Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-12, 18:27   #541
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

ale fotyyyy, super

Ja już prawie spakowana, rano dopakuję leki itd. Czekam aż księciunio wykaże chęci do spanka uwielbiam ten czas gdy dziecię me słodko śpi ta błoga cisza i spokój
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 18:36   #542
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
leleth - twoj Oli to jest chyba niezly pies na baby juz laskom sciaga spodnie
hah chyba masz racje... do tego wciaz go starsze interesuja... na mlodsze nawet okiem nie raczy rzucic..
Stary 2009-08-12, 18:39   #543
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ja wlasnie wrocilam z big-spaceru niestety dziecie mi poleglo przed 18-ta w powozie na siedzaco trzymajac sie tacki chyba bede kolejna matka-polka zaraz po Kasiulce, ktora zainstaluje podusie w wozku normalnie zal mi Majki, ze tak spi na szelkach (bo ja jej tymi naramiennymi nie przypinam). potem poszlysmy na plac zabaw, jak wychodzilysmy buczala jak syrena chyba teraz tak juz bedzie codzien...

Piekło - Macius jaki juz duzy kawaler i nadal ma bobasowe pucki, uwielbiaaam

takusna - gratki dla Wikusi super, ze juz kuma nocniczek
Stary 2009-08-12, 18:58   #544
Judi21_84
Zakorzenienie

Mała ja też czasem daję Tymkowi poduszkę, jak są takie upały t napewno mu milej i wygodniej na podusi niż na tej ceracie wózkowej Takze ja też z tych przewrażliwionych

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

kurka-jęczał więc pełna nadziei dałam mu kaszkę i chciałam myć, ale po kaszce zamilkł i bawi się w najlepsze to był tylko głód mojego pulpecika
Stary 2009-08-12, 19:12   #545
anka1900
Zakorzenienie

ale Maciek uroczy dzieciaczek, a jakie zebiska przebijają sie przez otwarte usteczka tez uwielbiam takie pucusie malutkie
chciałam oglosić, że dzis wyszperałam paluchem 3 platformy czwórkowe, tak więc jeszcze jedna musi się przebić przez dziąsła Mikołajowi, mam nadzieję , że troszkę się slina i kasztany unormują
ps, dziś na kolację Miki zjadl tylko kaszkę i poszedl spać, cycki pochowałam pod bluzką, mleczarnia nieczynna musze juz ograniczac na serio, a taki mam do karmienia sentyment

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2009-08-12 o 19:15
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 19:24   #546
Kasiulka22
Zakorzenienie

Poduszeczki są git baby także się nie krępujcie ja uważam, że Oli jest tak wygodniej i milej. Sama bym nie chciała spać na twardym choć może to i zdrowo

Popołudniu zaliczyłam z małżem tesco i media. Kupiłam Olci fajne, proste, frotkowe pajacyki które będą idealne jako piżamki

Poza tym mają już nową kolekcję, ale nic szczególnie ciekawego nie zauważyłam.

Judi Tymuś pierwsza klasa, chciałabym żeby Ola też tak zasuwała

Piekło z Maciusia jest śliczny chłopczyk, kochany!

a baby nie opowiadałam Wam jak mnie sąsiadka wnerwia ostatnio. Strasznie upierdliwa z niej kobieta choć ogólnie miła. Uczepiła się ostatnio tego że jej wnuk chodzi już mając 7 miesięcy sunie przy meblach. On się wielki urodził 4,5 kg teraz ponoć ma ponad 10 i jest silny i przyczepia się owa sąsiadka do Oli, że jak to ona pięknie chodzi że jest silna, że zasuwa tak szybko i żebym ją puściła. Dziś wypadła do nas i mówi niech ją pani puści teraz, ja jej na to że mowy nie ma jesteśmy na ulicy i nie pozwolę, żeby się wyrozbijała, puszczam ją w domu i wiem jak reaguje, czasem przejdzie kawałek, czasem siada, czasem upada. A baba do mnie niech ją pani puści bo będzie za rękę chodziła do półtora roku, a jak sie przewróci niech jej pani nie podnosi, żeby się sama nauczyła. Powiedziałam, że mowy nie ma, w duszy że ch... Ci kobieto do kiedy Ola będzie za rękę chodzić. Czyż ja nie mam pecha? albo upierdliwa niania, albo sąsiadka z tysiącem rad, sąsiedzi od smoczka, czapki itp. same wiecie...

A widziałam dziś Jowiszkową iglesinę w Jowiszkowych kolorach, śliczna!!!!

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 19:31   #547
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasiula ale tam w rzeszowskim upierdliwi ludzie mieszkają Nie no na serio-masz strasznego pecha Mnie jeszcze nigdy nikt nic nie powiedział nie dziwię Ci się, że masz nerwa, chyba by mnie cosik trafiło jakby mnie z każdej strony atakowały ciocie dobre rady

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-12, 19:40   #548
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Kasiula ale tam w rzeszowskim upierdliwi ludzie mieszkają Nie no na serio-masz strasznego pecha Mnie jeszcze nigdy nikt nic nie powiedział nie dziwię Ci się, że masz nerwa, chyba by mnie cosik trafiło jakby mnie z każdej strony atakowały ciocie dobre rady
Judi kochana dokładnie, a wiesz ja jeszcze mam naturę, że ogólnie staram się być miła, zamienię parę zdań z sąsiadką jak zagada, to mam... wpindala się teraz. Tylko tak sobie myślę co jej do tego i że ja w życiu takich rad, wymyslów bym nie przedstawiała odnośnie nie mojego dziecka.

Stary 2009-08-12, 20:03   #549
anka1900
Zakorzenienie

i znowu wieczorem trojca lub duety wizażowe

moj rozmiar koleżanki chyba sobie zalansuję : hahaha:
http://www.allegro.pl/item690705001_...i_r_40_41.html

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2009-08-12 o 20:07
Stary 2009-08-12, 20:23   #550
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
i znowu wieczorem trojca lub duety wizażowe

moj rozmiar koleżanki chyba sobie zalansuję : hahaha:
http://www.allegro.pl/item690705001_...i_r_40_41.html
Aniu zdecydowanie

Stary 2009-08-12, 21:28   #551
leleth
Wtajemniczenie

no tak... wy sie tu z butow nabijacie a Oli w nich smiga na codzien.... bo to jedyne buty ktorych nie sciaga automatycznie....
Stary 2009-08-12, 22:31   #552
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
witajcie przybiegłam sie pochwalić ze moje zdolne dziecko dzis dwa razy przyniosło mi same nocnik wiec ją rozebrałam i posadziłam a ona od razu zrobiła do niego siku za pierwszym razem uzanałam to za przypadek ale drugi raz był identyczny więc zgłupiałam nie wiem co o tym myśleć

Gratulajce dla WIKI

Ala znowu zasneła przed 23 masakra. Skąd ona bierze tyle siły na rojbrowanie, ja tam padnieta jestem.

Ja dzisiaj robiłam porządek w starych rachunkach za kom, najpierw darłam a potem wrzucałam do kubła na śmieci i muszę powiedzieć, że Ala pomagała mi wrzucać

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Dziewczyny, dałam dzisiaj Ali deserek z bobovity jabłko, banan i kremowy twarożek, zajadała go aż się jej uszy trzęsły i jak na razie nie ma żadnych oznak alergicznych więc może skazy już nie ma
Stary 2009-08-12, 22:53   #553
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł

melduje sie i ja

dzisiaj z mezem mam 3 rocznice slubu z tej okazji wycieczka do wisly, ustronia i szczyrku, pogoda srednio dopisala, ale rownice zaliczylismy, nowa bryke mlodego przechrzcilismy, wiec jest git

powoli tez mysle o pakowaniu jutro robimy wypad do krakowa a piatek przeznaczam na pakowanie bo w sobote o 4 rano wyjezdzamy!!

w sumie musze przyznac ze zmeczona jakas taka jestem, odkad sie urlopuje

buziaczki dla Karolka i Maciusia

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 08:15   #554
anka1900
Zakorzenienie

hello
melduję sie w ten dżdżysto-deszczowy poranek
Miki już zaliczył upadek z mini-regałem narożnikiem na sobie, postraszył sie troszkę jak go mebel nakrył , ale nic poważnego , najgorsze jest że juz niejednokrotnie mówiłam małżowi żeby to jakos lepiej zabezpieczył, no ale jak grochem o ścianę
mam pytanie czy wasi męzowie chętnie chodzą po lekarzach, bo moj to od wielkiej biedy, na dodatek zawsze ta sama śpiewka , do rana mi przejdzie, umówiłam go do okulisty bo jakis paproch wpadł mu do oka i twierdził że cos mu przeszkadza, dzis juz mi oznajmił że wyzdrowial i lekarz mu niepotrzebny co ja sie mam z nim
ps. a u nas rocznica ale druga 15 sierpnia z tej okazji kupiłam sobie sadałki lekko sportowe http://www.allegro.pl/item708210013_...owe_tanio.html oraz nabyłam na e-bayu biustonosz turkusowy , bo poprzednie mi sie znudziły i juz opchnęłam na all http://alejka.pl/aragon-biustonosz-4131.html

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2009-08-13 o 08:20
Stary 2009-08-13, 08:19   #555
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dobry baby

To jak Judi pojedzie na wieś, Anisia i Jowiszek nad morze, Wersta będzie zwiedzać majtki to nam się ruch przerzedzi

Mam nadzieję baby, że po powrocie nałogowo zaglądniecie i zasypiecie nas gradem fotek.

Pozostałą część ekipy motywuję do udzielania się co bym z nudów nie padła

U mnie za chwilę spacer i zakupy

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

A u nas 16 wrześna jak u Anisi trzecia rocznica jaka to teraz, drewniana?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 08:22   #556
anka1900
Zakorzenienie

Kasiulko Wy macie rocznicę skórzaną, a ja papierową dopiero http://www.byckobieta.pl/33,703,0,rocznice-slubu.html

ps, ja zostaję na posterunku, bo raczej marne szanse na wyjazdowe wakacje

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2009-08-13 o 11:47
Stary 2009-08-13, 10:13   #557
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

o to ja w tym roku bede miec kwietna a tez myslalam, ze drewniana

Kasiulka - tez o tym myslalam, kto tu zostanie na wizazowym posterunku puchy beda jak nic w godzinach okolopoludniowych moge zapewnic towarzystwo ale niestety wieczorem przy kompie dyzuruje tz ale damy jakos rade

Anka - moj tz ma tak samo z lekarzami...wyganiam go od dawna do specjalisty bo moim zdaniem ma nadcisnienie - ciagle mu goraco nawet w zimie ale nic nie dociera do niego
sandalki bardzo ladne, wygladaja na wygodne oby nozki nie obtarly tradycyjnie

musialam przed chwila ulozyc Maje po ludzku na poduszce, bo usnela na jakims kopcu zrobionym wlasnorecznie z koldry, kocyka i poduszki powyginana taka az dziw, ze usnela

dzis sie chyba wybiore na poszukiwanie jaska do wozka
Stary 2009-08-13, 10:27   #558
Cestia
Zakorzenienie

Kasiulka, Ty to masz z tymi "życzliwymi" Aż ostatnio TŻtowi opowiadałam. Mówię mu "...wyobrażasz sobie żeby ktoś mnie takie rady dawał?" a on do mnie że nie, że ludzie masochistami nie są, bo ja nie jestem z tych miłych i grzecznych No zabił mnie tym totalnie, ale pewnie coś w tym jest. Jeżdżą sobie po Tobie kochana bo przemiła kobietka z Ciebie

Sto lat dla przystojniaka Maciusia!!!

Ech, jak widzę ten syf za oknem to coraz bardziej się boję jaką pogodę będziemy mieć nad morzem. Jak na razie Anisi i Jowiszowej zapowiadają się upały Oby się utrzymało do 29go
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 10:27   #559
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Dobry baby

To jak Judi pojedzie na wieś, Anisia i Jowiszek nad morze, Wersta będzie zwiedzać majtki to nam się ruch przerzedzi

Mam nadzieję baby, że po powrocie nałogowo zaglądniecie i zasypiecie nas gradem fotek.

Pozostałą część ekipy motywuję do udzielania się co bym z nudów nie padła

U mnie za chwilę spacer i zakupy

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

A u nas 16 wrześna jak u Anisi trzecia rocznica jaka to teraz, drewniana?
Ja mam w październiku papierową

a pozatym my chyba jednak zostaniemy w domu No przecież leje ciągle od rana. Jutro podono ma już być w miarę, ale po 3 dniach opadów ziemia nie wyschnie tak szybko... już widzę Tymka buszującego w takiej mokrej błotnistej trawie
Jeszcze zobaczymy ale wieczorem chyba zacznę się rozpakowywać

Byłam już w aptece po filtry do fridy i kupiłam młodemu 4 słoiki bo on nam kaszle od 5 tygodni.... Żaden zyrtec nie pomaga, flegamina też nie. Zaczęłam podejrzewać moje zupy, bo zczaiłam że on zaczął kaszleć od czasu jak je zupy te co robię dla tz-ta. Chyba za dużo składników i przypraw. Muszę mu odlewać część zupy zanim doprawię Przerąbane z takim małym alergikiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 10:37   #560
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

a u nas dla odmiany upal od rana tylko slonce, nie wiem jak realna temp. bo mam na zewnatrz aktualnie 38.3 no ale oczywiscie w sloncu...

jestem ciekawa czy Tymek faktycznie uczulony na zupki domowe Maje tez co chwile cos wysypuje, choc zupy robie ciagle z tych samych skladnikow i nic mlecznego jej nie daje teraz skore ma gladka ale jeszcze pare dni temu to wysypke miala na gornej czesci plecow i klatki piersiowej. dosc dlugo sie utrzymywala, nawet chcialam isc do lekarza ale zniknela naprawde przerabane z alergikiem
Stary 2009-08-13, 10:43   #561
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jestem juz po spacerku. Judi wybacz, ale ja bede sie cieszyc ze jestes

Malusna super, ze meldujesz gotowosc na posterunku.

Nastawilam zupe, niektore rzeczy Oli wrzucilam do namaczania w vanishu i zasiadlam, pewnie na sekund piec.

Cestusia na pewno jestem za uprzejma, taka mam badziew nature uwazam ze nalezy byc grzecznym, ale jak widzicie nie zawsze, bo na zalaczonym obrazku przedstawione sa tego efekty. Ale nie dam sie, powiedzialam babie wczoraj dosadnie ze nie ma mowy zebym puscila Ole po ulicy i bede powtarzac do znudzenia jak mnie bedzie atakowac. Nie jej sprawa. Ma wystarczajaca ilosc wnukow zeby sie nimi interesowac kurde Ola znowu mi cos na kompie poprzestawiala i bede sobie pisac bez polskich znakow.

Stary 2009-08-13, 11:01   #562
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasia - jak ta baba ma wnukow od groma to niech se ich puszcza na ulice jak taka madra. a potem sa wypadki bo babcia nie upilnowala - a bo to pierwszy raz???
ja np. Majki nie puszczam na plac zabaw. ona nie chodzi jeszcze, wiec nie chce zeby raczkowala pod nogami latajacych dzieciakow wczoraj byla dziewczynka 2 miesiace starsza, chyba dopiero co zaczela chodzic. jak zasiadla w piasek to go jadla, wkladala opiaszczone zabawki do buzi a mama nic potem wyszla na czworaka na chodnik i lazila tak po sciezkach. dodam, ze przy placu zabaw jest jakby park ktorym przechodza ludzie z pobliskiego marketu na osiedle. wiec omijali lub w ostatniej chwili przeskakiwali przez to dziecko...
Stary 2009-08-13, 11:05   #563
Kasiulka22
Zakorzenienie

Malusna masakra!!! jak tak mozna? mamusia ma w d... wszystko wazne ze dzieckiem zajmowac sie chwile nie musi

Kupilam Oli butki. Cestusia mi tu mrugale reklamuje to nabylam, wszak zimno sie robi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=705725437

Stary 2009-08-13, 11:16   #564
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

sliczne
szczerze powiem, ze tu z wizazu sie dowiedzialam o tej firmie bardzo porzadnie wygladaja te butki
Stary 2009-08-13, 11:19   #565
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
sliczne
szczerze powiem, ze tu z wizazu sie dowiedzialam o tej firmie bardzo porzadnie wygladaja te butki
Wzielam za pobraniem jak przyjda to ubiore Oli i porobie focie zobaczymy czy faktycznie beda takie ladne jak na zdjeciu. Mnie sie tez bardzo spodobaly.

Leleth sliczna z Ciebie babka, zdjecia sa super!!! jakosc zyleta Oli faktycznie wydoroślał i widze ze jedna z cioc mu sie nie spodobała

Stary 2009-08-13, 11:36   #566
jowisz
Zakorzenienie

a ja nie mogę kupować butów małej przez net i strasznie żałuję tyle pieprzenia z łażeniem i przymierzaniem do tego tylko co 10ty but da się wcisnąć na jej nóżkę ostatnio kupiłam jej brązowe z pomarańczem bo w żaden dziewczyński kolor nie weszła

teraz śpi, wstała 6.30 i przetrzymałam ją do południa. usnęła w 30 sekund

małż pojechał rano na badania okresowe do wawy i wróci pewnie po 14stej. kawkowałam się już dziś u cioci, tak się rozpadało że brat musiał po nas przyjechać bo nie dało rady przejść wózkiem po osiedlu.

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2009-08-13 o 11:38
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 11:43   #567
anka1900
Zakorzenienie

jeju u mnie leje z całej rury idzie podciąć sobie żyły, z małym histerykiem na karku
odpukać, ja Jowiszku jakos trafiam bez przymierzania na girkę Mikołajową z butami zazwyczaj te zapinane na rzepy są ok, bo im nawet wysokie podbicie nie stanowi problemu tak sobie myślę, chyba że Igusiowa ma totalnie wysoką nóżkę
po południu wybywam na jazdy, ale średnia przyjemność ćwiczyć w takich warunkach, mówi to amator i uczeń, wiadomo jak jest wprawa to nic nie przeszkadza

ps. tez nie wiem co uczula Mikiego, menu takie same a co jakis czas jego skóra jest jak dalmatyńczyka w czerwone placki suszkowe, okropieństwo

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2009-08-13 o 11:45
Stary 2009-08-13, 11:47   #568
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

kurcze, wykrakaly czy co pada u mnie slonce poszlo, czarna chmura przylazla i prosze zaraz sie panna obudzi i co ja poczne mialam w planie szybki obiad i sruuu na dwor
Stary 2009-08-13, 12:09   #569
anka1900
Zakorzenienie

ja juz na bank dzis uziemiona z Mikim, ciemno, szaro, leje nadal jakby pora deszczowa przyszła jak ja sie doczłapię w takich warunkach na jazdę to ja nie wiem o la boga
Stary 2009-08-13, 12:14   #570
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ja licze na cud i przejasnienie nie wyobrazam sobie popoludnia w domu z ta lobuziara a tak, unieruchomie w wozku i 2 godziny zleca albo i dluzej.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości