Imię dla dziecka - wątek zbiorczy - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 13:01   #541
zaba5
Raczkowanie

Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy

Lolka1212 , może zrób tak jak ja z mężem ( wcześniejszy post ) tyle, że my go wprowadziliśmy w życie zanim dostaliśmy potwierdzenie czy to chłopiec czy dziewczynka . Zawsze to jakiś kompromis, moi rodzice tak zrobili i teraz ja z mężem .
Życzę powodzenia , na pewno Wam się uda wybrać to wymarzone

Edytowane przez zaba5
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:03
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 13:17   #542
eveline_s
Raczkowanie

Jeśli ja będę miała maleństwo ( za jakieś dwa latka tak myślę) też będę miała dylemat, jak każdy;/
Moje typy to jak dotąd: Łukasz, Michał, Maciej. Kiedyś podobało mi się imię Filip czy Igor, ale zdecydowanie wolę swoje 3 pierwsze typy
W moim otoczeniu jest masa Jakubów i Jaśków, tak samo Antków.

Co do dziewczynki nie mam zielonego pojęcia Może Maja? Zdrobniale Majeczka, Majuś. Sama nie wiem, czas pokaże
Na pewno nie Ola czy Julka bo gdzie nie "nadstawię ucha" słyszę te imiona ostatnio.

Pewnie za te dwa latka mi się odwidzi...A może los zdecyduje inaczej i wcześniej?

Wiadomo- są gusta i guściki i o tym się nie dyskutuje, nie neguje tu nikogo. Ja po prostu bym nie nazwała swojego dziecka Vanessa ( a znam taką) czy też Dastin (nawet nie wiem jak to piszą)

Pozdrawiam wszystkie wizażanki mające ten dylemat ;*

Edytowane przez eveline_s
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:19
eveline_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 13:22   #543
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveline_s Pokaż wiadomość
Jeśli ja będę miała maleństwo ( za jakieś dwa latka tak myślę) też będę miała dylemat, jak każdy;/
Moje typy to jak dotąd: Łukasz, Michał, Maciej. Kiedyś podobało mi się imię Filip czy Igor, ale zdecydowanie wolę swoje 3 pierwsze typy
W moim otoczeniu jest masa Jakubów i Jaśków, tak samo Antków.

Co do dziewczynki nie mam zielonego pojęcia Może Maja? Zdrobniale Majeczka, Majuś. Sama nie wiem, czas pokaże
Na pewno nie Ola czy Julka bo gdzie nie "nadstawię ucha" słyszę te imiona ostatnio.

Pewnie za te dwa latka mi się odwidzi...A może los zdecyduje inaczej i wcześniej?

Wiadomo- są gusta i guściki i o tym się nie dyskutuje, nie neguje tu nikogo. Ja po prostu bym nie nazwała swojego dziecka Vanessa ( a znam taką) czy też Dastin (nawet nie wiem jak to piszą)

Pozdrawiam wszystkie wizażanki mające ten dylemat ;*
Majek też teraz mnóstwo
magda1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 15:32   #544
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Toska, Mirabilka dziekuję wam za wszelkie sugestie Jestem tak zagłubiona jeśli chodzi o wybór imienia, że nawet nie zdajecie sobie sprawy.. już koszmary zaczynają mi się śnić po nocach od tego główkowania!!

Mąż też odrzuca Remka i mówi, że nie skrzywdziłby dziecka w ten sposób.. No pięknie, ja tu dumam czy ładne imię czy brzydkie, a on mi z takim tekstem wylatuje! ehh.. tak samo jak o Jasiu nie chce słyszać, a według mnie to też bardzo piękne imię. Mężulek jest za Kamilem, co wy na to imię? Pomóżcie!!
Oj Lolka
Kamil imie ladne,ale ja bym wolala Karol.No wlasnie i sie zaczyna....Znam ten dylemat.Ja dla swojej 1szej corci wybieralam,wybieralam...c o sie potem okazalo po urodzeniu zdecydowalam sie na calkiem inne imie
Najlepiej sugerowac sie zdaniem meza,a i Tobie tez powinno sie podobac! Mozesz tez zrobic sobie taka liste(krutka )imion,a jak urodzisz,to sama stwierdzisz jakie do dzidzi najlepiej pasuje
Pozdrawiam
P.s-na kiedy Masz termin?
Toska28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 11:06   #545
Nelkomama
Rozeznanie

Kamil to prześliczne imię, podoba mi sie bardziej i jest moim typem dla Synka. Mam tylko nadzieję, że zanim będziemy mieć drugie dziecko nie zrobi się tak okropnie popularne...

U nas układ, że jedno wybiera dla chłopca a drugie dla dziewczynki w ogóle nie wchodził w grę. Nie chciałabym aby Mąż wybrał imię, którego nie lubię albo żebym ja wybrała imię, które wiem, że Mąż wypowiadałby z niechęcią. Dlatego szukaliśmy imion, które podobają się nam obojgu Poza tym dopiero jak dziecko się rodzi to widać czy pasuje do niego dane imię
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 12:55   #546
eveline_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda1302 Pokaż wiadomość
Majek też teraz mnóstwo

Tak, tak mnóstwo zdaję sobie sprawę, ale mimo wszystko mi się podoba
Stary 2010-12-04, 13:02   #547
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveline_s Pokaż wiadomość
Tak, tak mnóstwo zdaję sobie sprawę, ale mimo wszystko mi się podoba
Jak mi podobaloby sie jakies imie,to nic by nie stalo na przeszkodzie by nadac je dziecku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 18:08   #548
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toska28 Pokaż wiadomość
Oj Lolka (...) -na kiedy Masz termin?
Ehh.. termin dopiero na początek czerwca!! Boję się, że będę tak dumać przez to sześć miesięcy heh A już kota do głowy normalnie dostaję nawet koszmary zaczęły mi śnić po nocach z tego tytułu.. Ostatnio na przykład snił mi się chrzest i moment w którym ksiądz pyta "jakie imię wybraliście dla swojego dziecka" a ja stoję blada i spocona, bo nie wiem co odpowiedzieć!! Paranoja jakaś mnie ogrania

Cytat:
Napisane przez Toska28 Pokaż wiadomość
Jak mi podobaloby sie jakies imie,to nic by nie stalo na przeszkodzie by nadac je dziecku
Oj nie, nie! Nie wiem czy to ja w taką obsesję popadam, ale uważam, że przy wyborze imienia nie można kierować się tylko tym, że imię mi się podoba, więc tak będzie.. Ja to analizuję każdy szczególik heh jakie sa skojarzenia od danego imienia, jakie zdrobnienia, jak brzmi dla małego dziecka, a jak już dla dorosłego, patrzę na tłumaczenia w obcym języku i znaczenie imion.. wszystkie możliwe analizy przeprowadzam! Wiem.. żałosne Sama się z siebie śmieję
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 20:36   #549
Marina1
Zakorzenienie

[QUOTE=Lolka1212;23570367]Ehh.. termin dopiero na początek czerwca!! Boję się, że będę tak dumać przez to sześć miesięcy heh A już kota do głowy normalnie dostaję nawet koszmary zaczęły mi śnić po nocach z tego tytułu.. Ostatnio na przykład snił mi się chrzest i moment w którym ksiądz pyta "jakie imię wybraliście dla swojego dziecka" a ja stoję blada i spocona, bo nie wiem co odpowiedzieć!! Paranoja jakaś mnie ogrania

O, ja też mam termin na czerwiec!
My z mężem wybraliśmy (chyba) tak Igor i Kalina. A dzisiaj byłam na chrzcie Oli , prócz małej w Kościele były chrzczone jeszcze Oliwia i Oliwier...
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:08   #550
Toska28
Raczkowanie

Witaj Lolka!
Hehe...,to mi humor poprawilas,ale sie usmialam
Ty to jeszcze takich zlych snow nie masz.Sluchaj ostatnio snilo mi sie,ze moj maz byl z inna...No i ta inna byla z nim w ciazy,a ze w 3-4 mc(a ja 4tydzien),to postanowil ze mnie dla niej zostawi itp,a tescie chcieli mi dac kase na skrobanke.Szok! Wstalam cala zlana potem.
Obecnie jestem w 5 tyg.w ciazy.Jak urodzi sie corka,to dam jej zapewne na imie Tosia,ew. Zosia,a jak syn,to juz meza broszka
Buziaki,3maj sie
Stary 2010-12-07, 11:03   #551
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczynki apeluję, aby wątek nie umarł! I tak na przyszłość.. jeśli "natchnie" was na jakieś imię piszcie
Stary 2010-12-07, 21:00   #552
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Ehh.. termin dopiero na początek czerwca!! Boję się, że będę tak dumać przez to sześć miesięcy heh A już kota do głowy normalnie dostaję nawet koszmary zaczęły mi śnić po nocach z tego tytułu.. Ostatnio na przykład snił mi się chrzest i moment w którym ksiądz pyta "jakie imię wybraliście dla swojego dziecka" a ja stoję blada i spocona, bo nie wiem co odpowiedzieć!! Paranoja jakaś mnie ogrania

Oj nie, nie! Nie wiem czy to ja w taką obsesję popadam, ale uważam, że przy wyborze imienia nie można kierować się tylko tym, że imię mi się podoba, więc tak będzie.. Ja to analizuję każdy szczególik heh jakie sa skojarzenia od danego imienia, jakie zdrobnienia, jak brzmi dla małego dziecka, a jak już dla dorosłego, patrzę na tłumaczenia w obcym języku i znaczenie imion.. wszystkie możliwe analizy przeprowadzam! Wiem.. żałosne Sama się z siebie śmieję
Pozwolę się wtrącić... Jak dla mnie to nie paranoja, strasznie mnie irytuje gdy obcokrajowcy nie są w stanie wymówić mojego imienia i zawsze pierwsze pytanie jakie pada to jak to się czyta a potem i tak każdy mówi po swojemu. W każdym razie na Katarzynie prawie wszyscy łamią sobie języki a nie mam ochoty uczyć każdej kolejnej osoby jak się czyta moje imię :/
Stary 2010-12-08, 07:20   #553
cf470f5d867ea6525ca0003eb28b8a0288209701_60ecc995c0413
Konto usunięte

Już wiem że będę miała córeczkę i mam trzy typy Daria ,Sandra lub Vanessa lecz to ostatnie chyba podoba mi się najbardziej tylko zastanawiam się czy właśnie tak ma być po polsku pisane czyli przez V i czy nie będzie problemu z zapisaniem w urzędzie może cos Wiecie na ten temat wizażanki?
cf470f5d867ea6525ca0003eb28b8a0288209701_60ecc995c0413 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 09:59   #554
magda1302
Zadomowienie

[1=cf470f5d867ea6525ca0003 eb28b8a0288209701_60ecc99 5c0413;23631857]Już wiem że będę miała córeczkę i mam trzy typy Daria ,Sandra lub Vanessa lecz to ostatnie chyba podoba mi się najbardziej tylko zastanawiam się czy właśnie tak ma być po polsku pisane czyli przez V i czy nie będzie problemu z zapisaniem w urzędzie może cos Wiecie na ten temat wizażanki?[/QUOTE]
Moim zdaniem wyrządzisz dziecku krzywde dając mu któreś z dwóch ostatnich imion... Naprawde one Ci się podobają? Jestem za Darią
Stary 2010-12-08, 17:14   #555
Lolka1212
Zadomowienie

[1=cf470f5d867ea6525ca0003 eb28b8a0288209701_60ecc99 5c0413;23631857]Już wiem że będę miała córeczkę i mam trzy typy Daria ,Sandra lub Vanessa lecz to ostatnie chyba podoba mi się najbardziej tylko zastanawiam się czy właśnie tak ma być po polsku pisane czyli przez V i czy nie będzie problemu z zapisaniem w urzędzie może cos Wiecie na ten temat wizażanki?[/QUOTE]

Mi też z twoich propozycji najbardziej podoba się Daria

Znajomi jakieś trzy lata temu dla swojej córci wybrali imię Vanessa i piszę się przez "V", nic mi nie wiadomo aby mieli jakiekolwiek problemy w USC, więc chyba gładko przeszło..

Za to przypomina mi się historia imienia mojej koleżanki, która ma na imię Ksenia, ale początkowo mama chciała ochrzcić ją Sonia. Specjalnie jej mama wcześniej pytała w Urzędzie Stanu Cywilnego, czy nie będzie problemu z tak egzotycznym imieniem jak Sonia, ale w USC bez problemu oznajmili że z ich strony nie ma przeciwskazań.. za to ksiądz, który miał udzielić chrztu zapowiedział, że on nie dopuści takiego imienia i nie wyraził zgody na Sonię! Ostatecznie zgodził się na Ksenię, ale nie wiem czym umotywował, bo przecież i jedno i drugie imię jest bardzo nietypowe..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 19:08   #556
eveline_s
Raczkowanie

Nie powinno być problemu, mam w rodzinie dzieciątko o imieniu Vanessa, w urzędzie nie mieli kłopotu z zarejestrowaniem.
Stary 2010-12-09, 05:55   #557
Konto usunięte

Cytat:
Moim zdaniem wyrządzisz dziecku krzywde dając mu któreś z dwóch ostatnich imion... Naprawde one Ci się podobają? Jestem za Darią
Tak naprawdę mi sie te imiona podobają nie rozumię na czym by miała polegać krzywda mojego dziecka myślę ze wiekszą krzywdę bym zrobiła córeczce nazywajac ją Kunegunda lub Kazimiera ale Vanessa.
cf470f5d867ea6525ca0003eb28b8a0288209701_60ecc995c0413 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 13:11   #558
Marina1
Zakorzenienie

[1=cf470f5d867ea6525ca0003 eb28b8a0288209701_60ecc99 5c0413;23651944]Tak naprawdę mi sie te imiona podobają nie rozumię na czym by miała polegać krzywda mojego dziecka myślę ze wiekszą krzywdę bym zrobiła córeczce nazywajac ją Kunegunda lub Kazimiera ale Vanessa.[/QUOTE]

Mi tez się abrdzo podobają, nie wiem o co chodzi z tą ,, krzywdą,,...
Moi znajomi maja Vanessę, imię jak żadne do niej pasuje, czasami skracają Nessa czasami Vania Imię jest sliczne moim zdaniem.
Stary 2010-12-09, 14:10   #559
Nelkomama
Rozeznanie

Cytat:
Yyy że jaką krzywdę? To piękne imiona. Fakt Vanessa mniej popularne, miałam w przedszkolu jedną Vanessę - cudna Dziewczynka Nikt nie robił problemów z powodu Jej imienia, wszyscy się zachwycali a i Vaneska była zadowolona
A Sandra?? Przecież to całkowicie normalne imię jak Natalia, Magda, Patrycja, Karolina czy Daria... znam wiele Dziewczyn o tym imieniu, w moim wieku, starsze, młodsze a i w przedszkolu było ich kilka.
Nie wiem jaką widzisz różnicę między Sandrą a Darią. Tak samo normalne imiona.
Daria mi się podoba tylko zdrobnienia liche... no i miałam tego pecha, że znam 2 Darie i obie mają paskudny charakter... więc mam uraz

Nie zgodził się na Sonię a zgodził się na Ksenię?? Moim zdaniem Sonia to nie jest jakieś oryginalne imię, mam kilka koleżanek o tym imieniu. Ksenię znam tylko jedną.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-12, 13:42   #560
Lolka1212
Zadomowienie

Według mnie Magdzie1302 w sprawie ewentualnego skrzywdzenia dziecka imieniami Sanda czy Vanessa, chodziło o to, że wg niej te imiona nie są zbyt ładne.. bo też zgadzam się z Nelkomamą, że są to imona normalne. Pewnie nie powinnam się wypowiadać za kogoś ..ale każdy ma swoje zdanie i Magda1302 wypowiedziała swoje. Nie bierzcie do siebie, ostatnio ja wyleciałam z imieniem Remik, też spotkałam się z krytycznymi opiniami i przecież się nie obrażam heh

Swoją drogą Nel bardzo ciekawe imię Podoba mi się, ale mam wątpliwości czy pasowałby do naszego nazwiska, bo zgodzicie się ze mną, że imię musi pasować do nazwiska.. Niestety w moim sąsiedzctwie jest jedna Nelka, której rodzice nie zastanawiali się nad zgodnością imienia z nawiskiem i w ten właśnie sposób jest Nel Strzępek..
Pewnie nie powinnam cudzych prywatnych info na forum umieszczać, ale nie mogłam się powstrzymac, żeby się z wami dziewczynki nie podzielić
Stary 2010-12-12, 13:56   #561
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
Według mnie Magdzie1302 w sprawie ewentualnego skrzywdzenia dziecka imieniami Sanda czy Vanessa, chodziło o to, że wg niej te imiona nie są zbyt ładne.. bo też zgadzam się z Nelkomamą, że są to imona normalne. Pewnie nie powinnam się wypowiadać za kogoś ..ale każdy ma swoje zdanie i Magda1302 wypowiedziała swoje. Nie bierzcie do siebie, ostatnio ja wyleciałam z imieniem Remik, też spotkałam się z krytycznymi opiniami i przecież się nie obrażam heh
dokładnie tak. to jest tylko moje własne zdanie po prostu nie rozumiem nadawania nie polskiego imienia dziecku, które jest w 100% polakiem, bo sądze, że jest? (tu o Vanesse chodzi). Nie będę już pisać o imieniach typu Sandra, bo nie chcę rozpętać wojny.
Wyrażam tylko swoje zdanie, luz dziewczyny
Stary 2010-12-13, 10:42   #562
Nelkomama
Rozeznanie

Vanessa Vanessą, fakt nie jest to polskie imię, ale wiele jest teraz niepolskich imion, które się przyjęły i nikt by nie pomyślał, że nie są polskie. Dla przykładu imię Magdalena jest pochodzenia aramejskiego a Daria irańskiego (perskiego), Sandra pochodzi podobno od Aleksandry i jest włoskim imieniem. Normalne imię jak każde inne.
Tak jak Nela (moja Córa ma na imię Nela a nie Nel ) jest zdrobnieniem od Anieli ale funkcjonuje już od dawna w samodzielnej formie. A już mega mnie wkurza jak ktoś mówi do mojej córy "Neli" w sensie, że jak Nelly Rokity - z angielskiego. Fakt, imię musi pasować do nazwiska, z tym, że każdy ma inne zdanie i jednemu dane zestawienie się spodoba a drugiemu nie My mamy bardzo popularne w Polsce nazwisko i ładnie się komponuje z imieniem z resztą ja też mam niepolskie imię Milena i też jakoś brzmi z naszym nazwiskiem
Magda1302 ale tu się nikt nie wkurza tylko dyskutujemy
Stary 2010-12-14, 07:51   #563
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
Vanessa Vanessą, fakt nie jest to polskie imię, ale wiele jest teraz niepolskich imion, które się przyjęły i nikt by nie pomyślał, że nie są polskie. Dla przykładu imię Magdalena jest pochodzenia aramejskiego a Daria irańskiego (perskiego), Sandra pochodzi podobno od Aleksandry i jest włoskim imieniem. Normalne imię jak każde inne.
Tak jak Nela (moja Córa ma na imię Nela a nie Nel ) jest zdrobnieniem od Anieli ale funkcjonuje już od dawna w samodzielnej formie. A już mega mnie wkurza jak ktoś mówi do mojej córy "Neli" w sensie, że jak Nelly Rokity - z angielskiego. Fakt, imię musi pasować do nazwiska, z tym, że każdy ma inne zdanie i jednemu dane zestawienie się spodoba a drugiemu nie My mamy bardzo popularne w Polsce nazwisko i ładnie się komponuje z imieniem z resztą ja też mam niepolskie imię Milena i też jakoś brzmi z naszym nazwiskiem
Magda1302 ale tu się nikt nie wkurza tylko dyskutujemy
O fajnie że tak profesionalnie to wyjaśniłaś i masz rację przecież to tylko dyskusja po co te nerwy każdy nazwie jak zechce ja prawdopodobnie zostane przy Vanessie słyszałam jeszcze imię Jasmin ale chyba bym sie nie odwazyła a Wy?
Stary 2010-12-14, 09:21   #564
Toska28
Raczkowanie

[1=cf470f5d867ea6525ca0003 eb28b8a0288209701_60ecc99 5c0413;23759901]O fajnie że tak profesionalnie to wyjaśniłaś i masz rację przecież to tylko dyskusja po co te nerwy każdy nazwie jak zechce ja prawdopodobnie zostane przy Vanessie słyszałam jeszcze imię Jasmin ale chyba bym sie nie odwazyła a Wy?[/QUOTE]
Jasmin,hm...mysle ze bardzo ladne,orginalne imie.Jak dla mnie o wiele ladniejsze niz Vanessa,ale to juz rzecz gustu

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Imiona hinduskie z ich znaczeniem.

http://kalhonaahosrk.bloog.pl/kat,61...l?ticaid=6b6aa
Stary 2010-12-14, 10:28   #565
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

My z mężem planujemy dziecko tak za 2 lata. Narazie zgodni jesteśmy do imienia męskiego Bruno a ja już myślę, że jesli chodzi o dziewczynkę to bede namawiać męża na imie Eliza ewentualnie Klara

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 15:25   #566
listopadowa80
Zakorzenienie

[1=cf470f5d867ea6525ca0003 eb28b8a0288209701_60ecc99 5c0413;23759901]O fajnie że tak profesionalnie to wyjaśniłaś i masz rację przecież to tylko dyskusja po co te nerwy każdy nazwie jak zechce ja prawdopodobnie zostane przy Vanessie słyszałam jeszcze imię Jasmin ale chyba bym sie nie odwazyła a Wy?[/QUOTE]

Imię Jasmin ma polski odpowiednik: Jaśmina.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 17:14   #567
Marina1
Zakorzenienie

Mi mąż ostatnio zaproponował imię Natasza. Hmmm ma coś w sobie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2010-12-24, 17:32   #568
agulaaaa
Zakorzenienie

A co sądzicie o Gabrysi lub Nadii??
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 10:12   #569
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Ładne
Mnie się podobają: Hania, Zosia, Gabrysia, Maria/Marysia, Liwia, Konstancja, Róża, Natalia ale na żadne nie mogę się zdecydować gdyż: albo wydaje mi się zbyt popularne, albo już są dzieci o takim imieniu w rodzinie, albo nie jestem do żadnego przekonana w stu procentach
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 10:37   #570
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Gabrysia
Nadia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości