Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-21, 08:40   #541
Nerchie
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
To co w końcu lepsze dla włosów gumki czy frotki? Ja wszystkie gumki z takimi metalowymi połączeniami powywalałam i kupiłam zapas frotek i gumek frotkopodobnych. Czy frotki też coś złego z włosami robią?
nie wiem, ja wole gumki, frotki mi się nie podobają, daje włosom dobrze odpocząć nosząc szogunki na zmiane z gumkami

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
mój ojciec prostował włosy workiem po cebuli

dzis mam dermatologa trzymajcie kcuki, zeby byla to osoba KOMPETENTNA i znala sie na swojej robocie
ale jak? nie wyobrazam sobie

trzymam kciuki

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-08-21 o 08:42
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:49   #542
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
byłam na cieście osiemnastkowym. Ale mnie Tż zasmucił. Czuję się niepotrzebna.
Cytat:
Jyyli, po prostu, nawet się ze mną nie pożegnał. po schodach to jakby przede mną uciekał, potem ręce w kieszenie i nic. Obydwoje mieliśmy dziś niezbyt humory, przed pójściem tam, ale podczas tej "osiemnastki" się poprawiło i było fajnie, ale jakieś 40 minut przed końcem to nawet na mnie nie spojrzał, nie odzywał się do mnie dużo, chciałam go złapać za dłoń, to się odsunął. Nie wiem, może ja przesadzam, nie wiem, może powiedziałam coś nie tak, ale przykro mi
mam nadzieję, że szybko to się wyjaśni

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość

też rozważam możliwość powrotu do swoich.. a przynajmniej do zbliżonego koloru farbuję już włosy tyle lat, że sama dokładnie nie wiem jaki jest ten mój kolor dziś pokazałam Tż-owi, że chciałabym taki kolor i fryz jak ma jennifer aniston, to prawie płakał żebym się nie farbowała tłumaczyłam mu, że to dla dobra włosów.. ale facet tego nie rozumie
mój TŻ całkiem niedawno nalegał, żebym nie przyciemniała włosów..bo rozjaśniałam sobie rozjaśniaczem z Joanny, ogólnie myślałam, że są ok, w dobrym stanie, ale teraz twierdzę jednak inaczej znalazłam moje zdjęcia jeszcze sprzed ery wizażowej, gdzie tylko szampon, odżywka pewnie nie zawsze...ah chciałabym mieć takie znów dobrze, że zapuszczam od krótkich, bo mam nadzieję, że to co złe to ścięte jest, a włosy na dniach spróbuje nieco przyciemnić

Czy Wasi TŻ też Was wspierają w pielęgnacji włosów, zapuszczaniu ?

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:51   #543
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość

nie wspiera,bardziej doluje
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:53   #544
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że szybko to się wyjaśni

mój TŻ całkiem niedawno nalegał, żebym nie przyciemniała włosów..bo rozjaśniałam sobie rozjaśniaczem z Joanny, ogólnie myślałam, że są ok, w dobrym stanie, ale teraz twierdzę jednak inaczej znalazłam moje zdjęcia jeszcze sprzed ery wizażowej, gdzie tylko szampon, odżywka pewnie nie zawsze...ah chciałabym mieć takie znów dobrze, że zapuszczam od krótkich, bo mam nadzieję, że to co złe to ścięte jest, a włosy na dniach spróbuje nieco przyciemnić

ja się zastanawiam bardzo intensywnie, bo wiem, że w jasnym blondzie mi najlepiej... ale kolor jennifer aniston mnie kusi.. tylko, że przypominam sobie już jedną próbę powrotu do naturalnych - klapa kompletna.. najpierw zielone włosy, a później ciemna czekolada w tych kolorach mi nie do twarzy

mój Tż bardzo mnie wspiera.. dzięki niemu uwierzyłam, że w niewyprostowanych włosach też mogę ładnie wyglądać
Stary 2009-08-21, 08:57   #545
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zastanawiam bardzo intensywnie, bo wiem, że w jasnym blondzie mi najlepiej... ale kolor jennifer aniston mnie kusi.. tylko, że przypominam sobie już jedną próbę powrotu do naturalnych - klapa kompletna.. najpierw zielone włosy, a później ciemna czekolada w tych kolorach mi nie do twarzy

mój Tż bardzo mnie wspiera.. dzięki niemu uwierzyłam, że w niewyprostowanych włosach też mogę ładnie wyglądać
zastanow sie dobrze nad kolorkiem,bo pozniej powrot do jasnych niewplynie dobrze na stan wlosow,ktore teraz tak pielegnujesz.
gratuluje wyrozumialego Tz
Stary 2009-08-21, 08:57   #546
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz! ja też nie wiedziałam, że coś takiego jest przyjaciółka mnie uświadomiła, że takie ma i mi dała to są wałki na rzep o dużej średnicy. te co ja mam mają 6,5cm śr. ciekawa jestem efektu choć dziś ogólnie mam takie ładne włosy - nie wiem może to zasługa mixu z olejku kokosowego, rycynowego, słonecznikowego z wit. A i E i domieszką odżywki i tak całą noc miałam przed chwilą umyłam i jest gites w ogóle Tż kupił mi wczoraj serum przeciw puszeniu się włosów L'oreal Elseve Intensywne Wygładzanie i jak na razie stwierdzam, że spełnia swoją funkcję

koniecznie daj znac jaki efekt. Nawija sie wlosy suche, mokre czy jak?
najlepiej daj fotki

TZ kupil to serum za warczenie przez tel?

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość

ale jak? nie wyobrazam sobie
to byly bardzo dawne czasy, nie bylo wtedy nic do prostowania wlosów a moj ojciec mial falowane, długie i geste wlosy (cos po nim mam dobrego ) a bardzo nie znosil tych swoich fal, wiec na noc zakladał na głowe worek po cebuli, taki z oczkami (wiecie jaki??) i tak z nim spał, z nadzieją ze mu te fale troche zejdą.
na twarzy oczywiscie odciskala mu sie siatka ale wolał to, niz fale na włosach

Cytat:
hm, zalezy jak na to patrzec
w moim przypadku TZ nauczyl sie ciagle mi mowic ze mam piekne wlosy
znosi smody seboradinu, amli itp, jezdzi ze mna po miescie w poszukiwaniu odzywek/masek, ale nie jara sie tym tak jak ja i nie byloby dla niego tragedia gdybym sciela włosy na krótko

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:03   #547
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
zastanow sie dobrze nad kolorkiem,bo pozniej powrot do jasnych niewplynie dobrze na stan wlosow,ktore teraz tak pielegnujesz.
gratuluje wyrozumialego Tz
no właśnie - sam Tż mi powiedział to samo.. że jak będę niezadowolona, to kolejnym farbowaniem zniszczę jeszcze bardziej włosy wracając do blondu... i z drugiej strony musiałabym poddawać się tym zabiegom u fryzjera, więc koszt rzędu kilu stów lepiej to przeznaczyć na dobra dla włosów
Cytat:
koniecznie daj znac jaki efekt. Nawija sie wlosy suche, mokre czy jak?
najlepiej daj fotki

TZ kupil to serum za warczenie przez tel?
postaram się dać fotki, ale pod warunkiem, że jakiś efekt będzie ale to na pewno nie teraz bo ganiam po chacie z prędkością światła (z przerwami na wizaż)

a Tż warczał, ale obiad i tak dostał wie jak zależy mi na włosach i sam wyczaił to serum w carefourze i kupił

btw - Motylku - dostałam już amle listonosz pewnie do jutra będzie w szoku przez te wielkie wałki na mojej głowie dziękuję Ci kochana
Stary 2009-08-21, 09:06   #548
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

postaram się dać fotki, ale pod warunkiem, że jakiś efekt będzie ale to na pewno nie teraz bo ganiam po chacie z prędkością światła (z przerwami na wizaż)
z tym sie spieszyc nie musisz bo i tak, nawet jak dziala w najblizszym czasie sobie nie kupie

Cytat:
a Tż warczał, ale obiad i tak dostał wie jak zależy mi na włosach i sam wyczaił to serum w carefourze i kupił
moj sam to nigdy nic nie wyczai, ale on sie nie zna na tym i jest tylko moim szoferem

Cytat:
btw - Motylku - dostałam już amle listonosz pewnie do jutra będzie w szoku przez te wielkie wałki na mojej głowie dziękuję Ci kochana
wow, jednak priorytet działa

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:09   #549
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
z tym sie spieszyc nie musisz bo i tak, nawet jak dziala w najblizszym czasie sobie nie kupie

moj sam to nigdy nic nie wyczai, ale on sie nie zna na tym i jest tylko moim szoferem

wow, jednak priorytet działa
dobra zdjęłam wałki, ale jako, że się śpieszyłam zakładając, to tak niedokładnie wyszło włosy są gładsze i prostsze wiadomo - nie jest to efekt prostownicy, ale są ujarzmione
zakłada się je na suche włosy

dobra lecę do urzędu
Stary 2009-08-21, 09:25   #550
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Do jakiego to filmu? Bo coś mi się zdaje, że już gdzieś te słowa czytałam...
któryś odcinek "The secret life of the american teenager" padłam jak to zobaczyłam, na końcu odcinka to samo xDD

Cytat:
padłam xDDDD mysle ze ktoś to for fun napisał
No niby tak ale kto wie, teraz gimnazjalistki to takie uświadomione

Pogubiłam się w tych waszych postach, w każdym razie dziękuję za wszystkie komplementy włosowe marzy mi się żeby kiedyś doprowadzić je do takiego stanu, że mogłyby konkurować z tymi na stronie LHPA

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:27   #551
astra85
Zakorzenienie

moje wlosy maja dzis jakis kryzys,a ja z nimi,wogole nie sa ładne,pomimo pielegnacji,a wygladaja jakby nie byly zadbane,jzu niewiem czy to wogole ma sens

Edytowane przez astra85
Czas edycji: 2009-08-21 o 09:32
Stary 2009-08-21, 09:32   #552
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Ja jestem ze swoim prawie 2 lata więc nie dużo a on chodził z samymi laseczkami opakonymi brunetkami cos w stylu nicole z pussycat dolls tyle że max.3 miesiące a ja bylam tleniona blondyną i do dziś usilnie twierdzi że nie widzi świata poza mną, że jestem piękna itd. A mi się wydaje że jego byłe były o wiele ładniejsze (może to kwestia gustu ale) miały zazwyczaj niebieskie lub zielone oczy, długie czarne wlosy i były po prostu....mniam. I zawsze dogaduje mojemu Tż: mmmm jaka fajna dupeczka idzie, jaka czekoladka itp. I on wtedy zamyka oczy żeby mi pokazac że jest twardy i na nie nie patrzy (przynajmniej się stara). Prawda że slodziak?
słodziak . Mój chodzi w ciemnych okularach...

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Mowa o futrze dotyczyla Ex dziewczyny obecnego partnera weegirl.
Na to wyglada, ze byl). Dziolszka kazdemu bebni, ze jest po nieskonczonych studiach medycznych albo, ze w Anglii byla menadzerem i szkolila ludzi w firmach a tak naprawde moj obecny TZ ja utrzymywal i znalazl jej prace bo ona sama nic nie umiala. Nie rozumiem po co tylko gadac takie glupoty i wypisywac do mnie takie teksty, ze sily opuszczaja czlowieka. Jakis czas temu napisala mi, ze nadal spotyka sie z moim TZ i spotykala nawet jak juz byl ze mna, i ze swietnie sie dogaduja, chodza na spacerki itp. Ja raczej takich tekstow do partnerki mojego bylego szczegolnie bedacej w ciazy nawet bym nie napisala gdyby byla to prawda, zeby jej nie denerwowac, ale ja to widocznie bawi, wie ze ja oczekuje dziecka i moze zyczy mi jak najgorzej bo sama o mnie nienajlepiej sie wyraza od samego poczatku mimo, ze ja okazalam jej dosc serca i bylam dluzszy czas wyrozumiala starajac sie tlumaczyc jej zachowanie, dopoki jej nie poznalam a i ostrzegano mnie przed jej paskudnym charakterem i czynami do, ktorych jest zdolna.
sorry, futro mnie tak wzburzyło, że pomyliłam byłe . madzienka79, a co Twój TŻ na jej zachowanie? sama się z nią musisz tak szarpać

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Ja mojemu nie musze zwracac nawet w zartach takiej uwagi bo zanim ja zauwaze taka panne on juz "przeleci" wzrokiem za nastepna.
Chociaz twoj prawi ci komplementy.
Chyba ja tez musze wzrokiem cielaka "pozerac" pieknych mezczyzn.
a nie robisz tego ???

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
piękne

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
potem zetnie na łyso, tzn ogoli i bedzie wmawiała że to krzyk mody i że jest super. I będzie filmik- rutynowe polerowanie czaszki
nie możliwe jesteście

Ja nie prostuje włosów od kąt jesteśmy z mężem razem, On mi zabronił. Na początku była to dla mnie trauma, a teraz żałuje, że w ogóle miałam prostownicę, przecież lepiej mi w kręconych .
Stary 2009-08-21, 09:35   #553
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:

Mój wspiera czasem tylko mówi że jestem uzależniona ale wtedy (przepraszam dziewczyny) tłumaczę się Wami, że i tak w porównaniu z Wami mam 2 razy mniej włosowych kosmetyków i wtedy odpuszcza Ale zawsze jak go poproszę o kupno czegos to nie odmawia tylko szuka az kupi
A jak miał problemy z łupieżem (ma wrażliwa skórę) i oddałam mu część swojego fitomedu do suchych to był z niego bardzo zadowolony. Mam dobra sytuację bo jeśli chodzi o zioła i ziołowe kosmetyki naturalne to będzie mnie wspierał bo on sam jest zwolennikiem ziół

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:49   #554
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
któryś odcinek "The secret life of the american teenager" padłam jak to zobaczyłam, na końcu odcinka to samo xDD
A to nie wiem gdzie mogłam to widzieć, ale to pewnie ja joemonsterze albo gdziestam

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:57   #555
Anariel
Wtajemniczenie

Witam!!!

blondyna789 a mozesz dodac zdjecie jak te walki wygladaja i jaki jest po nich efekt

jagoda90 moj jest taki kochany,ze jak gdziesz jestesmy to zawsze sie mnie pyta czy czegos nie potrzebuje A poza tym to on zaczal mnie namawiac do zapuszczania wiec teraz mnie bardzo wspiera
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 09:59   #556
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
Witam!!!
moj jest taki kochany,ze jak gdziesz jestesmy to zawsze sie mnie pyta czy czegos nie potrzebuje A poza tym to on zaczal mnie namawiac do zapuszczania wiec teraz mnie bardzo wspiera
ale masz fajnie
Stary 2009-08-21, 10:03   #557
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Oglądam właśnie stronę http://www.lhpa.info/ Brak mi słów z zachwytu Zobaczcie zakładkę Makeovers
Jakiś czas temu chyba wszystkie możliwe zdjęcia pościągałam na dysk

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:04   #558
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, ja wole gumki, frotki mi się nie podobają, daje włosom dobrze odpocząć nosząc szogunki na zmiane z gumkami
Szogunka gdzieś mam, ale z tego co pamiętam wyglądałam w nim tragicznie. Może kolejne podejście zrobię jak znajdę
A Benkowe spinki widziałam ostatnio w świecie spinek - w Poznaniu jest w prawie każdej galerii, więc może w innych miastach podobnie odchodzą koszty przesyłki, tyle że to było zanim Benek kupiła i nam pokazała i nie spytałam o cenę
Stary 2009-08-21, 10:08   #559
astra85
Zakorzenienie

nawet mam taki pomysl,zeby zgolic glowe na lyso,kupic peruke i tak chodzic,nie zapuszczac tylko byc ciagle łysa i w peruce
Stary 2009-08-21, 10:12   #560
19agusia91
Zakorzenienie

Nie piliśmy alkoholu, tylko po lampce szampana.
Nie odezwał się dziś do mnie jeszcze, chyba śpi.

Ja też zawsze kombinuje kiedy najlepiej umyć włosy!
Swoją drogą, po Amli są naprawdę super, ale myłam je wczoraj 3 razy szamponem z sls. Swoją drogą, temat mojego maniactwa włosowego też się wczoraj pojawił na tym spotkaniu.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:25   #561
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu chyba wszystkie możliwe zdjęcia pościągałam na dysk
Ja też tak zrobiłam w ramach motywacji

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:33   #562
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Nie piliśmy alkoholu, tylko po lampce szampana.
Nie odezwał się dziś do mnie jeszcze, chyba śpi.
Najpierw dowiedz się o co mu chodziło a potem go ochrzań... jak mozna tak traktować swoją ukochaną?
Cytat:
Ja też zawsze kombinuje kiedy najlepiej umyć włosy!
Swoją drogą, po Amli są naprawdę super, ale myłam je wczoraj 3 razy szamponem z sls. Swoją drogą, temat mojego maniactwa włosowego też się wczoraj pojawił na tym spotkaniu.
Heh ja też kombinuje zawsze z tym myciem jak mam jakieś spotkania to zawsze usiłuje to zrobić tak zeby były świeżo po myciu kurcze, wszystkie jesteśmy nienormalne
Cytat:
nawet mam taki pomysl,zeby zgolic glowe na lyso,kupic peruke i tak chodzic,nie zapuszczac tylko byc ciagle łysa i w peruce
no co ty? chyba kiedyś był taki netamt na ogólnym forum włosowym...
Stary 2009-08-21, 10:37   #563
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Niektóre ortodoksyjne żydówki tak noszą, bo nie mogą włosów pokazywać, wiem z rozmów w toku

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:40   #564
Anariel
Wtajemniczenie

astra85 nie wydurniaj sie :P Lepiej sie przemeczyc i miec swoje wlasne!
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:42   #565
astra85
Zakorzenienie

mam kryzys i tak wymyslam,ale tak niezrobie
Stary 2009-08-21, 10:46   #566
19agusia91
Zakorzenienie

Jestem załamana. "Najechałam" na Niego, aż mi głupio, ze aż tak bardzo, ale po prostu trzęsę się już ze złości. Napisałam, ze nie mam ochoty go widzieć dopóki nie zrozumie tego jak mnie potraktował, a teraz boję się, że przesadziłam..
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-08-21, 10:52   #567
astra85
Zakorzenienie

nieumiem dac fotek na forum,a chcialm dac psa bo obiecalam ,ze dam
Stary 2009-08-21, 10:58   #568
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Jestem załamana. "Najechałam" na Niego, aż mi głupio, ze aż tak bardzo, ale po prostu trzęsę się już ze złości. Napisałam, ze nie mam ochoty go widzieć dopóki nie zrozumie tego jak mnie potraktował, a teraz boję się, że przesadziłam..
napisałaś? to nie ma go w domu? z właściwe czemu najechałaś na niego, zamiast się po prostu zapytać "za co się panienka foszy"? Ja wiem, że nerwy, ale one nigdy nie są dobrym doradcą w działaniu trzeba się najpierw troszkę uspokoić. Odpowiedział Ci?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
nieumiem dac fotek na forum,a chcialm dac psa bo obiecalam ,ze dam
fotki się załącza po przez przyciśnięcie tego spinacza na górze pisanej wiadomości, a później już jest napisane.
Stary 2009-08-21, 10:59   #569
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Oglądam właśnie stronę http://www.lhpa.info/ Brak mi słów z zachwytu Zobaczcie zakładkę Makeovers
o matko... Właśnie załamałam się swoimi włosami na widok tych...

Doruś - dziękuję przesyłka dotarła
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 11:00   #570
19agusia91
Zakorzenienie

Pytałam co zrobiłam i dlaczego tak, powiedział, ze nic. Po prostu nie widzi o co się oburzam. A ja dostaję smsy, ze mam się nie przejmować takim zachowaniem, więc to nie jest tak, ze robie widły z igły.

nie meiszkamy razem.
Hula Hop
440/5000 minut
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości