Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 18:10   #541
OlkaR
Zakorzenienie

Dot.: Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to powiem Wam szczerze , że ja czasem nie mogę zrozumieć mojej mamy co dziennie mówi coś innego raz przyjdzie powie jakiego dobrego mam TŻ i w gogóle na drugi dzięń przyjdzie i powie że stary jest i czemu sobię takiego starego biorę , następnego dnia , że może on nie będzie dla mnie dobry , a kolejnego, że jednak może będzie dla mnie dobry bo dba o mnie ....

I jak tu rodziców zrozumieć . Uwierzcie , że miałam chyba takie cały tydzień jak nie dwa gdzie mama przychodziła do mnie i codziennie coś mówiła raz coś pozytywnego a kolejnego dnia negatywnego na TŻ.
Rodzice są dziiiiiwniiii. Przynajmniej jest równowaga jak jednego dnia coś mówi a drugiego na odwrót

A ile w ogóle lat ma Twój TŻ? bo chyba nie doczytałam [albo nie pisałas ]
Stary 2010-01-27, 18:11   #542
kiwi10
Raczkowanie

ja swojego poznałam, w kolejce po indeks w pierwszym dniu studiów. hihi fajnie było hihiih jak próbował moje serce zdobyć
kiwi10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:11   #543
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja mam 20 w lutym mój TŻ w grudniu 27
Stary 2010-01-27, 18:15   #544
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Je swojego ukochanego poznałam na czacie pierwszy raz od 3 lat wszedł na chat .
A najlepsze jest to , że pewien kolega chciał się już od 1,5 miesiąca ze mną umówić a mojemu udało się to w ciągu 3 dni pisania sms-ów
Hehe no z moim tak łatwo nie było, bo on najpierw poznał Medeline przez internet, potem od niej wziął mój numer, w pierwszej rozmowie spytał czy "byłaby taka możliwość żebyśmy kiedyś byli parą" (a teraz tak sobie myślę że to było cholernie słodkie), 2 razy się "umówiliśmy" i.... po tych 2 razach było prawie 5 lat przerwy.
Także ze mną nie było tak łatwo

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Ja mam 20 w lutym mój TŻ w grudniu 27
E to nie taki znowu stary... Dla mnie już za duża różnica wieku (po prostu taką jakąś blokadę mam że max 6 lat i ani miesiąca więcej), ale nie jest jakaś tragiczna żeby mama to przeżywała....
Po tym co napisałaś, myślałam że z 15 lat rożnicy jest

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kiwi10 Pokaż wiadomość
ja swojego poznałam, w kolejce po indeks w pierwszym dniu studiów. hihi fajnie było hihiih jak próbował moje serce zdobyć
Co robił?
Stary 2010-01-27, 18:21   #545
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mój po 5 dniach przyszedł do szkoły po mnie z bukietem 18stu czerwonych róż by prosić mnie bym z nim była chyba w tamtym momencie mnie kompletnie zauroczył sądziłam , że jest to za duża różnica wieku by nam się udało ale Mój TŻ ogólnie wygląda na góra 23 lata ja też wyglądam bardziej dojrzalej i w ogólnie idealnie się dogadujemy chodź w związku ja jestem jak ogień a on jak woda Jest to pierwszy mężczyzna przy którym czuje się 100% kobietą , nauczył mnie co to jest tak naprawdę miłość .

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

ja sobie mówiłam , że mój facet nie będzie więcej niż 4 lata starszy .
A teraz w życiu nie zamieniłabym go na młodszego
byłam w związkach z młodszym o rok, w swoim wieku i starszym o 2-3 lata i powiem szczerze , że dla mnie to była tragedia , może trafiałam na złe osoby .
Stary 2010-01-27, 18:24   #546
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
----------[/SIZE]

byłam w związkach z młodszym o rok, w swoim wieku i starszym o 2-3 lata i powiem szczerze , że dla mnie to była tragedia , może trafiałam na złe osoby .
ale 7 lat to nie tak duzo przeciez ....

a ja to zawsze tak mam, ze sie w mlodszych zakochuje
Stary 2010-01-27, 18:26   #547
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Złamany raczej nie, bo nie jest spuchnięty. Palcami mogę ruszać i nadgarstkiem jako tako też. Jedynie się obawiam, że coś mogło pęknąć ciut, bo to jest ten, który pękl mi razem z 2 palcami w podstawówce i nie mogę nim za bardzo słoików ani butelek otwierać Zobaczę jutro rano jak wygląda, na razie usztywniłam i jest w miarę OK
Zrób koniecznie prześwietlenie - takich rzeczy nie wolno bagatelizować.

Cytat:
Wspominamy początki?
  • Mój łaził ze mną na dłuugie spacery, tak tylko, żeby porozmawiać
  • Męczył na czacie :P
  • No i na koleżeński obiad wparował z czerwoną różą
  • Poza tym naszemu związkowi sprzyjał brak ciepłej wody - łaziliśmy razem do innego akademika, oczywiście się myć :P Bo w naszych akademikach nie było bo była jakaś bakteria

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 18:26   #548
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Mój po 5 dniach przyszedł do szkoły po mnie z bukietem 18stu czerwonych róż by prosić mnie bym z nim była chyba w tamtym momencie mnie kompletnie zauroczył sądziłam , że jest to za duża różnica wieku by nam się udało ale Mój TŻ ogólnie wygląda na góra 23 lata ja też wyglądam bardziej dojrzalej i w ogólnie idealnie się dogadujemy chodź w związku ja jestem jak ogień a on jak woda Jest to pierwszy mężczyzna przy którym czuje się 100% kobietą , nauczył mnie co to jest tak naprawdę miłość .

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

O cholera.... no to rzeczwiście- wiedział co zrobić żeby zdobyć serducho chyba każda dziewczyna "poleciałaby" na coś takiego

Co do wieku... wszystko zależy od charakteru danej osoby. Są ludzie którzy mają 20 lat i są niesamowicie dojrzali a są tacy co mają 40 i zachowują się jak dzieci. Charakter i dojrzałość przede wszystkim.
Mój ma 24 więc z tych "młodszych" jest ale uważam, że jest idealny (no poza pewnymi mankamentami drobnymi )
Stary 2010-01-27, 18:26   #549
upadly_aniol00
Zakorzenienie

No niby nie dużo , ale wiesz jacy bywają rodzice :P na początku nie wiedzieli ile ma dokładnie lat, dopiero niedawno się dowiedzieli , bo wiedziałam , że mama by mi nie pozwoliła na taki związek , a teraz za bardzo go lubi
Stary 2010-01-27, 18:28   #550
OlkaR
Zakorzenienie

Hahah Zwies.... nikt mi teraz nie wmówi że bakterie są złe
Stary 2010-01-27, 18:31   #551
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

Co do wieku... wszystko zależy od charakteru danej osoby. Są ludzie którzy mają 20 lat i są niesamowicie dojrzali a są tacy co mają 40 i zachowują się jak dzieci. Charakter i dojrzałość przede wszystkim.
Mój ma 24 więc z tych "młodszych" jest ale uważam, że jest idealny (no poza pewnymi mankamentami drobnymi )
dokładnie . Byłam z człowiekiem , który był tak niezdecydowany , miał tysiąc pomysłów na minute i sam nie wiedział co chce od życia .
Ja tam Swojemu TŻ od razu powiedziałam , że szukam męża a nie chłopaka na chwile i że nie mam zamiaru chodzić 5 lat bez zobowiązań .
W sumie Mój Skarb czasem się śmieje ze mną , że na drugim spotkaniu pytałam się go czy ma garnitur i że chciałam sobie kogoś "wyrwać" na komunię .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 18:31   #552
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ale 7 lat to nie tak duzo przeciez ....

a ja to zawsze tak mam, ze sie w mlodszych zakochuje
Ile ludzi tyle zboczeń
Stary 2010-01-27, 18:32   #553
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah Zwies.... nikt mi teraz nie wmówi że bakterie są złe
są genialne

A i jeszcze były jego urodziny - założyliśmy się, czy przyjdę w mini - Przyszłam, reszta imprezy szczęki szukała na podłodze, bo każdy był normalnie ubrany
Ostatecznie urodziny skończyliśmy w innym lokalu (mieszkaniu kolegi), zostałam "delikatnie obmacana", mi się podobało, ale wzbudziliśmy totalne zaskoczenie u naszych kolegów i koleżanek - jedna aż się zbulwersowała

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:32   #554
P-o-n-y
Zakorzenienie

bleeee, zimno!
a propo - tez poznalam mojego TZ przez internet
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:33   #555
kiwi10
Raczkowanie

mój :
: kupował pełno maskotek
* kupował mi kwiaty jak tylko przyjeżdżał
* chodził na spacery po parku
* był miły, pisał miłe słówka co rano kocham cię.
* trzymał za rękę pod ławką na wykładzie
* kiedyś całował mnie przez 5 godzin bez odpoczynku hehe
* hehe i dużo i dużo więcej , na 1 rok był gotowy się ożenić ze mną!

a teraz hehe jest inaczej już.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 18:35   #556
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie . Byłam z człowiekiem , który był tak niezdecydowany , miał tysiąc pomysłów na minute i sam nie wiedział co chce od życia .
Ja tam Swojemu TŻ od razu powiedziałam , że szukam męża a nie chłopaka na chwile i że nie mam zamiaru chodzić 5 lat bez zobowiązań .
W sumie Mój Skarb czasem się śmieje ze mną , że na drugim spotkaniu pytałam się go czy ma garnitur i że chciałam sobie kogoś "wyrwać" na komunię .
Fajne podejście "szukam męża" ale to jest dobre podejście. Ja przynajmniej jestem taka, że nie bawią mnie związki takie na zasadzie chodzenia za rączkę bez żadnych planów na przyszłość.
Mój M jest właściwie pierszym moim mężczyzną takim, o którym mogę powiedzieć że jestem z nim w ZWIĄZKU, bo wcześniej to były tylko takie... hmmm... imprezowe zabawy, bo inaczej chyba tego nie mozna nazwać.
No i bardzo mnie cieszy teraz to, co mi M powiedział te 5 lat temu, że chciałby żebym kiedyś miała jego nazwisko...
Stary 2010-01-27, 18:43   #557
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mój czasem jak ma karteczkę pod ręką to wypisuje moje Imię ze swoim nazwiskiem ;D
kiwi10 mój Skarb też kiedyś taki był , rano wstałam był sms "wstawaj księżniczko " i w ogóle , uprzedzał mnie , że nie jest romantyczną osobą , ale od czasu do czasu mu się zdarza , w ciągu prawie 2 letniego związku zaskoczył mnie tak , że odebrało mi mowę
Sądzi też , że on nie potrafi powiedzieć od tak sobie , że mnie kocha tylko , że musi to z jego serduszka wypłynąć z jednej strony dobrze z drugiej nie .
Ale ostatnio byliśmy w markecie przy serkach i pytam, się który wybrać taki czy taki jak mnie zaczął namiętnie całować :P i mówić , że Kocha to ho ho ho zaskakuje mnie mój Skrab czasem naprawdę

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

W sumie po 3 miesiącach bycia to mój mi się oświadczył ale to były , takie raczej oświadczyny , że w przyszłości niedalekiej chce bardzo tego i upewniał się czy ja też chce
Stary 2010-01-27, 18:45   #558
kiwi10
Raczkowanie

chciałam wam pokazać moje rysunki ale jak je tu wstawić hmmm...
Stary 2010-01-27, 18:47   #559
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Mój czasem jak ma karteczkę pod ręką to wypisuje moje Imię ze swoim nazwiskiem ;D
kiwi10 mój Skarb też kiedyś taki był , rano wstałam był sms "wstawaj księżniczko " i w ogóle , uprzedzał mnie , że nie jest romantyczną osobą , ale od czasu do czasu mu się zdarza , w ciągu prawie 2 letniego związku zaskoczył mnie tak , że odebrało mi mowę
Sądzi też , że on nie potrafi powiedzieć od tak sobie , że mnie kocha tylko , że musi to z jego serduszka wypłynąć z jednej strony dobrze z drugiej nie .
Ale ostatnio byliśmy w markecie przy serkach i pytam, się który wybrać taki czy taki jak mnie zaczął namiętnie całować :P i mówić , że Kocha to ho ho ho zaskakuje mnie mój Skrab czasem naprawdę

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

W sumie po 3 miesiącach bycia to mój mi się oświadczył ale to były , takie raczej oświadczyny , że w przyszłości niedalekiej chce bardzo tego i upewniał się czy ja też chce
no fajnego masz tego Skarba

ja pamiętam jak zaczęliśmy się ze sobą spotykać i zbliżały się wakacje i wyjeżdżałam to poprosiłam by zapisał mi swój adres a on zamiast swoje imie i nazwisko napisał Madzia K...

Kiwi pokaż pokaż

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-01-27 o 18:48
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:47   #560
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam wam pokazać moje rysunki ale jak je tu wstawić hmmm...
Po lewo na końcu postu masz na pomarańczowa dodaj i otworzy Ci się w innym okienku i tam w pasku zadań będziesz miała załączniki
Stary 2010-01-27, 18:47   #561
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne podejście "szukam męża" ale to jest dobre podejście. Ja przynajmniej jestem taka, że nie bawią mnie związki takie na zasadzie chodzenia za rączkę bez żadnych planów na przyszłość.
Mój M jest właściwie pierszym moim mężczyzną takim, o którym mogę powiedzieć że jestem z nim w ZWIĄZKU, bo wcześniej to były tylko takie... hmmm... imprezowe zabawy, bo inaczej chyba tego nie mozna nazwać.
No i bardzo mnie cieszy teraz to, co mi M powiedział te 5 lat temu, że chciałby żebym kiedyś miała jego nazwisko...
No ale masz pewność, że o ślub chodziło? Jak kiedyś marudziałam, ze mam brzydkie nazwisko to tż zaproponował mi swoje. Zaznaczając od razu, że dostanę je jak mnie adoptuje

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:47   #562
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
mój :
: kupował pełno maskotek
* kupował mi kwiaty jak tylko przyjeżdżał
* chodził na spacery po parku
* był miły, pisał miłe słówka co rano kocham cię.
* trzymał za rękę pod ławką na wykładzie
* kiedyś całował mnie przez 5 godzin bez odpoczynku hehe
* hehe i dużo i dużo więcej , na 1 rok był gotowy się ożenić ze mną!

a teraz hehe jest inaczej już.
*Ja się od swojego chyba nie doczekam nigdy maskotki (no ale nie powiem- róże i TULIPANY od niego dostałam).
*Spacery- owszem, lubi
*Był miły jak miał swój telefon
* Zaczął mnie całować na środku rynku i potem się nabijał "a ktoś tu mówił że nie lubi publicznego całowania się" (bo ja tak mówiłam a odkąd go mam to mi to przestało przeszkadzać tak bardzo)
* ożeni się ze mną- ja to wiem
Stary 2010-01-27, 18:49   #563
justyna_dt
Zakorzenienie

Fcuk! Ukruszyłam sobie jedynkę pechowy dzień jak nic. Nie widać, chyba że pod światło, ale zahaczam, bo mi szkliwo odleciało

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:51   #564
madziamacius8786
Zakorzenienie

Justynko to umów się do dentysty
Stary 2010-01-27, 18:52   #565
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
No ale masz pewność, że o ślub chodziło? Jak kiedyś marudziałam, ze mam brzydkie nazwisko to tż zaproponował mi swoje. Zaznaczając od razu, że dostanę je jak mnie adoptuje
i zgodziłaś się na tę formę?

hmm ja mojego nie mogę podejść na nazwisko, bo wie, że raczej nie chce zmieniać
Stary 2010-01-27, 18:54   #566
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Tak, jestem pewna że o ślub mu chodziło, bo on tylko o tym mówi On nie przyjmuje do wiadomości, że moglibyśmy być razem np. 5 lat i nie być jeszcze zaręczeni.
Cały jego problem tkwi we mnie, bo jakby wszystko szło według jego planów to w kwietniu byłabym już zapierdzionkowana
Stary 2010-01-27, 18:54   #567
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Oj, kobiety, nieźle ci mężczyźni o was zabiegali

Justyś, jak to ukruszyłaś? Zahaczyłaś o coś?

Ola, to bądź zapierścionkowana jak tylko Ci to zaproponuje

Coś tak ostatnio rozmawialiśmy na temat zaręczyn innych, jakie wymówki mają faceci (m.in. tu gdzieś wątek był, ze pierścionek musi być za 1500 zł). I ja go zaczepnie: a co, ty masz lepszy powód do zwlekania? No i nie umial odpowiedziec, powiedział, ze nie wie, po 10 min, a bo jesteśmy daleko No cóż, mój to chyba dalej nie wie czego chce

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-01-27 o 18:58
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:56   #568
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość

hmm ja mojego nie mogę podejść na nazwisko, bo wie, że raczej nie chce zmieniać
Ja chcę. Tzn. wydaje mi się, że jak kobieta przyjmuje nazwisko męża to taki fajny dowód miłości. Poza tym, mój mi nie da nie zmienić ostatnio na moje "może nie zmienię nazwiska". Powiedział "to zapomnij o ślubie".
Powiedział, że mogę mieć dwuczłonowe, ale on chce mieć Aleksandrę ze swoim nazwiskiem miłe to jest
Stary 2010-01-27, 18:57   #569
justyna_dt
Zakorzenienie

Ech, zszywkę chciałam przygryźć, bo mi luźno łapie... robiłam to 1000000000000000 razy, no i za 1000000000000001 się zepsuło... Muszę jutro się wcisnąć na lakowanie.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:58   #570
kiwi10
Raczkowanie

jak skończę komiks to pokarze wam całość

Edytowane przez kiwi10
Czas edycji: 2010-01-27 o 19:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości