Microgynon 21/Rigevidon/Stediril 30/Levomine - wątek zbiorczy! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe?
poniżej 20 lat 168 74,01%
powyżej 20 lat 59 25,99%
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-04, 20:32   #541
mysza007
Zakorzenienie

Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
przeczytałam cały watek ;] po dłuugiej przerwie wracam do hormonków i padło na M21. Czaję się na skutek uboczny w postaci chudnięcia ale nie ma tak dobrze pewnie... czekam zatem na okres, to juz niedługo...
elianka witam w klubie! Ja się spodziewam @ 15-ego! Piszesz, że wracasz do M21, czyli chyba Ci służą? Ciekawe jak to będzie u mnie!
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 22:53   #542
klejuszek
Raczkowanie

Ja jestem po 1 opakowaniu Microgynon, i czekam na @. Bralam je ze wzgl na torbiel - mam nadzieje ze pomoze. Poki co przytylam 7 kg, nogi mi strasznie puchna(u mnie to normalne po antyk.) a tak ogolnie to dobrze sie czuje. Zniose wszystko by byc zdrowa, i potem bez problemu zajsc w ciaze
klejuszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 13:34   #543
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

witam
ja biorę cilest i po tych tabletkach przytyłam z jakieś 10 kilo lekarz mówi że to normalne. Czy jest jakiś sposób aby to wagę zrzucić?
Stary 2008-09-12, 13:35   #544
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
witam
ja biorę cilest i po tych tabletkach przytyłam z jakieś 10 kilo lekarz mówi że to normalne. Czy jest jakiś sposób aby to wagę zrzucić?
to nie jest normalne
zmień lekarza i tabletki...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 17:06   #545
klejuszek
Raczkowanie

Ja tez przytylam 10 kg ale po Dianie35, i dr uwazal ze to tez normalne. Tylko potem zaczely sie nawet problemy z zylami i odstawilam je i zmienilam lekarza na lepszego. Do normalnej figury dluuugo nie moglam wrocic
klejuszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 13:00   #546
Wulkaniczna
Raczkowanie

Gdy zaczęłam brać miałam lekkie zawroty głowy, utyłam może 3kg. Teraz wszystko wróciło do normy, cieszę się. Ale zauważyłam spore zmiany hmm... jestem bardziej roztrzęsiona emocjonalnie, łatwo doprowadzić mnie do płaczu. Bywa, że przez 3 dni miewam ..hmm. depresja to za dużo powiedziane. Po prostu przygnębienie, smutek, zniechęcenie. Czekam, mam nadzieję, że to minie.
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens."
Wulkaniczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 15:54   #547
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wulkaniczna Pokaż wiadomość
Gdy zaczęłam brać miałam lekkie zawroty głowy, utyłam może 3kg. Teraz wszystko wróciło do normy, cieszę się. Ale zauważyłam spore zmiany hmm... jestem bardziej roztrzęsiona emocjonalnie, łatwo doprowadzić mnie do płaczu. Bywa, że przez 3 dni miewam ..hmm. depresja to za dużo powiedziane. Po prostu przygnębienie, smutek, zniechęcenie. Czekam, mam nadzieję, że to minie.
Ja mam teraz taką sytuację życiową, że cały czas prawie jestem przygnębiona trochę, ciekawe czy mi się nie pogorszy po M21 No ale brzuch mnie już boli także lada chwila powinien się pojawić @, może jeszcze dziś, albo jutro powinnam łyknąć pierwszą pigułę-tylko jak ja nie cierpię łykać jakichkolwiek tabletek

Edytowane przez mysza007
Czas edycji: 2008-09-16 o 13:18

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 13:20   #548
mysza007
Zakorzenienie

No dziś na wieczór startuję z pierwszą tabletką Wolę przespać ewentualne skutki uboczne, choć jeśli będą silniejsze to i tak się obudzę Trzymajcie kciuki!
Stary 2008-09-16, 15:24   #549
sandrulka13
Raczkowanie

Ja dziś łyknę 12. tabletkę, na razie jako takich skutków ubocznych nie zauważyłam
Mam zachcianki jak ciężarna, ale to akurat jakoś mi nie przeszkadza
Może ciutkę przytyłam, ale wrócę na studia, to zrzucę (mam nadzieję )...

Moje kartki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post8722498
sandrulka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 10:18   #550
mysza007
Zakorzenienie

No, zaraz będzie 1 godzina jak wzięłam 1 tabletke M21. Okres jeszcze jest, bóle brzucha też, i pojawiły się jakby lekkie nudności zobaczę co będzie dalej.
Stary 2008-09-17, 13:26   #551
88mada
Przyczajenie

czesc dziewczyny. fajnie ze jest takie forum gdzie mozemy pogadac.otorz ja mam taki problem : co po pierwsze to zawsze przed okresem (plamieniem miedzy tabletkami a biore microgynon juz prawie rok) mam plamienia.byla raz nawet taka sytuacja ze plamienie miedzy tabletkami byli mniejsze jak w trakcie ale to byl poczatek brania.
chodzi mi o sytuacje ktora teraz mi sie przytrafila. ze 2 miesiace nie mialam plamien przed okresem.teraz kiedy jechalam w podroz dostalam niespodziewanego okresu.tego plamieniem nie moglam nazwac bo bylo obfite.utrzymywalo sie przez kilka dni pobytu tam. akurat sie zdazylo e zapomnialam o tabletce i wzielam2tabletki, godz przed czasem ( 12 godz) potem bralam normalnie juz.chodzi o to ze teraz powinam miec ten okres a jego nie ma.moze przez to co bylo przed nim, kochalam sie ze swoim facetem ale bez wytrysku do srodka.juz sie martwie bo wiem ze w 3 tygodniu brania nie bierze sie 2 tabletek na raz ale nie miala ze soba ulotki i nie wiedzialam co mam robic.teraz juz 3 dzien a okresu nie ma.brzuch mnie boli jakby juz mial sie pojawic ale nic.
jak myslicie? zawsze bralam baardzo regularnie
88mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 13:29   #552
88mada
Przyczajenie

dodam jeszcze ale nie wiem czy to ma jakies znaczenia przy braniu anty ze wszystko to sie dzialo kiedy bylam we wloszech.czyzby klimat mial znaczenie.teraz jestem w polsce juz
Stary 2008-09-17, 19:39   #553
88mada
Przyczajenie

pomocy!naprawde zaczynam sie denerwowac
Stary 2008-09-17, 20:13   #554
mysza007
Zakorzenienie

88mada jej, gdybym wiedziała co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, to chętnie bym udzieliła odpowiedzi, ale niestety nie wiem. Jedynie mogę przypuszczać. Może sobie wszystko rozregulowałaś przez przyjęcie tych dwóch tabletek przed czasem. Może i trochę spowodowała to zmiana klimatu. Nie wiem, może znajdzie się ktoś bardziej doświadczony w braniu tabletek i udzieli odpowiedzi.
Stary 2008-09-17, 21:56   #555
88mada
Przyczajenie

mimo to bardzo dziekuje
Stary 2008-09-18, 15:23   #556
mysza007
Zakorzenienie

Drogie Wizażanki mam pewne pytanie. Jak już pisałam, zaczęłam brać M21 od wczoraj. Zauważyłam, że pojawił się u mnie lekki kaszel i wrażenie ciężkości pod łopatkami. W ulotce pisze, iż w przypadku pojawienia się kaszlu należy tabletki odstawić. Tego typu kaszel, a właściwie pokasływanie, miałam już wcześniej, ale do wczoraj akurat go nie miałam. Wczoraj jeszcze tego tak nie zauważałam, no ale dziś da się to zauważyć wyraźnie, choć mi to nie przeszkadza i jak na razie czuję się bardzo dobrze. Czy w takim wypadku mogę się nie pokoić? Jutro się skontaktuję z moją lekarz, ale nie wiem czy brać tabletkę, bo muszę ją wziąć przed godziną 11-tą, a moja lekarz zaczyna przyjmować dopiero od 16-ej, a innego kontaktu jak przez przychodnię niestety nie mam.
Stary 2008-09-18, 17:00   #557
88mada
Przyczajenie

Moim zdaniem jeszcze jedna mozesz wziac.moze to nie z tego powodu.mimo to jak najszybciej zglos sie do lekarza.takich objawow nie wolno lekcewazyc.narzie badz spokojna,nerwy na nic sie nie zdadza
Stary 2008-09-18, 17:04   #558
88mada
Przyczajenie

Dziewdzyny! Juz gdy z chlopakiem zaczelismy planowac jakby to bylo z dzidziusiem okazalo sie w tej samej chwili poczulam taki scisk w brzuchu jak zawsze przy okresie. Ku moim i jegzo zaskoczeniu jeszcze nie bedziemy rodzicami.pojawil sie okres.
Teraz tak sobie mysle ze to nie pierwszy raz kiedy okres mimo tabletek mi sie spoznia albo jest go tak malo ze tylko plamieniem mozna go nazwac.fakt jest taki tez ze przytylam, juz sie z tym pogodzilam(chociaz teraz mi sie waga unormowala) jak myslicie zmienic tabsy na inne?niby nie amm takich problemow jak niektore z was ale moze jes cos lepszego nowszego niz m21
Stary 2008-09-18, 17:14   #559
mysza007
Zakorzenienie

88mada dziękuję za odpowiedź. Zapytałam tak na wszelki wypadek, bo rzeczywiście mogą być dwie przyczyny tego pokasływania. Wezmę jutro tabletkę, ale potem zadzwonię do przychodni.

Jeśli chodzi o Ciebie to myślę, że to było jednak od tych dwóch wziętych tabletek. Jednak czy okres pojawia się w przerwie siedmiodniowej, mieści się w ciągu tych siedmiu dni? Wiem, że jakieś odchylenia jednego, dwóch dni mogą się zdarzać. Gorzej jeśli okresu nie ma długo lub non stop pojawia się krwawienie (w przypadku częstych krwawień tabletki są chyba za słabe), to wtedy warto to skonsultować z lekarzem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 17:52   #560
88mada
Przyczajenie

wiesz co mysza moze masz racje. bo bralam wczesniej novanette i przez trzy miesiace w drugim tygoniu pojawialo mi sie plamienie, kiedy powiedzilam o tym lekarzowi bez zadnego wahania sam zdecydowal na zmiane na m21.a dlaczego nikt nie pisze czy po tabletkach zdazyla sie wpadka? przeciez jest to mozliwe.na jednym z forow dziewczyna pisala ze uwolnilo jej sie to zoltko graffa ale nie opisala jak to poznala.nie wiem o co chodzilo i jak to rozpoznala.wy sie orientujecie?
Stary 2008-09-18, 18:37   #561
mysza007
Zakorzenienie

88mada nikt nie pisze bo przy tabletkach zajście w ciążę jest bardzo mało prawdopodobne, choć ja znam kobietę, które dwa razy zaszła mimo tabletek. Tamtej dziewczynie, o której napisałaś mógł się uwolnić pęcherzyk przez to, że miała nie odpowiednie tabletki, za słabe czy coś. Po prostu nie zatrzymały jej owulacji. Jak to mogła poznać, nie wiem ale chyba tylko po tym, że zaszła w ciąże.
Stary 2008-09-19, 10:37   #562
88mada
Przyczajenie

ja czasami tak sobie mysle ze microgynon jest naprawde przestarzaly.na poczatku nie mialam do niego zaufania.na szczescie jako takich skutkow ubocznych nie mam
Stary 2008-09-19, 10:38   #563
88mada
Przyczajenie

ja czasmai sobie mysle ze microgynon jest jakis przestarzaly.na szczescie nie mam jako takich skutkow ubocznych wiec narazie zostany przy nim
Stary 2008-09-19, 10:48   #564
Kaya1981
Przyczajenie

Ja od roku biore Cilest. Nie mam zadnych skutkow ubocznych , wszysto jest ok ale...Zauwazylam ze od kiedy zaczelam brac Cilest nie mam orgazmu. Czy to normalne? Czy ktoras miala podobny problem??
Kaya1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-19, 10:48   #565
mysza007
Zakorzenienie

88mada własnie tutaj na forum znalazłam kilka postów, w których kobiety piszą, że to stary rodzaj tabletek, ale znowu po tym wątku widać, że wiele kobiet M21 stosuje i jest ok. Ja jakichś dużych skutków ubocznych też na razie nie mam, jedynie wczoraj jak się położyłam wieczorem miałam lekkie zawroty głowy i dzisiaj z rana nudności, ale już przeszły. Także na razie ok. Moja mama nawet z rana powiedziała, że mam ładniejszą cerę, także jak widać chyba tabletki działają.
Stary 2008-09-19, 15:48   #566
ulinkaaa
Zakorzenienie

Dot.: MICROGYNON 21 - wątek zbiorczy

Ja biore M21 od 2 miesiecy, z uwagi na to, ze wycofali tri-regol, ktory bralam i w aptece pani zastapila go m21, ktory ma identyczny sklad. Czuje sie bardzo dobrze, wzroslo mi libido i nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych, jednak mimo wszystko mam watpliwosci, czy sa to dobre tabletki, wlasnie z uwagi na to, ze sa starej generacji i ze sa tak tanie. Tylko nie piszcie, ze to snobizm itd., bo ja juz sama nie wiem co o tym myslec. Po prostu za 2 lata planuje swoje pierwszze dziecko i chcialabym zeby wszystko bylo w porzadku.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-19, 16:49   #567
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Ja biore M21 od 2 miesiecy, z uwagi na to, ze wycofali tri-regol, ktory bralam i w aptece pani zastapila go m21, ktory ma identyczny sklad. Czuje sie bardzo dobrze, wzroslo mi libido i nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych, jednak mimo wszystko mam watpliwosci, czy sa to dobre tabletki, wlasnie z uwagi na to, ze sa starej generacji i ze sa tak tanie. Tylko nie piszcie, ze to snobizm itd., bo ja juz sama nie wiem co o tym myslec. Po prostu za 2 lata planuje swoje pierwszze dziecko i chcialabym zeby wszystko bylo w porzadku.
Uważam, że nie masz się czego obawiać. Ja microgynon stosowałam 9 lat, obecnie jestem w ciąży Udało Nam się za drugim podejściem, oczywiście wcześniej była 3 miesięczna przerwa, którą zaleciła pani gin. aby owulacja wróciła do normy.
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-19, 18:39   #568
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Uważam, że nie masz się czego obawiać. Ja microgynon stosowałam 9 lat, obecnie jestem w ciąży Udało Nam się za drugim podejściem, oczywiście wcześniej była 3 miesięczna przerwa, którą zaleciła pani gin. aby owulacja wróciła do normy.
Bardzo dziekuje za odpowiedz Monix, Twoje slowa podniosly mnie na duchu, bp juz sama nie wiedzialam co myslec Jezeli chodzi o M21 to tak jak pisalam czuje sie bardzo dobrze: nie mialam zadnych plamien, zmian nastroju, bolu glowy czestszego niz zwykle, wzmozonego apetytu itd. Okres dostalam co do minuty tak samo jak po moich poprzednich tabletkach tri-regol. Poza tym dodatkowo wzroslo mi libido I szczerze mowiac, to ja sama chyba nie chcialabym ich zmieniac, poniewaz to juz bylaby moja trzecia zmiana tabletek w ciagu 3 lat. Zadnych nie udalo mi sie brac dluzej niz rok, wszystkie byly wycofywane. M21 dala mi pani w aptece jako zamiennik o identycnym skladzie co tri-regol, wzielam 2 opakowania i teraz pojde na wizyte kontrolna.
W moim przypadku kwestia ceny tabletek nie gra roli, jesli bedzie potrzeba, moge placic wiecej - wszystko dla bezpieczenstwa. Pani ginekolog, do ktorej sie wybieram jest dosc mloda osoba, wiec biore pod uwage taki scenariusz, ze moze mi powiedziec tak jak pisaly dziewczyny: ze M21 to stara generacja i czy tanszych juz nie bylo? No coz, niedlugo wizyta, wiec okaze sie, czy pani doktor podzieli moj entuzjazm
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 13:55   #569
Yantta
Przyczajenie

GG do Yantta

Biorę czwarte opakowanie. Czuje się bardzo dobrze. W pierwszych dniach stosowania miałam poranne mdłości (3 dni dokładniej) i lekkie plamienia. Wszystko ustąpiło. Libido mi się spadło, a wręcz trochę się podniosło, na co mój TŻ nie narzeka, apetyt może mam trochę większy, ale tańczę od środy do piątku i poza 2 cm w biodrach zmian nie zauważyłam (chociaż ja bym się tak tym nie przejmowała, gdyż po mamie, babci... itd. mam tendencie do rozrostu tej partii ciała. Takie skażenie genetyczne xD). Nie będę nikomu polecała, bo tabletki, to sprawa indywidualna. Jednak nie kierowałabym się tak bardzo tym, że podobno te tabsy są starej generacji, bo jak widać powyżej, koleżanka po 9 latach ich stosowania zaszła w ciążą (czego gratuluję! )
Pozdrawiam
Yantta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 16:43   #570
Czekoladaa
Rozeznanie

GG do Czekoladaa

Ginekolog przepisał mi Microgynon 21 na regulację okresu. Pierwsze opakowanie- wszystko w porządku, bez najmniejszych odczuwalnych skutków ubocznych. Przy drugim opakowaniu zaczełam miec straszne mdłości i musialam niestety je wyrzucić.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości