Wzory na haft krzyżykowy vol.2 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-26, 14:47   #541
malelka
Rozeznanie

Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.2

właśnie zajrzałam na mojego chomiczka i... zniknął mi cały folder z wzorami
po prostu go nie ma, a jeszcze wczoraj wieczorem coś tam wrzuciłam
Ja to mam pecha!!! A nie tak dawno pisałam, że miałam czyszczenie dysku więc przepadły mi moje zbiory, a teraz znowu...
malelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 15:33   #542
zielona_zaba
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia.p Pokaż wiadomość
jeszcze raz ponawiam swoja prosbe o zalaczone wzorki...moze w ferworze poszukiwan swiatecznych uda sie Wam wykopac jakis wzorek ze swoich zasobow pozdr
(magdzia_p@poczta.fm)
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1227681462
wzor:
http://odsiebie.com/pokaz/1033120---1d0b.html

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1227681462
wzor:
http://odsiebie.com/pokaz/1033051---c3a0.html

mam nadzieje ze pomoglam

zielona_zaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 19:08   #543
Claire-K
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malelka Pokaż wiadomość
Ja to mam pecha!!! A nie tak dawno pisałam, że miałam czyszczenie dysku więc przepadły mi moje zbiory, a teraz znowu...
Malelko to straszne Współczuję Ci... Miałaś tyle pięknych wzorków...
Stary 2008-11-26, 19:53   #544
22Karolina22
Raczkowanie

Cytat:
Malelka nie jesteś osamotniona- mnie też usunęli cały folder z haftami , a miałam tam tego naprawdę dużo. I podobno nie tylko my dwie jestemy poszkodowane. Nie sprawdziłam jeszcze dokładnie ale chyba większość folderów z haftami poszła w kosz
22Karolina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:33   #545
asosn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KrystynaO Pokaż wiadomość
Wycięcie możesz poprawić,
A co zrobiłaś z drugą stroną? bo ja nie wymysliłam takiego estetycznego zaklejania, żeby nadawalo się na choinkę
Ostatnio haftuje takie obrazki, ktorych ramka jest ze sklejki itrzeba je przykleić do ramki. I tam tył jest zrobiony z kolorowego kartonu - najczęściej pod kolor ramki - który przyklejam do kanwy dwustronną taśma klejącą. I to się trzyma, bo juz kilka obrazków mam od wakacji i nic się nie dzieje. I tak samo będę robila kanwę plastikową. taśmę klejącą dwustronną kupilam w Castoramie i jest do przyklejania dywanów i wykladzin do podlogi. pozdrawiam.
asosn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:42   #546
graszka45
Rozeznanie

Cytat:

malelka...mam skopiowanych sporo wzorów od ciebie...juro postaram się zrobić porządek na moim chomiczku....może część swoich utraconych schematów odzyskasz ode mnie
graszka45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:46   #547
graszka45
Rozeznanie

właśnie dokończyłam...kartka z podziękowaniami...wzorek wzięłam z "naszego" forum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090072.jpg (35,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2008-11-26, 21:49   #548
graszka45
Rozeznanie

malelka...może spróbuj napisać do administratora chomika...i zapytaj czy to oni usuwają foldery
Stary 2008-11-26, 22:00   #549
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę się przestraszyłam, bo część wzorów wrzuciałam na chomika i nie mam ich na dysku, na szczęście u mnie nic nie usunęli, możliwe że to tylko kwestia czasu. Może się skończyć tak jak z Picassą, jeszcze trochę a wszystko trzeba będzie wrzucać na fotosik jako zdjęcia prywatne i ewentualnie podawać linki do pojedynczych obrazków.
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 22:21   #550
ninetaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez graszka45 Pokaż wiadomość
właśnie dokończyłam...kartka z podziękowaniami...wzorek wzięłam z "naszego" forum

graszka45- ślicznie Czy ja mogę prosić o schemat na maila?? annamea@googlemail.com
ninetaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 22:39   #551
malelka
Rozeznanie

dziękuję za słowa współczucia. Zaglądałam na inne chomiki i widzę że wiele osób powstawiało hasła na foldery w których mają wzory - pewnie takich nie usuwają

22Karolina22
- chyba jakoś to przetrwamy ja już zaczynam się przyzwyczajać

graszka45 - na pewno nie będę pisać do administratora - w końcu rozpowszechnianie wzorów ma się trochę na bakier z prawem i dziękuję za propozycję na pewno skorzystam
Stary 2008-11-27, 08:13   #552
kanalia^^
Raczkowanie

GG do kanalia^^

Cytat:
twój smutek z powodu straty wszystkich wzorów na chomiku i mi się udziela bo też traciłam wszystkie! Ale całe szczęście jeszcze troche mam na dysku
kanalia^^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 08:15   #553
kanalia^^
Raczkowanie

GG do kanalia^^

Cytat:
Napisane przez graszka45 Pokaż wiadomość
malelka...może spróbuj napisać do administratora chomika...i zapytaj czy to oni usuwają foldery
Ja pisałam i wiem już o co chodzi! PRWA AUTORSKIE niektórych schematów! Tylko, że oni nie patrzą się czy jeden takie prawa ma a drugi nie. Kasują wszystko!
Stary 2008-11-27, 11:24   #554
ametysta1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anieKa Pokaż wiadomość
hej podaje stronkę gdzie jest wzór tygrysa ;
http://picasaweb.google.pl/karollajna85/ZwierzTaWzory#
karciakam zapraszam na www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/liam są tam tygrysy

Edytowane przez ametysta1
Czas edycji: 2008-11-27 o 11:39
ametysta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 11:28   #555
ametysta1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madame Nikita Pokaż wiadomość
poproszę na 2myszka0@wp.pl z góry dziękuję i pozdrawiam
wzorki w drodze
ametysta1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 13:49   #556
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e
Konto usunięte

Dziewczyny! ja mam pytanko trochę z innej bajki. Niektóre wzory są pakowane jako pliki costam.rar i nie mam zielonego pojecia czym to ugryźć jaki program jest potrzebny do otwierania takich plików????
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 14:13   #557
madzia.p
Przyczajenie

Zielona_zaba, Malelka ....... dziękuję za pomoc
madzia.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 17:00   #558
judyta_d
Raczkowanie

Malelka dziekuje bardzo zapomoc niestety chyba się na tym nieznam i nie znalazłam tego na Twoim chomiku ale nic nie szkodzi bo przejrzałam to nasze forum i odnalazłam zbiór haftów i są na nim wszystkie obrazki które chciałam... Jeszcze raz dziękuje bardzo
judyta_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 18:22   #559
gocha63
Raczkowanie

GG do gocha63

Maże może wzór do królika Somebunny to love z ostatniego numeru TWOCS?

Somebunny to love zima.jpg
gocha63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 18:23   #560
malelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judyta_d Pokaż wiadomość
Malelka dziekuje bardzo zapomoc niestety chyba się na tym nieznam i nie znalazłam tego na Twoim chomiku ale nic nie szkodzi bo przejrzałam to nasze forum i odnalazłam zbiór haftów i są na nim wszystkie obrazki które chciałam... Jeszcze raz dziękuje bardzo
Nie znalazłaś na chomiku, bo tak jak innym użytkownikom tak również i mi administrator pousuwał foldery ze wzorami - wystarczy przeczytać ostatnią stronę i będziesz wszystko wiedziała.
Cieszę się że jednak znalazłaś wzory
pozdrawiam
Stary 2008-11-27, 19:28   #561
KrystynaO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asosn Pokaż wiadomość
Ostatnio haftuje takie obrazki, ktorych ramka jest ze sklejki itrzeba je przykleić do ramki. I tam tył jest zrobiony z kolorowego kartonu - najczęściej pod kolor ramki - który przyklejam do kanwy dwustronną taśma klejącą. I to się trzyma, bo juz kilka obrazków mam od wakacji i nic się nie dzieje. I tak samo będę robila kanwę plastikową. taśmę klejącą dwustronną kupilam w Castoramie i jest do przyklejania dywanów i wykladzin do podlogi. pozdrawiam.
Dziękuję za radę.
W zeszłym roku zakleiłam jedno bezposrednio kartonem, ale zbyt dobrze to nie wyszło.
Może rzeczywiście w Twój sposób będzie lepiej.

Edytowane przez KrystynaO
Czas edycji: 2008-11-27 o 19:31
KrystynaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 20:33   #562
ma_delline
Wtajemniczenie

GG do ma_delline

Witam wszystkie panie ktore haftuja.Mam tez dosyc duza kolekcje obrazow haftowanych i tez chce do was dolączyc.Pozdrawiam serdecznie.

ma_delline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 22:14   #563
kwiat_ek
Przyczajenie

czy mółby mi ktos powiedziec jak oprawic obrazki wyszyte haftem krzyzykowym? czy one muszą byś oprawiane na zamowienie czy możbe je samodzielnie? (chodzi mi o to zeby dodatkowo bylo, nie wyszywane tlo obrazka i dopiero ramka) jesli samodzielnie to prosze powiedzie mi jak, krok po kroku z góry dziekuje
aha i jeszcze cos, jak sie robi kontury przedmiotów osób?

Edytowane przez kwiat_ek
Czas edycji: 2008-11-27 o 22:23
kwiat_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 01:08   #564
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiat_ek Pokaż wiadomość
czy mółby mi ktos powiedziec jak oprawic obrazki wyszyte haftem krzyzykowym? czy one muszą byś oprawiane na zamowienie czy możbe je samodzielnie? (chodzi mi o to zeby dodatkowo bylo, nie wyszywane tlo obrazka i dopiero ramka) jesli samodzielnie to prosze powiedzie mi jak, krok po kroku z góry dziekuje
aha i jeszcze cos, jak sie robi kontury przedmiotów osób?
Ja najczęściej kupuję antyramy, a do nich cienki karton albo blok techniczny w kolorze pasującym do obrazka i robię passe partu (czy jak się to tam pisze ), tzn. wycinam w środku tego kartonika otwór wielkości obrazka, a z tego co zostanie na zewnątrz tworzy się ramka.
Wydaje mi się, że ten sposób jest najwygodniejszy, możesz też poszukać gotowych ramek, na rynku jest spory wybór. Jeśli nie ma ramki w takim rozmiarze jaki byś chciała, tylko większa, to też mozna zrobić passe partu, niektóre ramki mają nawet dołączone passe partu w kolorze pasującym do koloru ramki.

Kontury robi się ściegiem liniowym, można to zrobić na dwa sposoby:
1) całą linie wyszywasz na raz, czyli wbijasz od spodu igłę w miejsce w którym powinna się zaczynać linia, a potem z wierzchu wbijasz w miejsce, w którym ma się ta linia skończyć
2)wyszywasz linię po krateczce krzyżyka, tak samo jak przy długich liniach, tyle że nie wyszywasz od razu całej linii, tylko po kawałku.
Nie wiem jak to można inaczej wytłumaczyć, mam nadzieję że cokolwiek z tego zrozumiesz

Ktoś pytał o otwieranie plików w formacie rar, najlepiej jest ściągnąć z internetu darmowy program WinRar, otworzy te pliki bez problemu.

Edytowane przez lightangel
Czas edycji: 2008-11-28 o 01:13
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 08:55   #565
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Ktoś pytał o otwieranie plików w formacie rar, najlepiej jest ściągnąć z internetu darmowy program WinRar, otworzy te pliki bez problemu.
dziekuje za pomoc czasami jestem komputerową idiotką
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 09:20   #566
judyta_d
Raczkowanie

To straszne że wam pousuwali te wzory ...to musi byc przykre ...mogli jakoś uprzedzić przynajmniej o tym fakcie...w końcu to były Wasze prywatne zbiory.
judyta_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 10:30   #567
22Karolina22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judyta_d Pokaż wiadomość
To straszne że wam pousuwali te wzory ...to musi byc przykre ...mogli jakoś uprzedzić przynajmniej o tym fakcie...w końcu to były Wasze prywatne zbiory.

Ja dostałam na maila wiadomość , ale już po fakcie i jeszcze mi napisali żebym sobie przejrzała to co mi zostało, bo jak jeszcze znajdą coś do czego nie mam praw to mi skasują całego chomika.
22Karolina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 15:21   #568
kanalia^^
Raczkowanie

GG do kanalia^^

[quote=lightangel;9890385]Ja najczęściej kupuję antyramy, a do nich cienki karton albo blok techniczny w kolorze pasującym do obrazka i robię passe partu (czy jak się to tam pisze ), tzn. wycinam w środku tego kartonika otwór wielkości obrazka, a z tego co zostanie na zewnątrz tworzy się ramka.
Wydaje mi się, że ten sposób jest najwygodniejszy, możesz też poszukać gotowych ramek, na rynku jest spory wybór. Jeśli nie ma ramki w takim rozmiarze jaki byś chciała, tylko większa, to też mozna zrobić passe partu, niektóre ramki mają nawet dołączone passe partu w kolorze pasującym do koloru ramki.[quote]

Z tym kartonem to wspaniały pomysł, chyba i ja spróbuję! Do tej pory obrazki zanosiłam do szklarza. Ramki są w granicach 17 złotych w zwyż :/ przy obrazku w rozmiarach kartki A4 oprawa wynosi mnie co najmniej 60 złotych Muszę spróbować "obramkować" obraz sma zawsze to wyjdzie taniej heh
Stary 2008-11-28, 15:37   #569
zielona_zaba
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Trochę się przestraszyłam, bo część wzorów wrzuciałam na chomika i nie mam ich na dysku, na szczęście u mnie nic nie usunęli, możliwe że to tylko kwestia czasu. Może się skończyć tak jak z Picassą, jeszcze trochę a wszystko trzeba będzie wrzucać na fotosik jako zdjęcia prywatne i ewentualnie podawać linki do pojedynczych obrazków.
czuje ze nikt nie zwraca na mnie uwagi
www.odsiebie.pl ?

zielona_zaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 15:43   #570
Awagma
Raczkowanie

Ja też przeważnie oprawiam obrazki w antyramy i wycinam passepartou z brystolu. Jednak czasem jestem zmuszona oprawić w tradycyjną ramkę wtedy kupuje jakieś obrazki z ładną ramą w tych sklepach "Wszystko za 4,50" i wyrzucam środek a w to miejsce wkładam haft.
Awagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości