Tajlandia - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 19:34   #541
sonia2003
Raczkowanie

Dot.: Tajlandia

O to lecisz tak jak my do Abu Dabi i potem do Phuketu. Z tym ze my od razu lecimy do BKK potem pociagiem bo zwiedzanie rozpoczynamy od Kambodży

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
Malgos_12 rzeczywiście zaszaleliście z Koh Lipe ale jaki cudny ośrodek, zazdroszczę szkoda tylko, że tyle czasu zajmuje dostanie się tam

no i bardzo fajny program ułożyliście! my lecimy z przesiadką w Abu Dabi prosto na Phuket także niestety BKK zwiedzimy jak będziemy następny raz w Tajlandii tym razem same rajskie wysepki i leniuchowanie- to też będzie nasza podróż poślubna
Stary 2012-11-07, 23:54   #542
Malgos_12
Zakorzenienie

Doczekałam się i wyjeżdżam jutro! Do "zobaczenia"!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 07:48   #543
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Niezapomnianej wyprawy, mnóstwa słońca i pięknych widoków!
Czekam na relację po powrocie!
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 19:56   #544
sonia2003
Raczkowanie

trzymaj sie, my jeszcze 10 dni
Stary 2012-11-13, 11:47   #545
mademoiselle_69
Raczkowanie

Heja! U mnie jeszcze daleko, do lutego musze czekac.... eh...
Stary 2012-11-14, 16:56   #546
sysia333
Przyczajenie

Cytat:
Czekamy na obfitą relację i zdjecia!
sysia333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 19:42   #547
DAVIDKA
Raczkowanie

Hej dziewczyny , wczoraj wróciłam z raju , bo tylko tak można nazwać Tajlandię
wszystko poszło gładko , nie mieliśmy żadnego problemu ( z wyjątkiem poparzenia słonecznego także 40 minimum na początek )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 20:50   #548
mademoiselle_69
Raczkowanie

Oj, zazdroszcze Ci.... ja nie moge sie doczekac. W tamtym roku, poleciałam w kwietniu, i pierwszy raz w życiu poparzyłam sobie skóre uszu.. nie miłe doświadczenie.

Davidka, chwal sie, pokazuj fotki! Oczy nacieszyc
Stary 2012-11-18, 11:18   #549
sonia2003
Raczkowanie

Hej dziewczyny no i czas na mnie .
Trzymajcie sie
Stary 2012-11-26, 13:56   #550
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam i najchętniej leciałabym z powrotem! Było rewelacyjnie! więcej napiszę później bo jestem troszkę padnięta
Stary 2012-12-02, 13:40   #551
sonia2003
Raczkowanie

my wlasnie dzisiaj wrocilismy. Jestesmy zachwyceni Kambodza i Tajlandia.
Podobnie jak Malgos chcemy wrocic tam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 13:45   #552
Malgos_12
Zakorzenienie

Soniu - a gdzie byliście w Tajlandii? my do Kambodży niestety nie daliśmy rady pojechać ale nic straconego
Stary 2012-12-02, 14:11   #553
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie wróciłam i najchętniej leciałabym z powrotem! Było rewelacyjnie! więcej napiszę później bo jestem troszkę padnięta
Cytat:
Napisane przez sonia2003 Pokaż wiadomość
my wlasnie dzisiaj wrocilismy. Jestesmy zachwyceni Kambodza i Tajlandia.
Podobnie jak Malgos chcemy wrocic tam.
Dziewczyny, może jakaś relacja albo fotki?
Stary 2012-12-02, 14:38   #554
Malgos_12
Zakorzenienie

ja piszę moją "małą" relację a kilka zdjęć mogę wam udostępnić wybaczcie że mało moich zdjęć, ale chyba rozumiecie
https://picasaweb.google.com/1098247...CNeWnJfqh5PuYg
Stary 2012-12-02, 15:59   #555
madziunia2
Zadomowienie

Malgos_12, super fotki, bardzo fajnie się ogląda zwłaszcza przy takiej pogodzie za oknem jaką mamy teraz
Stary 2012-12-02, 16:03   #556
Malgos_12
Zakorzenienie

Madziunia - przyznaję, że było to dziwne, że spacerowałam w klapkach i krótkich rękawkach pośród ozdób świątecznych
Stary 2012-12-03, 10:28   #557
madzianna87
Raczkowanie

Hej dziewczyny, wlasnie kupilsmy z Tz i 2 znajomych bilety do BKK na kwiecien. To byla troche spontaniczna decyzja, lecimy od 5 do 21 kwietnia. Wiem ze kwiecien to nie najlepsza pora ale akurat wtedy wszystkim pasowal termin wiec tak juz musi zostac, mam nadzieje ze i tak bedzie pieknie. Mysle ze w zwiazku z pora bedziemy trzymac sie wybrzeza i ominiemy polnocna czesc ze wzgledu na upaly i nieprzyjazny klimat. Na poczatek chce jedynie zarezerwowac hotel w BKK bo ladujemy pozno i chce miec pewnosc ze bedziemy miec nocleg. Poza tym nic nas nie ogranicza Mysle ze bede sie radzic wiele razy przy organizowaniu trasy wycieczki Myslicie ze 2000 zl wystarczy na 2 tygodnie? Nie planujemy spac w luksusowych hotelach, raczej w hostelach, bungalowach itp, przemieszczac sie bedziemy autobusami lub pociagami. Ale z miejscowych atrakcji/wycieczek najchetniej skorzystalabym z czego tylko sie da. No i mamy nadzieje na pyszne jedzenie pozdrawiam
madzianna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 16:57   #558
Malgos_12
Zakorzenienie

Jeśli macie okazję w kwietniu to wiadomo, że trzeba ją wykorzystać będzie ciężko w całej Tajlandii ze względu na wilgotność powietrza, ale czego się nie robi dla przygody Trudno mi powiedzieć czy wystarczy ci 2 tys zł, bo niektóre rzeczy tanie nie są...choć noclegi całkiem fajne można znaleźć za niewiele... mimo to przy wycieczkach pieniążki szybciej uciekają. Jedzenie mają fajne i jak będziecie kupować na ulicy to z pewnością będzie tańsze, no i jeszcze są markety. Jeśli poruszać się w BKK to tylko taxi meter są na serio tanie i bardzo opłacalne, z tym że za przejazd przez autostradę płaci klient i czasem trzeba stać w kolejce dłuższą chwilę, ale mimo wszystko się opłaca, bo reszta naciągaczy liczy ci od osoby. Czasem warto wziąć taksówkę bardziej niż pociąg bo może nawet nie być różnicy w cenie a podjeżdżasz pod sam hotel. Jeśli chodzi o zwykłe autobusty to często są przepełnione i trzeba wisieć na zewnątrz - nie mają drzwi i okien (choć raczej nie w BKK). Co do jedzenia to niektóre potrawy były pyszne (jak dla mnie), a niektóre za ostre (choć normalnie lubię ostre potrawy) lub w jakiś zbyt dziwacznych sosach... no ale każdy lubi co innego
W razie czego pisz na pewno chętnie doradzimy
Stary 2012-12-03, 17:37   #559
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzianna87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wlasnie kupilsmy z Tz i 2 znajomych bilety do BKK na kwiecien. To byla troche spontaniczna decyzja, lecimy od 5 do 21 kwietnia. Wiem ze kwiecien to nie najlepsza pora ale akurat wtedy wszystkim pasowal termin wiec tak juz musi zostac, mam nadzieje ze i tak bedzie pieknie. Mysle ze w zwiazku z pora bedziemy trzymac sie wybrzeza i ominiemy polnocna czesc ze wzgledu na upaly i nieprzyjazny klimat. Na poczatek chce jedynie zarezerwowac hotel w BKK bo ladujemy pozno i chce miec pewnosc ze bedziemy miec nocleg. Poza tym nic nas nie ogranicza Mysle ze bede sie radzic wiele razy przy organizowaniu trasy wycieczki Myslicie ze 2000 zl wystarczy na 2 tygodnie? Nie planujemy spac w luksusowych hotelach, raczej w hostelach, bungalowach itp, przemieszczac sie bedziemy autobusami lub pociagami. Ale z miejscowych atrakcji/wycieczek najchetniej skorzystalabym z czego tylko sie da. No i mamy nadzieje na pyszne jedzenie pozdrawiam
W kwietniu jest cholernie gorąco, wiem coś o tym bo byłam kiedyś w kwietniu przez 3 tygodnie i było naprawdę jak w piekle. Akurat traficie w kwietniu na kilkudniowe święto Songkran, niezapomniane przeżycie, będziecie to długo wspominac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 18:26   #560
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

witam my tez dzisiaj kupilismy bilety na naszą podróż przedślubną do Tajlandii ( ślub 20 kwietnia) a podróż 8-25 marzec- co myslicie o tym terminie? za bilety zaplacilismy 2 tys zl w dwie strony wiec chyba cena tez ok? i chcialabym tez wydac ok 2 tys zl od osoby choc nie bedziemy liczyc grosz do grosza i jak wydamy 3 to tez bedzie ok. z tgo co czytalalm to napewno warto kilka spedzic w bangkoku, potem chcialabym na wodospady erawan, moze gdzies jeszcze na lądzie, a potem oczywiscie wyspy,ale jeszcze nie wiem czy samolotem czy pociagiem. trudno mi sobie tylko wyobrazoc to ciagle przemieszcaznie sie z bagazami...no ale zobaczymy. poki co zamawiam przewodniki po tajlandii i bedziemy planowac
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 18:42   #561
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
witam my tez dzisiaj kupilismy bilety na naszą podróż przedślubną do Tajlandii ( ślub 20 kwietnia) a podróż 8-25 marzec- co myslicie o tym terminie? za bilety zaplacilismy 2 tys zl w dwie strony wiec chyba cena tez ok? i chcialabym tez wydac ok 2 tys zl od osoby choc nie bedziemy liczyc grosz do grosza i jak wydamy 3 to tez bedzie ok. z tgo co czytalalm to napewno warto kilka spedzic w bangkoku, potem chcialabym na wodospady erawan, moze gdzies jeszcze na lądzie, a potem oczywiscie wyspy,ale jeszcze nie wiem czy samolotem czy pociagiem. trudno mi sobie tylko wyobrazoc to ciagle przemieszcaznie sie z bagazami...no ale zobaczymy. poki co zamawiam przewodniki po tajlandii i bedziemy planowac
Ja do Tajlandii wybieram się POślubną jeżeli mogę coś poradzic to uważaj bardzo na słońce, zapewne będziesz chciała się ładnie opalic przed ślubem, ale radzę bardzo bardzo uważac - ja mimo tego że znałam ten klimat i uważałam, to nie uniknęłam ciężkich poparzeń, to samo w przypadku mojego brata - płaty skóry mu wręcz odpadały, aż do krwi - to długo się goi i naprawde nie wygląda ładnie... Słońce samo Cię opali, naprawde nie ma potrzeby leżenia na plaży Myślę że 2-3 tys. na osobę wystarczy.
Stary 2012-12-03, 19:05   #562
sonia2003
Raczkowanie

Hej,
po przylocie do Phuketu od razu lecilismy do BKK, nastepnego dnia o 5;55 mielismy pociag do granicy z Kambodza i tam bylismy w Siem Reap.
Jesli chodzi o Tajlandie to zwiedzilismy oczywiscie BKK, Kanchanaburi, Khao Sok i Kata (Phuket). Zabraklo nam czasu aby zwiedzic Chang Mai i tamte okolice.

Cytat:
Soniu - a gdzie byliście w Tajlandii? my do Kambodży niestety nie daliśmy rady pojechać ale nic straconego

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

przemieszczanie nie jest takie zle, wszystko tez zalezy od wielkosci bagazu jaki bedziesz miala. My na nasza trojke mielismy razem 20 kg w 3 plecakach + osobno w podrecznym 5 kg.
Podroz po Tajlandii zarowno pociagami jak i autobusami jest bardzo fajna.
My jezdzilismy wszystkim co sie da

Cytat:

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Hej,
jak Wam smakowaly placki bananowe?
Moja corcia zachwycona

Cytat:
Jeśli macie okazję w kwietniu to wiadomo, że trzeba ją wykorzystać będzie ciężko w całej Tajlandii ze względu na wilgotność powietrza, ale czego się nie robi dla przygody Trudno mi powiedzieć czy wystarczy ci 2 tys zł, bo niektóre rzeczy tanie nie są...choć noclegi całkiem fajne można znaleźć za niewiele... mimo to przy wycieczkach pieniążki szybciej uciekają. Jedzenie mają fajne i jak będziecie kupować na ulicy to z pewnością będzie tańsze, no i jeszcze są markety. Jeśli poruszać się w BKK to tylko taxi meter są na serio tanie i bardzo opłacalne, z tym że za przejazd przez autostradę płaci klient i czasem trzeba stać w kolejce dłuższą chwilę, ale mimo wszystko się opłaca, bo reszta naciągaczy liczy ci od osoby. Czasem warto wziąć taksówkę bardziej niż pociąg bo może nawet nie być różnicy w cenie a podjeżdżasz pod sam hotel. Jeśli chodzi o zwykłe autobusty to często są przepełnione i trzeba wisieć na zewnątrz - nie mają drzwi i okien (choć raczej nie w BKK). Co do jedzenia to niektóre potrawy były pyszne (jak dla mnie), a niektóre za ostre (choć normalnie lubię ostre potrawy) lub w jakiś zbyt dziwacznych sosach... no ale każdy lubi co innego
W razie czego pisz na pewno chętnie doradzimy
Stary 2012-12-03, 20:25   #563
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
bierz plecak a nie walizki bo czasem wysadzają na brzegu (troszkę w wodzie)... jako główny bagaż my na 2,5 tygodnia mieliśmy wspólny bagaż (jakieś 15 kg) plus małe plecaki i to chyba najlepsze co zrobiliśmy... my jeździliśmy dużo i nie było problemu... Jak dla mnie na BKK poświęciliśmy najmniej czasu (3 dni w tym całodniowa do Kanchanaburi), jakoś nie przepadamy za dużymi miastami i to nam w zupełności wystarczyło, tym bardziej że BKK zwiedzaliśmy jako ostatni to świątynie zaczęły wyglądać bardzo podobnie.

Cytat:
Napisane przez sonia2003 Pokaż wiadomość
Hej,
po przylocie do Phuketu od razu lecilismy do BKK, nastepnego dnia o 5;55 mielismy pociag do granicy z Kambodza i tam bylismy w Siem Reap.
Jesli chodzi o Tajlandie to zwiedzilismy oczywiscie BKK, Kanchanaburi, Khao Sok i Kata (Phuket). Zabraklo nam czasu aby zwiedzic Chang Mai i tamte okolice.
my akurat odwrotnie ale tez byliśmy na Kata Beach, zwiedziliśmy troszkę Phuket skuterem (całe południe wyspy), potem Phi Phi (jednodniowa wycieczka) a następnie lądem przez Krabi na Koh Lantę (tam jedna noc) potem promem na Koh Lipe, a potem po 4 dniach znów promem do Hat Yao, minibusem do Trangu i samolotem do BKK, tam jak wspomniałam Kanchanaburi (1 dzień), walki muay thai wieczorem, pływaliśmy rzeką plus Grand Palace.

Tak jak piszą dziewczyny uwaga na słońce... nie ważne jak dobrze się ktoś opala i jak bardzo lubi upały... choć ja przyznam, że zdarzyło nam się kilka razy wyjść na dłużej na słońce bez filtra (jak już troszkę się opaliliśmy) i nie ulegliśmy żadnym poparzeniom, ale fakt wróciliśmy troszkę bardziej zaczerwienieni ... słońce jest bardzo mocne. Jednak prawie cały czas stosowaliśmy krem z niemałym filtrem a i tak wróciliśmy pięknie opaleni.

Naleśniczki bananowe są pycha!
Stary 2012-12-06, 14:33   #564
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cały czas jestem na etapie planowania mojej podrozy ( kupilam juz 2 przewodniki ale jeszcze nei przeczytane). Chcialabym ja zaplanowac jak najelpiej aby zobaczyc wszsytko co warto zobaczyc, a czasu mam niewiele bo tylko 16 dni. przylatujemy w sobote rano i mysle zeby sobote i niedziele spedzic w bangkoku, natomiast w poniedzialek pojechac do kanchanaburi , tam gdzis zoastac na noc na rzece, we wtorek wybrac do na erawan i wieczorem we wtorek wrocic do bangkoku- nie wiem tylko czy organizowac te 2 dni samodzielnie czy kupic w biurze zorganizowana wycieczke. jakbysmy wrocili we wtorek wieczorem to chcailabym pojechac od razu na dworzec i kupic nocny bilet na pociag/ autobus na poludnie. no i dalej nie wiem, ale myslalam napewno zeby zoabczyc ko phangha, ko tao, ko phi phi , wyspe bonda i z krabi wrocic samolotem po poltora tyg w sobote wieczorem do bangkoku , aby spedzic jeszcze niedziele w bangkoku i w poniedzialek rano mamy powrot...moze jakies sugestie, ciekawe meijsca?
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 15:50   #565
Malgos_12
Zakorzenienie

ja wyspę Bonda bym sobie odpuściła... bo jak będziesz na Krabi to takich skałek wystających z wody będziesz miała naokoło tyle, że aż ci się znudzą
ja najmniej dni bym spędziła w BKK, ale jak już pisałam nie przepadam za wielkimi miastami, owszem warto zobaczyć i coś zwiedzić, ale ogólnie to nie dla mnie...
nie planuj sobie zbyt wiele, bo będziesz bardziej zmęczona niż ci się wydaje, nie raz podróże trwają dość długo... Czasem warto odpuścić sobie jedno miejsce i choć kilka dni odpocząć w innym. Mogłabym polecić Koh Lipe, ale to już będzie dłuższa wyprawa, jednak to miejsce było cudne!
My za całodniową wycieczkę do Kanchanaburi z obiadem w tym floating market, muzeum + most na rzece i świątynia tygrysów płaciliśmy jakieś 50 euro od osoby i to było rezerwowane w biurze... wstęp samodzielny do świątyni tygrysów kosztuje chyba koło 700 bahtów (czyli około 20 euro plus droga ... no nie wiem ile kosztuje bus w tamtą stronę)
Stary 2012-12-06, 19:29   #566
sonia2003
Raczkowanie

Bus z BKK do Kanchanaburi kosztuje 100 bathow (w jedna strone).
Z BKK do Kanchanaburi jechalismy o 8 rano i podroz trwala 2 godziny powrot trwal az 4 godziny (byly straszne korki w BKK).
Jesli chodzi o tygrysy to cena ktora podala Malgos jest tylko za wejscie (600 batow). My wykupilismy karmienie maluchow i to kosztowalo 1.000 batow od osoby, byly tez jeszcze zabawy ze starszymi tygrysami ale nie wiem ile kosztowalo (prawdopodobnie tyle samo co karmienie maluchow).
Nam pobyt tam bardzo sie podobal.

W drodze na Phuket warto jest zatrzymac sie w Khao Sok. Jest tam przepiekne. My mielismy wykupiony jeden nocleg w domkach na drzewach i super wycieczke nie pamietam juz za ile czy 1.200 czy 1.500 batow od osoby. Byla to calodniowa wycieczka - transport z hotelu nad jezioro a tam zwiedzanie lodzia okolicy, obiad na wodnej knajpce, plywanie kajakami, plywanie w jeziorze i 3 godziny chodzenia po dzungli.
Na drugi dzien mielismy 2 godzinna wycieczke na sloniach.

Cytat:
ja wyspę Bonda bym sobie odpuściła... bo jak będziesz na Krabi to takich skałek wystających z wody będziesz miała naokoło tyle, że aż ci się znudzą
ja najmniej dni bym spędziła w BKK, ale jak już pisałam nie przepadam za wielkimi miastami, owszem warto zobaczyć i coś zwiedzić, ale ogólnie to nie dla mnie...
nie planuj sobie zbyt wiele, bo będziesz bardziej zmęczona niż ci się wydaje, nie raz podróże trwają dość długo... Czasem warto odpuścić sobie jedno miejsce i choć kilka dni odpocząć w innym. Mogłabym polecić Koh Lipe, ale to już będzie dłuższa wyprawa, jednak to miejsce było cudne!
My za całodniową wycieczkę do Kanchanaburi z obiadem w tym floating market, muzeum + most na rzece i świątynia tygrysów płaciliśmy jakieś 50 euro od osoby i to było rezerwowane w biurze... wstęp samodzielny do świątyni tygrysów kosztuje chyba koło 700 bahtów (czyli około 20 euro plus droga ... no nie wiem ile kosztuje bus w tamtą stronę)
Stary 2012-12-06, 23:02   #567
Malgos_12
Zakorzenienie

o widzisz no właśnie tak się zastanawiałam czy nie pomyliłam ceny wejścia do tygrysów... a zdjęcia z dużymi, ich karmienie to wydaje mi się że trochę więcej kosztowało chyba coś koło 1500 bahtów (ale nie jestem pewna)
tak sobie myślę, że jest tam tyle pięknych miejsc, że pasowałoby kilka miesięcy, żeby sobie to na spokojnie pozwiedzać
wspomniało to jeszcze wcześniej o wyspach Similan, ale my ze względu na odległość też sobie jednak odpuściliśmy tym bardziej jak się okazało, że nie jesteśmy wielkimi nurkowania ...
Stary 2012-12-16, 11:44   #568
sonia2003
Raczkowanie

wczoraj podjelismy decyzje w przyszlym roku jedziemy ponownie do Tajlandii . Od połowy roku bedziemy czekac na promocje lotow
Stary 2012-12-16, 13:33   #569
Malgos_12
Zakorzenienie

super! ja teraz chciałabym pojechać do Birmy, tylko tam to już całkowite odcięcie od świata ... a potem zobaczyć troszkę Wietnam i Kambodżę... ale to raczej odległe marzenie, choć kto wie?
Stary 2012-12-18, 18:43   #570
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
super! ja teraz chciałabym pojechać do Birmy, tylko tam to już całkowite odcięcie od świata ... a potem zobaczyć troszkę Wietnam i Kambodżę... ale to raczej odległe marzenie, choć kto wie?
Oglądałam ostatnio właśnie zdjęcia z Birmy i zakochałam się tak samo jak w Tajlandii...

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości