Młode Mamy z Lublina - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 15:41   #541
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103
Dot.: Młode Mamy z Lublina

Wkońcu nam się aktywistka trafiła na formum

kasienkey-brawo dla ciebie

A U NAS ZACZĄŁ RZĄDZIĆ TZW BUNT 2-LATKA. OLIWIER NA KAŻDĄ ODMOWE REAGUJE PŁACZEM- A DOKŁADNIE TO KŁADZIE SIĘ NA PODŁOGĘ I RYCZY W NIEBOGŁOSY... SAMA JUŻ NI WIEM JAK MAM SIĘ ZACHOWAĆ W TAKIEJ SYTUACJI- IGNOROWAĆ CZY PRÓBOWAĆ MU COŚ TŁUMACZYĆ??? NACZYTAŁAM SIĘ TYLE MĄDRYCH ARTYKUŁÓW NA TEN TEMAT I TERAZ CHYBA JESTEM JESZCZE GŁUPSZA W TYM TEMACIE- OCZYWIŚCIE KAŻY RADZI CO INNEGO:confused :

A JUTRO IDZIEMY DO ORTOPEDY PO PÓŁ ROKU NA KONTOLE CHODU

I JESZCZE PROSZĘ O RADE: CHCIAŁAM MAŁGO ZABRAĆ DO TAKIEGO KLUBU DLA DZIECI TYPU NP. FIKU-MIKU CHCIELIŚMY IŚC W SOBOTĘ- TYLKO TERAZ ZACZEŁAM SIĘ ZASTANAWIAC CZY OLIWIER NIE JEST JESZCZE NA TO ZA MŁODY?? I CZY W TAKICH MIEJSCACH RODZICE MOGĄ SIE TAM RAZEM Z DZIEĆMI BAWIĆ?? TROCHĘ SIĘ OBAWIAM ŻE MOJE SZALONE DZIECKO MOGŁO BY INNEMU ZROBIĆ KRZYWDĘ JAK SIĘ ROZBRYKA

A BYŁA MOŻE KTÓRAS Z WAS W TYM NOWYM SPA ORKANA??? WARTO SIĘ WYBRAĆ? SAMEMU ? Z DZIECKIEM?

Stokrotka81 TWOJA DZIDZIA JEST PRZE- PRZE- SŁODZIAKOWA!!! I WIELKIE BRAWA ZA UMIEJĘTNOŚCIkl aski:
Stary 2011-08-03, 15:56   #542
kasienkey
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosiak0103 Pokaż wiadomość

A U NAS ZACZĄŁ RZĄDZIĆ TZW BUNT 2-LATKA. OLIWIER NA KAŻDĄ ODMOWE REAGUJE PŁACZEM- A DOKŁADNIE TO KŁADZIE SIĘ NA PODŁOGĘ I RYCZY W NIEBOGŁOSY... SAMA JUŻ NI WIEM JAK MAM SIĘ ZACHOWAĆ W TAKIEJ SYTUACJI- IGNOROWAĆ CZY PRÓBOWAĆ MU COŚ TŁUMACZYĆ??? NACZYTAŁAM SIĘ TYLE MĄDRYCH ARTYKUŁÓW NA TEN TEMAT I TERAZ CHYBA JESTEM JESZCZE GŁUPSZA W TYM TEMACIE- OCZYWIŚCIE KAŻY RADZI CO INNEGO:confused :

I JESZCZE PROSZĘ O RADE: CHCIAŁAM MAŁGO ZABRAĆ DO TAKIEGO KLUBU DLA DZIECI TYPU NP. FIKU-MIKU CHCIELIŚMY IŚC W SOBOTĘ- TYLKO TERAZ ZACZEŁAM SIĘ ZASTANAWIAC CZY OLIWIER NIE JEST JESZCZE NA TO ZA MŁODY?? I CZY W TAKICH MIEJSCACH RODZICE MOGĄ SIE TAM RAZEM Z DZIEĆMI BAWIĆ?? TROCHĘ SIĘ OBAWIAM ŻE MOJE SZALONE DZIECKO MOGŁO BY INNEMU ZROBIĆ KRZYWDĘ JAK SIĘ ROZBRYKA

A BYŁA MOŻE KTÓRAS Z WAS W TYM NOWYM SPA ORKANA??? WARTO SIĘ WYBRAĆ? SAMEMU ? Z DZIECKIEM?

Stokrotka81 TWOJA DZIDZIA JEST PRZE- PRZE- SŁODZIAKOWA!!! I WIELKIE BRAWA ZA UMIEJĘTNOŚCIkl aski:
Dziękuję ślicznie Podoba mi się taka fucha ;P Lubię robić takie rzeczy Tak więc Dziewczyny ! Macie nowego strażnika wątku, pilnować się bo :P

gosiak0103 - Nie mam pojęcia ani o klubie ani o spa Orkana, ale wiem, że jak Mały Wymusza, to nie zwracaj uwagi, a przede wszystkim nie lituj się, bo będzie jeszcze gorzej. Wytłumacz na spokojnie stanowczym głosem dlaczego np. nie dasz Mu tego czego chce, a jak zacznie płakać, zlekceważ. Inaczej mały Cię sterroryzuje.

Edytowane przez kasienkey
Czas edycji: 2011-08-03 o 15:58
kasienkey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 15:59   #543
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Gosia to ja sie wypowiem w sprawie fiku miku znam 2
jeden w gali jest bardzo lajtowy i moj sprytny syn sie tam nudzi
ale jest tam duzo ciekawych rzeczy mnostwo pojazdow do pchania przez rodzica lub samodzielnego odpychania sie nozkami, trampolina dmuchany namiot ze slizgawka, tor przeszkód , basen z pilkami

a drugi na bursztynowej niby dla starszych dzieci bo jest glownnie zrecznosciowy, choc dla maluszkow tez cos sie znajdzie ja dla nas wybieram na bursztynowejbo sama po pol godz jestem tak zmeczona ze az mi jakos lzej, a kamilek lepiej spi

kolezanka chodzi jeszcze do plazy i tez zadowolona

cena najkorzystniejsza w gali chyba 11 zl do oporu... w innych za godz platne
Stary 2011-08-03, 16:07   #544
linuska33
Raczkowanie

hej młode mamusie z Lublina jesteśmy z mała Zosia już na wylocie więc mam nadzieje, że niedługo będę mogła do was pełnoprawnie dołączyć z malutka mogę?? a na razie ostatnia (chyba..) wizyta u lekarza..ciekawie czego się dowiem pozdrawiamy
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:10   #545
Stokrotka81
Wtajemniczenie

linuska pewnie ze zapraszamy
watek nam odżył totrzeba swiezej krwi szukac

a gdzie bedziesz rodzic?
Stary 2011-08-03, 16:21   #546
kasienkey
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez linuska33 Pokaż wiadomość
hej młode mamusie z Lublina jesteśmy z mała Zosia już na wylocie więc mam nadzieje, że niedługo będę mogła do was pełnoprawnie dołączyć z malutka mogę?? a na razie ostatnia (chyba..) wizyta u lekarza..ciekawie czego się dowiem pozdrawiamy
Witamy
No to oczywiście czekamy z niecierpliwością na Twoje maleństwo !
Polecam szpital Staszica. Sama tam rodziłam i było cudownie
Stary 2011-08-03, 16:23   #547
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

WYBIERALIŚMY SIĘ DO TEGO NA BURSZTYNOWEJ, A POWIEDZ MI JESZCZE CZY MOGĘ TAM RAZEM Z MAŁYM ŚMIGAĆ?? CZY DZIECI BAWIĄ SIĘ TAM SAME?

linuska33 WITAJ!!!
Stary 2011-08-03, 16:54   #548
kasienkey
Przyczajenie

Dziewczyny, wiecie co ?
Michaś zasnął mi o godzinie 15.00 równiutko i śpi do teraz..
Powiem Wam, że aż uwierzyć nie mogę, że tak się stało. Dziwne to jest, bo wyspał się w nocy i jeszcze dzisiaj między 8.50 a 10tą spał jak wracaliśmy ze szczepienia..
Czy to może być spowodowane szczepionką ? Jak myślicie ?
Stary 2011-08-03, 16:58   #549
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
WYBIERALIŚMY SIĘ DO TEGO NA BURSZTYNOWEJ, A POWIEDZ MI JESZCZE CZY MOGĘ TAM RAZEM Z MAŁYM ŚMIGAĆ?? CZY DZIECI BAWIĄ SIĘ TAM SAME?

linuska33 WITAJ!!!

tak rodzice moga wejsc wszedzie nawet bedziesz musiała bo niektore półki sa bardzo wysoko i czasem mojego brzdaca musialam podsadzic zeby wejsc poziom wyzej

a ja poszlam na bursztynowa bo kiedys kupilam grupona na 2 godz

moze to byc z powodu szczepionki
... choc mopze to taki dzioen bo moja corcia ma 3-4 drzemki 20-30 min
a dzis byly 2 jedna prawie 3 godz druga poltora wiec obstawiam senny dzien
Stary 2011-08-03, 17:01   #550
kasienkey
Przyczajenie

No miejmy nadzieję.. Ale dzień piękny w Lublinie dzisiaj był.. No nic. Muszę to przetrwać i się nie martwić.

Wgle nie wiecie od którego miesiąca dziecko powinno pić z niekapka ?

Czas edycji: 2011-08-03 o 17:03
Stary 2011-08-03, 17:16   #551
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienkey Pokaż wiadomość
No miejmy nadzieję.. Ale dzień piękny w Lublinie dzisiaj był.. No nic. Muszę to przetrwać i się nie martwić.

moj synio zaczal od 8 m-ce mial z tt... tylko dlugo nie mogl zalapac jak z niego pic... ale sa fajne bo nie ciekną
Stary 2011-08-03, 17:35   #552
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Cytat:
no miejmy nadzieję.. Ale dzień piękny w lublinie dzisiaj był.. No nic. Muszę to przetrwać i się nie martwić.

ja swojemu małemu próbowałam wprowadzić tak ok 7-8 miesiąca- ale był upary i pomimo wielokrotnych podejść do niekapka przekanał się dopiero tak koło 14 m-ca. A po jakims miesiącu go odrzucił i od tamtej pory pije z bidonu. Tak koło roczku kupiliśmy mu kubek 360 stopni i nawet lubił z niego pić- ale miał jedną dużą wade strasznie z niego cieknie.
Stary 2011-08-03, 18:48   #553
kasienkey
Przyczajenie

Cytat:
ja swojemu małemu próbowałam wprowadzić tak ok 7-8 miesiąca- ale był upary i pomimo wielokrotnych podejść do niekapka przekanał się dopiero tak koło 14 m-ca. A po jakims miesiącu go odrzucił i od tamtej pory pije z bidonu. Tak koło roczku kupiliśmy mu kubek 360 stopni i nawet lubił z niego pić- ale miał jedną dużą wade strasznie z niego cieknie.
A, to jeszcze mamy czas
Stary 2011-08-03, 20:59   #554
linuska33
Raczkowanie

dziekuje za powitanie zamierzam rodzic na Krasnickich...9.08 mam sie stawic w szpitalu troche sie boje wywolywania..modle sie o to zeby sie samo zaczelo do tego czasu...
do tego okazalo sie ze nie malo kolosik siedzi u mnie brzuszku..3629gram wychodzi z usg..mam nadzieje ze sie myli
Stary 2011-08-03, 21:35   #555
Stokrotka81
Wtajemniczenie

linuska ja tez niedawno na krasnickich rodzilam a do kogo chodzisz do gina??
i nie przesadzaj ze duzy dzidziusc moja sis cioteczka 4500 ur naturalnie
a poza tym usg czesto sie myli
za szybki poród
Stary 2011-08-03, 21:55   #556
linuska33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
linuska ja tez niedawno na krasnickich rodzilam a do kogo chodzisz do gina??
i nie przesadzaj ze duzy dzidziusc moja sis cioteczka 4500 ur naturalnie
a poza tym usg czesto sie myli
za szybki poród
i jak wrażenie ze spzitala?? ja chodzę do dr Surmacza..
Stary 2011-08-03, 22:27   #557
Stokrotka81
Wtajemniczenie

sam porod oki
pierwszy porod SN 4 godz bylo ok
drugi cc (po ok 2 godz prob SN)

ale opieka po porodzie mizerna, po cc ze 2 dni pomagali a pozniej to jeszcze potrafily zwrocic uwage ze sie po nie nie dzwoni, tylko przychodzi i mowi co chce...
Stary 2011-08-04, 08:12   #558
magdalm
Raczkowanie

Cytat:

ale opieka po porodzie mizerna, po cc ze 2 dni pomagali a pozniej to jeszcze potrafily zwrocic uwage ze sie po nie nie dzwoni, tylko przychodzi i mowi co chce...
Potwierdzam

Ale Kasienkey pisała na tym 2 wątku o porodzie na Staszica i jest zupełnie inny klimat - do dziecka chodzi się na karmienie i wypisują bez niego, tak? Ja byłam non stop z małym na Kraśnickich i tez siedzieliśmy dłużej, bo miał żółtaczkę i jakoś chyba tak wolę, nie wyobrażam sobie rozstania...
Stary 2011-08-04, 08:33   #559
kasienkey
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magdalm Pokaż wiadomość
Potwierdzam

Ale Kasienkey pisała na tym 2 wątku o porodzie na Staszica i jest zupełnie inny klimat - do dziecka chodzi się na karmienie i wypisują bez niego, tak? Ja byłam non stop z małym na Kraśnickich i tez siedzieliśmy dłużej, bo miał żółtaczkę i jakoś chyba tak wolę, nie wyobrażam sobie rozstania...
Tak było w lutym, jak rodziłam Michasia.
Jeśli nie ma remontu, a pewnie jeszcze jest, to tak nie będzie oczywiście, ale we względu na remont co równa się małą ilością miejsc a przedewszystkim łóżek na salach, wypisują po dwóch dniach. Hej, ale może być tak, że dziewczyna rodzi z dzieckiem jest Ok, dwa dni i idą do domku, prawda ?
Noce bez Michasia były straszne, ale dni jakoś leciały, było ok, byłam przy nim co godzinę, karmiłam Go, i było w porządku, także jest to do zniesienia.

A tak w ogóle to Dzień dobry
Witamy się z bólem brzuszka u Michasia, bo wczoraj mama zjadła trochę zupy kalafiorowej, którą wcisnęła w nią teściowa. ;<

Dzisiaj wieczorem Michaśko jedzie do Babci, bo rodzice idą na imprezę ;D
A tymczasem uciekamy na spacer do Tatusia do pracy, bo my już po śniadanku i Michaś będzie pięknie spał na spacerze - przynajmniej na to liczę ;P

Znikamy

Czas edycji: 2011-08-04 o 09:00
Stary 2011-08-04, 10:27   #560
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hej
Kochane pomóżcie
Muszę zapisać się gdzieś do przychodni - może polecicie którąś konkretną w okolicy Nowego Światu - taką, w której w miarę kompetentni lekarze pracują - chodzi mi o rodzinnego i pediatrę - no i na NFZ

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2011-08-05 o 21:57
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 12:32   #561
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedz na zana jest blisko

