Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz.6 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 22:44   #541
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Właśnie spojrzałam, ile Ty masz postów kobieto...
no od 2007 się nazbierało

jak Ci się podoba 3xZ to sobie zrób będę dumna, że ktoś docenił moje dzieło

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:45   #542
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Jeżu malusieńki
Co się porobiło - Sonek, MiciaKicia
Trzymam kciuki za to, żeby były to jednak tylko chwilowe nieporozumienia

I dołączam do grona tych pokłóconych Łukasz siedzi ogląda fim, a ja nadrabiam, ale do szału mnie doprowadza to, że proszę go o coś pół roku i nic. I potem jeszcze do mnie, że mu nie przypomniałam

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:49   #543
madziares25
Zadomowienie

Ale ten mi się podoba,bo nigdzie nie spotkałam się z identycznym,choć zbyt wyszukany nie jest. Nie mam zdjątka ,ale gdy będę mieć to się pochwalę. Jest z żółtego złota,z jedną dużą cyrkonią i 12 mniejszymi.Ta duża jest złapana jedną łapką od góry i drugą od spodu,a na szynach po jednej i drugiej stronie jest po 6 cyrkonii. Po ślubie to i tak pewnie będę tyko obrączkę nosiła,bo ogólnie to nie lubie zbyt dużo biżuterii nosić i na paluszkach obrączka i jeden pierścionek to max...

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no od 2007 się nazbierało

jak Ci się podoba 3xZ to sobie zrób będę dumna, że ktoś docenił moje dzieło
O nie kochana,z szacunku dla Twego dzieła, zostanę przy moim
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:50   #544
lusesita23
Zakorzenienie

Oj dziewuszki...nie kloccie sie z TŻetami bo mi smutno

ide spac...smarkam i smarkam.

buziakii oby jutro bylo lepiej miedzy wszystkimi pokloconymi

a miedzy mna a m. o dziwo i jeszcze raz

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

o to byl moj 1001 post

Stary 2010-01-02, 22:51   #545
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ten mi się podoba,bo nigdzie nie spotkałam się z identycznym
nie byłaś w Aparcie
swoją drogą Cobra ma identyczny

Stary 2010-01-02, 22:51   #546
madziares25
Zadomowienie

I żeby nie było,ja też pokłóciłam się z TŻ o moją nową pasję czyli WizażZamiast się uczyć,to tracę czas na pierdoły, jego zdaniem...
Ale mi się tu tak podoba,nawet simsy mnie tak nie wciągnęły, powiem więcej nie urzekłą mnie ich historia...
Stary 2010-01-02, 22:54   #547
kaska87
Zakorzenienie

ja się z moim nie pokłóciłam-odpukać w niemalowane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 22:57   #548
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
nie byłaś w Aparcie
swoją drogą Cobra ma identyczny
No tak się składa, że nie byłam w Aparcie ,gdy wybierany był pierścionek, tylko u naszych małych jubilerów, Bo u nas Apartu, Kruk'a i Yes nie było...
Teraz już są,ale mimo wszystko ceny są troszkę odstraszające, a niewiele rzeczy mi się podoba...

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Rozglądałam się już za obrączkami ,tak z ciekawości i powiem tak: jak uda mi się coś wybrać, to Cud nad Wisłą się zdarzy...hihihi
Stary 2010-01-02, 22:58   #549
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
ja się z moim nie pokłóciłam-odpukać w niemalowane
Kasiu Ty miałaś kłótnię przed Sylwestrem

Łukasz właśnie mi powiedział jaką ja francą jestem - miło

64 => 55
Stary 2010-01-02, 23:02   #550
madziares25
Zadomowienie

A tak apro to macie już coś upatrzonego w kwestii obrączek?

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Kasiu Ty miałaś kłótnię przed Sylwestrem

Łukasz właśnie mi powiedział jaką ja francą jestem - miło
Ja to, że jestem francą ,zołzą i wredotą słyszę bardzo często.A gdy pytam,ża co mnie kocha, to mówi, że nie wie i dodaje, że za wszystko...Mężczyźni...:b rzydal:

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Qurczę literki mi zjada, a tu się okazuje, że mi w klawiaturze smoki się zalęgną okruch na okruchu
Stary 2010-01-02, 23:03   #551
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Rozglądałam się już za obrączkami ,tak z ciekawości i powiem tak: jak uda mi się coś wybrać, to Cud nad Wisłą się zdarzy...hihihi
my mamy już wybrane bo mieliśmy zamawiać...... i dobrze, że nie zamówiliśmy bo chcemy grawer i byłby problem ze zmianą daty teraz...
chcemy takie, z tym że P. będzie miał 5mm
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1858

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:06

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 23:04   #552
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Idę spac - trochę mnie tym wszystkim dobił
Zapomniałam powiedziec, że powiedział, że przestało mu zależec - a ja tylko mu powiedziałam, żeby w końcu powynosił te butelki po piwie, a nie donosił następne. Wydarłam się na niego, ale ... achszkoda gadac

DOBRANOC

64 => 55

Edytowane przez ivona84
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:05
Stary 2010-01-02, 23:10   #553
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam powiedziec, że powiedział, że przestało mu zależec - a ja tylko mu powiedziałam, żeby w końcu powynosił te butelki po piwie, a nie donosił następne. Wydarłam się na niego, ale ... achszkoda gadac
dlaczego powody kłótni muszą być zawsze takie głupie ale trochę pojechał z tym,że mu nie zależy

Stary 2010-01-02, 23:18   #554
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Idę spac - trochę mnie tym wszystkim dobił

DOBRANOC
Jejkuś ,jutro będzie lepiej ochłoniecie z emocji i będzie lepiej.Mi tż też czasem mówił,że mu nie zależy,ale dobrze wiem,że w ogień by wskoczył...hmm taka motywacja do działania dla mnie...Trzymaj się ciepluteńko i buziaczki

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
nie, no spoko jak Ci się podoba to przecież możesz sobie mieć
widzę, że jednak wybraliście sierpień nie chcecie ślubową w rocznicę? Ja bardzo chciałam, ale nie wyszło niestety
Wiesz co?Ja też baaaaaardzooo,ale to bardzo chciałam ślubować 11.06.2011 czyli w naszą rocznicę poznania,ale tż się uparł ,że dwa miesiące na odłożenie kaski będzie i stanęło na tym. Z resztą on od początku chciał sierpień,a ja czerwiec-bo raz ,że rocznica,dwa, że szybciej ihihihih

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
my mamy już wybrane bo mieliśmy zamawiać...... i dobrze, że nie zamówiliśmy bo chcemy grawer i byłby problem ze zmianą daty teraz...
chcemy takie, z tym że P. będzie miał 5mm
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1858
Baaardzo ładne obrączuszki wybraliście.
Obrączki z żółtego złota,a pierścioneczek z białego?
W ogóle ja to zawsze myślałam, że obrączkę to na jakiejś 6-7 mm będę miała,żeby było ją widać,ale ostatnio nosiłam srebrną na próbę o podobnych parametrach i odparzyła mi paluszek,niestety,ale właśnie czytałam,że takie szerokości mają to do siebie,że potrafią odparzać...
Stary 2010-01-02, 23:20   #555
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,nie wiem czy mogę w tym watku zapytać,ale np.obrączki i suknie już wybrane macie?Pochwalcie się(pod waruniekm,że w tym wątku można)Buziaczki gorące i słodkie jak miód Kubusia Puchatka
sukienke i obraczki mam na oku spodobaly nam sie jedne w kruku, ale poszlismy ponownie i juz ich nie bylo ehhh mam nadzieje, ze do przyszlych swiat sie pojawia bo my bysmy chcieli kupic jakos pod koniec roku juz (chodzi mi o obraczki bo sukienke to gdzies na poczatku przyszlego roku bede kupowac )

co do piosenki, to juz mamy piosenke z pieknej i bestii

Micia.. ejjj nie podoba mi sie ten poczatek roku juz kolejna sie rozstala

co do nocowania u Tesciow spalismy oddzielnie awanture zrobila Piotrkowi, ze usypal u mnie w lozku, tzn u niego w pokoju masakra powiedziala, ze pod jej domem nie bedziemy razem spac, bo ona ma swoje zasady i tyle. gdzie indziej, gdzie ona nie widzi mozemy robic co chcemy,a le pod jej dachem nie ma mowy wiec dla swietego spokoju Piotrek poszedl do nich i z tekstem "zadowolona?" to tak za dobranoc ehhh no ale co tam, przynajmniej u mnie mozemy sie wysypiac razem tylko niech mi juz nie gada o wnukach, bo jej wypomne i powiem, ze przez sciane za bardzo wnuka nie da sie zrobic

aa bylismy na desce powiem tak ale mnie du.psko boli Piotrek sie smial, ze wiecej razy upadlam niz zjechalam ale co tam spodobalo mi sie jutro tez pojdziemy poki snieg bedzie, bedziemy chodzictrzeba sie nauczyc jezdzic do przyszlego sezonu oczywiscie Piotrek smigal, mimo, ze mial pierwszy raz na nogach deske, to az mu zazdroscilam, ze tak ladnie jezdzi a ja jezdzac piszczalam i upadalam ale du.pcia juz wymasowana wiec jest lepiej pewnie jutro beda mega zakwasy ale co tam uparlam sie i sie naucze
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 23:20   #556
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co?Ja też baaaaaardzooo,ale to bardzo chciałam ślubować 11.06.2011 czyli w naszą rocznicę poznania,ale tż się uparł ,że dwa miesiące na odłożenie kaski będzie i stanęło na tym. Z resztą on od początku chciał sierpień,a ja czerwiec-bo raz ,że rocznica,dwa, że szybciej ihihihih
ale za to będą 2 powody do świętowania
Cytat:
Obrączki z żółtego złota,a pierścioneczek z białego?...
pani w aparcie właśnie mówiła, że nie ma sie co kierować tym, że na codzień nosi się srebro albo ma się pierścionek z białego złota, a klasyczne obrączki zawsze będę modne początkowo chciałam 2 kolorowe ale do ślubu jeszcze hoho i może mi się jeszcze zmienić

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:21
Stary 2010-01-02, 23:21   #557
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Jejkuś ,jutro będzie lepiej ochłoniecie z emocji i będzie lepiej.Mi tż też czasem mówił,że mu nie zależy,ale dobrze wiem,że w ogień by wskoczył...hmm taka motywacja do działania dla mnie...Trzymaj się ciepluteńko i buziaczki

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Obrączki z żółtego złota,a pierścioneczek z białego?
W ogóle ja to zawsze myślałam, że obrączkę to na jakiejś 6-7 mm będę miała,żeby było ją widać,ale ostatnio nosiłam srebrną na próbę o podobnych parametrach i odparzyła mi paluszek,niestety,ale właśnie czytałam,że takie szerokości mają to do siebie,że potrafią odparzać...
gdybys miala 11.o6 to bysmy byly zonami w ten sam dzien moze namow TŻta na zmiane daty

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
ale za to będą 2 powody do świętowania

pani w aparcie właśnie mówiłą, że nie ma sie co kierować tym, że na codzień nosi się srebro albo ma się pierścionek z białęgo złota, a klasyczne obrączki zawsze będę modne początkowo chciałam 2 kolorowe
my bedziemy miec mieszane oczywiscie z przewaga bialego zlota
Stary 2010-01-02, 23:23   #558
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
my bedziemy miec mieszane oczywiscie z przewaga bialego zlota
a mierzyliście takie klasyki z brylancikiem-bo ja się zakochałam jak je zmierzyłam

Stary 2010-01-02, 23:23   #559
madziares25
Zadomowienie

Wybranych jeszcze też nie mamy,bo tż za nic do jubilera nie wchodzi,wie czym to grozi i broni się jak przed pójściem na rzeź Ae to kwestia czasu hihihi
Podobają mi się z białego złota i z łączonego, żółtego również,myślałam o takich grawerowanych i o gładkich,rozpatrzyłam najróżniejsze opcje, porównywałam.Na chwilę obecną mój typ to: bardzo zwykłe klasyczne na 4 lub 5 mm z żółtego złota półokrągłe lub trapezowate błyszczące,a tż godzi się na wszystkoW wakacje oboje nosiliśmy srebrne na 5 mm półokrągłe i myślę,że będzie coś w ten deseń,bez szaeństw.TŻ i tak nie zawsze będzie nosił,bo puchną mu paluszki:-(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 23:27   #560
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
a mierzyliście takie klasyki z brylancikiem-bo ja się zakochałam jak je zmierzyłam
jeszcze nie mierzylismy ale ogladalismy ale bardziej nam sie podobaja laczone cos w stylu co w zalacznikutylko tamta dla Panny Młodej byla przecieta i polaczona wlasnie brylancikiem ale ich nie ma w necie
Stary 2010-01-02, 23:35   #561
madziares25
Zadomowienie

Bardzo ładne,te Wasze i wiem o co chodzi z tym przecięciem.Na pierwszy rzut oka wygląda jak bardzo prosty pierścionek z brylantem.Na którymś wątku dziewczyna ma bardzo podobnyŁadne,naprawdę.Tylko,że ja troszeczkę o tych łączonych kolorach złota się naczytałam i podobno one są bardzo problemowe przy zmianie rozmiaru.Podobno można je tylko powiększać i to przez rozciąganie, co czasem powoduje odkształcenia lub nawet pęknięcia lub wypadanie kamyczka (też chciałam łączone z białego z żółtym oddzielone taką falą plus brylancik),ale skutecznie mnie to zniechęciło.Tak samo jak białe złoto rodowane,ktore podobno trzeba odnawiać co jakiś czas i ozdoby typu grawer na zewnątrz i piaskowanie i diamentowanie,które się scieraja podobno,a każde odnawianie tego typu powoduje,że obrączka traci na wadze i robi się cieńsza...Na błyszczących szybko robią się ryski,a matowienie, piaskowanie i diamentowanie się scierają.Także nie ma rzeczy idealnych...niestety...
Stary 2010-01-02, 23:36   #562
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie mierzylismy ale ogladalismy ale bardziej nam sie podobaja laczone cos w stylu co w zalacznikutylko tamta dla Panny Młodej byla przecieta i polaczona wlasnie brylancikiem ale ich nie ma w necie
takie?
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1880
mierzyliśmy i fajnie wyglądały, ale nie chcę za 5-10 lat żałować, że mam jakiegoś dziwoląga na paluchu

podobno tych z brylantami się nie powiększa/zmniejsza bo może wypaść brylancik...

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:39
Stary 2010-01-02, 23:39   #563
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
takie?
mierzyliśmy i fajnie wyglądały, ale nie chcę za 5-10 lat żałować, że mam jakiegoś dziwoląga na paluchu
cos w podobie ale polaczenie zlota zoltego z bialym tak jak pokazalam w zalaczniku

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Bardzo ładne,te Wasze i wiem o co chodzi z tym przecięciem.Na pierwszy rzut oka wygląda jak bardzo prosty pierścionek z brylantem.Na którymś wątku dziewczyna ma bardzo podobnyŁadne,naprawdę.Tylko,że ja troszeczkę o tych łączonych kolorach złota się naczytałam i podobno one są bardzo problemowe przy zmianie rozmiaru.Podobno można je tylko powiększać i to przez rozciąganie, co czasem powoduje odkształcenia lub nawet pęknięcia lub wypadanie kamyczka (też chciałam łączone z białego z żółtym oddzielone taką falą plus brylancik),ale skutecznie mnie to zniechęciło.Tak samo jak białe złoto rodowane,ktore podobno trzeba odnawiać co jakiś czas i ozdoby typu grawer na zewnątrz i piaskowanie i diamentowanie,które się scieraja podobno,a każde odnawianie tego typu powoduje,że obrączka traci na wadze i robi się cieńsza...Na błyszczących szybko robią się ryski,a matowienie, piaskowanie i diamentowanie się scierają.Także nie ma rzeczy idealnych...niestety...
a ja sie tak zakochalam w nich a Ty mi takie rzeczy piszesz ehhhh typowo zoltych nie chce, oboje nie lubimy
Stary 2010-01-02, 23:51   #564
madziares25
Zadomowienie

[/COLOR]
a ja sie tak zakochalam w nich a Ty mi takie rzeczy piszesz ehhhh typowo zoltych nie chce, oboje nie lubimy [/QUOTE]
nie chciałam zrobić Ci przykrości,myslę po prostu o tej kwestii bardzo dużo,wchodziłam na różne fora i podpytywałam dziewczyn nie tylko o to co im się podoba,ale też co wybrały i jak im się to sprawuje,to tak w skrócie,co napisałam.
Ale dwa dni temu byłam na Sylwku u znajomych, którzy są po ślubie prawie półtora roku.Mają obrączki właśnie z łączonego złota mniej żółtego przy krawędziach,więcej białego pośrodku całość matowiona i na tym białym wzorek z ukośnych kreseczek.Powiem tak:wyglądają jak w dniu,gdy je sobie założyli.A mój pierścioneczek z żółtego,gładki wygląda dużo gorzej.Więc sama już nie wiem,dylemat pozostał nierozwiązany
Stary 2010-01-02, 23:54   #565
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
a ja sie tak zakochalam w nich a Ty mi takie rzeczy piszesz ehhhh typowo zoltych nie chce, oboje nie lubimy
nie chciałam zrobić Ci przykrości,myslę po prostu o tej kwestii bardzo dużo,wchodziłam na różne fora i podpytywałam dziewczyn nie tylko o to co im się podoba,ale też co wybrały i jak im się to sprawuje,to tak w skrócie,co napisałam.
Ale dwa dni temu byłam na Sylwku u znajomych, którzy są po ślubie prawie półtora roku.Mają obrączki właśnie z łączonego złota mniej żółtego przy krawędziach,więcej białego pośrodku całość matowiona i na tym białym wzorek z ukośnych kreseczek.Powiem tak:wyglądają jak w dniu,gdy je sobie założyli.A mój pierścioneczek z żółtego,gładki wygląda dużo gorzej.Więc sama już nie wiem,dylemat pozostał nierozwiązany
ehhh jakis promyk nadzieji hmm moze to kwestia jakosci zlota?? sama juz nei wiem
Stary 2010-01-02, 23:55   #566
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
takie?

podobno tych z brylantami się nie powiększa/zmniejsza bo może wypaść brylancik...
Ale ten Apart to ma cenyNie wiem za co tam się płaci tak dużo,zwykłe klasyczne obrączki za 1600 zł prawie?To w małym jubilerskim u nas za 700 góra za dwie...
Stary 2010-01-03, 00:00   #567
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
u mnie też nikt sie nie zainteresował pierścionkiem.. po jakimś czasie.. chyba dopiero pod koniec grudnia bratowa nagle mnie złapała za rękę i ogladała cudo.. ale bez jakijś pozytywnej reakcji...

ale ważne ż epierścionrek ma mi sie podobać a nie innym...
U mnie wręcz patrzyli z niechęcią a jak mama wspomniała że z brylatami to ciotka miała taką minę, że
Cytat:
chyba tego, że jego dziecko czyli P. jest już dorosłe i chce zakładać swoją rodzinę a dla rodziców to takie wiecie traumatyczne
Moja mama była w siódmym niebie - zero traumy
Cytat:
Dziewczyny,nie wiem czy mogę w tym watku zapytać,ale np.obrączki i suknie już wybrane macie?Pochwalcie się(pod waruniekm,że w tym wątku można)Buziaczki gorące i słodkie jak miód Kubusia Puchatka
Suknię konkretną nie A z obrączek mamy kilka (5 chyba) modeli wybranych i chyba będziemy z nich wybierać
Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
a ja bym chciała zapytac czy myślałyście już o piosence na pierwszy taniec, takiej tylko waszej zdradzicie?
myślałam ale nie wiem, chyba Tż będzie DLA MNIE wybierał
Cytat:

MiciaKicia ile lat ma Twój TZ? bo strasznie młodo wygląd-ja bym mu dałą 19 lat
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
22 skonczy w maju
Strasznie młodo wygląda
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

ROZSTALISMY SIE.

Pozniej napisze.
Współczuję. Ale może da się to jeszcze ratować Chociaż z tego co tu o nim pisałaś to nie wiem czy jest sens

-------------------------------

ja po zakupach mam nową kiecuszkę do mojej kolekcji i butki

a to mój kuferek który od teściów dostałam
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 00:06   #568
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
ehhh jakis promyk nadzieji hmm moze to kwestia jakosci zlota?? sama juz nei wiem
Wiesz co,jakość złota?Hmm nie mam pojęcia.Z tego co wiem to obrączki standardowo wykonuje się z próby 585 czyli 14 k,więc to to samo.Próba 333 jest gorsza,gdyż jest w niej mniej złota i więcej dodatków,ale to złoto jest mniej podatne na odkształcenia,za to może uczulać,bo ma dodatki srebra,niklu czasem palladu.Bo samo złoto 24 karatowe jest bardzo kowalne i ciągliwe i zbyt kruche,więc dodaje się do niego troszkę innych pierwiastków,aby je "utrwalić" i wzmocnić nieco.Obrączki są wykonywane z tego 14 karatowego złota,nie spotkałam w niższej próbie.Więc nie wiem od czego to zależy,naprawdę.Ideałem byłyby platynowe,no ale to już jest wyższa szkoła jazdy na motylach

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:

Jaki fajowski kuferek,na wszystkie większe i mniejsze skarbyAle mi by się niestety nie przydałnie wykorzystałabym jego możliwości

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

I dobrywieczórJa już powoli odlatuje...hihi moja bidna szyjka i karczek.Dziewczyny kilkanaście godzin na necie w pozycji siedzącej ałaaaaa:-/
Stary 2010-01-03, 00:07   #569
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki fajowski kuferek,na wszystkie większe i mniejsze skarbyAle mi by się niestety nie przydałnie wykorzystałabym jego możliwości
dla mnie jest niestety ... za mały tak z 1/3 mi wejdzie tam

dobranoc!
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 00:07   #570
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
U mnie wręcz patrzyli z niechęcią a jak mama wspomniała że z brylatami to ciotka miała taką minę, że

Moja mama była w siódmym niebie - zero traumy

Suknię konkretną nie A z obrączek mamy kilka (5 chyba) modeli wybranych i chyba będziemy z nich wybierać

myślałam ale nie wiem, chyba Tż będzie DLA MNIE wybierał

Strasznie młodo wygląda

Współczuję. Ale może da się to jeszcze ratować Chociaż z tego co tu o nim pisałaś to nie wiem czy jest sens

-------------------------------

śliczny kuferek mam podobny i powoli sie zapelnia

kurka juz sama nie wiem moze uzytkowanie moze tamta dziewczyna sciaga pierscionki do zmywania naczyn, czy kapieli-mnie sie niestety zapomnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości