|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kto Dziś Zgrzeszył I Czym cz. II :)
Moje małe grzeszki (przy niedzieli)
- pasek czekolady mlecznej milka - 2 cukierki Toffi (dziwne, wyglądały jak normalne czekoladowe cukierki, ale straszne ciągutki) ![]() + b. niereguralne posiłki bazowane na pieczywku i kotlecik mielony.
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#543 |
|
Rozeznanie
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, chciałabym grzeszyć tak delikatnie jak wy.
W odróżnieniu od (chyba) większości w tym wątku ja jestem na R i chociaż grzeszne dni zdarzają mi się rzadko to wtedy okazuje się, że mój żołądek ma nieograniczoną pojemność ![]() Dziś grzecznie, ale za to wczoraj (kolejność chronologiczna ) :czekolada lindt wiśniowa 24 czekoladki z kalendarza adwentowego ![]() duuuży czekoladowy mikołaj 5 kawałków drożdżowego ciasta średnia pizza z podwójnym serem, pepperoni i oliwkami dwa kawałki hawajskiej 4 reddsy sun z 7 kanapek z żółtym serem i szczypiorkiem (to przez ten szczypiorek-kocham go!) ![]() na szczęście takie dni zdarzają się zaniedbywalnie rzadko ale i tak zawsze jestem pod wrażeniem ![]() obiecuję poprawę
.CENTER] Edytowane przez tiofen Czas edycji: 2008-12-07 o 20:56 Powód: dopisek |
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważaj co doszło;> :*2 kawałki babki *2 kawałki 'torcika' *jakieś wafelki *sałatka jarzynowa z majonezem *śledź w oleju mocno solony *inna z majonezem i keczupem *kluski lane z czarniny *lampka vermuth'u (jak to się pisze? )*parę tłustych pieczarek ![]() *słodzony sok *generalnie "podjadanie" 14-21 ^^ = najadłam się ^^ Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2008-12-07 o 21:38 |
|
|
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
ponad 0,5 litra soku słodzonego Tymbark - limonka+mięta
schabowy na śniadanie z sałatką jarzynową z majonezem(w porze obiadowej )
|
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejny dzień obżarstwa.Mam masakrycznie słabą wolę
chyba z 8 muffinek i 2 rządki gorzkiej czekolady Teraz obawiam się że będzie powtórka z rozrywki,czyli ostra dieta do piątku wieczór (studia) i obżartswo do niedzieli (weekend w domu) do bólu brzucha włącznie.. Co ja mam z tym zrobić?Myślicie że to tylko słaba wola? |
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh. Ja dziś:
Cała czekolada wedla strzelająca Tiger latte z Coffee Heaven (tatuś mi przywiózł, bom chora -_-) Duuużo ryby w panierce w sosie słodko-kwaśnym o godzinie...22
|
|
|
|
#551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż mam smaka na sałatkę jarzynową w tym momencie
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Lebinz pelne ziarno 100g
![]() swiezy soczek z jablek i borowki naturalnie metny bez cukru i... bedzie na kolacje paluch pelnoziarnisty (to nie grzech, ale jego nadzienie ) z jedna polowka z serem plesniowym i zurawina by moj dziadek taka kwasna bez cukru, normalnie, ze az buzia sie skrzywia z tej kwasnoty
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
dotychczas 4 pierniczki
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
-Szklanka koktajlu jagodowego na śmietanie 18%(jagody zamrożone z lata)--pychota nie z tej ziemii wyszła
![]() ![]() -drożdżówka z budyniem -szklanka jaśków orzechowych Stilla
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
biała bułka z odrobiną masła, serem żółtym, pomidorem, papryką, rzodkiewką... nie jadłam takiej chyba z pół roku
|
|
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
Ten wątek sie robi dziwny.
Grzechy to biała bułka, sałątka jarzynowa, albo śledzie w occie... ![]()
|
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
4 galaretki w czekoladzie, i zaraz po obiedzie mnustwo mandarynek i jabłek, jogurt
|
|
|
|
#559 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj może i masz trochę racji w związku z tym, że niektórze grzeszki tutaj wpisywane w stylu:
jogurt albo 2 tik taki, to jest śmiech na sali, ale wiele zależy od osoby, która to pisze, oraz kontekstu. No bo wiesz tak naprawdę każdy ma inną skalę grzechu. Jeśli ktoś jest na R to dla niego grzechem może być jogurt owocowy przed snem etc. Poza tym niektóre są wpisane żartobliwie. Co innego post z jakimś grzechem i do tego minką " " a co innego z " " lub "Moim zdaniem shockwaves nie ma problemów z jedzeniem i zawsze miała ładne jadłospisy, więc ganianie jej za wpisanie tutaj białej bułki nie jest niczym złym, tymbardziej, że w przypadku gdy bułka została np. zjedzona odrazu po obiedzie lub w innych okolicznościach, może być tzw. grzechem ilościowym nie jakościowym A poza tym zaraz obie dostaniecie za robienie OT'a |
|
|
|
#561 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnei uznanie tje neiszczęsnej białej bułki za grzech do tego za puste kalorie oraz "szpanowanie" przy tym angielszczyzną w celu ironicznego zabarwienia wypowiedzi
jest zdecydowanie nie na miejscu.Dla mnie koniec tematu. Pozrawiam. A zeby nie było zupełnie zmiany tematu to moje dzisiejsze grzechy: ziemniaki plaster żółtego sera jabłko
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2008-12-08 o 22:02 |
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to jest operowanie emotkami w celu ironicznego zabarwienia wypowiedzi ![]()
|
|
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To się uśmiałam *-*Po poście Hypnotic postanowiłam już nic nie pisać, ale widzę, że musiałaś dodać coś od siebie, to nie pozostanę dłużna. Radzę Ci teraz napisać do wszystkich dziewczyn, które wymieniały w tym wątku białe bułki jako grzechy(a przewinęło się parę), że to było zdecydowanie nie na miejscu. Może Ty nie uważasz białego pieczywa za "grzech", ale to jest pojęcie względne i np. ja jem zazwyczaj razowe wypieki, aczkolwiek dziś miałam ochotę na białą nieszczęsną biedną bułeczkę, co było odstępstwem od moich zasad żywieniowych, więc mam prawo nazwać to grzechem. Poza tym zajmij się porządkowaniem swojej diety (bo z tym masz zdaje się problemy), zamiast krytykować czyjeś poglądy na temat białych bułek (smacznych, acz mniej wartościowych niż pełnoziarniste )Żeby nie było OT to przypomniałam sobie, że zjadłam dziś kawałek czekolady Wedla gorzkiej zimowej jabłkowo-orzechowo-cynamonowej (nie smakuje mi )"niusia" tylko nie pisz, że czekolada to nie jest grzech ![]() chill out baby! UPS... już nie będę zapodawać szpanerskich tekstów, bo to zdecydowanie nie na miejscu pzdr |
|
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
ej, dziewczyny bez zbędnych złośliwości, bo będę zmuszona dać wam ostrzeżenia, a tego nikt nie chce. Stwórzmy przyjazną atmosferę na tym forum, po co się kłócić?
P.S. Niusiu, na tej zasadzie twoje grzechy to też nie grzechy, bo czym się różni biała bułka od ziemniaków, żółtego sera czy (o zgrozo!) jabłka? Przecież to też wg mnie np. wcale nie są grzechy i co? Mam się z tobą o to kłócić ?
|
|
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
To ja coś dodam
Grzech to pojęcie względne i dla każdej osobu tutaj może ukazac się w różnych rodzajach jedzonka Wiele razy były już tutaj docinki typu, że jogurt owocowy to nie jest grzech, gdy ktoś jest na U itd itp... Niektóre osoby grzeszą notorycznie(np taka Nasturcja), inne rzadziej...ołkej niech tak zostanie.. Wątek dalej się rozwija, bo to już druga częśc
|
#566 |
|
Konto usunięte
|
shockwaves - nic tylko..bezczelne naburmusozne babsko
Pozdrowienia. |
|
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
![]() też zes wyjechała z tym swoim jabłkiem i ziemniakami, naprawde ![]() a co do tematu, to na razie dzisiaj jakos niepogrzeszyłam (ah, przepraszam, nie licząc jabłka, banana, bułki, ziemniakow i w ogole wsszystkiego co dzis zjadłam) ale planuję
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
Niusiu przykro mi to robić, ale muszę Ci wstawić ostrzeżenie. Jest to atak na inną użytkowniczkę forum, która w gruncie rzeczy nic Ci nie zrobiła... No i na dodatek to nie pierwsza taka sytuacja. Obserwuję twoje wypowiedzi od dawna i widzę w nich przejawy takiej bezinteresownej złośliwości oraz agresji. Jeśli masz swoje zdanie, możesz je wyrazić, ale cóż zawsze zaznacz pięć razy że to TWOJA OPINIA i posiłkuj się bardziej stonowanym słownictwem.
Dziewczyny KONIEC OT! Proszę nie ciągnąć tej sprawy dalej, jeśli ktoś ma jeszcze coś do powiedzienia na ten temat zapraszam na PW. To wątek o grzeszkach jedzeniowych, a nie przepychanka i gra na słówkach. |
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
To ja zrobię słodki powrót do tematu
![]() kilka (5 ) kawałków ciasta mocno czekoladowego z kremem
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
2 kawałki ciasta z masą kokosową i orzechową
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

) :

chyba z 8 muffinek i 2 rządki gorzkiej czekolady 

taka kwasna bez cukru, normalnie, ze az buzia sie skrzywia z tej kwasnoty
To się uśmiałam *-*
)
?
) kawałków ciasta mocno czekoladowego z kremem