![]() |
#541 | |
BAN stały
|
Dot.: Trwałe (najtrwalsze) perfumy
Cytat:
![]() W kwestii "najtrwalszych perfum" - damskie Opium, szczególnie edp i perfumy, nie do zdarcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet moi uczniowie w gimnazjum wiedzą, że wazelina i gliceryna to dwie różne substancje. Ja nie wiem, jak takie herezje można wypisywać ![]() Wazelina jest mieszaniną węglowodorów!!! Gliceryna alkoholem wielowodorotlenowym, owszem używa się jej do nawilżania skóry, ale to zupełnie co zupełnie na innej zasadzie działa niż wazelina. Glicerol ma właściwości higroskopijne i zatrzymuje wodę na powierzchni skóry, wazelina natłuszcza, w wyniku tworzenia bariery ochronnej. Najlepszy dowód, spróbujcie rozpuścić wazelinę w wodzie... no to dopiero ujrzymy jej właściwości polarne ![]() Boże chroń nasz kraj skoro takich chemików mamy ![]() Tłumaczenie Gryx bardziej do mnie przemawia. Sama zauważyłam, że na mojej ostatnio suchej skórze perfumy znacznie krócej goszczą. Przepraszam za przydługi wykład, ale mnie krew zalewa na takich "chemików". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Nie znam się na chemii aż tak więc pytam
![]()
![]() |
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
![]() Trwałośc zalezy od temperatury otoczenia, stąd mówi się, np perfumy wiosenne, zimowe i nie chodzi o nuty. Także przechowywanie i czy skóra sucha czy nie i czy np dekolt odsłonięty czy luźna bluzka ale pod szyję (wtedy czuc najlepiej). Sprawdzone na sobie ![]() W perfumach są chyba jakieś inne alkohole też. I w ogole mnóstwo innych dżinksów.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-07 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
dosc trwale sa Mademoiselle z Chanela
![]()
![]() |
#547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Totalna bzdura - wazelina jest niepolarna, gliceryna polarna. A co do trwałości zapachów...jest to kwestia bardzo złozona i indywidualna. Substancje zapachowe to często skomplikowane związki chemiczne: -naturalne: olejki eteryczne, piżmo, ambra, -synteteyczne: alkohole, aldehydy, ketony, acetale, estry, laktony, terpeny, związki wielkopierścieniowe i heterocykliczne. Każdy z nich ma inne właściwości np. inną rozpuszczalność w związkach polarnych czy niepolarnych, inną lotność, gęstość itp. Wg moich obserwacji na trwałość zapachu wpływa: -baza perfum- trwalsze są te rozpuszczone np. w oleju; -skład samych perfum- im więcej procentowo substancji bardzo lotnych typu olejki cytrusowe tym mniej trwały zapach; -temperatura powietrza; - Ph skóry i stopnien nawilżenia/tłustości skóry, temperatura skóry; - jeśli chodzi o kobiety to nawet faza w cyklu miesiecznym ( stęzenie hormonów we krwi) wpływa na wyostrzenie lub przytłumienie węchu, a także na parametry punkt wyżej; -im bardziej perfumy wspólgraja z moim zapachem/gustem tym mniej je wyczuwam, drażnią mnie nuty których nie lubie; -przyzwyczajenie do zapachu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Przyczajenie
|
Przepiekne,niesamowicie trwałe i wspaniale rozwijajace sie to perfumy Lalique Amethyst.Zachwyciły mnie ostatnio.Czytałam wczesniej opinie dziewczyn nt tych perfum,ale po otrzymaniu ich ,uzyciu -po prostu ..woow
![]() ![]()
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
ja stawiam na MAGNIFIQUE z lancome
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
Lancome Tresor oraz Cristobal Balenciaga.Czuję je na sobie pod koniec dnia,a zazwyczaj podczas perfumowania używam tylko dwóch psików,raz na nadgarstek,raz na "tors" i szyje.Bluzeczki lub swetry,które tego dnia miałam na sobie,wyciągnięte po paru dniach ponownie z szafy,nadal mają na sobie zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piżmo i ambra już są dodatkami obecnie syntetycznymi. Z syntetycznych to jednak większość estrów (choć np. ja uwielbiam piękny zapach alkoholu amylowego - najpiękniejszy zapach migdałów jaki kiedykolwiek czułam, ładniejszy według mnie nawet niż w naturalnych migdałach ![]() A no serio, tylko ja osobiście radzę kupować już rozcieńczony, bo podczas rozcieńczania zachodzi zjawisko kontrakcji (czyli zmniejszania się objętości). Więc jak chcesz zrobić sama wódeczkę o stężeniu 40% i sądzisz, że biorąc 400ml spirytusu i 600ml wody i sądzisz Iloneczka, że z tego 1 litr otrzymasz, to niestety się mylisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
Dla mnie mega trwałe były Amor Amor i Versace Crystal Noir, niedawno zakupiłam Moschino Glamour i nie wiem czemu, ale w ogóle ich nie czuć jak się popsikam
![]()
Edytowane przez Pikaboom Czas edycji: 2010-06-28 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z Moschino mam ten sam "problem" po 10 min już go nie czuję ![]() podobnie jak ukochana "Nina" Niny Ricci, też szybko ulatuje, nie da się nacieszyć zapachem ![]() za to Ricci Ricci na mnie ślicznie się trzyma, całyyy dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
Coco Mademoiselle, Kobako
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
z moich doświadczeń wynika, że najtrwalsze są:
- Addict - Hypnotic Poison - Insolence niewiele im ustępują: - Code - D&G One - Euphoria |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Nocna Straż
|
1. Słoń
2. Gucio 3. Angel 4. Alien 5. Allure 6. Addict |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Moim zdecydowanym faworytem trwałości są Amouage. W tym przypadku jestem skłonna uznać jakość dorównującą cenie - jako jedyne czuję po dobie.
Chyba mam za słabe mydło ![]()
![]() |
#558 |
Winter is coming
|
Alien
Słoń crystal noir edt (aż boję się myśleć, ile trzymają edp) lolita edp hypnotic posion
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Przyczajenie
|
hej,
pierwszy post na forum ![]() co do perfum, używałam wiele, ale Thierry Mugler Angel były najtrwalsze, i zresztą są po używam ich w dalszym ciągu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Przyczajenie
|
Crystal Noir jest nieprawdopodobnie trwaly, czasami az mnie to szokowalo. Poza tym wszystkie Chanel jakie mialam - zawsze sie dlugo trzymaly. Cristobal, Animale (wlasnie napoczelam nowy flakon) i Coriandre tez zawsze byly okay.
Ja mam ten problem, ze jakos strasznie szybko sie przyzwyczajam do zapachow i wszyscy dookola musza mnie ciagle upewniac, ze moje perfumy nie sa podrobkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Wtajemniczenie
|
przyłączam się do chóru głosów za crystal noir.
I dodam jeszcze dwóch zwycięzców w kategorii : obsession i midnigt poison. Mam czasem wrażenie, że nawet pralka nie daje im rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Wtajemniczenie
|
1.Allure Sensuelle
2.Coco Mademoiselle 3.Insolence 4Addict 5.Euphoria
Moje zapachy ![]() "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." ![]() Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Konto usunięte
|
Z tymi co miałem styczność najtrwalsze na mnie są Opium EDT YSL i 212 Herrery (ponad 12h), Ultraviolet Man i Obsession Men (ok 10h), Ciut krócej klasyczny Gustaw.
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-10-24 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Przyczajenie
|
to nie możliwe, musisz mieć podróbkę ange on deamon- sa boskie i mega trwałe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
J'adore Diora jest mega trwały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
Na mnie zapachy utrzymują się średniodługo, mogłabym chyba zaryzkować stwierdzenie, że raczej krócej niż dłużej
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Versace - Cristal Noir T. Mugler - Angelale mi najdłużej trzymały się Kenzo - Jungle (nakrętka ze słoniem). Jak na złość - dla sprawdzenia zapachu mamy, spryskałam nadgarstek i mimo mycia ręki czułam go przez połowę następnego dnia!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
Szukam czegos nowego, dlatego weszlam na watek, poczytac
Ale chce tez dodac do listy Chanel "Chance" pachna mega dlugo i pieknie. Dzisiaj wyjelam z szafy szalik, ktory mialam na weselu ponad miesiac temu i wciaz pieknie pachnie
![]() |
#570 |
Przyczajenie
|
Na mnie bardzo trwałe są perfumy Givenchy Organza i Kenzo Amour.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.