|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
To juz ustalcie a ja sie dostosuje ktory dzien bardziej pasuje.
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Dublina i okolic:)
praca jakos leci. Ale jestem na skraju zalamania nerwowego. Podjelam juz decyzje, ze wracam do Polski, bo nie zniose tego dluzej. Same przykrosci i rozczarowania mnie tu spotkaly, nie widze sensu, zeby sie tak szarpac dalej
|
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mi piątki średnio pasują, wiec będę śledzić Wasze ustalenia i dołączę jeśli dam radę.
Yoona, bardzo mi przykro, ze spotkały Cię same przykrości szkoda, ze wracasz do Polski, ale z drugiej strony rozumiem i trzymam kciuki za najlepsze dla Ciebie rozwiazanie. Trzymaj sie!!
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Yoona trzymaj sie.
No mi wsio rawno ktory dzien tylko wolalabym wiedziec kilka dni przed bo tez bym sobie chciala zaplanowac jakos ten tydzien wolnego. |
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
ok, spotykam się z Cinnabon w środe na akcje- pocieszanie:P
Jak ktoś ma ochote dolaczyc to zapraszam
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce ja chce wyslijcie mi sms co gdzie kiedy mam ta srode wolna
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Ireenka mam do ciebie pytanie, jakiego aparatu fotograficznego uzywasz? Robisz super zdjecia. |
|
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
dublinia ale o ktorych zdjeciach mowisz? Dziekuje
aparatow uzywam trzech Nikon coolpix s8000 Nikon P100 i Nikon d3100 (obecnie z obiektywem Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 11 DC OS HSM) mialam wczesniej Nikkor 18-55 i 55-200 ale sprzedalam niedawno jakos bardziej mi ta sigma podpasowala |
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak ze spotkaniem. Ja mam jakies kilka dni wolne ale chcialabym sobie to jakos zaplanowac. Dajcie znac kiedy wam pasuje.
dobra u mnie sie cos wyklarowalo i wiem ze mi najlepiej pasuje sroda fajnie jakby wam pasowalo tez dajcie znac Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-11-03 o 22:36 |
|
|
|
|
#551 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Kobietki!!
W związku z tym ze wkrótce wybieram się do Dublina, z wyprawą życia i postanowieniem zostania tam, na stałe nawet, mam kilka pytań odnośnie życia tam. Jadę po raz pierwszy, bez znajomych czy rodziny na miejscu, nie znam tam nikogo, ale wychodzę z założenia że ludzi da się poznać I właśnie tego dotyczy moje pierwsze pytanie, jacy są Irlandczycy? Są tak jak większość mówi: przyjaźni i pozytywnie nastawieni do ludzi?Oraz jak oceniacie tamtejszą pogodę? Wiem że ciągle pada (zupełnie jak w piosence ).. Ale czy tam też się robi o 15:00 ciemno tak jak tu w Polsce? Jakie są najniższe temperatury? Pozdrawiam!!
|
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ciagle pada. I moim zdaniem dluzej jest ciemniej niz w Pl. Przez to chociazby ze tu niebo ma inny kolor. Te osoby ktore tu mieszkaja pewnie wiedza jaki.
A masz jakies konkretne plany na mieszkanie tu I prace? Jakie temp to ci nie powiem bo roznie bywa ale wiecej niz 20C nie uswiadczylam nawet w lato. Podobno bywa ale zazwyczaj jak akurat wyjezdzam na urlop do francji. No I inna jest temperatura odczuwalna przez wiatry. A tak to caly rok srednio 10C. Mniej wiecej oczywiscie. Bywa mniej teraz naprzyklad u mnie za oknem 2C |
|
|
|
|
#553 |
|
Przyczajenie
|
Jak miło że odpisałaś
![]() Czyli zimno, ciemno i szaro-buro.. No cóż, w takim razie nie odczuję wielkiej różnicy z Polską, bo tu tak samo jest.. Pokój do wynajęcia mam już znaleziony. Natomiast jeśli chodzi o pracę to rozsyłam CV, już miałam 2 rozmowy przez telefon i poszły całkiem dobrze. Także jak tylko dostanę pozytywną odpowiedz od którejś pracy, biorę walizkę i jadę, wszystko jest przygotowane na szczęście ![]() A co mogłabyś mi powiedzieć o Irlandczykach? Jacy oni są? |
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiem Ci jednoznacznie na to pytanie bo moim zdaniem nie mozna uogolnic
tak samo jak nie powiesz ze wszyscy polacy czy niemcy czy francuzi sa tacy czy inni tak samo nie bede sie wypowiadac na temat irlandczkow sama musisz ocenic jak przyjedziesz a w jakiej branzy bedziesz chciala znalesc prace ? no i gdzie bedziesz mieszkac? np . Dublin 1,2 , 7, 15? a roznice w pogodzie odczujesz napewno niewierze zeby w Polsce tak bylo dawno w PL nie bylam ale roznica jest spora szczegolnie ze tu niema lata i cieplejszych miesiecy jak w PL Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-11-18 o 20:39 |
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
mnie na przyklad jest tu ciagle zimno. A wieje tak ze łeb urywa. Nie wspomne o deszczu i ciemnoburym swietle za dnia.
W jakiej branzy szukasz pracy? Bo powiem Ci, ze ja siedzac tutaj 3 miesiace na palcach jednej reki moge policzyc poznanych Irlandczykow. Poznalam za to cale rzecze Polaków, Hindusów, Litwinów, Rosjan, Pakistańczykow itp
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Yoona mojemu tz-owi tez caly czas zimno
Ja jeszcze jakos to znosze ale wole jak jest cieplej Jak tam z wolnym dziewczyny? Moze jak Malgos wroci z miodowego ;-) to by jakies spotkanko zrobic? |
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
chetnie
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chetnie ale puki co musze czekac na grafik na przyszly tydz
|
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Z racji tego, że jesteście w Dublinie, chciałabym się Was zapytać czy wiecie coś może o szkole aktorskiej Gaiety School of Drama, która znajduje się właśnie w Dublinie?
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Niewiem nic nie pomoge niestety ale napisz na pw moze podpytam znajome ktore graja w teatrach
A w necie niema wystarczajacych informacji ? |
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie ma wystarczających informacji, dlatego zapytałam właśnie tutaj
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
napisz co cie interesuje co to dla ciebie ,,konkretne " informacje bo ja wpisujac w google sama nazwe szkoly mam duzo informacji
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki! wróciłam
było rewelacyjnie!!Hellenian - to może jak kilka słów na interesujące cię tematy Ja tam ogólnie Irlandczyków lubię, uważam że są dość tolerancyjni (patrząc na mieszankę kulturową w tym kraju - to niestety ale nam Polakom daaaaaleko do nich), ale tak jak wszędzie znajdziesz fajnych i tych mniej fajnych ludzi. Pogoda, no zdarza się że jest słonecznie, ale niestety jest chłodno... za to nie ma takich zim jak w PL. Ostatnią zimę przechodziłam w kurtce skórzanej (takiej z lepszą podszewką), a i jeszcze dni są zdecydowanie dłuższe, zwłaszcza w lecie da się to odczuć (jesteśmy bardziej na zachodzie... więc to chyba zrozumiałe), choć jednak przy pochmurnym niebie często można mieć inne wrażenie, ale są tutaj dłuższe dni. Lecę do pracy... trochę mi się nie chce, bo jednak wakacje rozleniwiają Buźka
|
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiscie pochmurne niebo nie mowi mi ze dni sa dluzsze
Ja odnosze inne wrazenie ale pewnie przez to ze jednak te niebo ma inny kolor |
|
|
|
|
#565 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To akurat fajnie ![]() A pracy szukam w przedszkolach, szkołach, na policji, gdziekolwiek potrzebują pedagogów i terapeutów. I wbrew pozorom, więcej dostałam ofert z Irlandii niż w Polsce
|
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki a tutaj to już nikt nie siedzi??
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
siedzi
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
O Yoona
a co u ciebie? jesteś jeszcze w IE?
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzi tylko co mam pisac. ..
|
|
|
|
|
#570 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, co tu jeszcze zaglądają
. Jestem nowa na forum w Irlandii jestem od miesiąca. Z mężem i trójką naszych dzieci mieszkamy w Blanchardstown D15. Nikogo tu nie znam. Mieszka tu może jakaś mama która nie pracuje albo pracuje na pół etatu? Szukam kogoś z kim można by było wyskoczyć na spacer z dziećmi do parku albo na zakupy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

).. Ale czy tam też się robi o 15:00 ciemno tak jak tu w Polsce? Jakie są najniższe temperatury?