|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i hydrolaty.
Cytat:
Ale wiem że tu sa rózne "nosy"-pamietam jak opisywałyscie ulubione prefumy,wiekszość dla mojego nosa sie nie nadaje... bo nieststy mnie sie mało co podoba....ale to juz inna historia....
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
a mnie sie tez zapach babydream podoba - mam szampon z tej serii
![]() ![]()
#543 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, w końcu udało mi się kupić ten olejek hippa, dla mnie świetny zapach, no i już mnie skręca, żeby go wypróbować
![]()
#544 |
Zakorzenienie
|
Nie przeczytalam wszystkich stron. Nie wiem jak Wy to robicie, ze naskrobalyscie juz 19 stron
![]() Chcialam tylko napisac, ze udzielil mi sie Wasz zapal i entuzjazm i tez zamowilam oleje i olejki. Czekam na olej migdalowy na zimno tloczony, olej Jojoba i olej z orzechow laskowych ![]() Mam zamiar to wszystko wykorzystac do masazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Ogórecznik rzeczywiście pięknym siankiem pachnie.
![]() Nałożyłam sobie wczoraj ogórecznik z HA na zorac, dziś buźka piękna, bez łuszczenia i świetnie nawilżona. Mieszanki olejowe to dla mnie prawdziwy hit. Dzięki Limarii i próbkom dołożonym do innego tematycznie zamówienia, mam wreszcie to czego szukałam. ![]() Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2006-10-13 o 04:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a znacie taki sklep: www.ecospa.pl Do mazideł nie podskoczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Acha znamy
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=333 |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja znam jeszcze inną oliwkę dla dzieci o delikatnym zapachu: Bubchen Pflege Ol (ale NIE Bubchen Baby Ol - ta zawiera olej mineralny) - fajny skład: wyciąg z nagietka, wit E, oleje: słonecznikowy, jojoba, migdałowy. Bardzo fajny do ciała, do twarzy nie używałam. Tak offtopikowo: u mnie jest podobnie: więkości perfum nie mogę znieść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
Ja mam pytanie a propos kwasu salicylowego.
Mam naczynkową i jednocześnie tłustą cerę i zastosowanie alkoholu w robionych wg przepisów z mazideł tonikach z tym kwasem nie budzi mojego entuzjazmu. Natomiast sam kwas salicylowy byłby dla mojej skóry bardzo pożądany. Przeczytałam, że on rozpuszcza się w tłuszczach i alkoholu etylowym. Czy jest więc możliwość żeby wymieszać go z jakimś olejem/maceratem odpowiednim do tłustej skóry i taką mieszankę położyć na twarz. A jeżeli tak to w jakich proporcjach? Liczę na Waszą imponującą wiedzę w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przy cerze naczynkowej możesz spróbować rozpuścić kwas w glikolu propylenowym i polysorbate - zajrzyj do wątku o domowym toniku z BHA ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
jakiś wewnętrzny głos podpowiadał mi żeby nie zaglądac do tego wątku, udawało mi się go omijać kilka tygodni chyba, ale jednak wpadłam, zobaczyłam, przeczytałam cały i ... mam już sporą listę zakupową
![]() ![]()
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
![]()
ok narazie kiepsko z kasa, ale najpierw wezme sobie kwasik hialuronowy i olej z dzikiej róży...
jak płacicie za to? przelewem to wiem..ale kartą jak? pewnie glupie pytanie ale serio nie wiem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
ta juz wiem wszystko,
tylko po autoryzacji nacisnęłam dalej i wtedy przekierowało mnie na stronę główną Mazidła...mam nadzieje ze wszystko gra.. pozdrawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Rozeznanie
|
Witam. Chciałabym sobie kupić jakiś olejek albo hydrolant - ale ..pogubiłam się w tym wszyystkim. Moge po prostu kupić olejek i smarować nim twarz ? lub taki hydrolant ? Rozumie, że będą efekty.
Ostatnio zainteresowało mnie też masło KArite. I moje pytanie- mogę go używac zamiast kremu i się nim posmarować czy trzeba wszysttko mieszać, eksperymentowac i wytwarzać z półproduktów ? Właściwie to chciałabym unikać chemii w kosmetykach i stad moje zainteresowanie. POzdrawiam. Mam nadzieje, że te pytanie nie wydadzą się Wam śmieszne ale dla niezorientowanej osoby te wszystkie olejki, hydrolanty to czarna magia. POczytałam już o tym trochę ale dalej się gubie. No i z tymi olejkami, hydrolantami konieczne są filtry na twarz czy niekoniecznie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
wątek przeczytany, apetyt narobiony (pierwsze zamówienie przewiduję na Ecospa, następne na Mazidłach - jednak Ecospa ma olejki, które są mi bardziej potrzebne lub milej przeze mnie wspominane, jak migdałowy, fascynacja wynikająca ze zbawczego działania Octopiroxu na moją skórę). A tymczasem w najnowszym Twoim Stylu wysmażyli artykuł nt. olejku arganowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
![]()
Melduję się w oleistym wątku. Właściwie pod wpływem tego wątku wypróbowałam leżącą już czas jakiś próbkę olejku z komosy
![]() ![]() ![]()
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rÓżany różą nie pachnie,bo jest z pestek. Oba sa prawqie dla mojego nosa bezzapachowe. ps.ładny avek kasiu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Jak oceniacie takie połączenie: tonik z BHA i kwasem L-mlekowym a na to nałożony po 30 min. olejek hippa albo macerat brzozowy czy też któryś z innych mazidłowych olejów/maceratów? Tonik trochę ściąga mi twarz i chciałabym nałożyć po jego wchłonięciu coś co nie kłóciłoby sie z nim. Bardzo proszę dziewczyny o jakieś rady. Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
Ja wrzucam olejek Hippa po ok. godzinie, półtorej - bo teraz stosuję tonik z BHA i, co prawda, niewielką ilością kwasu mlekowego, ale jednak ściąga skórę - olejek przynosi ulgę
![]()
#562 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o masło Karite,to jak najbardziej możesz go używać,gdyż nie alergizuje, topi się na skórze i dobrze wchłania. Jeśli nie stosujesz filtrów,to używanie niektórych substancji może powodować dodatkowe skutki uboczne - wiele z nich działa fotouczulająco. Może niech dziewczyny jeszcze się wypowiedzą.
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślisz, że nie zniweczę działania kwasu, jeżeli nałożę olejek wczesniej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zadomowienie
|
Hm, dziewczyny zalecają odczekać ok. godziny.. z tego, co pamiętam.
#565 |
Zakorzenienie
|
Dzięki justyce
![]() Teraz też mi coś w głowie kołacze o tej godzinie. Chyba gdzies to było. Pomęczę sie więc tą godzinę. |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Też czekam zawsze ok. godzinki aby móc się "naoliwić".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
![]()
Kasiajka dzięki za odpowiedz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
Witam,
Od razu mówie iż nie przeczytałam wątku, bo.... nie mam niestey na to czasu/dostępu do kompa... oczywiśćie wkrótce to nadrobię gdyż mnie bardzo temat zainteresował. Na wstępie mam takie pytanie - czy oleje, które można kupić w Maidłach to są takie same oleje o których wypowiadała się min. Smok? tzw. olejki naturalne? drugie pytanie: czy mając te olejki naturalne aby użyć je na twarz należy je z czymś wymieszać.. Czy mogłabym dostać odpowiedz z czym bo trochę się pogubiłam. Jedni piszą o MNF i czymś tam na literę H ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
a ja wczoraj zakupiłam oliwkę HIPP i jestem zachwycona... na tyle ze olej z dzikiej róży idzie w odstawkę.
po pierwsze przepiękny zapach./. a olej niestety draznił mnie bardzo , po drugie wchłania się to na mnie prawie do matu.. nie zostawia tłustej warstwy jak olej (do ktorej kleiły mi się włosy fuj ), buzia mięciutka i milutka. A co najwazniejsze wysmarowałam tą oliwką dziś rano buzię a po chwili filtr który wchłoną się bez problemów... z matowieniem też nie byłoproblemów... a nareszcie nie czuje sciagnięcia twarzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.