Staraczki 2022 cz. 3 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-06-10, 10:48   #541
Frenchien
Rozeznanie

Dot.: Staraczki 2022 cz. 3

Michalinka raczej nie ulewa tzn. czasem jej się zdarzy ale to zaraz po jedzeniu jak chyba za dużo albo za szybko zje ale może się jej to zmienić jeszcze. Trzymam ją do odbicia ale ona jeszcze ani razu nie odbiła, nie słyszę żeby łykała powietrze jak je więc może po prostu nie ma potrzeby. cdl mówiła że nie każde dziecko odbijam. Główkę trzyma prosto ale ja mam problemy żeby się do karmienia wygodnie ułożyć, ciągle się spinam i jakoś krzywie żeby do niej dopasować, pracuje nad tym i jest trochę lepiej no ale pewnie powinno to inaczej wyglądać.

Ja tego klina na razie nie wyciągam, jak się będzie coś działo właśnie typu ulewanie większe albo katar to wypróbuję.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Frenchien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-10, 11:58   #542
natkurka
Wtajemniczenie

Fren przy duzym biuscie karmienie bywa utrapieniem. Ja w domu karmie tylko i wylacznie w pozycji lezacej bo bolay mnie plecy wlasnie od ginnastykowania sie. Na zewnatrz w klasycznej
natkurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-10, 12:11   #543
Frenchien
Rozeznanie

Muszę sprawdzić jaki mam teraz rozmiar. Przed ciążą miałam 65D , myślę że z tydzień poczekam i się wybiorę dobrać jakieś biustonosze, wtedy rozmiar chyba już będzie stabilny. Narazie noszę te z hm ale są beznadziejne.

Macie jakieś patenty na osłanianie się od kupy podczas zmiany pampersa? Nasza Michalinka już nas obsmarowala chyba z 5razy, razem z mężem cali brudni i przewijak z podłogą też codziennie tak robi że przy zmianie pampersa wielka kupa sika oczywiście też często przy zmianie ale tu już sprawę rozwiązuje podkład na przewijaku.

Stary 2023-06-10, 12:36   #544
natkurka
Wtajemniczenie

A to z takim wyrzutem? U nas sa kupy ale raczej nie az z takim impetem. Co prawda jak robi w pampers to slysze i czuje ale na przewijaku nawet jak sie zdarzylo to az tak zeby Nas ubrudzic to nie ale akurat dzisiaj analizowalam temat tak zwanej „ strzelajacej kupy” bo pojawia sie przy alergiach a szukam przyczyny bolow brzuszka u Alka.

Masz jakies zdjecie Michalinki?
Stary 2023-06-10, 13:39   #545
Frenchien
Rozeznanie

No właśnie z takim wyrzutem, że mamy brudne ubrania stojąc przed przewijakiem przy okazji jest brudny przewijak i podłoga, oczywiście przybiega też pies więc trzeba go łapać żeby w to nie wlazł. Codziennie mamy taką akcję
Zapytam położnej czy to jest coś nie w porządku ale nie wygląda przy tym żeby miała jakieś bóle czy się prężyła itp.

Kurcze dopiero dzisiaj ogarnęłam że piankę ginexid się zmywa ja jak osioł nie czytając opakowania używałam tak że nakladalam i czułam przyjemny chłód więc zostawiałam aż się wchłonęła w podpaskę. Mam nadzieję, że sobie tym krzywdy nie zrobiłam. W ogóle nie doczytałam że to pianka myjąca tylko jakoś zarejestrowałam że antybakteryjna i łagodząca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20230605_123000.jpg (36,2 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez Frenchien
Czas edycji: 2023-06-10 o 16:12
Stary 2023-06-10, 13:47   #546
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frenchien Pokaż wiadomość
Macie jakieś patenty na osłanianie się od kupy podczas zmiany pampersa? Nasza Michalinka już nas obsmarowala chyba z 5razy, razem z mężem cali brudni i przewijak z podłogą też codziennie tak robi że przy zmianie pampersa wielka kupa sika oczywiście też często przy zmianie ale tu już sprawę rozwiązuje podkład na przewijaku.
Podkłady jednorazowe, te 60x90. Krótszy bok kładziesz pod pupą dziecka, więc masz ten podkład "wzdłuż" i całym nadmiarem długości zasłaniasz siebie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-10, 14:11   #547
natkurka
Wtajemniczenie

Ale slodka Michalinka

Mysle ze pianka na 100% sobie nie zaszkodzilas. Jak cos jest glupie a dziala to znaczy ze nie jest glupie
Stary 2023-06-10, 16:11   #548
Frenchien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Podkłady jednorazowe, te 60x90. Krótszy bok kładziesz pod pupą dziecka, więc masz ten podkład "wzdłuż" i całym nadmiarem długości zasłaniasz siebie.

O widzisz ja te podkłady daje ale w drugą stronę żeby przewijak osłonić. Z przescieradelka na przewijaku dawno zrezygnowałam W ogóle to chyba zbankrutujemy na tych art. higienicznych. Pampersy idą hurtowo, bo często jak zdążymy zmienić to zaraz znów sika, waciki do mycia też w jakichś kosmicznych ilościach, chociaż i tak przecinam na pół no i te podkłady podobnie. A ja się martwiłam że za dużo jedynek kupilam

Jak narazie to najbardziej mi pasują te rossmanowskie pampersy babydream.

Moj mózg po porodzie chyba jeszcze gorzej pracuje niz w ciąży.

A Michasi jestem totalnie zakochana. Co jest dla mnie nowością, nie spodziewałam się aż takiego przypływu uczuć, bo nigdy dzieci nie lubiłam. Nie byłam nawet pewna czy w ogóle chce mieć, a teraz wydaje mi się najcudowniejsza na świecie

Stary 2023-06-10, 16:51   #549
natkurka
Wtajemniczenie

Ja uzywam wacikow z Biedry, mama mi sprzedaja patent bo sa smiesznie tanie jakos chyba na promoce za 2,90zl a zamawialam Kindii za 5,90zl. Pampersy na dzien biorę Dada a na noc Pampersy bo sa bardziej chłonne. Ale fakt artykulow schodzj duzo. Ja uzywam tych malych podkladow z Akuku a teraz na probe zamowilam z Babyono ( 40x60cm). Przewijak mam z Ikei te wkladke i ona jest gumowa bo pompowana i jak cos sie ubrudzi to przecieram.
Stary 2023-06-10, 16:54   #550
natkurka
Wtajemniczenie

IMG_1836.jpg
Stary 2023-06-10, 17:40   #551
Frenchien
Rozeznanie

Też mam płatki kindi, wzięłam ich od razu jakoś więcej paczek ale przerzucę się na te biedronkowe właśnie. Podkłady mam 60x40 kindi i akuku ale chyba kupię na allegro takie zwykłe podkłady chlonne mam je sprawdzone bo psu czasem kupowałam.

Kurcze ale dzisiaj upał, mamy w mieszkaniu już 26 stopni, a boje się trochę włączać klimę ale chyba nie ma wyjścia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-06-10, 18:19   #552
theali
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz ja te podkłady daje ale w drugą stronę żeby przewijak osłonić.
Przewijak wytrzesz w razie czego, zmiana swojego ubrania czy czyszczenie dywanu są bardziej upierdliwe

Stary 2023-06-10, 20:58   #553
Frenchien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Przewijak wytrzesz w razie czego, zmiana swojego ubrania czy czyszczenie dywanu są bardziej upierdliwe

Przetestowałam, działa!

Stary 2023-06-11, 11:14   #554
Oska87
Wtajemniczenie

Ja wolę już te mniejsze Podkłady 60x60 zawsze kładę w poprzek i raz,dwa. Już w ogole z przewijaka nie korzystamy wrócimy trzeba już łóżeczko obniżyć o 1 piętro bo już robi mostki i odpycha się nóżkami. Już zaraz wchodzimy w 3 mc, etap platkow/guzików (ja wolałam ala gaziki) mamy za sobą, tym bardziej teraz nad morzem, mokre Chusteczki są super. Odparzeń mała w ogóle nie miała i nie ma.
Do tego wietrzymy dupke minimum te 2x dziennie po co najmniej 20minut. No bo wiadomo w pampersie się gotuje wszystko,chociaż nad morzem w sumie 2 dzień wieje jak halny
Moje nowe odkrycie z Rossmanna pieluszki, jeszcze przyjemniejsze niż dady białe, a sporo tańsze bodajże 15-20zl.
My nadal na 2kach bo3 jeszcze za duże
Zważymy się jutro jak wrócimy, obstawiam że te ponad 5kg już będzie
Ale jest taka chudzinka, aczkolwiek nóżki coraz dłuższe i stopki tez hehe.20230611_121243.jpg

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-11, 11:37   #555
Frenchien
Rozeznanie

Dla mnie płatki są wygodne, mam kilka opakowań mokrych chusteczek ale w domu jakiś wolę używać właśnie płatków.

Te pampersy właśnie babydream rossmanowskie najbardziej mi podpasoealy porównując z Dada i pampersem. Od szpitalnych Huggies mała od razu miała odparzenia.

Natkurka używasz na biust tego retinalu Ph doctor? Pisałaś chyba że dostałaś w prezencie.
Zastanawiam się co kupić na biust, póki co używam nadal na brzuch, uda, pośladki i biust musteli ale może biust potraktowałbym czymś mocniejszym.

Dzisiaj w końcu się wyspałam. Mąż karmił małą o 3 butelką, a ja spałam od północy do 7 rano jak zabita.

Rozmyślam czy kupić zestaw do hybryd. Niby nie mam cierpliwości i średnio mi to kiedyś szło no ale spora oszczędność kasy jakbym się wprawiła. Zainwestowałam w jakieś lepsze lakiery, top i bazę bez swatloutwardzania ale dupa, trzyma się tak samo jak lakier za 7zl z Rossmana.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-06-11, 11:47   #556
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Te pampersy właśnie babydream rossmanowskie najbardziej mi podpasoealy porównując z Dada i pampersem. Od szpitalnych Huggies mała od razu miała odparzenia.

Rozmyślam czy kupić zestaw do hybryd. Niby nie mam cierpliwości i średnio mi to kiedyś szło no ale spora oszczędność kasy jakbym się wprawiła. Zainwestowałam w jakieś lepsze lakiery, top i bazę bez swatloutwardzania ale dupa, trzyma się tak samo jak lakier za 7zl z Rossmana.
Babydream mi się podobały o tyle, że są mięciutkie, cienkie i super leżą na pupie - ale u naszego starszaka nie dawały rady pod względem chłonności. Pozostajemy wierni złotym Lupilu, chyba że od kogoś dostaniemy inne.

A hybrydy uznałam jakiś czas temu za jedyną opcją na ogarnięte paznokcie u mnie, zestaw mam, ale potrzebuję skoro czasu na zrobienie ich sobie, o co mi przy dzieciakach ciężko Ostatni raz robiłam w lutym i myślałam że szlag mnie trafi, bo miałam sobie spokojnie ogarnąć, a skończyło się robieniem z bobasem na kolanach i to był cyrk.

Stary 2023-06-11, 12:34   #557
natkurka
Wtajemniczenie

Tak mam ten retinal dostalam w prezecie ale Fare tez go ma i uzywa na brzuch. Ja jeszcze nie uzywalam na piersi bo nie mam pomyslu a ktorum momecie go uzyc zeby troche podzialal a pozniej zeby go zmyc bo boje sie zeby Alek nie upapral sobie rak i buzi przy karmieniu.

Ogolnie to smaruje biust olejkami ale tylko jak mi sie przypomni. Napewno nie codziennie, wiec efekt beznadziejny. Spod spodu mam ogromne rozstepy dodatkowo sa takie jeszcze brazowe po ciazy. Na gorze piersi mniejsze ale sporo ich. Mam nadzieje ze one wszystkie wkoncu zbledną bo wyglada to tragicznie. Juz sie orientowalam ze po karmieniu mozna cos z tym zrobic ale teraz oprocz kosmetykow ciezko. A kosmetyki to wiadomo ile daja…
Stary 2023-06-11, 13:00   #558
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie płatki są wygodne, mam kilka opakowań mokrych chusteczek ale w domu jakiś wolę używać właśnie płatków.

Natkurka używasz na biust tego retinalu Ph doctor? Pisałaś chyba że dostałaś w prezencie.
Zastanawiam się co kupić na biust, póki co używam nadal na brzuch, uda, pośladki i biust musteli ale może biust potraktowałbym czymś mocniejszym.

Dzisiaj w końcu się wyspałam. Mąż karmił małą o 3 butelką, a ja spałam od północy do 7 rano jak zabita.

Nooo ja je odkryłam przypadkiem te z Rossmanna są super. U mnie chłonne na maksa i kupę trzyma i siku po nocy tez nie przeleci.
Wiadomo noworodka lepiej Płatki + woda.
Ale jak nasza mała już rośnie po prostu wygoda mnie chwyciła, a do wyjazdu właściwie non stop platki i ciepła woda.
Zestaw do hybryd kupilam, ale i brak czasu żeby się nauczyć i wygodą sprawiły ze poszłam do kosmetyczki na wyjazd i miałam pedi, paznokcie i brwi od razu.

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-11, 13:13   #559
natkurka
Wtajemniczenie

U nas tylko platki i woda. Nawet jak wychodzimy poza dom to przszywam katusze bo nie umiem tej kupy wytrzec chusteczkami a tez ich kupilam sporo. Mam chyba 8-9 paczek water wipes. Jak mi braklo wacikow to uzywalam chusteczek ale musialam je moczyć w cieplej wodzie bo mi sie wydawaly bardzo malo nasaczone. Druga sprawa - Alek sie bardzo darl na poczatku na przewijaku i wlasnie ta ciepla woda troche to wyeliminowala. W nocy tez go to nie rozbudzalo. Teraz musze kupic jeszcze termos na wodę ( taki z pompką) bo niestety ogarnianie tej wody wczesniej juz bywa uciazliwe. Zwlaszcza jak dziecko sie drze w nocy a trzeba jeszcze wode ogarnac.

Dada u Nas sa spoko na dzień. Teraz już wchodzi mniej kup wiec Dada daje rade ale na noc dalej Pampers. Wieksza pewnosc.
Stary 2023-06-11, 13:22   #560
Frenchien
Rozeznanie

Właśnie z tą chłonnością babydream myślę, że przy większym dziecku będzie za mała. Teraz zmieniam bardzo często pieluszki i tego siku jest mało ale pewnie później już nie będą dawać rady. Najwyżej wtedy zmienimy na coś innego.
Pampersy mi się wydają jakoś bardzo długie.

Hybrydy samemu są czasochłonne ale liczę, że mąż dziecko ogarnie w tym czasie.
Theali a masz też frezarkę czy usuwasz zmywaczem, a skórki ogarniasz ręcznie?

Natkurka rozstępy na bank zbledną, ja mam dużo na pośladkach z czasów nastolatki i one są teraz calkiem jasne. Po ciąży bardziej widoczne bo skóra mniej jędrna ale wcześniej wyglądały całkiem spoko. Problem jedynie przy opalaniu był bo jednak na opalonej skórze te jasne kreski to już się w oczy rzucały.
Jak mi powstały i były granatowo czerwone to używałam palmersow ale miałam wrażenie że nic nie pomogły. Nie próbowałam nigdy usuwać laserowo bo się do nich przyzwyczaiłam.

Stary 2023-06-11, 15:10   #561
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Hybrydy samemu są czasochłonne ale liczę, że mąż dziecko ogarnie w tym czasie.
Theali a masz też frezarkę czy usuwasz zmywaczem, a skórki ogarniasz ręcznie?
Aceton i pilnik, a skórki najpierw traktuję żelem z Sally Hansen i drewnianym patyczkiem, a potem docinam cążkami (ale jakoś dużo tego docinania nie ma, nie są mocno przerośnięte). Frezarką mega bałabym się robić sobie lewą ręką u prawej

Stary 2023-06-11, 21:00   #562
Anastazja3208
Zadomowienie

Polecam ten kubek termos fajnie wyświetla temp i myślę że do nawilżenia wacików w nocy też spoko sprawa jak ma się pod ręką jakąś miseczkę do której można wlać wodę Screenshot_2023-06-11-21-59-51-932_pl.allegro.jpg

Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
Anastazja3208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-12, 02:48   #563
natkurka
Wtajemniczenie

Dobrze trzyma temperature?
Stary 2023-06-12, 08:35   #564
Anastazja3208
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natkurka Pokaż wiadomość
Dobrze trzyma temperature?
U mnie się sprawdzało. Długo trzyma temperaturę

Stary 2023-06-12, 09:31   #565
Frenchien
Rozeznanie

Kurcze ja też zamawiałam teraz termos i widziałam go właśnie ale stwierdziłam, że za niska cena jak na wyświetlacz i pewnie będzie kiepski więc wzięłam inny. Szkoda bo ta temp. to fajna sprawa.
Zamówiłam też od razu drugi mały na mleko w razie jakichś wyjść gdzie byłby problem z karmieniem.

Dzisiaj mam dzień kuriera zamówiłam sporo rzeczy z Zalando z myślą że przymierze i zwrócę no i powysyłali je po 1-2 szt w paczce, do tego trochę zakupów dla Michasi i nie wiem jak ten kurier się do mnie doturla po schodach

Czy żebra po ciąży się cofają czy zostają już takie poszerzone? Bardzo mi się powiększył obwód pod biustem i widzę po sobie że jestem szeroka, zastanawiam się czy to jeszcze się zmieni.
Mama mnie wkurzyła, bo już dawno mi powiedziała że sporo ubrań będę musiała wymienić bo nawet jak schudne to miednica i zebra na pewno zostaną więc się w nie nie zmieszczę. Może i tak będzie ale jakoś mnie to zdołowało, bo nie widziała jak wyglądam a oczywiście mówi jak to teraz będzie gorzej.

W ogóle to mnie denerwuje, bo ciągle wyszukuje jakieś problemy. Wysłałam dea zdjęcia gdzie mała ma główkę na prawo, to już dzwoni że widzi że na jedną stronę i że muszę odwracać na drugą bo będzie miała krzywą
Za chwilę że mała ma dużo fałdek i na pewno się jej zrobię odparzenia więc żebym myłą i smarowała często. I standardowe będziesz nosić to przyzwyczaisz. Ja nie wiem czy nas jak płakaliśmy to zostawiali samych w łóżeczkach? Już nawet mi się nie chce dzwonić, bo za chwilę znów coś wymyśli.

Stary 2023-06-12, 10:11   #566
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Czy żebra po ciąży się cofają czy zostają już takie poszerzone? Bardzo mi się powiększył obwód pod biustem i widzę po sobie że jestem szeroka, zastanawiam się czy to jeszcze się zmieni.
Mama mnie wkurzyła, bo już dawno mi powiedziała że sporo ubrań będę musiała wymienić bo nawet jak schudne to miednica i zebra na pewno zostaną więc się w nie nie zmieszczę. Może i tak będzie ale jakoś mnie to zdołowało, bo nie widziała jak wyglądam a oczywiście mówi jak to teraz będzie gorzej.
Żebra zdecydowanie mi się cofnęły do normy Ale obwód talii mam nieco większy nawet przy niższej wadze.

Cytat:
W ogóle to mnie denerwuje, bo ciągle wyszukuje jakieś problemy. Wysłałam dea zdjęcia gdzie mała ma główkę na prawo, to już dzwoni że widzi że na jedną stronę i że muszę odwracać na drugą bo będzie miała krzywą
Za chwilę że mała ma dużo fałdek i na pewno się jej zrobię odparzenia więc żebym myłą i smarowała często. I standardowe będziesz nosić to przyzwyczaisz. Ja nie wiem czy nas jak płakaliśmy to zostawiali samych w łóżeczkach? Już nawet mi się nie chce dzwonić, bo za chwilę znów coś wymyśli.
Olej, serio.
Ale co do zostawiania samych, to jak najbardziej tak bywało. W latach 80. niektórzy trzymali się też jeszcze szkoły, że nieważne jak dziecko wyje, nie karmić częściej niż co 3 godziny... Coś w stylu "dziecko musi czasem sobotę popłakać, kiedyś matka nakarmiła, odkładała i szła do swojej roboty" usłyszałam jeszcze ostatnio od pielęgniarki przy okazji szczepienia (bo młody się niecierpliwił w poczekalni i bujałam na rękach)

Stary 2023-06-12, 10:27   #567
Frenchien
Rozeznanie

To ja wiedziałam, że większość naszych mam krótko karmiła np. 3 miesiące ale myślałam, że jednak płaczące dzieci uspokajały na rękach , chyba, że trafił się egzemplarz który nie potrzebował noszenia.

Narazie jestem nerwowa i najchętniej reaguje awantura na takie różne komentarze ale mąż cały czas mi mówi żebym wyluzowała, bo ludzie zaczną się bać do mnie dzwonić. Pewnie też hormony robią swoje i przesadzam.

A jak tam, planujecie jakieś wakacje z maluszkami ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-06-12, 10:34   #568
Anastazja3208
Zadomowienie

Ja właśnie kupiłam na próbę ten termos i działa już rok i dalej jest ok. Ja miałam to do wody do mleka bo mój starszak musiał mieć temperaturę 37 mleka inaczej nie wypił xdd

Stary 2023-06-12, 12:30   #569
natkurka
Wtajemniczenie

Staraczki 2022 cz. 3

Ja chce kupic taki termos z pompką

Fren pociesze cie bo Alek tez dawa glowe na jedna strone. Moja mama ciagle kazala mi prostowac mu glowe zeby patrzyl na wprost bo bedzie mial „ jajowata glowe”. Co zdjecie to od razu pisala „ glowke mu odwroc”. Strasznie mnie to wkurzalo ale odpuscilam i teraz jak wysylam zdjecie to od razu pisze pol zartem „ kurcze on ma jakis problem z tą główka”. Mojej mamie na nic sie zdaly informacje ze bylismy dwa razy u pediatry, dwa razy u osteopaty i nikt nie widzi problemu. Poprostu dzieciaki w brzuchu byly dlugo ulozone na jedna strone i przez chwile maja takie preferencje. Alek dopiero teraz potrafi dac na chwilke glowe na wprost. Tak to albo lewa albo prawa ale tez odchyla ja w jedna strone. Na szczescie juz coraz mniej bo chodzimy do osteopaty. CDL i Osteo mowili ze prawdopodobnie przy porodzie sobie naciagnal jakis mięsien i dlatego tak odchyla bo mu to przynosi ulge. Teraz miesnie puszczaja i jest lepiej chociaz czasem nada ma na bok. Ale ja mam luz do wszelkich rad. Zagryzam język i potakuje bo jak slysze z tylka rady to wiem ze na nic sie zda moje tlumaczenie. Rozne rzeczy juz slyszalam.

A faldki Alek ma pokazne ciezko to domyć tak serio bo w kąpieli sie drze wiec musze po kapaniu wacikami ogarniac ale odparzen nie ma. A jak bedzie mial to bede jakos radzic.

Mi sie poki co zebra nie skurczyly jeszcze. Nasa nam przedluzki w staniku.

Fren pokaz co zamowilas? Ja szuka obecnie jakichs 2-3 sukienek na takie upaly i najlepiej kopertowych zeby wyciagnac cyca ale TOTANIE nic mi sie nie podoba. Ja jestem niezbyt sukienkowa. Z kolei w jeansach nie ma opcji w taki upal, leginsach tez wiec musze cos wymyslic…

Termos mysle taki
IMG_2125.jpg
Stary 2023-06-12, 13:44   #570
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkurka Pokaż wiadomość
Fren pokaz co zamowilas? Ja szuka obecnie jakichs 2-3 sukienek na takie upaly i najlepiej kopertowych zeby wyciagnac cyca ale TOTANIE nic mi sie nie podoba. Ja jestem niezbyt sukienkowa. Z kolei w jeansach nie ma opcji w taki upal, leginsach tez wiec musze cos wymyslic…
Coś koszulowego, z zapięciem na froncie? Ja też często karmię w górach całkiem niedostosowanych, zwłaszcza luźniejszych - po prostu podnoszę do góry. W miarę luźne wcale dużo nie odsłaniają.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości