|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
ale fotyyyy, super
Ja już prawie spakowana, rano dopakuję leki itd. Czekam aż księciunio wykaże chęci do spanka uwielbiam ten czas gdy dziecię me słodko śpi ta błoga cisza i spokój
|
|
|
|
#542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wrocilam z big-spaceru
niestety dziecie mi poleglo przed 18-ta w powozie na siedzaco trzymajac sie tacki chyba bede kolejna matka-polka zaraz po Kasiulce, ktora zainstaluje podusie w wozku chyba teraz tak juz bedzie codzien...Piekło - Macius jaki juz duzy kawaler takusna - gratki dla Wikusi |
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ja też czasem daję Tymkowi poduszkę, jak są takie upały t napewno mu milej i wygodniej na podusi niż na tej ceracie wózkowej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- kurka-jęczał więc pełna nadziei dałam mu kaszkę i chciałam myć, ale po kaszce zamilkł i bawi się w najlepsze to był tylko głód mojego pulpecika
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
ale Maciek uroczy dzieciaczek, a jakie zebiska przebijają sie przez otwarte usteczka
chciałam oglosić, że dzis wyszperałam paluchem 3 platformy czwórkowe, tak więc jeszcze jedna musi się przebić przez dziąsła Mikołajowi, mam nadzieję , że troszkę się slina i kasztany unormują ps, dziś na kolację Miki zjadl tylko kaszkę i poszedl spać, cycki pochowałam pod bluzką, mleczarnia nieczynna
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2009-08-12 o 20:15 |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Poduszeczki są git baby także się nie krępujcie
ja uważam, że Oli jest tak wygodniej i milej. Sama bym nie chciała spać na twardym choć może to i zdrowo ![]() Popołudniu zaliczyłam z małżem tesco i media. Kupiłam Olci fajne, proste, frotkowe pajacyki które będą idealne jako piżamki Poza tym mają już nową kolekcję, ale nic szczególnie ciekawego nie zauważyłam. Judi Tymuś pierwsza klasa, chciałabym żeby Ola też tak zasuwała Piekło z Maciusia jest śliczny chłopczyk, kochany! a baby nie opowiadałam Wam jak mnie sąsiadka wnerwia ostatnio. Strasznie upierdliwa z niej kobieta choć ogólnie miła. Uczepiła się ostatnio tego że jej wnuk chodzi już mając 7 miesięcy sunie przy meblach. On się wielki urodził 4,5 kg teraz ponoć ma ponad 10 i jest silny i przyczepia się owa sąsiadka do Oli, że jak to ona pięknie chodzi że jest silna, że zasuwa tak szybko i żebym ją puściła. Dziś wypadła do nas i mówi niech ją pani puści teraz, ja jej na to że mowy nie ma jesteśmy na ulicy i nie pozwolę, żeby się wyrozbijała, puszczam ją w domu i wiem jak reaguje, czasem przejdzie kawałek, czasem siada, czasem upada. A baba do mnie niech ją pani puści bo będzie za rękę chodziła do półtora roku, a jak sie przewróci niech jej pani nie podnosi, żeby się sama nauczyła. Powiedziałam, że mowy nie ma, w duszy że ch... Ci kobieto do kiedy Ola będzie za rękę chodzić. Czyż ja nie mam pecha? albo upierdliwa niania, albo sąsiadka z tysiącem rad, sąsiedzi od smoczka, czapki itp. same wiecie... A widziałam dziś Jowiszkową iglesinę w Jowiszkowych kolorach, śliczna!!!!
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula ale tam w rzeszowskim upierdliwi ludzie mieszkają
Nie no na serio-masz strasznego pecha |
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu wieczorem trojca lub duety wizażowe
![]() moj rozmiar koleżanki chyba sobie zalansuję http://www.allegro.pl/item690705001_...i_r_40_41.html Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2009-08-12 o 21:07 |
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak... wy sie tu z butow nabijacie a Oli w nich smiga na codzien.... bo to jedyne buty ktorych nie sciaga automatycznie....
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ala znowu zasneła przed 23 masakra. Skąd ona bierze tyle siły na rojbrowanie, ja tam padnieta jestem. Ja dzisiaj robiłam porządek w starych rachunkach za kom, najpierw darłam a potem wrzucałam do kubła na śmieci i muszę powiedzieć, że Ala pomagała mi wrzucać ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Dziewczyny, dałam dzisiaj Ali deserek z bobovity jabłko, banan i kremowy twarożek, zajadała go aż się jej uszy trzęsły i jak na razie nie ma żadnych oznak alergicznych więc może skazy już nie ma
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
melduje sie i ja ![]() dzisiaj z mezem mam 3 rocznice slubu z tej okazji wycieczka do wisly, ustronia i szczyrku, pogoda srednio dopisala, ale rownice zaliczylismy, nowa bryke mlodego przechrzcilismy, wiec jest git ![]() powoli tez mysle o pakowaniu jutro robimy wypad do krakowa a piatek przeznaczam na pakowanie bo w sobote o 4 rano wyjezdzamy!! w sumie musze przyznac ze zmeczona jakas taka jestem, odkad sie urlopuje ![]() buziaczki dla Karolka i Maciusia
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
hello
melduję sie w ten dżdżysto-deszczowy poranek Miki już zaliczył upadek z mini-regałem narożnikiem na sobie, postraszył sie troszkę jak go mebel nakrył , ale nic poważnego , najgorsze jest że juz niejednokrotnie mówiłam małżowi żeby to jakos lepiej zabezpieczył, no ale jak grochem o ścianę ![]() ![]() mam pytanie czy wasi męzowie chętnie chodzą po lekarzach, bo moj to od wielkiej biedy, na dodatek zawsze ta sama śpiewka , do rana mi przejdzie, umówiłam go do okulisty bo jakis paproch wpadł mu do oka i twierdził że cos mu przeszkadza, dzis juz mi oznajmił że wyzdrowial i lekarz mu niepotrzebny ![]() co ja sie mam z nim ![]() ![]() ps. a u nas rocznica ale druga 15 sierpnia z tej okazji kupiłam sobie sadałki lekko sportowe http://www.allegro.pl/item708210013_...owe_tanio.html oraz nabyłam na e-bayu biustonosz turkusowy , bo poprzednie mi sie znudziły i juz opchnęłam na all http://alejka.pl/aragon-biustonosz-4131.html
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2009-08-13 o 09:20 |
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry baby
To jak Judi pojedzie na wieś, Anisia i Jowiszek nad morze, Wersta będzie zwiedzać majtki to nam się ruch przerzedzi ![]() Mam nadzieję baby, że po powrocie nałogowo zaglądniecie i zasypiecie nas gradem fotek. Pozostałą część ekipy motywuję do udzielania się co bym z nudów nie padła U mnie za chwilę spacer i zakupy ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- A u nas 16 wrześna jak u Anisi trzecia rocznica
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko Wy macie rocznicę skórzaną, a ja papierową dopiero
ps, ja zostaję na posterunku, bo raczej marne szanse na wyjazdowe wakacje
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2009-08-13 o 12:47 |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
o to ja w tym roku bede miec kwietna a tez myslalam, ze drewniana
![]() Kasiulka - tez o tym myslalam, kto tu zostanie na wizazowym posterunku puchy beda jak nic w godzinach okolopoludniowych moge zapewnic towarzystwo ale niestety wieczorem przy kompie dyzuruje tz ale damy jakos rade Anka - moj tz ma tak samo z lekarzami...wyganiam go od dawna do specjalisty bo moim zdaniem ma nadcisnienie - ciagle mu goraco nawet w zimie ale nic nie dociera do niego sandalki bardzo ladne, wygladaja na wygodne ![]() musialam przed chwila ulozyc Maje po ludzku na poduszce, bo usnela na jakims kopcu zrobionym wlasnorecznie z koldry, kocyka i poduszki ![]() dzis sie chyba wybiore na poszukiwanie jaska do wozka
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka, Ty to masz z tymi "życzliwymi"
Aż ostatnio TŻtowi opowiadałam. Mówię mu "...wyobrażasz sobie żeby ktoś mnie takie rady dawał?" a on do mnie że nie, że ludzie masochistami nie są, bo ja nie jestem z tych miłych i grzecznych Sto lat dla przystojniaka Maciusia!!! Ech, jak widzę ten syf za oknem to coraz bardziej się boję jaką pogodę będziemy mieć nad morzem. Jak na razie Anisi i Jowiszowej zapowiadają się upały
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pozatym my chyba jednak zostaniemy w domu No przecież leje ciągle od rana. Jutro podono ma już być w miarę, ale po 3 dniach opadów ziemia nie wyschnie tak szybko... już widzę Tymka buszującego w takiej mokrej błotnistej trawie![]() Jeszcze zobaczymy ale wieczorem chyba zacznę się rozpakowywać ![]() Byłam już w aptece po filtry do fridy i kupiłam młodemu 4 słoiki bo on nam kaszle od 5 tygodni.... Żaden zyrtec nie pomaga, flegamina też nie. Zaczęłam podejrzewać moje zupy, bo zczaiłam że on zaczął kaszleć od czasu jak je zupy te co robię dla tz-ta. Chyba za dużo składników i przypraw. Muszę mu odlewać część zupy zanim doprawię Przerąbane z takim małym alergikiem |
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas dla odmiany upal
od rana tylko slonce, nie wiem jak realna temp. bo mam na zewnatrz aktualnie 38.3 jestem ciekawa czy Tymek faktycznie uczulony na zupki domowe Maje tez co chwile cos wysypuje, choc zupy robie ciagle z tych samych skladnikow i nic mlecznego jej nie daje
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem juz po spacerku. Judi wybacz, ale ja bede sie cieszyc ze jestes
Malusna super, ze meldujesz gotowosc na posterunku. Nastawilam zupe, niektore rzeczy Oli wrzucilam do namaczania w vanishu i zasiadlam, pewnie na sekund piec. Cestusia na pewno jestem za uprzejma, taka mam badziew nature uwazam ze nalezy byc grzecznym, ale jak widzicie nie zawsze, bo na zalaczonym obrazku przedstawione sa tego efekty. Ale nie dam sie, powiedzialam babie wczoraj dosadnie ze nie ma mowy zebym puscila Ole po ulicy i bede powtarzac do znudzenia jak mnie bedzie atakowac. Nie jej sprawa. Ma wystarczajaca ilosc wnukow zeby sie nimi interesowac kurde Ola znowu mi cos na kompie poprzestawiala i bede sobie pisac bez polskich znakow.
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia - jak ta baba ma wnukow od groma to niech se ich puszcza na ulice jak taka madra. a potem sa wypadki bo babcia nie upilnowala - a bo to pierwszy raz???
ja np. Majki nie puszczam na plac zabaw. ona nie chodzi jeszcze, wiec nie chce zeby raczkowala pod nogami latajacych dzieciakow potem wyszla na czworaka na chodnik i lazila tak po sciezkach. dodam, ze przy placu zabaw jest jakby park ktorym przechodza ludzie z pobliskiego marketu na osiedle. wiec omijali lub w ostatniej chwili przeskakiwali przez to dziecko...
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Malusna
masakra!!! jak tak mozna? mamusia ma w d... wszystko wazne ze dzieckiem zajmowac sie chwile nie musi ![]() Kupilam Oli butki. Cestusia mi tu mrugale reklamuje to nabylam, wszak zimno sie robi ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=705725437
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leleth sliczna z Ciebie babka, zdjecia sa super!!! jakosc zyleta
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mogę kupować butów małej przez net i strasznie żałuję
tyle pieprzenia z łażeniem i przymierzaniem do tego tylko co 10ty but da się wcisnąć na jej nóżkę ostatnio kupiłam jej brązowe z pomarańczem bo w żaden dziewczyński kolor nie weszła ![]() teraz śpi, wstała 6.30 i przetrzymałam ją do południa. usnęła w 30 sekund małż pojechał rano na badania okresowe do wawy i wróci pewnie po 14stej. kawkowałam się już dziś u cioci, tak się rozpadało że brat musiał po nas przyjechać bo nie dało rady przejść wózkiem po osiedlu. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2009-08-13 o 12:38 |
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
jeju u mnie leje z całej rury idzie podciąć sobie żyły, z małym histerykiem na karku
odpukać, ja Jowiszku jakos trafiam bez przymierzania na girkę Mikołajową z butami zazwyczaj te zapinane na rzepy są ok, bo im nawet wysokie podbicie nie stanowi problemu tak sobie myślę, chyba że Igusiowa ma totalnie wysoką nóżkępo południu wybywam na jazdy, ale średnia przyjemność ćwiczyć w takich warunkach, mówi to amator i uczeń, wiadomo jak jest wprawa to nic nie przeszkadza ps. tez nie wiem co uczula Mikiego, menu takie same a co jakis czas jego skóra jest jak dalmatyńczyka w czerwone placki suszkowe, okropieństwo Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2009-08-13 o 12:45 |
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, wykrakaly czy co
pada u mnie mialam w planie szybki obiad i sruuu na dwor |
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz na bank dzis uziemiona z Mikim, ciemno, szaro, leje nadal jakby pora deszczowa przyszła
![]() jak ja sie doczłapię w takich warunkach na jazdę to ja nie wiem o la boga ![]()
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
ja licze na cud i przejasnienie
albo i dluzej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

uwielbiam ten czas gdy dziecię me słodko śpi
ta błoga cisza i spokój

chyba bede kolejna matka-polka zaraz po Kasiulce, ktora zainstaluje podusie w wozku
chyba teraz tak juz bedzie codzien...

Aż ostatnio TŻtowi opowiadałam. Mówię mu "...wyobrażasz sobie żeby ktoś mnie takie rady dawał?" a on do mnie że nie, że ludzie masochistami nie są, bo ja nie jestem z tych miłych i grzecznych