|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
| Tak, przybede z miła chęcią. |
|
8 | 80,00% |
| Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
|
2 | 20,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
A, przypomnialo mi sie!
Ogladacie moze czasem 'My Big fat Gypsy wedding'?? Szczena opada!! Niektore suknie potrafia sobie wazyc 14st!! (ok 89kg!!!!) Nie chcialabym byc w ciele panny mlodej :/ W dodatku, moim skromnym zdaniem, wiekszosc tych sukni wyglada poprostu tandetnie
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
ta pierwsza jest boska, widzialam identyczny fason tylko ze czarno biała
druga tez swietna, gdybym tylko miala takie cycki ![]() trzecia ma bardzo ladny kolor ale znow bez ramion ![]() boje sie ze mi spadnie hehe.czwarta zdecydowanie za jasna. ja jestem blada jak sciana wiec bym się zlala. rozowa jest slitasna hehe i kojarzy mi sie z barbie w sumie ciekawa jest, tylko jakby wygladala przy mojej bladej twarzy fason szostej bardzo mi sie podoba, tylko inny kolor ![]() a ta ostatnia kojarzy mi sie z workiem na smieci ![]() nie wiem czemu.ale propozycje super!!!! dziekuje anyolku! narazie moj faworyt to nr 1 i 3 z przeblyskiem na ta barbie
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
suknie ze zdjec 3 (szara)i 7 (dwie: zoltawa i niebieska) jak dla mnie boskie!!!
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie jak juz wiem, co Ci sie mniej wiecej podoba, to mozesz sie spodziewac wiecej propozycji ode mnie Moze juz nie dzis, bo padam Ale jutro napewno
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Ode mnie rowniez !!! Ja takze jestem wielka fanka sukien typu rybka , wiec na pewno zarzuce Cie ogromna iloscia zdjec !!! i wrzucam na poczatek kilka , a tak w ogole to mysle ze Lucaa niedlugo nam ucieknie na forum slubne , a potem nam tu bedzie doradzac jak byc dobra zonka
|
|
|
|
|
#546 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie da sie ukryc, fabula nie nalezy do najwybitniejszych ale ma w sobie cos takiego ten film, ze mnie ciagnie do niego bardzo ![]() Liam Nesson, Robert De Niro i Al Pacino no i oczywiscie boski Johnny Deep obejrzalam ostatnio "Czekolade" <w koncu!ksiazke czytalam pare lat temu i jakos sie nigdy nie moglam do filmu zebrac > aahhhh...brak slow normalnie. on to juz w ogole w kazdym filmie daje czadu ![]() co do Black Swan to szczerze mowiac bylam troche rozczarowana...film jest niewatpliwie warty obejrzenia, ale te dluzyzny...a wlasnie, a propo dluzyzn - Rejs nie pamietam juz ile razy widzialam ten film, ale za kazdym razem powala mnie na lopatki![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nawet jesli konczylas studia w PL i chcesz kontynuowac nauke tutaj, to i tak Ci nie przyznaja kredytu,bo masz juz wyksztalcenie wyzsze.Cytat:
zmykam moje drogie nadrabiac zaleglosci w "Szpilkach...", juz na 12 odcinku jestem ![]() ![]() do pozniej
|
|||||
|
|
|
|
#547 |
|
Wtajemniczenie
|
jak sie slubnie tutaj zrobilo
![]() lucaa, to sobie suknie wymarzylas :P a ja tez siedze przyklejona do Szpilek... na 9 skonczylam ![]() kolejny sezon? super!!! a czy on na ipla tez wkrotce bedzie? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- jesli chodzi o Big Fat Gypsy... to faktycznie, te suknie to masakra! ogromne, kosztuja majatek ale ja wiem czy do konca takie ladne? w kazdym razie widac takie maja byc mnie jednak zbulwersowalo jak te male dziewczynki sie ubieraja na te imprezy i jak sie wyginaja na parkiecie... szok
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
witajcie kochaniutkie.
znowu mnie ne bylo ale mam ostatnio ciezkie i depresyjne dni no ale... jakos to bedzie. luca oczywiscie i ja sie przylaczam do gratulacji zycze powodzenia w znalezieniu jednej wspanialej sukni i abys byla w zupelnosci zadowolona z wygladu w ten wyjatkowy dzien justitka masz racje z tymi dziewczynkami to masakra jakas ! ale juz za mlodu musza korzystac ze wszystkiego bo pozniej to maz decyduje co bedze robila to jest dopiero koszmar wrrr....co do sukienek to macie racje wielkie okropne i tandetne! no i te tiary tez maja wielkie i brzydkie..... no ale ich styl. ej dziewczyny kurcze mac tez ogladalam te Szpilki no i sezon mi sie skonczyl za odcinek 14 chca juz zaplaty wiec czekam co do gorala to nie do konca mi sie podoba. ma cos w sobie ale ..... ja chcialabym ogladac Barwy szzczescia no ale sa na 2 i trzeba oplacic ten megavideo i czy moze ktoras z was sobie to wykupila? niby 1zl na rok. ciekawe ile za smsa stad...?
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakos nie czuje tego klimatu przygotowan jestem nie typowa panna mloda i nie zamierzam udzielac sie na slubnym![]() ![]() zreszta my nie mamy wesela bo nam szkoda kasy na to. bedzie skromny obiad dla rodziny i najblizszych a na impreze to ja sobie sama pojde na dzien drugi![]() ta suknia fioletowa jest przecudna!!!!!!!!!!!!!!!! ! a co do porad to mamy tutaj inna zone na forum (anyolek). moze ona cos poradzi na problemy malzenskie ![]() ![]()
|
|
|
#550 |
|
Przyczajenie
|
LUCA 2 dni temu się widziałyśmy, a Ty mi nic nie powiedziałaś o tym ślubie?! gratki !!!
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
musze sobie tez o tej ipli poczytac, bo jak co to sobie w polsce oplace jak bede
ale maz mnie chce juz udusic, za ten srial, bo nic innego mnie nie interesuje... kiedys dostalam wszystkie serie Magdy M na plytkach i potrafilam kilka godzin ogladac... a maz fochniety.... teraz juz tez wzdycha ciagle... muaa.. ja jeszcze szczeke z podlogi zbieralam jak byl odcinek o tym calym "grabbing"... slyszalam ostatnio w radiu ze ITV podpisalo umowe z nimi na Big Fat Gypsy Christmas... ciekawe bedzie ![]() uuu coraz wiecej nas na spotkanie
http://www.justitia33.blogspot.co.uk/ Edytowane przez justitia Czas edycji: 2011-02-22 o 23:40 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawa wygladala tak: ja juz jestem zareczona od 2 lat i w walentynki tego roku moj narzeczony oswiadczyl ze czas na slub. ja sie nie chwalilam, bo uwazam ze nie ma czym a tu ktos wspomnial o planach wakacyjnych, no to sie ujawnilam ![]() ot cała historia
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz po mojej dobranocce (szpilki odc 13) i pora isc spac. Kolorowych snow dziewczyny i do jutra.
ps muaa dzieki za wiadomosc, ze za 14 odcinek juz sie placi, occkne sie troche i wroce do normalnego swiata i mam nadzieje, ze depresyjne dni mina szybciutko
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Wlasnie wstalam I oczywiscie dzien zaczynam od moich uzaleznien: Wizazu, Groupona no i ostatnio (to przez Was! Tzn, komputer na biurku, gdzie sie szykuje do pracy i tak sobie slucham, zerkajac co jakis czas Jestem na 12-stym Jak to za 14-sty juz placic trza? A kiedy nie bedzie trza?![]() Dziewczyny, ja tez przyznaje Wam racje- goral Bartek jest suuuuuper!! Tylko dlaczego Ewka taka glupia? Jak dla mnie wybor jest oczywisty
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Za 14 odcinek nalezy placic, gdyz jest to odcinek przedpremierowy, wiec absolutnie sie Ipli i Polsatowi nie dziwie. I tak naleza im sie duze brawa za udostepnienie swoich seriali za darmo, gdzie durna TVP za 3 odcinki Klanu online kasuje sobie 10 zl
![]() no ale w piatek bedzie mozna go obejrzec i wrażenia opisac zeby nam sie nie zrobil watek emigrantkowo-szpilkowy![]() ![]() wczoraj mialam sesje w moja przyjaciolka na skypie i sobie drinkowalysmy i ja chyba mam kaca a na to nie wrozy nic dobrego - na kacu pracy![]() miłego dnia i dziekuje wam za pomoc z sukienkami!!! i przypominam o sondzie !
|
|
#556 | ||
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Milego dnia dziewczyny! |
||
|
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
milego dnia dziewczyny
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane!
jaki ten dzien jest brzydki......!!!!!!! ja chce wiosne tez sie ciesze ze ogarnelam caly jeden sezon Szpilek i teraz tylko raz na tydzien, bo to uzaleznia jak nasze forum co do Hotelu 52 to tez slyszalam ze bardzo fajny no ale przeciez jak zaczne to ogladac to mnie znowu nie bedzie dla swiata przez tydzien i sie moj TZ zalamie....![]() a co do spotkania to wybralysmy juz miejsce, czy narazie zbieramy tylko ekipe? milego dnia dziewczynki! |
|
|
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
moj TZ powiedzial ze woli jak leca Szpilki niz np Holllyoaks czy jakies inne Eastenders...
ale jedne Szpilki dziennie, jak wiecej to juz marudzi... badz czlowieku madry i mu dogodz ![]() wlasnie, gdzie sie umawiamy na spotkanie? idziemy cos zjesc?
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eeee... Alem ja nie jest mezata Shehzadi jest!!![]() Wybywam na 'lancza' teraz, ale pogoda jest tak okropna, ze sie plakac chce ![]() Obejrzalam rano kolejny odc 'Szpilek'. Czy juz Wam wspominalam, ze zakochalam sie w pioseneczce, ktora czesto leci podczas romantycznych' scen? Spiewa ja Vasco (nigdy wczesniej nie slyszalam), 'She's in my heart'- cudowna
|
|
|
#561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chce poczekac do konca tygodnia, zeby kazdy mial szanse sie potwierdzic a potem zarzuce was propozycjami menu.dobra nasza - laskawcy zatwierdzili mi urlop !! wiec jeszcze tylko odpowiedz od mojego TZ z pracy i z glowy. mam nadzieje ze nie bedzie z tym problemow, bo mnie zapewnial ze u niego pojdzie gladko. lepiej zeby tak bylo, bo stanelam na glowie zeby miec to wolne ![]() w czerwcu wybywamy na 5 dni do PL, zarejestrowac sie w USC i pojsc na wesele do rodziny TZ
|
|
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynki, jeszcze tylko dwie pobudki iiii... znowu weekend!
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Oglada moze ktoras z Was 'Hotel 52'?
![]() Bo z nudow i tego zaczelam, skoro 'Szpilki' na razie wstrzymane ![]() Zapowiada sie calkiem fajnie. Luca- dorzucam kolejna porcje sukien Wiem, wiem- niektore sa biale, inne zbyt cieliste, ale zagolopowalam sie troche, bo (IMHO) sa takie sliczneSwoja droga fason moze sie spodobac, a wtedy co za problem inny kolor? ![]() Tym razem postawilam na zwiewna klasyke (a przynajmniej w wiekszosci )- kocham takie greckie klimaty- kojarza mi sie ze slubowaniem na lonie natury
|
|
#565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie nie wiedzialam co mu powiedziec,bo to dla mnie normalne niby, ale jak tak sobie pomyslalam to w sumie dobre pytanie ![]() Luca no to trzymam kciuki za to zeby twojemu TZ dali urlop a co do sukienki to chcesz szyta na miare czy stawiasz raczej na gotowce?dziewczyny...ja chyba musze zmienic prace...ale kompletnie nie wiem na jaka dzisiaj jedna z rezydentek powiedziala mi ze sie nie nadaje do tej pracy bo jestem za mila
|
|
|
|
|
|
#566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest tak jak chcialam, oryginalnie ale nie pompatycznie. wiec chyba bedzie cos z tego fasonu albo z rybio-syreniego ![]() Cytat:
kupie sobie w necie, i na tym sie skonczy.a co co pracy - to co to znaczy ze za mila??? co masz okladac tych biednych ludzi na dzien dobry, masz byc opryskliwa itp?? czy musisz zlapac dydstans, bo nie kumam ![]() dziewczyny,, jestem wykonczona! od 3 dni gadam na skype z moja najlepsza przyjaciolka do bardzo poznych godzin nocnych i teraz sie to na mnie odbija. dzisiaj ledwo sie zwlokłam z łóżka ![]() i tak jak zawsze, obiecuje sobie ze położe sie do łóżka zaraz po przyjsciu z pracy ![]() ![]() moze dzis sie uda! hehemiłego dnia!
|
|
|
#567 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w hotelu masz troszke wiecej do nadrobienia, bo byly juz dwa sezony, a dzis 3 sie zaczyna, czyli od jutra na ipli Cytat:
a co do pracy Kasiu, to tylko jeden taki komentarz, czy wiecej osob tak mowi, bo jak tylko raz ktos cos napomknal, to nie ma czym sie przejmowac. pisalas wczesniej, ze marzylas o zalozeniu przedszkola.. moze praca z dziecmi w takim razie by ci sprawiala radosc? a fotografia... buziaki jakis paskudny kaszel mnie dopadl! dobrze, ze do spotkania jeszcze sporo czasu to napewno przejdzie ![]() milego dnia wam zycze! ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- druga sukienka, z postu 564 od anyolek jest super! wydaje mi sie, ze taki szary kolor bedzie odpowiedni na cywilny. i warto spytac jaki kolor garnituru zamierza ubrac Tz, zeby sie kolory 'nie gryzly' |
||
|
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
która to potrzebuje porad małżeńskich?
Mój dziadek zwykł mawiać, że najgorsze jest pierwsze 25 lat, a później to już z górki . hana nie przejmuj się takimi opiniami. Mnie też mówili w pracy, że jestem z cicha i za dobra. A jak odchodziłam to płakali ![]() luca mnie się bardzo podobały zawsze te greckie sukienki, ale wyglądałam w nich jak w całunie Wy wpadłyście w Szpilki a ja w Glee. Serial głupiutki, ale jak śpiewają |
|
|
|
|
#569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko dziwie wam sie ze nie chcecie wesela...tzn. rozumiem, ale jednak taka impreze ma sie tylko raz w zyciu...moja siostra tez nie chciala, w koncu rodzice ja namowili i stwierdzila, ze to byla jedna z najlepszych imprez na jakich byla tylko ja sie kurna nie wybawilam, bo jako swiadkowa latalam po calej sali jak poparzona z ksiega gosci i co chwile ktos chcial ze mna pic ![]() co do pracy to chodzilo o to,ze jesli pracujesz z osobami starszymi,zwlaszcza z demencja, musisz miec do nich duzy dystans inaczej dostaniesz swira.a ja niestety czasami nie potrafie powiedziec nie, robie cos co nie nalezy do moich obowiazkow i dostaje po dupie od staffu ale nie ma co sie martwic, slonko dzisiaj pieknie swieci, trza sie cieszyc zyciem ![]() no i idz sie wyspij kobieto ![]() Cytat:
ale spoko,spoko, ja sie tak latwo nie poddaje, wywala mnie drzwiami to wejde oknem jak to moja mamusia zawsze powtarzala ![]() ![]() a co do chorobska to masz okazje na wykorzystanie moich rad z paru postow wczesniej ![]() ide moje drogie z TZ na spacer do wieczora |
||
|
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TZ na poczatku chcial wesele i to jakie. ale jak sobie to wszystko policzyl to lekko sie zdziwil. (a i tak bral pod uwage bardzo ograniczona liczbe gosci). ja uwazam, ze wesele to sie w obecnych czasach robi dla gosci, przyjaciol i rodziny. (oczywiscie sa wyjatki) a mnie na to szkoda pieniedzy. bez wesela nie bedziemy sie kochac slabiej a i odpadnie stres zwiazany z przygotowaniami poza tym cale wesele musielibysmy sfinansowac sami, gdyz rodzice TZ za bardzo bym nam nie pomogli, bo nie maja jak. a jak wiecie, to kosztuje kupe kasy, nawet jak sie w funtach zarabia ![]() a co do imprezy, to imprezowac bede cale dwa tygodnie na urlopie 2 wieczory panienskie (jeden w UK i jeden w Polsce) i mnostwo imprez poslubnych hehe, wiec nie mam co narzekac.wiec nie uswiadcza mnie wizazanki na slubnym forum hehe. zreszta ja nigdy nie mialam cisnienia na slub, wesele i cala ta otoczke. chcemy sie pobrac w tym roku i nie zamierzam z tym zwlekac tylko dlatego ze nie mamy kasy na wesele![]() musze chlopa usidlic zanim sie rozmysli
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

Nie chcialabym byc w ciele panny mlodej :/ W dodatku, moim skromnym zdaniem, wiekszosc tych sukni wyglada poprostu tandetnie

w sumie ciekawa jest, tylko jakby wygladala przy mojej bladej twarzy 

Ale jutro napewno
To co mi sie w 'Twilight' podoba to dosyc ponura atmosfera, taka gotycko-wampiryczna i to by bylo na tyle. Jedynym powodem, dla ktorych ogladnelam wszystkie czesci, jest to, by moc sie o nich wypowiedziec nie bazujac na niczyich opiniach. Zeby nie bylo - nie mam nic przeciwko filmom o wampirach, bo np. 'Wywiad z wampirem' byl calkiem dobry, jestem takze fanka roznych serii, np. bardzo lubie Wladce Pierscieni (wole filmy niz ksiazki, bo nie przepadam za stylem pisania Tolkiena, aczkolwiek nie mozna mu odmowic artyzmu jesli chodzi o kreowanie postaci i calego wymyslonego przez siebie swiata), ale jesli chodzi o 'Twilight' to cos mnie chyba ominelo, bo nie wiem o co takie halo
obejrzalam ostatnio "Czekolade" <w koncu!ksiazke czytalam pare lat temu i jakos sie nigdy nie moglam do filmu zebrac > aahhhh...brak slow normalnie. on to juz w ogole w kazdym filmie daje czadu
nie pamietam juz ile razy widzialam ten film, ale za kazdym razem powala mnie na lopatki

A kiedy nie bedzie trza?