Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: --
- 0 0%
- 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-02, 11:19   #541
paula78
Zakorzenienie

Dot.: kiedy wiadomo ?

Cytat:
Napisane przez martusia200 Pokaż wiadomość
a tam wezme ten postionor i juz a ty paula nie znasz mnie wiec nie oceniaj i nie rob z siebie swietej bo kazdemu moze sie zdarzyc i zebym po 1 niebyla odpowiedziana w jakis sposob to bym teraz nie martwila i niechciala kupic tego postionora a wpadki zdarzaja sie takim nawet jak ja czy ty
nie robie z siebie swietej a jesli bierze sie za sex to trzeba miec chociaz odrobine wiedzy na ten temat a nie isc na zywiol i potem wypisywac bzdury.
zapoznaj sie z wlasnym cialem,cyklem i zasadami dzialania antykoncepcji swojego chlopaka tez a potem poczekajcie jeszcze 5 lat i zacznijcie wspołżyc.

lykanie tego postinora to dla mnie zaden objaw odpowiedzialnosci. lykaj bo zaraz miną 72 godziny a jak zapewnie wiesz to najlepszy czas.

jak dla mnei EOT .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-02, 12:37   #542
Fronka
Raczkowanie

Cytat:
znowu zaczelismy to robic a ze gumek nie bylo no i na czlonku tez moga zostac plemniki to pomyslam ze zorbie mu loda no i zrobilam ale zadnego spuszczania wemnie nie bylo bo nie robilismy tego do konca
nie rozumiem, to od czego ty chesz być w ciąży? od loda? Twój partner musiałby mieć superplemniki-mutanty, które umiałyby zapładniać przez żołądek
Stary 2006-10-02, 13:25   #543
novinexa
Raczkowanie

GG do novinexa

Cytat:
Napisane przez Fronka Pokaż wiadomość
nie rozumiem, to od czego ty chesz być w ciąży? od loda? Twój partner musiałby mieć superplemniki-mutanty, które umiałyby zapładniać przez żołądek

hehheh racja
Stary 2006-10-02, 13:27   #544
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
a ja nie bardzo rozumiem co robiliście To było coś czy nie? Bo jak wiadomo doustnie się w ciąże nie zachodzi... Szczególnie jak na członku był lód(?)
a to sie usmialam
z tego ci ja zrozumialam stosowali przerywany a ona zeby go "oczyscic" zrobila loda
no ale jak byl w srodku tez mogla poleciec jakas kropelka
przerywany nie jest dobra metoda,kup nastepnym razem
karton prezerwatyw
postinor nie jest super antidotum tez mozna zaciązyc mimo zazycia nawet po 5 godzinach jak jedna wizazanka ktorej przyklad bede przytaczac do znudzenia ku przestrodze

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2006-10-03 o 19:22
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-02, 13:56   #545
adatka
Zakorzenienie

O jej ale się narobiło zamieszania fronka -ale dałaś czadu z tymi superplemnikami-mutantami ,to sie tera uśmiałam
Stary 2006-10-02, 14:15   #546
Kamiturek
Raczkowanie

Ja powiem krótko,najpierw sie mysli a potem robi...dla mnie to w ogole jest niedopomyslenia sytuacja, bo czasami trzeba zapanowac na swoimi emocjami i pomyslec o konsekwencjach.
Kamiturek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 16:34   #547
Fronka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
O jej ale się narobiło zamieszania fronka -ale dałaś czadu z tymi superplemnikami-mutantami ,to sie tera uśmiałam
Czasami nie pozostaje już nic tylko się śmiać. Albo płakać. Głupota i niedojrzałość niektórych nastolatek mnie poprostu poraża. I mogą sobie mówić ile chcą, jak bardzo są gotowe i dojrzałe do współżycia. Zarówno treść jak i sposób wypowiadania się jasno i dobitnie śwaidczą o ich niedojrzałości.

Najbardziej powalił mnie tekst, że chęć zażycia postinoru jest przejawem dojrzałości
Stary 2006-10-03, 18:00   #548
Kizia Mizia19
Zadomowienie

weś postinor martusia!
oczywiscie ze kazdemu moze sie zdarzyć, mi raz gumeczka sie zsunęła i musiałam zażyc postinor ( 1 raz w zyciu)
Stary 2006-10-03, 18:47   #549
crazy bitch
Przyczajenie

GG do crazy bitch

Czasami jak czytam odpowiedzi niektórych z was dziewczyny to plakac mi sie chce.Jesli dziewczyna pyta to chyba wiadomo ze mozna odpowiedziec.Ale nie musi chyba ona sluchac zgryzliwych uwag,komentarzy typu"najpierw poczytaj o antykoncepji a potem wez sie za seks".Ciekawe jakie niektore z was beda madre kiedy znajda sie w takiej przykrej sytuacji jak wpadka zalozmy co?Same bedziecie przezywac i wypisywac prosby o pomoc na forum.Wiec troche mniej zgryzliwosci,bo to chamskie z waszej strony.Kazdy ma prawo robic co chce,a ze czasem sie nie mysli to pozniej sa skutki.I nie trzeba sluchac czegos w stylu"wez lepiej ten postinor bo szkoda zeby dziecko mialo taka mamusie"Droga paulo szkoda ze twoja mamusia ma takie dziecko jak ty!
crazy bitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 19:19   #550
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crazy bitch Pokaż wiadomość
Czasami jak czytam odpowiedzi niektórych z was dziewczyny to plakac mi sie chce.Jesli dziewczyna pyta to chyba wiadomo ze mozna odpowiedziec.Ale nie musi chyba ona sluchac zgryzliwych uwag,komentarzy typu"najpierw poczytaj o antykoncepji a potem wez sie za seks".Ciekawe jakie niektore z was beda madre kiedy znajda sie w takiej przykrej sytuacji jak wpadka zalozmy co?Same bedziecie przezywac i wypisywac prosby o pomoc na forum.Wiec troche mniej zgryzliwosci,bo to chamskie z waszej strony.Kazdy ma prawo robic co chce,a ze czasem sie nie mysli to pozniej sa skutki.I nie trzeba sluchac czegos w stylu"wez lepiej ten postinor bo szkoda zeby dziecko mialo taka mamusie"Droga paulo szkoda ze twoja mamusia ma takie dziecko jak ty!
eshh zreszta ,never mind.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2006-10-03 o 20:55
Stary 2006-10-03, 19:20   #551
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kizia Mizia19 Pokaż wiadomość
weś postinor martusia!
oczywiscie ze kazdemu moze sie zdarzyć, mi raz gumeczka sie zsunęła i musiałam zażyc postinor ( 1 raz w zyciu)
swietna rada ,szkoda ze minely 72 godziny :-/

Stary 2006-10-03, 21:40   #552
Nikotiana
Przyczajenie

Wieczorne mdłości??

Witam!! Mam pytanie. Biorę tabletki antykoncepcyjne od kilku miesięcy. Wczoraj wieczorem podobnie jak dzisiaj wieczorem było mi bardzo niedobrze, czy to możliwe, aby był to jakiś objaw ciąży!!Nie mam żadnych innych tradycyjnych objawów.
Nikotiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 12:44   #553
Fronka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crazy bitch Pokaż wiadomość
Owszem, forum jest po to, żeby pytać. Ale kurcze, odrobinę rozumu też by się przydało. I już nie mówię o sexie bez zabezpieczenia a potem lament i płacz, tylko o totalnej niewiedzy nastolatek (jak np strach przed zajściem w ciążę po sexie oralnym), które twierdzą że są takie dorosłe.
I nie znoszę twierdzenia, że każdemu może się zdażyć wpadka w sexie. Otóż nie każdemu. A takie myślenie prowadzi tylko do ignorancji i bezmyślności. No bo co, w końcu jestem dużą 17-letnią dziewczynką więc mogę uprawiać sex kiedy i jak mi się podoba, w końcu to taka sama rozrywka jak pójście na dyskotekę czy do kina i mi się należy. A jak mi się zdaży wpadka, no cóż - przecież każdemu się zdaża. Wezmę postinor i po sprawie. I dalej będę robić to samo.
Brrr
Stary 2006-10-04, 13:43   #554
giraffe
Zadomowienie

Kwestia jest jeszcze jedna... Po co ona wogole zadaje takie pytanie skoro taka odpowiedzialna i posiada wiedze na ten temat. Takie pytanie swiadczy raczej o braku tej podstawowej wiedzy. Niemniej jednak nalezy na nie odpowiedziec. I odpowiedz dostala, ale przy okazji kilka dziewczyn wyrazilo swoja opinie na temat jej zachowania. Maja do tego prawo, a ona zakladajac taki watek musiala sie z tym liczyc ze dostanie "baty"

Pozatym zauwazylam jeszcze jedna rzecz: dzisiaj, jak zdarzy sie jakas wpadka itp to nastolatki wrecz sie tym wrecz chwala. O ZGROZO!! Hasla typu "a bo wiesz... zdarzyla sie wpadka, ale mialam szczescie..." itp sa na porzadku dziennym. Pomijajac juz fakt ze chawla sie na prawo i lewo co robily z facetami w sypialni. Jak stoje nieraz na przystanku i slysze - to mi sie zygac chce.

Mi sie raz w zyciu przydarzyla wpadka, ale bylam tym tak zawstydzona, ze nie wiedzialam jak mam poprosic lekarke o Postinor. Tym bardziej wstydzilabym sie pytac na forum, gdyz doskonale wiedzialam co sie stalo i co powinnam zrobic. Bo szczerze to po prostu wstyd by mi sie bylo przyznac przed kim kolwiek ze nie dopilnowalam pewnej sprawy. A mialam wtedy ok 19 lat.

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 13:54   #555
adatka
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wieczorne mdłości??

Witam, ja jak brałam tabletki antykoncepcyjne -Harmonet to codziennie było mi niedobrze, mdliło mnie okropnie,zawsze wieczor piłam krople żołądkowe to mi trochę przechodziło,(ale ile można pić krople fuuu) odstawiłam tabletki i wszystko wrociło do normy.Cąża? róznie to bywa... ale najlepiej będzie jak zapytasz swojego lekarza, byc może będziesz musiała zmienic tabletki na inne,bo twoj organizm ich nie toleruje. Pozdrawiam
Stary 2006-10-04, 15:10   #556
bess
Zakorzenienie

mnie sie jeszcze nie zdarzyla odpukać
Stary 2006-10-04, 17:43   #557
Kizia Mizia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
swietna rada ,szkoda ze minely 72 godziny :-/

no to pech
Stary 2006-10-04, 19:59   #558
Nikotiana
Przyczajenie

Dot.: Wieczorne mdłości??

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, chyba faktycznie z tymi moimi tabletkami coś jest nie tak bo nie najlepiej się po nich czuję. Najlepiej zrobię jak je zmienię. Dziękuję i Pozdrawiam
Stary 2006-10-04, 20:07   #559
Gina22
BAN stały

U mnie choć biorę tabletki już od jakichś dziesięciu miesięcy nadal zdarzają się popołudniowo-wieczorne mdłości. Nie wiem sama od czewgo to zalezy bo nie występują w regularnych odstępach.
Gina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 20:09   #560
Cdz
Zakorzenienie

taki stan jak opisujesz pewnego razu utrzymywał mi się jakies 4-5 dni. byłam przerazona ale jest ok. tabletki mogą wywoływac takie stany

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 20:35   #561
Kamiturek
Raczkowanie

"...Pomijajac juz fakt ze chawla sie na prawo i lewo co robily z facetami w sypialni. Jak stoje nieraz na przystanku i slysze - to mi sie zygac chce...."

W zupełności sie z tym zgadzam ze czasami nastolatki wygaduja takie rzeczy ze bierze obrzydzenie. Kazdy ma prawo robic co mu sie podoba ale mnie osobiscie sie w glowie nie miesci ze kilkunastoletnia dziewczyna jest zdolna robic tak świńskie rzeczy. Wiadomo ze mozna sobie pouzywac w lózku, ja z mezem tez czasem szalejemy ale niekiedy to co wygadują i robią mlode dziewczyny,(ktore moim zdanie nie powinny jeszcze uprawiac sexu)to przechodzi ludzkie pojecie. Chce tylko dodac ze teraz jest moda typu: im szybciej tym lepiej, bo co powiedza kolezanki jak bede dziewica w wieku tam 18 lat.Nie mowie ze wszystkie nastolatki tak mowia ale duzo jest takich wlasnie. Mysla sobie ze w ten sposob zainponuja rówiesniczka a potem wpadka-zalamanie-tragedia a co gorsze jeszcze po drodze moze jakas choroba bo zapomnialam sie zabezpieczyc albo cos innego. Sorry za taki wywod...
Kamiturek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 00:27   #562
theDog
Przyczajenie

Cool soki...okres...ciaza ??

ostani raz kochalismy(zabezpieczamy sie perzerwatywami) sie na przelomie czerwca lipca dokladnie nie pamietamteraz a juz pazdziernik, kilka dni pozniej miala okres.jak zwykle kilka dni po krwawieniu dosc czesto sprawiamy sobie przyjemnosc ustami ,paluszkami.... jej soki i ich ilosc sie zmienaiaj najpierw robi sie ich duzo sa przezroczyste i bardzo sliskie ,przed okresem dosc geste i kwsne przy wkladaniu paluszkow zostaje nanich tak jakby naskorek,az znowu po jakis 30 dniach pojawilo sie krwawienie poprzedzone bolem brzuszka itp...wszystko bylo tak samo jak wczesniej zmiany jej sokow bole i... nic.juz 12 dni okres sie spoznia moja ukochana ma 16/17 lat czasem jej sutki byly powiekszone ale dzisiaj jak je zobaczylme to ogromne hm.. chyba trzeb zrobic test.

jak zmienia sie wydzielina z pochwy u kobiety w ciazy,i czy jest mozliwosc ze jestem tatusiem ?
theDog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 00:39   #563
bess
Zakorzenienie

Dot.: soki...okres...ciaza ??

skoro kochaliscie sie w czerwcu albo w lipcu i od tego czasu miala okresy to jak moze byc w ciazy??
cóz za dokladny opis wydzielin błeee
myslalam po tytule ze to cos o ciązy i piciu w jej trakcie soków warzywnych itp
Stary 2006-10-05, 08:42   #564
martusia200
Raczkowanie

po 1 nie mam 17 lat jak chodzi o scislosci tylko 21 po drugie nie chcesz nie wypowiadaj sie a po 3 kim wy jestescie by kazdego osadzac i krytykowac jak tak czytam wasze wypowiedzi do swietych tez was nie mozna zaliczyc porosilam o pomoc a wy trujecie o odpowiedzialnosci o to was nie prosilam co do mojej wedzy antykoncepcyjnej to wiem duzo moze wicej niz wy skonczylam lo o profilu biologiczno chemicznym i codziennnie milam biologie o bardzo dobrze przerobilam ten rozdzial a co do utraty dziewcistwa to strcilam je w 20 lat wiec nie porownujcie mnie na milosc boska do 17 latek chlopka mam od 3 lat nie jestem jakas szmata zorbilam z nim to po 1.5 bycia razem
martusia200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 09:19   #565
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

pk 6 dniach mozesz zrobic test a najlepiej w pierwszy dzien spodziewanej miesiaczki

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 09:23   #566
asia26
Zadomowienie

zróbcie test

asia27
Stary 2006-10-05, 09:28   #567
asia26
Zadomowienie

jeżeli bierzesz tabletki to mało prawdopodobne ale to mzoe byc skutek uboczny tych tabletek

asia27
Stary 2006-10-05, 09:36   #568
Fronka
Raczkowanie

Cytat:
po 1 nie mam 17 lat jak chodzi o scislosci tylko 21 po drugie nie chcesz nie wypowiadaj sie a po 3 kim wy jestescie by kazdego osadzac i krytykowac jak tak czytam wasze wypowiedzi do swietych tez was nie mozna zaliczyc porosilam o pomoc a wy trujecie o odpowiedzialnosci o to was nie prosilam co do mojej wedzy antykoncepcyjnej to wiem duzo moze wicej niz wy skonczylam lo o profilu biologiczno chemicznym i codziennnie milam biologie o bardzo dobrze przerobilam ten rozdzial a co do utraty dziewcistwa to strcilam je w 20 lat wiec nie porownujcie mnie na milosc boska do 17 latek chlopka mam od 3 lat nie jestem jakas szmata zorbilam z nim to po 1.5 bycia razem
No to jak na 21 lat i LO o profilu biologiczno-chemicznym wykazałaś się żenująco niskim poziomem wiedzy. Chyba że ja Cię po prostu nie zrozumiałam, ale to kwestia chaotycznego sposobu wypowiadania się, które mi skojarzyło się z nieopierzoną nastolatką.
Stary 2006-10-05, 09:55   #569
theDog
Przyczajenie

a jak to jest z tymi wydzielinami u kobiet w czasie np pieszczot gdy ona jest w ciazy ? czy sie zmienaiaja jak u kobiety ktora niej est czy sa przez caly czas takie same ?
theDog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 10:38   #570
Nikotiana
Przyczajenie

Ok, to mam jeszcze jedno pytanie. Możliwe, że ok. 1,5 godziny po połknięciu tabletki mogłam ją zwymiotować, ale nie jestem tego pewna. To była moja ok. 8 tabletka, do kiedy powinnam się dodatkowo zabezpieczać? Przez tydzień, czy lepiej do następnego okresu?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości