Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 10:54   #541
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Super. Szczęściara z ciebie. Mam nadzieje że piesek pomoże ci wyzdrowieć. Nie wiem czzemu ale ona taka mała i bym ją Kruszynka nazwała

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-01-03 o 17:57
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:44   #542
tatiana22
Raczkowanie

Piesek, choć mały, zapewne cię pogoni Tak więc nie ma wyjścia : będziesz musiała więcej jeść żeby mieć siłę z nim biegać.
tatiana22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:06   #543
201705250937
Konto usunięte

Cool Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Czy są tu dziewczyny chore na bulimię i próbujące normalnie jeść? u mnie zauważylam problem nadproducji śliny po jedzeniu. Gdy byłam w sklepie z dodatkami do domu, nagle zaczęla napływaćmi do buzi ogromna ilosc sliny, pierwsza polknęlam,potem druga i trzecia,mialamcalepelne jej policzki iczulam,ze zaraz zwymiotuję na sztuczne kwiaty czy poduszki. Poza tym pol godziny po dużym posilku jestem strasznie glodna.. Przepraszam,jesli kogoś zniesmaczylam..

Edytowane przez 201705250937
Czas edycji: 2011-01-03 o 21:07
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:33   #544
ktmk
Raczkowanie

Szczerze powiem, że takich "napływów" śliny nigdy nie miewałam, natomiast co do tego głodu po posiłku, a raczej ssania, to miałam przez bardzo długi czas, parę miesięcy to trwało zanim się unormowało, nawet rodzice się dziwili, że tyle jem, chociaż dawno przestałam wymiotować.

ktmk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:22   #545
nicka01
Wtajemniczenie

Ja ostatnio kompletnie nie przywiązuje uwagi do tego co jem

Dzisiaj na śniadanie cała kapusta pekińska z solą, na drugie śniadanko bułka z pomidorem
ot tak bo na to akurat mój mózg miał ochotę.

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:48   #546
Ervisha
Zakorzenienie

nicka01 troche dziwne to jedzenie

Stary 2011-01-04, 11:07   #547
skomplikowana_18
BAN stały

Jestem załamana,wróciłam tu w niedzielę wieczorem,mam nowe leki na apetyt i wspomagające tycie,ale pani doktor mnie uspokoiła,że lek sam w sobie nie powoduje tycia.Na przepustce jadłam,lecz widocznie za mało,bo wiadomo że w domu więcej energii się traci,spacer itd.,poza tym byłam strasznie nerwowa,niespokojna,nerwy zżerały.To niestety odbiło się na wadze,pół kg mi spadło.Najgorsze jest to,że w tej chorobie ciągle trzeba starać się coraz więcej.Wczoraj ważyłam 30,6, a dziś 30,4kg i na prawdę to załamuje.Moja mama martwi się coraz bardziej,bo ta waga leci.Teraz trochę żałujemy,że byłam na przepustce,bo przed nią w szpitalu wagę trzymałam i pewnie już by rosła.Myślałam,że waga zepsuła się,że może jak ją niosłam to coś niechcący przestawiłam,ale to elektroniczna,mama mówi,że to niemożliwe.
Wczoraj rozmawiałam z panią doktor,mam mieć 5 posiłków(2sn:np.kanapka,p odwwoc),mogę też dojadać.Wczoraj wieczorem zjadłam sama pół pomarańczy.Do piątku muszę przytyć do 31kg,inaczej sala obserwacyjna,albo niewiadomo co...
Ehh
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:11   #548
Ervisha
Zakorzenienie

sMy ci cały czas mówiłyśmy ze jesz za mało ale do ciebie to nie docierało. Gadałysmy ze powinnaś miec 5 posiłów ale od ciebie odbijało się jak od ściany. I powiem ci ze sam owoc to nie posiłek. Owoc jest tylko dodatkiem. Lepiej na podwieczorek zjeść salaterkę budyniu lub kisielu albo drożdżówke lepiej ci to wyjdzie na zdrowie. I jedna kanapka na II śniadanie to też za mało. powinny byc co najmniej 2.

Stary 2011-01-04, 11:21   #549
wizjaa
Rozeznanie

a mi sie wydaje, ze skomplikowana chce najpierw zejsc do wagi 29,9 chociazby, byle 2 w przodu i potem o ile bedzie w stanie to pomysli co dalej. Oby nie bylo za puźno.

i nie rozumiem czemu sie dziwisz, ze chudniesz. spacery, nerwy, dziewczyno to juz nie chodzi o to zebys ladnie wyglada, zeby kosci ci nie wystawaly, zebys nie byla za chuda, CHODZI O TWOJE ŻYCIE.
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:34   #550
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem załamana,wróciłam tu w niedzielę wieczorem,mam nowe leki na apetyt i wspomagające tycie,ale pani doktor mnie uspokoiła,że lek sam w sobie nie powoduje tycia.
lek jest tylko od tego żebyś odczuwała głód. Kiedyś też go brałam. Od niego nie przytyjesz.

Cytat:
Na przepustce jadłam,lecz widocznie za mało,bo wiadomo że w domu więcej energii się traci,spacer itd.,poza tym byłam strasznie nerwowa,niespokojna,nerwy zżerały.To niestety odbiło się na wadze,pół kg mi spadło.Najgorsze jest to,że w tej chorobie ciągle trzeba starać się coraz więcej.Wczoraj ważyłam 30,6, a dziś 30,4kg i na prawdę to załamuj
Dziwisz się na tej ilości jedzenia? Kto by nie schudł na kromce chleba z wędliną (bez masła)

Cytat:
Moja mama martwi się coraz bardziej,bo ta waga leci.Teraz trochę żałujemy,że byłam na przepustce,bo przed nią w szpitalu wagę trzymałam i pewnie już by rosła
Nie rosłaby bo za mało jesz.

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam z panią doktor,mam mieć 5 posiłków
To ci odkrycie. Już dawno miałaś je mieć.

Cytat:
Do piątku muszę przytyć do 31kg,inaczej sala obserwacyjna,albo niewiadomo co...
Lepsza byłaby sonda

Cytat:
a mi sie wydaje, ze skomplikowana chce najpierw zejsc do wagi 29,9 chociazby, byle 2 w przodu i potem o ile bedzie w stanie to pomysli co dalej. Oby nie bylo za puźno.
Czemu tak myślisz ?

Cytat:
i nie rozumiem czemu sie dziwisz, ze chudniesz. spacery, nerwy, dziewczyno to juz nie chodzi o to zebys ladnie wyglada, zeby kosci ci nie wystawaly, zebys nie byla za chuda, CHODZI O TWOJE ŻYCIE.
Te spacery to tylo wymówka.

Stary 2011-01-04, 12:44   #551
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
nicka01 troche dziwne to jedzenie

co mam poradzić że mam takie zachcianki ?

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 14:02   #552
skomplikowana_18
BAN stały

Po co byłoby mi potrzebne 2 na przodzie?Już teraz moja waga jest zbyt niska.Nie znasz mnie,a oceniasz.Może rzeczywiście moje posty są monotonne,ale ja taka już jestem,jak się czymś przejmuję.I na prawdę jest mi bardzo ciężko.
Był dziś u mnie tata,było fajnie,pytał co do jedzenia przywieźć.Wiecie co,tylko trudno mi tak samej dojeść,musi ktoś być/wiedzieć,bo wyrzuty atakują.A przecież nie powinnam się tym przejmować,bo jestem w szpitalu i mimo,że nie ma nade mną takiej kontroli,to jednak ta odpowiedzialność jest trochę ze mnie zdjęta.A ta co zostaje(jestem dorosła)to omawiam na terapii.
Rozmawiałam z panią ordynator,jest mi lżej,chciałabym wreszcie przełamać tę barierę i żeby ta waga szła do góry.Do piątku do 31(trzymajcie kciuki),później dalej i później do domu,i ambulatoryjnie.Żeby maturę zdać.
Biorę te sprawy w swoje ręcę,bo gdy ja nie zadbam o siebie i gdy będę nieuczciwa,to nic dobrego z tego nie będzie.Nie oszukuję wagi,zjadam posiłki,zmierzam się z tym.No niestety nie mam wyboru,muszę tyć.
Dam radę?
Stary 2011-01-04, 14:24   #553
moja imaginacja
Zakorzenienie

Ervisha, skomplikowana przekazuje to o czym mówi wizjaa w swoich postach, chociażby
mam nowe leki na apetyt i wspomagające tycie,ale pani doktor mnie uspokoiła,że lek sam w sobie nie powoduje tycia.
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 14:53   #554
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
Po co byłoby mi potrzebne 2 na przodzie?Już teraz moja waga jest zbyt niska.Nie znasz mnie,a oceniasz.Może rzeczywiście moje posty są monotonne,ale ja taka już jestem,jak się czymś przejmuję.I na prawdę jest mi bardzo ciężko.
Był dziś u mnie tata,było fajnie,pytał co do jedzenia przywieźć.Wiecie co,tylko trudno mi tak samej dojeść,musi ktoś być/wiedzieć,bo wyrzuty atakują.A przecież nie powinnam się tym przejmować,bo jestem w szpitalu i mimo,że nie ma nade mną takiej kontroli,to jednak ta odpowiedzialność jest trochę ze mnie zdjęta.A ta co zostaje(jestem dorosła)to omawiam na terapii.
Rozmawiałam z panią ordynator,jest mi lżej,chciałabym wreszcie przełamać tę barierę i żeby ta waga szła do góry.Do piątku do 31(trzymajcie kciuki),później dalej i później do domu,i ambulatoryjnie.Żeby maturę zdać.
Biorę te sprawy w swoje ręcę,bo gdy ja nie zadbam o siebie i gdy będę nieuczciwa,to nic dobrego z tego nie będzie.Nie oszukuję wagi,zjadam posiłki,zmierzam się z tym.No niestety nie mam wyboru,muszę tyć.
Dam radę?
ale nad czym ty sie zastanawiasz. Masz zbyt niska wage, duuuuzo zbyt niska, musisz przytyc zeby PRZEŻYĆ. Aby przytyc, jak wiadomo, należy jeść, dużo jeść. Wiec nad czym sie zastanawiać, do czego przełamywać, skoro ty w każdej chwili możesz umrzeć, ty nie masz czasu na cackanie sie z połówką pomarańczy czy plasterkiem szynki z kurczaczka. Nie dotarło do ciebie jeszcze, że to już nie jest zabawa?

Szczerze, nie mogłabym spojrzeć mamie czy tacie w oczy zachowując się tak jak ty, nie jest ci wstyd czasami, tak zwyczajnie wstyd?
Stary 2011-01-04, 15:03   #555
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dam radę?
Tylko tak mówisz czy zmądrzałaś? Na prawde jesz tam wszytko? Bo z tego co pisałaś wcześniej z tego co ci mama robiła do jedzenia to i tych ilości to wydaje mi się ze nas oszukujesz. zresztą twoja sprawa. jestes dorosła i decydujesz z siebie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 18:47   #556
agnieszka16
Zadomowienie

ja kompletnie nie rozumiem zachowania skomplikowanej. kiedy ja w mojej chorobie zaczelam czuc, ze to juz nie sprawa wygladu, ale zdrowia i zycia- kiedy mialam caly czas temperature ciala ok 34 stopni, kiedy nie mialam kompletnie sily i kiedy widzialam jak bardzo martwia sie rodzice, moj chlopak...po prostu zaczelam jesc. i nie cackałam się ze sobą, jedząc po 600 kcal dziennie. Jesc trzeba normalnie! Jak najwięcej. Chleb,masło, owoce, warzywa, słodycze, nabiał, tłuszcze, węglowodany.Trzeba szybko przytyć, jak najszybciej. Nie po kilogram na miesiąc, ale najlepiej nawet 2,5 kg na tydzien, skoro waga jest tak dramatycznie niska. Brzuch boli na początku, ale co z tego? Nie przestanie boleć jeśli nie zwiększysz porządnie porcji. Mnie brzuch bolał okropnie, ale po tygodniu przestał. myślisz, że "rozszerzasz żołądek" jedną dodatkową pomarańczą, z której taka jesteś dumna? to śmieszne.
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:50   #557
agueda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
Dam radę?
po pierwsze to jestem w szoku, że lekarz z taką wagą puści cię do domu, bo to zagrożenie życia... A po drugie to matury, wybacz szczerość, możesz nie doczekać, a nawet jeśli to co ci po niej, skoro nie będziesz miała sił na przyszłość, studia, pracę, samodzielność...? Pomyśl najpierw o priorytetach na najbliższe dni i tygodnie, a później o reszcie. Na twoim miejscu poważnie rozważyłabym powtórkę 3 klasy i skupienie się na zdrowiu, a później na nauce. Przemyśl to...
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:54   #558
olik187
Rozeznanie

śniad; bułka grahamka 70g z odrobiną margaryny z 50g twarogu chudego,połowa z łyżeczką dzemu niskosłodzonego i połowa z plasterkiem szynki z indyka,plasterkiem odtłuszczonego sera żółtego 35kcal, jednym pomidorkiem koktajlowym i cebulką
2śniad;jogurt nat, 4łyżki płatków kukurydzianych corn flakes,mała mandarynka,ciastko lu go, mele jabłko
obiad; 200ml zupy jarzynowej gotowanej na wodzie, 2 łyżki kaszy,tilapia 70g pieczona na łyżeczce oliwy, gotowane brokuły
podw; serek wiejski z musem z ananasa-177kcal, ćwiartka marchewki, łyżka mieszanki studenckiej
kolacja; 2 kromki razowca z odrobiną margaryny, jedna z łyżką serka wiejskiego lekkiego i plasterkiem szynki z indyka( 10 kcal) i pomidorkiem koktajlowym, druga z łyżeczką twarogu chudego i odrobiną dorsza wędzonego

lepiej już?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:56   #559
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie po kilogram na miesiąc, ale najlepiej nawet 2,5 kg
tu moze przesadziłąs. ale kilogram na tydzień to by było dobrze albo chpociać 0.50 kg.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
po pierwsze to jestem w szoku, że lekarz z taką wagą puści cię do domu, bo to zagrożenie życia... A po drugie to matury, wybacz szczerość, możesz nie doczekać, a nawet jeśli to co ci po niej, skoro nie będziesz miała sił na przyszłość, studia, pracę, samodzielność...? Pomyśl najpierw o priorytetach na najbliższe dni i tygodnie, a później o reszcie. Na twoim miejscu poważnie rozważyłabym powtórkę 3 klasy i skupienie się na zdrowiu, a później na nauce. Przemyśl to...

ale jak ona tyle wazy to jak sie bedzie uczyc? jej ciało jest niedożywione i tak samo mózg. niczego sie nie nauczy i nic jej nie wejdzie do glowy. ciekawi mnie ile ona ma wzrostu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 18:59   #560
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
śniad; bułka grahamka 70g z odrobiną margaryny z 50g twarogu chudego,połowa z łyżeczką dzemu niskosłodzonego i połowa z plasterkiem szynki z indyka,plasterkiem odtłuszczonego sera żółtego 35kcal, jednym pomidorkiem koktajlowym i cebulką
2śniad;jogurt nat, 4łyżki płatków kukurydzianych corn flakes,mała mandarynka,ciastko lu go, mele jabłko
obiad; 200ml zupy jarzynowej gotowanej na wodzie, 2 łyżki kaszy,tilapia 70g pieczona na łyżeczce oliwy, gotowane brokuły
podw; serek wiejski z musem z ananasa-177kcal, ćwiartka marchewki, łyżka mieszanki studenckiej
kolacja; 2 kromki razowca z odrobiną margaryny, jedna z łyżką serka wiejskiego lekkiego i plasterkiem szynki z indyka( 10 kcal) i pomidorkiem koktajlowym, druga z łyżeczką twarogu chudego i odrobiną dorsza wędzonego

lepiej już?
a wg ciebie lepiej?
wygladasz starsznie, masz przytyc, a cieszysz sie, ze zwiekszasz kcal i nie tyjesz. sory, ale wtf?!

dziewczyny, kurde, nie kompromitujcie sie. Jak chcecie tyć to JEDZCIE jak ludzie, a jak nie chcecie (a nie chcecie, taka prawda) to nie wypisujcie tych bzdur, bo sory, ale kompromitujecie sie szyneczka z kurczaczka i serkiem wiejskim lekkim na 'przytyciu'.
Stary 2011-01-04, 18:59   #561
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość

lepiej już?
wszytko light, bisz sie tłusczy, które sa potrzebne jeny.... Zresztą Bez komentarza powiem tylko ze jak masz na obiad pic wode to lepiej jej nie pij po to cos na wodzie z warzywami to nie zupa.

Cytat:
Już teraz moja waga jest zbyt niska.
dopiero teraz to zauwazylas ? W sumie lepiej późno niż w cale.

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-01-04 o 19:01
Stary 2011-01-04, 19:02   #562
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
tu moze przesadziłąs. ale kilogram na tydzień to by było dobrze albo chpociać 0.50 kg.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

ale jak ona tyle wazy to jak sie bedzie uczyc? jej ciało jest niedożywione i tak samo mózg. niczego sie nie nauczy i nic jej nie wejdzie do glowy. ciekawi mnie ile ona ma wzrostu
ervisha, boze, naucz sie czytac ze zrozumieniem, błagam!
Stary 2011-01-04, 19:09   #563
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, kurde, nie kompromitujcie sie. Jak chcecie tyć to JEDZCIE jak ludzie, a jak nie chcecie (a nie chcecie, taka prawda) to nie wypisujcie tych bzdur, bo sory, ale kompromitujecie sie szyneczka z kurczaczka i serkiem wiejskim lekkim na 'przytyciu'.
Ale wiele osób chorych ma starch przed przytyciem. Najpierw trzeba sobie uświadomić ze jest się chorym i chcieć wyzdrowieć. Można w domu samemu ale jak sobie nie radzimy zostaje szpital lub ośrodek

Stary 2011-01-04, 19:15   #564
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Ale wiele osób chorych ma starch przed przytyciem. Najpierw trzeba sobie uświadomić ze jest się chorym i chcieć wyzdrowieć. Można w domu samemu ale jak sobie nie radzimy zostaje szpital lub ośrodek
a co to ma do tego co zacytowałas?
bo ja nie widze zadnego związku z moją wypowiedzią, haha.
zacznij mysleć odpowiadając, bo piszesz bzdury i nie na temat przeważnie.
Stary 2011-01-04, 19:52   #565
agueda
Raczkowanie

Cytat:

ee.. no właśnie napisałam, żeby zrobiła sobie przerwę i skupiła się na zdrowiu. Chyba nie zrozumiałaś .
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 20:32   #566
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
a wg ciebie lepiej?
wygladasz starsznie, masz przytyc, a cieszysz sie, ze zwiekszasz kcal i nie tyjesz. sory, ale wtf?!
znacie się, czy wróciła moda na wymienianie się wychudzonymi zdjęciami?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 20:39   #567
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
znacie się, czy wróciła moda na wymienianie się wychudzonymi zdjęciami?
priv
Stary 2011-01-04, 21:00   #568
skomplikowana_18
BAN stały

mam 162 cm.
dzisiaj ładnie pojadłam
niepokoi mnie jedynie to,że mam być np.po obiedzie ważona,wyrywkowo.
a przecież to nie jest miarodajne.jednego dnia mogę np.więcej wypić.
jutro pogadam z p.ordynator,bo jak już chcę tyć,to chcę,by był rezultat.
a ta prawdziwa waga to rano,na czczo itd.tak wolę być ważona.
Stary 2011-01-05, 08:11   #569
Ervisha
Zakorzenienie

lepiej by ważna cię na cczo. dobrze ze rozmawiałaś o tym z panią ordynator. Nadal jestes w tym szpitalu, czy w innym ?

Stary 2011-01-05, 08:16   #570
skomplikowana_18
BAN stały

Hej dziewczyny,pozwólcie,że się Wam wygadam znowu,bo bardzo mnie niepokoi/denerwuje sprawa ważenia.
Nie jestem kontrolowana,ale mam 5 posiłków.3 główne muszę jeść,a zamiast tych 2 dodatkowych mogę coś swojego,powinnam dojadać itd.Po prostu muszę tyć.Jestem uczciwa i tu się pojawia problem.
Między świętami a sylwestrem ważyłam się codziennie rano przy lekarce.Byłam spokojna,bo mogłyśmy kontrolować czy waga stoi,czy ewentualnie wzrasta itd.
Teraz z kolei znów mam być ważona wyrywkowo,w ciągu dnia.I np.zważą mnie w czwartek i piątek po obiedzie.W czwartek będzie np.32,a w piątek 31,7,to oni to uznają jako schudnięcie.A to przecież NIELOGICZNE,bo akurat w czwartek wypiłam więcej herbat w południe.
A tak na prawdę może waga byłaby większa,rano powinno się ważyć!
Źle mi się to kojarzy,bo tak było przed świętami(ważenie byle jakie w ciągu dnia) i w sylwester(bez ważenia)i wtedy spadłam.
A jak jest ten PRAWDZIWY pomiar wagi rano na czczo,to wiadomo ile i motywuje,gdy widać efekty=przyrost.
Chcę być ważona rano!:-(
Yh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości