymówkę, żeby nas uspokoić, a odczepimy się i znowu będzie pięknie. Użytkownicy mają się tu dobrze czuć, a nie drżeć, że zaraz dostaną czerwony wężyk za nic, co może prowadzić do niepotrzebnego podlizywania się ważnym figurom. Ale to tak na marginesie, bo tak naprawdę, jak już pisałam, nie znam tych dziewcząt, ich postów i stosunków z "władzą". Bazuję tylko na tutejszych komentarzach, świadczących o ich niewinności.
Najbardziej chodzi mi o bezsensowne kłótnie związane z tym, czy w ogóle się tą sprawą zajmować i to w tym wątku. Nie widzę do tego żadnych przeciwwskazań. Zamiast się wyzywać od trolli i snuć spiskowe teorie, możnaby zakończyć tę niemiłą wymianę zdań podaniem ręki.
Pozdrawiam uczestniczki sporu, szefostwo i wszystkich uciśnionych. Pokój temu forum
Stary 2006-05-26, 13:14   #551
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palomino
Zlo juz wyjasnil - chyba raz starczy. Wystarczy przeczytac watek.

Co do spiskowych teorii dziejów - to albo artykulujcie je albo wyraznie albo wcale bo tego typu akcje robia sie nudne.

Jeszcze jedno. Redakcja nie musi wlumaczyc wcale. Bo to jest jej portal i tak naprawde nie ma takiej osoby (z wyjatkiem redakcji) po ktorej odejsciu wizaz by sie zalamal lub stracil. Jesli ktos odejdzie wczesniej lub pozniej zostanie zapomniany. Taka jest prawda.
Hm Zło wyjaśnił sprawę karmy - to znaczy ja te wyjaśnienia nie bardzo zrozumiałam, ale karma dziewczyn wrócila do normy i to chyba wystarczy
Natomiast Zlosnica napisała, że dziewczyny mają zablokowane konta mimo, że nie mają banów - to jest kwestia niewyjaśniona.
Po to jest forum techniczne, żeby takie coś zgłaszać.
Ty byś się nie chciała dowiedzieć dlaczego zablokowano Ci dostęp do wizażu, gdyby taka sytuacja miała miejsce?
I co ma tutaj do rzeczy to, że jak ktoś odejdzie to wcześniej czy później zostanie zapomniany? To, że ktoś odchodzi nie wiąże się chyba z zablokowaniem konta?
Przynajmniej mi się tak wydaje
I po co robić z igły widły, że jakaś teoria spiskowa?

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:20   #552
margitta
Zakorzenienie

A ja tak zmienie temat: Jak to jest, że na forum jest 73 652 użytkowników z czego 17 335 aktywnych, a zagłosowało na tą chwilę 1532? Czyżby reszty to nie obchodziło?
Stary 2006-05-26, 13:22   #553
awia
Zakorzenienie

reszta nie wie, co to ta karma
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:26   #554
nervica
Raczkowanie

Sonda nie jest przymusowa. Jeśli kogoś to nie obchodzi, ma prawo to olać. Chyba lepiej ją zignorować, niż pacnąć byle jaką odpowiedź, nie mając o tym zielonego pojęcia

Ludzi poznaje się po ich śmieciach.

(Oliver Brown)
nervica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:36   #555
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joey
Ostatnio w jakimś wątku dziewczyny właśnie pisały, że dostały negatywa z uzasadnieniem, które brzmiało: "........".
A ja dostałam jakiś czas temu negatywa bez żadnego uzasadnienia
I to za tak bezkonfliktowego posta, że to aż boli. No chyba że komuś się nie podoba, jakie emotki na forum lubię najbardziej?

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:46   #556
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Obowiązek spełniony.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:55   #557
Karlotta
Raczkowanie

GG do Karlotta

Moj glos tez juz poszedl.
Karlotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:55   #558
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anul3k
To ja
Niezrozumiałam Co Ty? Ty dostałaś negatywa z komentarzem :"...."?
Stary 2006-05-26, 13:56   #559
maniutek-mania
Wtajemniczenie

GG do maniutek-mania Send a message via Skype™ to maniutek-mania

Cytat:
Napisane przez rachela
I to za tak bezkonfliktowego posta, że to aż boli. No chyba że komuś się nie podoba, jakie emotki na forum lubię najbardziej?
Może się komuś avatar nie podobał ...
maniutek-mania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:58   #560
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela
Miałam podobną sytuację
Stary 2006-05-26, 14:02   #561
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

Cytat:
Napisane przez deb
Niezrozumiałam Co Ty? Ty dostałaś negatywa z komentarzem :"...."?
dostałam
dokladnie 9 kropek - może to jakis szyfr
Stary 2006-05-26, 14:27   #562
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anul3k
dostałam
Szyfr 9 to moja ulubiona liczba...podejrzane
Stary 2006-05-26, 14:30   #563
maniutek-mania
Wtajemniczenie

GG do maniutek-mania Send a message via Skype™ to maniutek-mania

Cytat:
Napisane przez Anul3k
dostałam
To jak w tym dowcipie

Dyrektor firmy do przebywającego na wczasach pracownika napisał pismo:
- PPPPPPP
W odpowiedzi otrzymał list od tego pracownika:
- DUPA
Po powrocie zaprasza go na dywanik...
- To ja piszę elegancko: Po Przyznaną Premię Proszę Przyjechać Pociągiem Pospiesznym, a pan mi tu wulgaryzmy?
- Ja? Ależ jak? Ja odpisałem: Dziękuję Uprzejmie Przyjadę Autobusem
maniutek-mania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-26, 14:30   #564
Kate30
Zakorzenienie

Zagłosowałam na nie.

Wypowiem się w sprawie tajemniczych negatywów zasłużonych wizażanek, jeśli pozwolicie.
Nie podobają mi się isynuacje, że to dziewczyny z biochemii były sprawczyniami czerwonych wężyków - po pierwsze nie jest nas tak dużo, żeby komuś sprezentować 1000 punktów negatywnej karmy, nie ma wśród nas zbyt wielu 'wypasionych' wizażanek o wielkiej mocy dotknięcia (nie wiem czy wogóle są), za to jest mnóstwo nowych wizażanek z mocą 1-pkt.

Po drugie - to piszę w swoim imieniu, ja nie odważyłabym się dać negatywa dziewczynom, których obecność na tym forum była naprawdę ważna i cenna.
Z wielką przyjemnością czytałam ich posty, wiele się z nich nauczyłam, bardzo szanuję wiedzę tych wizażanek. Nic co by napisały w kategorii cywilizowanego sporu nie byłoby dla mnie powodem do obdarowania ich negatywem (którego wogóle nie używam i któremu od początku byłam przeciwna).

Jednak uważam ich zachowanie w wątku na biochemii za delikatnie mówiąc nieeleganckie. Pożegnały się z tym forum z sobie znanych powodów, nie udzielają się tu.
Przyznam, że nie przyszłoby mi do głowy pisać na innym forum, w którym bym się nie udzielała, tak napastliwych postów w stosunku do moderatorek oraz użytkowniczek.
Podobnie komuś kto nie głosuje w wyborach odmawiam prawa do krytyki rządzących - taka krytyka, podobnie jak tamten atak - jest nielogiczna.
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 14:45   #565
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maniutek-mania
To jak w tym dowcipie

Dyrektor firmy do przebywającego na wczasach pracownika napisał pismo:
- PPPPPPP
W odpowiedzi otrzymał list od tego pracownika:
- DUPA
Po powrocie zaprasza go na dywanik...
- To ja piszę elegancko: Po Przyznaną Premię Proszę Przyjechać Pociągiem Pospiesznym, a pan mi tu wulgaryzmy?
- Ja? Ależ jak? Ja odpisałem: Dziękuję Uprzejmie Przyjadę Autobusem
Świetny dowcip
Stary 2006-05-26, 14:56   #566
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela
ja miałam lepszą historię - dostałam negatywa za posta pod którym ta dziewczyna zgodziła się ze mną i podziękowała negatyw oczywiście pusty
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 15:03   #567
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez agnieska
ja miałam lepszą historię - dostałam negatywa za posta pod którym ta dziewczyna zgodziła się ze mną i podziękowała negatyw oczywiście pusty
Może się pomyliła Ja w takiej sytuacji próbowałabym to wyjaśnić, np. przez PW
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 15:36   #568
agnieska
Zakorzenienie

właśnie nie odpowiedziała na PW
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 17:47   #569
Malla
Nie depcze krokusów

Kate30 - pozwolimy Dzięki za wypowiedź, absolutnie się z Tobą zgadzam.
Stary 2006-05-26, 21:41   #570
mona1978
Zakorzenienie

GG do mona1978

Ja tez dostałam negatywa - pustego I nie zabolało mnie to ,że dostałam - tylko przy pomocnym poście - dokładnie sfotografowałam 3 różne odcienie podkładu Rimmel Recover - ddla innych wizażanek - żeby miały jasność w kolorkach - i za co to karać ? Rozumiem żeby był jakis komentarz a tu nic zero - w sumie to mogłam się narazić ogólnie - dopadła mnie i wlepiła negatywa -
No nic czekam na wyniki tej sondy
mona1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości