|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Super. Szczęściara z ciebie. Mam nadzieje że piesek pomoże ci wyzdrowieć. Nie wiem czzemu ale ona taka mała i bym ją Kruszynka nazwała
![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-03 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Piesek, choć mały, zapewne cię pogoni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Konto usunięte
|
![]()
Czy są tu dziewczyny chore na bulimię i próbujące normalnie jeść?
![]() ![]() Edytowane przez 201705250937 Czas edycji: 2011-01-03 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Szczerze powiem, że takich "napływów" śliny nigdy nie miewałam, natomiast co do tego głodu po posiłku, a raczej ssania, to miałam przez bardzo długi czas, parę miesięcy to trwało zanim się unormowało, nawet rodzice się dziwili, że tyle jem, chociaż dawno przestałam wymiotować.
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio kompletnie nie przywiązuje uwagi do tego co jem
Dzisiaj na śniadanie cała kapusta pekińska z solą, na drugie śniadanko bułka z pomidorem ot tak bo na to akurat mój mózg miał ochotę.
#546 |
Zakorzenienie
|
nicka01 troche dziwne to jedzenie
#547 |
BAN stały
|
Jestem załamana,wróciłam tu w niedzielę wieczorem,mam nowe leki na apetyt i wspomagające tycie,ale pani doktor mnie uspokoiła,że lek sam w sobie nie powoduje tycia.Na przepustce jadłam,lecz widocznie za mało,bo wiadomo że w domu więcej energii się traci,spacer itd.,poza tym byłam strasznie nerwowa,niespokojna,nerwy zżerały.To niestety odbiło się na wadze,pół kg mi spadło.Najgorsze jest to,że w tej chorobie ciągle trzeba starać się coraz więcej.Wczoraj ważyłam 30,6, a dziś 30,4kg i na prawdę to załamuje.Moja mama martwi się coraz bardziej,bo ta waga leci.Teraz trochę żałujemy,że byłam na przepustce,bo przed nią w szpitalu wagę trzymałam i pewnie już by rosła.Myślałam,że waga zepsuła się,że może jak ją niosłam to coś niechcący przestawiłam,ale to elektroniczna,mama mówi,że to niemożliwe.
Wczoraj rozmawiałam z panią doktor,mam mieć 5 posiłków(2sn:np.kanapka,p odw ![]() Ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
sMy ci cały czas mówiłyśmy ze jesz za mało ale do ciebie to nie docierało. Gadałysmy ze powinnaś miec 5 posiłów ale od ciebie odbijało się jak od ściany. I powiem ci ze sam owoc to nie posiłek. Owoc jest tylko dodatkiem. Lepiej na podwieczorek zjeść salaterkę budyniu lub kisielu albo drożdżówke lepiej ci to wyjdzie na zdrowie. I jedna kanapka na II śniadanie to też za mało. powinny byc co najmniej 2.
#549 |
Rozeznanie
|
a mi sie wydaje, ze skomplikowana chce najpierw zejsc do wagi 29,9 chociazby, byle 2 w przodu i potem o ile bedzie w stanie to pomysli co dalej. Oby nie bylo za puźno.
i nie rozumiem czemu sie dziwisz, ze chudniesz. spacery, nerwy, dziewczyno to juz nie chodzi o to zebys ladnie wyglada, zeby kosci ci nie wystawaly, zebys nie byla za chuda, CHODZI O TWOJE ŻYCIE. |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#551 |
Wtajemniczenie
|
co mam poradzić że mam takie zachcianki ?
#552 |
BAN stały
|
Po co byłoby mi potrzebne 2 na przodzie?Już teraz moja waga jest zbyt niska.Nie znasz mnie,a oceniasz.Może rzeczywiście moje posty są monotonne,ale ja taka już jestem,jak się czymś przejmuję.I na prawdę jest mi bardzo ciężko.
Był dziś u mnie tata,było fajnie,pytał co do jedzenia przywieźć.Wiecie co,tylko trudno mi tak samej dojeść,musi ktoś być/wiedzieć,bo wyrzuty atakują.A przecież nie powinnam się tym przejmować,bo jestem w szpitalu i mimo,że nie ma nade mną takiej kontroli,to jednak ta odpowiedzialność jest trochę ze mnie zdjęta.A ta co zostaje(jestem dorosła)to omawiam na terapii. Rozmawiałam z panią ordynator,jest mi lżej,chciałabym wreszcie przełamać tę barierę i żeby ta waga szła do góry.Do piątku do 31(trzymajcie kciuki),później dalej i później do domu,i ambulatoryjnie.Żeby maturę zdać. Biorę te sprawy w swoje ręcę,bo gdy ja nie zadbam o siebie i gdy będę nieuczciwa,to nic dobrego z tego nie będzie.Nie oszukuję wagi,zjadam posiłki,zmierzam się z tym.No niestety nie mam wyboru,muszę tyć. Dam radę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Ervisha, skomplikowana przekazuje to o czym mówi wizjaa w swoich postach, chociażby
mam nowe leki na apetyt i wspomagające tycie,ale pani doktor mnie uspokoiła,że lek sam w sobie nie powoduje tycia. |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze, nie mogłabym spojrzeć mamie czy tacie w oczy zachowując się tak jak ty, nie jest ci wstyd czasami, tak zwyczajnie wstyd? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
ja kompletnie nie rozumiem zachowania skomplikowanej. kiedy ja w mojej chorobie zaczelam czuc, ze to juz nie sprawa wygladu, ale zdrowia i zycia- kiedy mialam caly czas temperature ciala ok 34 stopni, kiedy nie mialam kompletnie sily i kiedy widzialam jak bardzo martwia sie rodzice, moj chlopak...po prostu zaczelam jesc. i nie cackałam się ze sobą, jedząc po 600 kcal dziennie. Jesc trzeba normalnie! Jak najwięcej. Chleb,masło, owoce, warzywa, słodycze, nabiał, tłuszcze, węglowodany.Trzeba szybko przytyć, jak najszybciej. Nie po kilogram na miesiąc, ale najlepiej nawet 2,5 kg na tydzien, skoro waga jest tak dramatycznie niska. Brzuch boli na początku, ale co z tego? Nie przestanie boleć jeśli nie zwiększysz porządnie porcji. Mnie brzuch bolał okropnie, ale po tygodniu przestał. myślisz, że "rozszerzasz żołądek" jedną dodatkową pomarańczą, z której taka jesteś dumna? to śmieszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
śniad; bułka grahamka 70g z odrobiną margaryny z 50g twarogu chudego,połowa z łyżeczką dzemu niskosłodzonego i połowa z plasterkiem szynki z indyka,plasterkiem odtłuszczonego sera żółtego 35kcal, jednym pomidorkiem koktajlowym i cebulką
2śniad;jogurt nat, 4łyżki płatków kukurydzianych corn flakes,mała mandarynka,ciastko lu go, mele jabłko obiad; 200ml zupy jarzynowej gotowanej na wodzie, 2 łyżki kaszy,tilapia 70g pieczona na łyżeczce oliwy, gotowane brokuły podw; serek wiejski z musem z ananasa-177kcal, ćwiartka marchewki, łyżka mieszanki studenckiej kolacja; 2 kromki razowca z odrobiną margaryny, jedna z łyżką serka wiejskiego lekkiego i plasterkiem szynki z indyka( 10 kcal) i pomidorkiem koktajlowym, druga z łyżeczką twarogu chudego i odrobiną dorsza wędzonego lepiej już? |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
ale jak ona tyle wazy to jak sie bedzie uczyc? jej ciało jest niedożywione i tak samo mózg. niczego sie nie nauczy i nic jej nie wejdzie do glowy. ciekawi mnie ile ona ma wzrostu
![]() |
#560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wygladasz starsznie, masz przytyc, a cieszysz sie, ze zwiekszasz kcal i nie tyjesz. sory, ale wtf?! dziewczyny, kurde, nie kompromitujcie sie. Jak chcecie tyć to JEDZCIE jak ludzie, a jak nie chcecie (a nie chcecie, taka prawda) to nie wypisujcie tych bzdur, bo sory, ale kompromitujecie sie szyneczka z kurczaczka i serkiem wiejskim lekkim na 'przytyciu'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-04 o 19:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja nie widze zadnego związku z moją wypowiedzią, haha. zacznij mysleć odpowiadając, bo piszesz bzdury i nie na temat przeważnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
mam 162 cm.
dzisiaj Ĺadnie pojadĹam ![]() niepokoi mnie jedynie to,Ĺźe mam byÄ np.po obiedzie waĹźona,wyrywkowo. a przecieĹź to nie jest miarodajne.jednego dnia mogÄ np.wiÄcej wypiÄ. jutro pogadam z p.ordynator,bo jak juĹź chcÄ tyÄ,to chcÄ,by byĹ rezultat. a ta prawdziwa waga to rano,na czczo itd.tak wolÄ byÄ waĹźona. |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
tek zbiorczy]
lepiej by ważna cię na cczo. dobrze ze rozmawiałaś o tym z panią ordynator. Nadal jestes w tym szpitalu, czy w innym ?
#570 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
Hej dziewczyny,pozwĂłlcie,Ĺźe siÄ Wam wygadam znowu,bo bardzo mnie niepokoi/denerwuje sprawa waĹźenia.
Nie jestem kontrolowana,ale mam 5 posiĹkĂłw.3 gĹĂłwne muszÄ jeĹÄ,a zamiast tych 2 dodatkowych mogÄ coĹ swojego,powinnam dojadaÄ itd.Po prostu muszÄ tyÄ.Jestem uczciwa i tu siÄ pojawia problem. MiÄdzy ĹwiÄtami a sylwestrem waĹźyĹam siÄ codziennie rano przy lekarce.ByĹam spokojna,bo mogĹyĹmy kontrolowaÄ czy waga stoi,czy ewentualnie wzrasta itd. Teraz z kolei znĂłw mam byÄ waĹźona wyrywkowo,w ciÄ gu dnia.I np.zwaĹźÄ mnie w czwartek i piÄ tek po obiedzie.W czwartek bÄdzie np.32,a w piÄ tek 31,7,to oni to uznajÄ jako schudniÄcie.A to przecieĹź NIELOGICZNE,bo akurat w czwartek wypiĹam wiÄcej herbat w poĹudnie. A tak na prawdÄ moĹźe waga byĹaby wiÄksza,rano powinno siÄ waĹźyÄ! Ĺšle mi siÄ to kojarzy,bo tak byĹo przed ĹwiÄtami(waĹźenie byle jakie w ciÄ gu dnia) i w sylwester(bez waĹźenia)i wtedy spadĹam. A jak jest ten PRAWDZIWY pomiar wagi rano na czczo,to wiadomo ile i motywuje,gdy widaÄ efekty=przyrost. ChcÄ byÄ waĹźona rano!:-( Yh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.