* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-10, 21:02   #541
monka23
Zakorzenienie

Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

Mazurków dwie tony,
jajek jak balony,
kiełbasy wędzonej,
dużo chrzanu do niej,
słońca wiosennego,
uśmiechu promiennego.

monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 21:10   #542
zancia03
Rozeznanie

hej laseczki!

Przeprowadziliśmy sie 2 tyg temu i niestety nie mamy internetu i najgorsze, że nie wiem kiedy będzie. A więc nie mam kontaktu ze "światem" Mieszka nam sie fajnie i spokojnie z nowej pracy też jestem bardzo zadowolona

Wesołego Alleluja

i donastępnego razu!

chwile jeszczę poczytam co u Was i spadam bo nie wypada w gościach na kompie siedzieć
zancia03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 21:52   #543
djamelka
Rozeznanie

Zancia to super ze mieszkanko i praca fajna!!!!!!!!!A bez internetu dasz rade,przeciez kiedys zylo sie bez niego

Ano co do muffinekpierw sze mi sie spalilya srugie nie dopiekly i nie poodklejaly-wiec lipa
Mazurek ladnie wyglada,ale nie kosztowalam jeszcze wiec niewiem.

Niewiem czy jutro bede tu, wiec juz wam zycze zdrowych,radosnych swiat!!!!Smacznego jaja i mokrego dyngusa!!!!!!!!
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 23:27   #544
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

A ja mam zrobione juz dwa cista-migdalek i 3bit,jutro capucino i babka obowiazkowoakurat skonczylam robic pieczarki tzw,raczkijutro gyros,salatka z serem i miechoA teraz zyczonka bo niewiem czy znajde czas w tym switecznym zamieszaniu aby jeszcze zjrzec do niedzieli

Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się
do życia wiosny i wiarą w sens życia.
Miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr.
Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.
Jaj przepięknie malowanych,
Twarzy tylko roześmianych.
W poniedziałek dyngusa urody.
Szczęścia, dostatku i zgody.
WESOŁEGO ALLELUJA!!!

MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 01:23   #545
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki

Wpadlam by życzyć Wam Wszystkiego Najlepszego. Zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy

Jeszcze żyję, ale co to za życie z każdej strony pętla
Ostatnio chcielismy załatwić wizytę (tylko wizytę w gabinecie lekarskim!) w Klinice Endokrynologicznej w Zabrzu. Pierwszy wolny termin w październiku A kiedy operacja?! Za 3 lata???? W takim tempie to ja do 50tki doczekam.
Będziemy kombinować inaczej, choć dostać się do specjalistycznego szpitala w tym kraju graniczy z cudem. Oczywiście mówię o drodze legalnej.

Gratuluję dzieciaczkom, które dostały się do przedszkola

Djamelka, muffiny powinny być w piecu ok. 20 minut w temp.170-180'C.

Żancia, czekamy z niecierpliwością na łącze internetowe w nowym domku

Aaaa, waga mi stanęła i stoi od 3 tygodni niestety. Ostatnio poluzowałam odrobinę ze słodyczami, ale muszę się spiąć szybko, bo jak się wybiję z dobrej drogi to będę miała znow problem :/

Edytowane przez Gosia_Szymonek
Czas edycji: 2009-04-11 o 01:25
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 18:58   #546
monka23
Zakorzenienie

Zancia witaj.

Gosia no kurcze nie gadaj taki kwas, w tym kraju to lepiej sobie kulke strzelic, mam nadziej ze jakos to zalatwicie i bedziesz zdrowa.

Ja juz porobione.

Zycze wesolych i zegnam sie na jakis czas. Jak juz bedzie okey to sie odezwe. Jest 99% szans ze jest hu,jo,wo.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-04-11 o 19:00
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 19:20   #547
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka co się stało, czuje ze coś z TŻ nie bardzo??? Życzę aby sie szybko wszystko poukładało

Ja też mam już w zasadzie wszystko porobione. Jedynie obiad jutro i w poniedziałek upichcić.

Gosiu masakra z tą naszą służbą zdrowia, załamka normalnie. Może zwolni sie jakiś termin i uda Ci sie szybciej dostać?

Żanciu szkoda, ze neta nie masz.. Jak masz tylko okazje to pisz co u Ciebie

My też życzymy Wam wspaniałych Świat Wielkanocnych. Zdrówka, miłości, szczęście i jak najwięcej serdeczności
Stary 2009-04-11, 19:26   #548
djamelka
Rozeznanie

Monka co sie stalo???????????????????

Gosiu kurde jestem w szoku ze tyle musisz czekacA moze podzwon gdzie indziej!!!!
Stary 2009-04-12, 22:10   #549
edytcia
Zakorzenienie

Alleluja Jezus żyje!!!

zancia super, że mieszkanie i praca ok. Szkoda że internetu nie macie, ale nic się nie martw, w końcu podłączycie

djamelka mi muffiny też nigdy nie odklejają się same, muszę je tek delikatnie podważać i dopiero wyjmować.

Gosia biednie u nas ze szpitalami, wiem coś o tym. Teraz pojadę do kontroli w maju i też już jestem zapisana ponad miesiąc.
A próbowałaś na Kraków dzwonić?

monka co tam się dzieje? Coś z Kartalem? Daj znać co się stało

U nas dzisiejszy dzień minął spokojnie, jeszcze przetrwać jutro. A jutro u nas w domu najazd I w dodatku wyjątkowo będzie pełny skład czyli 18osób.

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2009-04-12 o 22:14
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 22:36   #550
MONIKA1850
Zakorzenienie

Hej

monka o co kaman?????mam nadzieje ze z dzidkiem wszystko ok

U nas juz jedna tura gosci pojechala do domu,jutro przyjezdzaja nastepniale przynajmniej jest wesolo-mam dzis troche dymekwypilismy troche ze szwagrem ale spoko kontaktuje

Mi mufinki same z formy wychodzaa uzywacie tych foremek papierowych bo ja tak

Gosia wspolczujemoze jakos inaczej da sie to zalatwic????A prywatnie bylas?Moze byloby szybciej....

A co tu tak pusto??????????????

Słyszeliście o tragedii w Kamieniu Pomorskim-straszne

Edytowane przez MONIKA1850
Czas edycji: 2009-04-14 o 22:09
Stary 2009-04-15, 11:44   #551
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Czy to jakiś strajk ,czy co ? .
Jak Śnieżynki nie ma -to juz nikomu sie nie chce pisać .
Mnie zreszta tez nie bardzo się chce ,bo te święta mnie dobiły jak mało co. Pogoda cudna ,tłumy ludzi na spacerach , szczęśliwe rodziny ,a ja -ze łzami w oczach z Ninka na rowerze.Koszmar.
Nie pisałam Wam chyba ,ale byłam przedz świętami na sparwie w Legionowie i okzałao sie ,ze po 35 latach jest jakiś testament . Posatnowiłyśmy z teściową napisać pozew o jego obalenie ,bo wszytsko świadczy za tym ,ze jest fałszywy. Zobaczymy.
Byłam przed świętami u fryzjera i jestem chociaż z tego zadowolona ,bo fajnie mi sie układają włoski.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 13:17   #552
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

wiem, ze na dworze jest pięknie ale dlaczego tu tak pusto?

u nas święta mineły spokojnie, ja już jakiś czas temu wyleczyłam się z pędu - bo niby za czym? rodzinna atmosfera nie wymaga całego tego zamięszania, wystarczą ludzie a reszta sie sama zorganizuje, a tym bardziej teraz mam ograniczone możliwości fizyczne
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 12:26   #553
MONIKA1850
Zakorzenienie

Co jest dziewczyny??????????????: (

Monka co sie dzieje?????
Stary 2009-04-16, 13:31   #554
edytcia
Zakorzenienie

OMG Ale pustki!!!

monka wpadnij babeczko, chociaż napisz, że to nic ze zdrowiem związane Myślę o Tobie, bo nie wiem co się dzieje, że tak znikłaś.

U nas Święta przeleciały i dobrze, bo za dużo gości

Wybieracie się gdzieś na wakacje dziewczyny?

My jeszcze nie wiemy, ale właśnie oglądam oferty na Chorwację i jest dosyć kusząco, bo porównywalnie jak z polskim morzem (np. nocleg za 7 dób - 880zł), a i odległość jak dla nas jednakowa i do Bałtyku i do Chorwacji, a tam przynajmniej pogoda (prawie że) pewna.
Zobaczymy jeszcze, bo zaczynamy załatwiać wreszcie pozwolenia na budowę i to też trochę kasy pochłonie.

Gosia daj znak życia. Co z tą kliniką?

Monia co u Ciebie - dzieciaczki zdrowe? Wy nie wyjeżdżacie gdzieś na wakacje? Możecie do nas

gosiula silna z Ciebie babka Ja nie wiem czy dałabym radę temu wszystkiemu.

Doridee co u Was? Chodzicie do przedszkola?

djamelka jak tam Ty i twój brzuch?

Wczoraj wyszłam wieszać pranie na taras i Zosia ze mną, no i siada na rowerek i jedzie sama - byłam w szoku, bo dopiero kilka razu jej pokazywałąm, że nogi trzeba naprzemian naciskać.
Stary 2009-04-16, 15:59   #555
djamelka
Rozeznanie

Hejka!!!!Ale tu pustki
Mi komputer siadl,ale dzisiaj wyslalam tz do mamy mieszkania zeby przywiozl jej kompa,bo ona jest narazie w Pl a ja bez niego nie moge zyc

Edycia to fajnie ze Zosia zaczela jezdzic na rowerze-moj Kevin za bardzo nie jest zainteresowany tym rowerkiem,woli hulaj noge
Moj brzusio rosnie;rosnie,az sie boje tego porodu bo ostatnio na wizycie lekarz mi mowil ze dziecko za duzePrzestalam sie obrzerac ,ale niewiem czy to cos daZobaczymy za tydzien mam wizyte!

Monka kurde napisz co kolwiek-co sie dzieje?
Stary 2009-04-17, 08:55   #556
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

muszę przyznac, ze są niesamowite pustki na naszym wątku
Monka odezwij się
dziwne jest też że Śnieżynka nic nie pisze chyba już sa w domu?
Edytcia fajnie Cię mała zaskoczyła
w ogóle Dziewczyny dajcie znak życia
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:09   #557
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

To i ja sie melduję Jakoś nie mam ostatnio czasu na pisanie, Ala nie lubi bawić sie sama, jakoś szybko czas ucieka.
Posprzedawałam ostatnio po Aluni troche ciuszków, teraz trzeba to wszystko popakować i powysyłać
No i tradycyjnie moja głowę zaprzątaja buty dla Aluty (zresztą zawsze miałam na tym punkcie hopla, jak pewnie pamiętacie ), chodzę, szukam macam, przymierzam Kupiłam piękne sandałki z Elefanten, ale są takie na teraz i bałam sie że noga jej urośnie zbytnio i za dwa miesiace trzeba bedzie drugie kupować. Pojechałam wczoraj i oddałam, a teraz żałuję. Wezme dziś mamę i pojadę jeszcze raz je zmierzyć. Takie głupoty i tak mija mi czas Aaaa, mogę polecić trampeczki z Befado, super wzory i kolory, na rzepy i sznurowane, krótkie i długi. Stopa sie nie poci a kosztuję 23-28zł Kupiłam Ali dwie pary i śmiga po podwórku.

Co do rowerka to przywiozłam go od siostry. Nic nadzwyczajnego, ale zobaczymy. Muszę go umyć, dokupić małe kółeczka i zobaczymy czy Ali podpasuje. A jeździć umie bo parę dni temu wskoczyła na rowerek w Tesco i przejechała chyba z pół sklepu nim udało mi sie ją zdjąć

Też sie martwie o Monkę... Nie mam pojęcia co sie dzieje, ale chyba gdyby cos z Kartalem to by napisała.. Chyba sprawy osobiste Monka daj znać czy wszystko OK

Gosiula baaardzo Ci współczuję. Troszke wiem jak sie możesz czuć, też czasem czuję sie jak samotna matka, niedziela, dzieci z rodzicami na spacerach a ja sama z Alutą. Ale to tylko czasami, na szczęście. Trzymaj się

Edycia chodzimy do przedszkola Teraz duzo czasu dzieci spędzają na świeżym powietrzu. Niestety Ala nadal przyklejona do mnie, wystarczy że zniknę jej z oczu od razu płacze. W maju ma przyjśc pani psycholog na zjęcia, poobserwuje dzieci i później bedzie z nami rozmawiać. Podobno to bardzo dobra specjalistka. No zobaczymy. A 29 kwietnia mamy warsztaty z pedagogiem, będziemy mówić m. in. o ustalaniu granic, żeby dziecko wiedziało co mu wolno a co nie, i jak to robić. Jak cos to bedę pisać
A w Waszym przedszkolu są przwidziane jakieś zajecia adaptacyjne??
Co do wakacji to na pewno nasze morze, ale kiedy, gdzie nie wiemy jeszcze. No i plan jest taki, ze jedziemy tym razem tylko we trójkę Mam nadzieję, ze sie nie pozabijamy

Djamelko
chyba ilość spożytego jedzenia nie wpływa na wagę dziecka Poprzednie porody miałaś siłami natury? Czy CC, bo nie pamietam

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-04-17 o 11:10
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:31   #558
edytcia
Zakorzenienie

djamelka nie martw się na zapas o to, że dziecko za duże. Moja Zosia byłą za duża i nic się nie stało.

Doridee masz przejścia z Alą teraz, też się tego boję, ale plus (i minus zarazem) jest taki, że przedszkole jest bliziutko naszego domu i dzieci teraz spacerują nam pod domem i już Zosia mówi, że następnym razem chce iść z dziećmi, więc będę ją z nimi posyłać na spacerek na chwilę, żeby chociaż poznała Panie. Do przedszkola możemy chodzić od początku czerwca na godzinę - półtorej, od 14tej wtedy jak dzieci kończą leżakowanie.
W trójkę na wakacje to znaczy, Ty, tż i Ala? Czemu mielibyście się pozabijać

My chyba jednak też w tym roku w Polskę pojedziemy - jeszcze nie wiadomo gdzie i za co ale pojedziemy.

Ja dziś jeżdżę z Zosią po urzędach, chcemy załatwić w tym roku pozwolenia do działki naszej. Łażenia z tym jest trochę, ale obiecałąm Zofii lody na konieć i póki co była grzeczna
Stary 2009-04-17, 11:35   #559
djamelka
Rozeznanie

doridee poprzednie porody byly naturalne,ale Sara przy wadze 3kg410 rozwalila mnie na 11 szwowa Kevin 3kg300 na 9czy 10 szwowA tu jezeli dziecko mi sie urodzi ponad 4kg----------wo jezu nawet nie mysle
No to masz hopla na punkcie butow,ale masz racje przeciez but to but-musi byc wygodny bo przeciez jak my nawet sie czujemy w niewygodnym bucie
Ja jak predzej pisalam kupuje hurtem buty Kevinkowi to jest rekordzista w rozwalaniu.Czesto gesto ma je na jeden dzien-jak bum cykcyk

Aluska biedna dalej placze jak znikasz?Moze to psycholoczka ci cos doradzi,powie ,porozmawiaj z nia i doradz sie.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Edycia aha zapomialam-super ze bedziecie sie budowacA dlugo trzeba czekac na pozwolenie?
Stary 2009-04-17, 12:22   #560
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

No nareszcie jakiś ruch.
Doridee- super ,ze Ala umie jeździć .ninka narazie jest na etapie kręcenia do tyłu ,ale chyba z czasem sie nauczy.Dobrze,ze rowerek jest leciutki to przynajmniej ja sie nie męcze kiedy ja pcham.

djamelka- ja urodziłam Ninke siłami natury ,a ważyła 4500 kg i przy mojej budowie ( wąska dupa) to był nie lada wyczyn.Ale zapewaniam- nigdy nie chciałm go powtórzyc ( tym bardziej ,ze Oskar tez wazył 4 kilo).
A co do jedzenia w ciązy ,to wszystko w granicach rozsądku. Ja z Ninką przytyłam tylko 14 kilo ,co przy jej wadze urodzeniowej było mało ,a Oskarem 20 kilo,a ważył mniej.
Zreszta -komu ja to tłumaczę ? Sama wiesz dobrze jak to jest.

edytcia- fajnie Wam ,mnie marzy sie włąsny dom ,ale teraz to juz wiem ,ze to niemożliwe.

My na wakacje wyruszamy ( jak juz mówiłam wczesniej) do Włoch i najbardziej cieszy sie Oskar ( tymbardziej,ze jeszcze nie leciał samolotem) .Ninka jeszcze niebardzo rozumie, ale tłumaczy ,ze leci do Flolencji polotem.

Ja we wtorek jade z tesciem załatwiac nastepne dokumenty i własnie dograłam sobie radary w nawigacji,żeby nie placić mandatów.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 14:29   #561
Sniezynka21
Zakorzenienie

Jak wszystkie sie melduja to i ja tez

Monka nie trzymaj nas w takiej niepewnosci i napisz choc slowo co sie stalo Wiesz, ze zawsze jestesmy z Toba

Edytcia gratuluje pierwszych poczynan odnosnie budowy Nie ma to jak swoje wlasne 4 katy.

Djamelko ciezarowko nasza kochana, jak Ci idzie ?? Ciezko co ?? Pokaz jakies fotki brzusia

Doridee zanim kupilam u Ciebie perfumy moj TZet kojarzyl Cie z moich opowiesci i to wlasnie o butach, zawsze mu gadalam ze powtarzasz zawsze, jak wazne jest odpowiednie obuwie

Gosiu jak Twoja dieta ?? Bo u mnie ta dziadowska waga stoi w miejscu, mimo, ze trzymam sie diety tak jak na poczatku, tyle ze w PL nie cwiczylam wcale, ale od poniedzialku znowu bede cwiczyc.

Nie czytalam wszystkiego co pisalyscie, tylko tak po lebkach.

Podrozowac w moimi dziewczynami mozna nawet na koniec swiata cala droge tam i spowrotem albo spaly albo zagladaly przez szybe

Kurs wizazu zaliczylam, ale tylko podstawowy, bo nie podobalo mi sie wogole Babka miala prawie wszystkie kosmetyki " targowe" kilka z Kryolan i cos z Dior i to wsio. Pierniczyla takie bzdury, ze myslalam, ze oszaleje.

Kurs pediciure SPA tez zaliczylam, ale tam zawsze mi sie podoba. Swietne dziewczyny i ogromna wiedza

Szkolenie z parafiny tez zaliczone

Kupilam w Polsce kafelki do mojego saloniku piekne, rozowe i fioletowe z kwiatami

Scielam wlosy,tzn postopniowalam mocno, opalilam sie troszke i oto jestem hehe

Bylam dzisiaj z Sarenka na szczepieniu, teraz spi, ale jest niespokojna.

Olivia caly pobyt w Polsce spala u moich rodzicow i swojej chrzestnej. Ona taka powsinoga jest, wszedzie pojdzie, nigdzie sie nie boi.

Zrobilam sobie wczoraj zelki na rekach, nie bede skromna, ale w zyciu nie mialam takich pieknych paznokci Nie umiem robic takich ladnych zdjec, bo bym sie pochwalila

Dzisiaj mam klientke na zelki na rekach i akryle na nogach - tesciowa Wogole wszystkike babki w rodzinie chce paznokcie teraz u mnie robic

Zdjecia wkleje jutro albo w niedziele jak znajde chwilke

Lece obiad szykowac
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 20:08   #562
djamelka
Rozeznanie

Sniezynka witaj-wrocilas!!!!!Fajnie ze dziewczynki dzielnie przeszly podrozNo i ze porobilas te kursy.Widze ze Oliwcia jest taka jak moja SAra -tylko po chatachZ Kevinem jest calkiem inaczej,nawet tz mowi ze jak pojde do szpitala rodzic to on z Kevinem beda chyba musieli rozbic namiot pod oknem szpitalnym

Gosiula no to ladna wage mnialy twoje dzieciaki
Stary 2009-04-17, 22:24   #563
MONIKA1850
Zakorzenienie

Śniezynka witaj wkoncu!Tesknilismyto dzielne te twoje dziewczynkigratuluj e pozdawania wszystkiegoszkoda ze tak daaaaleko mieszkasz bo napewno bylabym twoja klientka do pazurkow

Gosilula no niezla waga twoich dziecipewnie bylo ciezko co?wspolczuje-Daria miala najwiecej z calej mojej trojki 3700kg i z nia mialam tylko 1 szew

A ja wczoraj bylam u fryzjera,moja znajoma ktora dotychczas robila mi wlosy u siebie w domku otworzyla na poczatku kwietnia swoj salon i bylam w nim po raz pierwszyfuul wypasjest pod patronatem Matrix'anawet kupilam sobie pianke na objetosc ale po opiniach na KWC troche sie zmartwilammam nadzieje ze na mnie zadziala i na moje mooocno wycieniowane piorkaaaa no i mam swiezy balejazyk tym razem poszlam na calosc i mam czekolade,fiolet i blondale fajnie to wyglada-oryginalniePozniej ta znajoma chce tez zatrudnic kosmetyczke i bedzie tez solarium ale to wszystko pozniej narazie musza sie jej zwrocic koszta wyposazenia-a mowie wam jest na co popatrzec

Ja zaraz spadam spac ostatnio cos jestem senna,muli mnie i trace apetytaaaaa nieweim juz co???A rtg kolana oka Weronice wyszlo cos tam tj,zankajace zmiany zapalne i ma do powtorki za 2 tygodnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-17, 22:59   #564
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Śnieżynko suuuper, że już jesteś Opowiadaj jak było na tym kursie wizażu??? Ja z kolei nie lubię robić paznokci, nawet sobie Sztucznych też nie lubię Ale teraz prawie wszyscy robią, więc klientki powinnaś mieć
Tak tak, jestem trochę pojechana na punkcie butów Pojechałam dziś do Deichmana i kupiłam z powrotem te sandałki Chyba Ali juz noga tak nie rośnie jak w pierwszym i drugim roku A jak urośnie to drugie kupimy
Takie wybrałam:
http://elefanten.de/catalogue/catalo...&favOid=136575
Piękne są i bardzo wygodne

Monika, Gosiula, Śnieżynko pokażcie sie w nowej fryzurce

W ogóle wklejajcie fotki Też mam troche nowych zdjeć ale zmniejszać mi sie nie chce
Stary 2009-04-18, 23:19   #565
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee na kursie Wizazu bylo ... nudno, jak nie wiem co. Nie powiem, bo babka miala wiedze, ale opowiadala mi duzo niepotrzebnych rzeczy. Wykonala na mnie makijaz slubny a wygladalam, jakbym miala umierac. O sobie mowila, ze oko - migdalek, twarz- diament czyli IDEALNA !! a wygladala bardzo przecietnie. Kosmetyki firm : Vipera, Mybelline, U.M.A, Wibo i czeskie kredki do oczu, czyli nie najwyzszej jakosci. Nie bede skromna ( znowu ) ale potrafie sie lepiej malowac niz ona
Ladne te butki co wkleilas linka bardzo w moim stylu
Orientujesz sie moze, jak to jest z dystrybutorami w PL ?? Tzn chcialabym przed otwarciem salonu popytac w roznych firmach kosmetycznych, jakby wygladala wspolpraca. Chce pracowac na jakies firmie kosm. i sprzedawac ich produkty tylko jak sie do nich odezwac, skad jakis kontakt do nich ?? Wogole nie wiem jak sie za to zabrac, moze wiesz cos w tym kierunku ???

Monika ja zapraszam do Niemiec na pazurki ) Wy juz pewnie macie kupe roboty z tymi domkami co ??

Djamelka pokaz swoj brzusio

Monka odezwij sie w koncu !!
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 11:13   #566
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Śnieżynko no to kijowo z tym kursem. Jak będziesz miała jakieś fotki swoich makijaży to pochwal sie Co do współpracy z dystrybutorem to nie wiem Wiem jedynie, ze lubianą firmą przez babeczki jest Ziaja PRO (podobno świetna jakość za bardzo przystępna cene, nie używałam ), Clarena, Bielenda Ideal Skin i pewnie jeszcze można by znaleźć inne świetne firmy Myślę, zę musiałabyś zamawiać w hurtowni.

Śnieżynko napisz ma nr tel. do Monki na PW, może odpisze?? Martwie sie bardzo.. Wczoraj sie logowała ale nic nie napisała tylko usunęła zdjecia Kartala z avatarka
Stary 2009-04-19, 11:59   #567
edytcia
Zakorzenienie

djamelka ile trzeba czekać na pozwolenie na budowę nie wiem dokładnie, bo więcej jest łażenia, żeby zebrać wszystkie pozwolenia, ale prawdopodobnie zlecimy to komuś kto wie co gdzie i kiedy.
Siostra jak załatwiała pozwolenie to pół roku z tym zeszło.
Aha no i to zależy od tego czy jest na danej działce plan zagospodarowania przestrzennego.
Zosia miałą 4 680gram i ja miałam 7 szwów

gosiula nigdy nie mów nigdy

Śnieżynka witaj Fajnie, że już wróciłaś. Superowo, że dziewczynki tak jazdę wytrzymały.
Co do firm kosmetycznych to pisz do nich z głównej strony o nich, powinni Ci odpisać o najbliższych dystrybutorach, lub przedstawicielach obsługujących twój teren

Monika może w ciąży jesteś

Doridee buciki śliczne A historia o ich kupowaniu i oddawaniu śmieszna
Jak Ci monka odpisze to daj znać- też ciągle myśle co siętam dzieje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-19, 12:18   #568
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Edycia z tego wszystkiego zapomniałam pogratulować pierwszych kroków do własnego domku Cieszę sie i trzymam kciuki aby wszystko poszło szybko i gładko
Co do butów to już ich oddawać nie będę, chyba (bo mam na to 3 miesiące, hehe). Butki są bardzo delikatne i bedą ślicznie wyglądały do sukienek. Ala ma bardzo szczupłe nóżki i stosunkowo duże stopy. W toporniejszych butach wygląda przekomicznie Jaki rozmiar noszą wasze dzieciaczki??? Ala 24-25

Jak będę miała jakieś wieści od Monki to dam znać, ale za bardzo na to nie liczę... Jakby chciała to napisałaby wczoraj Może jej problemy maja coś wspólnego z pisaniem tutaj Mam parę teorii, ale pisać nie będę.

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-04-19 o 12:23
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 15:13   #569
djamelka
Rozeznanie

Edycia mi wszystko zalatwial co do budowy konstruktor.Bo ja mieszkam na osiedlu 7domkow,budowanych w tym samym czasie .Wiec trwalo to gdzies z 3-4 miesiace (na pozwolenie)Od podpisania umowy do rozpoczenia budowy bylo troche czasu okolo 6-7 miesiecy,ale moze tak dlugo ze to bylo 7 rodzin ,zanim kazdy popodpisywal pozyczki itd.Budowa trwala 11miesiecy,z tym ze byl wypadek na budowie i wstrzymana bylaa na poltora miecha.

Martwie sie tez o Monke-niewychodzi mi z glowy.Co sie moglo stacze nie zaglada!

Sniezynka na dniach wkleje napewno fotke
Stary 2009-04-19, 15:30   #570
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Napisałam do Monki na PW i odpisała - z Kartalem i TŻ wszystko dobrze, uffff Więcej nie może lub nie chce pisać. Coś sie popaprało i pewnie wymaga to czasu... Mam nadzieję, że wszystko sie szybko poukłada i wróci do normy - tego Ci Monia życzymy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości