Klub ORSAY - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-20, 12:39   #541
nutusia16
Rozeznanie

Dot.: Klub ORSAY

Oni wysłali 2 typy bonów bo do mnie przyszedł bon -20% RABATU NA DOWOLNY ARTYKUŁ. Czyli obowiązuje on na jedną rzecz z wyjątkiem biżuterii i akcesoriów.
A niektóre dostały VIPowskie bony. Chyba zależy od tego ile dana klientka należy do Klubu Orsay.
nutusia16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 13:53   #542
wpaula
Wtajemniczenie

hej mam takie pytanie , kupilam sukienke w orsay i wydrukwoano mi bon bo zdobylam juz iles punktow , znalazlam jednak zaraz po tym inna sukienke ktora podoba mi sie bardziej i chce zwrocic sukienke z orsaya ? jak to wygada z tym bonem mam go tez zaniesc i oni go uniewaznia czy automatycznie ten kod stanie sie niewazny ?? czy moze nie moge jej zwrocic bo mi ten bon wydrukowali ?
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2010-11-22 o 13:54
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 16:37   #543
wandziucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
hej mam takie pytanie , kupilam sukienke w orsay i wydrukwoano mi bon bo zdobylam juz iles punktow , znalazlam jednak zaraz po tym inna sukienke ktora podoba mi sie bardziej i chce zwrocic sukienke z orsaya ? jak to wygada z tym bonem mam go tez zaniesc i oni go uniewaznia czy automatycznie ten kod stanie sie niewazny ?? czy moze nie moge jej zwrocic bo mi ten bon wydrukowali ?
Bon będzie dalej ważny i będziesz mogła go wykorzystać, przy zwrocie po prostu zostaną odjete Ci pkty z karty i będziesz miała ujemne pkty, więc bedziesz musiała dłuzej zbierać na nowy bon.
wandziucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 18:52   #544
aleksjaaa
Rozeznanie

dostalam taka karte po zakupieniu spodniczki, ale jak dobrze pamietam za 90 zl. i teraz przyszla informacja, ze mam znizke 20% na jakas wybrana rzecz.
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 19:34   #545
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wandziucha Pokaż wiadomość
Bon będzie dalej ważny i będziesz mogła go wykorzystać, przy zwrocie po prostu zostaną odjete Ci pkty z karty i będziesz miała ujemne pkty, więc bedziesz musiała dłuzej zbierać na nowy bon.

dziekuje slicznie za odpowiedz** juz wszystko wiem
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-11, 19:30   #546
Senseds
Raczkowanie

Witam . Z okazji mikolaja dostałam Bon Podarunkowy o wartości 50 z l. Dlugo szukałąam czegos dla siebie zeby nie doplacac i znalazlam swetr za 49.95
Nie moglam go kupic,bo musi byc kwota 50zl lub wyzsza, mimo to,ze swetr w sumie byl zaplacony tym bonem to jakis absurd. Czy to zalezy od sklepu czy wszedzie tak drwią i wykorzystują klientów. Kasę dostali wiec powinni sprzedac nawet kolczyki za 20 zl za ten bon .... smieszne,czy moze da sie to jakos przeskoczyc bądź wykłócic ?

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-11, 19:34   #547
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
Witam . Z okazji mikolaja dostałam Bon Podarunkowy o wartości 50 z l. Dlugo szukałąam czegos dla siebie zeby nie doplacac i znalazlam swetr za 49.95
Nie moglam go kupic,bo musi byc kwota 50zl lub wyzsza, mimo to,ze swetr w sumie byl zaplacony tym bonem to jakis absurd. Czy to zalezy od sklepu czy wszedzie tak drwią i wykorzystują klientów. Kasę dostali wiec powinni sprzedac nawet kolczyki za 20 zl za ten bon .... smieszne,czy moze da sie to jakos przeskoczyc bądź wykłócic ?
Zwykłe naciągactwo z ich strony.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 06:30   #548
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
Nie rozumiem Twojego oburzenia, nigdy w życiu nie dostałaś żadnego bonu? Przecież to naturalne, że kwota musi być większa lub równa wartości bonu i nie wydają reszty. Tak jest zawsze i wszędzie.
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-13, 07:36   #549
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Nie rozumiem Twojego oburzenia, nigdy w życiu nie dostałaś żadnego bonu? Przecież to naturalne, że kwota musi być większa lub równa wartości bonu i nie wydają reszty. Tak jest zawsze i wszędzie.
Oczywiście, że tak jest ZAWSZE.

Nieważne czy to BON od orsaya, czy to bon zakupowy carrefourra czy choćby sodexho. Zawsze jest tak, że zakupy należy zrobić na kwotę równą lub wyższą niż wartość bonu. Nigdy nie spotkałam się z tym, aby było inaczej.

I nigdy nie spotkałam się z sytuację, żeby z bonów resztę wydawali.
Stary 2010-12-13, 18:00   #550
azure
Zadomowienie

GG do azure

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Nieważne czy to BON od orsaya, czy to bon zakupowy carrefourra czy choćby sodexho. Zawsze jest tak, że zakupy należy zrobić na kwotę równą lub wyższą niż wartość bonu. Nigdy nie spotkałam się z tym, aby było inaczej.
abrakatabra i hihi mają rację. To jest całkiem naturalna i logiczna rzecz.
azure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-13, 19:05   #551
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:

To jasne, ale jak komus nie zależy na reszcie ?
Stary 2010-12-13, 22:14   #552
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Zwykłe naciągactwo z ich strony.
Zgadzam się, a najgorsze jest to, że mam bon i nic mi sie w orsay nie podoba ostatnio
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-14, 05:12   #553
hihi
Zakorzenienie

Co za niesprawiedliwość! Ja bonu nie mam, a znalazłabym dla siebie bez problemu przynajmniej kilka rzeczy
Stary 2010-12-14, 06:24   #554
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

mialam bon za punkty, ale mialam 04.12 urodziny i nadal na maila nie przyszedl zaden bon urodzinowy, czy juz go nie dostane?
surykata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-14, 07:33   #555
hihi
Zakorzenienie

Pisz do nich albo dzwon i sie upominaj.. mi wysłali urodzinowy dopiero jak się o niego upomniałam
Stary 2010-12-14, 08:45   #556
Senseds
Raczkowanie

hihi - uwierz mi jak bys dostała bon za 50 zł jak ja , to znalazłabys cos za 49.99 i by Ci nie sprzedali naciągacze
Ja dzis tam chyba pójdę i zrobie burzę, moze z jakims kierownikiem porozmawiać? Kto jest głównym'szefem' orsay cholercia ?

Stary 2010-12-14, 08:47   #557
hihi
Zakorzenienie

Nieee ja bym sobie cos juz do tego dobrała
Stary 2010-12-14, 15:12   #558
nutusia16
Rozeznanie

Cytat:
Co za niesprawiedliwość! Ja bonu nie mam, a znalazłabym dla siebie bez problemu przynajmniej kilka rzeczy
Ja mogłabym mieć wszystkie ich ciuchy, ale nie wszystko mi pasuje
Stary 2010-12-14, 16:12   #559
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
mialam bon za punkty, ale mialam 04.12 urodziny i nadal na maila nie przyszedl zaden bon urodzinowy, czy juz go nie dostane?
ja też nie dostałam tego bonu a urodziny miałam dzień po Tobie gdzie można się o niego upomnieć ?ogólnie to wkurzają mnie te ich punkty zbierałam, zbierałam i nie zdążę nawet uzbierać na ten najniższy bon 20zł bo punkty po 31 grudnia przepadają tak?? i na nowo trzeba zbierać? ehh....

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 16:36   #560
hihi
Zakorzenienie

Na stronie jest nr, polecam dzwonic.

Punktu są ważne do końca następnego roku kalendarzowego "Zgromadzone przez Ciebie PUNKTY będą ważne do końca następnego roku kalendarzowego. Jeśli na przykład w październiku 2009 r. zrobisz zakupy w sklepie ORSAY na kwotę 45 PLN ( art. nieprzecenione), do Twojego konta dopisane zostaną 225 PUNKTÓW. Od tego momentu możesz zbierać PUNKTY, które będziesz mogła wykorzystać do końca 2010 roku." więc na bon 20złl trzeba wydać w ciągu 2 lat 400zl...

Jezu własnie uświadomiłam sobie ile kasy wydaje w orsayu, skoro w tym roku miałam już 3 bony na kwotę ok. 30zł czas na leczenie
Stary 2010-12-14, 21:40   #561
Senseds
Raczkowanie

abrakatabra i hihi - nie zaówazylam tego,co napisałyście wcześniej - bzdura bzdura,ja nie chcę reszty ja chcę kupic cos za co zapłacę bonem = kasą,powinni mi to spedac. I tak też się stało w innym sklepie Orsay,bez zadnych problemów. Tylko tamten sklep okazał sie naciągaczem klientów i nieuczciwym wobec konsumenta. Dziś, bez zadnego problemu kupilam, tez sam swetr za 49.95 oczywiscie bez wydawania reszty bo mi nie chodzi o 5 gr Zastanawiam się teraz nad sgargą na tamten Orsay , tylko nie wiem jak się za to zabrac/

Stary 2010-12-15, 07:15   #562
hihi
Zakorzenienie

A tam ja się swojego trzymam. Właśnie znalazłam jakiś stary bon na skrzynce mailowej i na nim jest WYRAŹNIE NAPISANE tak:
"*BON URODZINOWY KLUBU ORSAY moze byc zrealizowany wylacznie za okazaniem waznej KARTY KLUBU ORSAY oraz po przekazaniu BONU sprzedawcy w jednym ze sklepów ORSAY. Bon moze byc zrealizowany tylko przez wlasciciela KARTY KLUBU ORSAY, dla której zostal wydrukowany i w oznaczonym czasie moze byc uzyty tylko raz. Nie mozna kumulowac BONÓW oraz laczyc z innymi promocjami ORSAY. Jeden BON oznacza jeden zakup. Przedluzenie lub zmiana terminu waznosci BONU nie jest mozliwa. Realizacja BONÓW nie dotyczy artykulów przecenionych. Bon moze zostac zrealizowany tylko i wylacznie na terenie kraju , w którym zostala zalozona KARTA KLUBU ORSAY. Wyplata równowartosci BONU URODZINOWEGO oraz wydanie reszty przy jego realizacji nie sa mozliwe. W przypadku niezrealizowania BONU URODZINOWEGO w oznaczonym czasie, jego kradziezy lub utraty BON traci waznosc, a dopisane wczesniej 200 punktów zostanie automatycznie usuniete z konta punktowego osoby, której wystawiono BON URODZINOWY. Jakiekolwiek powielanie(kserowanie) BONÓW KLUBU ORSAY jest niedopuszczalne. BON URODZINOWY moze byc zrealizowany wylacznie na kwote wyzsza niz kwota widniejaca na BONIE! Towary niewadliwe, za które zaplata nastapila BONEM KLUBU ORSAY, nie podlegaja wymianie ani zwrotowi." I na ostatnim bonie, który dostałam za punkty na bodajże 28zł była podobnego typu adnotacja, nie sprawdzę, bo bon oddałam przy zakupach.
I tylko jeśli tej adnotacji na bonie nie ma, to można ewentualnie robić "awanturę". Ale zwykle takie zastrzeżenie jest na większości bonów i nikt się temu nie dziwi...
Stary 2010-12-15, 10:12   #563
Senseds
Raczkowanie

Hihi moze czytaj uwazniej nie chodzi o Bon urodzinowy tylko podarunkowy
Czyli ktoś zapłacił do Orsay 50 zł Oni wydali mu Bon który ja dostałam. Kase dostali więc powinni sprzedac kazdy towar za to. I te ztak jest tylko niektóre sklepy Orsay naciagają klientów. Poczytaj jesczze raz,co pisałam.

Edytowane przez Senseds
Czas edycji: 2010-12-15 o 10:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 10:31   #564
hihi
Zakorzenienie

Ty też poczytaj. Przede wszystkim to co pisałam wcześniej.

Senseds ja podałam to co było na moim bonie urodzinowym. Podarunkowego z Orsaya nie miałam, więc nie wiem, jakie były na nim uwagi, ale miałam bony podarunkowe z sodexho pass, czyli dokładnie ten sam typ - ktoś go kupił i mi dał, żebym sobie zrobiła zakupy - i musiałam zrobić zakupy za conajmniej wartość bonu.

Po prostu dla mnie jest jasne, że jak mam bon na jakąś wartość to tyle kupuję, a nie na mniej.
No, chyba, że to karta podarunkowa typu Empik, z której się zdejmuje kwotę przy zakupach i resztę zostawia na nastepne zakupy.

I szczerze mówiąc ja w pewien sposób rozumiem te politykę - powiedzmy, że zostałoby kilka złotych - co się z nimi dzieje? Znikają? Bo nie ma równego rachunku, gdzieś jakaś kasa "wisi" i na pewno ktoś kiedyś się za to będzie tłumaczył, jak inny ktoś będzie to kontrolował.
Stary 2010-12-15, 13:47   #565
Senseds
Raczkowanie

Ale to nie watek sodexhoo ani empik tylko orsay I klienta malo interesuje, co si stanie z jego 5cioma groszami Widocznie nikt nie musi za nic odpowiadac,moj przyklad to udawadnia w 100%.

Stary 2010-12-16, 01:58   #566
kasia.
Rozeznanie

Senseds za przeproszeniem czepiasz się jak nie powiem czego.
Przeczytałaś w ogóle co było napisane na tym bonie? Takie są zasady i koniec, jeszcze skargę Ci się zachciało pisać, dla mnie to śmieszne...oskarżenia bezpodstawne tu nam przedstawiasz wobec sklepu nie zapoznając się z zasadami
kasia. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 08:30   #567
wandziucha
Raczkowanie

Bon podarunkowy czy np sodexho, różnią się od bonu urodzinowego czy drukowanego z punktów uzbieranych na karcie. Za te dwa pierwsze ktos zaplacil wczesniej wiec nie powinno byc problemu jezeli ktos chce na mniejsza kwote zrobic zakup niż ta która widnieje na bonie. Natomiast robiąc zakupy za bon za punkty lub urodzinowy, trzeba zrobic zakupy za kwote wyższą niż ta co widnieje na bonie i tego nie ma możliwości zmienic, poniewaz takie są zasady.
wandziucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 14:02   #568
nutusia16
Rozeznanie

Cytat:
Na stronie jest nr, polecam dzwonic.

Punktu są ważne do końca następnego roku kalendarzowego "Zgromadzone przez Ciebie PUNKTY będą ważne do końca następnego roku kalendarzowego. Jeśli na przykład w październiku 2009 r. zrobisz zakupy w sklepie ORSAY na kwotę 45 PLN ( art. nieprzecenione), do Twojego konta dopisane zostaną 225 PUNKTÓW. Od tego momentu możesz zbierać PUNKTY, które będziesz mogła wykorzystać do końca 2010 roku." więc na bon 20złl trzeba wydać w ciągu 2 lat 400zl...

Jezu własnie uświadomiłam sobie ile kasy wydaje w orsayu, skoro w tym roku miałam już 3 bony na kwotę ok. 30zł czas na leczenie
Ja miałam od nich już 4 bony. Z czego dwa za ilość uzbieranych punktów o wartości 20 zł i 28. Do klubu należę od lipca tego roku!!! Jestem ich wierną. I nie widzę problemu z bonem. Szukałam rzeczy takich, aby jak najwięcej zaoszczędzić.
Stary 2010-12-16, 19:43   #569
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Senseds za przeproszeniem czepiasz się jak nie powiem czego.
Dokładnie. Skoro tak się burzysz i skargi chcesz pisać, to lepiej powiedz bliskim, żeby nie robili ci prezentów na tak ogromną kwotę jak 50 zł, jeśli masz problemy z jej wydaniem. Po drugie nie wiem skąd to parcie na pozbycie się bonu, skoro te podarunkowe nie mają terminu ważności. Ktoś zrobił prezent i to całkiem fajny, a tu fochy, bo trzeba wydać "teraz i zaraz i nie ma nic za 50 zł"
Stary 2010-12-17, 09:31   #570
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
To jasne, ale jak komus nie zależy na reszcie ?

Są pewne zasady których trzeba się trzymać.
z BONÓW SIĘ NIE WYDAJE!
I nie ważne jaki bon czy sodexo, czy podarunkowy, czy za pkt, czy 20zł urodzinowy.
JEST ZASADA KAŻDEGO BONU- NIE WYDAJE SIĘ RESZTY!
Proste!

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Dokładnie. Skoro tak się burzysz i skargi chcesz pisać, to lepiej powiedz bliskim, żeby nie robili ci prezentów na tak ogromną kwotę jak 50 zł, jeśli masz problemy z jej wydaniem. Po drugie nie wiem skąd to parcie na pozbycie się bonu, skoro te podarunkowe nie mają terminu ważności. Ktoś zrobił prezent i to całkiem fajny, a tu fochy, bo trzeba wydać "teraz i zaraz i nie ma nic za 50 zł"

POPIERAM!
Ludzie nie znają zasad, nie czytają informacji na bonach i potem wielce sie kłóca, dlaczego po co i na co!
Nie rozumiem, jezeli ktos dostaje jakiś bon to jeszcze wielki foch ze on musi kupic cos drozszego niz jest kwota na bonie;/ na bonie nie pisze MUSI PANI Z BONU SKORZYSTAĆ !! nie dość że bon dostaniesz na urodziny jakiś fajny ( nie każda firma je daje ) to jeszcze wielkie ALE że trzeba dopłacać - bezsensu . NIE MUSISZ KORZYSTAĆ z bonu!
Ach...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości