|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Miałam Novynette.
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
mam taką nadzieję
ale jak to w życiu bywa człowiek uczy się na własnych błędach ehh no cóż może to nauczy czegoś moje koleżanki: żadnych głupich diet tak poza tym to jest tutaj ktoś komu włosy wypadały właśnie po diecie?
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Poszła
![]() Cytat:
Ale i tak wolę mieszać olejek z inną wcierką I chyba jednak mimo wszystko bałabym się stosować w postaci nierozcieńczonej...:rolle yes:Ależ mnie zaskoczyłaś....W życiu bym nie pomyślała
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
To było dobrych pare lat temu
Nie zabrzmi to optymistycznie - nadal płace za błędy młodości i nie chodzi tu tylko o włosy.Bardzo przyjemna jest ta kuracja wzmacniająca Joanny
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku miesięcy zauważyłam, że moje włosy wypadają w zastraszającej ilości. Po uczesaniu na szczotce zostaje niepokojąco dużo włosów. Nie wiem, czym jest spowodowane, ale chciałabym zatrzymać ten proces. Podobno szampon z czarnej rzepy jest dobry, nie próbowałam, ale chyba czas najwyższy, bo stanę się łysa
Jeżeli stosowałyście szampon z czarnej rzepy i pomógł wam, czy mogłabym się dowiedzieć, jakiej firmy? |
|
|
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
ja przyznam, że mam już nawyk liczenia wypadających włosów, a kiedyś był to nawyk liczenia kalorii
ehh muszę zainwestować ale w jakieś środki uspokajające.tak poza tym to moje wyniki tzn badania krwi były bdb, jeden lekarz-dermatolog przepisał mi loxon 5% po którym włosy leciały garściami już wspominałam o płukance od zielarza na wzmocnienie włosów ona była dobra i skuteczna więc jeśli ktoś ma "początkowe" problemy to polecam właśnie taką, jest niedroga a wiele moich kol ją również chwali![]() |
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#550 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
A ja polecam szamponik rzepowy Joanny - bardzo fajny w użyciu, perłowy, pięknie się pieni, skuteczny i u mnie zmniejszył wydzielanie sebum.
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Kika, pamiętasz skład tej płukanki?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak już wczessniej pisałam znowu trochę wypadają mi włosy, ale niewiele ok. 20 przy układanie, po nocy kilka
. Mam obinżony poziom żelaza, to pewnie dlatego. Łykam witaminy, zobaczymy, poza tym jestem takajakaś osłabiona, to pewnie przeż tę dziwna aurę, raczej wiosenną niz zimową .
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czasem będzie coraz lepiej i wszystko powróci do normy Dziubek fajny, ale u mnie kuracja sama w sobie nie zdała egzaminu, przez ten denat...
|
|
#554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w chwili obecnej nie licze ani kalorii ani włosów Zdarza mi się liczyć tylko pieniądze w portfelu, ale coś wyjątkowo za rzadko ostatnio, pewnie dlatego, że nigdy nic tam nie maJa też mam wyniki krwi bardzo dobre. Robiłam przed wakacjami morfologie i była wzorowa, teraz robiłam tydzień temu i mam za mało białych krwinek, ale nie jest to jakaś bardzo duża liczba, więc raczej nie mam czym się martwić Zrobiłam też dla świętego spokoju usg tarczycy, bo moja mama ma z nią poważne problemy i również wszystko OK, chociaż pani doktor stwierdziła, że mogłabym więcej jodu pochłaniać Ja w sumie soli w domu nie używam chyba muszę się za jakąś jodowaną rozejrzeć Oczywiście doczytałam, że niedobór jodu w diecie powoduje między innymi wypadanie włosów.Cytat:
Jak łykasz żelazo pamiętaj żeby go pochłaniać w towarzystwie witaminy C Mówili też o wizycie u trychologa. Zainteresowało mnie to, zwłaszcza ta maszynka badająca powierzchnie głowy - fajny sprzęcik Ciekawe ile taka wizyta kosztuje![]() Cytat:
Mam nadzieje, że teraz będzie już tylko dobrze![]() Szkoda z tą kuracją, ale opakowania zostaw koniecznie Męczy mnie to codzienne ich otwieranie![]() Dziś oficjalnie rozpoczęłam jeszcze kuracje z siemieniem lnianym. Łyżkę siemienia zalewam gorącą wodą, czekam aż zrobi się taka galareta i pije. Nie jest może jakieś rewelacyjne, ale da się przełknąć
|
|||
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz coś więcej o tym powiedzieć?
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemu z nadmiernym wypadaniem wlosow do czasu...Przy zawahaniach pogody momentalnie sypią mi sie z glowy. Dzien wczesniej wiem, ze bedzie gwaltowna zmiana: ocieplenie lub oziebienie. Jeszcze nigdy sie nie pomylilam.
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
tulipanna. a nie byłaś w związku z tym u lekarza? może takie objawy też da się jakoś wyleczyć?
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemie lniane jest bogate w takie składniki jak: - cynk - witamina E - kwas tłuszczowy omega-3 - fitosteryny - flawonoidy - fitoestrogeny Czyli prawdziwy skarb dla naszych włosów ![]() Cytat:
Biedactwo Byłaś u lekarza To normalne nie jest.
|
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
picia siemienia się odrobinę obawiam - żeby razem ze wszystkimi herbatkami i miskturami nie rozregulowało już kompletnie biednego żołądka
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
i z siemienia można robic "gluta" nabłyszczającego do włosów
najlepsze nabłyszczacze zawierają wyciąg z siemienia właśnie
|
|
|
|
#561 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja mam całą plantację na parapecie. Uwielbiam jej zapach...kojarzy mi się z wczesną wiosną, Wielkanocą i przedszkolem .Cytat:
?Narek, przeszukaj sobie pierwszą część wątku .Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dostanę to w zwykłym sklepie? ![]() Przeczytam tylko wątek o szamponach ziołowych i zaczynam czytać
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeszłoroczna rzeżuszka na fotce Znaczy jej mniejsza część - reszta była na dużej, płaskiej formie do ciastaRozgryzam ![]() Narek siemie lniane powinno być dostępne w zwykłych sklepach. Ja swoje w carefourze kupowałam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
Narek, w pierwszej lepszej aptece za grosze
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Dziewczyny
Będę musiała złożyć zamówienie u mojej mamy
|
#566 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny moj problem z wypadajacymi włosami zaczą sie 5lat temu dotego stopnia iz miałam lyse place wtedy urodziłam synka wlosy wypadaly garściami uzywałam odzywki wax wcierki itp. nic -wydałam tylko kase silica merc spesjal i inne podobne -klapa w koncu odstawiłam wszystko i zaczelam jeśc wiecej owoców i warzyw i to mi pomogło wlosy mi odrosły choc nadal sa cienkie i wypadaja ale jest owiele lepiej pozdrawiam
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko z tą biostyminą nie wiem czy można je tak wszystkie pootwierać, czy nie stracą właściwości... Ale tak tylko gdybam
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć to nie od razu wszystko działa, tylko na to trzeba czasu Ja sama już zaliczyłam dziś sok z marchewek i gigantyczną surówkę z buraka, jabłka i marchewek - chiałam dodać cebuli, ale, że zamierzam się dziś troche poszlajać to jednak ta cebula nie za bardzo wskazana Brakowało mi tylko jakiegoś zielonego akcentu (Tak, tak ... myślę o Twojej rzeżuszce una creatura bella![]() )Cytat:
No fakt... o tym nie pomyślałam![]() Śliskie gluty na mojej głowie
|
||
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się kiedyś w to bawiłam. Te gluty to nic strasznego- można wytrzymać.
A robicie wersję z czy bez spłukiwania?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

ale jak to w życiu bywa człowiek uczy się na własnych błędach
tak poza tym to jest tutaj ktoś komu włosy wypadały właśnie po diecie?

Zdarza mi się liczyć tylko pieniądze w portfelu, ale coś wyjątkowo za rzadko ostatnio, pewnie dlatego, że nigdy nic tam nie ma
Zrobiłam też dla świętego spokoju usg tarczycy, bo moja mama ma z nią poważne problemy i również wszystko OK, chociaż pani doktor stwierdziła, że mogłabym więcej jodu pochłaniać
chyba muszę się za jakąś jodowaną rozejrzeć
Mam nadzieje, że teraz będzie już tylko dobrze
(Jantar)
(minerały, Himalaya Herbals Antisceptic)
(Chodakowska, Michaels, Mel B)
Byłaś u lekarza
Ale tak tylko gdybam
(Tak, tak ... myślę o Twojej rzeżuszce una creatura bella
No fakt... o tym nie pomyślałam