Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-29, 19:38   #541
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

A tak z innej beczki to bardzo mnie ciekawi jak wygląda Mariqa i jej dzieciaczki . Powoli wszystkie mamy się ujawniają i teraźniejsze i przyszłe, niedługo może i Alien pokaże buźke może i Ty Mariqo nam się ujawnisz? To tylko propozycja .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 19:59   #542
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Mariqa a gdzie chodzisz do ortopedy i czy masz jakiegoś sprawdzonego lekarza (nazwisko). Muszę właśnie z moja mała pójść i będzie to raczej wizyta prywatnie bo w mojej wspaniałej przychodni ortopeda jest akurat na urlpoie a i tak zresztą nie mają usg, więc z czym do ludzi
Anchela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 20:55   #543
ch_aga
Zadomowienie

Qrcze znów nie dostawałam powiadomień
Co do pieluchowania to ja wogóle czegoś takiego nie robiłam. USG bioderek mieliśmy robione kilka dni po urodzeniu i wszystko wyszło ok. Żaden lekarz nawet nie wspomniał na temat pieluchowania.
A brzuchalek to i mi został. Jak się nie najem to jest tylko flaczek ale jak porządnie zjem to wystaje jakbym była w 5 miesiącu ciąży No ale ja ogólnie jestem przy tuszy więc i tak szybko się bębenka nie pozbędę.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 20:58   #544
Millo
Raczkowanie

Płatku synek prześliczny fajnie tak popatrzeć na wasze śliczne dzieciaczki
ja powracam do wątku czapeczek polecam wam ten sklep, mają prześliczne czapeczki: www.birko.com.pl/sklep/ kupiłam jedną i jestem bardzo zadowolona czapeczka bardzo dobrej jakości, ładniejsza jak na zdjęciu w necie. Gdy szukałam czapeczki dla Miłoszka na forum gazety ktoś polecał też ten sklep: www.czerwonykapturek.com. pl/sklep/ ale nie wiem tu nie kupowałam.
Dziś kupiłam na allegro matę i ciekawa jestem czy wasze dzieciaczki bawią się na macie, czy potrafią już same łapać zabaweczki a może mają swoje ulubione?
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 21:03   #545
Millo
Raczkowanie

oj dziewczyny przepraszam, ale w adresie zrobiłam błąd i w tym drugim powinno być: www.czerwonykapturek.com.pl inaczej nie wchodzi, zorientowałam się jak juz wysłałam...
Chaga to witaj w klubie jeśli chodzi o jedno i drugie )))
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 21:06   #546
kasiulka
Zakorzenienie

Millo ja bez maty sobie zycia nie wyobrażam , kłade Oliwke i moge spokojnie napic sie kawy i poczytac wizaz. Moja niunka potrafi juz nawet ściągac zabawki jak sie niezbyt dokładnie założy a najbardziej lubi bawic sie lusterkiem (smieje sie do siebie) i pałąkiem.

Płatku ta Słowacja to jest od nas o rzut beretem, a fajnie i nawet trochę taniej niz w polskich górkach. Ja jade do Tarzanskiej łomnicy, mamy tam taki pensjonacik, warunki mieszkaniowe super, przyroda, po ogródku wiewiórki hasają, naprawdę fajnie

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 22:03   #547
uskow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez płatek1
A tak z innej beczki to bardzo mnie ciekawi jak wygląda Mariqa i jej dzieciaczki . Powoli wszystkie mamy się ujawniają i teraźniejsze i przyszłe, niedługo może i Alien pokaże buźke może i Ty Mariqo nam się ujawnisz? To tylko propozycja .
Popieram!! Mariqa pokaż sie!!! Ja widziałam Mariqę na żywo!!! I jest śliczna!! A szczuplutka!!! Waży chyba tyle samo co jej córeczka ( czytaj ---> obydwie ważą bardzo mało )

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 06:48   #548
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko zapomniałam, że Wy wszystkie mieszkacie na połuniu Polski, to ja mam daleko i nie podrodze . Mam za to blisko do morza z czego za często mi się nie chce korzystać. W jeziorku moge pływać przez cały dzień, a morze mnie przeraża i jest za zimna woda dla mnie .

Millo mój pysiak też lubi bawić się na macie, ale ja mu wieszam na nią karuzele i puszczam i on próbuje ją sięgnąć, a grzechotki wiszące niżej już sięga i ciągnie do siebie. Oczywiście jest to do czasu, bo czasami nawet nie da się na niej położyć .

Czy zostały Wam może przebarwienia po ciąży? Ja mam brązowe plamki na czole i nosie. Byłam u dermatologa z tym, ale nic mi nie może na to przepisać i babka kazała mi się rozgladnąć za kremem na brzebarwienia po ciąży. Moża któraś z Was słyszała o dobrym kremie . Ja oczywiście jestem w tej kwestji zielona.
Stary 2006-06-30, 06:54   #549
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Płatku ja mam przebrawienia na piersiach. Też nic nie da się z tym zrobić. Kremu żadnego nie mam. Jestem na etapie testowania wszelkich specyfików na rozstępy ale wiem że i tak to niewiele daje. Mam rozstepny nawet na ramionach i klolanach! O udach nawet nie wspomnę.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 06:59   #550
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Płatku ja mam przebrawienia na piersiach. Też nic nie da się z tym zrobić. Kremu żadnego nie mam. Jestem na etapie testowania wszelkich specyfików na rozstępy ale wiem że i tak to niewiele daje. Mam rozstepny nawet na ramionach i klolanach! O udach nawet nie wspomnę.
Nie sądziłam, że ciąża potrafi tak pokaleczyć ciało kobiety . Ja smaruje się olejkiem na rozstępy, kremem ujędrniajacym i niewiele to mi daje, ale... . Ja najgorzej mam z pupą, peLno sinych kresek, aż wstyd mi wyskakiwać w bieliźnie przed tż . Uda oczywiście i biodra szok i piersi . Nie wiem kiedy moje ciało dodzie do siebie, a najgorsze to to że tż chce mieć już dziewczynke, ja bym chyba jego oczywiście .
Stary 2006-06-30, 07:02   #551
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Przypomniało mi się że może kwasy owocowe by coś na to pomogły . Robi się je na jesień, ale trzeba by było się dowiedzieć coś wiecej na ten temat u kosmetyczki.
Stary 2006-06-30, 07:15   #552
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ja to już chyba w życiu nie pokażę się w kostiumie kąpielowym Wczoraj wprowadzili się nowi sąsiedzi. Zrobili taką imprezę że myślałam że ich pozabijam

Stary 2006-06-30, 08:56   #553
kasiulka
Zakorzenienie

Ma-ri-qa Ma-ri-qa Ma-ri-qa, pokaż sie pokaż, pokaż :

Joasiu witaj w klubie posiadaczy upierdliwych sasiadów. Ja mam za sasiadke takie jedno babsko z 2 dzieci.... do córki zwarca sie per "gnojówo" a dzis swojego syna na oko 10 letniego zapytała, oczywiscie tak ze całe osiedle słyszało "A ciebie co - poj***ało" ?

Co do przebarwien to ja nie mam, przybyło mi tylko kilka pieprzyków ale na szczescie w miejscach mało waznych strategicznie. Za to celulit - hohohoho, tu mam sie czym wykazac. Czekam na zakonczenie karmienia zeby zaczac stosowac kuracje, w tym roku tez nie zamierzam eksponowac cielska na widok publiczny zeby ludzi nie straszyc. Choc ostatnio ubyło mi ponad kilogram, nareszcze waga drgneła bo juz myslałam ze na wiek wiekow zostane z ta 10 kilogramową nadwagą - teraz juz "tylko" 8,5

Oliwka
Stary 2006-06-30, 09:00   #554
Mariqa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, na przevbarwienia to tylko jakis silny preparat złuszczajacy- albo z jakimś kwasem, albo z retinoidami Trzeba po prostu złuszczać ten naskórek. Ale rzeczywiscie najlepiej poczekac na jesień, kiedy słońce mniej operuje, by nie nabawić się nowych przebarwień. Teraz można stosować pilingi, najlepiej enzymatyczne.
Ps. co do zdjęcia.. ekhem, ekhem... nie mam cyfrówki tylko kamerkę internetową... kilka fotek posiadam wywołanych na płytce, ale się chyba nie nadają. W lipcu planuję zakupić jakiś sprzęt, pojadę na urlop :p i obiecuję uwiecznić "się" i rodzinę

Anchela- chodziłam do normalnej poradni preluksacyjnej na Hipotecznej, tam są wysyłane wszystkie dzieci. Polecam dr Łapińskiego, właśnie tam przyjmuje / pracuje też w DSK na Chodźki i ma prywatny gabinet na Sławinku, bodajże na Dzieci Zamojszczyzny, ale nie pamiętam dokładnie, w każdym razie robi usg też w domu pacjenta przywozi cały sprzęt/

Uskow- hehe, no moja córka w rodzinie zwana jest "Pulpecją" filigranowa to ci ona nie jest przeca widziałaś

krucafuks, ze 4 razy wyrzucało mnie z wizazu, co się dzieje
ps2
Kasiulko, z Ciebie to dopiero fotoekshibicjonista wizażowy
Stary 2006-06-30, 14:33   #555
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny co Wy dzisiaj porabiacie, że ni widu ni słychu ? Moje dziecko jest niemożliwe wczoraj mi się znowu przestawił z tym spaniem jak zasnał po 18.00 tak o 22.00 budziłam go na kąpiel. Buszowaliśmy do 24.00 i myślałam, że pośpi do 8.00, a on już o 6.45 oczy jak 5zł. i mówią,że jak położysz później spać dziecko to wstanie też później mój synek nie jest tego przykładem . Tak więc wyspał się w nocy i dziaj strajkuje, nie chce spać . Bujam go jedną ręką na leżaczku, a drugą pisze już zapowiedziałam dla tż, że na obiad idziemy na pizze, bo ja nie mam jak zrobić. A jak Wasze dzieciaczki się sprawują? Może powklejacie jakieś nowe fotki Waszych bobasków ?
Stary 2006-06-30, 14:40   #556
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Joasiu, będę trzymać jutro kciuki za Ciebie . POWODZENIA .

Dziewczyny przejęłam się nie na żarty jeśli chodzi o bioderka. Mój lekarz po USG bioderek Natalki powiedział, że nie pieluchować bo wszystko jest ok. Ubierać ją luźno, żeby mogła swobodnie wierzgać nogami. Więc jak to w końcu jest z tym pieluchowaniem . Boję się, żeby się nie okazało, że później będą problemy z jej bioderkami.

Witam w klubie marnych ciał . Na szczęście ja nie mam rozstępów, ale za to cellulit . Tyłek, całe uda i łydki ......masakra.

Płatku zazdroszczę Ci bliskości morza. Ja morze poprostu uwielbiam . Ten klimat, ten horyzont...ach........

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 15:48   #557
kasiulka
Zakorzenienie

ja tez jestem morska kobita, gory mnie nie ruszają, ale morze, szczególnie ciepłe, ach , za rok jak sie uda planujemy pokazac Oliwce Kretę ukochaną, tam to dopiero jest morza błękit .

Co do sprawowania Oliwki to jest bardzo różnie. Wczoraj byłam z nia w pracy - dziecko ideał, smiała sie do wszystkich ciotek,a po południu - ryk, krzyk i histeria i tak pare godzin. W nocy spała super, chyba ją te własne wrzaski wykonczyły, dzis jest w miarę grzeczna. Nie można jej rozgryźć. Fotek nowych na razie nie mam, ale zrobie jutro, w tej nowej kiecusi z lumpeksu , już sie suszy na sznurku

Oliwka
Stary 2006-06-30, 19:21   #558
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Padam na pyszczek. Julka dała popis. Darła się w niebogłosy. Nie wiem co jej było. Może ja mam za mało cierpliwości. Chyba potrzebuję odpoczynku bo nerwy mi puszczają
TŻ znowu do późna w pracy. Wziąść i się pochlastać

Stary 2006-06-30, 20:19   #559
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Oj Joasiu to zmęczenie, jutro przed Tobą wielki dzień, a nawet nie możesz porządnie odpocząć i zrelaksować się. Ach Ci faceci , ale cóż zrobić praca też jest ważna zwłaszcza teraz jak malutkie dziecko w domu, tak wiem sama czasami się wściekam na tż jak długo pracuje, albo siedzi przy kąpie . Dlatego kładź Julcie spać, a Ty sama weź gorącą i pachnacą kąpiel i do łóźka wypoczywać. Jutro daj nam znać Joasiu- powodzenia .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-30, 20:38   #560
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hello!

Po1, jestem za morzem! Kocham wodę i cieszę sie ze moje dziecko to tez mały pływak!

po2. Byliśmy dzis na naukach pzredchrzecielnych... z Fifkiem...ksiadz by zachwycony! , Filipek trochę mniej... , w niedzielę nasz wielki dzień!

Wczoraj wybrałam sie na zakupy żeby jakoś wygladać na chrzicinach własnego dziecka..po 2 h łażenia, juz miała wychodzić zrezygnowana...napzrymier załam się tysiace ciuchów. Płatku w Orsey'u znalazłam super komplet - biała sukienka bez pleców z lnu z super motywme zielonym na dole, do tego marynarka! Ewntualnie spodnie zamiast sukienki. Dostępne rozmiary - 42...tym sposobem nie "zakupywałam"...poszł am dalej zrezygnowana...nic qrna chata nie ma!
jak juz miałam wychodzić weszłam jeszcze do New Yorkera i znalazłam -przez przypadek garnitur cały biały w lekkie ciemne prążki - bajera! I co? Przeceniony na 129 zł!!!Do tego biały top i suma sumarum 151zł! Nigdzie bym taniej nie kupiła! Ale wiecei ci mnie najbardzije cieszy? 36...to mój obecny rozmiar!!!!!!!!! Szkoda mi biustu i tż ciagle to podkresla, ze mam pzrytyć, ja sama zamiast biustu widze jakieś 2 wiszące śliwki, ale za tycie wezmę sie po 29 lipca, wtedy mamy jeszcze ślub mojej kuzynki,, musze sie zmieścic w ten komplet a potem!!! chulaj dusza piekła nie ma!!!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 20:55   #561
ch_aga
Zadomowienie

Meme -- rozmiar 36 nigdy nie był na mnie dobry co najwyżej 38, kiedyś jako panienka jeszcze. Teraz to 42 lub 44, zależy jaki krój ciuszka A na chrzciny Mateuszka też zamierzam założyć biały graniturek. Kupiony jeszcze przed ciążą, na szczęście teraz jest idealny a nawet ciut spodnie za luźne
Lecę spać.
Pozdrawiam
Stary 2006-07-01, 07:32   #562
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Meme Ty to masz farta kobieto , ale dobrze że cosik tam znalazłaś . Ja jade dzisiaj na łowy dla mioch siostrzeńców do Tesco jest 70%wyporzedaż muszę tylko jakoś zmusić tż bo samej mnie nie póści, a am nie cierpi ze mną chodzić po sklepch(jestem strasznie niezdecydowana ). Pamiętaj po chrzcinach chcemy widzieć Wasze zdjcia zwłaszcza Hamstera Kluseczki .

Widzicie ja natomiast jestem za górami, co za widoki te śliczne domki i owieczki rozmarzyłam się . Niestety szara rzeczywistość mnie wzywa, miłego weekendu .
Stary 2006-07-01, 10:31   #563
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

[quote=płatek1]Meme Ty to masz farta kobieto , ale dobrze że cosik tam znalazłaś .

wypraszam sobie, żadne tam "cosik", tylko bardzo elegancki i sexy garniaczek

a propos mam nowe ulubione słowo: permanetnie. Jestem permanentnie niewyspana i permanentnie zmęczona....i nie zapowiada sie zeby miało być inaczej, obawiam sie ze bedzie gorzej, jak tylko wrócę za 2 tyg, do pracy....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-01, 20:43   #564
kasiulka
Zakorzenienie

Hej mamusie gdzie sie podziewacie? Ja dzis cały dzien spedziłam na zakupach, kupiłam 6 dzrzwi , fajnego bodziaka dla Oliwki za całe 2,90 i błyszczyk w Sephorze powiekszający usta (a drugi dostałam gratis bo maja teraz taka promocje). Oliwka spedzila dzien u dziadków, była b. grzeczna i chichra sie juz paszczą (tzn. smieje w głos , strasznie fajne to jest, cały czas ja rozsmieszamy zeby tylko sie tak smiała ).

Tylko troche sie marwtie bo ostatnio mala mi za mało je . Czy to mozliwe zeby sie najadała w 5 minut? Tyle ostatnio trwają karmienia, potem juz nie chce i nie moge jej za chiny zmusic do jedzenia. W nocy odciagam pokarm i karmie butlą - zawsze zjadala pełną flaszke ok. 140 ml. a ostatnio zjada tylko połowę czyli 70 ml. Przecież to za mało jak na 3,5 miesieczne dziecko .... ne wiem co robic, nie umiem jej zmusic do jedzenia, nie chce i juz. Jak myslicie, mam z nia isc do lekarza?

Meme u mnie na topie jest słowo "chronicznie", ja tez jestem chronicznie zmeczona, słaba, niewyspana itp

Oliwka
Stary 2006-07-02, 07:17   #565
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko -- mi się wydaje, że może Oliwcia nie chce jeść bo gorąco. Dorośli też tak mają, że jak są upały to wcale się jeść nie chce. Może u dzieci jest tak samo ... Chociaż mój Mateuszek je częściej ale on jest tylko na cycu i możliwe, że mu się po prostu chce pić.
Pozdrawiam
Stary 2006-07-02, 07:45   #566
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko mam identyczny problem co Ty mój Mati też nie chce jeść, czasami przed wyjściem muszę go zmuszać do jedzenia. Wieczorem i w nocy je troszkę lepiej też mi się wydaje, że to przez te upały . Najgorsze jest to że nie chce mi lezeć w wózku tylko na ręce. Pojechaliśmi wczoraj do tesco w autobusie musiałam trzymać go na rekach, a w tesco cały czas na rękach u tż, wszczyscy tylko go oglądali i słali uśmiechy . On oczywiście zadowolony , ani mysleć do wózka. Boję się że nie dam sobie z nim rade w zwykłe dni, jak zrobie zakupy . Pojechałam kupić ubranka tylko dla siostrzeńców, ale nie wytrzymałam i Matiemu też kupiłam komplecik spodenki, bluzeczkę i chustkę na głowę oraz koszulkę. Są fajne i duże przeceny , oczywiście ludzi full .

Kasiulko kupiliście mieszkanie czy domek?

Meme oczywiście, że chodziło mi o "cosik" eleganckiego, to rzecz oczywista .
Stary 2006-07-02, 09:12   #567
Alien
Wtajemniczenie

Millo witaj

Zobaczyłam zdjęcia twojego Miłoszka. Śliczny chłopczyk ci rośnie

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-02, 18:10   #568
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!!!

Joasiu jak poszło? Pochwal się .

Moja Natalusia skończyła dziś trzy miesiące. Grubasiątko kochane waży 6500 i ma 62 cm .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-02, 18:24   #569
kasiulka
Zakorzenienie

Hip hip hurra - dla Natalki i dla Mamy

no własnie Joasiu - czekamy na relacje

Oliwka
Stary 2006-07-02, 20:20   #570
humbak
Rozeznanie

Buziaczki dla Natalki .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości