|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki
Też oglądałam Rozmowy w toku. "Rafałku zamknij japę". Załamać się można
Duszyczko jeśli chodzi o polskie kaszki to ... zależy Jeśli kupujesz kaszki mleczno-ryżowe to lepiej trzymać się 1 firmy (one są już robione na mleku modyfikowanym, więc po co mieszać? każdy producent robi na "swoim mleku"), jeśli jednak nie mają w swojej nazwie słówka "mleczno" to wszystko jedno. Kleik kukurydziany kupuję Nestle. Ale chyba można go zrobić samemu (na zdrowy chłopski rozum wystarczy kupić kaszę kukurydzianą i gotować ja wg przepisu na opakowaniu, dodać do mleka; mi się nie chce w to bawić ) Ale myślę, że jeśli maluszek nie ma żadnych problemów brzuszno-kupkowych to można zacząć od ryżu. Ja ciągle pamiętałam początkowe problemy Igusia z robieniem kupki i to jak się męczył, prężył i stękał więc wolałam wprowadzić najpierw kukurydziany
Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2010-01-18 o 17:39 |
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz wrocilam z zakupow i na poprawe humoru kupilam malemu dwie bluzeczki
i dla siebie ta nieszczesna lewatywe co m iHeksia polecila i sie zdziwilam bo nie ma zadnej ulotki jak zrobic itp
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Duszyczko
Ja kupuje wlasnie Milupe i ostatnio Cow & Gate - to podobno polska Bobovita, co zdaje sie byc prawda bo identycznie zachowuje sie przy przygotowywaniu, czyli rzadka, rzadka i nagle kamien. W pl sklepie kupilam raz i wiecej nie kupie bo we wszystkich jest cukier - w milupie i cow & gate cukru brak. Zaczelam od Baby Rice Milupy. A dzisiaj przestawiam Olka czasowo, normalnie od 16 do 18 mial 2ga drzemke, dzisiaj drzemki nie bylo i licze na to, ze za pol godziny - no, moze za godzine pojdzie juz spac (nrmalnie po 20), juz zaczyna ziewac, wiec jest szansa. Wczoraj i wsobote znowu go obkupilam - , na 2 - 3 lata ![]() |
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve to straszne co napisalas o tych opiekunkach ,co za potwory!!!
Elcia ja mam ta lewatywe i mam do niej ulotke z instrukcja uzycia ale ona zupelnie nie jest potrzebna Wystarczy ja sobie zaaplikowac i po sprawie ![]() Co do plynu do higieny intymnej to ja uzywam ziaja i nigdy nie mialam zdnych problemow typu podraznenia itp,i mozna go tu kupic w niektorych aptekach ,ja ostatnio kupowalam w tej kolo Medicusa ,a raczej pod Medicusem
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
katia z ciebie to dopiero laska jest a zdjecia no no swietne
|
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
Elciu odezwala sie brzydula
Twoje zdjecia slubne powalaja na kolana!Boskie sa!!!Przykro mi z powodu TZ moj jest taki sam ...nigdy nie umie sie przyznac do bledu,przeprosic,wyciagna c reki pierwszy ,wiec wiem jak sie czujesz kochana ... Ale mam nadzieje ze szybko wam ten kryzys minie !Sciskam
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musze ci powiedziec ze twoj maz to normalnie przystojniak ![]()
|
|
|
|
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedyna rzecz istotna przy aplikowaniu tej lewatywy: trzeba pamiętać że gdy naciśnie się tubkę i cała zawartość wypłynie do środka (zwrot do odbytu jakoś mi się nie podoba
) to trzeba ją wyciągać powoli nie zwalniając uścisku. Dopiero gdy już się ją wyjmie to można przestać trzymać ściśniętą. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam. Rozumiecie mnie? Chodzi o to, że jeśli lewatywa jest w środku i zwolni się uścisk to ten płyn doodbytniczy (piękna nazwa ) może zostać jakby znowu wessany, tworzy się podciśnienie czy próżnia czy cholera wie jeszcze co (z fizy byłam do dupy - ten zwrot pasuje tutaj idealnie ) i nie zadziała tak jak powinien. No i podobno ma to zadziałać po 5 min po aplikacji. Nie wierzcie w to tak do końca, u mnie zadziałał praktycznie od razu. Dobrze że łazienka nie była zajęta ![]() W aptece pod Medicusem pracuje taka bardzo sympatyczna polka
|
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
Heksiu masz racje dokladnie tak jest napisane w ulotce
Ja dawalam jedna kumpeli i na nia zadzialalo po 15 min.jak widac na kazdego dziala inaczej . Co do tej polki spod medicusa to masz racje mila byla,a jakas znajoma twoja czy cos? A dziewczynki czy tutaj maja takie gaziki nasaczone spirytusem do przemywania peka ?Bo wiem ze w pl maja takie cos ,zastanawiam sie jak by sie takie cos tutaj nazywalo?
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-01-18 o 19:34 |
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie
Ale pare razy po wizycie w Medicusie szłam od razu do tej apteki (a to antybiotyk, a to czopki, a to lewatywa itd), a że moje panieńskie jeszcze wtedy nazwisko jest dość charakterystyczne to sama przeszła ze mną z angielskiego na polski. Pare razy z nią rozmawiałam, bardzo sympatyczna i życzliwa. No i straszna gaduła
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Myslalam ze moze znajoma
Tez sie zdziwilam jak podalam recepte i pani ktora przyniosla mi lekarstwo wypowiedziala moje imie bez problemu Faktycznie mila z niej osobka,szkoda ze ta apteka tak daleko .
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam do was takie ptanko, bo na dniach bedziemy malemu wyrabiac paszport, chcemy irandzki z racji tego ze jest nam latwiej i szybciej, no i dzisiaj mialam okazje zobaczyc taki paszporcik, bo znajomi robili malemu, ale zauwazylam ze maly tam mial wpisane obywatelstwo irlandzkie, no i nie ma opcji aby bylo polskie??? i czy jak bedzie irlandzkie to juz na zawsze??? czy mozna to zmienic??? chcialabym jednak aby nikus mial obywatelstwo polskie, z gory dziekuje za pomoc.
Eve szalejesz z tymi ciuszkami dla Olusia |
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
katia to sie nazywa Alcohol swabs ja jzu kupilam
|
|
|
|
#554 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwiatko może mieć wpisane obywatelstwo irl, ale w świetle prawa polskiego ma też polskie (i ojciec i matka polacy, więc dziecko ma takie obywatelstwo, to się nazywa prawo krwi czy jakoś tak). Mam nadzieję, że nie wprowadzam cię w błąd.
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwiatkoo
Maly bedzie mial po prostu podwojne obywatelstwo - jesli zrobicie mu irl paszport, to bedzie Irolkiem a dla Polski jest Polakiem - Heksa ma racje z prawem krwi. W Polsce (lub w ambasadzie) zrobicie mu paszport i juz. Mnie szczeze mowiac bardzo zalezalo na irl paszporcie, do tego stopnia, ze liczylam tysiac razy czy aby na pewno Olus paszport dostanie. Kiedys nie bedzie mial problemu z wyjazdem do Stanow, czy Australii... A z ciuchami rzeczywiscie szaleje - za bardzo... Maly jeszcze nie ma roku, a ja kupuje juz ciuchy na 2 - 3 lata, bo "na wczesniej" juz mam za duzo |
|
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za odp.
a z tymi ciuszkami to bedziesz juz miala niezly zapas dla drugiego dzieciorka no chyba ze bedzie dziewczynka to wtedy bedzie szal na nowo tutaj przynajmniej mozna sobie pozwolic na taki szal, ciuszki sa w przystepnej cenie no i zawsze jakies promocje tez sie trafia, wiec nie ma co zalowac. |
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia dziekuje
Ja tez mam zamiar starac sie o paszport irlandzki dla malego,czy robia jakies problemy polakom czy wyrabiaja bez problemu?
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy Wy też dostałyście znowu pismo z Child Benefitu o potwierdzenie u pracodawcy? Przecież we wrześniu/październiku wszystkie dostałyśmy te listy. Chyba co kwartał nam to będą wysyłać. Upierdliwcy
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa dzis mi przyslo juz mnie to wpienia... niedawno wysylalismy a teraz znowu... a niech ich pies traci... po co im to?
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mysle, ze w tym tyg. to zalatwimy to dam ci znac ![]() ja narazie nic nie dostalam Elcia dzieki za komplement odnosnie zdjec, twoje tez sa super, a slubne to pozwolilam sobie obejrzec juz wczesniej na wiazau ![]() Pakusiu pozwolilam sobie dzisiaj obejrzec twoje zdjecia i widzialam ze brzusio mialas ogromniasty!
|
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no byl mega ofromniasty wszyscy sie pytali czy blizniaki teez cie podgladalam sliczne masz fotunie... ogladalam tak na szybkiego pozniej zlustruje wszystkie i dam jakies komentarzyki
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
A wlasnie mialam was ostatnio pytac o to,- bo kumpela mi mowila ze dostaje co 3mce.Ze podobno duzo polakow wyjezdza do kraju a pieniadze dalej pobieraja,dlatego oni chca potwierdzenia ze wciaz tu jestescie ,czy jakos tak
![]() Sylwiatko ok dzieki daj znac jak by co
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-01-18 o 21:45 |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
katia ja najepierw sama szukalam na polkach ale nie byl wiec zapytalam i ona wziela z zaplecza wiec trzeba pytac bo nie sa dla nas dotepna na polkach
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- sylwiatko no jak ja popatrzalam na wasze zjdecia do doszlam do wniosku ze jestem naszym formuowym brzydalem
|
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i musze wam powiedziec ze TZ jak przyszedl z pracy to okazal skruche iedlismy i pogadalismy na spokojnie bylam w szoku ze sam zaproponowal,przeprosil za to co mowil i nie usprawiedliwial sie dzisiaj ze nie pamieta co mowil,powiedzial ze zle zrobil ze narzekal na mnie i ze chce zeby chrzciny byly w restauracji bo to wygodniejsze wiez zapytalam czy na pewno i powiedzial ze na pewno
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kl aski: to brawa dla tz'ta pewnie jeszcze seksikiem cie przkupil hihihi fajnie ze sie dogadaliscie !!!!i co ty gadasz !!! jaki forumowy brzydal??? popatrz na moje foty!!! slicznie wygladasz i jak bedziesz inaczej myslec to przyjade i ci skopie tylek !!! ![]() POZATYM!!!!!!! PAMIETAJ ZE NIEDLUGO BEDZIESZ MAMUSIA I ZAPAMIETAJ : KAZDA MAMUSIA JEST PIEKNA! NIE MA BRZYDKICH MAMUS widzialas kiedys brzydka mamusie?? bo ja nie no chyba ze taka co katuje swoje dziecko... one sa brzydkie ale nie my ...
|
|
#567 |
|
Wtajemniczenie
|
Pakusia dobrze mowisz!!!!Elcia chce chyba dostac po tylku!!!
![]() Elciu ale super ze twoj tz wreszcie zmadrzal!Super ze wszystko juz ok
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
pakusiu nie mowie ze mamusie sa brzydkie
tylko ja jakos tak zbrzydlam o figurze nie mowie bo wiadomo ze w ciazy to normalne no ale jesli chodzi o twarz to u mnie masakra a z TZ tez jestem zadowolona bo nie myslalam ze stac go na slowo przepraszam a jaednak mnie zadziwil |
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwiatkoo
Masz racje, tutaj po prostu czowieka na to stac Dlatego tez nie czuje sie winna, ze kupuje tony ubranek, bo albo bedzie dla braciszka, albo kompletnie jeszcze nie wiem co zrobie ![]() No wlasnie, lepiej jakby nam sie trafil drugi chlopiec - ze wzgledu na ciuszki, ale moglaby byc dziewczynka - dla rownowagi i sukieneczek z falbankami ![]() Katia jedyny warunek, to ciagly pobyt przez min 3 lata Heksa My tez dostalismy - ja sie nie dziwie, po tch wszystich przekretach w wykonaniu naszych rodakow, bronia sie jak moga ... Sylwiatkoo Mojego brzucha nie widzialas 115cm w obwodzie - to byl brzuuusio |
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak oni to sprawdzaja ze sie jest tutaj te 3 lata?
Co do ubranek to ja tez sie nie umiem opanowac a przeciez maly jeszcze w brzuchu!!!Matko a co bedzie jak juz sie urodzi!!!Ale jak tu sie opanowac jak to wszystko takie sliczne i tanie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

Jeśli kupujesz kaszki mleczno-ryżowe to lepiej trzymać się 1 firmy (one są już robione na mleku modyfikowanym, więc po co mieszać? każdy producent robi na "swoim mleku"), jeśli jednak nie mają w swojej nazwie słówka "mleczno" to wszystko jedno.
) Ale myślę, że jeśli maluszek nie ma żadnych problemów brzuszno-kupkowych to można zacząć od ryżu. Ja ciągle pamiętałam początkowe problemy Igusia z robieniem kupki i to jak się męczył, prężył i stękał więc wolałam wprowadzić najpierw kukurydziany
Zabki

Wystarczy ja sobie zaaplikowac i po sprawie 

juz mnie to wpienia... niedawno wysylalismy a teraz znowu... a niech ich pies traci... po co im to?

kl aski:
hihihi fajnie ze sie dogadaliscie !!!!