![]() |
#541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tajlandia
O to lecisz tak jak my do Abu Dabi i potem do Phuketu. Z tym ze my od razu lecimy do BKK potem pociagiem bo zwiedzanie rozpoczynamy od Kambodży
Cytat:
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Doczekałam się i wyjeżdżam jutro! Do "zobaczenia"!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
trzymaj sie, my jeszcze 10 dni
![]()
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Heja! U mnie jeszcze daleko, do lutego musze czekac.... eh...
![]() |
#546 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny , wczoraj wróciłam z raju , bo tylko tak można nazwać Tajlandię
![]() wszystko poszło gładko , nie mieliśmy żadnego problemu ( z wyjątkiem poparzenia słonecznego także 40 minimum na początek )
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
Oj, zazdroszcze Ci.... ja nie moge sie doczekac. W tamtym roku, poleciałam w kwietniu, i pierwszy raz w życiu poparzyłam sobie skóre uszu..
![]() Davidka, chwal sie, pokazuj fotki! Oczy nacieszyc ![]()
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny no i czas na mnie
![]() Trzymajcie sie ![]()
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wróciłam i najchętniej leciałabym z powrotem! Było rewelacyjnie! więcej napiszę później bo jestem troszkę padnięta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
my wlasnie dzisiaj wrocilismy. Jestesmy zachwyceni Kambodza i Tajlandia.
Podobnie jak Malgos chcemy wrocic tam.
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Soniu - a gdzie byliście w Tajlandii? my do Kambodży niestety nie daliśmy rady pojechać ale nic straconego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
ja piszę moją "małą" relację a kilka zdjęć mogę wam udostępnić
![]() ![]() https://picasaweb.google.com/1098247...CNeWnJfqh5PuYg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
Malgos_12, super fotki, bardzo fajnie się ogląda zwłaszcza przy takiej pogodzie za oknem jaką mamy teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Madziunia - przyznaję, że było to dziwne, że spacerowałam w klapkach i krótkich rękawkach pośród ozdób świątecznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wlasnie kupilsmy z Tz i 2 znajomych bilety do BKK na kwiecien. To byla troche spontaniczna decyzja, lecimy od 5 do 21 kwietnia. Wiem ze kwiecien to nie najlepsza pora ale akurat wtedy wszystkim pasowal termin wiec tak juz musi zostac, mam nadzieje ze i tak bedzie pieknie. Mysle ze w zwiazku z pora bedziemy trzymac sie wybrzeza i ominiemy polnocna czesc ze wzgledu na upaly i nieprzyjazny klimat. Na poczatek chce jedynie zarezerwowac hotel w BKK bo ladujemy pozno i chce miec pewnosc ze bedziemy miec nocleg. Poza tym nic nas nie ogranicza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Jeśli macie okazję w kwietniu to wiadomo, że trzeba ją wykorzystać
![]() ![]() ![]() W razie czego pisz na pewno chętnie doradzimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#562 | |||
Raczkowanie
|
Hej,
po przylocie do Phuketu od razu lecilismy do BKK, nastepnego dnia o 5;55 mielismy pociag do granicy z Kambodza i tam bylismy w Siem Reap. Jesli chodzi o Tajlandie to zwiedzilismy oczywiscie BKK, Kanchanaburi, Khao Sok i Kata (Phuket). Zabraklo nam czasu aby zwiedzic Chang Mai i tamte okolice. Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- przemieszczanie nie jest takie zle, wszystko tez zalezy od wielkosci bagazu jaki bedziesz miala. My na nasza trojke mielismy razem 20 kg w 3 plecakach + osobno w podrecznym 5 kg. Podroz po Tajlandii zarowno pociagami jak i autobusami jest bardzo fajna. My jezdzilismy wszystkim co sie da ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Hej, jak Wam smakowaly placki bananowe? Moja corcia zachwycona ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak piszą dziewczyny uwaga na słońce... nie ważne jak dobrze się ktoś opala i jak bardzo lubi upały... choć ja przyznam, że zdarzyło nam się kilka razy wyjść na dłużej na słońce bez filtra (jak już troszkę się opaliliśmy) i nie ulegliśmy żadnym poparzeniom, ale fakt wróciliśmy troszkę bardziej zaczerwienieni ... słońce jest bardzo mocne. Jednak prawie cały czas stosowaliśmy krem z niemałym filtrem a i tak wróciliśmy pięknie opaleni. Naleśniczki bananowe są pycha! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Cały czas jestem na etapie planowania mojej podrozy ( kupilam juz 2 przewodniki ale jeszcze nei przeczytane). Chcialabym ja zaplanowac jak najelpiej aby zobaczyc wszsytko co warto zobaczyc, a czasu mam niewiele bo tylko 16 dni. przylatujemy w sobote rano i mysle zeby sobote i niedziele spedzic w bangkoku, natomiast w poniedzialek pojechac do kanchanaburi , tam gdzis zoastac na noc na rzece, we wtorek wybrac do na erawan i wieczorem we wtorek wrocic do bangkoku- nie wiem tylko czy organizowac te 2 dni samodzielnie czy kupic w biurze zorganizowana wycieczke. jakbysmy wrocili we wtorek wieczorem to chcailabym pojechac od razu na dworzec i kupic nocny bilet na pociag/ autobus na poludnie. no i dalej nie wiem, ale myslalam napewno zeby zoabczyc ko phangha, ko tao, ko phi phi , wyspe bonda i z krabi wrocic samolotem po poltora tyg w sobote wieczorem do bangkoku , aby spedzic jeszcze niedziele w bangkoku i w poniedzialek rano mamy powrot...moze jakies sugestie, ciekawe meijsca?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
ja wyspę Bonda bym sobie odpuściła... bo jak będziesz na Krabi to takich skałek wystających z wody będziesz miała naokoło tyle, że aż ci się znudzą
![]() ja najmniej dni bym spędziła w BKK, ale jak już pisałam nie przepadam za wielkimi miastami, owszem warto zobaczyć i coś zwiedzić, ale ogólnie to nie dla mnie... nie planuj sobie zbyt wiele, bo będziesz bardziej zmęczona niż ci się wydaje, nie raz podróże trwają dość długo... Czasem warto odpuścić sobie jedno miejsce i choć kilka dni odpocząć w innym. Mogłabym polecić Koh Lipe, ale to już będzie dłuższa wyprawa, jednak to miejsce było cudne! My za całodniową wycieczkę do Kanchanaburi z obiadem w tym floating market, muzeum + most na rzece i świątynia tygrysów płaciliśmy jakieś 50 euro od osoby i to było rezerwowane w biurze... wstęp samodzielny do świątyni tygrysów kosztuje chyba koło 700 bahtów (czyli około 20 euro plus droga ... no nie wiem ile kosztuje bus w tamtą stronę) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Raczkowanie
|
Bus z BKK do Kanchanaburi kosztuje 100 bathow (w jedna strone).
Z BKK do Kanchanaburi jechalismy o 8 rano i podroz trwala 2 godziny powrot trwal az 4 godziny (byly straszne korki w BKK). Jesli chodzi o tygrysy to cena ktora podala Malgos jest tylko za wejscie (600 batow). My wykupilismy karmienie maluchow i to kosztowalo 1.000 batow od osoby, byly tez jeszcze zabawy ze starszymi tygrysami ale nie wiem ile kosztowalo (prawdopodobnie tyle samo co karmienie maluchow). Nam pobyt tam bardzo sie podobal. W drodze na Phuket warto jest zatrzymac sie w Khao Sok. Jest tam przepiekne. My mielismy wykupiony jeden nocleg w domkach na drzewach i super wycieczke nie pamietam juz za ile czy 1.200 czy 1.500 batow od osoby. Byla to calodniowa wycieczka - transport z hotelu nad jezioro a tam zwiedzanie lodzia okolicy, obiad na wodnej knajpce, plywanie kajakami, plywanie w jeziorze i 3 godziny chodzenia po dzungli. Na drugi dzien mielismy 2 godzinna wycieczke na sloniach. Cytat:
![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
o widzisz no właśnie tak się zastanawiałam czy nie pomyliłam ceny wejścia do tygrysów... a zdjęcia z dużymi, ich karmienie to wydaje mi się że trochę więcej kosztowało chyba coś koło 1500 bahtów (ale nie jestem pewna)
tak sobie myślę, że jest tam tyle pięknych miejsc, że pasowałoby kilka miesięcy, żeby sobie to na spokojnie pozwiedzać ![]() wspomniało to jeszcze wcześniej o wyspach Similan, ale my ze względu na odległość też sobie jednak odpuściliśmy tym bardziej jak się okazało, że nie jesteśmy wielkimi nurkowania ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
wczoraj podjelismy decyzje w przyszlym roku jedziemy ponownie do Tajlandii
![]() ![]()
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
super! ja teraz chciałabym pojechać do Birmy, tylko tam to już całkowite odcięcie od świata ... a potem zobaczyć troszkę Wietnam i Kambodżę... ale to raczej odległe marzenie, choć kto wie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam ostatnio właśnie zdjęcia z Birmy i zakochałam się tak samo jak w Tajlandii...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.