![]() |
#541 | |
Zadomowienie
|
Dot.: APEL do korzystających z ALLEGRO!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
oby oby
![]() ![]()
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
nie wiem gdzie to wrzucić
ale kiedyś chciałyśmy zobaczyć podróbkę Aliena edp akurat znalazłam ![]() http://allegro.pl/thierry-mugler-ali...730217066.html i jeszcze widziałam Angel Peony 50ml ![]() nie wiedziałam, że tego w tej pojemności też podrabiają :/ http://allegro.pl/thierry-mugler-ang...732547166.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Szef ds. Wymianek
|
Dżesiko, co do tej drugiej aukcji, to Ci powiem, ze wg mnie to taki zerowkowicz lykendowy, co to tylko wystawia flakony i albo znika po otrzymaniu przelewu (miej na wzgledzie, ze o ile czlowiek bedzie walczyl o jakies 200 zl, to o 65 zl nie zawsze i moze odpuscic), albo wysyla, nie wiem, cegle badz jakies perfumy bazarowe.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-07-23 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Siarko możliwe
ale jak już zobaczyłam Aliena .... którego tak długo nie podrabiali jako tako to już mnie nic nie zdziwi.... niestety :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#548 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=22177207
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo np. Ferragamo, Valentino, Herrera są OK, przynajmniej na zdjęciach... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Btw zauważyłam prawidłowosć, że podróbki czesto są fotografowane na tle specjalnie ustawionej gustownej ceratki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I technicznie&niechcący przyczyniłyśmy się do zaciemnienia kryteriów, swego czasu pisząc, że przy wyborze należy kierować się ceną ![]() Teraz to powinno brzmieć tak: podejrzanie niska cena raczej świadczy o podróbce, wysoka cena nie jest gwarantem niczego ![]() A towar, jak widać, schodzi. Pora umierać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
Najgorsze jest to, że dla kogoś, kto nie bardzo się na perfumach zna, one są nie do odróżnienia. Zresztą niektóre z nich to i dla mnie jak oryginały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
JESTEM ONA
|
Raz (za poleceniem jednej z Wizażanek) zakupiłam mini Theoremę Fendi. Cena podejrzanie niska była, fakt 16zł bodajże, ale zapewnienia były , że super zapach itd. Gdy dostałam przesyłkę, ledwie wyjęłam z koperty ( bez kartonika flakonik) , a tu kod został mi na palcach. To właściwie był mój pierwszy zakup perfumeryjny na allegro, jakieś 3 miesiące temu ( nie licząc jednego wcześniej , ale to od znajomej, wiedziałam co biorę.)
Nie kupię już na all zapachów, może powinnam wtedy zgłosic, że to podróbka jest, a ja machnęłam właśnie ręką , bo niezbyt wysoka cena. I tak pewnie większośc osób robi, jeśli pozna , ze otrzymał/a nie oryginał.
![]() |
#554 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- masz racje...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
JESTEM ONA
|
Tak miniaturka 5 ml.
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały wizaż się w nie obkupił a Tobie się trafiła podróbka? Niemożliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Szef ds. Wymianek
|
po 1 - miniatur sie nie podrabia, po 2 - na aukcji obiecywano kartonik, skoro podkreslasz, ze go nie bylo? po 3 - przeplacilas, ja te miniature nabylam za 9,90 zl, a obecnie ida za 11 zl, zdaje sie.
![]() |
![]() |
#558 | |
JESTEM ONA
|
Skąd ta pewnośc , że miniatur nie podrabia się ?
Jeśli produkt jest nowy- oryginalny, to chyba nadruk nie sciera się przy pierwszym dotknięciu ... Stąd moje podejrzenie o podróbkę Cytat:
![]() |
![]() |
#559 | |
Szef ds. Wymianek
|
a komu by sie oplacalo dlubac takie malutkie flakoniki, warte pare - parenascie zlotych?
Cytat:
i myslalam, ze po zapachu sie przede wszystkim ocenia czy to jest oryginal... przez tego typu osady, niepoparte niczym konkretnym, Allegro uchodzi za miejsce, gdzie sa same podrobki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
![]() nie opłaca się ich podrabiać a kod wieczny nie jest, normalne że się ściera tym bardziej, że tego Fendi już chyba nie produkują (?) i najnowsza woda to nie jest Siarko jak ktoś chce to niech przepłaca w stacjonarnych, mi tam lotto nie moje pieniądze ![]() ![]() Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2011-07-24 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
JESTEM ONA
|
Przy dużych ilościach wszystko się opłaca
![]() I po zapachu i sama wiesz, że po flaszkach też. A moja opinia jest taka i mam do niej prawo. Nie napisałam nigdzie, że na allegro sprzedawane są same podróbki. Zaznaczyłam nawet , ze sama kupiłam od znajomej. Cytat:
![]() |
![]() |
#562 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla mnie podstawa jest zapach, z flaszkami bywa roznie, a tym bardziej, ze u Ciebie tylko kod sie starl. (owszem, tutaj oceniamy po flakonie, ale po zapachu nie mamy wszak mozliwosci ![]() i jasne, masz prawo do takiej opinii, ale jesli jestes pewna, ze to oryginal, trzeba bylo reklamowac produkt. Twoja subiektywna opinia doklada negatywna cegielke, to mialam na mysli. ale Dżesika ma racje - wiecej towaru dla nas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli owo zdanie tyczy się zakupionej miniaturki Theoemy to podaj link do aukcji gdzie kupiłaś, chętnie z dziewczynami odpowiemy czy masz oryginał czy fake...
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Otóż to ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Zawsze można sobie kupić miniaturkę za 70 zł c'nie ![]() http://allegro.pl/fendi-theorema-5ml...724818668.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
ale co to da? kapryska WIE, ze dostala podrobke, bo kod sie starl na dzien dobry ![]() - Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
JESTEM ONA
|
Siarko,
niby racja, ale spójrz np. teraz na aukcje z mini- są dwie i zauważ , że na jednym flakoniku jest napisane na dole Eau De Parfum, kod jest na spodzie , a na drugiej tego napisu już nie ma, u mnie kod był z tyłu tylko maźnięty tuszem. Nie , chyba z przesyłką 16,90; było to 3 czy 4 miesiące temu , chyba nawet 10, 90 za flakonik ![]() Nie reklamowałam , bo jak napisałam wyżej, szkoda zachodu, za parę groszy. Cytat:
![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#567 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
niech zgadne, Twoj flakonik pochodzil z tej aukcji ![]() kaprysko, argument o roznych kodach na dwoch aukcjach potwierdza moja wersje ![]() podam Ci inny przyklad - swego czasu pewien wiarygodny sprzedawca sprzedawal na Allegro flakony 50 - tek Sensuous edp zupelnie bez napisow albo z czesciowo startymi. glowilysmy sie z dziewczynami czy on je przewozil owijane w szmatki nasaczone rozpuszczalnikiem:brzydal :- ale perfumy byly jak najbardziej oryginalne, mialam w domu dwa takie golaski ![]() EDIT jest jakis limit na emotki? bo ta brzydalowa mi nie wyskakuje :/.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-07-24 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Dodałabym jeszcze, że Teośki mają kiepską jakość napisów: miałam kiedyś 50 ml Theo w wersji letniej i też była golutka ze zlaźniętym napisem, ale oryginalna na 100 %
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Oooo, a to drugi sztandarowy przykład ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Szef ds. Wymianek
|
Twitterku, pamietam, to wszak z Toba prowadzilam rozwazania na temat golasow
![]() zmieniajac temat: http://allegro.pl/christian-dior-hyp...733976836.html tutaj nawet pudelko nie zmyli...
![]() |
![]() |
#570 |
JESTEM ONA
|
Nie no , spoko prawie mnie przekonałyście
![]() Pozbyłam się flakonika , jako gratis przy wymianie Wizażance, której napisałam, że to pewnie jest podróbka , a ona jako znawczyni ( napisała , że Theoremę ma i kocha) , więc da mi znac jak to jest z tymi, bo będzie miała porównanie). A ona niestety nic nie napisała... A tak na marginesie, jeszcze nie zdarzyło się bym miała starty kod na oryginale, tak ot-hot. Kartonik nie był wyznacznikiem oryginalności, wspomniałam o nim , że nie było dodatkowego zabezpieczenia w jego postaci ( zadziwię Cie może , ale wszystkie mini, które miałam/ mam - miały/ mają kartoniki ) ![]() ( normalnie strach się odezwac, bo od razu docinki i złośliwości ![]() W każdym razie dziękuję za uświadomienie w temacie. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.