|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
właśnie gotuje się soczewica
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
ja używam ksylitol=cukier brzozowy, na początku może przeczyścić zanim organizm się nie nauczy go trawić, nie powinny go jeść dzieci poniżej 3-go roku życia
jeśli coś piekę daję fruktozę, kalorii ma tyle co cukier ale IG 20, cukier 70 dzieciakom też czasem brązowy cukier albo miód, białego praktycznie nie używam ryż dopiero na drugiel fazie, to węglowodan złożony kostki rosołowej w ogóle nie powinno się używać, dopraw bulion warzywny ziołami, solą i pieprzem, zmniejsz ilość wody i będziesz miała smaczną zupkę Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-17 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
a mozna to juz na I fazie stosowac?
tzn chodzi mi o ten cukier brzozowy ![]() a Kochane poradzcie cos bo od 3-4 sie nie wyprozniam ![]() zawsze tak mam jak przechodze na dietke ![]() cos moze mi pomoc? moze regulawit2? Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-01-17 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jedz dużo warzyw ksylitol można na I Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-17 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
Witam i ja wieczorowo - weekendowa pora.
Ilona wazne, ze w piatek sie oparlas pokusie, tak dzis tylko paczek... ![]() Ja dzis tez poczulam zbawienny wplyw jedynki, bo bylismy na 4godzinnym spacerze - zimno jak fix, wpadlismy do naszej ulubionej kawiarenki, CHlopaki wzieli po serniku, ja posmakowalam kawalek i bylo dla mnie tak slodkie, ze masakra ![]() ![]() ![]() Bambii ale wlosy farbowac mozesz, ja tam farbowalam, tylko czasami ciut inny kolor mi wychodzil ![]() ![]() Pysiamn ty na jedynce bylas jak ja, wiec moze sprobuj jakies 5 dni pociagnac. Ja tak zrobilam po Świetach i glod na wegle minal ![]() Salomi kiepisciutki jadlospis ![]() A mi brzuch wydelo, masakra. Nabialu dzis duzo nie jadlam... Ale wymyslilam wczoraj niechcacy pyszny deser. Duzy jogurt nat, dodalam dzem bez cukru, bo nie cierpie slodzikow i aromatow, zmiksowalam suszone morele, dodalam i migdaly w platkach pokruszone, do tego troche zelatyny i do lodowki - mowie wam - pychota, polecam na II fazie, zwlaszcza na weekend, gdzie pokus mnostwo ![]() Dzis zjadlam: ś: focaccia z serem zoltym i do tego pomidor - i mam wrazenie, ze tu mnie wzdelo - po ciescie drozdzowym... II ś: pomidorowka przed spacerem p: grzane wino i sernik na pol widelczyka o: piers z kurczaka pieczona plus fura surowki z mixa salatowego, ze slonecznikiem, pomidorem, ogorkiem i cebulka p: deserek z jog, nat. k: wiesniak plus dwa plastry szynki eh te weekendy. Aaa i porzadki w szafie zrobilam... Wywalilam duzy worek ciuchow, w tym bielizny, na maksa za duzej ![]()
#547 |
Zakorzenienie
|
dzięki Effa
![]() to wzdęcie faktycznie może być po drożdżach, szczególnie jeśli było ich tyle ile w bułeczkach - pół paczki suszonych jest ok, ale to wychodzi 15g świeżych, a Ty dałaś 50 ![]() ja zrobiłam dziś orkiszowe bułeczki i na 300g mąki dałam opakowanie suszonych - wyrosły pięknie |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() I ja wpadlam wieczorową porą przywitać się i wyspowiadać ![]() Dzisiaj mija 7 dzień II fazy SB i 31 z A6W Mój jadłospis przedstawia się następująco: Ś: chudy serek biały z otrębami granulowanymi o smaku suszonej śliwki polane maślanką truskawkową-mniam!!!!!!!!!!!!! P: dopiłam resztki maślanki truskawkowej ![]() O; miseczka fasolki po brytońsku SB P: jabłuszko K: 1 jajo na tardo, 4 plasterki wędzonej piersi drobiowej, 2 pieczarki,2 pomidorki suszone w oliwie z ziołami, 1/4 czerwonej papryki i 2 plasterki brie light/ miałam na ten serek ogromną ochotę wypiłam 2 kawki z mlekiem 0,5%,2 czerwone heratki, 2 zielone herbatki i około 1 litra wody mineralnej niegazowanej Życzę miłego weekendowania ![]() Mam pytanie do naszych specjalistek, czy moje jadłospisy na II fazie są bez zarzutu ![]()
#549 |
Raczkowanie
|
fasolki po bretońsku
![]()
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chcialam robic muffinki orzechowe, ale orzechow resztka w domu... I musze zrobic zalwe do dorsza, bo zostal wczoraj z obiadu, a na jutro bedzie jak znalazl. ![]() Mamooli, a ta maslanka nie zawiera cukru przypadkiem??? A jadlopis ok ![]()
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerabiając przepis z białej na razową można trochę zwiększyć ilość drożdży ale minimalnie, za to o 10% zwiększyć ilość płynu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
Koncze dzien i zaczynam
![]() My juz na nogach od dwoch godzin ![]() Zjadlam na sniadanie placuszki orkiszowe z jabluszkami ![]() ![]() Mam zakawasy po wczorajszym spacerze, choc od poltora tygodnia chodze, a nie jezdze autem... dobry spacer ![]() NO nic musze sie zorganizowac, bo dzis sama z chlopakami. ![]() Spokojnej niedzieli ![]()
#554 |
Zakorzenienie
|
my tez już na nogach od 2 h
śniadanko zaliczone, 1,5 małej orkiszowej bułeczki z trójkątem serka paprykowego i pół makreli wędzonej na zimno, kawa, herbata na razie się obijamy jak możemy, potem idziemy tradycyjnie do teściów na obiad a potem do kina... i dzień zleci miłego dnia, idę prasować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
ale tu rozmowy profesjonajne o chleebie i bułeczkach, masakra skąd wy to wszytko wiecie ![]() wczoraj troszku sie obzarłam ale samymi smakołykami SB zaprosiłam tesciow na kolacje i oni przyniesli wino i niestety wypilam lampke, a okazalo sie ze to sangria czyli chyba duuuzo cukru ale juz sie spowiadam *owsianka+pol jablka *wiesniak+pol papryki *szklanka soku swiezo wycisnietgo z "gejfuta" made by tesciowa *2 gołabki +przecier *(3 0liwki, lyzka masy twarodowej, kawalek pomidora, papryki i tak moglabym wymieniac po prostu szykowalam kolacje i deser i wszystko podjadalam) *krewetki na talerzu salat z inyi warzywkami *sernik z przepisu Pysiamn no i teraz widze ze hardrockowy troche ten jadlospis, troche duzo weekend jakos zawsze musze pochrzanic, ale co tam sernik zrobiłam w malych formach i taki sliczny byl... mam zdjecia to wam pozniej wkleje
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
Witajcie plażowiczki =)
Ja już po śniadanku : wieśniak + zielona herbata . Wiem, trochę za mało, ale apetytu jak nie było, tak nie ma. ![]() Dziewczyny, czy można na I fazie jeść marchewkę gotowaną z groszkiem zielonym ? Bo dzisiaj będzie do obiadu i nie wiem czy mogę skosztować . Pozdrawiam cieplutko ! ![]()
#557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj tabela IG
![]() |
#558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#559 |
Rozeznanie
|
#560 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za porady
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba powrócę na I fazę by skierować się na wlasciwe tory i by mineły wilcze głody, ochota na węgle i tp...na początek 1 tydzień ![]() Trzymajcie kciuki za moją I fazę, bo ja ostatnio nie mam samozapacia ![]() Buziaki ![]()
#561 |
Zadomowienie
|
Pysiamn zaciskam kciuki
![]() Telik ja wiem, czy to tak duzo... Gdyby ja miala wymienica kazdy plaster pomidora czy ogorka, jaki zjadam robiac kolacje czy sniadanie dla chlopakow, to by nie starczylo miejsca ![]() Co do marchewki z groszkiem, to czesto jest zageszczana zwykla maka z dodatkiem masla, takze uwazac, oczywiscie marchewka odpada ![]() Ja mam dzis dzien podjadania. Matko jak walcze ze soba. Najpierw mialam sie poddac i do zjesc kawalek sera, albo wedliny, ale walcze. Zaplanowalam obiad na 13.30, wtedy zjem, zeby miec odstep miedzy posilkami. Wypilam juz 1,5 litra wody, trzy herbaty, kawe zbozowa i mam nadzieje wytrwac w tym niepodjadaniu...
#562 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ojjjj dziewczyny, ale u mnie bosko pachnie...ja wizażuje, Kuba śpi, a mąż grasuje w kuchni ![]() Dziś na obiad będzie ryż i kurczak w potrawce pieczarkowej..........ale zapach ![]()
![]() |
#563 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyneczki w niedzielne przedpoludnie
![]() Pysiamku, moze faktycznie wskocz sobie na kilka dni jedynki, nie na cale 2 tygodnie, mi tez pomoglo od Sylwestra, bo jak moja waga stala i stala, to po paru dniach po Nowym Roku, ruszylo w dół, ja bylam na jedynce, ale jadlam tez troche owocow, za to jakos kompletnie odzwyczailam sie od slodyczy ![]() ![]() witam Czekoladke, faktycznie dawno Cie nie bylo, to mowisz kochana, ze sie zaniedbalas i wskoczylas na faze 10 ![]() ![]() Effa, coraz bardziej urozmaicone sa Twoje jadlospisy, ksztalcisz sie kobieto ![]() dzieki za rade z fryzjerem, jest tyle zabobonow i siep potem czlowiek zamartwia, kolorek wyszedł bardzo ladny, moze sie szybko zmyc, ale przynajmniej nie mam tego mega odrostu ![]() dzien bardzo leniwy, pozno wstalismy i jedlismy pozne sniadanko: pomidor z mozarella, chlebek zytni, wegorz, halibut, popijam sobie Kubusia, chociaz też mam watpliwosci co do walorow tego napoju i na obiadek szykuje sie rosół z lanymi kluskami z maki orkiszowej i kurak faceci pojechali na basen, a my siedzimy w domu...nieruchliwosc mnie zaczyna dobijac powoli ![]()
#564 | ||
Zakorzenienie
|
Od poniedziąłku zaczynam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A w pozostałych chwilach możesz umilać sobie czas lekturą ![]()
![]() |
#565 |
Zadomowienie
|
Bambii dzieki. No staram sie, staram
![]() ![]() ![]() Pysiamn, ja tez bym nie robila 2 tygodni, sam A. mowi o kilku dniach ![]() ![]() Ufff zjadlam. Dwa talerze pomidorowki, z selerem, pietruszka, piersia i makaronem z pp. Matko nie pamietam, kiedy ostatnio jadla makaron ![]() ![]() ![]()
#566 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() mam do Was pytanie, poniewaz od czwartku bede na 2 fazie to powiedzcie mi jak mam wprowadzic te weglowodany?? co Wy np pierwszego dnia jadlyscie?? a i chcialam sie pochwalic, kupilam sobie wczoraj parowar i wlasnie eksperymentalny obiad sie robi ![]() pachnie niesamowicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
![]()
hej, dopiero wróciłam do domciu, jestem zmęczona i byłam strasznie głodna, bo na zajęciach nie było przerwy na przekąskę i wieśniak wylał mi się w torebce
![]() Na ś: wczorajsza soczewica z twarogiem chudym na patelni (dziś dorzuciłam do niej jajko bo była za sucha), p: brak ![]() o: będzie sałatka grecka z kurakiem k: nie mam pojęcia ani pomysłu, a nie mam w lodówce nic, aby zrobić coś z Waszych przepisów. Ale jutro idę na zakupy i będzie ok, a potem to już tylko półtora tyg. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny w nowym roku. Podam Wam przepis na smaczną zupkę-krem z czerwonej soczewicy którą można już zajadać w pierwszej fazie, jest prosta , a bardzo pyszniutka, polecam. A więc potrzebujemy 1 SZKLANKĘ CZERWONEJ SOCZEWICY, 1 SPORĄ CEBULĘ ,3 ZĄBKI CZOSNKU .500 GRAM PRZECIERU Z POMIDORÓW(ja miałam taki przecier z kartonika firmy DAVIA,to ma być przecier, a nie koncentrat),OLIWA LUB OLEJ DO SMAŻENIA, CURRY,SÓL PIEPRZ, 3 SZKL.WODY. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na złoto, soczewicę gotujemy około 15 minut. Do ugotowanej soczewicy wlewamy przecier, dodajemy cebulkę z czosnkiem, dodajemy curry, pieprz ,sól, mieszamy. Całość miksujemy na jednolitą masę i zagotowujemy. Gotowałam ją dzisiaj pierwszy raz i jest bardzo dobra, serdecznie polecam, pół godzinki i zupka gotowa, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
Mama właśnie upiekła bułeczki z ziarnami (pestki dyni, siemie lniane i słonecznik) z mąki razowej. Aż mi ślinka cieknie
![]() ![]() ![]()
#570 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.