Nietrafione, głupie, badziewne prezenty - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-25, 19:25   #541
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
W sex shopach na pewno sa takie rzeczy ;D No ja dostalam tylko bielizne ;d;d
Oczywiście, że z takiego przybytku
Bo, oprócz tego dostałam 2 gorsety, nie pasujące na szwagierkę (a zwrócić się ich nie dało, bo kupili je z majtkami). Gorsety są bardzo fajne, a wziernik traktuje jako ciekawostkę, ewentualnie będę z nim chodzić do gina.

W sumie na małża bym się nie obraziła za taki prezent, ale to było od szwagra i mi się głupio zrobiło.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 20:11   #542
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Oczywiście, że z takiego przybytku
Bo, oprócz tego dostałam 2 gorsety, nie pasujące na szwagierkę (a zwrócić się ich nie dało, bo kupili je z majtkami). Gorsety są bardzo fajne, a wziernik traktuje jako ciekawostkę, ewentualnie będę z nim chodzić do gina.

W sumie na małża bym się nie obraziła za taki prezent, ale to było od szwagra i mi się głupio zrobiło.
Twój prezent przebił mój..obraziłabym się na szwagra, mimo,iż studiuje polożnictwo i z wziernikami obcuje codziennie ja dostałam bluzkę dla karmiących matek.. mimo, że w ciąży nie jestem i póki co nie planuje być...

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 20:23   #543
santos
Zakorzenienie

GG do santos

LOL wziernik moze konkurowac ze spiewajacym gownem, moim zdaniem . Napewno jest w czolowce Top 10 tego watku

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 20:34   #544
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Twój prezent przebił mój..obraziłabym się na szwagra, mimo,iż studiuje polożnictwo i z wziernikami obcuje codziennie ja dostałam bluzkę dla karmiących matek.. mimo, że w ciąży nie jestem i póki co nie planuje być...

Ja się zwyczajnie zdziwiłam, szwagier ma dziwne pomysły i jestem do nich przyzwyczajona. Później przez ten wziernik, mało co nie rozbiłam słoika bigosu, bo wzierniczek przebił siatkę z gratami .
Stary 2010-12-25, 20:52   #545
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam od własnego szwagra, wczoraj... WZIERNIK GINEKOLOGICZNY.
Błagam... a co na to reszta rodziny? Już widzę minę mojej matki

Jak długo bym myślała, tak długo bym na coś takiego nie wpadła....
Stary 2010-12-25, 20:57   #546
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
Błagam... a co na to reszta rodziny? Już widzę minę mojej matki

Jak długo bym myślała, tak długo bym na coś takiego nie wpadła....

Dostała ataku histerycznego śmiechu. Bo byliśmy sami u szwagrostwa. Reszta rodziny się na nas wypięa z zazdrości o kasę.
Stary 2010-12-25, 21:01   #547
frywolna franka
Zakorzenienie

W sumie moja też by tak chyba zareagowała - bo jak inaczej. Aładnie był zapakowany???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-25, 21:10   #548
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Miał tylko czerwoną wstążeczkę.
Stary 2010-12-25, 21:13   #549
frywolna franka
Zakorzenienie

całkiem wymiękam... i karteczkę z Twoim imieniem ...
Stary 2010-12-25, 21:14   #550
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Karteczki nie miał, wstał i mi go wręczył osobiście.
Stary 2010-12-26, 11:33   #551
lily92920
Zakorzenienie

Po świętach i od razu ruch się na wątku zrobił...

Ja na szczęście nie zostałam niczym zaszokowana, ale moja babcia dostała lecznicze majtki z bursztynem... W sumie pomysł niezły, tylko, że dziadek zapytał się czy nie chciałabym dostać takich samych... A wiadomo, że to majtki dla starszych pań i jakiego są kroju...

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2010-12-26 o 11:39
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 13:43   #552
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Po świętach i od razu ruch się na wątku zrobił...

Ja na szczęście nie zostałam niczym zaszokowana, ale moja babcia dostała lecznicze majtki z bursztynem... W sumie pomysł niezły, tylko, że dziadek zapytał się czy nie chciałabym dostać takich samych... A wiadomo, że to majtki dla starszych pań i jakiego są kroju...
hmmm a że niby gdzie ten bursztyn jest? nie słyszałam o takich majtorach

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 14:20   #553
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
hmmm a że niby gdzie ten bursztyn jest? nie słyszałam o takich majtorach
Ja nie wiem, na pudełku jest napisane "Lecznicze majtki bursztynowe"...
http://www.megasenior.pl/Majtki_dams...lny_p454t.html

O coś takiego...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 14:26   #554
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, na pudełku jest napisane "Lecznicze majtki bursztynowe"...
http://www.megasenior.pl/Majtki_dams...lny_p454t.html

O coś takiego...
dzięki nie wiedziałam, z ecos takiego istnieje.

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 02:03   #555
Duszaniola
Wtajemniczenie

Moje nietrafione prezenty nie są może jakieś totalnie badziewne... Ale bardziej chodzi o to, że przykro mi, że matka czy siostra totalnie nie znają mojego gustu po tylu latach mieszkania ze mną. Najbardziej przykro zrobiło mi się dwa lata temu na gwiazdkę, jak nie dostałam nic, co by mi się podobało, za to wszystko trafiało w gust siostry. Mama się już nauczyła, że albo prezent wybieram sobie sama, albo daje mi kasę. Ale z siostrą to mam problem. Ciągle kupuje mi albo maskotki (mam lat 20 i po prostu maskotki mnie już nie bawią... jak zastrajkowałam w wieku lat bodajże 17 to się dowiedziałam, że na siłę robię z siebie dorosłą... bo siostra mimo tego, że jest 10 lat starsza miśki ciągle lubi) albo ciuchy które nie pasują rozmiarowo (bluzka w rozmiarze m a noszę xs maksymalnie s) lub po prostu nie trafiają w mój gust. Dostaję jeszcze kolczyki robione przez nią. Też nie w moim guście. A skrytykować nie mogę, bo strzela focha.
I nawet moje aluzje, że chcę coś konkretnego na nią nie działają. Tak samo w tym roku... Od dwóch miesięcy dzwonię do matki i tłumaczę, że chcę na gwiazdkę kasę. Bo jestem od tego roku studentką, na dodatek trochę zakupoholiczką i po prostu kasy wiecznie mi brakuje. Mama zrozumiała, mimo że nieraz dzwoniła i pytała czy chcę to lub tamto "bo siostra mówi, że nie możesz tak samych pieniędzy dostać". Ale od siostry dostałam posrebrzanego pendrive'a - nie cierpię srebrnego sprzętu o czym wiedzą chyba wszyscy. Dezodorant + sztyft - zapach którego nie cierpię, sztyftu nie używam bo brudzi ubrania, i jakiegoś takiego małego miśka. I serio mam nadzieję, że to wszystko to takie prezenty przechodnie były. Bo zamiast tego to wolałabym 10zł i bym sobie mogła kupić chociażby dezodorant, bo by mi się przydał, ale taki zapach jak lubię.

I ja wiem, że w prezentach powinien liczyć się gest. I jak dostaję coś od kogoś kto mnie mało zna, to wtedy ten gest doceniam, nieważne czy prezent trafia w mój gust czy nie. Natomiast moim zdaniem naprawdę trudno, żeby człowiekowi nie było przykro, jak osoba która teoretycznie powinna nas super znać, ciągle nie trafia.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 14:59   #556
lara
Rozeznanie

Śmiałam się przy czytaniu wątku do bólu brzucha

Sama chyba nigdy nie dostałam żadnego tak strasznego prezentu... albo wyparłam to z pamięci wiele rzeczy tu opisywanych pojawiało się nieraz pod choinką: bielizna, rajstopy, ramki, świeczki, dostałam też patelnię i toster ale wszystko to mnie cieszyło, bo akurat tych rzeczy potrzebowałam, a u mnie w domu często dajemy sobie praktyczne prezenty i niekoniecznie drogie (np. przepyszne, a tanie słodycze z Lidla ) tak że zawsze zużywałam do końca wszystkie kosmetyki itp. W tym roku dostałam jeden prezent w... 7 odsłonach, bo wszystkim mówiłam że go potrzebuję ale jestem z niego bardzo zadowolona, bo się nie zmarnuje

Dziwna rzecz to kolorowa gąbka do kąpieli (ale bardziej jako żart więc nic obraźliwego), a najbardziej nieprzydatna - niepojętego przeznaczenia przedmiocik z niezidentyfikowanego materiału, który po otwarciu ukazuje głowę węża... malutki i niezbyt reprezentacyjny, po prostu nie łapię sensu Moja ciocia ma natomiast dar wynajdywania dziwnych (z cekinami, w stylu sprzed lat itd) ubrań, które na nią nie pasują, ale "moze będą pasowały na kogoś w rodzinie". Nikt nie narzeka, bo z dobrego serca

Przykrość sprawiają mi jedynie książki zupełnie nie w moim guście, od osób które znają mnie bardzo dobrze - a to dlatego, że po pierwsze tak naprawdę łatwo mi zrobić prezent, bo prawie z wszystkiego się cieszę, a książki uwielbiam i nie trzeba długo szukać właściwej - a po drugie sama je często kupuję i spędzam godziny na dopasowywaniu ich do poszczególnych osób. I tak od chłopaka dostałam kiedyś opis wędrówek po Kaukazie... pomimo moich starań chyba widać było rozczarowanie, bo sam potem przyznał, że kupił to bardziej pod siebie

Na koniec biję się w pierś: w czasach podstawówki (a nawet, o zgrozo, liceum!...) kupowałyśmy sobie z psiapsiółami namiętnie jakieś figurki, nie umiem pojąć dlaczego... mamę też obdarowywałam prezentami tego typu: suszone kwiatki, wazonik... biedna była, teraz jej wynagradzam

Edytowane przez lara
Czas edycji: 2010-12-29 o 15:00
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 09:07   #557
mysia82
Zakorzenienie

rok temu pod choinke moja siostra dostala od wujostwa bizuterie....w pudellku od Kruka byly okropne szklane kolczyki owiniete "srebrnym "drucikiem
pomijajac fakt , ze siostra nie ma przeklutych uszu (ale widzimy sie z wujostwem srednio 4 razy w roku wiec nie musza w sumie widziec czy juz nosi kolczyki czy jeszcze nie) to zalosny byl fakt tego pudelka firmowego...nikt im nie kazal kupowac drogiego prezentu, wogole nie musili nic kupowac (tylko siostra dostala prezent jako dziecko (ma 17 lat!!) my z bratem jako stare konie na prezent sie nie lapiemy)i chyba wole nie dostawac nic niz dostac taka scieme

ale zeby nie bylo....my z bratem bylismy mistarzmi prezentoww liceum kupilismy mamie drabine aluminiowa, bo ciegle narzekala na akrobacje ze stolem i krzeslem przy wieszaniu firan i kolpaki do autana obie rzeczy zawsze bylo jej zal kasy, wiec chcielismy jej pomoc.....dopiero kilka lat temu "odkrylam" jak musiala sie czuc odpakowujac takie prezenty...niby przydatne, ale w sumie to prezenty "dla domu" a nie dla niej osobiscie.....teraz to rozumiem, zwlaszcza ze dostalam 2 lata z rzedu od meza na urodziny agd (toster i ekspres do kawy-zalamkauzywam obu rzeczy ale nie uwazam ich za prezenty dla mnie a raczej dla nas, dla domu)

moj maz sie smieje (i chyba w sumie jest czasem na mnie zly), ze ja zawsze za bardzo sie staram z wyborem prezentu-latam, szukam,przekraczam czasem zalozony budzet, a pozniej sama dostaje, chinskie kubki ze sklepu wszystko za 5 zl....koszyczki z ikei lub obrusy( wiem ze to dziwne, ale ja nie mam stolu-przynajmniej nie w pokoju-brak miejsca, a tymczasem dostalam obrus...wyszywany, tiulowy z cekinami)
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 20:38   #558
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Wziernik ginekologiczny rządzi. No i z tego wszystkiego, pośpiesznie, zamiast przeczytać:

Cytat:
Karteczki nie miał, wstał i mi go wręczył osobiście.
przeczytałam, że... włożył mi go osobiście
ondatrazibethicus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 18:04   #559
201607231707
Konto usunięte

Post Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

Cytat:
Napisane przez trivial Pokaż wiadomość
Miło jest dostać COŚ i widzieć, że osoba obdarowująca wie co lubimy i co nam się spodoba. Ale u mnie jest zwyczaj zwoływania na bibę urodzinową całej rodziny, łącznie z tą dalszą, która średnio wie co robię na co dzień, co lubię, jak się ubieram, bo widujemy się od święta.
Od chrzestnego na urodziny dostałam ostatnio książkę-poradnik dla nawracających się i komplet biżuterii z plastiku imitującego turkus na indyjską modłę, a na jednym 'kamieniu' widnieje niezmyta do końca metka. Z całym szacunkiem - gdyby dał mi kasę, wydałabym ją bardziej pożytecznie, a tak - do książki nie zajrzałam, a biżuterii ani razu na sobie nie miałam...
Ty też?! Myślałam, że tylko ja mam taką "pomysłową" rodzinkę .
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 17:53   #560
kaskaj24
Rozeznanie

Dostałam w tym roku między innymi pudełko chusteczek higienicznych. A dlaczego? Nie mam pojęcia...
  • UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG
kaskaj24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 14:50   #561
Paszczurek666
Zakorzenienie

-durnostojki (zwane wyżej 'kurzozbieraczami)
-skarpety rozmiar 44, męskie, dodane jako gratis do prezentu dla kogoś innego
-różowa bluza polarowa (worek)-nie ubrałam ani razu
-szeroka bransoletka srebrna (jak dla rapera, nie dla małej baby)

----
Ach, zapomniałam jeszcze o:
-farbie do włosów (którą Babcia kupiła sobie, ale się rozmyśliła i pół roku pudełeczko czekało w szafce na mnie)
-skórzanych niebieskich rękawiczkach (nie cierpię niebieskiego! nie noszę skóry!)
-ślicznej pochodni ze świeczką odstraszającą komary (na siedemnaste urodziny dostałam taką od znajomych, fakt, komary ostro cięły na tym ognisku-ale prezent był rozczulający)
-serduszko plazmowe, czy jak się to zwie (dostałam je od eks na urodziny-te od pochodni ^^)

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'

Edytowane przez Paszczurek666
Czas edycji: 2011-02-19 o 15:10
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 21:23   #562
Olafia72
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Moje nietrafione prezenty nie są może jakieś totalnie badziewne... Ale bardziej chodzi o to, że przykro mi, że matka czy siostra totalnie nie znają mojego gustu po tylu latach mieszkania ze mną. Najbardziej przykro zrobiło mi się dwa lata temu na gwiazdkę, jak nie dostałam nic, co by mi się podobało, za to wszystko trafiało w gust siostry. Mama się już nauczyła, że albo prezent wybieram sobie sama, albo daje mi kasę. Ale z siostrą to mam problem. Ciągle kupuje mi albo maskotki (mam lat 20 i po prostu maskotki mnie już nie bawią... jak zastrajkowałam w wieku lat bodajże 17 to się dowiedziałam, że na siłę robię z siebie dorosłą... bo siostra mimo tego, że jest 10 lat starsza miśki ciągle lubi) albo ciuchy które nie pasują rozmiarowo (bluzka w rozmiarze m a noszę xs maksymalnie s) lub po prostu nie trafiają w mój gust. Dostaję jeszcze kolczyki robione przez nią. Też nie w moim guście. A skrytykować nie mogę, bo strzela focha.
I nawet moje aluzje, że chcę coś konkretnego na nią nie działają. Tak samo w tym roku... Od dwóch miesięcy dzwonię do matki i tłumaczę, że chcę na gwiazdkę kasę. Bo jestem od tego roku studentką, na dodatek trochę zakupoholiczką i po prostu kasy wiecznie mi brakuje. Mama zrozumiała, mimo że nieraz dzwoniła i pytała czy chcę to lub tamto "bo siostra mówi, że nie możesz tak samych pieniędzy dostać". Ale od siostry dostałam posrebrzanego pendrive'a - nie cierpię srebrnego sprzętu o czym wiedzą chyba wszyscy. Dezodorant + sztyft - zapach którego nie cierpię, sztyftu nie używam bo brudzi ubrania, i jakiegoś takiego małego miśka. I serio mam nadzieję, że to wszystko to takie prezenty przechodnie były. Bo zamiast tego to wolałabym 10zł i bym sobie mogła kupić chociażby dezodorant, bo by mi się przydał, ale taki zapach jak lubię.

I ja wiem, że w prezentach powinien liczyć się gest. I jak dostaję coś od kogoś kto mnie mało zna, to wtedy ten gest doceniam, nieważne czy prezent trafia w mój gust czy nie. Natomiast moim zdaniem naprawdę trudno, żeby człowiekowi nie było przykro, jak osoba która teoretycznie powinna nas super znać, ciągle nie trafia.
W temacie" praktycznych" prezentów ... teściowie podarowali mi i mojemu mężowi wspólny prezent - wiertarkę całkiem kobiecy drobiazg
Olafia72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-22, 18:13   #563
piankowa
Wtajemniczenie

Wątek poprawia humor, aż tak, że sama postanowiłam podzielić się moimi przeżyciami.
Nie lubię dostawać ciętych kwiatów, doniczkowe okej, ale nie te cięte. No i z tymi kwiatami. Mój ex na każde święta obdarowywał mnie różą, ja ja głupia biegam za czymś dla niego przez kilka tygodni, a co dostaję? Kwiatek. W oczy nigdy nie mówiłam o tym, ale często wspominałam ( tak już jakiś czas po dostaniu, lub przy zbliżającej się okazji, że nie lubię kwiatów dostawać). I najlepsze było przed rozstaniem ( jakoś kilka tygodni przed moimi urodzinami) " Nawet nie wiesz co tracisz,... {bla, bla, bla} ... już nawet prezent dla ciebie wymyśliłem. Dałbym ci tyle róż ile kończysz lat... "

Babcia była mistrzynią w dawaniu prezentów. Kiedyś mając może z 5-6 lat "zbierałam" kamienie. I wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy na 14 urodziny dostałam jakiś taki kamień przyklejony do drewienka "żebym mogła sobie postawić".Inspiracją pewnie była moja dawno już wyrzucona kolekcja
Inne prezenty to swetry (nie wiadomo skąd takie cuda udało się jej znaleźć). Wyjątkowo zapamiętałam taki którego przód był cały wściekle żółty i pluszowy, a tył był całkiem normalny.

No to byłyby takie moje.
Mój TŻ za to dostaje od rodziny często kazania na płytach, książki o tematyce religijnej, i inne rzeczy związane z wiarą
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 23:02   #564
KrystynaP
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
na 18 dostałam akwarium-kulę bez rybki (bo zdechłaby podczas transportu na drugi koniec miasta ), to był dziwny, ale jednak fajny prezent, wprawdzie rybka zamieszkała w nim dopiero 2 lata potem, a tego samego dnia co się wprowadzała, tata wlewając wodę (pod moja nieobecność) wlał za gorącą i szkło nie wytrzymało i trzeba było kupić nowe lokum dla Rybka
To akurat najgłupszy prezent = >żywe stworzonko . Tutaj prawdopodobnie złota rybka która jest raczej "trudna" w hodowli . Jedna sztuka potrzebuje akwarium min. 50-100 l z super filtrem . Zwyczajowo jest to nadfiltracją nazywane chodzi o to że do akwarium 100l podłącza się filtr przeznaczony dla akwariów 150-200l. Powód jest prosty welonka ma szybka przemianę materii i jest maszynką do robieniu kup. Innym problemem jest to że przy jej hodowli w grę wchodzą duże akwaria jedno gatunkowe , inne ryby raczej z nią nie wytrzymają.

A teraz to biedne stworzenie trafia do kilku-litrowej kuli gdzie jest narażone na :
> ciągły stres spowodowany nieodpowiednimi warunkami
> uduszenie
> zatrucie związkami azotu
> zwyrodnienie mięśni i szkieletu
> osłabienie i zwiększona podatność na choroby
> stres wywołują częste zmiany składu chemicznego wody. Po prostu ludzie ją wylewają i dolewają nowej. W normalnych akwariach gdzie jest odpowiedni litraż i system filtrów wymienia się tylko 10% wody tygodniowo
> Jeszcze ciekawy fakt. Welonki wydzielają do wody hormon "śmierci". Kiedy zbiornik wodny jest zbyt mały to z powodu stężenia tego hormonu pierwsze giną najmniejsze i najsłabsze osobniki. Reguluje on populację rybek aby była dostosowana do wielkości ekosystemu i nie zniszczyła go . W hodowlanych zbiornikach przemysłowych gdzie zagęszczenie ryb jest duże stosuje się specjalne filtry które pozbywają się tego hormonu.

Więc wychodzi na to że to prezent dla sadysty raczej.
KrystynaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 07:21   #565
asiulkaa
Zakorzenienie

Całkowicie przyznaję rację Krystynie, trzymanie ryby w kuli to znęcanie się nad zwierzęciem. Szkoda tylko że nie mówi się o tym częściej, bo większość ludzi nie jest świadoma że kula to się może na posadzenie jakiegoś kwiatka nadaje, a nie dla ryb (no chyba że kula by miała przynajmniej metr średnicy).
Stary 2011-04-30, 23:34   #566
Elfir
Zakorzenienie

do kuli można nalać też wody i włożyć pływające świeczki.

W ogóle żywe zwierzę to głupi prezent, nawet, jeśli ktoś o zwierzęciu marzy.
Uważam, że wówczas można co najwyżej kupić "wyprawkę": klatkę, pokarmy, akcesoria, smycz, grzebień, legowisko itp.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 14:25   #567
ela_84
Raczkowanie

Moje super prezenty:
- zestaw cienie + puder + tusz + błyszczyk z bazaru /chyba ruskie albo chińskie/
- pościel 160x200 cm - od lat mam łoże małżeńskie,
- śmierdzące perfumy podróbki,
- chińskie pamiątki z wakacji, np. "papirus" z egiptu,
- kieliszki - 2 sztuki po pół litra jeden, stylistyka tesco,
- badziewny zestaw do fondue - stylistyka tesco.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 21:18   #568
Cristinedeville
Raczkowanie

Dużo już było wymienione ,ale miks jaki dostałam chyba tu wspomniany nie był.
Otóż na urodziny dostałam od szwagierki prezent...zapakowany w torbe z logo firmy bieliźnianej. Myśle sobie fajnie jakiś staniczek albo majteczki(lubie tą firme bardzo). Otwieram..... a tam kurzozbierajacy słonik(mieszkałam wtedy na pokoju i nie było gdzie palca wcisnąć co dopiero słonia ). A w dodatku były przyprawy....Może wyjaśnie że nie jakieś tam super w pojemniczkach ale pieprz, papryka i takie tam gorące kubki. Co prawda mieszkałam w Anglii a przyprawy były polskie ale kurcze.... Angielski pieprz też maja więc nie jest to jakis towar ktoręgo brakuje czy coś:P
mysle że był to prezent w stylu ; o mój boże ona ma urodziny dzisiaj' bo rano jak ze mna gadałą to cisza ani mru mru potem szybko do miasta i wtedy go dostałam. heeeh... już sam słoń byłby lepszy:P

Edytowane przez Cristinedeville
Czas edycji: 2011-05-04 o 21:20 Powód: literówka
Cristinedeville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 07:54   #569
MalaMyszka87
Przyczajenie

naprawde ekstra. przypomina mi się taka bajka z dzieciństwa, gdzie był wujek sknerus. Aby zaoszczędzić na kwiatach, kupował w prezencie nasiona

A propos dzieciństwa. Kiedyś w podstawówce losowaliśmy się na mikołajki. I ja dostałam same słodycze a na dnie torby były jeszcze zgniłe orzechy...

Ostatnio dostałam błyszczący złoto-zielony pasek i zegarek z kiosku. Nie wspomnę już o całych stertach błyszczących aniołków i ptaszków ze sklepu wszystko po 4 złote.
MalaMyszka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 17:09   #570
Fraisier
Przyczajenie

Na ostatnie mikołajki dostałam od znajomej, z którą jestem dość blisko i wie o mnie bardzo wiele, kulę śniegową z dziurkami na długopisy i...gryzak dla dzieci z grzechotką (takie 2w1 ). Wiadomo, gryzak dla śmiechu, ale kule śniegowe są dla mnie jednymi z najgorszych prezentów, jakie można dać. No, pomijając wzierniki ginekologiczne i majtki z bursztynem : D
Osobiście staram się dawać innym coś od serca, coś co im się na pewno spodoba i będzie się wiązało ze wspólnymi wspomnieniami.
Fraisier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości