|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nie mam już siły do swojej cery...czym ją nawilżać??
ok, dzięki dziewczyny pozdobywam poróbki
![]() Mam pytanie do dziewczyn używających metronidazolu- ma on w składzie coś, co może zapychać?? Po cera mi znowu odmawia posłuszeństwa, tworzą mi się bardz bardzo bolące krostki, tak nagle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
ja nic nieazpychajacego Ci nie poradze niestety, ale z doswiadczenia- jesli nic nei jest w stanie nawilzyc skory moze sprobuj postawic na odzywienie
![]() ![]() ![]() widzisz a wody termalne testowalas?
#543 |
Zakorzenienie
|
ja juz nie wiem o co chodzi, juz nie mam siły do mojej cery, po każdym kremie jest to samo
![]() woda termalna spisuje się świetnie, jak mi się skonczy od razu kupie następną, polecam ![]() Zuziku ale na odzywienie czyli co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
no wlasnie wole nie polecac nic konkretnego, bo ja uzywam nutritic i to jest moje cudenko i kochanie tak samo jak lysanel, ale slyszalam ze moze zapychac
![]() i nie dziwilabym sie temu, bo ma taka konsystencje ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17806 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1797 edit: ten nutritic ma taka kosmicznie smietankowa konsystencje i zapach, ze od samego zapachu by sie mogla skora nawilzac, takie cudenko, zwlaszcza po wysuszajacych swinstwach
#545 |
Zakorzenienie
|
ale one mają parafine w składzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
buu
![]() ![]() na pewno cos znajdziesz trzymam kciuki ;*
#547 |
Wtajemniczenie
|
Mila17, mysle ze Nutritic akurat by Cie zapchal niestety
![]() Masz duze problemy widac... Wiec jedyne, co pozostaje radzic, to tabletki, witaminki. Skonsultuj sie z lekarzem - bo naprawde warto, mi Capivit HydroControl baaaardzo pomogl. Nie ma na co czekac, moze bedziesz mogla (mimo ze masz inne tabletki) lykac te witaminy. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest jeszcze wersja 2,5% biolipidy i moze ona by byla troche lzejsza... Mialas ja moze? Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
zuza ale ja ciągle jestem pod kontrolą lekarza (mojej dermatolog) i to ona zapisała mi własnie metronidazol.
![]() A co do tabletek to jestem w kropce, bo moja wątroba już trochę przeszła, a i chyba same tabletki nie poradzą sobie, jeśli twarz bedzie jednak wysuszana antytrądzikowymi antybiotykami, którymi się smaruję. Także bez zewnętrznego nawilżania raczej niewiele to da, ale może spróbuję... dzięki dziewczyny, że chcecie pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zadomowienie
|
zuza ja ostatnio jade na probkach niestety, dla mnie 2.5 i 5% robia niewielka roznice
![]() ![]() niby jest lzejszy, ale i tak bardzo tresciwy ![]() ![]() mnie nie zapycha dzieki bogu, ale nie wiadomo, bo kazdego co innego zapycha ![]()
#551 |
Wtajemniczenie
|
Glowa do gory! Trzymam kciuki za Ciebie!
![]() Mysle ,ze najwazniejsze jest nawilzanie od wewnatrz - nie zaszkodzi spytac tej dermatolog, moze Ci pozwoli na te witaminy. Mysle, ze te tabletki nie sa zbyt szkodliwe dla watroby ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
mila17 metronidazol nie powinien Ciebie zapychac. a co oprocz niego stosujesz, przypomnij prosze.
co do xeriali svr-u to ja bede nadal namawiac jednak na xerialine, ale do twarzy. jedna z Wizazanek wspomniala, ze xerial 5 byl dla niej za tlusty. fakt, xerial 5 jest bardziej tresciwy niz xerialine, dlatego jest lepszy na okres jesienno-zimowy. ponadto nalezy nakladac na cere niewielka ilosc tego kremu i to wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
hmmm czyli moze zapychać czy nie? Bo juz całkiem złupiałam, a jego skład nic mi nie mówi
![]() Aaniu oprócz metronidazolu używam isotexinu i wczoraj skonczyłam brać doustnie tetracyclinum. Co do tego xerialu to postaram się jak najszybciej zdobyć próbki ![]() Tylko strasznie się boję użyć, moja buzia, gdy się przyrzę z bliska jest cała w zaskórnikach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pożegnać trądzik raz na ZAWSZE. Piękna gładka, zdrowa cera.
W prawdzie mam dopiero 13 lat, jednak dopadła mnei NAJGORSZA osmiana tego trądziku
![]() Próbowałam 'kwasów' , jednak było JESZCZE GORZEJ .! Od niedawna [ około miesiąc ] Zaczęłam stosować IZOTEK , [ tabletki od dermatologa ]/ kuracja trwa pół roku, jednak juz teraz widze zadziwiające efekty.! musiałam na chwile przestac brac tabletki, bo pojechała do grecji . Jednak moja cera wciąż się poprawia ![]() ![]() Włosy mniej się przetłuszczają, mneij się pocę ![]() Znam jedną dziewczynę, która skończyła kurację tym lekiem. Kiedys możnabyło się jej przestraszyc. teraz ma cerę jak 'pupa niemowlęcia ' :P Polecam IZOTEK . [ likwiduje on trędzik NA CAŁE ŻYCIE , poniewz znacznie zmniejsza gruczoł łojowy ] ![]() Pozdrawiam ![]()
#557 |
Zakorzenienie
|
mila17 xeriali sie nie boj
![]() wiesz, ja mam metronidazol w zelu i stosuje go do tego, zeby zlagodzil np. jakies zaczerwienienia. tak jak pisalam wczesniej, on mi wysusza cere, wiec nawilzacz to podstawa. co do isotrexinu to moze on Ci wyciaga wszystkie syfki na zewnatrz i stad to Twoje pogorszenie stanu cery. a jak dlugo stosujesz isotreixin? pamietam, ze po izotrexie (jak stosowalam na poczatku) moja buzia tez niezbyt dobrze wygladala. a tetracykline jak dlugo bralas? |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Aaniu brałam 2 opakowania (16 tabletek) 4 razy dziennie. Isottrexinu nie używam długo- 2 tygodnie, na przemian z tym metronidazolem, który niby mi buzię nawilża, ale coś jest nie tak.
Może faktycznie to efekt isotrexinu, juz sama nie wiem. W każdym razie spróbuję xerialu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tradzik....
Tetralysal zarzywam juz 2 tygodznie i nic... no moze troche sie polepszylo ale niewiele. Jestem rozpaczona
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
eh nie polecam tych antybiotyków.
pomyśl nad tym izotekiem. nie ma sensu się tak męczyc, bo napewno trądzik nie daje Ci zyc... trzymam kciuki i sciskam ![]()
#561 |
Zakorzenienie
|
mila17 to krotko stosujesz ten isotrexin. poczekaj jeszcze troche. a co do tetracykliny to na szczescie nie bralas jej duzo (chodzi mi o ilosc, a nie czestotliwosc), gdyz i tak pewnie po odstawieniu antybiotykow tradzik by wrocil. ponadto z tego co wyliczylam to bralas tetracykline 8 dni, tak? zatem nawet ogranizm nie zdazyl na lek w odpowiedni sposob zareagowac. z tego co pamietam to w jednym, zbiorczym opakowaniu tetracykliny sa 64 tabletki (16x4) lub 48 (16x3) (nie pamietam).
a ten metronidazol masz w kremie czy zelu? i co, wyprobowalas juz jakis krem nawilzajacy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
BAN stały
|
No właśnie coś krótka ta terapia tetracykliną. Tak lekarz zalecił? ;> Dziwnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
Wiem, że jest Ci ciężko, szczególnie teraz, kiedy znów trzeba będzie wychodzić do ludzi, ale po dwóch tygodniach bardzo trudno o jakieś polepszenie... Ja tetralysal biore prawie 2 miesiące i dopiero dosłownie kilka dni temu zauważyłam jakiąś większą poprawę... Kamilko, musisz sie trzymać i nie rezygnować... Poczytaj sobie wątek beliczka, o tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=111202 . Doskonale ubrała w słowa nasze odczucia... Musimy przeżyć ten koszmar, aby w przyszłości cieszyć się jeszcze bardziej z pięknej cery. I nie wątpie, że tak będzie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
A Ty jak dlugo juz sie znagasz z tym paskudztwem??
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
ja mialam inny tradzik ale to nie znaczy ze nie moge laczyc sie z toba w bolu!! mam nadzieje ze ci przejdzie, mi przeszlo nie przeszlo do konca i pozostaly blizny ale zanim cokolwiek ruszylo walczylam z tradzikiem 6 lat;-/
oby i tobie cos pomoglo nie trac nadziei
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
A nie masz przypadkiem gronkowca? Robiłaś badania w tym kierunku?
Takie kłopoty z buzią to nie wina nieodpowiedniej pielęgnacji ale moim zdaniem zakażenia organizmu bakterią, może złego funkcjonowania nerek itd. Przyczyna napewno leży wewnątrz. Poza tradycyjnym leczeniem zastosuj metody naturalne. Kup sobie wyciąg z pestek grejpfruta, czosnek w kapsułkach lub prawdziwy, pij napar z pokrzywy oczyszczający krew, takie metody nie zaszkodzą a może pomogą zwalczyć to coś, co zatruwa organizm. Wiem, że może piszę jak nawiedzona zielarka, ale też mam kłopoty z cerą, więc zgłębiam ten temat ![]() Twarz możesz przecierać naparem z krwiściągu lekarskiego, który polecany jest do walki z gronkowcem. Do smarowania twarzy polecam Ci brevoxyl, mi akurat pomógł najbardziej ze wszystkich mazideł, które stosowałam. Głowa do góry
#567 |
Zadomowienie
|
Jeju u takiej ladnej dziewczyny takie cos...Kochana trzymam za Ciebie kciuki, ze szybko sie tego pozbedziesz
![]() ![]() Za Was wszystkie trzymam kciuki! ![]()
#568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie robiłam zadnych badan. Po tym jak przeczytalam Twoja wypowiedz nie uwarzam Cie za nawiedzona zielarke, poniewaz (moze wydac sie to ochydne) smaruje twarz cebula. A jak zapwene wiesz ma ona dzialanie bakteriobojcze i to dziala. Wlasnie tak sie zastanawiam, bo stan mojej twarzy znacznie sie polepszyl, a przedwczoraj zjadlam czosnek- bylo go duzo w potrawie, moze to przez niego. A pozatym rano i wieczorem twarz smaruje tonikiem (płatki lili zalane spirytusem) tez polecam. Buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
No to wspaniale, że idzie ku lepszemu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
jedno male pytanko tradzik
w sumie rzeczy z tradzikiem czesto problemow nie mialam i nie wiem co mam na twarzy wiec jak z tym walczyc mam na policzkach czole i po bokach brody takie biale syfki podskorne ktore raczej nie wychodza na zewnatrz wiec co to jest? zaskorniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.