![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Blogowe dzieciaczki 07/08
Olu kupujemy przede wszytskim zabezpieczenia na gniazdka od pradu ( bo mamy przy podlodze niektore), potem na kanty i okna juz od razu,zapiecia na szafki no i zobacze co jeszcze tam maja bo juz moja niunka to wszedzie wlezie, zwlaszcza tam gdzie mama mowi nu nu
![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie: jakich proszkow do prania uzywacie? bo ja mam lovele polska ale ona mi wogle nie dopiera ubranek malej, zwlaszcza mleka i zupek! no a innych to nie wiem czy mozna uzywac..
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Aniu, Olu z Mają w porzadku jzu co prawda wysypka była okropna ,wszedzie na buzi ,ustach ,nosku wyglądało to strasznie (wkleje fotki) ,a lekarz powiadzial ,ze tak musi byc bo to wirus i samo zejdzie i zeszlo
![]() ![]() Dziekujemy za troske ![]() Aniu trzymam mocno kciuki za Kubunia ,oby juz było lepiej i nasze narzeczenstwo się spotkalo jak najszybciej ![]() No i foteczki na pierwszych dwoch fotkach ta nieszczesna wysypka ,a dalej juz Majutek normalnie ![]()
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
Madziu - mogłabyś w wolnej chwili zrobić fotki przykładowych zabezpieczeń? Jestem ciekawa, jak to funkcjonuje, szczególnie zabezpieczenia na kanty
![]() Ja używałam Fairy, ale także nie dopiera mi plam po herbatkach, soczkach czy zupkach :/ Kupiłam więc Persil Non Bio (chyba jest w Polsce?) ale jeszcze nie miałam okazji go użyć. Moja Milka bryka, ale wokół własnej osi a jak mama zwinie dywan to hulaj duszo! Oczywiście w chodziku, bo sama to się boi ![]() Kasiu - to dobrze, że wysypka już zażegnana ![]() ![]() ![]() ![]() Mała Mi od tygodnia powtarza w kółko Mama i Baba ![]() ![]() ![]()
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi ![]() www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
Olu oczywiscie ze zrobie fotki, ale to gdzies w przyszlym tygodniu jak beda juz zamontowane.Z tego co widzialam to zabezpieczenia na kanty to takie trojkaty sa zaokraglone czyli jak walnie sie to sie pobije ale nie o sam kant.
Co u nas? Lenke pogryzl komar w nocy, ma chyba 10 sladow, musze znalezc tego gnojka bo mi dziecko podzera ![]() ![]() ![]() ![]() Persil w takim wypadku kupie bo inaczej wiekszosc ubranek bedzie noszona "na codzien" ze wzgledu na zabrudzenia. A teraz z innej beczki: dzieci mojej szwagierki sa bardzio wredne, wczoraj normalnie wlazly mi do lodowki, zwrocilam uwage to matka ze ona wie ze sa niegrzeczne, to mowie njawyzsza pora nauczyc je grzecznosci!poza tym jak bylam w kuchnizaczela czesac Lenke malo mnie szlag nie trafil jak weszlam, a matka co? nic! mowie co to lalka jest?! bija sie wyrywaja szczotke matko ty moja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Hej !!!
![]() ![]() Ojejj.. uciekam bo Kubuś wstał niespodziewanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Uważam że spirala jest najwygodniejszym srodkiem!! Nie trzeba sie denerwowoac by niezapomniec wziac tabletki itp. Oczywiscie kochane że za nim zalozy sie spirale trzeba sie upewnic czy nie jest sie w ciazy - ja zrobilam test ktory wykazal sie negatywny i we wtorek sobie4 wlansnie zalozylam spirale. Z mezem przed spiralką uzywalismy prezerwatw - ale wiecie jak to jest czasmi peka lub sie z sunie wiecd wolama po tygodniu zorbic test. Wiedzialam ze nie jestem ale dla wlasnego komfortu i spokoju psychicznego woalam sie upewnić. Pozdrawiam. www.mama-ancys.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
Chyba sie przekonuje do spiralki, zwlaszcza ze malo z nia klopotu, martwie sie tylko czy po zalozeniu okres nie wydluzy mi sie do kilku miesiecy, bo jak zaczelam brac tabletki to taka byla reakcja mojego organizmu - przez 2 miesiace mialam okres non stop, lalo sie ze mnie tak ze szok
![]() Ale dzis burza byla, malo na zawal nie padlam, chyba 5 razy piorun strzelal niedaleko nas, a blyskalo non stop jak na disco, balam sie okropnie. Imprezka u pra prababci byla taka sobie, tzn oczekiwalam ze chociaz ktos ja odwiedzi.
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
No ja tez dziewczyny zastanawiam sie nad spiralka ale jeszcze nie jestem zdecydowana boje sie troche sama nie wiem dlaczego - poczekam pol roku i zobacze?
Kasiamaja: Dobrze ze juz nie ma tej wysypki rzeczywiscie patrzac na zdjecia czlowiem sie zamartwia ale jesli juz jest ok to tylko sie cieszyc ![]() ![]() Olu: Widze ze twoja coreczka rosnie jak na drozdzach ah ten tatus widze ze tez swiata poaza nia nie widzi moj MArek tez jak chwyci Alicje to tylko by ja nosil ![]() ![]() ![]() Widze dziewczyny ze wszystkie dzieciaczki rosnaaaaaa oh juz sie boje sie jak moja zacznie raczkowac wiem jeszcze mam czas ale coz czas tak szybko leci ze nie wiem kiedy minely te cztery miesiace ![]() ![]() Ah musze sie pochwalic wczoraj malej dalam sprobowac jabluszka i nawet zjadla (dwie lyzeczki ale od czegos trzeba zaczac). Teraz na noc bede juz jej dawac kaszke bo widze ze samo mleko jej juz tak nie syci ![]() ![]() ![]() A jak wy mialyscie dziewczyny z waszymi pociechami na poczatku? BO jestem ciekawa Ah zycze wszystkim udanego wekendu ![]() Calusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Rozeznanie
|
Nataliasz0 przez pierwsze 3 tygodnie to u nas byla masakra bo Lena wogle nie spala w nocy przez kolki, ale potem sie to unormowalo i budzila sie co 3-4 godzinki, a teraz budzi sie raz, jak sie polozy o 20 to pobudke ma 3 no a o 5-6 jest gotowa do zabawy
![]() Musze ci powiedziec ze np moja Laleczka nie syci sie kaszka, jest to dla niej bez roznicy czy mleko czy kaszka, no... chyba ze miesko dostanie ![]() Ona to chyba po mężu moim ma.
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Madziu - czekam wiec na fotki
![]() Znalazłaś komara? ![]() Madziu a Lenka zasypia przy Tobie? Mili śpi w nocy w swoim łóżeczku a jak budzi się o 5-6 na mleczko to porywam ją do siebie, karmię, przewijam i kładę na łóżku. Po 30 minutach śpi. Chrapiemy do 9tej. Może warto spróbować? Aniu co u Kubusia? ![]() ![]() Natalio - moja Mi była istnym diabełkiem. Nie chciała spać w dzień, ledwie po 10 minut :/ W międzyczasie strasznie płakała choć brzuszek na pewno ją nie bolał, po prostu chciała się wykrzyczeć do woli, więc jej pozwoliłam. Choć pękało mi serce. Po dwóch razach - uspokoiła się ![]() Noce przesypiała mi już od okolic 2 miesiąca. Jeśli Alicja budzi Ci się w nocy a wiesz, że powinna być solidnie nakarmiona, podaj smoczek. Mała powinna zasnąć, ja tak robiłam. Robię tak do tej pory, gdy Mili przebudza się w nocy. Dziewczyny - chyba nie zdecydowałabym się na spiralkę, choć należę raczej do ludzi odważnych i nowatorskich. Podczas porodu z obawy przez niedotlenieniem Mili, lekarze otwierali mi jakimiś ''drutami'' łożysko i pobierali z jej główki krew. Tak mnie wyobracali, że jak wspomnę sobie o tamtym wydarzeniu, do dzisiaj czuję psychiczny ból ![]() Z innej beczki: Dzisiaj jestem przybita. Moja mama nagle mdleje mi w domu i skarży się na bół żołądka. Dobrze, że pamiętałam zasady pierwszej pomocy nabyte na kursie prawa jazdy ... Pierwszy raz widziałam mdlejącego człowieka, który leciał mi przez ręce. I to w dodatku moją mamę ... Ale chyba to przez silne leki przeciwbólowe, które zażywała dwa dni temu ... To tylko domysły. Aż boję się zasnąć ...
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi ![]() www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
Olu mam nadzieje ze to tylko jednorazowe omdlenie, napisz jak znajdziesz chwilke jak mama.dziwne to zoladek i omdlenie, nie mam pojecia co to. Lenka zasypia na naszym lozku a potem ją przenosze do jej lozeczka, a o 5 zabieram ja do siebie, nawet jak ją zabiore o 3 to i tak nie pomaga.komar nadal jest, kupilismy plytke ktora ma go zalatwic, ale slyszalam dzis w nocy jak latal, tylko ciemno bylo i niemoglam go capnąć.Lenka spala z nami, niestety musialam zalozyc jej spiochy zeby jej nie pogryzl, a goraco bylo, spala z nami tez ze wzgledu na burze jaka miala byc - a jej nie bylo,poprzedniej nocy to myslelismy ze jakies tornado idzie
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
Olu: Moze twoja mama tak reaguje a tutejsza pogode ja na poczatku jak tu przyjechalam mialam problemy bo czesto bylo mi slabo (a mam bardzo niskie cisnienie i bez kawy ani rusz). Wiesz poprostu moze to tylko chwilowe zaslabniecie - mam nadzieje ze z twoja mama bedzie wszystko ok
![]() U mnie dziewczyny z zasypianiem malej jest tak ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze udany mialyscie wekend bo ja tak cala niedziele pospalismy sobie a w sobote male zakupy i na pogode nie narzekam ![]() Pa caluski dla wszystkich dziewczyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Kochane za troskę
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro mykam na ważenie z Mili więc poproszę o zmierzenie ciśnienia mamie. Ah ![]() Natalio, cieszę się, że samodzielnie usypiasz Alicję. Moja mama z podziwu nie może wyjść, że Mili zasypia sama bez huśtania, bujania itp. Za jej czasów ja byłam rozbujana i bez cyca nie mogłam zasnąć ![]() Madziu, wiem, że są jakieś preparaty na komary dla dzieci, tylko nie pamiętam nazwy :/ A my spędziliśmy weekend na zakupach ... Nogi wchodzą do tyłka, Primark obkupiony i inne wyprzedaże również ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
A to dziwne Olu ze jeszcze mamie nie przeszlo
![]() ![]() A wiesz w tym Bootsie to nieraz czekos Ola brakuje mnie tez czasem cholera bierze jak chce kupic a nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() Juz nie licze na to zeby wrocila do samego cyca nie ma szans jest za duza juz troche wiecej potrzebuje i tak to jest - wiecie wina moja ze zaczelam tak szybko butle podawac cholera ![]() ![]() TO Fajnie OLa ze zrobilyscie sobie zakupy ja tez lubie buszowac po Primarku i innych sklepach ale sama bez mojego meza bo on tylko narzeka ze ilez mozna godzin chodzic i ogladac ciuchy a same DZIEWCZYNY wiecie ze mozna co nie ![]() A wy jak macie lubicie chodzic na zakupy z waszymi kochanymi mezami? Zyletkowezycie: A wiesz z ta pogoda to rzeczyscie dziwna byla czytalam wiadomosci co sie dzialo w Polsce - niektorym dachy pozrywalo straszne - te warunki atmosferyczne z roku na rok sa gorsze coz zrobic ![]() ![]() Pozdrawiam was dziewczyny i milego dnia zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
Kochane, moja mama jest w szpitalu na ostrym dyżurze. Wczoraj spędziłam z nią cały dzień. Odezwę się jak tylko będę mogła
![]() Załamka totalna.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Rozeznanie
|
Olu wszystko bedzie dobrze, miejmy nadzieje ze to nic powaznego i ze to przejsciowe, czekam na wiesci.
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
Ojejjj...... Olu- mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze i zakończy się szczęśliwie. Czekamy na wieści od Ciebie!!! Życzę duzo zdrówka dla Twojej mamy, a Tobie spokoju i wytrwałosci. Będzie dobrze!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczynki za słowa otuchy
![]() Mama nadal w szpitalu. Prawdopodobnie zatruła organizm zbyt silnymi lekami, które przepisał jej lekarz. Cierpi na ból brzucha, omdlenia, gorączkę i ból głowy. Powiem Wam szczerze, że jestem mile zaskoczona angielską służbą zdrowia. Kiedy dzwoniłam na pogotowie, to w międzyczasie słyszałam w słuchawce, jak operatorka wysyłała do mnie karetkę i lekarza, a przy tym udzielała mi rady jak udzielić pierwszej pomocy (w szoku zapomina się o teorii z kursu prawa jazdy - niestety). W szpitalu zaraz szczegółowe badania i konsultacja. No szok. W Polsce w Kato na Paderewskiego jak byłam z atakami duszności i utratą oddechu (!!!) wszyscy przechodzili obok mnie obojętnie i traktowana byłam na równi z pacjentami ze złamaną ręką :/ Mieli szczęście, że nic mi poważniejszego się nie stało. Zimnica. Kazali stanąć w kolejce. Jak był mój ojciec na tym samym pogotowiu z podejrzeniem zawału serca, to musiałam krzyknąć, aby w końcu ktoś ruszył tyłek i go przebadał! I pomyśleć, że w Polsce, przy tak wysokim bezrobociu, ludzie nie szanują swojej pracy ... Dla mnie to wielki znak zapytania. Natalio - wiem, co znaczy, jak dziecko nie chce pić cyca ![]() ![]() ![]() Ja mam sposób na męża - po prostu wchodzę do sklepu czy to się mu podoba czy nie ![]() ![]() ![]() Aniu, mogłabyś, w wolnym czasie oczywiście, podać nam przepisy na smakołyki dla 8 miesiąca? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
A to dobrze Olu ze juz lepiej z mama
![]() ![]() ![]() Wiesz i widze ze tutaj sie pracownicy szpitala usmiechaja i cenia swoja prace a u nas w kraju wiecznie chodza smutni wiecznie strajkuja - wiem bo pracowalam w szpitalu na izbie przyjec jako sekretarka medyczna (co prawda wytrzymalam tam tylko jeden miesiac ale zobaczylam swoje) ![]() ![]() Gdybym znala dobrze jezyk angielski to chyba bym nie wrocila nigdy tak mysle ![]() ![]() Aha Ola mam pytanko jaki ty wozek dla malej teraz kupilas bo widze bo zdjeciach ze bardzo fajny i pewnie lekki ![]() ![]() A tak dziewczyny milego dnia i oby u was tak nie lało jak u mnie w Angliiiii ![]() Caluski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Olu dobrze ze wiadomo juz co to,miejmy nadzieje ze mama szybko wroci do zdrowia.Zgadzam sie co do opieki, ale tylko dla doroslych, i tych wiekszych dzieci, bo o niemowleciu nie moge tego powiedziec.Ale to prawda takiej opieki przy porodzie na przyklad w Pl nigdy nie bede miala, nawet jesli zaplace, nikt mi nie bedzie pomagal i pytal czy moze chce jeszcze jedna goraca czekolade
![]() Natalio slysze ze leje u was, u nas goraco i duszno, ale ja ci powiem szczerze ze nawet troche tesknie do tej angielskiej pogody ![]() Co u nas? Zakupilam nowe pary bodów(?) i bezrekawnik z polarku dla Lenki ( mala wyglada w nim czadowo)oraz skarpetki ( stopa jej rosnie az nienadazam zmieniac skarpetek!).Zaplacilismy czesne za caly rok, kupilismy wieksza lodowke, maz ma urlop wiec tak sobie leniuchujemy, szukam pracy, napisalam cv i jutro zaniose w pare miejsc, ale tak sobie mysle ze jakby nic sie nie trafilo odpowiedniego to moze bym wziela pod opieke jako niania jakiegos maluszka do roku czasu, Lena mialaby towarzystwo, a ja prace i nawet nie musialabym jej zostawiac ![]() Bylismy dzis zwazyc nasza Perle i wazy 8450g!!! juz teraz wiem co mi tak ciezko jak ja biore na rece, a rozmiar nosimy 80 ![]()
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
Zyletkowezycie: No dzieciaczki nam rosna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mialas teraz sporo wydatkow ale coz tak to juz jest, zycze powodzenia w poszukiwaniu pracy - moze rzeczywiscie rola nianki jest dobra praca jesli nie chce sie zostawiac swojego dziecka - ja bym na twoim miejscu moze zglosila sie do firmy ktora sie tym specjalizuje zebys miala wszystko legalnie (wiesz wazne sa te nasze latka do emerytury i ubezpieczenie) ![]() ![]() OLu: Widze ze nie ma cie nie dziwie sie teraz cala uwaga skupiona jest na mamie zycze zdrowka dla mamy i pogody ducha dla ciebie ![]() Mam nadzieje ze dziewczyny bedziecie czesciej tutaj wpadac pozdrawiam was wszystkie i zycze milego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Rozeznanie
|
ja to wogle dochodze do wniosku ze "nienormalna" jestem, nakupowalam ubranek jak dla stada niemowlat
![]() ![]() ![]() Lenka ciagle jeczy w nocy, a wlasciwie krzyczy przez sen bo zabki jej ida, na dole i gorne jedynki.W dzien to jeszcze pospi ale w nocy budzi sie czesto, no i mlekiem znow gardzi, tylko z lyzeczki je, wiadomo ciezko ssac.Zanioslam CV do jednego sklepu z oswietleniem, zobaczymy czy zadzwonia, podobno dobrze placa.
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
Aleksandro- mam nadzieję, że Twoja mama szybko wyjdzie ze szpitala i znowu Ty i Milenka będziecie mogli się cieszyć jej pobytem w UK, najwazniejsze jednak że jest pod dobrą opieką!!!
![]() Zyletkowe zycie- życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy no i wytrwałosci teraz przy ząbkowaniu, eeehhhh te przerywane noce sa straszne ![]() nataliasz0- w 100% zgadzam się z Tobą chyba nie ma kobiety, która niekocha zakupów ![]() ![]() ![]() ![]() Co do rehabilitacji- to nauczyłam się tego nowego cwiczenia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Natalio - przepraszam, że dopiero teraz piszę o wózku, ale to przez moje roztargnienie i wydarzenia z ostatniego czasu. Już piszę: Wózek kupiłam w sklepie dla dzieci, ale podobne sa na e-bayu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madziu - ale kluseczka się Wam uchowała ![]() ![]() ![]() ![]() Jak pracowałam i zauwazyłam, że czegoś brakuje w magazynie, to zaraz zamawiałam większą ilość a tu? Zwróciłam uwagę, że już witamin nie ma i zapytałam kiedy będą, to w Bootsie usłyszałam - nie mam pojęcia. :/ I żyj tu człowieku normalnie ... Madziu, świetny pomysł z rolą niani ![]() ![]() Ja również powoli chowam ciuszki Milenkowe do worka ale aż serducho mnie ściska ... Nie dawno była taka malutka a teraz 8 miesiąc zbliża się ... Na kominku jednak wsadziłąm w ramkę zdjęcie Mili z 1 miesiąca życia, co by mi tak smutno nie było - smoczek większy od jej małej buźki ![]() Ale Madziu! Ubranka dla drugiego bobaska zostaną ![]() Trzymam kciuki za znalezienie pracy! ![]() Aniu - haha ja również, gdybym mogła, wykupiłabym cały sklep dla Milki ![]() ![]() Aniu, rozumię Twoją rozterkę, ale ja dokładnie zrobiłabym to samo. Jeśli Irlandczycy są tak skrupulatni i dokądni jak anglicy, to wierze, że znajdziesz dobrego rehabilitanta. Warto spróbowac niż żyć potem z wizją niezrealizowanej szansy. Trzymam kciuki! Rozumię jaki może być to ból dla mamy pozostawić maluszka. Wytrzymasz, bo jestes kobieta z krwi i kości a my baby mamy w sobie niezliczone pokłady energii! ![]() ![]() A u nas Mili ma gorączkę. Od dwóch dni. Ni stąd ni z owąd, ale znam już prawdopodobną przyczynę. Ponadto charczy jej w nosku a tu w UK o wodę morską to ciężko ... Stoczę dzisiaj istną batalię z aptekami! Trzymajcie kciuki ![]() Mama już w Polsce. Dzisiaj pożegnałam ją. Czuje się lepiej, ale jeszcze niezbyt dobrze - pożądnie struła organizm lekami ![]() ![]() ![]() Dziękuję Dziewczynki za słowa otuchy!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Rozeznanie
|
Aniu wszytsko sie napewno uda i razem wrocicie do Irlandii, tam tez sa specjalisci.Wcale sie nie dziwie ze sie tym martwisz,bo ja jak mielismy jechac do Uk na kilka dni bez malej malo nie oszalalam -- efekt byla taki ze nie pojechalismy.Ale wierze ze napewno dacie rade, rozląka dluga lecz pozniej juz zawsze bedziecie razem
![]() Olu jak mama? A moja Niunka faktycznie umie sama siadac, doszla juz do perfekcji, w raczkowaniu rowniez i takim sposobem latam za nia jak kot z pecherzem bo wszedzie wchodzi, zdejmuje z polek wszytsko ciagla na czworaka wanienke itd, nawet mi smieci z kosza powyjmowala ![]() Marudzi w nocy placze, zęby okrutne, mam nadzieje ze szybko wylaza.
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Aniu, mam pytanko: do budyniu ''bezmlecznego'' zamiast Sinlac mogę dodać mleko modyfikowane?
Madziu, masz istną strzałę w domu ![]() ![]() Aniu, czy Kubuś raczkuje?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
Olu kazdy bobas to indywidualnosc, Lenka raczkuje a Mili chodzi, i wszytsko jest ok, ciesz sie ze mala jest "samodzielna", ja to nie tylko za Niunka latam ale i ze szmatka rece wycieram bo jak odkurzacz wszytsko zbiera
![]() Bylismy dzis na zakupkach wiekszych, wiadomo wieksza lodowka to i wiecej kupic tzreba ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Madziu, wiem, że każde dziecko to indywidualność i rozwija się w swoim tempie, ale mi tak jakoś smutno na sercu, że omija mnie kolejny etap w jej rozwoju
![]() Trzymam kciuki za znalezienie pracy ![]() Ja wkrótce również muszę opłacić czesne ... ![]() Dziewczyny, Wasze pociechy tak nagle same się podciągnęły do siadu w łóżeczku? Nie wiem też czy dobrze robię trzymając ją za rączki i chodząc po domu. Czuje się chyba bardziej stabilna bo ani razu nie upadła. Podciąga się sama o moje dłonie, ale jak ma śliskie skarpetki to jest jej trudniej. Nie wiem zatem, czy to pora na obniżenie łóżeczka? Mili kojarzy łóżeczko ze spaniem. Jak tylko idę na górę, od razu smutna mina ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
ja lozeczko obnizylam jak Lena zaczynala raczkowac, bo mi fikala i sie balam ze wyskoczy.
Ale mi sie dziecko udalo ![]() ![]()
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
Olu- wybacz, opóźnienie dopiero dziś mam chwilkę by wpisac przepisy. Moim zdaniem możliwe, że Mili ząbkuje, bo mój Kubuś ostatnio miał katarek i gorączke i wezwałam pediatrę, okazalo się że wtedy ząbkował, a z noska to nie był taki typowy katar <zielony>, a raczej jak woda i to także był objaw zabkowania. Łóżeczko obniżyłam dosć szybko jak Kubuś siadał, bo od siadu do klęczenia i podciągania się bliska droga. Wcześniej jak bywał u mnie, gdy ja byłam na półleżąco to siadał, a później jednego dnia zaczął w łożeczku sam siadać, niemiał możliwości podciągania się bo nie ma szczebelków tylko siatkę, czasami przytrzymywał się zabawki lub prześcieradła hehe.
![]() ![]() Co do budyniu sinlac jest by był gęsty, jeśli chcesz przygotować budyń na mleku modyfikowanym to przygotuj mleczko jak zawsze odlej troszkę do kubeczka, a resztę zagotuj. Do odlanej części w kubeczku dodaj żółtko i 1-2 łyżki mąki, dolej do mleka i mieszaj aż zgęstnieje, możesz podać z owocami lub sokiem owocowym. Magda- super widzę, że u Was sporo udanych zakupów. Ja uwielbiam zakupy do domu, uwielbiam meblowac, malować, budowac coś od podstaw, każdy nawet maly wazonik mnie cieszy. Juz się niemoge doczekać jak kiedyś przed powrotem bedziemy remontować nasze mieszkanko tu w Polsce na nasz powrót, już chodzimy po sklepach, planujemy i zapisujemy co i jak chcemy zrobić... ![]() Klavel- wszystkeigo najlepszego dla Hanifki w dniu 1 urodzin!!!!! ![]() ![]() A co do pozostalych KOBIET to gdzie Wy się podziewacie??? Nawet ja znajduje chwilkę by się odezwac na forum pomimo rehabilitacji 4 razy dziennie i obowiązków!!! No już nie obijać się tylko plotkować tu z nami ![]() U mnie troszkę załamka, wczoraj rehabilitant po 3 tygodniach wypowiedzial się, ze ćwiczenia wykonywane sa prawidłowo, że w czasie ćwiczen mały na nie reaguje prawidłowo ale sama rehabilitacja po 3 tygodniach nie dała zupełnie nic, ze nie jest tak jak on by sobie tego życzył... Martwi mnie to bo z końcem października będzie się wypowiadal okulista a tu żadnych zmian, a czas ucieka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.