![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłe tableciary plotkary II
Nie idź Justynko, my cię pocieszymy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko a w tych wloskach to naprawde slicznie wygladasz i taka grzywka tez Ci pasuje, taka naturalna i swieza jestes w tej fryzurce
![]() podjelas juz decyzje- czy bedziesz malowac na jasniejszy blond czy zostaniesz przy takich wloskach??
#543 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobietki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko widzę cię na dole ![]() Ray, jak tam samopoczucie? Już troszkę lepiej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Karolinko a może jak znajdziesz troszke czasu to powklejasz nam foteczki maleńkiej Amelki? |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
Witajcie koleżanki
![]() Ray - kochana, rozumię Cię. Pamietaj że to jeszcze troszkę, musisz być dzielna. Ja nie raz płakałam przez innych, a powiem Ci że bywają naprawdę podłe osoby. Pomysl że z każdym dniem jesteś blizej zostania mamusią ![]() Musisz dać na luz, tłumacz sobie że to dla maleńkiej. Olej te wszytskie komentarze ![]() Pomidorko - specjalnie na Twoją prosbę opiszę swój poród Zaznaczam że nie było źle ![]() Mój poród: 23.12.2007 - wieczorem zaczęły sączyć mi się wody płodowe, oczywiście nikt mo nie wierzył. Słyszałam że to takie upławy, tylko jakie upławy spływają po nogach i lądują na ziemi poszłam spać, mąż nawet zażartował że jak zobaczy plamę o średnicy 30 cm na prześcieradla to dopiero zawiezie mnie do szpitala. 24.12.2007 - obudziłam go o 1.35 właśnie odeszły mi wody i miał swoją plamę na prześcieradle ![]() zabraliśmy torbę i pojechaliśmy do szpitala o 2.00 byłam już na ginekologii tam połozne zebrały wszystkie moje dane, zostałam zbadana. Okazało się że maleńka ma głowkę jeszcze bardzo wysoko co oznacza że mam leżeć bo istnieje ryzyko wypadnięcia pepowiny. pojechałam na salę do innych ciężarnych i tam leżałam do godz 8.00 w między czasie cały czas odchodziły mi wody. Mogłam pić wodę ale w małych ilościach. O 8.00 zabrano mnie na sale porodową. Dostałam kroplówki na przyspieszenie akcji. Po 14.00 rozwarcie wynosiło cały 1 cm i właśnie wtedy zapadła decyzja o cięciu cesarskim, malutka nawet głowką nie zeszła niżej. Przygotowali mnie zawiezli na sale operacyjna. Tam dostalam zastrzyk w kregoslup i siwadoma wszystkiego czekalam na pierwszy krzyk mojej corki. To bylo niesamowite, potem polozyli mi jeje glowke na moja, moglam ja pocalowac i zabrali. Okazalo sie że malutka byla strasznie zaplatana w pepowine, nawet pod paszka miala zawinietą./ Jakby zeszla nizej glowka to byly by problemy z tetnem. lekarz powiedzial ze nie urodzila bym jej silami natury. Przewiezli mnie potem na moja salę i już po paru minutach maz i malenka byli przy mnie. jak moje rece doszly do siebie to dostalam mala do karmienia ![]() Tak wygladal moj porod, widzicie nie bylo aż tak źle ![]()
#546 |
Zadomowienie
|
Dodam że urodzila się o godz 15.07 ważyła 4130g i mierzyła 54 cm
dostała 10 pkt. na sali porodowej chwycila za nozyczki od pepowiny, lekarze smiali się że będzie chirurgiem ![]() Czujemy się dobrze, ja z kazdym dniem sprawniej sie poruszam, wczoraj wlazlam na wagę i jestem 11 kg na minusie ![]() Wklejam pare fotek mojej ksiezniczki
#547 |
Zakorzenienie
|
Karolinko Amelcia jest przeurocza
![]() Buziaczki dla Maleńkiej a dla Ciebie ogromne gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Karolinko, no to mnie nie postraszyłaś-do dobrze
![]() ![]() Maleńka jest boska po prostu ![]() ![]() A muszę wam się pochwalić, że wczoraj kupiłam kwas foliowy wegług porad Asi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko nie smutaj sie
![]() ![]() ![]()
#550 |
Zakorzenienie
|
Kachulka a jak tam u Ciebie?? pewnie to jakis 27dc jak dobrze licze.. lub 28.
![]()
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Karolinko Amelcia sliczna
Kasiasiarku dopiero dzis obejrzalam fotki sa sliczne az mi sie zamarzylo zeby pojechac na taka wycieczke DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU,SZCZESCIA SPELNIENIA MARZEN I DUZO DUZO POMYSLNOSCISZAMPANSKIEJ ZABAWY KOCHANE Juz teraz skladam zyczonka bo zaraz wyjezdzamy a tam nie mam dostepu do netu Trzymajcie sie cieplutko i DOSIEGO ROKU
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
HE HE Asienko jak wiesz ktory mam dc,a no tak mam dzis 28 dc i wlasnie przed chwila zatestowalam dla pewnosci chociaz wynik testu byl mi znajomy ale ludzilam sie ze moze jednak ,a zatestowalak tylko dlatego bo nie wiedzialam czy na sylwka moge zaszalec hihihi
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki kochane, chociaż jeszcze pewnie do was zajrzę, to już teraz wystrzałowej sylwestrowej zabawy, cudownego Nowego Roku, a dla starających się - własnej małej fasolinki w brzusiu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy Pomidorko Tobie rowniez spelnienia marzen i tego wlasnego mieszkanka
Dobra kochane ja zmykaju,jeszcze raz wszystkiego dobrego i nie za duzo babelkowych szampanikow heheh
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
kasiasiar a ja fotek nie dostałam...
![]() ![]() ray nie martw sie tymi co tak gadaja mnie tez plecy strasznie bolały, ale mogłam spac, i normalnie chodzic do szkoły bo nie miałam takich problemów jak ty z twardnieniem brzucha naprzykład wiec sie nie martw kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej, wiec nie martw sie tymi dewotkami co za przeproszeniem pieprza głupoty, ja jak bym ich słuchała juz dawno bym chyba zwariowala wiec głowa do góry i usmiech poprosze ![]() ![]() a dla pocieszenia moja kolezanka musi koncowke ciazy lezec cały czas bo cos z łozyskiem jest nie tak wiec widzisz kazda ma swój sposub na ciaze i jej donoszenia trzymaj sie kochana ![]() a teraz kochane zyczonka gdy o północy szampan strzeli, niechaj kazdy sie weseli, niech fortuna wszystkim sprzyja a zco złe niech szybko przemija wszystkiego najlepszego!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Karolinko , Amelka śliczna i ciesze sie że dobrze sie czujesz i masz czas do nas zajrzeć ![]() Ja mam dziś 32dc i @ przylazła w pracy ![]() a więc ze mną jest tak, więcej strachu niż to warte , oczywiście pracuje nadal, ale warunki musze jeszcze obgadać bo dzis rozmowa wstepna tylko była, ale i tak jestem zadowolona. Na 16 ide do lekarza z synkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Emi zdjęcia do Ciebie wysłałam ale skoro nie doszły to widocznie coś z adresem pokręciłam.Będę pamietać i jutro jeszcze raz wyślę.
Dziewczynki bawcie się dobrze, pozdzierajcie obcasy w tańcu bo na pewno każda z Was będzie królową balu. Do zobaczenia w nowym roku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
hi dziewczyny ja na chwilke wpadlam..
chcialam zyczyc wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku ![]() ja spedzam sylwestra w mezem w domku ale mysle ze zle nie bedzie ![]() juz lepiej sie czuje dziekuje wszystkim ze moglam sie wygadac ... w nocy dopadla mnie tak silna migrena ze plakac mi sie chcialo juz z tego bolu ale pomyslalam sobie ze nie bede sie rozklejac bo zapewne bole porodowe beda 100 razy mocniejszw to jak ja bede beczyc przy migrenie to co dopiero na porodowce hehe i jakos usnelam i rano mi przeszlo... mnie wlasnie denerwuja niektore osoby niby tez kiedys byly w ciazy a wymadrzaja sie ze ho ho.. bo one biegaly itp.... ja nie czuje sie na chora .. sa dni same wiecie bo czytacie ze cale dnie latam sprzatam gory bym mogla przenosic a sa dni kiedy czuje sie do kitu obolala, zmeczona, z zawrotami glowy i ciezkim oddechem ale kogo to obchodzi wtedy ech.... do tego kazdy jest madry kazdy mi zabranai kupowac czego kolwiek teraz bo pech itp... albo nowe ale nikt nie pomysli ze na ostatnia chwile to zazwyczaj sie byle co kupuje i zazwyczaj nie kupie wszystkiego bo polowe zapomne a po urodzeniu ostatnia rzecza bedzie jaka bede chciala to latac po sklepach za rzeczami dla dziecka... wiec stwierdzilam ze mam gdzies te gadania i bede juz sobie stopniowo wyprawke organizowac.... musze kupci pare kompletow srodki higieny dla dzidzi i dla siebie do szpitala... a lozeczko i posciel i wozek kupimy zaraz po powrocie meza ze stanow i tyle... wole sobie wszystko wczesniej przygotowac i po prostu czekac niz na lapu capu... ![]() ciekawa jestem co to bedzie jak urodze i kazdy bedzie te swoje madrosci wmawial ale nie dam sie ![]() nie wiem za bardzo co zrobic z moja siostra 7 letnia.... jest strasznie we mnie wpatrzona generalnie zrobila sie przemadrzala i ona chce byc strasznie dorosla.... jak czasem do niej pojade to rozumiem ze potrzebuje zainteresowania i posiedze z nia pogadam czy poogladam jej nowe lalki i zeszysty ze szkoly ale wkurza mnie fakt ze ona non stop ze mna wtedy siedzi... nie moge napic sie herbaty z ciocia pogadac bo onanon stop chce zeby z nia do pokoju chodzic itp... a ja nie wiem co w takiej sytuacji robic bo jak odmowie to wydaje mi sie ze ciocia sie oburzy i powie ze nawet sie nia zajac nie chce czy uwagi jej poswiecic a jak nie odmowie to wkurza mnie to ze ja dorosla kobieta mezatka z dzieckiem w drodze mam siedziec z 7 letnim dzieckiem caly pobyt " na kawie" a reszta normalnie pije rozmawia itp... denerwuje mnie to bo to ze to moja siostra nie oznacza ze mam jak male dziecko siedziec i sie z nia bawic ciagle.... ona traktuje mnie jak swoja 7 letnia kolezanke a nie dorosla kobiete... i nie wiem co robic w takiej sytuacji.... zastanwiam sie jak to bedzie jak urodze... jak ona bedzie ciagle za mna lazic ani diecka nakarmic ani nic... i do tego bedzie chciala zeby sie nia zajmowac ale powiedzialam sobie ze nie dam sie tak wkolowac.... i po prostu wytlumacze jej ze ja juz jestem za duza zeby caly czas z nia siedziec czy ogladac jej lalki... ze moge z nia troszkie posiedziec ale z doroslymi tez chce bo ja nie jestem juz tak mala jak ona i zeny dala i mi troche odetchnac trudno jak ciocia tego nie zrozumie i sie obrazi no to przykro mi ale tak ciagle to sie nie da chyba... echhh albo jestem przewrazliwiona nie wiem... dobra uciekam na naszego sylwestra hehe do zobaczenia w Nowym Roku ![]() p.s Karolinka mala sliczna :serca: jaka opalona jak by z wakacji wrocila :d i powiem ci ze podobna do ciebie z tego co pamietam cie ze zdjec ![]() ![]()
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz:
DOBREJ ZABAWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#563 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
i ja witam sie w Nowym Roku hehe ale stare dupcie sie zrobilysmy z dnia na dzien
![]()
#565 |
Zakorzenienie
|
#566 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, z sylwka wróciliśmy. Mój mąż chyba się zapomniał w życzeniach i powiedział, że obiecuje mi w tym roku bobo zrobić
![]() ![]() Sylwester był średni od pewnego momentu, wręcz bardzo smutny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
No dobra, jestem
![]() ![]() Ipreza była super udana, wybawiłam i wyśmiałam się jak nie pamiętam kiedy ![]() ![]() ![]() Ale jak wracaliśmy to troszkę humor mi się poprawił, bo śnieg zaczął padać ![]() ![]() Wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Pomidorowa, przykro mi z powodu śmierci babci twojej kolerzanki
![]() Moja babcia ma dziś urodziny a nie odbiera telefonu ani komórki kurde i też zaczynam sie martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z twoją babcią na pewno wszystko dobrze, może się kąpie po sylwestrowych szaleństwach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.