|
|
#541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: a z 1980?
Cytat:
Witaj barbara1980 ![]() A wiesz... ja jakoś nie muszę sobie niczym poprawiać humoru, jak jest deszczowo, bo to uwieeelbiam! A najlepiej, jak robi się wręcz ciemno. Wtedy jestem w swoim żywiole ![]() magdaka13 - grzyby naprawdę wciągają, ale ja się słabo znam... Podgrzybki i prawdziwki zbieram... A...i koźlaki jeszcze. Fakt, że mam las pod nosem, ale trochę odstraszają mnie... pająki. Co ja mówię... nie trochę! W sumie, to więcej sie rozglądam, żeby się nie wpakować twarzą w jakąś obrzydliwą pajęczynę niż za grzybami... Już nie wspomnę, że mój mąż ze mnie... ![]() Co do programów - to ja też lubię takie programy - na faktach, ale przeraża mnie do czego są zdolni ludzie... Niby taki cywilizowany gatunek a jak się bliżej przyjrzeć, to nie wiele się różnią od innych... Tylko może bardziej wyrachowany... |
|
|
|
|
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak ja, ale jak mój mąż to przeżyje to ja pojęcia nie mam ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
![]() U mnie będzie podobnie Z resztą kiedyś żartował (a może nie żartował... ), że sprawdzi gówniarza 5 pokoleń wstecz a przy drzwach powiesi procę i najpierw będzie strzelał a dopiero potem zadawał pytania... ![]() W każdym bądź razie czasami mam wrażenie, że nie jestem im do niczego potrzebna... A zauważyłaś, że współcześni ojcowie różnią się od tych sprzed 30 lat? Mało który ojciec potrafił wtedy zakładac rajstopy dziecku, że juz nie wspomnę o czytaniu bajek... Teraz ojcowie (z "normalnych" rodzin) są dużo bardziej świadomi swojej roli i przede wszystkim nie wstydzą się okazywać uczuć swoim dzieciom (a "córeczkom tatusiów" już w ogóle ) Czy mi się wydaje?
|
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Ello,
ja dzisiaj tak na chwile tylko-bo znow w pracy -no i trza troche informatycznych rzeczy poczytac.Ale podrzucam wam swietna stronke [nawet jesli nie jestescie feministkami-to warto zajrzec ]:http://www.dojrzewalnia.pl/ w Trojmiescie swego czasu organizowali tego rodzaju warsztaty [ale w innych miastach tez organizuja - wiec spox] - ja na razie nie zalapalam sie z braku czasu, ale moze za jakis czas sie uda. A poza tym warto poczytac bo fajny punkt widzenia oraz forma spedzania wolnego czasu. pozdr,magda
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz to Panowie nawet na pedicure chodzą ![]() Ja nawet nie przytoczę co mój mąż mówi o chłopakach (przyszłych) Zuzi bo aż boję się myśleć czy oby nie mówi na poważnie
|
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
ello wszystkim
dzis w koncu wolne-wiec jest szansa by pomeczyc was troche bardziej i porobic rzeczy na ktore braklo wczesniej czasu barbara1980 a czego uczysz i na jakim poziomie [podstawowka,gimnazjum,lic eum?]? ja zawsze cnilam sobie bardzo nauczycieli-chociaz oczywiscie nie wszystkich z moich szkolek -bo uwazam, ze ich zawod wymaga szerokich horyzontow i z reguly duzej wiedzy...wiec nie mow mi ze to slaby zawod-zgodze sie jedynie,ze malo platny, az niegodnie bym powiedziala..ale i z tym mozna dac rade..chociazby biorac udzial w projektach unijnych. moj ojciec pracuje jako nauczyciel i bawil sie w to swego czasu, wiec jakbys reflektowala na troche wiecej info-daj znac a podpytam go![]() widze,ze nie jestescie feministkami albo boicie sie tego slowa-bo do dojrzewalni nikt nie spojrzal ,ale moze to kwestia aury i kiedys zajrzycie chociazby z ciekawosci ..osobiscie polecam bajki feministyczne - jak dla mnie bomba. od razu mowie, zeby nie bylo - raczej nie jestem feministka - jestem bardziej za partnerstwem w zwiazku [wychodzi mi to na razie z roznym skutkiem - acz na dobrej drodze ] - a poglady mam takie i nie inne - bo od zawsze pracuje z mezczyznami zas moj tesc jest wspanialym kucharzem i nie tylko![]() na razie uciekam, magda
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
oj widze wszystkie dzisiaj ogromnie zajete...wiec tylko dam cynk, ze nowe fotki mam do ogladania - jesli kto ciekawy
|
|
#550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jestem feministką - chociaz za taką czasami uchodzę Ale to bardziej kwestia osobowości - chyba... Z resztą takie czasy - że na różnych płaszczyznach bywa różnie... Płace często mamy niższe... ale możemy chodzic w spodniach (o co przez wiele lat walczyły feministki) i w innych "męskich" ciuchach... a jak facet wyszedłby na ulicę w kiecce i szpilkach, to móglby byc w tarapatach... Za to we wszelkiego rodzaju związkach pozmałżeńskich (że tak to nazwę) to ONA się PUSZCZA a ON jest MACHO-ZDOBYWCA Poza tym - mój punkt widzenia jest taki: nie chcę robić "męskich" rzeczy, bo to by świadczylo o tym, ze staję sie "męska" - chcę robić, to co mi odpowiada, mi - jako człowiekowi A przy okazji świetnie czuję się jako kobieta, więc po co mam sobie podcinać skrzydła? ![]() I najważniejsza rzecz: nie uznaje określenia: "Mąż pomaga żonie w obowiązkach domowych" Bo to by świadczyło, że to ONA ma OBOWIĄZKI a ON jest taki cudowny, bo jej POMAGA! To kwestia umowy pomiędzy partnerami. Z resztą jeżeli oboje pracują zawodowo (a to teraz norma) a potem w domu ona ma OBOWIĄZKI a on ODPOCZYWA, to to dla mnie jest jakaś parodia... Ja chętnie postoje przy garach, kiedy mój mąż będzie np. kosił trawnik... ale może tez być odwrotnie - i na takiej swobodzie wyboru mi zależy Ale popłynęłam... juz sie nie odzywam i pozdrawiam wszystkie kobietki
|
|
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
tak sie własnie zaczytywałam w waszych postach i rozwazaniach o mesko-damskiej naturze. i przypomniałam sobie o takich b. ciekawych wykładach pana Jacka Pulikowskiego o odmiennosci płci. Ten pan pracuje w poradni małzenskiej i wypracował sobie niezły warsztat doświadczen, potrafi w bardzo prostym i humorystycznym ujeciu wytłumaczyc dlaczego mezczyzni sa tacy jacy sa i dlaczego kobiety zachowuja sie tak a nie inaczej. Naprawde polecam, mozna znaleźc je w necie albo...u mnie pomoga zrozumiec i wyjasnic wiele róznic miedzy kobietami a mezczyznami.
|
|
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was wszsytkie
ja nikomu omłotu nie spuszczam no chyba, że to trening, ale jak to w sporcie raz się jest lepszym raz gorszym. a czy się boję czy mi ktoś wyskoczy w zaułki - pierwszą rzeczą, którą wbijam podopiecznym na sali to, że walka to ostateczność - jakby mi ktoś wsykoczył w zaułku to wolałabym chyba uciec niż potem być ciąganą przez tego kto mnie napadł po sądach za przekroczenie granic obrony koniecznej takie mamy pofyrtane prawo, że broniąc się można skończyć w areszcie, choć podobno coś się zmienia a nie było mnie przez łykend, bo wypoczywałam - pierwsze proszenie gości na nasz ślubek za nami a co do męskich i damskich spraw - hmm ja tam górnikiem nie będę, ale uważam, że już jest coraz mniejsza granica pomiędzy tym co damskie, a tym co męskie i np. jak mi mój P. w kuchni pomaga (czasem mu sie zdarza) to nie jest to dla niego wstyd, tylko dobra zabawa dla nas obojga ściskam Was wszsytkie cieplutko
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Candace1 no Zuzia ma przechlapane, skoro już Tata z grozą myśli o jej przyszłych adoratorach
![]() 1listopad Ja uczyłam w młodszych klasach czyli I-III. Obecnie na koniec sierpnia ończy mi się umowa i nie ma widoków na nową (ta była na roczne zastępstwo). Dzielnie szukam pracy gdzieś indziej-w innym charakterze, tylko po pedagogice to ciężko. Dziś byłam na rozmowie kwalifik. jako osoba do obsługi klienta w szkole językowej. Poczytałam o tej szkole wnecie (opinie słuchaczy) i brrr... włos się jeży na głowie. Ale pocieszam się że może dobrych opinii nie piszą No nic zobaczymy w zcwartek bo wówczas będą dzwonić do wybrańców losu ![]() Jesli chodzi o feminizm hmm.... wypowiem się później bo teraz jadę na dworzec po męża (taka ze mnie feministka). Pozdrawiam cały 1980 - młodość górą!! |
|
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
witam nową wizazankę barbara
![]() ![]() wpadłam się przywitac tylko..bo znowu jadę do pracy do Nowego Targu...trzeba troszkę popracowac czasmi ![]() ![]() ![]() gdzie się wszystkie podziewacie...życzę udanego tygodnia... i piszcie co tam u was wróce to poczytam co i jak???? buziaczki ![]() LiLStar jak ta sukienka???? pozdrawiam was wszystkie rocznikowe kolezanki ![]()
|
|
#555 |
|
Rozeznanie
|
halo dziewczynki gdzie jestescie?
barbara1980 witam cie serdecznie ja tez nauczyciel
|
|
|
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
ello wszystkim
ja dopeiro dzisiaj zagladam-wczoraj polowanie na jablka i smierc tychze w sokowniku jeszcze troche na jutrzejsze walki zostalo; BTW->nie wiecie moze czy butelki sie pasteryzuje?no a dzisiaj walki z ogorkami i paprykami - no ale pieknie prezentuja sie sloiki wypelnione zielonymi ogoreczkami,ktore juz za kilka dni-tygodni beda kiszone..ehhh..pieknie,pi eknie ![]() tak przegladam te wyklady j.pulikowskiego - ciekawe,ciekawe..wysrodko wane bym powiedziala ma podejscie..chociaz naznaczone katolicyzmem.Nie ze wszystkim sie zgadzam - ale pewnie to kwestia doswiadczenia zyciowego... pozdr,magda
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propos przetworow, lato mi sie własnie kojarzy z przetworami bo moi rodzice maja działke i moja mama prawie cale lato robi takie przetwory na zime, oj nie raz zaganiała mnie do obierania jabłek i drylowania wisni ![]() uwielbiam jej ogorki kiszone i babciowa papryke i dzemy...mmmm pycha! pozdrawiam
|
|
|
|
#558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podeslij mi go na poczte- chetnie zobacze
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
adresik poprosze, moze byc na pw
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
Kybele też n-l??
Ni ma się co chwalić, to obecnie nie jest zawód "na topie" |
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem po sobie, że łatwo nie będzie, ale może na stare lata zmięknie.![]() Cytat:
i nie żałuję ![]() P.S. Zaglądałam do dojrzewalni, ale jeszcze nie maiłam czasu się wczytać.
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
Zerknęłam do dojrzewalni, ale jeszcze się nie wczytałam. Jakoś nie mogę się przemóc
![]() Nadal intensywne poszukiwania pracy u mnie, niestety Znalazłam ciekawą oferte, no ale dopiero wieczorem więc w poniedziałek się cokolwiek dowiem...o ile nie będzie nieaktualne. Trzymajcie kciuki, ostatnia moja szansa chyba..A u was?? Nadal letnio?? Wakacyjnie
|
|
|
|
|
#564 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chce deszczbarbara1980 co to za oferta? pochwal sie
|
|||
|
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
ello wszystkim,
dziekuje Titania za mejla-wykladu wysluchalam przedwczoraj - ale ze wczoraj po grzybkach padlam jak kawka to i w necie mnie nie bylo Ogolnie powiem,ze grzybow jest jak na lekarstwo w lesie - chyba za wczesnei sie wybralismy - ale las sam w sobie przepiekny - zielono mi - a pies mowi, ze woda w 4 jeziorkach cudowna![]() Co do wykladu - w sumie moze i lepiej, ze nie napisalam swych wrazen na biezacao - bo ten jeden dzien na przetrawienie wydaje mi sie ze byl dobry. Ogolnie mam wrazenie, ze facet udzielal nauk przedmalzenskich w Gdansku na ul.Bialej - ale moge sie mylic - bo niestety ale nie pamietam nazwiska prowadzacego -nawet pytalam meza - on tez cierpi na pomrocznosc jasna w tym wzgledzie Niestety ale nie zgadzam sie z argumentami tego pana - pomimo tego ze glowna teza jest jak najbardziej sluszna-plcie roznia sie miedzy soba i to znacznie-ale moim zdaniem nie mozna rozpatrywac roznic tylko pod tym wzgledem. Wg psychologii roznice miedzyludzkie glownie wywodza sie z roznic w temperametach [chyab tak mozna powiedziec o typach:introwertyk,ekstra wertyk,sangwinik,melancho lik?]- i oczywistym jest ze np.introwertyka nie namowisz w zaden sposob do wystapien publicznych - a ekstrawertyka nie zamkniesz w domu na cztery spusty Wiec argumenty,ktorymi sie posluguje ten facet-ze to kobiety sa bardziej emocjonalne-nie zawsze tak jest-tak samo jak nieprawda jest ze to faceci sa generalnie bardziej decyzyjni i dalekowzroczni - przykladem moze byc moj zwiazek - gdzie 80% decyzji podejmuje ja Z drugiej strony nie mozna powiedziec, ze kobiety maja wykonywac zawody tylko i wylacznie wymagajace uczuciowosci i kontaktow z ludzmi [takie jak ulubiona przez pana przedszkolanka ] - w ten sposob istoty takie jak ja wykonujace , powiedzmy sobie, meski zawod-informatyk- niestety nie wpasowuja sie w ten piekny schemat ukuty przez prowadzacego. Z opieka nad dzieckiem..hmmm tu bym polemizowala,ze tylko kobieta potrafi zrobic to idealnie-przykladem jest moja kolezanka i jej rodzenstwo, ktorymi do 3 roku zycia zajmowal sie ojciec.Jakos nie widze w nich zadnych patologii czy braku uczuc rodzinnych...![]() Ja wiem, ze prowadzacy chcial dobrze..ale wydaje mi sie, ze w dzisiejszym swiecie jest calkiem sporo takich "nieschematycznych" schematow oraz recept na udane zycie rodzinne ![]() a tak wogole polecam przeczytac "Plec mozgu", niestety autora nie pamietam;( oraz "Jedza w domu" i dla kontrastu "Dran na kanapie". Wiem,wiem powiecie teraz ze urodzona feministka -no ale coz troche sie poobserwowalo ten swiat ..ktory nie chce byc tylko czarno-bialy.Barbara- trzymam kciuki za ta super oferte ![]() pozdr,magda EDIT: jeszcze tak mi sie przypomnialo w ostatniej chwili - polecam rowniez przycztac ksiazke J.L.Wisniewskiego "Czy mezczyzni sa swiatu potrzebni" - nie s ugerujcie sie tytulem [nie zamierzam wcale negowac tego ze sa jak najbardziej potrzebni, bo bez nich byloby bardzo nudno - jesli ogladalyscie 'Seksmisje' - to wiecie o co chodzi ] - ja wiem ze kontrowersyjny-jest to w przytepny sposob opisany sposob myslenia mezczyzn oraz proba zdefinowania ich celow zyciowych. Fajna opisana jest rowniez "fizjologia" milosci - tzn jakie hormony sa za co odpowiedzilane- po lekturze tej ksiazki zakochalam sie w serotoninie
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, wróciłam z urlopu i oswajam sie z rzeczywistościa tzn. z tym ze jutro musze iśc do pracy :/ pozdrawiam Was serdecznie i witam nowe z rocznika
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak urlopik sie udal? jak bylo nad morzem?
|
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Skoro mowa o feminizmie itp. to informuję wszem i wbec, że od kilku dni myję swojemu mężczyźnie nogi... poważnie. A jutro wiozę go do szpitala - będzie miał operowany kręgosłup - trzymajcie kciuki... Nigdy nie wiadomo, co się człowiekowi nagle zwali na głowę... pozdrawiam |
|
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobra kobieta z ciebie innymi slowy--poweidzialabym nawet ze chrzescijanka;P.. a tak serio trzymam kciuki za operacje twojego meza! - czesto go odwiedzaj w szpitalu...to szybciej wyzdrowieje..wiem po sobie, bo gdy moj jeszcze wtedy chlopak wyladowal w szpitalu po fandze w nos z podejrzeniem wstrzasnienia mozgu - po kilku moich wizytach-lekarz stwierdzil,ze pacjent za czesto spaceruje po korytarzach i w obecnosci pewnej dziewczyny jakos tak dziwnie "radosnie" reaguje, wiec najwyzszy czas do domu;P pozdr,magda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

Wtedy jestem w swoim żywiole
nie trochę! W sumie, to więcej sie rozglądam, żeby się nie wpakować twarzą w jakąś obrzydliwą pajęczynę niż za grzybami... Już nie wspomnę, że mój mąż
ze mnie... 

), że sprawdzi gówniarza 5 pokoleń wstecz a przy drzwach powiesi procę i najpierw będzie strzelał a dopiero potem zadawał pytania... 

takie mamy pofyrtane prawo, że broniąc się można skończyć w areszcie, choć podobno coś się zmienia
No nic zobaczymy w zcwartek bo wówczas będą dzwonić do wybrańców losu
Znalazłam ciekawą oferte, no ale dopiero wieczorem więc w poniedziałek się cokolwiek dowiem...o ile nie będzie nieaktualne. Trzymajcie kciuki, ostatnia moja szansa chyba..