Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-14, 09:47   #541
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V

my się jeszcze nad sylwestrem nie zastanawialismy, robimy plany zawsze gdzies koło połowy grudnia na bale nie chodzimy przyjdzie jeszcze na to czas. Na razie wolimy imprezy w gronie znajomych
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 10:45   #542
Atena28
Raczkowanie

Witam w sobotnie przedpołudnie....hihihihi pospałam sobie dzisiaj a i pogoda za oknem zachęca do spacerku ...nareszcie jakieś przebłyski słoneczka ......

http://s4.suwaczek.com/200408013435.png

http://s10.suwaczek.com/20090620290114.png

Miłości trzeba się uczyć,
uczyć wciąż na nowo i bez końca
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 11:36   #543
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Witam Was Nie pojechałam dzis do szkóły bo nie opłaca mi sie na 2 godz.jechac.

Dodatkowo zle sie czuje, @ mam

Chyba biore sie za pisanie pracy, bo co tu cały dzien robic.

O pokazanie dowodu poprosili ostatnio mnie rok temu

Co tu miałam jeszcze napisac...

Aha co do sylwestra, to moze bede bawic sie w remizie w Jedrzejowicach Jesli cos bedzie tam organizowane, a z stamtad mam kolezanki, z którymi bawiłam sie rok temu tez na sylwku
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 12:47   #544
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majeczka_1 Pokaż wiadomość
Mamy salę zamówioną na 13 sierpnia 2011 oby szczęśliwa ta 13-stka była
Majeczka zaraz dopiszę Cię do naszych panien młodych

Cytat:
Napisane przez Atena28 Pokaż wiadomość
Witam Panie
Nareszcie przebrnełam przez te pare stron
Estrella serdeczne gratulacje ...dziewczynki oby tak dalej to i nazwa watku się rozwinie.....
Ja tez jestem raczek - taki z ostatniej jego dekady , wogóle duzo u nas raczków chyba na forum jest z tego co sie zorientowałam...
Elsi nie będę się upierać że to ty byłaś teraz to już sama nie wiem ..tak mi się wydawało a zakupy robiłam wtedy w biedronce na stawkach...
Co do imion dla dzieci to ja mam takie typy :
dla córeczki Wiktoria bądz Weronika
dla synka - Jan, Maciek lub Dawid ...
Ja mam dwa imiona na drugie Katarzyna..z tym też jest anegdota bo mój tatko jak poszedł zgłosić to urzędu i podawał imię i to oczywiście na początku z nerwów i lekkiego oblewania narodzin córci zapomniał jakie miało być, więc spojrzał w kalendarz i tak mu się spodobało Aneta ze zadecydował sam a co by małżonka nie marudziła zbytnio po dłuuuugiej chwili i wytęrzaniu pamięci przypomniał sobie że miałam być Kasia.... W sumie to dobrze się stało bo ja osobiscie nie lubię tego drugiego imienia .....

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

A co do pysznego jedzonka z kurczaczka to ja dzisiaj sałatkę "Gyros" szykuję dla meżulka
My idziemy jutro do teścia na imieniny i właśnie musiałam zrobić dwie michy tej sałatki A nawet nie mogłam spróbować to to warstwowo to zaraz bym jej wygląd popsuła

Cytat:
Napisane przez blancanet Pokaż wiadomość
No to ja teraz zmienię zupełnie temat, myślałyście już jak spędzicie Sylwestra? Dzisiaj obdzwoniłam różne sale i ceny różne są, na dodatek w wielu miejscach jest drożej niż rok temu mimo kryzysu, np. w Impresji jest 400 zł, zdaje sie, że 3 dania gorące zespół Poison z Opatowa, w Pasji 390 zł zespół Riva Band, Magnat Jacentów 350 zł zespół nie pamiętam, w Panoramie najprawdopodobniej nie robią, w Bałtowie jest 400 zł góralska kapela i wiejski stół + stok za 50 zł dla ewentualnych narciarzy tego wieczoru, w Redzie 500 zł gra Sukces, zastanawiam się czy w Pespektywach będzie jakiś Sylwester... może coś słyszałyście, Novum 450 zł ale tam jest dużo dań gorących i 0,7 na parę i szampan jeśli się nie mylę.
My nie cierpimy mężem tego typu imprez więc najprawdopodobniej siądziemy z moimi rodzicami przed telewizorem albo pójdziemy spać -wtedy byłby najpiękniejszy sylwester

