Mamy marcowe 2019 - cz. 9 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-08-08, 19:56   #541
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 9

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ale Wasze dzieci robią postępy w rozwoju duchowym. Mój przekracza się tylko na obydwa boczki a na brzuch nie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moja na brzuch też nie. Jeszcze ma czas. Za to bardzo mocno dźwiga się na rękach, czasem na miękkim podłożu to i brzuch już odrywa. No i przez to czasem się osuwa na plecy. No i zaczęła stopy łapać ostatnio.

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-08, 19:58   #542
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Flo, trzymam za Was kciuki!

Co ja odwaliłam wracaliśmy z plaży, tż miał smycz w jednej ręce, ja małą w chuście, więc pierwszy raz od hoho mogliśmy iść za ręce. Mniejsza o to, sęk w tym, że tż zaczął mi szeptać do ucha, że mam się obejrzeć do tyłu, bo jakiś tam facet ma jakieś tam fajne buty. No to ja się rozglądam rozglądam i... wlazłam w jakiegoś faceta, co stał na chodniku Mała w ryk, bo ją to wybudziło no i to ona się o niego odbiła (na szczęście zawsze trzymam na niej rękę, więc część chociaż zamortyzowała), facet przerażony czy wszystko ok... Jeszcze długo płakała, bo się przestraszyła, ale na szczęście udało mi się ją uspokoić, ale zła byłam na tż, że mi uwagę odwraca jakimiś pierdołami i na siebie, że się dałam tak rozproszyć

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Mała zaczyna w ogóle kombinować łapkami, ściągać rzeczy ze stołu (tu już trzeba naprawdę zacząć uważać na sto procent na dziecko), chwytać firanki i takie tam. W ciągu kilku dni się nauczyła, a wczoraj udało się z brzuszka na plecki z małą pomocą
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-08, 20:07   #543
rose_mar
Zadomowienie

Moja też sie nie przekreca, wręcz bym powiedziała, że jakaś spokojna się zrobiła. Nie wariuje na macie kompletnie. Za to, gdy lezy na brzuszku sięga po zabawki, podnosi pupę albo kompletnie lezy na samym brzuchu. Rekami i nogami w górze. O przewrócie z pleców na brzuch nie ma mowy. Do kiedy dzieci mają czas?
rose_mar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-08, 20:09   #544
kaylla
Zakorzenienie

Moj wojtek dopiero od kilku dni potrafi sie przewrocic na brzuszek, i to poki co tylko na jedna strone. A on starszy od waszych maluszkow przexiez.

kaylla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-08, 20:23   #545
Linka25
Zakorzenienie

Chodziło mi oczywiście o rozwój ruchowy. Motoryczny. Nie duchowy

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-08, 21:05   #546
Molila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy dotrze, bo to nie pierwsza poważna rozmowa. Jedyne co to widzę, że mu zależy i że jest zdołowany jak jestem taka zła na niego.
No ale już koniec tematu

Aśka wiesz co, zrobiłam kolejne podejście do Tuwima. Brzechwa w ogóle go nie interesuje i o dziwo coś tam zaczął słuchać. Kilka wierszyków poleciało. Może musi dojrzeć, tak samo jak do zabawek. Wy pisalyscie, że maluchy takie zainteresowane, a mój nic. Dopiero od jakiegoś czasu się bawi, łapie i przysuwa leżąc na brzuchu.

A jeszcze pytanie. Jakim ręcznikiem wycieracie dzieci? Mam jeden z Babyono chyba, wg mnie średnio wyciera, szukam czegoś dobrego, ale wszędzie ceny dość wysokie. Z 5 dych trzeba wydac. I nie wiem, czy coś fajnego taniej kupię, żeby wciągało wodę. Czy od mamy ginekolog kupić? Oczywiście chce z kapturkiem, bo u nas się sprawdza.

A i widziałyście jakie fajne są zabawki drewniane w biedrze? Jakoś w gazetce nie zwróciłam na nie uwagi, dopiero na Instagramie ktoś dodał. Kupiłam taka zjeżdżalnie dla samochodzików. Chciałam pociąg, ale w sumie czaję się na pociąg z Ikei.

Ja mam dwa ręczniki z kapturkiem z Ikei i wycierają super, mam tez dwa okrycia kąpielowe od mamyginekolog, one są z flaneli i też bardzo fajnie wycierają

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Moja Mała opanowała już obroty na brzuszek w obie strony, a najbardziej lubi się przekręcać zaraz po jedzeniu, a czasem nawet w trakcie jak ją karmie na leżąco

Od kilku dni podnosi dość mocno głowę jak leży, dziś złapała zabawkę z karuzeli i się podciągała, muszę chyba zlikwidować karuzelę, albo zabawki przymocować wyżej, ale jak nie umie ich łapać to jest płacz i w sumie to nie wiem czy to już czas na takie dźwiganie głowy

Flo trzymam kciuki żeby mąż poszedł po rozum do głowy

Rose i Ciastko nie dziwie się, że jesteście skołowane, ale nie martwcie się wszystko z dzieciaczkami będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rose_mar Pokaż wiadomość
Moja też sie nie przekreca, wręcz bym powiedziała, że jakaś spokojna się zrobiła. Nie wariuje na macie kompletnie. Za to, gdy lezy na brzuszku sięga po zabawki, podnosi pupę albo kompletnie lezy na samym brzuchu. Rekami i nogami w górze. O przewrócie z pleców na brzuch nie ma mowy. Do kiedy dzieci mają czas?
Tu jest wszystko fajnie opisane
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/0...zwoju-dziecka/
Do 7 miesiąca spokojnie ma czas

Edytowane przez Molila
Czas edycji: 2019-08-08 o 21:08
Molila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-08, 21:56   #547
baja_86
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenia
Dzieci z okazji rocznicy dały mu dziś do wiwatu wieczorem. Alicja długo nie chciała zasnąć,a jak zasnęła to przekręcała się na brzuch i wkurzała, za drugim razem utknęła jej noga między szczebelkami i alarm,a ja wtedy Jaśka kapalam! A wszystko gdy mąż w pracy na druga zmiane. Musiałam wołać na pomoc tatę, bo inaczej syn siedziałby w zimnej wannie.

Ciastko, rose ja na waszym miejscu nie miałabym wyrzutów by przejść na mm. Podziwiam za wyrzeczenia. Może spróbujcie wcześniej rozszerzyć dietę? Może docelowo zmniejszenie ilości karmień mlekiem pomoże, nie wiem jak wam pomóc
Aśka oj biedna mała,tak się wystraszyła
Moja panna łapie się za stopki,ssie czasem palce u stóp, przekręca się zwinnie na brzuszek ale tylko na jedną stronę jak narazie. Chce siedzieć przy stole i lapac talerze, raz jadłam z nią na kolanach zupę i chwała,że była lekko ciepła a nie gorąca bo chwyciła za brzeg miseczki i wylała zupę na stół. Trzeba coraz bardziej uważać

baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-08, 22:06   #548
Mawak
Raczkowanie

Ciasko, Rose oby już Waszym dzieciaczkom się poprawiło i byście w niepewności nie musiały czekać.

Flo dla Ciebie sił i by mąż zrozumiał,że Wy jesteście najważniejsi dla niego.

Baja kolejnych dobrych lat dla Was. My też 10 w lipcu mieliśmy.

Kupiłam kubek Doidy. Niby zwykły a jednak kształt ciekawy.

U nas obroty na plecy i brzuszek pełną parą. Oczy dookoła,bo w momencie potrafi się przekulać. Od kilku dni na kilka sekund na kolanach i rączkach się podpiera jak do raczkowania.
Mawak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 06:34   #549
owocelki
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Ja mam ręczniczek z Ikea,ale zrobił się jakiś twardy i szorstki. Też muszę coś nowego kupić.

Moja mała wstała dzisiaj o 2 i dopiero po 4 udało mi się ją położyc. Obudziła mnie o 5:15 szarpiąc za piżamę na szczęście mąż dał mi pospać jeszcze godzinkę bo byłabym nieprzytomna.

owocelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 06:53   #550
aniaaxd2
Zakorzenienie

Dzień dobry
Od wczoraj cały czas leje a w nocy to nawet burza była cały tydzień będziemy siedzieć w domu bo pogoda ma się nie zmienić już depresji dostaje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nie umiem odejść, nie wiem jak ...

http://www.pmiska.pl/ -----> klikam codziennie , ty tez mozesz
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 07:58   #551
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzenia
Dzieci z okazji rocznicy dały mu dziś do wiwatu wieczorem. Alicja długo nie chciała zasnąć,a jak zasnęła to przekręcała się na brzuch i wkurzała, za drugim razem utknęła jej noga między szczebelkami i alarm,a ja wtedy Jaśka kapalam! A wszystko gdy mąż w pracy na druga zmiane. Musiałam wołać na pomoc tatę, bo inaczej syn siedziałby w zimnej wannie.

Ciastko, rose ja na waszym miejscu nie miałabym wyrzutów by przejść na mm. Podziwiam za wyrzeczenia. Może spróbujcie wcześniej rozszerzyć dietę? Może docelowo zmniejszenie ilości karmień mlekiem pomoże, nie wiem jak wam pomóc
Aśka oj biedna mała,tak się wystraszyła
Moja panna łapie się za stopki,ssie czasem palce u stóp, przekręca się zwinnie na brzuszek ale tylko na jedną stronę jak narazie. Chce siedzieć przy stole i lapac talerze, raz jadłam z nią na kolanach zupę i chwała,że była lekko ciepła a nie gorąca bo chwyciła za brzeg miseczki i wylała zupę na stół. Trzeba coraz bardziej uważać

No właśnie wczoraj pediatra powiedziała że wcześniejsze rozszerzenie diety to też mniejsza ilość mleka dla niej i tym samym mniej alergenu.
Hej, dziś znowu krew w kupie. Mogłam dziś do gastro zadzwonić ale co ona mi pomoże przez telefon. Zresztą sama powiedziała że nie ma czasu na gadanie o objawach przez telefon.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-08-09, 08:08   #552
Flofferek
Zakorzenienie

Hej
Ja też podziwiam Rose i Ciastko. Z drugiej strony wiadomo, że ile ma się sił, będzie się robiło dla dobra dziecka. Ale szacun. No i współczuję stresu i nerwów. Tyle to się ciągnie, a niewiadomo gdzie dokładnie przyczyna.
Moja bratowa miała bardzo podobnie, doszło do tego że prawie nic nie jadła, aż w końcu zaczęła właśnie wprowadzać posiłki. Mm małemu w ogóle nie podchodziło.

U nas noc w sumie spoko, spał do 5, ale później już nic, a ja jestem ledwo żywa.
Ale mamy nową umiejętność hahaha, stopami średnio zainteresowany, ale jajcami to siusiakiem ostro tarmosi. Może w końcu i dojdzie do stóp.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

I u nas od tygodnia też szykuje się do raczkowania. Śmiesznie to wygląda. Ciekawe kiedy faktycznie zacznie. Póki co pełzanie pełną parą choć wiadomo, że nie jest to jeszcze super hiper. Wczoraj co siedziałam w drugim pokoju i hrabia siedział z małym, to mówił, że co go położył na dywan, ledwo usiadł a mały już przy drzwiach był, a kawałek ma do przebycia. Nawet już go kładę na gola podłogę, żeby się przyzwyczajał i do innych powierzchni.

I wczoraj zamówiłam jednak wkładkę redukcyjną do wózka. Może będzie jednak małemu wygodniej w spacerówce z tym badziewiem. Przynajmniej ja nie będę miała wyrzutów, że coś mu się stanie.

Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 08:25   #553
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Baja - wszystkiego najlepszego dla Was! Zdrowia, miłości i cierpliwości

Flo - oby z mężem się w końcu ułożyło, bo bardzo przykro się to czyta

Rose, Ciastko - jesteście najlepsze! Dzielnie walczycie, przykro mi, że mimo wszystko ciagle coś.
nie rozumiem, czemu przy rozszerzaniu diety ma być mniej alergenów. Przecież to jest rozszerzanie a nie zastępowanie. Karmienie mlekiem na rzecz stałych posiłków to dopiero bliżej roczku. Czy się mylę?

U nas z ruchowych osiągnięć to obroty na brzuch, ale tylko przez jeden bok. I zaczyna się kręcić wokół własnej osi.
Duchowych brak. Wciąż niesamowicie dużo płacze. Ja wciąż nie przyjmuje do wiadomości, ze to może być hajnid.

Dziewczyny z problemami tarczycowymi robiłyście już po porodzie badania?
Ja zrobiłam i tragedia. Zwiększyłam już sobie dawkę leku i czekam na wizytę.
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 08:38   #554
rumianek89
Raczkowanie

Hej,
Ja tu pisałam w tamtym tygodniu, że maruda straszna i podejrzewałam zęby. I kilka dni temu zauważyłam, że zaczęła się przebijać dolna jedynka. W tym tygodniu oprócz marudzenia zaczął dużo więcej spać w dzień, ale to akurat mi pasuje W nocy dalej miliard pobudek, więc nie wiem gdzie są te grzeczne dzieci, które ładnie przesypiają noce? U nas płaczu też jest sporo, ale łudzę się, że to przez ząbkowanie.

Day_dreamer ja robiłam już 2 razy badania na tarczyce i w październiku mam kolejne skierowanie. U mnie ok, ale mi niedoczynność pojawiła się w ciąży. Od porodu nie biorę leków.

Ciastko i Rose trzymam kciuki, żebyście trafiły na dobrych lekarzy. Zglupiec można jak każdy mówi co innego.

Edytowane przez rumianek89
Czas edycji: 2019-08-09 o 08:39
rumianek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 08:54   #555
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Mam dwa pytania - jak czyscicie materiałowe zabawki które mają na metce żeby nie prać? Czy mimo to do pralki dajecie?
Kiedy do spacerówki można przejść? Mała już tak kombinuje w gondoli, jeszcze się mieści ale rękami się zapiera i nogami że mało nie wyjdzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-09, 08:58   #556
owocelki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania - jak czyscicie materiałowe zabawki które mają na metce żeby nie prać? Czy mimo to do pralki dajecie?
Kiedy do spacerówki można przejść? Mała już tak kombinuje w gondoli, jeszcze się mieści ale rękami się zapiera i nogami że mało nie wyjdzie.

Ja wszystko wsadzam do pralki, a gryzaki itd gotuję codziennie.

Stary 2019-08-09, 09:01   #557
Molila
Rozeznanie

Cytat:

Ja wszystkie wrzucam do pralki, nawet nie sprawdzam za bardzo metek

My do spacerówki przeniesiemy się lada dzień bo Mała już się ledwo w gondoli mieści i jak nie śpi to jeździ z nogami na brzegu wózka No i też czasem robi takie wygibasy, że się boję żeby nie wypadła.
Molila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 09:28   #558
Marzena00
Rozeznanie

Dzień dobry! U Nas zaczęło się ząbkowanie pobudki co godzinę już 3 dzień pod rząd, wszystko pcha do buzi i ślini się jeszcze bardziej. Oby to długo nie trwało!

Day- Mi w czasie ciąży wyszła niedoczynność, miesiąc po porodzie było okej ale jeszcze minimalną dawkę przyjmowałam, teraz muszę iść znowu zrobić badania.

Ciastko- Ja wkładam do pralki, tylko włączam delikatny program max 30 stopni. Myślałam żeby już zmienić gondole na spacerówkę ale córka w dzień śpi właśnie w wózku i bezpieczniej jej w gondoli.
Stary 2019-08-09, 09:53   #559
Linka25
Zakorzenienie

Ja nie wygotowuję gryzaków czy grzechotek które mały wkłada do buzi. Myję też pewnie za rzadko.. Podłogi też wiecznie brudne. Obiecuję sobie ciągle doczyszczać regularnie dom, ale jak to zrobić kiedy wiecznie siedzę z nim przed domem? Młody zalicza wszystkie drzemki na dworze.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 09:59   #560
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wygotowuję gryzaków czy grzechotek które mały wkłada do buzi. Myję też pewnie za rzadko.. Podłogi też wiecznie brudne. Obiecuję sobie ciągle doczyszczać regularnie dom, ale jak to zrobić kiedy wiecznie siedzę z nim przed domem? Młody zalicza wszystkie drzemki na dworze.
Ja wygotowuje z raz na tydzień może. Myje codziennie, smoczka też wygotowuje raz na kilka dni, myje z każdym razem jak zleci na podłogę. A podłoga tez wiecznie usyfiona mimo że staram się codziennie odkurzyc.

Stary 2019-08-09, 10:09   #561
Minia_00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Day_dreamer Pokaż wiadomość
Miałam zrobić i nie mogę ciągle, raz pojechałam ale była kolejka na godzinę czekania więc nie mogłam sobie pozwolić bo mały w domu z głodu by mężowi rękę zeżarł pewnie

Cytat:

Jeszcze nie prałam ale chyba wrzucę na delikatne. Jak się zniszczy to trudno.

U nas drugi dzień totalnej mamozy, noś mnie, mów do mnie NON STOP. Nie można się za przeproszeniem wysikać w spokoju Jak tylko odłożę to wrzask jakby go ze skóry obdzierali. Chyba sąsiadka w końcu wezwie opiekę społeczną
Minia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 10:22   #562
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki Ci za ten post, bo już myślałam, że ja jedyna tak zaniedbuję... gryzaki myję jak są brudne (od kłaków np), wygotowałam tylko raz na początku, po odpakowaniu. Może musiałabym je raz na jakiś czas wrzucić do wrzątku w sumie... Podłogi ogarniam regularnie, bo z psem się inaczej nie da naprawdę..

Moje dziecię spało dziś z małą przerwą do godziny, werble poproszę... Jedenastej!!!!! przerwa 1,5h od 7 rano na zmianę pieluszki, chwilę zabawy i jedzenie i dalej kima chyba jej nadmorskie powietrze służy
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 10:29   #563
owocelki
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wygotowuje z raz na tydzień może. Myje codziennie, smoczka też wygotowuje raz na kilka dni, myje z każdym razem jak zleci na podłogę. A podłoga tez wiecznie usyfiona mimo że staram się codziennie odkurzyc.

Ja gotuję częściej bo moja zwykle bawi się nimi na brzuchu i zawsze coś zwymiotuje na gryzak czasem pogotuje 2min a czasem tylko przeleje wrzątkiem. Za podłogi muszę się zabrać bo o ile poodkurza robot (to jest cud techniki, kocham go ) to muszę zmywać częściej niż raz w tygodniu.

U nas zaliczony spacer i właśnie zasnęła na drugą drzemkę. Wybiorę się dzisiaj chyba do TK Maxx, często widziałam tam fajne fartuszki do jedzenia itd. chciałabym jeszcze taki mały termosik na jedzenie ale z tym się nie pali.

Muszę też umówić się do gin, bo zaczęłam trzeci miesiąc z nuva ring i mam tak okropne migreny praktycznie co drugi dzień. Chyba będę musiała zmienić. Dalej tak puchnę w nocy, nie wiem co jest przyczyną. Nie zdjęłam obrączki to obudził mnie okropny ból palca, ledwo ją zdjęłam pod zimną wodą.

Stary 2019-08-09, 10:37   #564
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Dzien dobry

Baja wszystkiego naj dla was

Flo tule mocno, mam nadzieje ze ulozy sie jak najszybciej

Ciastko, rose- rowniez tule najgorsze jak chcemy pomoc dziecku, a nie wiadomo jak i lekarze wcale nie pomagaja

Ja drugi dzien spedzam w parku, cieplo u mnie to chociaz troche czas zleci bo w domu juz sie mloda nudzi ze mna wczoraj przyszla tez kolezanka z coreczka i kolega z prawie rocznym synkiem wiec wesolo bylo
Cos sie naprawilo z mloda, nie ryczy juz jak obdzierana w foteliku w aucie, a w wozku jak jest spiaca to marudzi kilka chwil, wypluwa smoka ale jak jej wtykam 2-3 razy to nagle jej odcina baterie, glowa na bok i spi jak przyjemnie pozbyc sie choc troche tego stresu ktory towarzyszyl kazdemu wyjsciu z domu

Histerie ciagle mamy ale krotsze i latwiejsze do opanowania, zacalowuje ja i w koncu sama nadstawia policzek i sie tuli ciagle te kupki problemowe ale od 2 dni dostaje gastrotuss i debridat, licze na poprawe :/

Hmm chyba za rzadko myje jej zabawki

Dzis rano przy stoisku z kawa w parku staly 4 wozki same mamuski na glodzie kofeinowym oczywiscie dolaczylam

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ja tarczyce badam regularnie bo juz wczesniej sie leczylam, ale pierwsze miesiace po porpdzie bralam leki mocno nieregularnie

Moja dzis pierwsza pobudka przed 4, ale jak zasnela 4:15 to obudzila sie przed 6 pelna sil...pozniej po 8 poszla na drzemke to spala 10 min ale odsypia teraz w parku

Aa i moja zawsze, ale to zawsze drze sie przy ubieraniu i rozbieraniu

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
Hej
Ja też podziwiam Rose i Ciastko. Z drugiej strony wiadomo, że ile ma się sił, będzie się robiło dla dobra dziecka. Ale szacun. No i współczuję stresu i nerwów. Tyle to się ciągnie, a niewiadomo gdzie dokładnie przyczyna.
Moja bratowa miała bardzo podobnie, doszło do tego że prawie nic nie jadła, aż w końcu zaczęła właśnie wprowadzać posiłki. Mm małemu w ogóle nie podchodziło.

U nas noc w sumie spoko, spał do 5, ale później już nic, a ja jestem ledwo żywa.
Ale mamy nową umiejętność hahaha, stopami średnio zainteresowany, ale jajcami to siusiakiem ostro tarmosi. Może w końcu i dojdzie do stóp.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

I u nas od tygodnia też szykuje się do raczkowania. Śmiesznie to wygląda. Ciekawe kiedy faktycznie zacznie. Póki co pełzanie pełną parą choć wiadomo, że nie jest to jeszcze super hiper. Wczoraj co siedziałam w drugim pokoju i hrabia siedział z małym, to mówił, że co go położył na dywan, ledwo usiadł a mały już przy drzwiach był, a kawałek ma do przebycia. Nawet już go kładę na gola podłogę, żeby się przyzwyczajał i do innych powierzchni.

I wczoraj zamówiłam jednak wkładkę redukcyjną do wózka. Może będzie jednak małemu wygodniej w spacerówce z tym badziewiem. Przynajmniej ja nie będę miała wyrzutów, że coś mu się stanie.

Pokaz wkladke

Smiesznie z jajkami
Stary 2019-08-09, 10:48   #565
Mawak
Raczkowanie

Dzień dobry. Ania słońca w końcu dla Was. W maju mnie deszcze dobijały.

Piorę w 60 stopniach, nawet z pozytywkami. Mam matę, która gra, prana i nic się nie dzieje. Gryzaki myję i czasem wrzątkiem przelewam

Aska brawa dla malutkiej😀

Ciastko Rose starszy syn jadł Sinlac,by jak najmniej alergenów było(pediatra tak zalecił).
Mawak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 10:51   #566
owocelki
Zakorzenienie

Flofferek ja wysłałam swojej fizjo zdjęcie takiej wkładki z Beztroski i mówiła że to niepotrzebne, ale sama nie wiem mam wrażenie że moja córka jest taka drobna i oparcie jest na nią ogromne, ma tylko 62cm. Koniecznie pochwal się jak przyjdzie ta poduszka.

Stary 2019-08-09, 11:08   #567
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Ja tez raczej z tych „brudasów” - zabawek zbyt często nie czyszczę. Jak już wodze ze mega zaślubiona i moje włosy się przyklejają (bo są wszedzie) to przecieram mokra szmatka tylko.

Ja z ta tarczyca to dałam dupy strasznie. Choruje od 5 lat, a od porodu miałam milion innych ważniejszych spraw niż iść na badania. Zbiorę pewnie opierdziel od lekarki, no ale trudno.
Przynajmniej wiem, ze to ciagle zmęczenie i nieprzytomność umysłu to nie tylko kwestia niewyspania.
Badajcie się dziewczyny. Przy okazji się zmobilizowałam i umawiając do endo umówiłam tez na usg cycków.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Aska - rewelka! I niech mi ktoś powie, ze wakacje z takim maluchem to porywanie się z motyka na księżyc.
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-09, 11:21   #568
rose_mar
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Liczę na to, że juz niedlugo się skończą nasze problemy, ale codzienna kupa wskazuję na brak poprawy. No nic, nadal jestem dobrej myśli!!

Polecam reczniczki bamboo line texpol - mamy różową księżniczkę,ale placilismy dość dużo, około 60 czy 70 zł.
Mamy też jakis z pepco i juz nie jest taki milutki.

Co do tarczycy - robiłam badania, moje tsh sięgnęlo dna, mialam wynik 0.03... Musiałam odstawić leki. Nawet już robiłam usg, ale ja mam guzy więc muszę co 6 miesiecy sprawdzać.

Piorę w pralce zabawki, chyba że mają jakieś grzechotki w środku, ale nawet wrzuciłam materiałową matę do pralki - nic jej sie nie stało, wygląda jak nowa
Gryzaki raz wygotowalam, tak to przelewam wrzątkiem i myje w płynie do butelek.
rose_mar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 11:27   #569
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Przybijam piątkę U nas podobnie sytuacja wygląda. Coś w tym chyba jest, że przy kolejnym dziecku człowiek się przejmuje dużo mniej:P
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-09, 11:30   #570
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Day_dreamer Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Baja - wszystkiego najlepszego dla Was! Zdrowia, miłości i cierpliwości

Flo - oby z mężem się w końcu ułożyło, bo bardzo przykro się to czyta

Rose, Ciastko - jesteście najlepsze! Dzielnie walczycie, przykro mi, że mimo wszystko ciagle coś.
nie rozumiem, czemu przy rozszerzaniu diety ma być mniej alergenów. Przecież to jest rozszerzanie a nie zastępowanie. Karmienie mlekiem na rzecz stałych posiłków to dopiero bliżej roczku. Czy się mylę?

U nas z ruchowych osiągnięć to obroty na brzuch, ale tylko przez jeden bok. I zaczyna się kręcić wokół własnej osi.
Duchowych brak. Wciąż niesamowicie dużo płacze. Ja wciąż nie przyjmuje do wiadomości, ze to może być hajnid.

Dziękuję za życzenia jeśli chodzi o tarczycę to po połogu zrobiłam badania i z niedoczynności wpadłam w nadczynność! Mam zmniejszona dawkę i niedługo mam znów zrobić badania. Czuje się dobrze więc chyba nie ma tragedii. "Duchowych brak"
Cytat:
Napisane przez Mawak Pokaż wiadomość
Ciasko, Rose oby już Waszym dzieciaczkom się poprawiło i byście w niepewności nie musiały czekać.

Flo dla Ciebie sił i by mąż zrozumiał,że Wy jesteście najważniejsi dla niego.

Baja kolejnych dobrych lat dla Was. My też 10 w lipcu mieliśmy.

Kupiłam kubek Doidy. Niby zwykły a jednak kształt ciekawy.

U nas obroty na plecy i brzuszek pełną parą. Oczy dookoła,bo w momencie potrafi się przekulać. Od kilku dni na kilka sekund na kolanach i rączkach się podpiera jak do raczkowania.
Dziękuję za życzenia
Cytat:

Jak mają pozytywkę to przecieram szmatką mokrą,jak nie to do pralki
Cytat:
Napisane przez Molila Pokaż wiadomość
Ja wszystkie wrzucam do pralki, nawet nie sprawdzam za bardzo metek

My do spacerówki przeniesiemy się lada dzień bo Mała już się ledwo w gondoli mieści i jak nie śpi to jeździ z nogami na brzegu wózka No i też czasem robi takie wygibasy, że się boję żeby nie wypadła.
Chyba też się wkrótce przeniesiemy bo w gondoli coraz mniej miejsca i nawet moje wozkowe dziecko wkurza się,że nic nie widzi.
Cytat:
Ja też niezbyt często myję zabawki no chyba że ewidentnie widać,że są upackane. Życie w sterylnych warunkach też nie jest dobre
Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Baja wszystkiego naj dla was

Flo tule mocno, mam nadzieje ze ulozy sie jak najszybciej

Ciastko, rose- rowniez tule najgorsze jak chcemy pomoc dziecku, a nie wiadomo jak i lekarze wcale nie pomagaja

Ja drugi dzien spedzam w parku, cieplo u mnie to chociaz troche czas zleci bo w domu juz sie mloda nudzi ze mna wczoraj przyszla tez kolezanka z coreczka i kolega z prawie rocznym synkiem wiec wesolo bylo
Cos sie naprawilo z mloda, nie ryczy juz jak obdzierana w foteliku w aucie, a w wozku jak jest spiaca to marudzi kilka chwil, wypluwa smoka ale jak jej wtykam 2-3 razy to nagle jej odcina baterie, glowa na bok i spi jak przyjemnie pozbyc sie choc troche tego stresu ktory towarzyszyl kazdemu wyjsciu z domu

Histerie ciagle mamy ale krotsze i latwiejsze do opanowania, zacalowuje ja i w koncu sama nadstawia policzek i sie tuli ciagle te kupki problemowe ale od 2 dni dostaje gastrotuss i debridat, licze na poprawe :/

Hmm chyba za rzadko myje jej zabawki

Dzis rano przy stoisku z kawa w parku staly 4 wozki same mamuski na glodzie kofeinowym oczywiscie dolaczylam

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ja tarczyce badam regularnie bo juz wczesniej sie leczylam, ale pierwsze miesiace po porpdzie bralam leki mocno nieregularnie

Moja dzis pierwsza pobudka przed 4, ale jak zasnela 4:15 to obudzila sie przed 6 pelna sil...pozniej po 8 poszla na drzemke to spala 10 min ale odsypia teraz w parku

Aa i moja zawsze, ale to zawsze drze sie przy ubieraniu i rozbieraniu

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Pokaz wkladke

Smiesznie z jajkami
Dziękuję za życzenia

baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości