|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
no od 2007 się nazbierało
jak Ci się podoba 3xZ to sobie zrób będę dumna, że ktoś docenił moje dzieło
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
Jeżu malusieńki
![]() Co się porobiło - Sonek, MiciaKicia Trzymam kciuki za to, żeby były to jednak tylko chwilowe nieporozumienia I dołączam do grona tych pokłóconych Łukasz siedzi ogląda fim, a ja nadrabiam, ale do szału mnie doprowadza to, że proszę go o coś pół roku i nic. I potem jeszcze do mnie, że mu nie przypomniałam
|
|
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Ale ten mi się podoba,bo nigdzie nie spotkałam się z identycznym,choć zbyt wyszukany nie jest. Nie mam zdjątka ,ale gdy będę mieć to się pochwalę. Jest z żółtego złota,z jedną dużą cyrkonią i 12 mniejszymi.Ta duża jest złapana jedną łapką od góry i drugą od spodu,a na szynach po jednej i drugiej stronie jest po 6 cyrkonii. Po ślubie to i tak pewnie będę tyko obrączkę nosiła,bo ogólnie to nie lubie zbyt dużo biżuterii nosić i na paluszkach obrączka i jeden pierścionek to max...
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewuszki...nie kloccie sie z TŻetami bo mi smutno
![]() ide spac...smarkam i smarkam. buziaki a miedzy mna a m. o dziwo ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- o to byl moj 1001 post ![]() ![]()
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
nie byłaś w Aparcie
![]() swoją drogą Cobra ma identyczny ![]()
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
I żeby nie było,ja też pokłóciłam się z TŻ o moją nową pasję czyli Wizaż
Zamiast się uczyć,to tracę czas na pierdoły, jego zdaniem...Ale mi się tu tak podoba,nawet simsy mnie tak nie wciągnęły, powiem więcej nie urzekłą mnie ich historia... |
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
ja się z moim nie pokłóciłam-odpukać w niemalowane
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
No tak się składa, że nie byłam w Aparcie ,gdy wybierany był pierścionek, tylko u naszych małych jubilerów, Bo u nas Apartu, Kruk'a i Yes nie było...
Teraz już są,ale mimo wszystko ceny są troszkę odstraszające, a niewiele rzeczy mi się podoba... ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Rozglądałam się już za obrączkami ,tak z ciekawości i powiem tak: jak uda mi się coś wybrać, to Cud nad Wisłą się zdarzy...hihihi |
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu Ty miałaś kłótnię przed Sylwestrem
![]() Łukasz właśnie mi powiedział jaką ja francą jestem - miło
|
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
A tak apro to macie już coś upatrzonego w kwestii obrączek?
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Qurczę literki mi zjada, a tu się okazuje, że mi w klawiaturze smoki się zalęgną okruch na okruchu
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcemy takie, z tym że P. będzie miał 5mm ![]() http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1858
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2010-01-03 o 00:06 |
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spac - trochę mnie tym wszystkim dobił
Zapomniałam powiedziec, że powiedział, że przestało mu zależec - a ja tylko mu powiedziałam, żeby w końcu powynosił te butelki po piwie, a nie donosił następne. Wydarłam się na niego, ale ... achszkoda gadac ![]() DOBRANOC
Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2010-01-03 o 00:05 |
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego powody kłótni muszą być zawsze takie głupie
|
|
#554 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Obrączki z żółtego złota,a pierścioneczek z białego? W ogóle ja to zawsze myślałam, że obrączkę to na jakiejś 6-7 mm będę miała,żeby było ją widać,ale ostatnio nosiłam srebrną na próbę o podobnych parametrach i odparzyła mi paluszek,niestety,ale właśnie czytałam,że takie szerokości mają to do siebie,że potrafią odparzać... |
|||
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodobaly nam sie jedne w kruku, ale poszlismy ponownie i juz ich nie bylo bo my bysmy chcieli kupic jakos pod koniec roku juz (chodzi mi o obraczki bo sukienke to gdzies na poczatku przyszlego roku bede kupowac )co do piosenki, to juz mamy piosenke z pieknej i bestii![]() Micia.. ejjj nie podoba mi sie ten poczatek roku co do nocowania u Tesciow awanture zrobila Piotrkowi, ze usypal u mnie w lozku, tzn u niego w pokoju masakra ehhh no ale co tam, przynajmniej u mnie mozemy sie wysypiac razem tylko niech mi juz nie gada o wnukach, bo jej wypomne i powiem, ze przez sciane za bardzo wnuka nie da sie zrobic ![]() ![]() aa bylismy na desce powiem tak ale mnie du.psko boli ale co tam spodobalo mi sie jutro tez pojdziemy poki snieg bedzie, bedziemy chodzic trzeba sie nauczyc jezdzic do przyszlego sezonu oczywiscie Piotrek smigal, mimo, ze mial pierwszy raz na nogach deske, to az mu zazdroscilam, ze tak ladnie jezdzi a ja jezdzac piszczalam i upadalam ale du.pcia juz wymasowana wiec jest lepiej pewnie jutro beda mega zakwasy uparlam sie i sie naucze
|
|
|
|
|
#556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
początkowo chciałam 2 kolorowe ale do ślubu jeszcze hoho i może mi się jeszcze zmienić
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2010-01-03 o 00:21 |
||
|
|
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze namow TŻta na zmiane daty ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
oczywiscie z przewaga bialego zlota
|
||
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
a mierzyliście takie klasyki z brylancikiem-bo ja się zakochałam jak je zmierzyłam
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Wybranych jeszcze też nie mamy,bo tż za nic do jubilera nie wchodzi,wie czym to grozi i broni się jak przed pójściem na rzeź
Ae to kwestia czasu hihihiPodobają mi się z białego złota i z łączonego, żółtego również,myślałam o takich grawerowanych i o gładkich,rozpatrzyłam najróżniejsze opcje, porównywałam.Na chwilę obecną mój typ to: bardzo zwykłe klasyczne na 4 lub 5 mm z żółtego złota półokrągłe lub trapezowate błyszczące,a tż godzi się na wszystko W wakacje oboje nosiliśmy srebrne na 5 mm półokrągłe i myślę,że będzie coś w ten deseń,bez szaeństw.TŻ i tak nie zawsze będzie nosił,bo puchną mu paluszki:-(
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogladalismy ale bardziej nam sie podobaja laczone |
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne,te Wasze i wiem o co chodzi z tym przecięciem.Na pierwszy rzut oka wygląda jak bardzo prosty pierścionek z brylantem.Na którymś wątku dziewczyna ma bardzo podobny
Ładne,naprawdę.Tylko,że ja troszeczkę o tych łączonych kolorach złota się naczytałam i podobno one są bardzo problemowe przy zmianie rozmiaru.Podobno można je tylko powiększać i to przez rozciąganie, co czasem powoduje odkształcenia lub nawet pęknięcia lub wypadanie kamyczka (też chciałam łączone z białego z żółtym oddzielone taką falą plus brylancik),ale skutecznie mnie to zniechęciło.Tak samo jak białe złoto rodowane,ktore podobno trzeba odnawiać co jakiś czas i ozdoby typu grawer na zewnątrz i piaskowanie i diamentowanie,które się scieraja podobno,a każde odnawianie tego typu powoduje,że obrączka traci na wadze i robi się cieńsza...Na błyszczących szybko robią się ryski,a matowienie, piaskowanie i diamentowanie się scierają.Także nie ma rzeczy idealnych...niestety...
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1880 mierzyliśmy i fajnie wyglądały, ale nie chcę za 5-10 lat żałować, że mam jakiegoś dziwoląga na paluchu podobno tych z brylantami się nie powiększa/zmniejsza bo może wypaść brylancik...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2010-01-03 o 00:39 |
|
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale polaczenie zlota zoltego z bialym tak jak pokazalam w zalaczniku ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]
a ja sie tak zakochalam w nich [/QUOTE]Ale dwa dni temu byłam na Sylwku u znajomych, którzy są po ślubie prawie półtora roku.Mają obrączki właśnie z łączonego złota mniej żółtego przy krawędziach,więcej białego pośrodku całość matowiona i na tym białym wzorek z ukośnych kreseczek.Powiem tak:wyglądają jak w dniu,gdy je sobie założyli.A mój pierścioneczek z żółtego,gładki wygląda dużo gorzej.Więc sama już nie wiem,dylemat pozostał nierozwiązany |
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm moze to kwestia jakosci zlota?? sama juz nei wiem
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem za co tam się płaci tak dużo,zwykłe klasyczne obrączki za 1600 zł prawie?To w małym jubilerskim u nas za 700 góra za dwie...
|
|
|
|
|
#567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mama wspomniała że z brylatami to ciotka miała taką minę, że ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z obrączek mamy kilka (5 chyba) modeli wybranych i chyba będziemy z nich wybierać Cytat:
wybierał ![]() Cytat:
![]() Współczuję. Ale może da się to jeszcze ratować Chociaż z tego co tu o nim pisałaś to nie wiem czy jest sens ![]() ------------------------------- ja po zakupach a to mój kuferek który od teściów dostałam |
|||||
|
|
|
#568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
Ale mi by się niestety nie przydał nie wykorzystałabym jego możliwości---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- I dobrywieczór Ja już powoli odlatuje...hihi moja bidna szyjka i karczek.Dziewczyny kilkanaście godzin na necie w pozycji siedzącej ałaaaaa:-/
|
||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobny i powoli sie zapelnia ![]() kurka juz sama nie wiem moze uzytkowanie moze tamta dziewczyna sciaga pierscionki do zmywania naczyn, czy kapieli-mnie sie niestety zapomnia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.

będę dumna, że ktoś docenił moje dzieło 

=> 55 

wybierał