![]() |
#541 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!
ja dzis przeżyłam przygodę. pojechałam z mamą do jej koleżanki. zaparkowałam, wszystko pięknie ładnie. Tylko że potem trzeba było wyjechać no i klops. Zaparkowałam na lekkiej górce i nie dałam rady ruszyc do tyłu. Więc do przody, do tyłu, znów do przodu. I tak się kręciłam że się zablokowałam
![]() To była moja pierwsza "wycieczka" bo auto mam od dwóch dni. Pierwszy dzień jak tankowałam też było ciekawie bo stanełam przed dystrybutorem i ...nie wiedziałam co mam nalać... dzwoniłam do taty żeby mi pomóg. Więc jak weszłam zapłacić to pierwsze pytanie pana na stacji było: "pierwszy samochód" (no cóż widać) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Ja się bardzo staram, żeby nie robić żadnych głupstw, w mieście jestem podwójnie czujna
![]() ![]() Ostatnią wpadkę zaliczyłam podczas zawracania - ruch był znaczny, więc pomyślałam sobie, że nie będę się pchać na skrzyżowanie, tylko elegancko przed skrzyżowaniem zawinę. Oczywiście wylądowałam na chodniku ![]() ![]() ![]() Wczoraj wracając z weekendu za miastem chwilowo przyblokowałam lewy pas, oczywiście zaraz klakson z tyłu ![]() Miałam jeszcze wpadkę na parkingu pod hipermarketem - aż się chce dodać typowo babska wpadka ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym - jadąc z moim tatą, cały czas się czuję jak na egzaminie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Moją największą wpadką było wjechanie pod prąd na rondo
![]() ![]()
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To my jak jechaliśmy na zlot motocyklowy, to TŻ i jego brachol władowali się przy skręcaniu w lewo pod prąd. Zamiast ZA wysepką, wjechali PRZED ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Ja jako że jestem początkującym kierowcą, zaliczyłam ostatnio wpadkę.
Wjeżdżając na rondo wrzuciłam zamiast jedynki trójkę (ale nie zgasł! ![]() ![]() Nie pytajcie, jak ja to zrobiłam, ale pewnie kierowcy mieli ze mnie niezły ubaw ![]()
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
Na początku kariery kierowcy wjechałam na rondo pod prąd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Gracik miał kilka czarnych rys co wodą z płynem nie schodziło więc do akcji ruszył rozpuszczalnik. Wyczyściło się pięknie. Później moje sokole oko dostrzegło brudne tablice rejestracyjne więc coby nie poszaleć rozpuszczalnikiem skoro on taki cudowny. I tak szoruję, szoruję aż tu nagle patrzę jak cyferki pięknnie się wycierają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
![]() dopiero gdy moj brat zapytal, czy mam nowy zapach? ![]() to mnie troche zastanowilo ![]() jezdzilam parę miesięcy z dopiętym zapachem do dmuchawy, ale nie zdjelam plastikowego korka ![]() ![]() a ja sie tylko cieszylam, z ego dziwnie nie ubywa ![]()
![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Muszę... Muszę Wam to napisać
![]() Koleżanka na pierwszej jeździe L-ką zamiast postawić piętę na podłodze, to trzymała cały czas nogi... W POWIETRZU ![]() Ja z kolei raz zapomniałam wcisnąć sprzęgła przy wrzucaniu jedynki i się siłowałam, dopiero po jakimś czasie mnie olśniło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
ja zaparkowalam wczoraj pod marketem i jak chcialam tylem wyjechac z miejsca parkingowego to za szybko skrecilam (tak patrzylam zeby z tylu nie walnac) i otarlam panu auto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Ha, ja przed świętami bożego narodzenia śpieszyłam się do pracy. Raz objechałam parking - zajęte, drugi raz - zajęte . trzeci raz - jest miejsce. Uradowana wjeżdżam i klops za bardzo ścięłam łuk i się zablokowałam. Manewruję, manewruję a z trzech stron nowiutenkie samochody , których nie chciałam porysować . W koncu zostawiłam ten samochód na środku, poszukałam jakiegoś faceta i poprosiłam go o pomoc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetne!
![]() |
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
Ja bardzo często włączam wycieraczki niechcący...
![]() To w [L] -ce też mi się często zdarzało. I teraz to samo. Komedia normalnie. Jak pierwszy raz swoim samochodem jechałam to najpierw włączyłam wycieraczki, potem chciałam je wyłączyć, to sobie prysnęłam płynem zamiast wyłączyć. Ale był cyrk. A mój brat to się śmiał do rozpuku. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zatrzasnelam kluczyki swoje i Tżta(zapasowe) ktore mialam w torebce,ktora zostala w samochodzie
![]() ![]() Mina sąsiada?BEZCENNA. inna moja wpadka... jade sobie do pracy,a tu kontrola trzezwosci.zatrzymuje sie,lapie sie za korbke od szybki,a tu nie ma korbki!(odpada mi bo sie odlamala) no to szukam,szukam tej korbki,policjant sie niecierpliwi,puka w szybke.no to co..otworzylam drzwi i mowie ze chwilka.zamknelam drzwi i dalej szukam korbki.znalazlam! otwieram szybke taka zadowolona a policjant"a tak przez otwarte drzwi sie nie dalo?" no i dalej...dmucham raz-czerwone,drugi-czerwone,trzeci-czerwone...Policjant"pros ze zjechac na bok" zjechalam i..mi zdechl! ![]()
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja zaraz po zdaniu prawka jeździłam starym autkiem, jeszcze ze ssaniem, z gazem niesekwencyjnym tylko takim przełączanym itp.. ale jeździło mi się dobrze, ani razu auto mi nie zgasło, mimo wieku jest w bardzo dobrym stanie technicznym ![]() miałam jedynie problem z tym ssaniem, nie wiedziałam jak go regulować ![]() no ale jade tak sobie z tżtem, jakoś tydzień po odebraniu prawka, zaczęłam hamować bo przede mną zatrzymywał się autobus na przystanku i zrobił się mały koreczek.. no i nagle, jadąc ok 20km/h zgasło auto ![]() ![]() no i zapalił od razu i pojechał ![]() wina była moja (przez to ssanie), a nie auta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jesteście boskie! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez mam taki gazior ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba że w zimie jak jest mróz, to na gazie nie chce zapalić, więc wtedy benzynka ![]() na początku się tak strasznie bałam tego auta, tego gazu, tego ssania.. a tak pokochałam, że nie chcę go oddać, choć mam możliwość kupić nowsze i lepsze ![]() to chyba jakiś ewenement, jeśli ani razu od zdania prawka, auto mi przy ruszaniu nie zgasło, ono naprawdę jest wyjątkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
Czytam te Wasze wpadki dziewczyny i skurczów od śmiechu dostaje
![]() Jestem na 9 stronie zaraz będę czytać dalej, ale póki co przypomniało mi się pewne moje zdarzenie... 2010 rok...Kalendarzowa zima, ale śniegu jeszcze nie było. Przynajmniej rano jak wyjeżdzałam do pracy, nic nie zapowiadało tego, że do wieczora czyli do mojego wyjścia z pracy napada go NAGLE aż tyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Możesz robić to co chcesz, możesz być kim chcesz, możesz żyć jak chcesz. Przed Tobą setki dróg stoi otworem, Ty stoisz przed wyborem od Ciebie to zależy, którą wybierzesz... ![]() To muzyka ukazuje świata piękno... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja swego czasu często ruszałam z otwartymi drzwiami albo jechałam na długich. Kierowcy z naprzeciwka mi migali w biały dzień, a ja zdziwiona co oni mnie tak podrywają ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
ja to lubię na ręcznym zaciągniętym jeździć :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Przyczajenie
|
Gdyby nie ten wywalony ozorek, to bym się nie doszukiwała drugiego znaczenia tej wypowiedzi
![]()
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedna moja wpadka tym razem z pierwszego egzaminu...Dziewczyny NIKOMU się jeszcze tak naprawdę nie przyznałam dlaczego nie udało mi się zdać za pierwszym razem, bo wstyd niesamowity, ale Wasze historie mnie podbudowały i oto się przyznaje...
![]() Czekam w poczekalni na swoją kolej,czas sie dłuży niesamowice w końcu słyszę z głośników moje nazwisko... Wychodzę na plac, dostaje kluczki ide do Elki. Przygotowanie auta do jazdy. Wszystko cacy. Sprawdzanie świateł... Też wszystko ok. Zostały kierunkowskazy ![]() ![]() ![]() Boszzz dziewczyny to jest okropne co stres potrafi zrobić z człowiekiem nie wiem dlaczego miałam w głowie to że lewa wajcha-lewy kierunkowskaz, a prawa wajcha-prawy kierunkowskaz!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Możesz robić to co chcesz, możesz być kim chcesz, możesz żyć jak chcesz. Przed Tobą setki dróg stoi otworem, Ty stoisz przed wyborem od Ciebie to zależy, którą wybierzesz... ![]() To muzyka ukazuje świata piękno... ![]() Edytowane przez suska89 Czas edycji: 2011-05-04 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za którymś razem przez przypadek wyłączyłam światła. Gościu mnie pyta czy wszystko wporządku. Ja byłam tak zestresowana, że sądziłam, że on pyta mnie czy ze mną wszystko wporządku ![]() A on znowu swoje. Patrzę na deskę, nic się nie pali na czerwono, mówię ok. A on na to, że ostatni raz pyta. I wtedy spojrzałam na wajchę. Wlączyły mi się pozycyjne, a na desce one świecą się tak samo. No masakra. Ale on oczywiście : teraz to już za późno. I oblałam, w 40-tej minucie egzaminu!!!! Za światła!!!! ![]() A teraz jeżdżę swoim samochodem od niedzieli. Nie muszę wspominać, że wiecznie jestem posr....a ![]() Ale dwa razy już jechałam jak ta glupia bez świateł... To trzeba mieć ... ![]() ![]() Dziś mi mama kartkę przykleiła :ŚWIATŁA ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratuluje jednak zdania ![]() ![]() ![]()
Możesz robić to co chcesz, możesz być kim chcesz, możesz żyć jak chcesz. Przed Tobą setki dróg stoi otworem, Ty stoisz przed wyborem od Ciebie to zależy, którą wybierzesz... ![]() To muzyka ukazuje świata piękno... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
super sa te wasze wpadki
![]() ja teraz czekam na egzamin ![]() na pierwszej godzinie jazdy po miescie , zahamowalam i mialam kierownice od motocykla przekrecona na prawo i upadl mi motocykl na skrzyzowaniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak to nic innego nie zrobilam ![]() ![]()
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
ja akurat ostatnio nie zaliczyłam żadnej dużej wpadki
![]() Niestety, mam nową zabawę - urządzam sobie wyścigi spod świateł z napotkanymi na pasie obok kierowcami ![]() Co do przypadkowego włączania wycieraczek czy "długich" - też mi się to czasem zdarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.