|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
ten miałam na myśli ![]() Co do zakupów wózka, to chyba bym się jeszcze wstrzymała. Mam na myśli gwarancję. Będzie już "biegła" od dnia zakupu, a jeżeli coś by się w wózku popsuło po 8 lub więcej miesiącach, to wtedy klops, bo gwarancja już nie obejmuje i naprawy we własnym zakresie trzeba wykonac. No chyba, że wózek ma 24 mies. gwarancję, wtedy luzik ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-13 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
UnholyOne tak sobie oglądam ciuszki dla Maleństw
![]() ![]() http://allegro.pl/item553390982_3w1_..._wyprawka.html
#543 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Niom, słodkie. Bym miała w domku 2 tygryski ![]() Jeszcze tylko dla mężulka i będzie komplet ![]()
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Muszę Wam to napisać
![]() Byłam teraz z psem na spacerze, poszłam do takiego małego niby parku/lasku, rzuciłam psu patyk i stoję. Patrze a tu biegnie ktoś pomiędzy drzewami ![]() i ściąga gacie ![]() ![]() ![]() i świecąc gołym tyłkiem w moją stronę sika ![]() Stałam sobie z tyłu o rzut kamieniem i byłam w lekkim szoku ![]() Teraz jak będę miała chandrę to postaram sobie przypomnieć ten goły tyłek między drzewami i już powinno być lepiej ![]() Dodam, że nie sposób było mnie nie zauważyć - wystarczyło obejrzeć się do tyłu ![]()
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-13 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mialam niezly ubaw bo rozgladala sie czy nikt ja nie widzi , a ja w oknie stalam hihi ![]() zaraz sie zbieram na wizyte........
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-13 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I zamierzam kupić najwcześniej w maju, właśnie przez gwarancję ![]() Wanienkę i komodę też w maju. I może łóżeczko, choć na początek będę spała z dzieckiem, a nie wiem czy potem będzie kiedy. Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Przed chwilą podawali w radiu, że w Poznaniu w kamienicy znaleźli martwe niemowle zawinięte w folie ![]() Nóż się sam otwiera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#549 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Czytalam jakims poradniku dla pzyszlej mamy, ze warto ( oprocz polecanych ciuszkow) zabrac ze soba skarpety, kocyk, mokry papier toaletowy - szpitalny jest twardy i konewke lub plastikowy dzbanek z " dziubkiem". Ma sluzyc zamiast bidetu do utrzymania higieny po duzym i malym interesie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zakup wynika z możliwości tzw"szerszego popłynięcia" Gdybym gotówki nie miała z wózkiem czekałabym becikowego lub wypłaty z ubezpieczenia ![]() EDIT:ciekawe jakie wiesci ma czekoladka ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-13 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Np.
- na jednym forum czytałam, że dziewczynie złamała się rama w wózku, nie pamiętam tylko w jakim ![]() - w czasie użytkowania okazuje się, że wózek ma defekt w postaci nagminnego skręcania w którąś stronę, - odpadające kółko, w sumie to coś zawsze może się znaleźć, a nie sprawdzi się dokładnie wszystkiego w sklepie.
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Adaś niestety nie chce zaczepiać mamy ![]() Nie nadrobię całego dzisiejszego dnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() najlepsze....kiedy byly juz przedemna 3 babki , to slyszalam jak sie pytal jednej czy czasem w poczekalni nie ma jakiejs ciezarnej, bo brakuje mu jednej....chodzilo o mnie.....a ta baba mowi: nie widzialam tam zadnej ciezarnej...potem lekarz wyszedl sprawdzic i mowi ![]() ale ja tam swoje wiem, bo mam brzuszek!!! lekarz podczas usg mierzył dzidziusiowi głowke, ktora ma 3,5cm, a calego okruszka nie mogl zmierzyc bo jak na zlosc podkurczyl nogi i nie bylo tez widac co tam chowa miedzy nozkami......ale powiedzial ze mniej wiecj 8-9cm bedzie mial! mowil tez ze z dzidzia wszystko ok - podskawiwal sobie w brzuszku! no i nareszcie moge spac juz na plecach, bo macica jest juz wyczuwalna z przodu brzucha ..... mierzyl mi tez cisnienie i wszystko ok. a i zostalam zwazona - 57kg , pytalam czy to nie za duzo ze 5 kg juz przytylam , a lekarz powiedzial ze taka chudzinka to moze tyle przytyc i ze 2 kg na mc to jest w normie jak dla mnie.....a juz myslalam ze cos mi powie ze za duzo przytylam.... nastepna wizyta 6 marca......moze wtedy mały/mała pokaze co ma miedzy nozkami..
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-13 o 20:28 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
hmm sama jestem?????
nic no ide sie polozyc, bo jakos mnie ta wizyta zmeczyla......... do jutra mamuski!!!dobranoc!!!
#556 |
Raczkowanie
|
♦
mnie tez nikt nie zaczepia...a czekam i slucham i nic a tu juz 16 tydzien
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() czekoladka21 wstydliwy ten Twój dzidziuś ![]() ![]()
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście to:
"13-latek z Wielkiej Brytanii nie przeszedł jeszcze mutacji, a już został ojcem. Niewiele starsza od niego matka urodziła cztery dni temu zdrową dziewczynkę – pisze brytyjski "The Sun". 13-letni Alfie Patten, który aparycją przypomina raczej pierwszoklasistę, wraz z Chantelle Steadman, 15-letnią matką Maisie Roxanne, bardziej niż na rodziców wyglądają raczej na rodzeństwo niemowlęcia. - Kiedy moja mama zorientowała się, myślałem, że będę miał poważne kłopoty. Chcieliśmy mieć z Chantelle dziecko, ale martwiliśmy się, jak ludzie na to zareagują - twierdzi Alfie. Ani on, ani matka dziecka nie powiedzieli swoim rodzicom, że spodziewają się dziecka. Chantelle dowiedziała się zresztą, że jest w ciąży dopiero po trzech miesiącach od stosunku, kiedy to bardzo młodzi kochankowie nie pomyśleli o zabezpieczeniu. W 12 tygodniu ciąży razem z Alfiem poszła do ginekologa, bo uskarżała się na bóle brzucha. Alfie i Chantelle nie zdecydowali się na aborcję. Mimo namowy lekarza, młodzi rodzice trzymali ciąże 15-latki w tajemnicy jeszcze przez 6 tygodni. Dopiero gdy matka Chantelle zauważyła, że jej córka przybiera na wadze, zapytała ją wprost czy nie jest w ciąży. - Pomyślałem, że dobrze będzie mieć dziecko – powiedział w rozmowie z "The Sun" onieśmielony tak młodym ojcostwem Alfie" http://wiadomosci.onet.pl/1916405,12,item.html No szok ![]()
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem w szoku
![]() A tu zdjęcia dumnego tatusia ![]() http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...cle2233878.ece
#560 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Czekoladka cieszę się że wszystko ok. ![]() Co do wózków, ja przejmuję od siostry Roan. A potem będę inwestować w dobrą spacerówkę. Siostra dorzuca do tego łóżeczko z materacem i pościelą, pościel do wózka, wanienkę, przewijak i kołyskę ![]() ![]() Jakie macie dzisiaj plany walentynkowe? My z Tż idziemy na parapetówę do siostry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten tatuś to wygląda bardziej na starszego brata niz ojca ![]() Frida dobrze masz z tą siostrą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawa jestem Twojej opinii po obejrzeniu Boldera na żywo, na zdjęciach wygląda super, czytałam, że wiele dziewczyn jest zawiedziona tapicerką po obejrzeniu. Napisz koniecznie swoje wrażenia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Planów walentynkowych jakichś specjalnych brak ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
witam walentynkowo
![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciesze sie, ciesze!!!!! ![]() ciesze cie ze bylyscie ze mna myslami ![]() ja zaraz musze isc posprzatac chate, poki nikogo nie ma, mama z tata poszli na pogrzeb, Tż i brat spia........lubie sprzatac jak nikt mi sie pod nogami nie kreci... dzisiaj przyjezdza ten serwisant z Agaty meble.......juz mam stresa..... a co do planow walentynkowych to nie wiem, Tż cos mowil zebysmy poszli do restauracji, a ja chcialabym isc do kina.....zobaczymy - wyjdzie w praniu!! no nic uciekam sprzatac.......
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-14 o 08:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w Walentynki unikamy miejsc publicznych, nie lubię tłoku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki w sobotni zimowy i śnieżny poranek
![]() zupełnie nie mam pojęcia ...pewnie nie ma, pewnie to kolejna mądrość ludowa, którą należy traktować z przymrużeniem oka ![]() Cytat:
![]() też czekam na wizytę, jestem już bardzo ciekawa co u mojego Brzuszka ![]() ja nie mam planów walentynkowych, trochę nie przepadam za tym świętem, ale od samego rana powtarzam mojemu mężowi, że go kocham ![]() EDIT: aż mi ciarki po plecach chodzą jak słucham o tym porwanym noworodku ze szpitala, całe szczęście, że dziecko udało się odnaleźć, ale nawet nie potrafię sobie wyobrazić co przeżyli rodzice
![]() ![]() Edytowane przez mirika Czas edycji: 2009-02-14 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Ale malutko naklikałyście- jak nigdy
![]() Sugerując sie waszymi radami wózek testować może mi siostra i jej 2mc córunia ![]() Svinecka zamilkła ![]() EDIT: no i extra wieci od kolejnego brzuszka ![]() ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-14 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostra używała wózka przez ponad rok. Dość późno zmieniła gondolę na spacerówkę, ale siostrzenica nie wyglądała na niezadowoloną z tego powodu ![]() Przez ten czas zepsuło się tylko zapięcie przy gondoli mocujące gondolę do stelaża. Tzn. samo zapięcie nadal trzyma ( i to mocno) tylko problem jest przy ściąganiu gondoli ze stelaża. Wózek się dobrze prowadzi, ma dużą dorbę i koszyk pod stelażem. Jest miękki, można nim bujać na prawo i lewo, w przód i w tył ![]() Obecnie wozi inną dzidzię i jej mama jest równie zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.