Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 19:01   #541
kasia815
Przyczajenie

Dot.: loki

do karawi1992 : dziwne powinny ci wyjsc po prostownicy, spróbuj wałkami średniej wielkosci trzymajac 30 min. wczesniej uzywajac pianki

Edytowane przez kasia815
Czas edycji: 2010-05-17 o 19:04
kasia815 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 10:41   #542
Izulinka21
Raczkowanie

Talking Dotyczy:SPIRALNE LOCZKI

Witam wszytskie laseczki
sluchajcie mam problem,ostatnio dziennie prostuje wlosy,a w koncu chcialaby dojsc do ladu z nimi,i pomyslalam ze zrobie sobie spiralne loczki,ale nie mam pomyslu jak je zrobic,nie mam za dlugich wlosow tak do granic zapiecia stanika:pProsze bardzo o rade,jaki jest domowy sposb na takie spiralki,slyszalalam ze foolia aluminiowa
Izulinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 10:46   #543
BunnyMoon
Raczkowanie

Dot.: Dotyczy:SPIRALNE LOCZKI

Idz na fryzjerskie, tam powinien byc watek dot. lokow
BunnyMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:08   #544
Izulinka21
Raczkowanie

Dzieki Bunny Moon

ale nie znasz moze domowych sposobow na tkie spiralne loczki?albo ktos z was,kto czyta forum dotyczace spiralne loczki
bo mam isc dzisiaj do chlopaka a chcialam go zaskoczyc,
a jeszcze mam jedno pytanie,czy ktos wie czy wlosy rosna tylko do pewnej dlugosci?bo boje sie ze mi nie urosna
a treski na dluzsza mete nie zdawaja egzaminu z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

pozatym Bunny Moon
ta stronka co mi poslalas pisze NOT FOUND
akze lipa

czekam zatem na propozycje/
Stary 2010-06-02, 11:13   #545
Immolation
Zakorzenienie

GG do Immolation

Nie ma ograniczonej dlugosci rosniecia wlosow. Wlosy rosna bez przerwy
Immolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:26   #546
Izulinka21
Raczkowanie

Acha to mnie troche uspokoilas:P
a nawet jak sie rozdwajaja to rosna,bo co z tego ze ja obcielam o polowe jak ,mmi dwarazy dluzsze nie urosly,/;/
a jak mam zapuscic wlosy,doodam,jeszcze ze mam rozjasnione i dziennie prostuje,i dlatego chcialam wlasnie spiralne loczki zrobic sobie tak wogole)

a znasz jakies fajne chwyty na domowe spiralne loczki slyszalaalam ze folia aluminiowa sie robi;p
Stary 2010-06-02, 11:32   #547
sarah22
Rozeznanie

GG do sarah22

jeśli chodzi o loki to najlepiej lokówką. jeśli chodzi o długość włosów to włosy rosną non stop nawet po śmierci ale jeśli Ci się rozdwajają to te rozdwojone końcówki się łamią dlatego fryzjer Ci ścina końcówki po to aby włosy były zdrowe na końcach i się coraz bardziej nie łamały..
sarah22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:37   #548
Izulinka21
Raczkowanie

Chcialam jeszcze dodac:
ze moje wlosy w tej chwili nie wygladaja na typowy blond, bardziej na zloty;p
tzn marzy mi sie platynka,ale wiem ze jak znow farbne po przerwie 2 tygodniowej to je zniszcze,po jakim czasie najlepiej farbowac:?i czym bo rozjasniacz niszczy a farbowac farba za farba to juz lepiej raz a porzadnie,i jak to z tym mitem o rosnieciu wlosow,bo jedni mi mowili ze rosna bo wiadomo ze od gory ale ze sie rozdwajaja na koncach i dlatego stoja w miejscu,;(
POMOZCIE!!!!

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

a co jesli zetnie i za tydzien czy dwa znow sie rozdwoja;./
moja kumpela miala tak zniszczone wlosy ze m,iala na 5 porozdwajane i kropki na koncach a jednak jej urosly i miala do pasa;/
ja przez 4 lata farbowalalam na blon pozniej braz i tak w kolo,pozniej trwala,wtej chwili trwalej juz nie mam,ale farbje wlosy na blond,ale chce miec dlugie wlosy przynajmniej tak looo za lopatki
Stary 2010-06-02, 11:51   #549
BunnyMoon
Raczkowanie

Ja Ci nie przesylalam zadnej stronki

A wlosy rosna od czubka gowy stad sie biora wlasnie 'odrosty' ale zeby rosly 'na koncach' to nie widzialam wlosy na miesiac rosna okreslona dlugosc, srednio tak 1-2cm (od czubka glowy) moze u siebie nie widzisz by rosly bo codziennie prostujesz i koncowki ci sie krusza i odpadaja

Edytowane przez BunnyMoon
Czas edycji: 2010-06-02 o 11:56
Stary 2010-06-02, 12:06   #550
Izulinka21
Raczkowanie

aha i co zronbic zeby tak czesto nie obcinac wlosow,jakie znacie dobre preparaty zeby konce sie nie lamaly jednak

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

hehehe spoko:P
bo mialas lin dolonczony na dole www.ja wchodze a tu psinco;p
nio ale spoko;P

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

to co mam zrobic zeby mi urosly fajniuskie dlgie tak bardziej za lopatki...
wiem ze to sa odrosty
tylko mi chodzi o to ze od skory wlasnie rosna zdrowe wlosy a te konce sie niszczaa ja chcialabym jednak dlugie wlosy
co zrobic zeby sie mi tak nie lamaly,juz nie prostuje od 3 dni
hehe:Pi dlatego wpadlam na pomysl z loczkami;p
Stary 2010-06-02, 12:26   #551
BunnyMoon
Raczkowanie

Loki tez niszcza, nawet na folie, poniewaz ingerujesz w strukture wlosa, jezeli masz proste wlosy to takie zostaw, im dluzsze wlosy tym bardziej i szybciej sie niszcza i trzeba o nie bardzo dbac, wcieraj cos w koncowki zeby sie tak nie rozdwajaly, ja moge ci polecic jedwab Farouk CHI, nakladaj na suche konce codziennie rano lub wieczorem mala kropelke, by otoczyc wlosa taka jakby ochronka
Stary 2010-06-02, 13:14   #552
Izulinka21
Raczkowanie

mowisz nawet zwykla folia alumioniwa niszczy?
aha,nio a co z farbowaniem bo mam zolty kolor a marzy sie mi popielaty blond,jeslichodzi o moje wlosy to sa szopowate mam po prostyu duzo wlosow:/
i mi sie z leksza powdijaja;//nie sa wlasnie idealnie proste a szkoda bo wtedy mam dluszzeja teraz mam z CHI jedwab SILK INFUSION niby na prostowanie wlosow,specjalny:P
Stary 2010-06-02, 14:31   #553
sarah22
Rozeznanie

GG do sarah22

jeśli chcesz kolor platyny uzyskać to zniszczysz włosy..ja miałam platynę i teraz wszystko muszę ścinać co jakiś czas...jeśli chodzi o końcówki to one się niszczą bo są pod wpływem suszarki, prostownicy nawet woda morska niszczy włosy, promienie UV, złe odżywianie, stres, choroby.. są różne odżywki do włosów na suche i rozdwajające się końcówki sę serum są nawilżające odżywki wystarczy się rozejrzeć..
Stary 2010-06-02, 14:52   #554
Izulinka21
Raczkowanie

a to robilas sobie cale wlosy czy tylko pasemka?:p
wiesz no mi sie cholernie podoba kolor wlosow jak np u Dody,a ja mam taki zolty;/
kiedys mialam fajny popielaty,ale tez mialam trwala i to bbardziej powodowalo zniszczenie wlosow;;/

a ja myslalam tylko nad pasemkami wiesz,a nie cale wlosy,a to co teraz mam to jest masakra,i nie wiem co zrobic,czy zzwyklymi farbai dojde do tego kolorku
Stary 2010-06-02, 16:45   #555
sarah22
Rozeznanie

GG do sarah22

ja na początku miałam pasemka rozjaśniaczem i co miesiąc kolejne pasemka aż miałam ich pełno potem na ten rozjaśniacz miałam nałożoną farbę tak że miałam z początku żółte włosy jak słońce aż po tym zrobiła mi się platyna wyglądało bosko;D ale włosy mi się plątały i w końcu trzeba było podcinać i robiłam już wtedy tylko odrosty..tak więc teraz mam jeszcze troszkę platyny na długości karku odrosty mam takie żółtawe;P i strasznie nie jestem przekonana do tego kolorku bo przyzwyczaiłam się do platyny a ten blond jest najjaśniejszy.. wkurzyłam się i sobie przedłużyłam bo cały czas co mi odrosły włosy to trzeba było ściąć a teraz mam przedłużone do pasa ;D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 09:59   #556
Izulinka21
Raczkowanie

a ile placilas za przedluzenie,nie bpisz sie ze pozniej jak bedziesz chcviala obciac to do momentu gdzie przypalalas na goraco,?ja ostatnio kupilam sobie treski na allegro,ale CI powiem ze masakra mam duzo wlosow a to byly chude pasma,a chcialabym wlasnie miec dlugie wlosy,nie wiem co mam robic,
Stary 2010-06-12, 12:47   #557
zup_inka
Przyczajenie

Ja to tak czasami do szkoły robię: Po umyciu suszę włosy, i czeszę w normalny koczek ( czasem nawet bez rozczesywania) i idę tak spać. Rano rozczesuję włosy i mam loki. Tylko lepiej spryskać je lakierem, bo mogą się szybko rozprostować.
Stary 2010-06-12, 18:00   #558
Angel948
Raczkowanie

Kurczę, ja mam teraz problem, bo za tydzień mam bal gimnazjalny i zapisałam się do fryzjerki 3h wcześniej na fale/loki.. Nie wiem czy włosy mi się nie rozprostują bo zazwyczaj się prostują po 1h góra A też nie chcę mieć takich klejących, posklejanych włosów..
Co mam robić?
Angel948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 09:55   #559
zup_inka
Przyczajenie

Myślę, że jak idziesz do fryzjerki to nie rozprostują Ci się po takim krótkim czasie. A w razie czego może sobie wziąć wsuwki i gumkę do włosów i jak Ci się trochę rozprostują to jakoś je upniesz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 19:53   #560
grejfrut 89
Przyczajenie

GG do grejfrut 89
Dot.: Super loczki - sprężynki

wow, pomysł nieziemski, mój natomiast jest taki że glowe myję zawsze przed snem(tak aby z mokrymi iśc spać), po nałozeniu szamponu nawilżającego, spłukaniu włosów, rozczesuje je, później jeszcze raz spłukuje i nakładam piankę taft kaszmirowa do włosów suchych i zniszczonych, ugnaitam, a rano budzę się z lokami, króre co ważne nie są suche, a nawilzone.
Stary 2010-06-15, 12:49   #561
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izulinka21 Pokaż wiadomość
Witam wszytskie laseczki
sluchajcie mam problem,ostatnio dziennie prostuje wlosy,a w koncu chcialaby dojsc do ladu z nimi,i pomyslalam ze zrobie sobie spiralne loczki,ale nie mam pomyslu jak je zrobic,nie mam za dlugich wlosow tak do granic zapiecia stanika:pProsze bardzo o rade,jaki jest domowy sposb na takie spiralki,slyszalalam ze foolia aluminiowa
proponuje loki zrobic prostownica nawijac male kosmyki wlosow
zadbaj tez o odzywienie swoich wlosow skoro sie lamia to niedobrze
jesli masz zolty odcien wlosow to mozesz zawsze rozjasniac je pasemkami nie ma potrzeby rozjasniania calej glowy
na dole mozesz spojrzec na moje lokinaturalne tylko z wierzchu podkrecone na prostownicy
Stary 2010-06-17, 11:14   #562
kataszka5
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na kręcenie loków - ''domowe''

A ja dziś sprónuję z dobieranym, ponieważ mam trochę krótkie włosy(tzn. jeśli proste to do końca szyi).
kataszka5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 11:54   #563
lea88
Zakorzenienie

ja mam problem z lokami robionymi prostownica- z lewej strony wychodza super, a z prawej w ogole!!! Nie wiem co jest, juz probuje roznie krecic, ale nic nie idzie :/. Nie dam rady chyba sama sobie takich lokow robic
W ogole mam dobra prostownice (Remingtona z teflonem, dobrze sie po niej wlosy slizgaja, pieknie prostuje nawet w najnizszej temperaturze, zaokraglone brzegi), ale technika z filmikow z youtuba nic mi sie nie udalo jeszcze zakrecic..
Tam dziewczyna pokazuje ze tylko przekreca raz prostownice i przeciaga i juz ma piekne loczki.. ja musze krecic prostownica az cale wlosy przez nia przeciagne, bo inaczej klapa (a mam wlosy cienki i podatne na krecenie).
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 12:28   #564
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
ja mam problem z lokami robionymi prostownica- z lewej strony wychodza super, a z prawej w ogole!!! Nie wiem co jest, juz probuje roznie krecic, ale nic nie idzie :/. Nie dam rady chyba sama sobie takich lokow robic
W ogole mam dobra prostownice (Remingtona z teflonem, dobrze sie po niej wlosy slizgaja, pieknie prostuje nawet w najnizszej temperaturze, zaokraglone brzegi), ale technika z filmikow z youtuba nic mi sie nie udalo jeszcze zakrecic..
Tam dziewczyna pokazuje ze tylko przekreca raz prostownice i przeciaga i juz ma piekne loczki.. ja musze krecic prostownica az cale wlosy przez nia przeciagne, bo inaczej klapa (a mam wlosy cienki i podatne na krecenie).
moze za duzo wlosow nabieraszpamiet aj ze mussz malo nabierac wlosow maly kosmyk im cienszy tym lepszy efekt a z jakiego filmiku korzystasz?
Stary 2010-06-17, 13:02   #565
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
moze za duzo wlosow nabieraszpamiet aj ze mussz malo nabierac wlosow maly kosmyk im cienszy tym lepszy efekt a z jakiego filmiku korzystasz?
probowalam juz na wiekszych, mniejszych kosmetykach i nic
chodzi mi o ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=XIg6s-gZbzE
w ten sposob tylko zakrecone sa u mnie koncowki ( i to nie zawsze)
Stary 2010-06-17, 13:14   #566
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
probowalam juz na wiekszych, mniejszych kosmetykach i nic
chodzi mi o ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=XIg6s-gZbzE
w ten sposob tylko zakrecone sa u mnie koncowki ( i to nie zawsze)
zla metoda krecisz popatrz tu http://www.youtube.com/watch?v=fpl9K...eature=related z tego powstaja loki cudo
Stary 2010-06-17, 13:35   #567
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
zla metoda krecisz popatrz tu http://www.youtube.com/watch?v=fpl9K...eature=related z tego powstaja loki cudo
Tez tak probowalam i nic- tak podkrecam na codzien koncowki.
Tylko jak krece prostownica i przeciagam jednoczesnie przez nia wlosy do samego konca takie loki wychodza

Edytowane przez lea88
Czas edycji: 2010-06-17 o 13:36

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 13:55   #568
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak probowalam i nic- tak podkrecam na codzien koncowki.
Tylko jak krece prostownica i przeciagam jednoczesnie przez nia wlosy do samego konca takie loki wychodza
ja krece tak wlosy (te z wierzchu tylko) wlasnie ta metoda i mi wychodza sprezyny oczywiscie szybko nie przeciagaj bo nie wyjdzie lok rob to pomalu...jak zawijasz to tez rob to tak "leniwie wolno" zeby wlosy sie nagrzaly i wtedy sie skreca
aha i jak bierzesz kosmyk wlosow to sprawdz czy jest on prosty a nie poskrecany bo to tez wazne tzn musi byc prosty w ta strone w ktora bedziesz krecic a nie zwiniety np w rulon co czesto sie zdarza jak na szybko sie kreci wlosy.....ufff nie umiem prosciej wytlumaczyc
Stary 2010-06-20, 21:06   #569
feelisha
Przyczajenie

GG do feelisha
Unhappy Prosto włosy a loki . :/

Witam .

Otóż jestem nowa na tym foruzm szukalam podobnego wątku ale tyle tu tych stron .. a ostatnio mam male problemy ze wzzrokiem chyba czeka mnie okulista ...

otoz . zastanawiam sie jak zrobic sobie loki. niektore dziewczyny robia za pomoca pianki . probowalam robily mi sie tylko proste sklejone przez pianke wlosy .. eh . :/ chodzi mi o takie delikatne loczki.

papiloty ? one roia chyba mcne loki nie ? ; o
warkoczyki na noc ? szopa.. wlosy nie do uzytku
lokowka ? nie posiadam . musze kupowwac ?
moze fryzjer ? nie bo wyjda sztuczne.. ;/
trwale loki? odpadaja ! nie podobaja mi sie w ogole .

wiec co ? prosze o rady . czekam na wasze odpowiedzi .
feelisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 10:14   #570
loveangelmusicbaby
Raczkowanie

Dot.: Prosto włosy a loki . :/

Cytat:
Napisane przez feelisha Pokaż wiadomość
Witam .

Otóż jestem nowa na tym foruzm szukalam podobnego wątku ale tyle tu tych stron .. a ostatnio mam male problemy ze wzzrokiem chyba czeka mnie okulista ...

otoz . zastanawiam sie jak zrobic sobie loki. niektore dziewczyny robia za pomoca pianki . probowalam robily mi sie tylko proste sklejone przez pianke wlosy .. eh . :/ chodzi mi o takie delikatne loczki.

papiloty ? one roia chyba mcne loki nie ? ; o
warkoczyki na noc ? szopa.. wlosy nie do uzytku
lokowka ? nie posiadam . musze kupowwac ?
moze fryzjer ? nie bo wyjda sztuczne.. ;/
trwale loki? odpadaja ! nie podobaja mi sie w ogole .

wiec co ? prosze o rady . czekam na wasze odpowiedzi .
czesc,

uwielbiam loki i to rozne
juz nakrecilam kilka filmikow o tym jak krecic wlosy (i jakie efekty mozna uzyskac) korzystajac z walkow termicznych, lokowki i ostatnio tez o tym jak uzywac do tego celu male walki samoprzylepne - to jest chyba najtansze (i dosc proste) rowiazanie jak nie chcesz w tej chwili inwestowac w lokowke.

wlosy wcale sie nie pusza i nie prostuja podczas sciagania tych walkow (jak zreszta widac na filmiku) i co najwazniejsze, loczki bardzo dlugo sie trzymaja w porownaniu do tych co sie uzyskuje za pomoca lokowki czy termolokow.

zalaczam filmik - 2w1 - bo stosujac te walki mozna uzyskac zarowno loki jak i fale ktore powstaja po przeczesaniu lokow
(wiecej na www.facebook.com/lilithmoon)

Edytowane przez loveangelmusicbaby
Czas edycji: 2010-06-26 o 00:13
loveangelmusicbaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości