|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 157
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
mam wlosy po duzych zabiegach chemicznych.
tudziez wlosy zaczely mi wypadac z 3 miesiace temu. zaczelam stosowac witaminy. problem jest w tym ze wlosy mi wypadaja, ale jest mnostwo, naprawde mnostwo nowych wlosow... takich malych igielek. a wlosy dlugie wciaz wypadaja, w duzych ilosciach... czy powinnam sie niepokoic, czy powinnen mnie uspokoic fakt ze mam nowe, male wloski? |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 441
|
Witajcie dziewczyny, w tym w±tku piszê pierwszy raz
![]() Po przebrniêciu przez wszystkie strony mo¿e teraz ja co¶ napiszê ![]() Zacznê od tego ¿e od kilku lat leczê siê na niedoczynno¶æ tarczycy, wiêc wiem z czym to siê wi±¿e i jak niekorzystnie odbija siê na w³osach. Poza tym przez wiele lat farbowa³am w³osy najpierw na ró¿ne odcienie czerwieni/rudo¶ci, a potem na blond. Mocno zniszczy³o mi to w³oski... ![]() Przetestowa³am mnóstwo preparatów doustnych, prawie wszystkie dostêpne w aptekach (jako farmaceutka ![]() ![]() ![]() Teraz ³ykam Zincas Forte, cynk dostêpny na receptê. Jak go skoñczê to mam zamiar wypróbowaæ Inneov W³osy farbowane, zobaczymy co to warte ![]() Kiedy¶ dermatolog przepisa³a mi wcierkê recepturow±, 2 razy sobie j± zrobi³am, ale spektakularnych efektów nie zauwa¿y³am ![]() Teraz stosujê Alpicort E, ale robiê to nieregularnie, wiêc efektów te¿ raczej nie widaæ. Owszem, pojawi³o siê trochê w³osków w miejscach gdzie go wcieram, ale s± cieniutkie i króciutkie... taki puszek. Zreszt± pisa³y¶cie ju¿ tutaj o tych baby hair ![]() Spisa³am sobie ró¿ne preparaty zewnêtrzne które polecacie w tym w±tku i bêdê je po kolei testowaæ ![]() Jeszcze odno¶nie cynku: Cytat:
![]() Cytat:
No w³a¶nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak czy siak trzeba z nim ostro¿nie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Sif, ale takie kosmetyki jak ampu³ki Radicala czy inne od¿ywki na wypadanie, stymuluj±ce wzrost w³osów dzia³aj± na ro¶niêcie w³osów w miejscach, których do tej pory ich nie by³o? Mam nadziejê, ¿e tylko odrastaj± te, które wypad³y...
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
MalaArielka - radical to skrzyp kosmetyk raczej naturalny wiec w³osy odrastaj± i trzymaj± siê g³owy
![]() ![]() Ja mam pytanko czy kto¶ tutaj mia³ mo¿e anemiê i po przyjmowaniu ¿elaza przesta³ mieæ klopoty w w³oskami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
mnie po przyjmowaniu ¿elaza znacznie ograniczylo siê wypadanie. od 300-250 w³osów zesz³am do ok 100 po samym ¿elazie. po cynku dodatkowo do ok. 40-60.
w ''dobre dni'' wypada ok 20-30 w³osów.przy dobrej diecie.
postanowienia noworoczne: =>dbam o w³osy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
ja kupi³am sobie dzisiaj silice..
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 727
|
Witam panie
![]() ![]()
#548 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
Cytat:
Ja staram sie jesc duzo ryb, ale juz mi sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
a ryb w ogole nie jem
a miêsa ma³o co ^^ moja mamusia twierdzi,¿e to przez to ;P
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Rozeznanie
|
Ja tylko wtr±cê ¿e jem do¶æ du¿o miêsa i ryby w sumie te¿ i jako¶ nie widzê ¿eby po tym mi siê co¶ poprawi³o...
wszystko niby zdrowo gotujê, i jeszcze warzywa jem i ¿adnych efektów, jednak zawierzê szamponom od¿ywkom i witaminkom.
#551 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 157
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
Cytat:
![]()
postanowienia noworoczne: =>dbam o w³osy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Rozeznanie
|
Witam panie
![]() Dzisiaj drugi raz nak³adania wax'sa na w³osy. I jak na razie lec± nadal jak g³upie. Ach ten stres niepotrzebny i tyle z tego mam teraz. Przez to z moje w³osy s± krêcone nie widaæ tego tak ale ju¿ czuje przy czesaniu lub myciu ¿e jest ich sporo mniej. Pani doktorka kaza³a mi kupiæ jakie¶ tabletki dla kobiet w ci±¿y. Zestaw witamin ogólnie, zaczynam siê zastanawiaæ czy nie przesadzê bior±c vitapil i tabletki witaminowe do tego?? Ponoæ jak siê przedobrzy z takimi rzeczami to efekt jest odwrotny do zamierzonego?? Prawda to??
#554 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 266
|
Mam dok³adnie ten sam problem tyle ¿e u mnie jest ³ysienie palckowate i mam ju¿ wyhodowany jeden placek ³ysego, na którym pojawi³ siê meszek ALE niestety w³osy obok, teoretycznie zdrowe wci±¿ lec± i tak jakby powiekszaj± moj± ³ysinê. Tak wiêc podpinam sie do twojego pytania jak mam na to reagowaæ.
PS. ogólnie to przez ca³y miesi±c ostatni ³yka³a Capivit piêkne w³osy i co prawda nie zmniejszy³o to drastycznie ilo¶ci wypadaj±cych dziennie w³osów ALE spowodowa³o to wyraziste wzmocnienie w³osów nie objêtych wypadaniem wiêc polecam, zawsze na co¶ pomo¿e (meszek te¿ sta³ sie bardziej wyrazisty ![]() Cytat:
ja te¿ sie w³a¶nie zastanawim czy moje problemy z w³osami nie s± wywo³ane ³ojotokiem bo tak szybko przet³uszczaj±cych sie w³osów jeszcze nie mia³am... muszê chyba te¿ na to zacz±æ dzia³aæ bo nied³ugo stracê po³owê swoich piêknych kiedy¶ w³osów......... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj zauwa¿y³am, ¿e moje w³osy s± cieñsze na d³ugo¶ci ok. 9 cm. od g³owy. Akurat odrost zgadza siê z czasem up³yniêtym od momentu wielkiego stresu, zabiegu itp. Rosn± mi teraz o po³owê cieñsze w³osy
![]() Czy odzyskaj± swoj± grubo¶æ? Chyba szanse s± marne ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Wtajemniczenie
|
Te moje cieñsze w³osy zmotywowa³y mnie do kupienia Radicala w ampu³kach... Mam nadziejê, ¿e z czasem odzyskaj± swoj± grubo¶æ( zaczê³am siê teraz tym stresowaæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 89
|
Dziewczyny, czemu po kilku zastosowaniach szamponu Radical przeciw wypadaniu w³osów zaczê³y jeszcze bardziej wypadaæ?
Powinnam go odstawiæ czy czekaæ d³u¿ej na rezultaty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
Chyba s± dwa rodzaje ampu³ek Radical... Przeciw wypadaniu i stymuluj±ce wzrost w³osów? Które u¿ywa³y¶cie i polecacie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Witam
Od paru tyg biorê tabletki merz special g³ównie ze wzglêdu na cienkie i wypadaj±ce w³osy Nie orientuje siê mo¿e kto¶ z Was ile max czasu mo¿na ³ykaæ takie tabletki?Z góry dziêkujê za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
Ja stosuje merz spezial haar aktiv i tez nie wiem czy trzeba robic jakies przerwy? Nie ma nic na opakowaniu ... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Wtajemniczenie
|
Inesko i Klado, jeste¶cie zadowolone z ampu³ek Radicala? Pewnie na wypadanie jeszcze nie pomog³y, jednak jak ogólnie wygl±daj± po nich w³osy czy siê wolniej rzet³uszczaj± czy nak³adanie nie jest k³opotliwe? Co ile myjecie g³owê?
Ja je równie¿ kupi³am. Tanie nie s±... Te¿ zacznê stosowaæ i podzielê siê z Wami efektami. |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Hey dziewczêta !
![]() je¶li próbowa³y¶cie ju¿ prawie wszystkiego (jak ja) a efekty wci±¿ nie s± zadowalaj±ce polecam zakup szamponu Alpecin z kofein±! Mam nadziejê, ¿e wam te¿ pomo¿e ![]() Arielka- ja stosowa³am ampu³ki Radical, ale jak wiêkszo¶æ tego typu specyfików-nie pomog³y na wypadanie a jedynie przyspieszy³y wzrost. Mo¿e dla Ciebie oka¿± siê jednak skuteczne. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Wtajemniczenie
|
No nic, zobaczymy
![]() A Ty masz t± wersjê C1? Widzia³am A1 i my¶lê, ¿e nie powinna siê zbytnio ró¿niæ od tej zachwalanej. |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- A MAM PYTANIE CO DO RADICALA: a mianowice stosuje ampulki ale sa drogie... stosowala ktoras z wizazanek plyn z radicala do wcierania w skore glowy??jesli tak to prosze no opinie;]
![]() |
#567 |
Wtajemniczenie
|
Ja w³a¶nie przed chwil± na³o¿y³am pierwsz± ampu³kê. U mnie aplikacja by³± mêcz±ca
![]() Tak szybko Ci uros³y te w³oski? Jakiej s±d³ugo¶ci? Czy s± cienkie? Ja przy nak³adaniu Radicala przy okazji zrobienia przedzia³ku z boku g³owy zauwa¿y³am, ¿e mam tam sporo w³osków ok. 4 cm. S± jednak do¶æ cienkie, normalnie my¶la³abym, ¿e wypadn± przed uro¶niêciem na ich miejscu w³osów normalnej grubo¶ci. Jednak teraz wszystkie moje w³osy rosn± cieñsze, nawet te d³ugie, wiêc nie wiadomo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Rozeznanie
|
wiesz co ja na poczatku tez mialam problem z aplikacja - kwestia wprawy, co do tych mioch sterczacych k³aków to ja nie wiem czy to kwestia ampulek czy samoczynnego rosniecia ale wydaje mi sie ze na pewno mialy w tym udzial- i te moje sterczace klaczki maja co niektre centymert niektore 2 inne 6 roznie ciezko stwierdzic;]a gruboscia sa takie same jak inne moje wlsosy u nasady glowy;] bo konce mam cienkie ale to winna prostowania pewnie;]
#569 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 223
|
Czy masz na my¶li od¿ywkê wzmacniaj±co - regeneruj±c± ? Czyli ten p³yn w szklanej butelce bez aplikatora? Je¶li tak, to ja zu¿y³am dwa opakowania, ale w moim przypadku nie sprawdzi³ siê wogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 740
|
Ja u¿ywam ampu³ke Radicala z jaki¶ tydzien juz i w sumie nie zauwazylam zmniejszenia wypadania w³osów. Jedyne co, to to, ze zmniejszyl przetluszczanie
![]() Ja nakladam go tak: wlewam zawartosc ampulki do miseczki, nachylam glowe do przodu, maczam palce w miseczce i wcieram placami ![]() ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.