|
|
#541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.2
właśnie zajrzałam na mojego chomiczka i... zniknął mi cały folder z wzorami
po prostu go nie ma, a jeszcze wczoraj wieczorem coś tam wrzuciłam Ja to mam pecha!!! A nie tak dawno pisałam, że miałam czyszczenie dysku więc przepadły mi moje zbiory, a teraz znowu... |
|
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wzor: http://odsiebie.com/pokaz/1033120---1d0b.html https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1227681462 wzor: http://odsiebie.com/pokaz/1033051---c3a0.html mam nadzieje ze pomoglam ![]() |
|
|
|
|
#543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję Ci... Miałaś tyle pięknych wzorków...
|
|
#544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio haftuje takie obrazki, ktorych ramka jest ze sklejki itrzeba je przykleić do ramki. I tam tył jest zrobiony z kolorowego kartonu - najczęściej pod kolor ramki - który przyklejam do kanwy dwustronną taśma klejącą. I to się trzyma, bo juz kilka obrazków mam od wakacji i nic się nie dzieje. I tak samo będę robila kanwę plastikową. taśmę klejącą dwustronną kupilam w Castoramie i jest do przyklejania dywanów i wykladzin do podlogi. pozdrawiam.
|
|
|
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
malelka...mam skopiowanych sporo wzorów od ciebie...juro postaram się zrobić porządek na moim chomiczku....może część swoich utraconych schematów odzyskasz ode mnie
|
|
|
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
właśnie dokończyłam...kartka z podziękowaniami...wzorek wzięłam z "naszego" forum
|
|
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
malelka...może spróbuj napisać do administratora chomika...i zapytaj czy to oni usuwają foldery
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
graszka45- ślicznie Czy ja mogę prosić o schemat na maila?? annamea@googlemail.com
|
|
|
|
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję za słowa współczucia. Zaglądałam na inne chomiki i widzę że wiele osób powstawiało hasła na foldery w których mają wzory - pewnie takich nie usuwają
22Karolina22 - chyba jakoś to przetrwamy ja już zaczynam się przyzwyczajać ![]() graszka45 - na pewno nie będę pisać do administratora - w końcu rozpowszechnianie wzorów ma się trochę na bakier z prawem i dziękuję za propozycję |
|
|
|
#552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ametysta1 Czas edycji: 2008-11-27 o 11:39 |
|
|
|
|
#555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny! ja mam pytanko trochę z innej bajki. Niektóre wzory są pakowane jako pliki costam.rar i nie mam zielonego pojecia czym to ugryźć
jaki program jest potrzebny do otwierania takich plików????
|
|
|
|
#557 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zielona_zaba, Malelka ....... dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Malelka dziekuje bardzo zapomoc
niestety chyba się na tym nieznam i nie znalazłam tego na Twoim chomiku ale nic nie szkodzi bo przejrzałam to nasze forum i odnalazłam zbiór haftów i są na nim wszystkie obrazki które chciałam... Jeszcze raz dziękuje bardzo
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Maże może wzór do królika Somebunny to love z ostatniego numeru TWOCS?
Somebunny to love zima.jpg |
|
|
|
#560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- wystarczy przeczytać ostatnią stronę i będziesz wszystko wiedziała.Cieszę się że jednak znalazłaś wzory pozdrawiam |
|
|
|
|
#561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W zeszłym roku zakleiłam jedno bezposrednio kartonem, ale zbyt dobrze to nie wyszło. Może rzeczywiście w Twój sposób będzie lepiej. Edytowane przez KrystynaO Czas edycji: 2008-11-27 o 19:31 |
|
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie panie ktore haftuja.Mam tez dosyc duza kolekcje obrazow haftowanych i tez chce do was dolączyc.Pozdrawiam serdecznie.
|
#563 |
|
Przyczajenie
|
czy mółby mi ktos powiedziec jak oprawic obrazki wyszyte haftem krzyzykowym? czy one muszą byś oprawiane na zamowienie czy możbe je samodzielnie? (chodzi mi o to zeby dodatkowo bylo, nie wyszywane tlo obrazka i dopiero ramka) jesli samodzielnie to prosze powiedzie mi jak, krok po kroku
z góry dziekujeaha i jeszcze cos, jak sie robi kontury przedmiotów osób? Edytowane przez kwiat_ek Czas edycji: 2008-11-27 o 22:23 |
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), tzn. wycinam w środku tego kartonika otwór wielkości obrazka, a z tego co zostanie na zewnątrz tworzy się ramka.Wydaje mi się, że ten sposób jest najwygodniejszy, możesz też poszukać gotowych ramek, na rynku jest spory wybór. Jeśli nie ma ramki w takim rozmiarze jaki byś chciała, tylko większa, to też mozna zrobić passe partu, niektóre ramki mają nawet dołączone passe partu w kolorze pasującym do koloru ramki. Kontury robi się ściegiem liniowym, można to zrobić na dwa sposoby: 1) całą linie wyszywasz na raz, czyli wbijasz od spodu igłę w miejsce w którym powinna się zaczynać linia, a potem z wierzchu wbijasz w miejsce, w którym ma się ta linia skończyć 2)wyszywasz linię po krateczce krzyżyka, tak samo jak przy długich liniach, tyle że nie wyszywasz od razu całej linii, tylko po kawałku. Nie wiem jak to można inaczej wytłumaczyć, mam nadzieję że cokolwiek z tego zrozumiesz ![]() Ktoś pytał o otwieranie plików w formacie rar, najlepiej jest ściągnąć z internetu darmowy program WinRar, otworzy te pliki bez problemu. Edytowane przez lightangel Czas edycji: 2008-11-28 o 01:13 |
|
|
|
|
#565 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
To straszne że wam pousuwali te wzory ...to musi byc przykre ...mogli jakoś uprzedzić przynajmniej o tym fakcie...w końcu to były Wasze prywatne zbiory.
|
|
|
|
#567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dostałam na maila wiadomość , ale już po fakcie i jeszcze mi napisali żebym sobie przejrzała to co mi zostało, bo jak jeszcze znajdą coś do czego nie mam praw to mi skasują całego chomika. |
|
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
[quote=lightangel;9890385]Ja najczęściej kupuję antyramy, a do nich cienki karton albo blok techniczny w kolorze pasującym do obrazka i robię passe partu (czy jak się to tam pisze
), tzn. wycinam w środku tego kartonika otwór wielkości obrazka, a z tego co zostanie na zewnątrz tworzy się ramka.Wydaje mi się, że ten sposób jest najwygodniejszy, możesz też poszukać gotowych ramek, na rynku jest spory wybór. Jeśli nie ma ramki w takim rozmiarze jaki byś chciała, tylko większa, to też mozna zrobić passe partu, niektóre ramki mają nawet dołączone passe partu w kolorze pasującym do koloru ramki.[quote] Z tym kartonem to wspaniały pomysł, chyba i ja spróbuję! Do tej pory obrazki zanosiłam do szklarza. Ramki są w granicach 17 złotych w zwyż :/ przy obrazku w rozmiarach kartki A4 oprawa wynosi mnie co najmniej 60 złotych Muszę spróbować "obramkować" obraz sma zawsze to wyjdzie taniej heh
|
|
|
|
#569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() www.odsiebie.pl ? |
|
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
Ja też przeważnie oprawiam obrazki w antyramy i wycinam passepartou z brystolu. Jednak czasem jestem zmuszona oprawić w tradycyjną ramkę wtedy kupuje jakieś obrazki z ładną ramą w tych sklepach "Wszystko za 4,50" i wyrzucam środek a w to miejsce wkładam haft.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

pozdr
Współczuję Ci... Miałaś tyle pięknych wzorków... 

ja już zaczynam się przyzwyczajać 

jaki program jest potrzebny do otwierania takich plików????

Muszę spróbować "obramkować" obraz sma