|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Politechnika Śląska:)
|
|
|
|
|
#543 |
|
Przyczajenie
|
Ale fajnie
no nic ja jutro ide tez do Karlika i zapewne 2os
|
|
|
|
|
#544 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie - kiedy i gdzie można sie zapisywać na zajęcia w ramach WF-u? Wg planu już we wtorek mam Wf, i nie wiem za bardzo gdzie się udać. Będzie najpierw jakieś ogólne spotkanie czy już od razu konkretne zajęcia np. aerobik?
|
|
|
|
|
#545 |
|
Przyczajenie
|
Na którym jesteś roku ? bo ja w ogóle nie mam wf uwzględnionego na planie
|
|
|
|
|
#546 |
|
Przyczajenie
|
Na I roku
Ale już wiem gdzie mam się udać na pierwsze zajęcia
|
|
|
|
|
#547 |
|
Przyczajenie
|
A ja dostałam sie na energetyke- zaocznie
i w sumie nic nie wiem, na planie jakieś 2 grupy a tylko 16 osób na roku, kiedy indeksy, legitymacje?Do tego jestem w ciąży, końcówka 8 miesiąca więc nie wiem jak to będzie ahh te zabójcze spojrzenia innych, dzisiaj na rozpoczęciu![]() Dojeżdżam z Bierunia miejskimi środkami transportu bo nikt nie jest w stanie mnie niestety "dostarczyć" do gliwic a kawał drogi jest..Żebym tylko nie zaczęła rodzić w autobusie lub na wykładach
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 |
|
Przyczajenie
|
Mam glupie pytanie
![]() Jak place za akademik za listopad to termin jest do 15 pazdziernika czy 15 listopada? |
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
listopada
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#550 |
|
BAN stały
|
hej
na studia dopiero wybieram się za rok, ale mam kilka pytań odnośnie Politechniki Śląskiej:1. Jak wygląda studiowanie na kierunku "Górnictwo i Geologia"? Ciężko się dostać? Jakie są przedmioty? Czy osoba, która nie ma zbytniego pojęcia o fizyce ma szanse się utrzymać tam? 2. Czy jeśli nie pisze w informatorze, że dany kierunek jest wykładany w języku polskim lub ang., to istnieje możliwość, że jakiś przedmiot będzie wykładany w obcym języku? z góry dziękuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez piccess Czas edycji: 2016-10-21 o 09:59 |
|
|
|
|
#552 |
|
BAN stały
|
dzięki za informacje, chyba faktycznie muszę się porządnie zastanowić... a tam pisało jeszcze coś o języku obcym, wiesz może czy to tylko angol czy jeszcze jakiś drugi język?
|
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
shaka91 ostatnio byłam tak zafascynowana studiami, że nawet tu nie zaglądałam
Ja mam Corse B. Niestety 1.2 Całkowicie w benzynie.No ale nadal nie widzę opcji dojazdu autem. Jak w ogóle wrażenia u was? Mnie się na razie podoba (do czasu?)
|
|
|
|
|
#554 |
|
Przyczajenie
|
Szukam osób studiujących na wydziale WOiZ w Zabrzu
Najlepiej administrację 2 lub 3 rok Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#555 |
|
Przyczajenie
|
Witam studentki Politechniki Śląskiej
dla zaintersowanych szkolenia AutoCAD, REVIT, Inventor, Civil wiecej informacji na www.panova.pl ![]() Po szkoleniu wydawany jest Miedzynarodowy Certyfikat Autodesk Obsługa cateringowa- gratis!!! |
|
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
nic nie szkodzi
dla osoby ktora fizyki nie bardzo lubi/umi, nawet dlatego ze w liceum bylo luzy z fizy nie polecam isc na polibude bo na dzien dobry beda Ci kazac nadrobic albo nauczyc sie rzeczy ktorych nigdy nie mialas u mnie np tak bylo wiec dosyc harkorowo... wiec dostac sie to jest rzecz latwa... ale utrzymac sie z taka iloscia przedmiotow i takim poziomem przedmiotow scislych to jest sztuka bo nie oszukujmy sie mata i fiza na polidzbudzie to jest milion razy trudniejsza od maty i fizy na innych uczelniach wiec co mowie bo sama zmienilam polibude na uś i jest roznica wiec albo bierzesz sie do roboty i nadrabiasz liceum nie wiem korkami i odrazu mate R tez lub szukasz innej uczelni bo bedziesz miec niezly dylemat potem... i ogolnie dowiedz sie wiecej o tym kierunku czy Ci podpasuje mi budownictwo nie podpasowalo wiec widzisz
|
|
|
|
|
#557 |
|
Przyczajenie
|
Witam.^^ Jestem w 2 kl. biol-chem i mam pytanie: czy zdając maturę podst. z maty [ok. 90%] i rozsz. z bioli [ok. 70%] dostanę się na IŚ? Oczywiście % w nawiasach są tylko dla przykładu ;p Czy mimo, że nie lubię fizyki i trochę z nią ciężko [mam 3] dam radę? Biola - spoko, matematykę dość lubię, chemia - bywa różnie, ale nie jest źle ;p Studia są w Gliwicach czy w Rybniku? Z góry dziękuję za pomoc. ; )
Kings of Leon. <3 Edytowane przez Vimmela Czas edycji: 2010-11-13 o 23:33 |
|
|
|
|
#558 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
jestem nowa na forum jeszcze nie zdarzyłam sie zorientowac w postach Jesli chcielibyscie jakis informacji jestem studentka drugiego roku socjologii w Zabrzu chetnie udziele informacji i takowe pozyskam
|
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
hmm generalnie ciezko Ci bedzie z maty z podstawa.. juz nie chodzi o dostanie sie, ale o poziom... wg osoby ktore ida na scisle kierunki na polibude mate rozszerzona musza znac, bo inaczej ma sie duuuzo nadrabiania, a poziom jest ogromny, ozywiscie moze byc tak, ze sie trafi na lajtowego wykladowce, ale wiesz roznie bywa naprawde musicie zrozumiec, ze to co sie uczycie do matury to to jest nic na studiach, a szczegolnie na polibudzie wymagaja na fizie calek, rozniczek itd chociaz kazdy wie ze nawet na rozszerzeniu tego nie ma... wiec naprawde albo przysiadziesz do fizy i maty, chociaz wiem, ze ciezko, ale nie na zasadzie zaliczyc i miec spokoj tylko straac sie zrozumiec, zeby potem jakos to nadrobic.. to nie ejst tak , ze na studiach sie nic nie robi, jest naprawde harkor i dla mnie matura przy czym co jest teraz to banal, a zdawalam rozszerzenie z maty
i z polibudy musialam zrezygnowac, mi wgl to nie podpasowalo... serio pomyslcie, bo to wazna decyzje, a przeniesc sie ejst ciezko mi sie naszczescie udalo
|
|
|
|
|
#560 |
|
Przyczajenie
|
Oj Shaka nie strasz już tak tą matmą
![]() Wszystko jest do zrobienia, jeśli tylko człowiekowi się chce. Ja jestem po podstawie i jakoś sobie radze, nawet z pochodnymi i całkami.. Aczkolwiek dużo zależy od kierunku i wydziału, który się wybierze bo np. na wydziale Automatyki może być rzeczywiście ciężko po matmie podstawowej.. ale jak mówie, wszystko jest do przejścia, trzeba tylko przysiąść i od początku regularnie pracować.
|
|
|
|
|
#561 |
|
Przyczajenie
|
orientuję się ktoś jakie były progi na budownictwo w tym roku ?
|
|
|
|
|
#562 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Jest ktoś z wydziału chemicznego?
Zapraszam do oglądania: http://sandromedaa.blogspot.com/ ![]() Edytowane przez Saniii Czas edycji: 2010-12-30 o 22:04 |
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
A Ja jestem z wydzialu chemicznego ;-) 5 rok Chemii wita
|
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
No wreszcie ktoś z chemicznego
Witam, witam
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
a czy dostane się na Politechnikę mając ok.50% z maty podstawowej na maturze? chodzi mi hmm o takie mniej ambitne kierunki typu zarządzanie
|
|
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Czy ktoś wie czy trudno się dostac na filologię na politechnikę śląską? Jakie były progi w zeszłym roku? Interesuje mnie filologia włoska...;]I jakie ogólnie wrażenia? |
|
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
cóż, ja dalej na rozdrożu - technologia chem. czy inżynieria.
|
|
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
d_accord to zależy co chcialabyś robić.
Inżynieria- projektowanie pomp, jakiś osadników itd. Bardziej pod kątem sprzętu w przemyśle chemicznym i nie tylko. Technologia- jesteś np technologiem procesu i zajmujesz sie opracowaniem mieszanki do przetwórstwa czegos tam, sprawdzasz na każdym etapie czy wszystko gra, musisz przewidzieć niebezpieczenstwa związane z danym procesem. Tak na dobrą sprawę dla mnie inżynieria jest średnio związana z chemią- chemią. Technologia bardziej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

i w sumie nic nie wiem, na planie jakieś 2 grupy a tylko 16 osób na roku, kiedy indeksy, legitymacje?
więc nie wiem jak to będzie

Całkowicie w benzynie.

!28.06.2011!