![]() |
#541 | |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Edytowane przez Nescca Czas edycji: 2010-03-05 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Przyczajenie
|
hejka a ja brałam Qlaire przez cztery miesiące. nie słuzyła mi. występowały plamienia, hustawki nastrojów,miesiączki były barzdo bolesne i długie. poszłam do ginekologa. kazał mi przerwac branie Q żeby mój organizm wrocił do swojego cyklu a potem mam zrobić badania. w końcu jakiś porządny lekarz który najpierw bada a potem przepisuje tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kobietki!! Od grudnia "09r. biorę Qlaire, bo miałam nieregularne miesiączki- prawie wcale lub plamienia między braniem innych antykocep.tabletek. Teraz jestem w trakcie brania czwartego blisteru i chyba zrezygnuję, bo w styczniu miałam tylko 2 dni plamienia i zero miesiączki a w lutym wogóle- za 2 tyg. powinnam skończyć trzecie opakowanie i ciekawe czy wogóle wystąpi. Oczywiście w lutym robiłam test, bo mam już dwa super skrzaciki i nie palnujemy powiększać rodzinki. Ale wracając do tematu, czy którejś z Was zdarzyło się aby miesiączka przestała się pojawiać (wspomnę, że kiedu w grudniu miałam badanie gin. moja lekarz stwierdziła, że mam b.cienką błonkę i nie ma z czego krwawić???-nie rozumiem). Czy Wy również miałyście takie "przygogy" z Q.
![]() Edytowane przez annakok Czas edycji: 2010-03-05 o 18:50 Powód: błąd ort. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
od środy biorę Q, czyli dziś wziełam dopiero trzecią tabletkę
![]() mam problem, choć mam nadzieję, że okaże się on tymczasowy ![]() ![]() ![]() ![]() przed podjęciem decyzji byłam u flebologa i miałam usg żył kończyn dolnych i generalnie jakiś przeciwskazań nie miałam.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja jeszcze niedawno pisałam, że świetnie znoszę tabletki (1. opakowanie rewelacja), a tu przy 2. pojawiły się plamienia, bóle piersi... Teraz jestem przy 3. blistrze, w połowie marca wizyta u ginekologa - zobaczymy, czy każe mi spróbować innych pigułek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;17666840]Myślę, że lepiej to sprawdzić u lekarza, chociaż po 3. pigułce raczej nie powinno być jeszcze skutków ubocznych.
[/QUOTE] właściwie to byłoby po drugiej, bo obrzęk zauważyłam wieczorem ok 20:00 a tabletki biorę o 22:00 ![]() ![]() ![]() nie jest to duży obrzęk, raczej taka gulka ok 2 cm ![]() czy Q zawiera drospirenon? ![]() znalazłam taką inforamcję w necie: "Plamienia i krwawienia, bolesność piersi, kurcze łydek, obrzęki nóg i rąk, bóle głowy, spadek libido, senność, dobijające wahania nastroju oraz problemy z układem pokarmowym – bóle brzucha, wymioty i biegunka – to objawy, które najczęściej męczyły kobiety przyjmujące antykoncepcję z drospirenonem." jeśli utrzyma się jeszcze trochę pójdę do gina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Przyczajenie
|
Biorę już 3 opakowanie Q. Juz wypowiadałam się w tym temacie, ale odświeżę swoją wypowiedź o kilka faktów.
Po pierwszym opakowaniu dostałam krwawienie 27dnia (przy pierwszej tabletce placebo), przy drugim opakowaniu myślałam już, że okresu nie będzie, bo zawsze dostawałam go rano, a tu nic... Pojawił się po południu ![]() Z jakichś reakcji niepożądanych na początku wystąpił u mnie wysyp pryszczyków (1 op.), ale przy 2 i 3 już było względnie w porządku. Poza tym bolesność piersi - przed okresem większa, a w normalnych dniach do wytrzymania, nie jest to jakiś straszny ból. No i jestem zaskoczona faktem, że przy 3 (aktualnym) opakowaniu przy około 10 tabletce zaczął się pojawiać u mnie częstomocz :/ Nie wiem czy to wina tabletek czy czegoś innego... Przychodzą myśli, że to może ciąża i takie tam, ale myślmy racjonalnie! Więc myślicie, że czym to może być spowodowane? Nic mnie nie boli, ilości moczu takie jak zwykle, tylko częstotliwość udawania się do łazienki wzrosła. Jakoś we wrześniu gdy brałam Primolut-Nor (tabletki hormonalne na wchłonięcie torbiela) też częściej biegałam do łazienki. Dziewczyny czy myślicie że ot tak może się pojawić taki skutek uboczny w połowie 3 opakowania gdy przy wcześniejszych 2 tego nie było? Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie wciąż martwi mój obrzęk na dłoni, nie ukrywam, że ciągle o nim myślę a przez to wydaje mi się*coraz bardziej dokuczliwy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Hmm czyli mówisz, że niczym dziwnym jest pojawienie się takiego skutku ubocznego dopiero przy połowie 3go opakowania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja chyba będę musiała się*wybrać do gina, bo jak naprężę dłoń to widzę spod opuchlizny napuchniętą żyłkę, której tam nigdy nie widziałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Przyczajenie
|
Cześć. Ja jestem na trzecim opakowaniu Q.
Większych skutków ubocznych nie odczuwam, poza suchością i podrażnieniami i tym , że nie miałam okresu po pierwszym opakowaniu, a po drugim tylko dwa dni plamienia... Nie szczególnie mi się to podoba, ale zaczekam do końca trzeciego opakowania, może wystąpi noormalny okres i udam się do lekarza. Zobaczymy co na to powie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() znalazłam w INFORMACJACH WAŻNYCH przed zastosowaniem leku: jeżeli stwierdzono uczulenie/nadwrażliwość na estradiol, walerianian lub dienogest lub którykolwiek z pozostałych składników leku Qlaira może to spowodować świąd, wysypkę lub obrzęk. czyli sprawa się wyjaśnia, że te table nie są dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zastanawiam się nad tym pierścieniem albo plastrami używałyście może? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
Hmmm... jeśli chodzi o żyły... w działaniach niepożądanych w ulotce jest napisane, że Qlaira może powodować krwawienia z żylaków. W związku z tym, czy można obarczyć te tabletki winą za pojawienie się hemoroidów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
chcialam napisac moje spostrzezenia na temat tych tabletek a wiec biore juz 6 opakowanie jestem załamana to sa moje 3 tabletki anty, lekarz mi je przypisał bo juz nic innego podobno nie pomoze, wczesniej brałam novynette, i microgynon w obu przypadkach miałam ten sam problem: wystepowało krwawienie po zakonczeniu listka (a miało nie byc) zglosilam sie do lekarza po takie tabletki anty ktore spowoduja u mnie chociaz na jakis czas wstrzymanie miesiaczki, wiecie o co chodzi po prostu chcialam takie tabletki aby nie miec okresu i mozna bylo je brac np przez 3 miesiace pod rzad i pozniej zrobic przerwe - takim lekiem miała byc qlaira. Do rzeczy.. Przy kazdym opakowaniu = miesiacu, miałam w około 14 dniu zazywania okres zaczynal sie i trwal ok 6 dni i przy tej 1 lub 2 tabletce wystepowal rowniez okres. Wiec moje miłe dzieki tym tabletkom mam w miesiacu dwa okresy , w sumie non stop ze tak powiem jestem nieaktywna ![]() ide do lekarza na wizyte 23 marca. Jestem załamana bo moja lekarka nie stara sie pomoc, wiem ze przepisze mi inne tabletki i znowu zaczne przygode czy beda trafione lub tez nie. Co ja mam robic? MOze znacie jakiegos ginekologa dobrego z BYDGOSZCZY?? Błagam dziewczyny doradzcie cos. Edytowane przez kruszynelka Czas edycji: 2010-03-12 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Nie wiem czy cię to pocieszy w jakimś stopniu, ale ja biorę Qlairę od 4 miesięcy i okres mam średnio 3-4 razy w miesiącu..... Wcześniej brałam Yasminelle i jeśli chodzi akurat o przesuwanie okresu, to nie było z tym żadnego problemu. Ale wiadomo każdy przypadek jest inny Edytowane przez stranalandia Czas edycji: 2010-03-14 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Przyczajenie
|
Witam,
No i nieststy moja przygoda z qlaira sie konczy. biore 6 opakowanie i pojawilo sie krwawienie tydzien wczesniej niz powinno. Chcialam isc do lekarza zeby przepisal mi nowe tabsy ale nieststy pan doktor niespodziewanie wyjechal na urlop. musze poprosic znajoma lekarke zeby przepisala mi jasmin - bralam kiedys i dobrze sie po nich czulam. powiedzcie mi jak mam zaczac je brac - czy po 2 placebo czy mam jakas dluzsza przerwe robic? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem świeżo po wizycie i zmianie tabletek więc temat kiedy i jak mam na bieżąco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz. Tak najpewniej zrobie. Mialam nadzieje ze qqlaira to cos dla mnie ale nieststy. czulam sie po nich calkiem dobrze, ale przy 4 opakkowaniu plamienie, przy 5 tez (ale myslalam ze to przez antybiotyk ktory bralam) no i teraz znowu. nie ma co. trudno. wracam do 21+ 7. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie. Wypowiadałam się już w tym temacie. Jako że byłam wczoraj po moją Q za tylko 34,90 zł za opakowanie (o czym zresztą już dyskutowałyśmy) przypomniało mi się, aby tutaj zajrzec i podzielić się kolejnymi wrażeniami. U mnie nadal jest ok. Skutków ubocznych brak, więc chyba wszystko wskazuje na to, że dobrze dogaduję się z Qlairą. Pisząc ostatnio okazało się, że pomogłam zaoszczędzić forumowiczkom troszkę pieniążków, bo jak się okazało ceny naszych tabsów są różne. Podczas zakupu Q doznałam kolejnego szoku. Test ciążowy kupiłam za 1 Grosz. Sprzedają maksymalnie 5 testów na osobę. Przyjrzałam się dokładnie tej aptece, aby dać Wam dokładny namiar. Apteka nazywa się Apteka Główna i jest przy pętli Szczęśliwice na Ochocie w Warszawie. Ulica Dickensa 27. W końcu ktoś kto nie zdziera. Życzę uśmiechu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Rozeznanie
|
Ja też bardzo liczyłam na qlairę..... Tym bardziej, ze to już któreś z kolei tabletki... Niestety po qlairze plamienia nie tylko się nie normują, ale wręcz pogarszają się z cyklu na cykl... masakra. Fajnie Ci, że możesz brać jasmin. Przynajmniej wiesz do czego wrócić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Przyczajenie
|
Mnie juz ta Q wkurza, miesiączka ostatni raz pojawiła się w styczniu i trwała 2 dni... Lekarz powiedział, że wystarczy by okres wystąpił 2 razy do roku.. Hm, przy Yasminie miałam miesiąc w miesiąc po 3 dni i było ok..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie sytuacja powoli się normuje, kończę trzecie opakowanie, dostałam receptę na kolejne dwa. Ginekolog stwierdziła, że na razie nie ma co zmieniać, bo organizm musi się przyzwyczaić. Zobaczymy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Przyczajenie
|
![]()
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;17947556]Nie możesz pisać, że nie polecasz - to, że dla Ciebie okazały się najgorsze, nie znaczy, że dla innej dziewczyny nie będą dobre.
U mnie sytuacja powoli się normuje, kończę trzecie opakowanie, dostałam receptę na kolejne dwa. Ginekolog stwierdziła, że na razie nie ma co zmieniać, bo organizm musi się przyzwyczaić. Zobaczymy...[/QUOTE] Hejka! Chyba jednak mogę pisać, iż nie polecam Q ponieważ jak może czytałaś wcześniejsze wypowiedzi w większości nie były pozytywne tzn. dużo skutków ubocznych oraz cena ok.50zł- to również nie jest plusem Q. Jednak jeśli komuś one służą to świetnie, lecz jeśli można wybrać jakieś inne tab. będące na rynku od kilku lat to należy rozważyć taką opcję, bo nie zawsze to co nowe jest najlepsze (ja od 2001r biore tab. i mam troszkę porównania). Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja biore juz 4 opakowanie Qlairy i jestem bardzo zadowolona. Okres mam regularnie, zawsze przy czerwonych tabletkach. Do tego zadnych bólów głowy itp. Nastrój tez ok. Jedynym problemen jest suchosc no ale od czego są żele, np durexa ![]() Z tego co tu czytam to widac ze te tabletki wiekszosci nie odpowiadaja... Cieszę sie ze u mnie wszystko gra ![]() Pozdrawiam ![]() P.S. Jak macie jakies pytanka to chetnie odpowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Przyczajenie
|
Hej! Ja biorę dzisiaj 7 tabletkę Qlairy. To moje pierwsze tabletki w ogóle i nie wiedziałam czego się spodziewać, zwłaszcza po tej większości negatywnych komentarzy. Jak na razie u mnie wszystko jest okej
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.