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Ledwo dziś wstałam, mąż do 12 oglądał "Domino Day" (mnie to jakoś nie kręci...). Co do Sylwestra, to chyba spędzimy go ze znajomymi na imprezie - jakoś takie bale mnie nie kręcą, od czasu, gdy byliśmy na tak "udanym" balu, aż opisano go w Gazecie. Poza tym mój brat ma w Sylwestra właśnie 18te urodziny .
My też oglądaliśmy Domino Day - ja to uwielbiam i oglądamy co roku
Stary 2009-11-14, 12:51   #545
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ale narobiłyście mi smaka na sałatkę gyros. Niestety składników w domu brak, więc wykonam zgodnie z planem sałatkę owocową, jak się sprawdzi wrzucę przepis .
Kurczę nie mam pomysłu na prezent świąteczny dla mojego chrześniaka. Ma 2,5 roku.
Na Mikołaja już mu kupiłam taki zestaw samochodzików straży pożarnej.
Zastanawiam się nad takim bujaczkiem, tylko Dominik już raz dostał ode mnie coś w tym stylu i bał się bujać . Myślałam też o jakichś ładnie wydanych bajkach, baśniach. Niestety mam ograniczone finanse .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2009-11-14 o 13:08
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 13:55   #546
michel82
Wtajemniczenie

Witam i ja.Dzisiaj tak trochę później niż zwykle, a to dlatego, że od rana sprzątamy razem z mężem. I dopiero teraz mam chwilkę, żeby do Was zajrzeć i coś napisać. Mąż poszedł odebrać samochód, a ja siedzę sama w domku.
Wczoraj też oglądaliśmy Domino Day. Mój mąż widział to po raz pierwszy, a ja oglądam co roku
Myślałam, że spędzimy dzisiaj romantyczny wieczór tylko we dwoje, ale tak nie będzie, bo idziemy na imieniny wujka mojego męża, choć wcale nie mam na to ochoty.
Co do Sylwestra, to my jeszcze nie mamy żadnych planów, ale pewnie spędzimy sami w domku, a może pójdziemy do znajomych. To się jeszcze okaże. Nieplanowane imprezy są najlepsze. Już nie raz się o tym przekonaliśmy.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 13:56   #547
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Ale narobiłyście mi smaka na sałatkę gyros. Niestety składników w domu brak, więc wykonam zgodnie z planem sałatkę owocową, jak się sprawdzi wrzucę przepis .
Kurczę nie mam pomysłu na prezent świąteczny dla mojego chrześniaka. Ma 2,5 roku.
Zastanawiam się nad takim bujaczkiem, tylko Dominik już raz dostał ode mnie coś w tym stylu i bał się bujać . Myślałam też o jakichś ładnie wydanych bajkach, baśniach. Niestety mam ograniczone finanse .
Ja mam siostrzeńca, dokładnie w tym samym wieku, przyjeżdża do polski na Boże Narodzenie więc kupiłem mu zdalnie sterowany samochód terenowy.
Jakby mieszkał w Polsce to kupiłbym mu(2 osobowy) samochód akumulatorowy wtedy mógłby jeździć z moją córką.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 13:57   #548
mehja
Zakorzenienie

Ostrowczanka mój Kacper też się boi tych bujaczków i konia na biegunach. Nie chce za żadne skarby się pohustać.
Teraz w sklepach jest już mnóstwo zabawek bo Mikołaj się zbliża. Przejdź się a na pewno znajdziesz coś fajnego w swoich granicach finansowych

Kasiunia dodała zdjęcia na NK. Bukiet miała fantastyczny a tort mistrzostwo w ogóle przecudnie wyglądali.
Stary 2009-11-14, 14:10   #549
ninuska
Zadomowienie

Hej. A ja juz po Kielcach jestem. Tylko seminarium miałam.

Kasiunia zdjęcia rewelacyjne. I wogule cała byłaś rewelacyjna

Ide zaraz spać bo od 4 jestemna nogach

Aaaa byłamdziś w jednym z salonów w Kielcach-tym przy rondzie przed PKS. Pani bardzo miła powiedziała,że pod koniec listopada dostana suknie z kolekcji 2010. A później poszłam do komisu (znjaduje sie obok) ale niec nie było na mój wzrost.

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-11-14 o 14:14
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 14:16   #550
przeddzidzie
Raczkowanie

Witam!
Dwa dni nadrabiałam
Aniu i Estrello!!!! Gratuluję i cieszę się razem z Wami!!
Ostatnio same dzidziusiowe informacje do mnie docierają. Moja przyjaciółka też jest w ciąży i znajoma trochę dalsza
Co do imion do ja dla chłopca wybrałabym Antoś a dla dziewczynki Maja albo może Kinga... No i myślałam o podwójnych imionach po dziadkach albo pradziadkach...
Ostatnio byłam trochę zajęta więc nie zaglądałam za często. Kupiliśmy dziś wódkę 170 butelek Pana Tadeusza w hurtowni w Końskich za 21,70 zł
Znaleźliśmy też mieszkanie i staramy się obecnie o kredyt Mam nadzieję, że tym razem się wszystko uda...
W Sylwestra będziemy chyba jak co roku siedzieć w domu ze znajomymi. Bo ja nie przepadam za tymi (przepraszam za określenie) nadętymi balami
A za chwilę jedziemy na mecz Vive do Kielc. Trzymajcie kciuki żebyśmy ograli francuzów
Ja też mam problem z prezentem na święta. Mój chrześniak ma prawie rok. Najpierw Mikołaj potem Wigilia i tego samego dnia Jego imieniny i na dodatek 28 grudnia urodziny
Stary 2009-11-14, 14:30   #551
beatrice1234
Rozeznanie

Te prezenty najgorsze, ja tez nie wiem co kupic chrzesniakowi. Jakoś wydaje mi się że dla dziewczynki łatwiej coś wybrać.

My na sylwestra mamy jechać do zakopca, jeśli dobrze pójdzie, tzn nocleg mieliśmy załatwiony już ale włascicelka zadzwoniła i stwierdziła że nie moze przyjąć tyle osób bo przyjeżdza do niej rodzina, więc teraz musimy czegos szukac od nowa. Na "sali" bylismy kiedyś ale stwierdzam że na razie to nie dla mnie, za kilka lat

beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 14:37   #552
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja takiego konia kupiłam mojemu siostrzeńcowi na 3 urodziny i to była jego ulubiona zabawka

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Ja mam siostrzeńca, dokładnie w tym samym wieku, przyjeżdża do polski na Boże Narodzenie więc kupiłem mu zdalnie sterowany samochód terenowy.
Jakby mieszkał w Polsce to kupiłbym mu(2 osobowy) samochód akumulatorowy wtedy mógłby jeździć z moją córką.
No tak, tyle, że to wydatek strasznie duży i mało kogo stać na takie zabawki.
Ja uważam, że dobre dla dzieci są zabawki rozwijające wyobraźnię lub zdolności manualne.

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
Witam!
Dwa dni nadrabiałam
Aniu i Estrello!!!! Gratuluję i cieszę się razem z Wami!!
Ostatnio same dzidziusiowe informacje do mnie docierają. Moja przyjaciółka też jest w ciąży i znajoma trochę dalsza
Co do imion do ja dla chłopca wybrałabym Antoś a dla dziewczynki Maja albo może Kinga... No i myślałam o podwójnych imionach po dziadkach albo pradziadkach...
Ostatnio byłam trochę zajęta więc nie zaglądałam za często. Kupiliśmy dziś wódkę 170 butelek Pana Tadeusza w hurtowni w Końskich za 21,70 zł
Znaleźliśmy też mieszkanie i staramy się obecnie o kredyt Mam nadzieję, że tym razem się wszystko uda...
W Sylwestra będziemy chyba jak co roku siedzieć w domu ze znajomymi. Bo ja nie przepadam za tymi (przepraszam za określenie) nadętymi balami
A za chwilę jedziemy na mecz Vive do Kielc. Trzymajcie kciuki żebyśmy ograli francuzów
Ja też mam problem z prezentem na święta. Mój chrześniak ma prawie rok. Najpierw Mikołaj potem Wigilia i tego samego dnia Jego imieniny i na dodatek 28 grudnia urodziny
To ze mną wszyscy mają taki problem bo grudzień zdecydowanie jest moim miesiącem - Mikołaj, Gwiazdka i 29 grudnia moje urodziny. A zaraz potem w styczniu moje imieniny. Z tym, że mi jest bardzo łatwo prezent wybrać - cieszę się z każdej duperelki a jak już można ją użyć do robienia biżuterii, świec lub kartek to w ogóle jestem w niebie W tamtym roku dostałam od męża taki zestaw do robienia świec z wosku pszczelego - cieszyłam się jak dziecko
Stary 2009-11-14, 14:49   #553
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja to w ogóle mam w tym roku w grudniu sajgon -prezenty Świąteczne, a zaraz potem w Sylwestra brat ma 18tkę i imieniny. Coś czuję, że będę musiała sięgnąć do żelaznych rezerw.
I co kupić bratu na 18tkę? Myślałam o mp3, ale ma...

Stary 2009-11-14, 14:50   #554
przeddzidzie
Raczkowanie

Fajnie byłoby mu już móc kupić jakichś słodyczy i mieć spokój, ale niestety jest jeszcze za młody. Rodzice nie dają mu żadnych słodkości.
A prawda jest taka, że co by nie dostał to i tak go ucieszy na 5 min
Myślę o jakimś ładnym wydaniu baśni lub wierszy dla dzieci...
Stary 2009-11-14, 14:58   #555
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
No tak, tyle, że to wydatek strasznie duży i mało kogo stać na takie zabawki.
Ja uważam, że dobre dla dzieci są zabawki rozwijające wyobraźnię lub zdolności manualne.
Zdalnie sterowana terenówka zapłaciłem 119 zł to znowu nie takie drogie.
A zdolności manualne rozwija bardzo dobrze, bo steruje się dwoma kciukami.
Ostatnio wśród chirurgów przeprowadzano badania i okazało się że CI co grają na konsolach są sprawniejsi o 30 % . A sterownie w grach bardzo podobne do sterowania autkiem.
Zresztą moja żonka też czasem grywa żeby lepiej gastroskopem operować.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 14:58   #556
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Popisałam sobie troszke pracy i na dzis mi starczy Teraz posiedze z Wami zanim TZ nie przyjdzie
Stary 2009-11-14, 15:15   #557
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Będąc ostatnio u chrześniaka widziałam co zrobił ze sterowanym autem, gdy chciał się dowiedzieć "co ma w ślodku". Nie widzę sensu ładowania 120 zł w coś, co go pocieszy 5 minut, a potem ulegnie absolutnemu zniszczeniu.
Ulubioną zabawką obecnie jest znikopis - który kosztuje jakieś 30 zł.

Stary 2009-11-14, 15:16   #558
mehja
Zakorzenienie

Facet to facet. Mój mąż też uparł się, żeby Kacprowi kupić zdalnie sterowany samolot i kolejkę elektryczną oczywiście pewnie sam się tym będzie bawił

Ostrowczanka wrzuciłam skany na biedronkowy. Może tam coś znajdziesz. Znikopis jest akurat w promocji w tesco za 17zł z groszami (jesli o taki ci chodzi jak w załączniku)

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-11-14 o 15:20
Stary 2009-11-14, 15:21   #559
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Niestety znikopis już ma - zresztą sama mu kupiłam . Widziałam w tej ulotce Biedronkowej ładne książeczki Disneya- może pójdę w tym kierunku. W końcu mały ma cały kosz zabawek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 15:21   #560
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Facet to facet. Mój mąż też uparł się, żeby Kacprowi kupić zdalnie sterowany samolot i kolejkę elektryczną oczywiście pewnie sam się tym będzie bawił
Skad to znam, synkowi mojej kolezanki dałam samochod zdalnie sterowany na roczek(bład bo za mały) ale mojego Tzta i tate małego interesował bardziej samochod niz małego
Stary 2009-11-14, 15:24   #561
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Skad to znam, synkowi mojej kolezanki dałam samochod zdalnie sterowany na roczek(bład bo za mały) ale mojego Tzta i tate małego interesował bardziej samochod niz małego

Ostrowczanka z tych ulotek co zeskanowałam moge ci jeszcze polecić te tańczące i śpiewające pluszaki, Kacper ma już takich 5 różnych i uwielbia je.
Stary 2009-11-14, 15:30   #562
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Zdalnie sterowana terenówka zapłaciłem 119 zł to znowu nie takie drogie.
A zdolności manualne rozwija bardzo dobrze, bo steruje się dwoma kciukami.
Ostatnio wśród chirurgów przeprowadzano badania i okazało się że CI co grają na konsolach są sprawniejsi o 30 % . A sterownie w grach bardzo podobne do sterowania autkiem.
Zresztą moja żonka też czasem grywa żeby lepiej gastroskopem operować.
Emir według mnie prezent za 119 zł to bardzo dużo. A wyrobione mają być całe dłonie a nie tylko kciuki. Toś mnie rozbawił
Stary 2009-11-14, 16:42   #563
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Hej. Dawno mnie nie bylo ale troszke sie dzialo....Przepraszam za zaniedbanie:/
Widze ze ujety zostal watek sylwestrowy. ja polecam Wenus zdecydowanie. 400 zl. 4 dania gorace 18 przystawek i zespol szarotka. za[powiada sie calkiem fajna zabawa.

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 18:14   #564
wowczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
No to mały cały grudzień imprezuje ale wcale mu nie zazdroszczę bo ja jestem w podobnej sytuacji i jako dziecko strasznie się buntowałam,że rodzice dają mi prezent na imieniny i pod choinkę jeden a nie dwa
wowczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 20:57   #565
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja kupiłam Tztowi na gwiazdke płyte dj. Tiesto, o mało dzis jej nie zobaczyl A na mikołaja nic sobie nie kupujemy, bo i tak gwiazdka zaraz potem.
Stary 2009-11-15, 07:31   #566
Viris
Zakorzenienie

Halo halo, nie śpimy

Jakie macie plany na dziś?

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 08:53   #567
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry

ja musze posprzatac w domu bo od wtorku mialam gosci i przed chwila wyjechali. no i jedziemy z mezem zabrac ayto z komisu a zaprowadzic wreszcie to audi moze sie sprzeda pogoda tylko nieciekawa bo pada od rana
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 09:35   #568
majeczka_1
Raczkowanie

Hej!
Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Majeczka zaraz dopiszę Cię do naszych panien młodych
Strasznie miło znaleźć się na liście z pierwszej strony
Ja dzisiaj zabieram się za poprawianie rozdziału pracy, bo nie zrozumieliśmy się z promotorem
majeczka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 10:47   #569
Anima80
Rozeznanie

))))))))))))

Witam Wszystkich
Jestem przygotowana na linczowanie z Waszej strony.... jak mogłam tak Was zaniedbać. O matko :-0..... a tu już V część.

Agnieszko WIELKI UKŁON W TWOJĄ STRONĘ
TROCHĘ POCZYTAŁAM ALE NIGDY TEGO NIE NADROBIĘ

Napiszcie mi w skrócie kto,co,jak i wogóle....
I jestem już z Wami.

U mnie trochę zmian. Doszły mi nowe obowiązki w pracy, a la " awans". Jeżdżę dodatkowo po sklepach w Polsce żeby je wizytować. Więc czasu coraz mniej.

Z każdym miesiącem jak tylko uzbieramy coś pieniędzy staramy się załatwiać sprawy weselne. W tamtym tygodniu odebraliśmy obrączki

A tak dodatkowo to kończy mi się urlop który spędziłam w łóżku z anginą, gorączką 40 stopni i nadal mi nie przeszło
Stary 2009-11-15, 10:59   #570
Anima80
Rozeznanie

i przepraszam trochę za duże zdjęcie wstawiłam :-(

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości