![]() |
#541 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wakacje w Chorwacji :)
Witam, a ja byłem w zeszłe wakacje w Biogradzie. Pierwszy raz pojechałem z biurem podróży. Moge polecic Biuro OIS, fajny wyjazd za małą kasę. Przyjemne kwatery, urocza miejscowosc
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Słuchajcie w tym roku planuje wyjazd właśnie do Chorwacji na przełomie czerwca i lipca. Podróż samochodem (diesel) z Gdańska 2 osoby dorosłe i dziecko 5 lat. Chodzi mi ogólnie o koszty przejazd autostradami lub nie, koszty noclegów i wyżywienie, w jaki zakątek Chorwacji się udać. Chciałbym się rozeznać cenowo bo zdecydowany jestem na Chorwację i nigdzie indziej nie chcemy. Otwarty jestem na wszystkie propozycję. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
polecam i forum o CHorwacji, nazwa strony jest 3 literowa, jak wrzucisz w wyszukiwarkę to znajdziesz. Nie będę pisać nazwy, żeby nie było, że to reklama. Tam będziesz miał wszystkie info o Cro
![]()
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Chorwacja jest przepiękna. Również byłam w Makarskiej - polecam, ale trzeba wiedzieć, że to imprezowe miasteczko, więc pewnie nie każdemu to odpowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Miałam przyjemność być w Makarskiej - jak większość.
Jestem zachwycona Chorwacją. Widoki, roślinność, smak mango, arbuza - niezapomniany...
![]() |
#547 |
Przyczajenie
|
Dobry nocleg na Warszwskiej Pradze
Bardzo prosiłabym Szanownych Forumowiczy o wskazanie adresu dobrego motelu/hotelu na warszawskiej Pradze. Jadę pod koniec stycznia na szkolenie i nie chcę nocować w centrum, skoro warsztaty są na Pradze. W Warszawie jestem incydentalnie i momo, iż uwielbiam urok wielkich miast, w warszawie się gubię.
Czy ktoś wie, zna i pomoże w zaplanowaniu podróży (a stricto-noclegu)? Będę wdzięczna za podpowiedzi. Serdeczności dla Wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dobry nocleg na Warszwskiej Pradze
Ooo..!
Chorwacja! Od dziecka.. jeszcze w trakcie wojny w Bośni jeżdżiłam z rodzicami do Chorwacji! Po porstu.. kraj,w którym można się zakochać! Istrie.. znam już na pamięć.. Damację z resztą też.. ![]() Zawsze zatrzymujemy się w Makarskiej.. mamy już tam znajomego, u którego wynajmujemy zawsze pokoik.. fakt, przy ruchliwej drodze, ale na plaże mamy dosłownie dwa kroki! ![]() Trogir.. Rijeka, gdzie poraz pierwszy widziałam rekina.. tego nie da się opisać! Chorwacja jest boska! I oczywiście morze..kamieniste.. ma swój urok ;D
![]() |
#549 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja na Chorwacji miałam szczęście by dwa razy i w tym roku paluję ponownie. Zazwyczaj jeździmy w około 10-13 osób. Za pierwszym razem było nas 9 ( 5 dorosłych, 4 dzieci) Mieliśmy wspaniały apartament na Ciovo ! Bardzo polecam Chorwacje ! Fakt faktem nie jest ona jedną z najtańszych form wypoczynku ale naprawde warto ! W tamtym roku wydaliśmy razem z moim facetem ( oczywiście nei żełując sobie niczego) niecałe 3500 tyś / os. Jednak to było już naprawde takie all inclusive ![]() W tym roku planujemy pojechac do apartamentu w którym byliśmy dwa lata temu ! Mam nadzieję że uda mi się odszukac namiary do pani Gordany i bezpośrednio z nią się skontaktowac ![]() ![]() Także bardzo polecam wszystkim ten kraj ! Pozdrawiam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Ja też polecam Chorwację zwłaszcza część środkową - jeżdżę tam co dwa lata. Mieszkałam już na wyspie Brać, w Omisiu (piaszczyste plaże - postaram się załączyć zdjęcie) i w miejscowości Dugi Rat. Pogoda zawsze jest tam pewna, komarów brak, a woda zawsze ciepła... Ceny jak dla mnie znośne - jeździliśmy zawsze większą ekipą i koszty min. paliwa i winietek dzieliło się na więcej osób.
W tym roku nie pojedziemy bo w sierpniu urodzi nam się dzidziuś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Przyczajenie
|
Omis jest łądny ale okropnie drogi. Na campingu zapłaciliśmy jakieś 12 euro za osobe, rano zwineliśmy namiot i poszliśmy jakieś 1,5 kilometra do Duce gdzie już tylko 5 euro i to z plażą zaraz koło campingu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Och żyje ![]() ale w zeszłym roku byłam 5 km przed Omisiem - Dugi Rat to się chyba nazywało, równie urokliwe miejsce, ale już znacznie spokojniejsze... tylko kempingów tam nie widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Witam. Wybieramy się w tym roku do Chorwacji dokładnie na wyspę Pag – miejscowość Pag. Interesują mnie ceny autostrad itp. itd. – ogólny koszt przejazdu. No i co ciekawego można po drodze zwiedzić? Wyruszamy z mazowsza.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Polecam odwiedzenie forum o chorwacji
![]() UWAGA UWAGA WE WTORKOWYM ODCINKU "USTA USTA" pojawi się nasza ukochana Chorwacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Przyczajenie
|
Dot.: Chorwacja samochodem,zapraszam..
witam serdecznie czy ktos z Was mialby namiary na jakies prywatne kwatery w Chorwacji ? Chcialabym jechac z 2 malych dzieci .Dzieki pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Przyczajenie
|
Czy mogłabym prosić o rekomendację jakiegoś ładnego apartamentu w Chorwacji nad samiutkim morzem, na odludziu( może jakaś wyspa, dzika plaża, niezatłoczona)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Chorwacja- Istria
Witam,
mam prośbę- marzę o wyjeździe na Istrię jadnak w net-cie jest zatrzęsienie ofert, ceny wysokie a z doświadczenia wiem,że zdjęcia często sa przekłamane. Czy któraś z Was może polecić jakies spokojne miejsce blisko plazy? Najlepiej jakaś wioska lub małe miasteczko ( tłumy na palży mnie nie kręcą ). Bardzo dziękuję za pomoć
![]() |
#560 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-10
|
Witam
![]() i jeszcze..czy nie ma zadnych problemow, gdy jedna osoba z wczasowiczow ma 17lat, a druga 20l. ![]() ![]() Edytowane przez ewelinkako00 Czas edycji: 2011-04-15 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Przyczajenie
|
ewelinka, ale czemu skoro jesteście dorośli i jedziecie tak blisko to chcecie korzystać z usług biura podróży. To bez sensu, Chorwacja jest blisko a wy jesteście młodzi i możecie jechać na własną ręke. Kupcie sobie bilety na podróż tam i z powrotem do Splitu np, i stamtąd popłyńcie na jakąś wyspe albo jak chcecie imprezową miejscowość to autobusem pojedzcie na południe w strone Omisia i szukajcie kwatery przed Omisiem (w samym Omisiu będzie drożej ). Będziecie mieli blisko do morza, spokój, a do miasteczka z klubami 20 min na nogach
![]() Szczerze mówiąc jak słysze że młodzi ludzie jadąc tak blisko potrzebują pomocy biura to aż za głowę się łapie .... Chorwacja to nie Chiny ! (a mając 17 lat byłam sama w Chinach bez biura ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-10
|
karakalaa dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Przyczajenie
|
Chorwacja- cudne widoki. Bylismy w 2009 na wyspie RAB miasteczko LOPAR. Kochani, plaża- czysciutki piaseczek, zero kamyczków, kameralnie... Polecam. Zwłaszcza dla rodzin z dzieciaczkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chorwacja- Istria
Byłam na Istrii 3 razy, w Poreciu i dwa razy w Peroju, to jest takie bardzo małe miasteczko, a raczej wioska. Bardzo przyjaźni ludzie, ładne plaże i restauracja z pysznym jedzonkiem. Niedaleko jest miasteczko portowe, do którego często jeździliśmy, bo co czwartek odbywał się festiwal owoców morza i można było zjeść świeżo złowione rybki prosto z grilla.
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Chorwacja
Przeszukałam mnóstwo stron - znalazłam wieele ważnych informacji ale wciąż mi mało
![]() ![]() Otóż: zwierzęta. Mam straszną fobie, a w szczególności cholerne uczulenie (psychiczne oczywiście) na pająki ... typowa arachnofobia. Wyczytałam, że nie ma ich tam nie wiadomo ile, owszem mogą się zdarzyć i jak już się zdarzy to potrafi byc pokaźnych rozmiarów ( ![]() Rekiny ... wiem, że są. Wiem też, że, no właśnie ? można spotkać, gdzie ? Przy brzegu ? ![]() Kraby, raki, skorpiony na plażach ? Kraby i raki jeszcze zniosę ( ![]() ![]() Jaszczurki. Ich się nie boję, ale czy słusznie ? Coś mi zrobią ? ![]() Nietoperze, żmije, mrówki ? Pewnie pomyślicie, że jakaś histeryczka boi się takich bezbronnych stworzonek, ale ja na prawdę mam z tym okropny problem ![]() ![]() ![]() ![]()
kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634573 #post45634573 ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451 Edytowane przez Nusia_15 Czas edycji: 2011-04-25 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chorwacja
Cześć,
byłam w Chorwacji w zeszłym roku i nie widziałam ani jednego pająka czy żmij. Kraby są na plaży ale na kamieniach sobie wysiadują i jak tylko sie podejdzie to uciekają-to one boją się ciebie. Są bardzo szybkie i trudno takiego nawet zlapać,wiec na pewno porzez przypadek na niego nie nadepniesz.
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
uh to cale szczęście
![]()
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Hej, ja jak byłam w ostatnie wakacje to czasem można było zauważyć uciekającą malutką jaszczurkę, chciałam złapać ale skubane szybkie są
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
Ja nie przypominam sobie żadnych dziwnych stworzeń, wydaje mi się, że w Chorwacji nawet żadnego porządnego
![]() ![]() ![]() ![]() Raczej nie masz się czego obawiać, to nie tropiki ![]() Masz fobię jak rozumiem? Może da się jednak coś z tym zrobić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedzi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.