![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Bling dzieki przez pierwsze niecałe 3 tyg używałam i przestałam ..
Mustella podobno jest super ![]() Xantia nie spiesz się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Patrilla witaj i serdecznie gratuluje
![]() ![]() ![]()
#543 |
Zakorzenienie
|
![]()
W połowie sierpnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
To wpisac np 15.08, a jak pojdziesz do lekarza i powie ci konkrety to poprawimy? Albo sama oblicz termin - od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki odejmij 3 miesiace i dodaj tydzien. Jakbys miala jakis klopot to sluze pomoca
![]()
#545 |
Rozeznanie
|
Witam po Swietach
![]() ![]() Juz wrocilam do siebie z jednej strony zal (rozstanie z rodzinka) z drugiej radosc (dosc ciaglego wciskania jedzenia) nadrobilam wlasnie zaleglosci ![]() ![]() Na swieta poinformowalismy rodzicow i tesciow o naszym prezencie ![]() ![]() ![]() ![]() Xantia: waga poczatkowa : 68kg , okolo 6 tygodnia - 68,4 kg , obecnie po swietach koniec 8 tygodnia - 70 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
minisia ostatnia miałam 15 listopada wiec z obliczeń jesli dobrze to robię miedzy atakami nudności, wyszło 22 sierpień ...
ja schudłam 1 kg 59 ważę - walcze ze soba by cos jesc ale na razie znosze kefir i chrupki kukurydziane oraz suche pieczywo ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Zaktualizowana tabelka! Proszę
- Dyta19 - Ewa.nea - Olinda - Osiołek o podanie wag! I w ogóle mogłbyście coś skrobnąć! Czekamy! ![]() Patrilla i Kancia - dokładne terminy wpiszę po waszych konsultacjach z lekarzami. Magma_29 - może napiszesz nam coś więcej? Jako doświadczona mama wiesz więcej od nas, podzielisz się swoimi doświadczeniami?
#548 |
Zakorzenienie
|
Patrilla dobrze liczysz - 22 sierpien - wspaniala data - bo od tego dnia wszystko sie zaczelo z moim mezem i jesli bedziesz rodzic w terminie to my bedziemy obchodzic 9 rocznice odkad jestemy razem
![]() A tak wogole to przyszedl mi smak na pizze i zamowilismy sobie i jestem najedzona ![]() dyta19 – 30.05.2007 Xantia – 15.06.2007 minisia – 16.06.2007 kasia_mw – 21.06.2007 ajanna – 22.-6.2007 ewa.nea – 07.07.2007 Shemreolin – 16.07.2007 Madzia ![]() fredziunia – 29.07.2007 Olinda – 03.08.2007 lea35 – 08.08.2007 osiołek – 12.08.2007 frida110 - 12.08.2007 roxi1980 – 17.08.2007 Patrilla – 22.08.2007
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Patrilla rozumiem cie, bo sama to przezywalam przez miesiac - calodniowe, okropne mdlosci, wiec moze dlatego teraz mam takie smaki, dlatego nie moglam sobie odmowic, ale wiem, ze te moje 4 tygodnie mdlosci to nic w stosunku do tego, co inne mamusie przezywaja
![]()
#551 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dokładnych danych co do wagi.
Pierwsze ważenie miałam w 10 tyg - 55 kg. Czyli w 6-9 (wg.tabelki) było może z kilo mniej. Wagi w domu nie mam, więc nie wiem ile ważę aktualnie. Do lekarza idę na początku stycznia, będę w 15 tyg, to podam nowe dane ![]() Pozdrawiam ![]() No i w ogóle cały czas dobrze się czuję ![]()
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
witajcie moja waga chociaż niska przed ciążą 50 to teraz w 14 tygodniu mam 49,700 bo często odwiedzałam kibelek ale teraz już minęło i mam nadzieje że zaczne tyć termin mam na 23 czerwca i czuję się coraz lepiej ale nie zapeszam tylko męczy mnie okropnie zgaga na która pomagają mi jabłka i migdały teraz 11 stycznia mam wiztę i usg więc myśle że moja dzidzia rozwija się ok jak widziałam w 12 tygodniu wymachiwało już rączkami i wkładało kciuka do buźki a co do kremów na rozstępy to z ciążą córki nie używłam żadnego i nie miałam rozstępów a przytyłam 13 kilogramów i jak na razie nie boję sięporodu bo pierwszy pozedł szybko i nie wspominam go źle całuski do wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ewa.nea, to nie muszą być przecież superdokładne wagi, tylko oientacyjnie, żebyśmy miały przegląd jak się przybiera w ciąży na wadze. Przecież nie oddamy naszej tabelki do urzędu statystycznego ![]() ![]() ![]() ![]() Uzupełniłam i wklejam nową tabelkę. Magma_29 jak wnioskuję z Twojej wagi wyjściowej, po pierwszej ciąży zrzuciłaś to co przybrałaś? Bo ja mam trochę "fisia" na punkcie mojej wagi i martwię się że będę miała problem po. Tym bardziej, że jestem w wieku kiedy coraz trudniej zrzuca się zbędę kilogramy. O porodzie narazie nie myślę ![]()
#554 |
Zakorzenienie
|
dyta19 – 30.05.2007
Xantia – 15.06.2007 minisia – 16.06.2007 kasia_mw – 21.06.2007 ajanna – 22.06.2007 magma 29 – 23.06.2007 ewa.nea – 07.07.2007 Shemreolin – 16.07.2007 Madzia ![]() fredziunia – 29.07.2007 Olinda – 03.08.2007 lea35 – 08.08.2007 osiołek – 12.08.2007 frida110 - 12.08.2007 roxi1980 – 17.08.2007 Patrilla – 22.08.2007 Jak tam przygotowania do zabawy ![]()
#555 |
Zakorzenienie
|
Ja tam mam zamiar o 8 położyć się do łóżka przed tv a o północy na półleżąco rozrzucić ze 3 garście konfetti
![]()
![]() |
#556 |
Konto usunięte
|
Tylko jeden dzień mnie nie było, a tu tyle nowych postów, i aż dwie mamusie dopisane do listy.
![]() My dzisiejszą noc spędzamy u nas w domciu, wpadną dwie zaprzyjaźnione pary, pooglądamy TV, pogadamy, i tyle. Mam nadzieje , że do północy nie zasnę. ![]() I kupiłam sobie z tej okazji taką ładną sexi bluzeczkę, bardzo obcisłą, zapinaną na haftki, z mega ogromnym dekoltem-tak jak lubie ![]() Już za tydzień USG, ale się niecierpliwie, ja już chce zobaczyć naszą Fasolkę. Skanera niestety nie mam, ale tak jak Shemreolin od razu pochwalę Wam się fotkami wydruku. No i chyba mam zgage, to znaczy czuję się tak jakbym ssała monetę, mam w ustach taki nieprzyjemny, metaliczny posmak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie nowe mamy i gratuluję
![]() my mamy zaproszenia do znajomych, ale ponieważ moja córka zaprasza koleżanki na imprezę z nocowaniem, chyba się nigdzie nie ruszymy :/ dziewczyny, życzę Wam wszystkim szampańskiej zabawy ![]()
#558 |
Zakorzenienie
|
lea35 no fajny smak, mam taki sam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
Widzę dziewczyny, że te ciąże nie wpływają pozytywnie na nasze życie twarzyskie. Ja sylwestra też spędzam w domu, chyba, że do teściów na chwilę wpadniemy bo mamy "trzy kroki". Ale chyba wolę romantyczny wieczór z mężem. Ostatnio nasze życie intymne przygasło, boi się mnie "dotknąć", bo myśli, że krzywdę dzidzi zrobi, no i że będzie go popychał
![]() Jeśli macie zaparcia, ja dzięki bogu nie mam tego problemu, to radzę codziennie zjeść kiwi. Jednego dnia zjadłam 3, bo pewnie witaminki C mi było trzeba, to na drugi dzień rano "ledwo do kibelka dobiegłam". |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Hajo! A ja nie narzekam na pożycie. Mam ostatnio taką ochotę na seks, że szok.
![]() ![]() Prawdopodobnie dzisiaj wpadna do nas znajomi przed północa, bo w tym roku nikomu sie nie chce ruszać z domu za bardzo na imprezke. Wpadną i wzniesiemy toaścik, a potem posiedzą z godzinke i polecą do domku. Zaraz zabieram sie za porządki. ![]()
#561 |
Zakorzenienie
|
Dopisuję się do listy sylwestrów domowych. Kilka miesięcy temu były plany na superświetną imprezę, ale po takich newsach stwierdziliśmy, że fajnie będzie sobie posiedzieć w domku w miłym towarzystwie.
Wczoraj zostałam chrzestną - pomimo zabobonów przyszłej teściowej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
Witamy nowe przyszłe mamusie
![]() U nas nareszcie wszytsko w porządku, bo wczoraj było ciężko... dostałam od kuzynki zatrucie pokarmowe i chorowałam całą noc w sobotę. Potem byłam tak koszmarnie zmęczona, że przeleżałam cały dzień. Najgorsze, że miałam trochę gorączkę, ale jest to 12 tydzień więc jestem dobrej myśli...Dziś juz trochę lepiej ale za mocna to nie jestem...Dlatego i dziś miałam spanko... Nasz sylwester będzie naszym pierwszym jako małżeństwo i spędzimy go w najppiękniejszym miejscu.. w naszym pokoju na pewno . Zrobimy sobie romantyczny wieczorek. Na wielki bal nie dalibyśmy radę pójść bo ja jestem teraz cieniutka, a znajomym musieliśmy odmówić, bo nie chciałma ich poczęstować moim zatruciem... po co mają biedaki chorować już 1 stycznia ![]() We wtorek wybieramy się na wizytę, nareszcie się poużalam i sobie ponarzekam, no i może maleństwo znów zobaczę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ![]() ![]() ![]()
#563 |
Zakorzenienie
|
mój wczorajszy dzień nalezał do koszmarnych ....
dziś już tfu tfu odrobina lepiej w końcu coś zjadłam matko boska że niby miesiąc tak ma być - ja jestem przyzwyczajona do bólu i rzyganek ale TO ![]() ja twardo wybieram się na imprezę i to przebieraną na 60 osób pod Toruń najwyżej sobie rzygnę a co mi tam ... RATUJE mnie herbata z imbiru - polecam ![]() WSZYSTKIEGO NAJ W NOWYM ROKU DUżO ZDRóWKA DLA WAS I BOBASóW I WIELE RADOSNYCH CHWIL ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Ja to samo cały dzien mulenie
![]() ![]() Patrilla Słońce Ty moje a czy ta herbatka ma jakiś smak??? bo wolałabym bezsmakowe ![]() aaa Miłej Zabawy :czarodzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale ja się cieszę, że rzyganko już za mną. Oczywiście samopoczucie czasami nie to samo, ale o niebo lepiej. Bądźcie dobrej myśli to minie.
Sylwester a ja ścięłam pazurki, miałam takie piękne szpony, ale po co mi one (ciężko się pisze na klawiaturze i lepiej jak umalowane są, bo tak to mało estetycznie wyglądają). |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Kasia, może wreszcie przytyjesz
![]() ![]() Najlepszości dla Was, przyszłe Mamy i Waszych rodzin w Nowym Roku!! ![]()
#567 |
Zakorzenienie
|
Witamy w 2007 roku mamusie
![]() A teraz okupuję allegro oglądając ciuszki dziecięce (zawsze mogę to wytłumaczyć szukaniem czegoś fajnego dla mojej siostrzenicy) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Buziaki w Nowym Roku!!
Frida110 - masz świetny podpis ![]() ![]() ![]() Podoba mi się na maxa!!
#569 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja dzis tfu tfu lepiej na brzuchu ... ciekawe jak długo ale jeden dzień ulgi jest taki miły ... na imprezie było bardzo fajnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Naszło mnie na jakąś fajną bieliznę żeby kupić, przecież w ciąży też powinnam ubierać się sexy i w ogóle fajnie i pociągająco wyglądać i co znalazłam...
Nie wiem, ale wg mnie to po prostu MASAKRA!! Przecież ta kobieta wygląda w tym jak obleśny WAŁEK!! Fuj!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.