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 13:13   #562
kasienkey
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej
Kochane pomóżcie
Właśnie przeprowadziliśmy się na Nowy Świat i muszę zapisać sięgdzieś do przychodni - może polecicie którąś konkretną - taką, w której w miarę kompetentni lekarze pracują - chodzi mi o rodzinnego i pediatrę - no i na NFZ
Dobrze Cię znowu widzieć. Ja sama zrobiłam głupotę, bo wprowadziłam się na Abramowice, a uczęszczam do przychodni na hipoteczną, i muszę zapieprzać przez pół miasta, a inych przychodni nie znam więc niestety nie pomogę. ;<

a tak w ogóle to powiem Wam, że ja rodziłam 7h, które nie było takie straszne a drugą część porodu, czyli od odejścia wód płodowych pokonałam w 33 minuty
Mój synek ważył 4030g a ja nawet małego pęknięcia nie miałam, nie mówiąc już o przecinaniu
Położna masowała mi krocze, wszystko się dobrze porozciągało i nie musiałam być przecinana, więc jeśli chodzi o opiekę położnych w czasie porodu to naprawdę polecam ten szpital.

Czas edycji: 2011-08-04 o 13:16
Stary 2011-08-04, 15:02   #563
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Dobrze Cię znowu widzieć. Ja sama zrobiłam głupotę, bo wprowadziłam się na Abramowice, a uczęszczam do przychodni na hipoteczną, i muszę zapieprzać przez pół miasta, a inych przychodni nie znam więc niestety nie pomogę. ;<
wtrącę sie na chwileczkę
mam pytanko
jak jest na hipotecznej? ja mam rzut beretem, ostatnio często chodzimy tam do laryngologa, pulmunologa ale rodzinnego mamy na Piłsudskiego, niby niedaleko ale trzeba podjechać, a tak to na Hipoteczną na piechotkę 5 minut tylko przez ulice przejść.
Są kolejki do pediatry i rodzinnego? Jak obsługa? Jak z rejestracją, bo chyba jest oddzielna?

A na Nowym Świecie kiedyś, za czasów mojego dzieciństwa dobra była przychodnia kolejowa, zaraz z brzegu, na początku za skrętem z Kunickiego po prawej stronie w takim parterowym budynku. Teraz nawet nie wiem czy wogóle jest tam przychodnia, dawno tam nie byłam. I jeszcze kojarzę WOMP ale to sporo dalej po drugiej stronie, może mają też rodzinnego?
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 15:53   #564
kasienkey
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
wtrącę sie na chwileczkę
mam pytanko
jak jest na hipotecznej? ja mam rzut beretem, ostatnio często chodzimy tam do laryngologa, pulmunologa ale rodzinnego mamy na Piłsudskiego, niby niedaleko ale trzeba podjechać, a tak to na Hipoteczną na piechotkę 5 minut tylko przez ulice przejść.
Są kolejki do pediatry i rodzinnego? Jak obsługa? Jak z rejestracją, bo chyba jest oddzielna?

A na Nowym Świecie kiedyś, za czasów mojego dzieciństwa dobra była przychodnia kolejowa, zaraz z brzegu, na początku za skrętem z Kunickiego po prawej stronie w takim parterowym budynku. Teraz nawet nie wiem czy wogóle jest tam przychodnia, dawno tam nie byłam. I jeszcze kojarzę WOMP ale to sporo dalej po drugiej stronie, może mają też rodzinnego?
a Hipotecznej jest bardzo fajnie rejestracja do lekarza dzieciecego jest oddzielna na 1-szym pietrze.
Stary 2011-08-04, 15:55   #565
Stokrotka81
Wtajemniczenie

kasienka wyslalam zdjecia... jakby cos nie poszlo to daj znac
Stary 2011-08-05, 08:45   #566
magdalm
Raczkowanie

Cytat:

a tak w ogóle to powiem Wam, że ja rodziłam 7h, które nie było takie straszne a drugą część porodu, czyli od odejścia wód płodowych pokonałam w 33 minuty
Mój synek ważył 4030g a ja nawet małego pęknięcia nie miałam, nie mówiąc już o przecinaniu
Położna masowała mi krocze, wszystko się dobrze porozciągało i nie musiałam być przecinana, więc jeśli chodzi o opiekę położnych w czasie porodu to naprawdę polecam ten szpital.
Jeśli chodzi o sam poród na Kraśnickich, to też miałam masaż i 2 godz. 15 minut porodu Więc pod tym względem wybrałabym znowu Kraśnickie. Ale tak jak już pisała Stokrotka, opieka po porodzie - żadna niestety...
Stary 2011-08-05, 09:10   #567
kasienkey
Przyczajenie

Cytat:
kasienka wyslalam zdjecia... jakby cos nie poszlo to daj znac
okeyko, dzięki. Czekam na resztę.
Stary 2011-08-05, 13:47   #568
Stokrotka81
Wtajemniczenie

wiecie co laski... a moze na krasnickich czekaja na prezenciki?? ode mnie i od kolezanki z sali nic nie dostały to sie czepiały

ale ja niestety z tych co prezencików nie daje uwazam ze kazdy ma swoja pensje... mnie tez nikt nie "dopłaca"
Stary 2011-08-05, 14:45   #569
luby957
Raczkowanie

Cytat:

co do klubu to ja byłam w klubie przy globusie i powiem że moja mała poprostu czuła się jak w 7 niebie, są tam 2 zjerzdżalnie do piłek jedna mała druga duża i na tą dla większych dzieci rodzice z dziecmi nie mogą wchodzić ale panie które tam pracują można poprosić o pomoc i jedna własnie z takich pań pilnowała mojej małej żeby sobie czegoś nie zorbiła bo mała zjeżdzalnia jej nie interesowała. Ogólnie jest tam sporo takich rzeczy gdzie dziecko może bawić się z rodizcami więc na prawde polecam, od czasu do czasu można zabrać dzecko w takie miejsce żeby zmieniło troche otoczenie i przyzwyczajało się do obcych pań które chcą dziecku pomóc

co do spa orkana powiem tak: byłam tam z moja mała i szczerze mówiąc myślałam że będzie fajniej. jest taki jedne brodzik niski dla maluszków ale wtedy co ja byłam była w nim zimna woda, sa fajne dwa duże jacuzi, jest też jeden basen z wytyczonymi torami, i drugi taki więszk basen z wodospadem no i z jacuzii z brzegu tego basenu. Od ratownika można wziąc kolo do pływania dla dziecka ale jest ich mało bo chyba tylko z 4;(

kasienkey- poszukam zdjęc i wyśle ci na meila

a tak w ogóle to życze miłego nadchodzącego weekendu i oby było ładnie

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 17:47
luby957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 15:05   #570
kasienkey
Przyczajenie

Wiecie co...
Michaś jakoś wczoraj dziwnie się zachowywał. Jak tylko zostawiłam Go z moją mamą, okropnie się rozpłakał i już po 20 min telefon, bym wróciła bo Mały histerii dostał i nie może mama nic zrobić, nawet mleka, bo na rękach cały czas. No ok, wracam, karmię Go cycem, zasypia, idę z powrotem na imprezę, impreza okazała się klapą wracamy i 5 min przed naszym powrotem znowu taki płacz, nie wiadomo dlaczego... Nie wiem, myślę, że może to z powodu szczepienia, albo ząbki...
Zastanawia mnie ten mój syn.
Dzisiaj jadę znów do mam, tym razem na weekend, będę przyzwyczajać Michasia do Babci, więc mnie nie będzie.
Czekam na zdjęcia, mam nadzieję że uzbieram je w miarę szybkim czasie, to szybko zrobię listę.

Chciałabym mieć trochę do nadrobienia jak wrócę - tak np. żeby było nie 19, a 25 stron <3 ?
No dobra, uciekam. Jak przyjadę sprawdzę pocztę, pozapisuję sobie wszystko i ogarnę forum.

Trzymajcie się !

xoxoxoxoxo
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości