![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
![]()
![]() |
#542 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jezu to brzmi dla mnie obco ![]() ja sie nie lapie nigdy nie latalam ani nikt z mojej rodziny ale nie wiem jak sie ich zapytac kto kupuje bilet czy oni czy ja?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie Kasia, moze po prostu im napisz, ze wiesz ze jeszcze sporo czasu, ale im wczesniej kupisz bilet tym tanszy on bedzie. (bo taka jest prawda)...i po prostu spytaj ktore lotnisko im odpowiada..i czy mozecie juz ustalic konkretną datę i..czy "możecie" juz kupic bilet. jak napiszesz w liczbie mnogiej nie bedziesz nic sugerowac, a w odpowiedzi rodzinka powinna Ci juz dac znac co o tym mysla, i zaproponowac sposob kupienia biletu.
![]() |
#545 |
Konto usunięte
|
dziekuje napise im
![]() jestescie kochane ![]() ja taka zielona w tych sprawach a lotu sie boje wogole ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- o kurce boje sie!! dzwonia do dziewczyn tera w ciagu weekendu ktorymi sa ainteresowani czyli ja tez boje sie rozmowy ![]() a jak nie bede jakiegos slowka pamietac? albo powiedza ze nie umiem gadac albo nie zrozumien? <panika> ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
aa czyli oni nie sa zdecydowani tylko na CIebie tylko maja kilka ofert i beda wybierac..
Kasia, to jasne ze bedziesz sie denerwowac, bedzie Ci wszytko umykac z głowy...ale no coz...musisz wyluzowac...jelsi nie zrozumiesz..poprosisz i powtórzenie...jesli koniecznie chcesz im cos powiedziec, napisz sobie na kartce i miej ją pod ręką- bedziesz czuła sie pewniej. jesli zabraknie Ci słowa- to szukaj synonimów..albo powiedz, ze zapomialas jak to powiedziec... ![]() ![]()
#547 |
Raczkowanie
|
Moja hostka, w trakcie uzgadniania i informowania mnie o wszystkich szczegolach, powiedziala, ze to ONI pokrywaja koszty mojego dojazdu do nich. Kilka dni przed planowanym wyjazdem i po kilku rozmowach telefoniczynych nie poruszala juz kwestii zakupu biletu. Mnie rowniez bylo niezrecznie poruszac ten temat. W konsekwencji nie wiedzialam, czy mam go kupic sama i ona odda mi pieniadze gdy bede juz na miejscu, czy to oni kupia mi bilet. W koncu zrobilam to sama a pieniedzy za podroz nigdy nie zobaczylam - nie pokryli kosztow przejazdu. Nie upominalam sie o to, bo naturalnie bylo mi glupio... Coz, nie byl to majatek ale czulam sie troche oszukana, ze tak powiem
![]()
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiscie polecam ci BritishAirways. Pewnie podczas rozmowy zapyta cie o to samo co pisaliscie w mailu. A tak na marginesie, ktos napisal ze prasie mleczko na pewno bedzie smakowac, ja wlasnie kupilam i prawie cale zjadlam sama bo malej nie smakowalo a rodzice za bardzo slodyczy nie jedli ![]()
![]() |
#549 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() boje sie ze wybiora inna mam oferte z niemczech niby ale to nie to samo:/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Kachaaa, dlaczego nie chcesz do Niemiec?
#551 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny myślicie, że mam napisać maila do tej hostki?
nie odpisuję mi od 11 marca. wczesniej jej mąż ze mna rozmawiał ale powiedział, że wyglądam na niecierpliwą jak się tak upierałam przy tym mailu do poprzedniej au pair. Hostka mi go wysłała gadałam z ta au pair i wszystko jest ok. tylko teraz hostka mi nie odpisuje. Ich poprzednia au pair mówiła mi że oni są bardzo zajęci zazwyczaj. No i nie wiem czy pisać żeby nie wyszło że jakaś nachalna jestem ale to jest trudna sytuacja bo brak jej maili uniemożliwia mi dalsze poszukiwania. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#552 | |
Konto usunięte
|
nie chce bo jezyk niemiecki mnie nie interesuje;/
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
ja bym napisala zeby byc pewna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja bym sie raczej nie narzucała, ale...zabezpieczyłabym ssie... Kasiaa, mówiłas ze maja w weekend dzwonic...trzymam kciuki! A jak nie chcesz do niemiec, to szukaj dalej, teraz z tego co widze z dnia na dzien pojawia sie duzo nowych ogloszen na aupair-world ![]() Uszy do góry, au pairki!
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
Skoro Cie nie interesuje to mysle, ze powinnas zaznaczyc w swoim profilu te informacje, tj. kraje do ktorych opcjonalnie chcesz wyjechac... ![]()
#555 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() nie odp jej bo mni nie uinteresuja niemcy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
To prawda, rozmowa przez tel. jest trudna... choc to zalezy od Twoich umiejetnosci jezykowych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Straszne przezycie, hehehe - trauma na lata ![]()
#557 |
Konto usunięte
|
ja sie schizuje chociaz bylam w Danii ju kiedys i na codzien po angielsku rozmawialam ale rozmawiac kogos i widziec jego twar itd a nie widziec go to roznica i wiem ze glupia jestem ale sie schizuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Podzielam zdanie
![]() ![]()
#560 |
Konto usunięte
|
jestem po telefonie
![]() nie bylo tak strasznie ale trzeszcalo w sluchawce bardzo i sie jakalam ale nie wiem. dadzą znać kogo wybiorą ale ja zawsze tak panikuje kto mnie zna to wie taka glupia natura:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh ja bym sie bardziej bała na zywo, bo przez telefon nie widac ze mam kartke w rece, ze mi sie rece trzesą i strzelam buraka na przykład ![]() ![]()
![]() |
#562 |
Konto usunięte
|
oj buraka strzelilam
![]() ogolnie rodzinka spoko mieli wlaczony tel na glosnik i z nimi obojgiem rozmawialam trwalo to moze z 15min ale dla mnie to byly wieki hehe ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- zadalam im pare pytan no i oni mi sie pytali no i jakos odpowiedzialam no i podkreslilam, ze nie traktuje tego wyjazdu jako przedewszystkim zarobkowego tylko by poduczyc sie angielskiego i takie tam |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
No to jedna sprawa juz z glowy
![]() ![]() ![]()
#564 |
Konto usunięte
|
heheh. No
![]() bo wcoraj spac nie moglam ale przed matura i egzaminami tak bede miec tez pamietam jak bylo jak mialam egz na prawko ehh. nie doslyszlalam wiem ze wieczorem mieli napisac ale nie wiem cy dzis czy w tygodniu ehh elfik a ty gdzie jestes i jaka rodzinke masz?ile masz lat? dlugo szukalas? |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Konto usunięte
|
nie wybrali mnie tylko jakas z francji
![]() ehh jakas rodzina do mnie pisze ale nie rozumiem bo pisza "Hello.thanks for your mail. all what you just have to do is to contact this traveling agent they will be the one who will help you to arrange all your traveling document,Do as i have instructed you.here is the agency contact information jctravels@london.com contact them asap so they would start up the traveling arrangement.I expect your mail response for me to know if you are interested.you could also give me a call +4470319847xx,+447031982x xx Thanks. Allen" nie wiem o co kaman z tą agencją??? |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uwierzycie ale dostałam 2 maile z ofertami eghm seksualnymi i jednego ze zdjeciami nago jakiegos gościa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no wlasnie dlatego nie jestem byt ufna ![]() ehh co za ludzie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#569 |
Konto usunięte
|
no więc dobrze ze nie odpisalam
![]() kurcze zarty se stroją ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- wiec ostaje bez rodzinki na razie ![]() a mam pytanie czy do U.S.A jak chce jechac musze miec wizę? jaki to koszt? |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do usa trzeba miec wizę, a jesli chodzi o cene to ja sie nie orientuję...ale duzo z tym formalnosci..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.